justbeccca

Ordningen återställd!

Kategori:

Nu så! Nu är ordningen återställd, så nu kan jag välkomna alla nya läsare hit som jag vet hittade hit igår! 
Vill att mina nya läsare ska veta att detta är min blogg och mina åsiker, mina tankar och mitt liv. Gillar ni inte det ni läser så behöver ni inte läsa den!
Tänk även på att jag lämnar inte ut all information här, så tro inte någon annat och tror ni det så kan det bli så att ni gör totalt bort er i vissa sammanhang när ni då försöker anväda er av denna information. 
 
Jag skriver allt mellan himel och jord i den mån jag orkar.
Jag vill oavsett välkomna er hit och kan ni acceptera att detta är MIN blogg, så kommer detta bli trevligt. 
 
Nu ska jag återgå till målningen och väntan på att grillen ska startas! Får även hem en nytvättad bli och mina tre goaste grabbar <3 
///Becca

Måla hela dagen lång

Kategori: Allmänt

Idag har jag målat om köket, ända sedan jag vaknade har jag hållit på i omgångar.
Först hjälpte David mig och sedan åkte han och Atos ut till svärmor för att kolla hennes bil.
En timme senare kom Josse och Texas för att hjälpa mig med målningen, en stund efter henne kom Håkan med saker till oss som vi behövde för att göra klart.

Målningen har som sagt pågått under hela dagen, om ett tag är nog köket klart. Men vi har tagit pauser och haft kaffemys med Faster Anna och kusin Arwid, som kom för att se vart vi numera bor.
När David och Atos kom hem så tog det kanske en timme så kom Micke förbi, även Carro dök upp tog en kaffe innan hon gick hem med Texas.

Nu under kvällen blir det att grilla här hemma och bara ha det mysigt och njuta. Imorgon ska vi slita en sista omgång i gamla lägenheten innan besiktningen av den.

Ha alla en underbar dag :-)
///Becca

Så skönt

Kategori: Allmänt

Nu börjar det bli ordning i det nya hemmet. Väldigt skönt faktiskt, torsdags tömde vi den gamla lägenheten, igår städade vi den. Sedan har vi varje kväll grejat här hemma för att få upp saker och få bort kartonger.
Så skönt att få ett hem som vi vill ha och vill lägga pengar på, ett som man inte blir sjuk av och i ett super bra område.
Det är lyx att bara kliva utanför dörren och gå 20meter så är man inne i skogen!

Har börjat måla om i köket idag, vi var även och handlade lite annat nödvändigt som behövs här hemma.
Sedan blev de påsk middag hos svärmor med svägerskan och David.

Nu har vi intagit soffläge och slappar.
Så skönt att äntligen kunna pusta ut, det har vi inte gjort sedan måndags.

///Becca

ibland alltså

Kategori:

De senaste dagarna har jag föjlt vissa diskussions trådar på olika hundforum.
Ibland blir man skräckslagen av det man läser. Jag kan inte alls förstå hur de tänker, oavsettvhur dom vrider och vänder eller hur mycket jag vrider och vänder på det. Det blir liksom inte något vettigt av vad de skriver.
Men vi alla är olika och vi får tycka olika, det är de som gör oss individer. Sedan att vissa inta kan acceptera att man inte tycker samma sak är en helt annan sak.

Hittils idag har jag hunnit tvätta klart fönstrena, suttit ute i solen. kikat på halva filmen Modig, varit ute i solen med hundarna. sk koll lite till på filmen innan det är dags att åka och hämta Josse, bil och släpet.
Kan även dela med mig av att samtalet jag väntar på inte kommit än och det är en jobbig känsla man går runt med hela tiden i väntan på samtalet. Kan hoppas det kommer idag, så jag slipper "lida" mer.

Hoppas ni alla njuter av den goa solen och hoppas verkligen nu tar vara på tiden.
///Becca

I full fart hela fagen lång

Kategori:

Här ligger vi inte på latsidan, i alla fall när vi är så nära flytt. Hemmet är i en enda stor röra och nästan allt är ned packat. Nästan färdigt putsade fönster, bara utsidan på två kvar, då det blev minusgrader när jag höll på. Vi var tvungna att pausa på att handla mer kartonger och även lite annat.
Nu är vi klara för denna dag, dock är det en enda stor röra i köket. Men de fixar jag imorgon förmiddag.
Imorgon kommer även Felix och vi ska hämta släpet. Så det går att packa in redan imorgon och köra ett lass direkt på morgonen på torsdag.

Fick även ett väntat samtal förut, men det var fruktansvärt jobbigt. Känslorna är delade, men ska vänta in nästa och se hur det går. Då kan jag bestämma mig ordentligt. Det jobbiga är väntan på nästa samtal. Jag har ingen som helst aning om när nästa samtal kommer.... Får ta det som de kommer när de kommer helt enkelt.

Har mer att skriva egentligen om saker, mer jag är för trött för att skriva mer. Får ta de imorgon eller efter flytten, så kanske i helgen om det inte kommer imorgon.
///Becca

Halsbandet

Kategori: Hundar

Röjar Ralf

Kategori: Iphone

Gud vilken bra film! Tycker den har fina budskap och är klart värd var enda sekund.
Ja som ni kanske förstår så kikar jag på film på taben varje kväll/natt nu. Så jag kommer ikapp lite i film världen. Helt underbart gött är de :-) Man liksom bara klickar hem en film och sedan kikar på den, oavsett vart jag än är.

Kvällen har bestått av tv tittande med Alexandra och David. Sedan skickade jag iväg David för att köpa kebab, då jag var så fruktansvärt hungrig och inte ett dugg sugen på tacos idag igen.
Efter maten åkte Alexandra och jag iväg för att hämta Josse i skoghall som lämnar bil till sina svärföräldrar. Dock var hon fortfarande på Autoclean och jag visste att vi hade avfettning och svampar i bilen. Så då passade jag på att tvätta av den gula också. Kanske inte det smartaste när det blir minus på nätterna, men det var inte så kallt nu och bilen behövde det verkligen. Så jag körde på det. Fick hjälp av både Alexandra och Josse, ska nästa gång ta
med Alexandra igen och ha en kurs i tvättning av bil. Det är alltid läskigt och konstigt att använda högtrycks maskin de första gångerna. Jag kommer fortfarande ihåg känslor när man tryckte på handtaget och hela jävla manicken fick ett eget liv! Herregud paniken man kände då.

Jag kan fortfarande säga att jag är så grymt nöjd med Atos nya halsband. Han är sååååå SNYGG i det! En bild på honom i det får ni imorgon. Nu får bi nöja er med bara en bild på halsbandet.

Mer imorgon så kommer Josse hit på eftermiddagen och ska hjälpa mig med att ta ner gardinerna och gardinstängerna och lite sånt. Skönt att få lite hjälp med saker. Tänkte även försöka mig på att putsa fönstrena redan nu. Så det inte blir så mycket till helgen.
///Becca

Äntligen fann jag det!!

Kategori: Iphone

Efter att ha varit i alla utom en djurbutik här i stan idag, åkte jag och hämtade Alexandra och åkte till den sista. Hade absolut inte några förväntningar, då alla andra ställen vara hett besvikelse. Men möt alla odds så fann vi ett snyggt läderhalsband till Atos. Inte riktigt det jag hade tänkte mig, men Atos blev super snygg i det! Så det blev faktiskt bättre än jag trodde :-)

Handlade även hundmat och ben till grabbarna. När vi kom hem till mig jag, Alexandra och grabbarna kom Carro och Josse förbi en stund senare och då hade dom med klofilen jag glömt att hämta ut på granngården. Så nu har vi äntligen en ny klofil.

Tar lång tid att skriva nu. För mitt favoritprogram är på tv: Ullared :-D
///Becca

Livet är att bra!

Kategori:

Man inser med tidens gång att livet är att bra. Trots motgångar i massor, så vänder allt på en nanosekund och allt blir näst intill perfekt. Det är då leendet dyker upp bara av tanken att en ny dag kommer imorgon.
Dagen idag har varit en sådan dag för mig. Jag har i lugn och ro grejat här hemma och barat börja le för livet är fruktansvärt bra just nu.

Eftermiddagen spenderades med packning, hämtning av David och låta grabbarna röjja loss en sväng till. Sedan bar det av till Agnes och hennes goa familj för fika och prata. Pratades allt mellan himel och jord och huset var fullt av ungdomar. Det är en underbar familj och man känner sig liksom inte felplacerade när man kommer till dom. Atos och Agnes hade ett kärt återseende och ja, båda kände igen varandra och självklart kom den friande Atos fram igen. Han flörtade på alla sätt och vis. Det ÄR han flicka verkligen. hehe Så kul att se!

Väl hemma igen efter ett par timmar borta blev de matlagning, tacos och mys framför tv. Alla fyra däckade i soffan.
Nu har en krypit ner i sängen och vi andra är inte långt efter. Ska bara...

Imorgon blir det mer packning av det sista typ som går att packa innan själva dagen. Sedan ska jag handla lite smått, typ hundmat, kolla efter halsband till Atos och om det finns denna gång, köpa ny klofil. Glönde totalt bort att åka in sist :-/ Ska också köpa skyddsplast till iPhonen och om jag finner till noten också.

Sitter även och planerar lite smått vad jag ska kika efter på Ullared, för dit åker vi ju den 8/4. När vi ändå är där nere och snurrar, ska som sagt till engelsons också och kika har jag bestämt.
Som jag skrev, livet är att bra! :-)
///Becca

Soliga söndag

Kategori:

Ännu en underbar dag med innehåll av sol, kaffe, packning, lek ute i solen för gabbarna och lite mer :)
David är ute hos svärmor idag igen och grejar på, hundarna fick röja loss rejält innan vi åkte hem. Två super nöjda hundar följde med hem och ligger nu utslagna i soffan. Detvär så attvute hos svärmor är gräsmattorna fortfarande täckta med flerar centimeter snön och det blir extra jobbigt för grabbarna att springa runt. Perfekt för Ollie att bygga upp muskler och för Atos att hålla sina i trim.

Satt som sagt igår och letade läderhalsband till Atos och det var inte lätt. Fann många fina och bra. Men fruktansvärt många är fula som bara den. Det är lite för mycket krimskrams på dom och de blir inte alls snyggt de. Men oavsett så använder Atos sele just nu tills jag hittar ett bra och snyggt halsband. Har fått några tips på märken, som jag håller på att kolla upp. Men tar tacksamt emot fler tips :)

Fann även mer information om min plan jag ska genomför, så snart flytten lugnat ner sig. När jag fann den informationen så blev jag mer motiverad till att genomföra min plan. Så nu ska vi bara flytta och komma i ordning i nya hemmet, så drar jag igång mitt projekt :)
Hoppas på att kunna vara klar i sommar så man hinner njuta under sommaren, sena roliga sommarkvällar med projektet och grillning :) Det tycker jag låter perfekt :)

Nej nu måste jag börjar packa och göra mig lite kaffe. Vill även tillägga att stavningen på vissa inlägg inte alls är bra, detta på grund av en ouppmärksam Becca sittande s bakom taben.
///Becca

Ibland blir det inte som man tänkt...

Kategori:

Upptäckte idag att Atos fått slitage på sin päls av kedjehalsbandet. Så nu letas det efter ett nytt snyggt halsband, inte hel eller halv stryp utan vanligt "fast". Kollar mest på läder halsband, då jag tycker det är snyggt. Fått tips på ett märke, men uppskattar om någon mer vill dela med sig av sina erfarenheter av juwt märken på läder hasband. Även andra "fasta" halsband är av intresse.

Dagen idagvhar bjudit på packning, kaffe med Josse, Carro och pappa. När pappa och Carri hade gått kom Håkan en stund senare och då blev det mer kaffe på balkongen. Atos och Ollie har haft Texas här och lekt och myst med. Vid halv sex åkte jag och hundarna ut till Davids mor och han för lite grillat och sedan åkte vi vidare till Viktors garage för att kolla in hur det gick där.

Väl hemma blev det promenad följt av mys framför tv till Iren Huss. En helt perfekt dag alltså! :-)
Atos och Ollie har sprungit lösa mycket idag och haft väldigt roligt. Ollie har blivit väldigt duktig på detta med att vara lös, men då enbart ute hos svärmor. Vi tar ett område i taget, Ollie är lite speciell nör det kommer till detta.

Nu en sista promenad och sedan natten. Dagen imorhin bjuder på mycket :-) Roligt!!!
///Becca

Underbara lördag

Kategori:

Inte nog med att det är lördag, solen skiner och livet känns så där extra bra. Ni vet den där guldkanten är frammen idag.
Vaknade imorse av en helt underbar doft från köket. David hande varit och handlat frukost, som blev våfflor :-) Sedan en kaffe som avnjutades på balkongen samtidigt som jag pratade med älskade mor.
David hade packst tre kartonger i köket på morgonen, så jag vet inte riktigt vart jag ska börja nu.. Eller jo, badrummet och även börja städa där. Ska även packa om en kartong, då jag inte tror den håller.
Men jag är glad för det hjälpen från David imorse, för då kan jag ta det lite lugnare under dagen. Men min planering blev rubbad nu jue :-/

Har kört David till hans mor och innan det var vi på biltema och handlade lite. Sedan ut till hans mor där hundarna fick springa lösa och leka. Ollie fick samtidigt inkallningsträning. SÅÅÅÅÅÅ duktig är han!!!!
Nu ligger Ollie och tuggar sönder den nya leksaken och Atos tittar på folk vid ICA i fönstret. Tror det är de Atos kommer sakna mest när vi flyttat.





Ha en underbar dag nu alla och njut av solen, vem vet den kanske inte stannar länge...
Jag ska kika in på CDON.COM och kolla efter en bok jag ska beställa hem som födelsedagspresent från Johanna och Nile. När den ä här så har jag alla böcker jag vill ha. Eller ja, några till ska jag även köpa. Men dom är det inte bråttom med.

///Becca

Första inlägget!

Kategori:

Här får ni första inlägget på plattan. Är så fruktansvärt nöjd med den! Den var super lätt att få igång och börja med, dock lite ovant då jag har iphone och typ enbart använt mig av den och dator. Har aldrig ägg en Android tidigare, men någonstans mpste man börja. Så varför inte med en platta då :-P Kan faktiskt rekommendera denna till er som inte har en platta ännu. Tror ni kommer bli nöjda med, precis som mig:-)

Tänkte även tillägga att det nya fenomenet om att berätta roliga nyheter för familj och vänner verkar ha försvinnit. Nu ska allt berättas om på nätet och sedan tycks ett "grattis" eller vad man nu vill ha vara berättigat. Även så ska folk ringa, smsa, skriva på fb och instagram för att få dela glädjen. Ne tack, jag gillar det personliga. Det ärliga att man faktiskt vill dela glädje ellr förlust med riktiga känslor och människor. Så jag kommer i alla fall välja nu vilka som får veta det roliga och sorgliga och dela det med mig i riktiga livet. Jag vill ha den äkta varan!!! Kom ihåg det, räkna inte med att grattis eller något om det är meningen man ska läsa det till sig. Personligt var det förr och det uppskattades mer, så är det bara.

Säger nu inte att nätet är dåligt, tycker bara att vissa saker ska inte familj eller vänner få reda på samtidigt som din fb vän eller bekant eller ja något sånt.
Nätet är bra på många sätt, men det är också opersonligt och det kan nog inte många säga emot mig om. Ni får gärna lägga upp argument emot detta, alltid kul med nya infallsvinklar, glöm då inte skriva namn, mail och eventuell blogg/hemsida. kommer INTE svara på något utan detta.

Nej nu har jag varit vaken för länge och ögonen mpste få vila lite till dagen imorgon. Får se vad dagen har att erbjuda mer än packning imorgon. Den som vill av mina nära som läser detta är välkomna hit och dricka kaffe och kolla på när jag packar. Kanske får ni även leka med plattan :-P hehe





///Becca



Så nöjd!

Kategori: Iphone

Åh nu har jag suttit i några timmar med plattan och grejat. Jag är sååå nöjd med den :-)
Ska bil skönt att ha något mellan ting mellan dator och telefon.

Kan klockan bara springa iväg?

Kategori:

Sitter och väntar på att klockan ska gå, så jag kan gå och hämta ut mitt paket på posten. Enligt avin får den hämtas tidigast 16.00. Men smart som jag är kollar då och då när den blir inscanad hos posten(Coop) så springer jag över då. Jag vill så gärna ha mitt paket nu!!! 
Kommer sitta och greja som en idot med min efterlängtade surfplatta då och jag hoppas den lever upp till mina förväntningar. 
Vit är den, då jag kände att jag ville ha den i samma färg som telefonen. Dock är det inte samma märke, men det kvittar enligt mig! :) 
Jag spricker snart av ivirghet! :) 
///Becca

Underbara fredag

Kategori:

Sitter och tittar på när grabbarna här hemma lekar. Älskar verkligen att titta på dom, med en kopp kaffe och se hur kul dom har ihop. Både Ollie och Atos njuter av varandras sällskap och dom är verkligen perfekta för varandra. Det ser dock lite roligt ut när Atos hoppar upp i soffan för att få leken lite lugnare och Ollie ställer sig och drar i Atos ena baktass. Hahaha! 
 
Igår så packade jag väldigt mycket här hemma och ska fortsätta idag när David kommer hem. Är lite smått krångligt att packa och ha koll på Ollie, som mer än gärna packar upp det jag packar ner! :P 
Men idag ska köket få en näst sista omgång, sista blir samma dag vi flyttar. 
Passade även på att tvätta igår med(gjorde det i förrgår) och var även en sväng till Bergvik med mina älskade systrar. Sedan var vi förbi Hööks för att kolla på den nya hundförarvästen, men de hade inte fått in den än, utan den kommer veckan efter påsk, så då ska jag tillbaka. Tänkte jag ska hinna kika på andra innan det, och kanske även när vi är nere i falkenberg stanna till på Engelson och kika lite. Kanske är så man finner något roligt där. 
 
David stuckade foten igår, så jag var helt hundra på att jag skulle få fortsätta allt här hema själv. Men nej då, han är lika vrång som mig, så han gör saker ändå. Han gick på promenad med hundarna igår och fixade här hemma med handtaget som vi var tvugna att fixa hit innan vi flyttar. 
Idag så jobbar han, trots att han borde ta det lugnt med foten och vi ska som sagt packa också.. Han är så smart den där...
 
Satt igår och tittade på lite kort och just nu saknar jag sommaren och även spårningen. Jag vill sååååå gärna ut i skogen i några timmar och greja, lägga spår, spåra, leka i grusgropen. Jag verkligen saknar det! 
Kan någon förklara för mig varför i hela världen behövs vildsvin i våra skogar?! 
Dom bara förstör och är ivägen... 
 
Idag ska även helgen planeras, så vi får med allt som sak med i den. Så som Davids andra jobb, bilgrejande, hälsa på Agnes med familj och packa. Sedan har vi allt de där extra, ni vet, infallen man får för att göra något. Skulle även om vädret tillåter vara gott med grillat :) 
 
Nej, nu måste kaffet fyllas på i den tomt ekande koppen! :) 
///Becca

Likasinnade

Kategori: Hundar

Man letar alltid efter någon som är lik en på något sätt.
Kan handla om förhållande relation, vänskapsrelation, intresserelation osv.

Jag har själv funnit min förhållande relation och några vänskaps relationer, då jag inte är personen som vilja tusen bekanta eller "vänner", utan jag vill ha riktiga vänner.
Dock så har jag inte ännu funnit personen som har samma brinnande intresse för hundar som jag har. Det är så fruktansvärt synd, för jag tycker det är kul att åka på föreläsningar, tävlingar, träningar och sitta och bolla idéer. Men tyvärr så får jag antingen göra det med mina systrar eller med min kära sambo. Dock blir det alltid svårt med detta, då dom inte alls är lika insatta i det som jag är. Så det blir liksom inte alls samma sak..
Kan ju hoppas på att hundklubben jag är med nu i, kan leda till intresse relationer. Vilket jag tror det lär göra, då det är naturligt i den situationen.

Hur som helst, så sitter jag och funderar på vilken av aprils månads föreläsningar jag ska ta. Eller om man faktiskt ska ta båda. Det är två helt olika och båda är fruktansvärt intressanta.
Ska nog ta och fundera lite mer noggrant på detta och även denna gång bolla med systrar och sambo.

En dag finner jag den likasinnade personen med brinnande intresse för hundar.
Nu får vi se fram emot en sommar med sena inlines turer, spårläggning(om vi inte har spårförbud), sena lydnadsträningar och även kanske en ny grej om det hinns klart :-)

///Becca

På gång

Kategori:

Packandet är igång här hemma, igår packades fyra kartonger, idag ska fler fyllas. Var även tvungen iväg och köpa fler, så det tar ju sin lilla tid. 
Var även och handlade då på Willys, handlade rengöringsmedel och även lite mat. Sedan åkte vi hem och myste i soffan, bäddade om i sängen, lagade mat. Men tillslut blev jag uttråkad så jag hämtade alla mina osorterade papper i byrån, garderoben och på andra ställen. Satte mig i soffan och började. Nu är det klart, alla har varsina kuverer och ligger i en kartong. hihi
Fixade även lån av släp igår, så vi tjejer kan börja själva på torsdagen och sedan går det fortare om man har både buss och kärra. Så denna flytt kommer nog gå fort :) hihi
 
Mer idag blir de en sväng till bergvik med mina älskade systrar, måste ta vara på din lilla tid vi har ihop nu innan Carro flyttar om tre veckor. Eller ja mer två veckor. 
Sedan ska det packas här hemma idag igen, har en plan på hur det ska gå :) 
Ska även skriva klart ett arbete, så man kan andas lite om informationen v ill forma sig någon gång...
 
///Becca

Kommunikation, ledarskap och konflikt

Kategori:

Jag tycker det är extra intressant att läsa en av mina kurser, då den tar upp så mycket olika. 
Nu läser jag om komunikation, och hur det kan gå till. En sak jag verkligen tagit till mig är att analysera låtar. Jag sätter in låtarna i olika delar av mitt liv. Faktiskt ganska kul :)
Sedan sitter och välfigt ofta nu och reflekterar över vänskaper. Hur man liksom kan säga hur en relation är uppbyggd. Det tråkiga är när man inser saker, men oavsett är denna kurs nyttig och bra. 
Jag älskar den, trots att den är "tung", så är det rolig, för det är så roliga ämnen i. 
Det roliga är även när man läser om detta så får man en genomgång med konflikthantering. Vilken av de fem rutorna man tillhör, hur allt går till, vanan man går in på i en konflikt. 
När jag läste det insåg jag att jag faktiskt är en liten del av varje, men mesta dels är samverkan. 
Fem indelningarna:
¤ Kamp
¤ Samverkan
¤ Kompromiss
¤ Undvikande 
¤ Anpassning 
 
Kompromiss är den i mitten av alla. Tänk er en fyrkanting ruta och alllt är uppdelat på fem rutor i den. Kompromiss är i mitten för den är en del av alla. Men den är faktiskt inte den ultimata trots att man tror det på namnet. Den ultimata är faktiskt samverkan, den tar du hänsyn till ditt egna intresse och även personens intresse. Man finner en lösning, man visar intresse för bådas intressen. 
 
Nej jag verkligen älskar denna kurs! Man lär ig så mycket nyttigt! :) 
///Becca

Hundägarskapet

Kategori: Hundar

Ger en många många skratt! :-)
Älskar att vara hundägare och livsstilen man får med det skulle jag inte byta bort mot något.
Man får så mycket av det. Jag är tacksam för att få ha den chansen att få vara hundägare. Dessutom till en alldeles underbar Atos och fostermatte till en alldeles underbar Ollie.

Tänker ta vara på varje liten minut och njuta fullt ut precis som jag gjort hittills. Min bästa vän är och kommer alltid vara Atos! :-) och det bästa av allt, jag är hans bästa vän :-)

///Becca

Kaffe mys på hög nivå!

Kategori:

Kaffeintaget är igång och varit det i några timmar. Alexandra kom strax efter tolv och en stund senare kom Josse förbi en sväng och sedan åkte hon. Ett tag senare kom hon tillbaka och med sig hade hon Carro och Texas. 
 
Jag har packat två kartonger idag. En med blandat i och en mas bara hundsaker i. Kan då dela med mig att alla hundsaker är INTE ned packade. Finns täcken hängandes här hemma, koppel, två lådor i hallbyrån som inte är tömda och en stor kruka med leksaker. Sedan har vi alla flitar och sånt. Japp, vi har mycket hundtillbehör.  
 
Men nu är tre kartonger i alla fall packade, så nu kanske jag inte är lika stressad och uppe i varv av det. Ska åka och köpa mer kartonger senare med David. Då jag upptäckte att det inte fanns tillräckligt många här hemma. Haha, så typiskt! 
 
Håller även på att chatta med tele2 om mitt mobilabredband och surfplatta. Får se vart detta slutar nu, kanske går det som jag vill :) hih
 
///Becca

Ibland alltså...

Kategori: Allmänt

Ibland märks det att min blonda och förvirrade sida kommer fram. 
Sittre och disskuterar datum med Josse och Carro hemma hos dom och får veta att den 25 är på måndag och får även veta att det är nästa vecka vi ska flytta. Herregud vilken panik som infann sig snabbt hos mig. Jag har varit inställd på att det är veckan efter det vi ka flytta, så det sista som ska packas har inte behövt stressas med. Men nej, jag ville bara släppa allt och springa hem och hets packa! :P haha Jag hade sådan panik i kroppen att jag mer eller minder skrek rakt ut. Ringde till David för att konsatera att det var så, att vi flyttar nästa vecka och svaret jag fick va: "Ja, jag har funderat på varför du varit så lugn med packningen"... Tack för den!!! Haha 
 
Men nu resten av veckan så är det ett arbete som ska skrivas klart och sedan ska det packas och packas. David fixade ny internetleverantör till nya hemmet, vi får gratis internet i två månader och vi fixade även adressändring igår, vilket jag tyckte igår kändes jätte bra, för att jag tyckte vi var ute i bra tid. Det tycker jag inte idag... 
 
Men idag tänker jag inte stressa, jag är på besök hos Josse och Carro tillsammans med Atos. Här dricks det kaffe, pratas allt mellan himel och jord och väntar på en gooood äppelpaj. Igår fick vi blåbärspaj här och idag äppelpaj, livet är allt bra :) 
Tänker inte stressa alls faktiskt, spar det tills själva flyttdagen! Imorgon blir en blandad dag. 
Vi får besök av Alexandra imorgon en sväng, sedan ska arbetet början skrivas och sedan packa, även allt det vanliga med promander och träning av hundar :) 
 
Fann även förut informationen jag skulle leta upp, trodde först att det var kört, men sedan ändrades det och nu är det bara lite smått omkring som behövs fixas. Så är det bara att köra på :) YEAY! Tyvärr får ni inte veta än, då allt inte är klart. 
///Becca

Mänsklig kommunikation

Kategori:

Det finns tre huvudsakliga typer av mänsklig kommunikation vid personliga möten: kroppsspråk, röstkvalitet och ord. Enligt forskare består sådan kommunikation:

¤ till 55 % av kroppsspråk - ställning, gester och ögonkontakt

¤ till 38 % av röstkvalitet

¤ till 7 % av innehållet eller orden som används

De exakta procentsatserna kan variera med deltagare, kultur, etc. men proportionerna är ofta till förmån för kroppsspråk, något som studeras av antropologer och kinesik forskare såsom Ray Birdswhistell.

Frågan är ju..

Kategori:

Hur länge man ska sitta och vänta på ett svar? Jag har noll i tålamod med att vänta på svar från lärare. Precis som att när man försöker planera något så vill jag att det ska ske fort. Så man vet hur man ska lägga upp allt runt omkring. 

Nu har vi flera saker att planera och då krävs det lite extra av folk. Så som våran egna flytt, där behövs det planering. Då vi får nyklarna på torsdagen och börjar flytta sakerna redan då. Josse och jag blir dom som börjar flytta saker, då Carro fick uppdraget att passa vovvarna. Ollie går ju inte lämna själv. David jobbar och det gör Håkan med. Dock vet jag ju inte om vi ska hyra ett släp under dagen, så det liksom bara är att köra på. För då går det ju ha med hundarna i ena bilen, så kan vi ha med Carro som hjälp också. Förhoppningsvis kan pappa också hjälpa till om inte han jobbar. 
 
Sedan har vi carros flytt neråt i Svergie veckan efter. Där behöver hon planera vad som ska med ned, sedan behövs det planeras med hundvakt, antagligen kan Håkan vara ledig och ha hundarna hemma, då vi åker ner på en måndag. Bil bestämde vi igår och det blir den gula audin! :) Så den 8/4 rullar Audin in i Falkenberg med flyttlass :) 
 
Sedan har vi ju detta med om David byter jobb, ska en ny bil köpas då? En till alltså. 
Först och främst, ska Mazdan säljas och Audin? Ska vi ha en ny brukis? Vilken i såna fall? Ska vi även ha en till liten skit bil? 
 
Mja, ni ser ju allt som måste planeras, men det krävs liksom tid och konversationer och sånt har vi inte tid med här inte! :P haha 
Däremot har vi tid att göra nya spellistor på Spotyfi. Nu har jag två nya, en som heter "Atos", där är det låtar som passar in på Atos. Låtar som får mig att tänka på honom. 
Sedan har vi en ny som heter "goddigt" där det är massa gamla låtar, med t.ex. Journey och Ace Of Base. 
Nu är jag ganska nöjd med min spotify. Var inte alls säker på om jag ville ha spotify, då jag knappt lyssnar på musik. Men nu lyssnar jag mer, då jag vill ha valuta för pengarna, haha!! :P 
Kan dock vara lite dumt när man har mycket text att läsa och komma ihåg när man pluggar. Då det gärna blir att man lär sig texten på låten istället :P haha 
                                                 Denna bild tog Tia igår!

De senaste dagarna som varit har jag kämpat med en uppgift i historian, då en sak fattades, men av beskrivningen av lärarens beskrivning så fattade aboslut ingen vad det var jag skulle göra. Men nu äntligen, nu är den klar och nu är kursen avslutad! :) YEAY!!! Ytterliggare en kurs klar och håller på med en sista uppgift på en annan kurs, denna omgång studier känns bättre än de tidigare. Det är roliga kurser, bra lärare och trots förvirrnign i flytt och sånt, så är det ändå lätt att finna tid till studierna. 
Det känns så bra, två kurser avslutade och snart en till. ÅH! så skönt! :) 

 
Nej nu har jag suttit här tillräckligt länge och skrivit, funderat, sjunigt och ja lite allt möjligt. Så jag tror det är dags att återgå till läsningen igen. Kände att motivationen kom mer tillbaka nu när kursen är avslutad :) 
Ha en toppen dag alla, och så kanske vi ses lite senare igen(om jag får tråkigt). Dock så ska jag kolla upp en sak innan jag helt återgår till studierna, så kanske ni får något att läsa om senare om mina planer. hihi
///Becca

Bra men tungt

Kategori: Iphone

Usch det har varit en dag med blandade känslor. Vi alla har njutit de sista timmarna av Tias närvaro i våra liv.
Strax efter 18.00 ringde det på dörren och in klev de nya ägarna.
Trevliga och väldigt snälla. En av dom hade hundvana och den andra inte. Så det kommer bli kul att få följa deras utveckling.
Vi är välkomna att hälsa på när vi vill, dom ska komma upp hit igen, så Tia får träffa alla igen.
Det kändes oerhört bra att dom köpte just henne.
Det var dock fruktansvärt jobbigt att se dom ihop, när de klev in i bilen och åkte. Usch!!!! :-(

Nu vet jag att jag kommer gråta floder dagen Ollie flyttar. Om den dagen ens kommer. Vem vet?! :-P
Oavsett så kommer jag gråta, antingen av glädje för att han ska stanna eller av sorg för att han flyttar från oss. Men har liksom kommit till att älska och känna för honom. I början höll jag lite distans, men ju mer tiden går, så kan man inte hålla den distansen.
Jag hoppas att om han flyttar, så får han lika bra ägare som Tia. Det är något jag verkligen önskar.

Nu blir det strax natten här, bra och tung dag tar ordentligt på krafterna.
///Becca

Sista timmarna

Kategori: Iphone

Med Tia <3

Idag är det dagen

Kategori:

Som Tia flyttar till sitt nya hem i Göteborg. Alldeles strax ska jag och grabbarna skutta ner till bilen och åka till rastgården och leka en sista gång med henne. Sedan ska vi följa med dom hem för att få lite kaffe och även träffa de nya ägarna. 
Det är blandade känslor kring denna dag när det kommer till Tia, hon är en hur go och underbar hund som helst och det känns jobbigt att hon ska flytta, men ändå känns det väldigt bra, då hon fått ett bra hem och hon inte blev i jourhem för länge. 
 
Mer idag så ska jag vänta på svar igen från lärare och se vad han säger nu. Jag blir ju tvärr knäpp på honom..
Ska även städa hemma och fortsätta packa. Inte alls länge kvar nu! :) Jag kan knappt hålla mig! :) hihi 
Jag vill nu även i samband med flytten köpa ny säng igen(köpte våra för 2år sedan), nya utemöbler och även en ny soffa. Ja, man kan väl säga att jag vill byta ut allt här hemma :P haha 
 
Sängen jag vill ha ser ut som den på bilden, en kontinental säng är det jag vill ha. Dom är så goa och sköna, därav vill jag ha en sådan. Får väl se om jag får igenom min vilja. 
 
Utemöblerna ser ut dom på bilden nedanför. Jag har verkligen fastnat för dessa. Dom passar oss så bra dom med, det blir en mysig känsla och med min plan hur våran uteplats ska se ut, så kommer dessa passa skit bra där. Men samma sak här, övertalningsförmågan och valpögonen måste fram och användas flitigt! :P
 
Jag har även mer planer för vårat blivande hem, men allt skriver jag inte ur här. Då jag inte vet än om de är genomförbara. Så ni får helt enkelt sitta och ha tålamod :P hehe
 
Jag vill även sälja audin och köpa nya bil, men man får väl ta babysteps. Eller i alla fall vänta tills David är klar med Mazdan och sedan se om han fortfarande vill sälja den och vill han det så ska vi även sälja audin och köpa nu bil :D Men vi tar itne ut något i förskott, David är snabb i vändningarna på att sälja eller inte sälja bil. 
 
Nej nu ska jag ta min termokaffemugg och ta med hundar ner till bilen. Lektamj! :) 
///Becca

Vecka 3 dag 21

Kategori: Iphone

Idag är Agnes inne på dag 21 och alltså vecka 3. Så roligt och spännande att jag snart spricker! :-)
Vi tänkte att till helgen åka upp och hälsa på, ska bli riktigt trevligt. Det är en sån bra familj :-)
Veckan efter flyttar vi ju och det är ju påsk och även Elmia, som vi kanske åker ner till på kvällen om Mazdan är klar. Så det känns bra att åka och hälsa på innan allt är igång.

När vi väl flyttat in, så ska det målas om i varje rum(gräsliga färger!) och allt ska fixas i ordning. Så vi har lite att stå i och ja, det kommer inte tas lugnt i att då ordning. Eftersom vi bott i ett hem vi inte vill bo i, så känner vi att det är extra viktigt att få ordning där fort och bara njuta av livet på ett helt annat sätt. Det blir en ny start på detta underbara liv! :-)

Dagen idag har bestått av att umgås med Carro och David först, en fika stund på Ikea. Sedan släppte David av mig och Carro på Bergvik och där mötte vi upp Anna och Arwid(fast och lilla kusin). Vi gick runt och kikade i affärerna och avslutade med fika.
Sedan handlade Carro och jag på Maxi. Under all denna tid en massa prat om allt möjligt.
Sedan åkte vi faktiskt buss hem, första gången för mig i år. Jag åker nästan aldrig buss, så fick köpa en tur krona så de gjort om att man måste registrera sig för att betala med sms, och det är antingen faktura eller kontokort. Skit dåligt. Jag tjänade ju på att åka på mitt simkort... Fruktansvärt missnöjd!

Väl hemma hos mig blev de mera prat, hjälp med att förstå en sista uppgift och fixa den. Så nu är den inskickad och vi hoppas på att det är rätt. För ingen fattade faktiskt vad det var jag skulle göra..

Nu är Carro hemkörd och jag ned myst i soffan med mina tre grabbar. Bästa som finns+familjen <3

///Becca
(((P.S Ollie håller på att lära sig slalom mellan benen, nöjd matte!! D.S)))

Kul dag

Kategori: Iphone

Det var riktigt roligt på tävlingen. Ekipagen var super duktiga, och vissa var lite bättre. Man fick signera skratt och man blev mäkta imponerar av speciellt en deltagare. Hon och hennes hund var super duktiga! Det märktes verkligen att dom hade både tränar och tävlat länge. Hon verkligen kände son hund och sånt är super kul att se :-)

Efter tävlingen hämtade Alexandra och jag Atos och Ollie, sedan åkte vi till Josse och Håkan, där vi är nu och väntar på kaffe :-)
Ska bli så gott!!! Och få lite värme i kroppen. Det har varit lite kallt idag på tävlingen. Men helt klart värt de :-)

Nu ska jag smida planer inför framtiden efter detta. Hihi
///Becca

Agillitytävling

Kategori: Allmänt

Om några minuter ska jag sätta mig i bilen och åka och hämta Alexandra för att sedan styra vidare mot lillerud och agillitytävling. Ska bil skoj, frågan är dock bara om man orkar vara där hela tiden. Det är ganska så kallt ute och det lär de nog bli i ett stort ridhus, stilla sittandes. Men helt klart värt de! :) 
 
Mer idag ska jag ändra den lilla grejen på mitt arbete, så är kursen sedan klar. Så alla arbeten är godkända och även detta, men den lilla grejen som inte var med saknades för att få ett betyg. Så det måste fixas. 
Tänkte även packa lite idag igen, om det hinns med. Men de skulle vara skönt. Kanske typ ta det tråkigaste av allt, alla papper! :( Men ja vi får se helt enkelt vad dagen bjuder på efter tävlingen. Jag känner för att bara ta det som det kommer. 
 
Går kvällen igår var super mysig. Åkte och handlade lite snabbt och sedan hem till kusin Sophia och där hade vi super mysigt och trevlig. Jag ahr lärt mig ett nytt partytrick :P haha
Kvällen avslutades strax efter nio, då alla var trötta och två skulle upp och jobba idag och jag ska ju iväg med. Men vi stannade till och tankade och köpte kaffe och träffade Flurka, Josse, Håkan och Hannes så vi blev pratandes en stund innan vi åkte hem. 
Super nöjd med gårdagen, kunde inte bli en bättre dag/kväll. Familj är viktigast!
 
Nu ska jag äta lite snabbt och sedan åka. David kom precis in med frukosten han handlade. 
///Becca

En kopp kaffe innan det är dags

Kategori: Allmänt

Har precis startat datorn och satt på kaffe för att hinna med en kopp innan det är dags att hämta Carro för att sedan små handla lite till kvällen hos våran kära kusin Sophia. Vi ska ju ha en mysig och trevlig tjejkväll :)
 
Idag har vi hunnit med massor, läst en massa på morgonen, försökt skriva men det gick inte så bra och jag vet att när det är mycket man ska läsa behöver informationen sjunka in lite och man behöver få idéer på hur man ska bygga upp allt. 
Har tränat lite med hundarna, varit på härliga promenader. Vid ett mötte vi upp Josse och Håkan och vovvarna vid rastgården och hundarna fick leka av sig. Alla vi kan nu se hur mycket Ollie faktiskt har utvecklats och börjat bli bekävm. Han har börjat inse att man inte kommer att lämna honom. Han börjar även ta för sig lite mer i träningsvärlden, vilket är skit roligt. Tar annars ett litet tag att få honom motiverad. 
Efter rastgården åkte vi ut till bergvik och kikade runt lite. Längt var vi nog inne på Chilli, det är en sån rolig affär. Självklart fastnade vi i soffan David och jag vill ha den dagen vi har ett extra rum, då vi har en plan på vad vi ska göra där inne :P hehe Alla som hört den idéen tycker den är rolig och smart. Så det är nästan ett måste! :) 
 
 
 
Det blev även mat på Rapido och då hade även David slutat jobbet så han kom ut och åt med oss. Rikigt mysigt, bara Carro som saknades men hon ville gå på stan.Finns inget bättre än att umgås med familjen! :) 
Nu är vi hemma som sagt en sväng innan det är dags igen att åka iväg. 
 
Igår skaffade jag lite nya appar till telefonen och rensare bort gamla appar, ni vet såna gratis appar som man sedan insett att det är värt att köpa den bättre varianten av. Men den appen jag är mest nöjd med är faktiskt Skype appen. Nu kan jag skypa vart som helst, ja jag vet att det drar datatrafik. Men jag är mestadels hemma och är jag hos någon är jag oftast uppkopplad på deras WiFi ;) 
 
Nej nu måste jag kila, har njutit av min kaffe kopp och tiden har sprungit iväg! :) Ha en trevlig fredagkväll alla mina läsare. 
Till min familj: Ni är bäst och jag älskar er mer än något annat! 
 
///Becca

Rastgården

Kategori: Bilder

Hela långa dagen

Kategori: Allmänt

Dag idag har gått åt till att läsa en massa om propaganda inom historian och ja, jag kan ju säga att jag kan mycket nu. Men arbetet är klart och inskickat, så nu är det bara att vänta på domen på arbetet. Sedan är det bara en liten grej till som ska fixas på ett arbete så är nog kursen klar. Hoppas på det i alla fall! 
 
Lämnade in mitt andra arbete i organisation och ledarskap i förrgår och fick veta idag att jag fick C (VG) på uppgiften. Så jag är grymt nöjd med den, använde mig av exempel inom hundvärlden. Då jag vet att min lärare är uppfödare. Så läsningen blev nog rolig för henne, hehe :P 
 
Mer idag har Alexandra varit här, fick boken, drack kaffe och pratade en massa. Sedan åkte vi iväg för att i grunden hämta Davids laddade Alex lånade när Prinsen var mindre och tyckte att sladdar var tuggvänliga. Hos oss nu har Ollie provat att tugga på sin första sladd, som var David laddare. Så då behövdes extra laddaren komma hem. 
Men det blev extra uppdrag, vilket jag faktiskt egenligen inte vill göra. Men gör det ändå, så åkte med pengar till Josse för saker Becca hade köpt och där fick jag uppdrag att posta brev åt Carro. Cirka 1.5 timme senare var jag hemma igen och framför datorn för att skriva klart arbetet. 
När vi var hos Josse och Carro blev de te och prat om faktiskt alla urballade diskussioner på hundgrupper på facebook. 
Väl hemma skickade jag ner David till affären och köpa frukt till mig, melon och bananer. Så under pluggeriet mumsade jag på melonbitar och drack citronvatten. Det är bland det bästa som finns just nu! 
Men helt plötsligt när jag satt där i min egna lilla värld, tittade jag ner åt sidan och ser fyra super söta ögon stirrandes på mig. Okej, ni kan väl få smaka om ni nu så gärna vill det(inom mig visste jag att melon tackar inte en enda hund nej till, med vissa undantag). 
Atos först, självklart som den skeptiska och svårflörtade hund han är, så var det intressant, luktade gott, smakade gott, men var tvungen att vara dramaqueen. Så då fick Ollie smaka och ja, ingen var mer lycklig än den lilla Ollie. Mumsade på så gottigt och nöjd så in i norden mycket. 
Sedan testade vi med dramaqueenen igen, jo men då funkade det och det var sååå gott sa han. Men det räckte med en bit. Sedan var han nöjd. haha!!! :P 
                          Citronvatten och hounungsmelon är en lyxig vardag! 
Under tiden jag skrev arbetet små kikade jag lite på säsongstarten av Criminal Minds, men får se till att kolla reprisen på söndag så jag kan se det ordentligt. Ska även då kolla på reprisen av Greys och Body Of Proof, för jag hade som sagt fullt upp igår med att kolla på efterlyst och läsa även då om propaganda. 
 
 
Anmälde Atos igår till en till kurs, då vi enbart står i reserv på viltspårskursen och jag känner att jag vill gå kurs. Så tog vi en allmänlydnaskurs, för att få något att göra men även se vart vi är och vad mer för kurs som skulle passa oss.
Så nu väntar vi på svar på anmälan, men kan va så att tjejerna på klubben har fullt upp inför lördagens agillitytävling så man inte får svar för ens efter helgen. Men jag förstå dom faktiskt :) 
David M, Alexandra och Prins blev även medlemar i samma klubb och är även anmälda till samma kurs, så nu hoppas vi på att alla får vara med i kursen och att det blir roligt :) Dels samåka och även få träna ihop, det är bland det roligaste :D
På lördag åker Alexandra och jag till lillerud för att kolla på agillitytävlingen som Sörmonshundklubb håller i. Ska bli så kul det med. Kanske bli lite inspirerad av alla deltagare. Kan hoppas på det :)
 
 
Imorgon på förmiddagen och lunchen ska jag förhoppningsvis fixa felet på ena arbetet, sedan påbörja två andra arbeten. Dels det sista i organisation och ledarskap. Men även andra uppgiften på privat juridiken. Måste göra en uppgift på privat juridiken så jag är aktiv. Har ahft all fokus på andra kurser. Men känns även skönt att göra klart organisationen och ledarskapen, så man bara sedan kan ägna sig åt privat juridiken i några veckor innan nästa kurs startar. Vilket är 1 apil, samtidigt vi är mitt uppe i flytten. Tänkte kanske skriva klart första arbetet redan nu innan vi flyttar, så man ligger rätt redan från början. Det är så skönt att få allt klart och ha ordning på det. Visst det finns många dagar då motivationen inte alls finns och det verkligen inte går. Men de gånger det går, så går det toppen. Vilket är skit bra och ger mer motivation till att fortsätta. 
 
Nej nu blir det natten, så man orkar med morgon dagen. På kvällen blir det en liten myskväll hos kusin Sophia med henne och Carro, lite räkor och sånt gottigt :D 
///Becca
 
 
 
 

Lagar om djur

Kategori: Hundar

Under uppbyggnad
Som ni kanske ser så ändrar jag just nu utseendet på bloggen, den ska bli lite "lättare" och snyggare att använda. Dock så sket sig med att få in den nya headern idag, då jag självklart ska krångla till allt. Så ni får fint nöja er med standard bilden som är uppe just nu. Inget som ska stanna länge, måste bara fixa till headern ordentligt innan. 
Så ni får helt enkelt ha tålamod med mig! 
Efterlyst
Nu under kvällen har jag läst lite om den super tråkiga propagandan och ska fortsätta med det, så jag kanske har tillräckligt mycket information att börja skriva imorgon. David bara matar in olika sidor jag ska läsa på och jag kan ju säga, det är inte lite information... 
Sedan har jag faktiskt kollat på efterlyst och även efterlyst summrerar. På efterlyst summrerar tog dom upp om hundkidnappning. Vilket jag tycker är jätte bra att några äntligen börjar få upp ögonen för att djur har ett stort värde för många ägare, dom är familjemedlemar, i vissa fall en ersättning för barnen personerna inte kunde få. 
Oavsett är djur och speciellt hunder en ovärdelig vän och familjemedlem. 
Sorgen som uppstår vid förlust av hund, kan vara förödande. Men det finns faktiskt inte många som tänker så. 
Att köra på en hund enligt lag är som att köra på någons staket. Du har ingen skyldighet att anmäla till polis eller ägare vad som hänt..
Jag tycker att nu ska lagen ändras, det är dags. Vi är så beroende av hundar i samhället och vi skulle faktiskt inte klara oss utan dom. Varför då inte göra en lag som faktiskt säger att det är ett brott att kidnappa, slå, äta, döda, skada en hund. Man borde kunne få långa straff. Även långa straff vid skada etc av andra djur. 
För kom ihåg, barn eller psykist sjuka börjar alltid skada ett djur innan den ger sig på människor. Kan man ta dom redan vid djur stadiet så gör vi samhället en stor tjänst!  
Inte för att jag vill att de ska skada djur överhuvudtaget, det får ni inte tro. 
Jag vill ha en lag som säger att djur har stor rätt i samhället. Jag vill att vi lyfter fram dom mer än vad de är framlyfta idag. 
För som sagt, vi skulle inte klara oss utan djur. Vi hade inte klarat oss utan boskap, häst, hund och katt under vår utveckling. Vi klara oss inte idag utan boskap och hund. Boskap ger oss mat, kläder och bra åkrar. 
Hundar hjälper oss i olika situationer i samhället, inom vården, inom polisen, militären, skolan, pyskiskt och fysiskt hemma. Det finns mer de hjälper till med än just det jag skriver. 
 
Nu har ni fått lite att tänka på innan natten, eller för en som ska gå till jobbet. 
///Becca
 

Bra ordspråk

Kategori: Allmänt

"Det är inte mängden tid du lägger ner på att träna. Det är vad du gör när du tränar"

"Det finns fler citat om trogna hundar, än om trogna vänner"

///Becca

Instagram

Kategori: Allmänt

Glömde skriva att ni som vill kan även följa oss på Instagram: Barabecca heter vi där. Bilderna är låsta så det krävs en följaförfrågan, var inte rädda för att fråga! :)

Snöiga och soliga dag

Kategori: Allmänt

Vaknade till ett snöigt Karlstad idag och efter ett par timmar tittade solen fram. 
Har under dagen idag sett en massa klagomål på snön som kom nu när folk vill ha vår. Mig gör det inget, kanske hinner till och med testköra miniskidorna med Atos innan snön är borta helt. Men vi ska inte hoppas på för mycket nu. Måste först och främst bli klar med sista uppgiften i historian. Har redan lämnat in den ena, nu är det bara en jobbiga kvar, som måste skrivas om helt. 
Lämnade även in igår en uppgift i organisation och ledarskap. Där är det även bara en uppgift kvar att lämna in innan kurser är slut. Det som är roligast är att jag vet att min lärare i ter av mina kurser är uppfödare på två olika raser, så det är extra roligt att skriva med exempel på hundar och djur. hehe :D
 
Idag är även sötisen Felix här, lika roligt varje gång han kommer. Han tar liksom med sig bra humör hit och glädje. Ollie och Felix kommer super bra överrens och leker jätte fint ihop. Tycker det är extra roligt och se hur mycket Felix har växt och mognat som en individ. 
                                     Kungen på sovstilar går vid namnet Ollie! 
Mer idag har vi fått den nya köksfläkten, äntligen bara så där 2,5 år senare.. Men jag är glad att de fixade det innan vi flyttar och den nya ska flytta in. Då får hon en chans att börja på rätt fot med fastighetsägaren. Jag hoppas faktiskt att vi aldrig mer behöver bo hos honom, men vem vet. Vi kanske inte alls kommer trivas om ett par år dit vi ska flytta och väljer att bo igen hos samma fastighetsägare. Men som jag ser det nu, är chansen väldigt liten. 
                                                                Ny och hel! 
Igår hade vi besök av Josse, Carro, Texas och Tia. Alltid fullt ös medvetslös här hemma då. Men lika roligt. Ollie och Tia är verkligen som syskon. Nästan exakt likadana mot varandra som Atos och Texas var när dom var små. Det tråkiga som är, är ju att Tia flyttar tilll Göteborg på måndag. Hon har fått ett eget hem där, vilket egentligen är jätte roligt. Men jag tror en viss herre kommer sakna hemma mycket då. Ollie har haft Tia som trygghet sedan han kom hit. Dom delade bilresan från Jönköping hit och nu ska hon åka själv till Göteborg med två helt okända människor. Men vad det låter som, så har hon fått ett super bra hem och vi kan hoppas att dom vill hålla oss här i Karlstad uppdaterade om hennes utveckling. För Tia är en jätte go, lätt lärd och super duktig hund. Hon är vrång stundvis och väldigt mycket tik. Men hon kan bli precis vad dom vill hon ska bli. Hon har alla förutsättningar för det. 
                  Tia fann Atos favoritplats igår: Stolen vid köksfönstret. En mini Atos :P 
Packade även lite smått igår, fick ner alla filmer, tv-spel, böcker och tindningar i en kartong. Imorgon kommer Alexandra förbi med min bok hon fick låna. Ja jag vet att jag kan hämta den efter flytten, men eftersom vi nu packar och sånt, så går man igenom allt som man har och då vill jag ha allt samlat på en gång. Så man inte får panik när man väl packar upp att det är något man saknar. Bättre då att ligga ett steg före ;) 
Ska även idag fortsätta packa lite, tvinga David att gå igenom sina papper och göra en låda för sånt. Lika bra att ta det tråkiga först för honom. Jag har ju redan mer eller mindre packar ner hela hemmet :P haha 
 
 
Idag är även Agnes inne på dag 17, och jag bara hoppas att det finns några bebis i magen på henne! Hon och Atos passar så bra ihop :) 
 
Nu ska jag fortsätta med att njuta av mitt cirtonvatten och kika runt på lite information om propaganda inom historia, vänta på att David ska komma hem och hjälpa mig och förhoppningsvis hinner vi ikväll till Josse och Carro för fika :)

Passa på och njut av det fina härliga vinter vädret nu alla! Snart är våren här! :) 
///Becca

Sega dagar

Kategori: Allmänt

Usch, jag är så seg idag. Har sovit många timmar i natt, gick och la mig tidigt igår. Men är ändå seg... Verkar inte som förkylningen vill släppa sitt grepp om mig. Men vi kör på ändå, har gjort det hittils :) 
 
Än idag har jag och hundarna bara tagit de lugnt, varit på promenader och även dammsugat här hemma. Nu har jag äntligen satt mig framför datorn och ska fortsätta skriva på min uppgift. Men säger fortfarande att det är fruktansvärt svårt att argumentera med sig själv. Man måste nästan ha olika personligheter för att klara det. 
 
Tänkte även berätta att Ollie är nästan så gott som rumsren. Det händer oftast olyckor inne nu när det kommer andra hundar på besök och de leker. Då glömmer Ollie bort att springa till dörren. För ja, Ollie går till dörren nu och säger till när han behöver ut. Det är något han har kommit på själv, eller ja, han vet ju att det är dörren ut. Men vi har inte använt oss av papper vid dörren eller något sånt. 
Det blir bara så fel och dumt att lära honom först gå på tidningspapper och sedan ut. Bättre att köra på ut dirket. Så gjorde jag med Atos och de funkade super bra. 
Igår kväll åkte jag upp till Josse och Carro och tog en promenad med dom och Texas och Tia. Riktigt trevligt och skönt att få lite sällskap. Vi hade fyra nöjda och glada hundar, tre av hundarna gick med mig. För ja, jag har ju godis och är i deras ögon godistanten. Tia kom då och då och kollade läget om honom också kunde få någon godbit. Hade fot-träning med Tia också en sväng, även Ollie och Atos fick den träningen, men de var de själva som valde det. hehe 
Är så jäkla nöjd med såna samarbetsvilliga hundar! :) 
 
Mer idag blir det plugg, kaffe, promenader, "ligg" träning med Ollie och sedan kanske åka iväg och kolla staket. Jag känner att jag verkligen vill ha ett nu, så allt är klart när vi flyttar in. hehe 
Har i natt drömt om parningen, kanske kommande valpar, flytten och lite allt möjligt. Det var en härlig blandning kan jag säga i min dröm :P
 
///Becca

Jag ska...

Kategori: Allmänt

Bygga en sådan säng till Atos. Så kommer han upp i rätt hjöd med mig.
///Becca

Effektiv dag

Kategori:

Har hittils idag hunnit med mycket, ringt massa samtal.
- Bokat in besiktnings datum och tid på våran lägenhet. Pratat med nya bovärden dit vi ska flytta.
- Haft vakmästaren här som fixat två av tre saker. Den tredje ska fixas när elektriken har tid att installera den nya fläckten. 
- Varit på underbara promenader i solen med alla tre hundarna. 
- Pluggat, ska fortsätta strax. 
- Varit i rastgården så alla hundarna fick springa av sig lite. 
- Tränat trix med Ollie. 
- Startat en omgång med tvätt i maskinen.
 
Än är inte dagen slut och jag vill inget annat än att åka och kolla på staket, men jag måste plugga. Så det får bli det istället. Vi hinner kika på staket innan vi ska flytta in, eller?! 
Det är så fint väder ute och jag vill inte sitta inne hela dagen lång och bara plugga. 
 
Nej, nu måste jag ta mig i kragen och skriva klart ena uppgiften. Den är ju faktiskt rolig, men den är svår. väldigt svårt att argumentera med sig själv om något man har en åsikt om... Det känns lite som man borde ha flera personligheter. hehe 
 
///Becca

Soliga måndag

Kategori: Allmänt

Idag är det måndag den 11/3 och det betyder att det är skata veckan i historian. Så nu ska den göras klart och förhoppningsvis blir resultatet godkänt i alla fall. Den kursen är skit tråkig, så kg vill bara få den klar. Sedan är set organisation och ledarskap kvar som ska göras klar så snabbt som möjligt. Så jag bara kan fokusera på de andra kurserna.

Idag har vi söta lilla Felix här och det får super bra. Både Ollie och Felix är två energiknippen som mer än gärna leker. Så dom passar super bra ihop, lekar jätte fint och går fint ihop ute.
Verkligen roligt att se, speciellt efter förra måndagens bakslag.
Ollie tränas just nu på att vara ensam i ett rum utan mig i. Dock så ser han mig hela tiden, men en hund som har så djupt rotade flock instinkter i, få man ta baby steg med. Han pratar för fullt trots att han ser mig. Men framåt går det.
Felix fann sin bästa liggplats, i fönstret i vardagsrummet. Så jag bäddade åt honom där. Atos ligger och solar i solen vid balkongdörren.

Jag ska strax sätta mig och plugga och dricka lite kaffe. En perfekt måndag helt enkelt :-)
Får se vad mer denna dag har att erbjuda, mer än sol, minusgrader och bra humör :-)

///Becca

14 dagar = 2veckor

Kategori: Iphone

Idag är det 14dagar sedan första parningen gjordes och jag bara är sååå ivrig att få veta om det är några små i magen på Agnes. Jag verkligen hoppas att det är det! :-D

Jag är väldigt glad över denna vår. Först fick vi hem världens underbaraste Ollie och sedan några dagar efter det kom Agnes för parningen.
Denna vår sker mycket som jag har velat göra länge och jag ångrar inte ett enda beslut. För jag gör det jag vill göra och det går åt rätt håll.
Speciellt med tanke på allt som hände under hösten och vintern så är David och jag värda att bara tänka på vad som är roligt för oss. Vi fanns och gjorde allt åt andra trots att vi själva hade det fruktansvärt tungt under de halvåret. Vi fick det gå ihop och höll själva på att stryka med under den tiden. Men det är lätt att glömma bort det tydligen..
Oavsett så är vi nöjda och lyckliga för vad mycket denna vår har att erbjuda. Om cirka två veckor har vi flyttat till nya lägenheten. Där har vi massor vi ska göra och bo in oss. Ett hem vi faktiskt längtar efter att få forma till vårt. Plus på det så hamnar vi nära familj och vänner. Atos hamnar nära sin bror(Texas) och sin bästa vän(prins). Det kunde inte bli bättre. Vi får även närmre till svärmor och svärmor kan för första gången sedan David flyttade hemifrån komma och hälsa på. Det är något bland det bästa med flytten, hon kan äntligen komma och se hur vi bor! :-)

Jag känner att början på 2013 har varit toppen och jag hoppas att den kommer fortsätta vara så. Detta är David och kg värda. Eller ja, alla är värda ett bra år. Men vi hade det sämsta tänkbara avslut på 2012.

Jag välkomnar inte så motvilligt våren, för den har så mycket att erbjuda! :-)
((Älskar vintern mer fortfarande))
Ska nog även anmäla Atos till en kurs också, så vi kommer igång mer. Sedan på söndag tänkte jag åka iväg och kolla på agillity tävling som klubben jag är medlem i håller i. Någon som vill med och kika? :-)

Nu ska jag återgå till vila i soffan, då huvudvärken tydligen inte vill släppa sitt fasta grepp om mig.. Tråkigt detta med förkylning.... Någon som vill ha den? Ni får den gratis av mig! :-)

///Becca

Ibland bjuds det på lyx

Kategori: Bilder

Underbara söndag

Kategori: Allmänt

Så fint väder ute och det är söndag. Ska om cirka 40min ta med mig Ollie på promenad ut till svärmor igen. Man vill ju inte missa det fina vädret, när det väl är framme.
Man kan ju alltid hoppas på att man får grillat idag igen när man kommer dit :-D hehe
Idag får vi följe av Carro ochTia ut dit, de ska bli trevligt :-)
Det är så vackert att gå efter älven och ha solen på sidan om en. Man bara njuter! Det är livskvalité det!

Mer idag så ska vi försöka packa, vi hann inte igår alls. Så det är ju bra om vi hinner idag. Finns ju egentligen inte mycket att packa, men lite finns som kan åka ner i kartonger redan nu.
En sak vi verkligen behöver är att gå igenom massa papper. Så tråkigt, men så behövligt!

Nu ska jag njuta av min kaffe innan jag ska gå :-)
///Becca

Snurrig och illamående=hostmedicin

Kategori:

Ja som ni förstår så är jag snurrig i huvudet, mår illa och är torr i munnen. Gissade på rätt hostmedicin? Japp, cocilana är det som gör detta. Men tänk er var skönt det ändå är att inte hosta lika mycket och det gör inte ont! :) Helt klart värt det! Men som ni kanske förstår då, så mår jag extra illa av dator och telefon, så jag orkar liksom inte uppdatera här på samma sätt då. 
 
Igår så spenderades kvällen hemma, med David och så kom Sebben och Micke förbi, så det blev prat med dom samtidigt som jag kikade i frustration på gladiatorerna. Igår var det verkligen kasst!!! 
Sedan kom Josse förbi en sväng, följde med henne för att hjälpa henne att tanka, då man måste vara två för att få upp tanklocket. 
 
                                                         Mys till gladiatorerna!
Väl hemma somnade jag ganska fort, efter att ha byt lakan i sängen, då Atos återigen hade smitit upp i sängen. 
Anlednignen till att han gör det mycket just nu, är för att i måndags när alla hundar var här, dagmatte hundarna och mina, så var situationen så stressad och pressad, så när Atos gick undan för att slippa de andra tre så la han sig i våran säng, och då ville inte jag tillrätta visa honom att han inte fick vara i sängen. Eftersom han faktiskt gick undan, så ville jag inte att han skulle uppfatta det som att han inte fick gå undan. Så nu håller vi på att rätta honom och även byter lakan ungefär en gång om dagen, så om någon av mina läsare skulle ens få för sig att det var lätt i måndags och att vi har haft det lättare under veckan, så NEJ! det har vi VERKLIGEN INTE!!! 
Måste även faktiskt berätta jag blev besviken när jag lästa ägarens blogg till dagmattehundarna, där Ollie blir syndabocken för att det inte funkade i måndags. Det är faktiskt inte så det var, så jag blev väldigt besviken. Jag förklarade allt i måndags och det känndes efter att ha läst det inlägget att inget av det jag förklarade hade blivit uppfattat. Utan allt läggs då istället på Ollie.. Klart man blir besviken och ledsen då. 
 
 
Idag har Ollie och jag tagit en lång promenad ut till David och Atos som var ute hos svärmor, jobbade och även grejade i garaget. Tog 1h och 20min att gå ut dit, OIlie gick i 1h och åkte vagnen de sista 20minuterna och där var det även 70-sträcka och ingen gångbana. Så det var perfekt för en stund i vagnen. 
Väl framme hade David startat grillen och grillade hamburgare och sedan blev de kaffe, innan vi åkte hem. Var där ute i drygt en timme.
Under tiden David grillade kikade jag på bilen som är under projekt, och hade även sökövningar med Atos och lite med Ollie. 
Väl hemma städade jag medan David gjorde sig i ordning för att åka på födelsedagsfirande av en kompis till honom. Sedan fick han gå ner och handla mys till mig medan jag var ute med Ollie. Nu är jag nyduschad, myser i soffan med cola och chips och kollar på melodifestivalen. Små läser på lite andra bloggar, E-böcker, information om lite annat smått och gott. 
 
                              Sista 20minuterna njöt Ollie av sin vagn och utsikten! 
                                                 Min älskling är en bra grillmästare! 
Tänkte bara tillägga att det tagit mig 45 min att skriva detta inlägg, då jag blir som sagt mer illamående av datorn... 
Nu ska jag återgå till melodifestivalen helt engagerat och risken för att somna är stor. 
///Becca 

Internationella kvinnodagen

Kategori: Allmänt

Och jag hat legat halv död i soffan hela dagen, eller i sängen.
Men från 11 var vi igång här hemma. Efter tolv drog Ollie igång med sitt härjande. Leksaker, sno skor, sno tröjor, sno nytvättad tvätt, ja nästan allt han kommer åt. Så suttit ned har jag inte gjort så mycket..

Dagen till all ära har super fint väder och jag vänta på att David ska komma hem, så jag kan åka in till stan och ta en kopp kaffe med Alexandra. Måste komma ut lite!

Fick igår bekräftelse på att Atos och jag står som reserv till viltspårskursen och Ollie har en reserverad plats på valp cirkel, om han är kvar hos oss tills starten. Ska bli kul! :-)

Försöker även fixa detta med datorn, men motivationen försvinner när allt går emot en. Trodde faktiskt en stund där att allt krångel var över nu, men icke! Så jag får väl helt enkelt fortsätta sitta och fundera. Gött irriterande är det och jag är ytterst besviken på både tele2 och på HP, HP för att de skulle ringt upp igår mes prislista på reparation men har inte gjort det..
Men jag fortsätter sitta och kika runt på datorer och kanske faller någon mig i smaken som är i rätt prisklass också.

Ska göra mig klar nu, för runt 15 är David hemma och då ska jag åka ;-)
///Becca

Natten tidigt

Kategori: Bilder

Har redan krupit ner i sängen för att ta natten tidigt och i förhoppning om att vakna bättre i morgon.
Ska läsa lite om jag orkar innan de gröna stängs för denna dag.

///Becca

Hostar lungorna ur mig!

Kategori:

Usch för detta med förkylning! idag har hostan blivit värre. Dock inte hostat under natten, men den är mer intensiv och gör mer ont idag. 
men trots detta trycker jag i mig alvedon, apelsiner, echinagard och häller i mig citron vatten. Kanske, kanske blir det bättre nu :) 

Idag tog jag med mig grabbarna och barnvagnen på promenad in till stan för att möta Carro efter jobbet och ta en kaffe i solen. Gick och köpte kaffe och sedan satte vi oss på en bänk i solen, pratade, nöjt och smuttade på våra kaffemuggar. Super mysigt! 
Sedan följde hon med hem, hjälpte mig att kika på ett arbete och sedan gick hon vidare hem. 
Jag ska starta en maskin med hundhanddukar igen och sedan fortsätta plugga och vara halv död.
                    Ollie tränade på hoppa, upp och över stolar tidigare idag 
Pratade även med HP support idag och fick veta att min dator inte har någon garanti, men en säljare skulle ringa upp med prisuppgifter på lagning ändå. Men ja, tror ni att de har gjort de än?! Nej, självklart inte och nu är det stängt. Men David hittade nya resevrdelar och är det fläckten det är fel på så skulle det gå snabbt att byta den. Så det hoppas jag det är. Så jag slipper köpa en ny dator! 
Men jag är besviken på tele2 och HP och vill egentligen kasta min dator ut genom fönstret, den ska inte gå sönder innan den ens är 2 år gammal... Teknik säger jag bara!!!
                                                                   Skit dator!!
///Becca

Bilder!

Kategori: Bilder

https://cdn3.cdnme.se/762496/6-3/pic_5137b9ccddf2b335c2746343.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/762496/6-3/pic_5137b9e3e087c34c0c89ddf7.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/762496/6-3/pic_5137b9e7e087c34b950aa3c8.jpg" class="image">

Skit också!

Kategori: Allmänt

Inte nog med att jag måste bestämma ett nytt abonnemang på det mobila bredbandet(bindningstiden går ut 20/3), så måste jag hinna ta reda på om det finns garanti på min bärbara, då den av ingen anledning har börjat brumma vid start och även låser sig...
Min plan var att förnya det mobila bredbandet och skaffa en surfplatta denna gång. Nu måste jag kanske köpa ny dator igen! Fruktansvärd missnöjd med detta. Jag som hade en plan, en super bra plan..
Sitter och luskar på vad det ska bli. Har några dagar på mig att bestämma mig. Så får vi se vart det leder med datorn.

Har idag börjat med echinagard, Alvedon och apelsiner. Så kanske det går att stoppa förkylningens försök till att bryta ut.
Mötet jag var på, gick enligt mig skit bra. Så ni får man fint vänta i ett par dagar.
Efter mötet blev de fika mys, mat och prat hos Josse innan vi åkte en sväng till rastgården med hundarna innan vi alla hämtade Carro vid tågstationen.

Tillsist har hela familjen legat i soffan, två sover och två har kollat på tv. Jag håller fortfarande på och kollar tv, men David är på väg i säng.
Ska strax gå ut med grabbarna en sista gång innan natten.

///Becca

Skypa

Kategori:

Sitter och väntar på att Carro ska ringa på skype, så vi kan prata lite och sedan ska jag faktiskt prata med Baily(mammas hund). Ska bli roligt att se honom, har inte sett han sedan i julas. Eller ja på bilder, men inte i verkligheten. Så skype är det närmaste verkligheten man kommer när de bor 40mil här ifrån. 
 
Eftre samtalet ska jag om David är hemma, åka in till stan och dels köpa Echinsgard innan mötet och sedan gå på mötet. Så jag hoppas han är hemma lite innan tre. Annars får jag handla efter mötet. Det är fruktansvärt jobbigt att hosta och ha ont i halsen. Hostan gör att det gör ont ända ner i lungorna typ. Som tur är så har jag inte vaknat så mycket i natt av hostan och inte heller under morgonen. Antagligen för att jag sov så gott med värmedynan under mig. Annars hade jag nog vaknat några gånger :P hehe 
Hoppas att detta hjälper nu i alla fall, ska även köpa apelsiner så jag får i mig mer vitaminer. 
 
 
///Becca

Mys morgon delux

Kategori: Iphone

Eftersom jag igår fick hosta och mejade bli förkyld så har jag och hundarna idag tagit det väldigt lugnt. Myst i soffan på morgonen och bara varit.
Precis så som morgnar ska vara :-)

Jag ska iväg vid tre in till stan för ett möte. Tänkte åka innan, så jag hinner handla echinagard så jag kanske bli frisk från denna förkylning.


Jag har fått några förfrågningar angående kommentaren som inte syns, att ni vill läsa den.
Men tyvärr lägger jag inte upp den, då personen som skrivit har ingen aning om vad som hände. Hon har skrivit egna uppfattade saker som inte stämmer med händelsen. Sedan en massa påståenden som inte är sant. Därav tänker jag inte skämma bort henne så pass mycket att godkänna eller lägga upp den.

///Becca

Vill, vill, vill!!

Kategori:

Har suttit och kikat runt på lite utbildningar, dels för att veta vad jag ska göra när jag är klar med skolan denna omgång. Alltså nästa vår. Men sedan funderar jag på om man kanske skulle ta någon mer utbildning vid sidan vad studierna nu. 
Fann en jag vill gå, men hm, dyr var den kan man säga. Speciellt för en med enbart studiemedel, men det tåls att tänka på. En kanske skulle ta ett lån eller faktiskt delbetala för att få den utbildningen. 
Sitter och bollar med David om just den utbildningen. Vi får se vad framtiden utvisar, säger jag än så länge. 
 
En annan sak, idag har jag suttit och tänkt på att jag är otroligt kär i Atos och Ollies öron. Dom är så mjuka och goa. Hängande öron är det bästa! :D 
Man inser verkligen det lilla när man har stunder över att sitta och analysera och tänka. Ibland leder det till bra och ibland till mindre bra. Detta är en sån där mysbra känsla man får när man tänker på deras öron, för genast då tänker man på deras personligheter och underbara sätt dom är på och precis i det ögonblicket infinner sig en härlig och go känsla i hela kroppen och man blir lycklig. 
Tänka sig att två hundar kan göra en så glad av att bara finnas :D 
 
Har idag faktiskt inte haft lusten till att plugga, men läst lite har jag. Har inte heller skrivit klart mailet till Hundar utan hem. Ska ta lite mer bilder imorgon på lilla Ollie Boy och skicka med in. 
 
Idag har Atos och jag ställt oss på kö till Viltspår kurs. Kursen tar vi för att få lite mer djupare kunskaper men också för att vårat spårområde är invaderat av 3-400 vildsvin och av den anledningar har vi spårförbud där tills de har kommit igång emd vildsvinsjakten och fått bukt på problemet som uppstått på cirka ett år(lite mindre än ett år). 
Så vi står i kö i hopp om att någon inte kan medverka på kursen, då den var fullsatt. 
Sedan har Ollie gjort en förhoppnigsvis preliminär anmmälan till en valp cirkel, beroende på hur de ställer sig till våran reservation. 
 
Nu ska jag fortsätta mysa i soffan till en underbar TV-tisdag :)
///Becca

Svar till kommentaren

Kategori:

Hade fått en kommentar tidigare idag angående mitt inlägg "sanningen om hunden som hoppade på Atos". 

Jag tänker faktiskt ödsla tid på att svara på dessa urbotade påståenden om detta. Utan jag rekommenderar dig att prata med ägaren själv, då jag faktiskt kom på att ni två är vänner. Du kommer få höra ett och annat om mig, precis som mina vänner fått göra genom denna människa. 
Jag har rätten till min åsikt och jag tycker som det står i det inlägget! Med tanke på att ägaren inte är tyst om sina åsikter om varken mig eller min hund, så tänker inte jag vara tyst längre om mina åsikter heller. 
Vill du inte läsa mina åsikter rekommenderar jag dig starkt till att inte läsa min blogg heller. 
 
Jag har starka åsikter om båda ägaren och hunden och åsikterna om varken hunden eller ägaren blev inte bättre efter påhoppet. Ägaren har enbart ansvar gällade sin hund, och enligt mig har inte ägaren fullföljt sitt ansvar om att berätta för mig att hunden hoppar på andra hundar i närheten av barn. 
Som tur var förstörde inte hunden så mycket, men för en kompis hund förstörde den totalt vid möten av schäfrar. 
 
Nu har du fått ditt och resterade kan du som sagt ta med en ansvariga ägare! 
För övrigt välkomnar jag dig hit och trots detta är det alltid kul att veta vilka ens nya läsare är. 
///Becca

Effektivitet är det bästa för själen

Kategori:

Denna dag började med en liten sovmorgon för mig, David var så söt i morse och tog ut hundarna innan han åkte, medan jag gjorde hans frukost. Sedan gick hundarna och jag och la oss igen. Kvart i nio gick vi upp, Atos pigg som en lärka och Ollie trött som en zoombi. Han gick och la sig i köket och sov vidare tills frukosten kom ned och sedan en promenad. Dock fortfarande lika trött och det är han fortfarande. Det var en tuff dag igår. 

Men kvart i tio hämtade jag och Ollie Alexandra och Prins för en tur till vetrinäen och återbesök för Prinsen. Det gick super bra, växtvärken är borta, men han ska ta det lugnt hela våran, då han är i en känslig utveckling av kroppen. Men han var sååå duktig inne hos vetrinären. 
 
Efter den turen släppte Alex och jag av David M och Prinsen hemma(David M kom till veterinären under tiden vi var där), för att åka vidare till Solstaden för köp av nytt halsband och en sele. Dom har extra pris på Limex sele, halsband och koppel. 
Dock fanns bara Ollies storlek på selen i rosa/rött, så han fick en i den färgen :P hehe Sedan ett grönt camoflerat halsband. Så nu är vi riktigt nöjda över dom köpen :)
Vi passade även på att väga Ollie och han väger 14,1 kilo nu. Han börjar se ut som en hund nu i koppen, både storleksmässigt, muskelmässigt och även viktmässigt. Han har dragit i väg lite på höjden, så nu syns revbenen igen lite. Men det kommer hålla på så här tills han är färdig växt. 
Fick även idag se att Ollie har en botten i magen, han åt inte upp sin frukost, lämnade 1/4 deciliter mått kvar. Men då försåg han sig själv igår i Josses bil med massa hundgodis(bröt sig in i påsen) och även en prova på påse eukanuba(bröt sig in i den med). 
 
                                         En trött Ollie igår när vi kikade på Ullared! 
Nu ska jag återgå till pluggadet och även sätta igen en tvättmaskin, med det tyd enda vi tvättar här hemma: Lakan! 
Eftersom Atos tog sig friheten igår igen att lägga sig i sängen när han var skitig efter promenad och även ytterliggare två gånger. Så var vi tvugna igen att byta lakan, så David inte blir allergisk. 
 
///Becca
 
 

Totalt slutkörd

Kategori: Iphone

Ja denna dag gick inte alla som det var tänkt.
Det som var mest jobbigt var att inse att man inte räcker till som människa.
Jag önskar verkligen att dagen skulle gått bättre och att resultatet varit annorlunda. Men tyvärr gick det inte, jag gjorde allt för att få ett annat slutresultat. Men det funkade inte...
Tyra och Charlie var här idag för första gången sedan Ollie kom. Men det gick inte så bra som jag trodde det skulle gå. Alltså inget slagsmål eller något sådant. Men det var inte en enda lugn sekund här hemma.
Charlie gömde sig under köksbordet, Atos la sig i sovrummet för att slippa de andra tre, Tyra och Ollie hade någon hat/kärlek för varandra, så de bråkade, lekte, skällde och var inte ett dugg lugna.
Vilket resulterade i att jag såg att ingen hund mådde bra av detta och dagen blev inte bättre, så när Josse var förbi en snabba tog hon med Ollie så jag kunde få lite lugn här hemma. För jag var totalt slutkörd och detta blev ingen miljö för mig att kunna plugga.

Jag pluggar i grunden, sedan kom det roliga med att kunna vara dagmatte. När miljön då med alla hundar hemma inte är så pass bra att ingen hund trivs och att jag inte kan plugga, så måste jag tyvärr avsluta det.
Atos började mjälla och fälla sin päls som en idiot idag och Ollie började mjälla fruktansvärt mycket. För mig är det ett stort tecken på att det inte funkade.
Jag har nämligen under dagen idag, försökt tänka ut olika lösningar. Tänkt att det kan ju funka si och så. Men när jag sedan tittar på min alldeles egna hund och ser på honom att han inte trivs, så går det tyvärr inte.


Jag fick även under kvällen i soffan mer känslor för att behålla Ollie. Han är en underbar, lättlärd och go hund. Han är så jäkla bra och perfekt. Så en del av mig vill behålla honom, men en annan del vill inte det. Vi får se vad tiden har att utvisa.
Ska imorgon skriva ett nytt mail till Hundarutanhem om jourhems uppdatering. Ska även ta en längre skön promenad imorgon på dagen, i förhoppningsvis sol. Sedan ska jag skriva om och klart ett av historia arbetena.
Ska även med Alexandra till veterinären med Prinsen, sedan iväg och kolla om det finns någon sele till Ollie och ett nytt halsband.
Selen behövs till Ollies nya åk(barnvagn) och halsband för att han nästan växt ur sitt han har.

Vi fick nämligen igår en hemleverans av underbara Elin, av en Emmaljunga barnvagn. Så nu kan vi gå på långa promenader och stoppa ner Ollie i vagnen när han är för trött för att gå, för att sedan gå vidare med Atos och knuffa fram Ollie i vagnen. Är så jäkla nöjd med min lösning!! :-)
Vagnen fick vi gratis, och den är super fin och har Easy fästen, så vill vi byta till enbart liggdel är det inte svårt att få tag i, så nööööööjd! :-D


Fick även hem mina två nya böcker jag köpte förra veckan, etologiboken och även Hundmassage och streching. Så nu har jag fyra böcker som jag läser samtidigt. Måste lära mig att tygla mig själv, jag hinner läsa alla. Bättre att ta en i taget. Men ni som känner mig, vet att jag inte har tålamodet till att ta en i taget :-P haha

Nu blir det natten, blev så uppe i varv när jag skrev det första för det är så många känslor i det!

///Becca

Ljuvliga söndag

Kategori:

Vaknade till en helt underbar söndag. Solen skiner, vinden inte lika kraftig idag och några plusgrader. Tråkigt nog måste man väl erkänna att våren faktiskt är på väg och att pulkaåkningen inte har hunnits med detta år :( Men vi får hoppas på en underbar vår, en okej sommar, skön höst och lika underbar vinter igen :) 

När jag vaknade idag hade mina grabbar varit vakna några timmar och David väckte mig för att springa ner och köpa frukostbröd, blev frallor(super gott). 
Sedan var det igång, direkt efter frukosten packade vi in oss i bilen och åkte till Karlstadloppisen som är varje söndag i totohallen på travbanan. Där gick vi och kikade lite. Gud vad alla säljer allt möjligt! Men jag fann en fin ljuslykta med fyra olika lägen på värmeljushållarna. Så den köpte jag :) Har dock inte bestämt mig än vart den ska stå sen när vi flyttat. Kanske i hallen eller på ute platsen. 
 
Efter loppisen åkte vi vidare till Biltema och granngården. David skulle ha spackel och lite allt möjligt till bilen och jag skulle ha mera hundgodis till lille Ollie(Atos äter inte allt). När vi var klara där så åkte vi till svärmor där det blev lite fika innan jag åkte igen. Jag ville vara ute i solen idag, då det blir lite svårare när veckorna kommer och speciellt nu när Tyra och Charlie kommer och Ollies vagn inte är helt färdig. Mycket mycket svårt då att få med sig allt, kunna gå en bit och ja, ni vet hur det är nog. Sedan pluggar jag på veckorna, så jag är inte ute lika mycket på dagarna då. Så man får passa på under helgerna! :D 
Efter fikat åkte jag och Ollie till isen och träffade Josse, Håkan, Martin, Bob och massa andra. Självklart charmar Ollie in sig hos alla. hih Vi var på isen en stund och sedan till bergvik för jag skulle ha tag i en parfym, fann en, men inte den jag ville ha egentligen. Men köpte den ändå, min är slut och jag var tvungen att ha en ny på en gång. Men är faktiskt nöjd med köpet :) Passar under våren och sommaren, den liksom har en släng av kokos i sig :) 
 
                                                  Proffsryttaren Atos i sin högform! 
Nu är Ollie och jag hemma i soffan, jag dricker kaffe, bloggar och tvättar. Medans lillen sover som en gris bredvid mig. Tänkte jag ska bada honom, var meningen att jag skulle gjort det igår, men hann inte igår. Så då blir det idag. Ska även frissa Atos tassar och klippa bådas klor ;) Allt detta ska hinnas med idag och även en dejt i rastgården med Lina, Tyra och Charlie. För att se hur hundarna är ihop när alla är lösa. Kan även vara bra att de ses dagen innan de ska umgås i några timmar. Ska även också försöka plugga lite, så jag inte behöver känna press och stress imorgon och kan enbart fokusera på hundarna imorgon. 
 

 
Kan också berätta att Ollie fick vara lös lite idag igen hos svärmor med Atos, och det gick super bra. Men stundvis får Ollie väldigt stort självförtroende. Men han kom tillbaka på inkallningen när han insåg att Atos inte hängde med utanför gården. Så vi tar lös springandes i små doser, men framåt går det. Jag som jourhems matte är super nöjd med honom. Hoppas verkligen den rätta personen för honom dyker upp snart. Så han kan få sitt egna hem och finna sig själv hos dom. 
 

///Becca

Funkade tydligen igen

Kategori: Iphone

Nu funkar tydligen blogg.se igen och jag efter några dagars krångel med att inte kunna komma in på andras bloggar. Därför slutade jag blogg i några dagar. Men nu är jag tillbaka igen!! :-)

Har under dessa dagar, pluggat, varit på stan och handlat lite. Ätit mys mat hos Josse o CO, myst hemma, varit på stan igen fast träning och kollat på våran blivande lägenhet igen! :-D

Igår pluggade jag och sedan åkte jag ner till stan och mötte upp Alexandra och Rebecca. Tog en fika och gick sedan runt i affärer. Köpte två nya askar, en till Ollies tand han tappade i söndags och en ny super söt till Atos valptänder jag har sparat. Dock får dom inte ligga i den för ens vi flyttat(om 26dagar).
Sedan köpte jag nya leggins och en nytröja.
Efter stan åkte jag raka vägen hem till Carro och träffad henne och pratade lite. Sedan hem en snabbis och sedan upp igen till Josse o CO för lite mat mys och sneglande på gladiatorerna.
Väl hemma så bäddade vi om i sängen igen(2dagar sedan vi gjorde det sist), men David blev allergisk, så njöt de vovve förbud i sängen igen :-(
När David bäddade det sista badade jag Atos. Väldigt missnöjd hund, men väldigt nöjd matte och husse :-D

Idag körde jag ut David till svärmor, tog med mig Ollie upp till Josse o Co drack kaffe och väntade på att hon skulle bli klar.
Åkte ner till stan med Josse, Ollie och Tia. Tog stadsträning och mötte upp pappa för fika. Allt gick super bra, oh är så stolt över hundarna!
Sedan upp och köpa persiennerna till nya lägenheten samt kolla på den nu när alla saker var borta från den gamla hyresgästen.
Hämtade David och Atos, stannade och handlade fläskfilé och åkte till Josse o Co för kaffe och mys mat idag igen :-)
Ikväll ska jag titta på melodifestivalen och har laddat upp med typ ett kilo godis.

///Becca