justbeccca

Uppdatering färskfoder

Kategori: Hundar

Gjorde precis i ordning en matskål med hälften vanligt torrfoder och en halv korv färskfoder.
Kan ju för det första berätta att Atos äter ibland på morgonen och ibland på eftermiddagen. Beror helt och hållet på hur han känner den dagen. Jag serverar och ställer bort i några timmar och sedan testar jag igen. Men kvällsmaten äter han alltid när den serveras som tur är. Om det inte är jätte varmt, då äter han på natten när det är svalare. Vet dock inte om det är normalt, men det är så Atos funkar.

Hur som helst så när jag nu öppnade korven med färskfoder kom det en STOR pust av bajsdoft?!? Helt seriöst så luktar färskfoder bajs. Höll på att spy, så äckligt!!
Men jag fick en fin uppmärksamhet av den svarta fyrbenta här hemma. Följde varje steg jag tog och allt jag gjorde med maten. När den väl serverades åt han upp allt på några sekunder. Så det verkar som färskfoder får bra betyg än så länge av herr Atos:-)
Jag är glad att han åt, eftersom han är så jäkla kräsen!
///Becca

Sant!

Kategori: Hundar

Mmmm vatten:-)

Kategori: Hundar

Någon upptäckte idag att mamma (jag) blandade i något i vattenskålen. Nyfiken som en hund är var det ju en självklarhet att gå och undersöka vad jag hade gjort med vattnet.
Jag hade enligt atos uttryck gjort något magiskt, då vattnet var mycket godare och mer tilltalande.
Min hemlighet ligger i en en flaska i grön färg. David köpte med den idag när han var i Örebro. Nu hoppas vi på att den hjälper, då den är mot dålig andedräkt.
Kan säga om någon vecka hur den funkar, då vi idag precis börjat med den.
Jag vet att en hund luktar illa i munnen, men atos andedräkt blev mycket sämre efter operationen han gjorde i början på feb. Så därför testar vi denna, samt ska testa färskfoder.
Jag lägger upp en bild också, så får ni se min lilla magiska hemlighet:-)
///Becca

Testar

Kategori: Hundar

Har äntligen landat hemma efter en kursdag och sedan promenad mys med Atos och tillsist köpt foder.
När jag var på Pets för att köpa foder så pratade jag med en av de som jobbar där och bestämde mig för att testa Vom Og Hundemat, så jag köpte med två korvar som är halv foder för att testa tillsammans med atos vanliga mat.
Självklart en säck med hans vanliga mat och standarden: 4grisknorrar och 4grisöron. Atos måste ju som sagt få ha sitt helg mys också:-) hihi
Nu hoppas jag i alla fall att han kommer äta färskfodret, för gör han de så går vi över till det, i den mån de går. Så som semester och sånt blir de nog torrfoder. Samt lite blandat, då jag tycker att han ska ha något med mer motstånd i när han äter. Så hans tänder hålls fräscha och fina med tanke på att han har jätte fina tänder. Ben äter han inte mycket av på veckodagarna, så den lilla Herren skiter i sin riktiga mat om han får ben att ha. Därav en kontrollerad helg godis har det blivit.
Så nu är det bara att vänta och se hur det går med med nya maten:-)
///Becca

Kurs

Kategori: Allmänt

Just nu är jag på kurs. Har varit de sen åtta i morse. Är på kommunens deligeringskurs, jag skulle faktiskt kunna somna vilken sekund som helst. Är inte trött, men jag blir väldigt trött när jag tycker något är intressant. Va samma sak när vi va på Cesar Millan. De är bog min sämsta egenskap om jag ska vara ärlig. Folk tror att jag inte är intresserad och inte bryr mig, men de är ju de jag gör. Kanske lite för mycket så all min energi får åt på direkten?!
Just nu har vi i alla fall 30mins rast och jag bestämde mig för att sätta mig i hamnen, då kursen är i samma byggnad som trafikverket, så de va bara att gå över gatan. Tänkte att lite sol och friskluft skulle hjälpa, och de gör de. Men jag kommer nog bli lika trött när jag kommer in igen.

Ska i alla fall direkt efter kursen är slut, åka och hämta upp Atos, sedan köpa hundmat och sedan svänga förbi hos Josse och prata lite om kursen. Hon ska ju på den om en vecka. Så då kan ju hon va lite mer förberedd än vad jag fick va. Fick inte ens häftet som vi skulle ha läst igenom, så jag ska säga till min chef om det. Så att inte fler råkar ut för samma sak. De är rätt drygt de:-/
Nej nu blir de njuta i solen en stund till:-)
///Becca

Mm

Kategori: Bilder

Låt mig

Kategori: Hundar

En hel dag med trion är mycket mysigt. Tyra och jag har varit hos Emil, där blev de promenad och lek. Mycket uppskattat från båda sidorna:-)
Annars har de varit promenad, frukost, sovning för dom. De är precis lika trött som jag är, fast jag är nog mer rastlös.
Vi ska strax ut på en till promenad, sedan ska Tyra och jag åka till gardinbutiken och köpa en elastiskrem som jag ska sy fast på atos klöverväska, så skydden som sitter under fästena inte ska glida så mycket.
Då ska även Carro med, så får vi lite sällskap;-) sedan ska jag kanske åka och köpa hundmat idag, annars åker jag imorgon efter min kurs jag ska på på morgonen. Får se vad de blir.
Nej nu ska vi ut i det sköna vädret, solen lyser och ger värme, men svala vindar kommer in samtidigt. En mycket skön dag för oss med hundar(enligt mig).
///Becca

Promenad!

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft Tyra och Charlie hemma från strax efter tolv till halv fem. Atos är hel nöjd över att få träffa sina "syskon". Menar en helg med bara hundar och sedan komma hem till ingen är nog rätt tråkigt. Så han blev väldigt glad när de kom:-)
Innan dom kom så hade Atos en egna morgon, då jag jobbade i två timmar den sju till nio och sedan va jag hos Carro en sväng och hos Emil. Var hem och va ut med atos och sedan till bergvik, så hann han mysa i sin egna lilla takt.

Nu är vi alla fall ute på en långis och ska träffa Alexandra en sväng. Vi har även idag midjebälte för att träna att ha någon bakom och han får dra lite, samt klöverväskan, som han förövrigt inte bryr sig det minsta om. Så om någon vecka blir de en lättare tyngd i:-)

Jag vet att jag skulle uppdaterat igår om helgen, men jag var så trött så jag mer eller mindre dog i soffan tills jag skulle hämta nykeln till Emil och där blev jag pratandes med Josse och Håkan och sedan var de bara hem och sova.

Så senare idag får ni få en uppdatering, eller så kommer det när de kommer:-P hehe
///Becca

Hemma!!

Kategori: Allmänt

Nu har vi landat här hemma och allt är i princip upp packat, utom kläderna.
David satte till och med ihop lampan som vi köpte på Ullared innan han åkte till sin mor för att gratta på morsdag:-)
Jag själv fortsatte här hemma, med att
städa balkongen.
Ska strax gå ut på en längre promenad med Atos, så han får röra på sig och vi får testa de nya kopplet som sitter på midjebältet och ska nog även börja med väskan han har fått av mig. En sån där klöverväska;-) ska bli kul att börja använda den och träna atos. Hihi

Ni får fortfarande en ordentlig uppdatering senare, orkar inte sätta på datorn:-P
///Becca

P.s Bilden är tagen på en mack vi stannade till på för att tanka påvägen hem. Då passade Atos på att njuta i skuggan i gräset. Min lilla sötis<3

Hemåt

Kategori: Allmänt

Nu är vi påväg hem, har inte haft tid att uppdatera under helgen. Därav får ni ett bättre inlägg senare idag om hur Cesar var och hur helgen varit. Men jag delar nog upp dom inläggen.
Kan säga att Cesar denna gång var mer undervisning och lärorikt och inte lika mycket show. Vilket jag tycker var bättre, men förra året var bra på de sättet att de va mer en show och det var första gången man såg honom:-)
Nu blir det att återgå och njuta av landskapet och kolla på alla söta, fula, snygga och konstiga hus:-P
///Becca

Cesar Millan

Kategori: Hundar

Just nu befinner sig jag och David inne i Scandinavium för att se på Cesar Millan Showen, för andra gången på ett år och 12 dagar:-) hihi
Förra året var vi på Hovet i Stockholm och satt högt upp, idag är vi i Scandinavium och sitter på parkett. David skämtade om att vi nästa år måste ha införskaffat oss en problemhund så vi hamnar på scenen:-P haha

Resan gick bra, Atos har slappat och varit hund hela vägen hit. Jag körde mer än halva vägen och tillslut ville jag inte mer så då fick David ta över.

Medans David och jag är på Cesar, har Carro hand om Atos och vandrar runt här i Göteborg, tror de skulle sikta på att gå till terminalen. Då både Carro och jag tycker att Expressohouse där gör den godaste latten. Plus på de så är ju hundar välkomna där inne. Hon får nämligen inte binda honom någonstans för mig. Vill inte att han blir snodd från mig, då skulle hela min värld rasa faktiskt.
Nej nu ska jag stänga av telen och vara beredd på att se ska börja:-)
Kan skriva sen eller imorgon om hur set var:-)
Kommer ta bilder med telen, då jag lämnade över kameran till Carro och den är urladdad:-/
///Becca

Träff

Kategori: Allmänt

Kom rätt nyligen hem från Carro, där de blev massa prat och Cola på balkongen. Allt eftersom så trillade fler människor in, först Josse, sen Håkan och tillsist David. Så vi hade en liten träff där med prat och musik innan jag, David, Carro och Atos åker imorgon ner till Göteborg för Cesar Millan och sedan vidare till Falkenberg, Slöinge och Halmstad.
Ska bli så mysigt att få umgås med mamma, Johanna och Nille, samt Ina och Baily. Vi ska även hälsa på Davids far och styvmor som också ska bli mysigt. Dock verkar det som David åker dit och sover en natt, men de förstår jag. Lika mycket som jag vill umgås med min familj, vill ha det med sin och jag vill inte dra Atos till flera olika hem för att sova en natt. Så jag och Atos stannar hos Johanna och Nille hela helgen :) Ska bli så mysigt och jag har längtat som en idiot efter denna helg sen julafton när jag fick David biljetterna till Cesar Millan :D hihi
///Becca

Förklara

Kategori: Allmänt

Fick ett mail nyss av en gammal kompis, som nu ett halvår senare vill skicka korten han/hon tagit på min hund under tiden vi va vänner. Visst jag tar gärna emot bilder på min hund, så självklart fick personen min mail. Men de jag glömde skriva var att du gärna får skriva med en förklaring till varför du går runt och snackar skit och sprider rykten om sånt som inte är sant. Eftersom jag vet att du läser min blogg, så vet jag att du läst detta. Så jag förväntar mig en förklaring på ditt extremt dåliga beteende.
Precis som ditt lilla försök till att få David att gå bakom ryggen på mig. Tråkigt nog för dig så komunicerar jag och David med varandra och jag var med hela tiden när ni smsade, så du lyckades inte värst bra att försöka förstöra mellan oss.
-
Nu ska jag ta med min Tratt och gå ärende åt Carro :) och sedan återgå till pluggandet.
///Becca

Sällskap

Kategori: Hundar

Idag när Emil och jag var på våran mysiga promenad i skogen så fick vi sällskap av katten Sushi som glatt följde oss på våran tur. Efter halva vägen började han prata, antagligen tyckte väl han att vi skulle gå hem. Men såg då att han stannar upp och väntar tills vi gått en liten bit och sedan kommer han i 190 över stockar och stenar. Så jäkla söt!
Emil fann även sin dröm pinne. Den va cirka 2meter lång, så när vi närmade oss hem så fastande han mellan träden och tjöt till och släppte pinnen.
Då bestämde jag mig att jag hjälper honom med pinnen över den lilla bäcken och förbi alla träd som står tätt. Men uppenbarligen hade Emil något annat i tanke, då jag tog pinnen och började gå framåt, tog han pinnen ocj gick bakåt. Men som den envisa människan som jag är så vann jag :-D väl över bäcken och förbi den lilla skogen så fick han pinnen och herregud vad lycklig man kan bli när man får springa runt med den stoooora pinnen:-) hihi
Vi passade även på att leka lite ute på gräsmattan och åkern, där de både va skugga och sol, fast vi båda valde skuggan:-P

Nu har Trattos(atos) och jag landat hos Josse för kaffe och prat på balkongen. Samt även kollat igenom våra arbeten. Utav mina fem uppgifter som jag lämnade in i förrgår fick jag en komplettering och de va för att jag hade glömt skriva i två klasskompisars arbeten. Så de va ingen jag behövde göra om. Kändes skönt!!

Nu mera kaffe!! Och sedan kanske man skulle ta en sväng förbi älven och lasta i Atos:-P haha
///Becca

Välkommen!

Kategori: Allmänt

Låt oss alla välkomna Trattos återkomst. Han är här för att stanna i ett par dagar pga att Atos fick i söndags en blodböld vid ena örat, som han i måndags kliade upp av misstag. När de nu har försökt läka så har Atos varit där och kliat mer så det gått upp mer. Därför har nu Trattos återvänt till oss. I ett par dagar så Atos bära tratt, sitter och funderar om det ska bli både inne och ute, då han gärna kliar sig när han är ute med. Så kan de va bäst så. Han går ju faktiskt lös också rätt ofta, men det tål att tänkas på en stund.
Men han är lika söt för det, plus så märks de nu att han är van vid tratten. Han är ingen fegis längre, utan tar för sig mer även med den på:-)
///Becca

Mums på livet!

Kategori: Allmänt

Har idag haft en alldeles skön sommar dag, slappat hela förmiddagen förutom Emil och atos promenad. Men för mig är de fortfarande att slappa;-)
Sedan blev de in till stan först för att köpa och hämta pedistalerna som vi köpte igår på en superbra Facebook sida vid namnet Karlstad köp och sälj.
Sedan blev de följa med Carro så hon fick sig ett par sommar skor, själv tänkte jag kolla till helgen efter ett par nere i Falkenberg och Halmstad. Kanske till och med på Ullared om jag får åka dit?!
Efter att ha funnit skor så blev de fika ute i skuggan faktiskt (då vi inte kände för sol). Sedan blev de hämta Atos och vidare till Josse och Håkan för att hämta Josse och Texas, men vi hann med fika stund på balkongen med glass:-)

Vid sex tog vi oss en båttur och Gud va gött de är. Vi hade med jordgubbar och päronsoda. Helt underbart kan man säga!
Atos och Texas finner sig mer ocj ner i båten. Atos vandrar fram och tillbaka och utforskar medan Texas håller sig längst bak så han har utsikt över allt och kan känna dofter:-P hehe

Men nu ska Atos och jag återgå till vårat soffmys. Vi får passa på nu innan David är hemma igen. Men han kommer vilken sekund som helst:-P
///Becca

Sommar

Kategori: Allmänt

Uh va skönt de är ute, solen skiner och värmer, lite svala vindar och atos och jag st njutit heeeela dagen lång i solen och skuggan. Hihi
Idag får vi faktiskt unna oss lite slappar tid, då jag igår gjorde fem uppgifter ocj skickade in. Gjorde i princip klar naturkunskapen, har bara en liten uppgift kvar och sedan är man klar med
den kursen:-) hihi gjorde även klart religionskunskap B igår, så nu väntas
de på betyg:-)
Satt och pluggade fram till ett i natt och halv två sov jag, va rätt slut i huvudet, men de flöt på så bra så jag ville ute sluta.
Annars har jag idag varit hos Emil och som ni kanske kan räkna ut så gick vi i skogen, där vi tränade och lekte. Självklart skulle han ha den största pinnen han fann med sig hem:-P hehe

David ska med en kompis sen någonstans i Sverige och kolla på en bil. Han blir hämtat vid fyra och sedan ser vi honom inte förens han kommer hem ikväll för att sova. Men de gör inte oss något, för då har vi tid för oss själva och jag lugn och ro för att plugga:-P

Nej vad sägs om kaffe i solen?!
///Becca

P.s ni får en söt liten bild på Texas när från i söndags båt och bad tur:-)

Ohyffsat!

Kategori: Hundar

Har idag varit på en promenad in till stan med David och Atos, där vi mötte upp Carro för att äta glass. Riktigt gott var de och samtidigt fick atos träning.
Men jag kan inte för mitt liv sluta blir förvånad över hur människor är. Atos är en snäll hund, han är totalt genom snäll. Mot allt och alla, oavsett storlek så vet han hur han ska uppföra sig.
Men inne i stan så blir han stressad och osäker. Det händer liksom lite för mycket för honom, tror ni då fan inte att de bara kommer fram folk och ska klappa på honom. De tränger sig in på hans privata utrymme och ska klappa på honom. Varken jag eller han har gett tillåtelse till det.
Tjejen som gjorde detta hade visserligen någon diagnos. Men jag tycker att om de inte vet hur man uppför sig, då kanske de inte ska gå ut själva på stan utan en assistent eller förälder.
Det första hon gör är att tränga sig in på hans privata utrymme och försöker klappa honom. Atos tar ett steg bak och vänder bort huvudet. För mig är det ett rätt klart tecken på att jag vill inte, lämna mig ifred.
Nej då, hon tar ett steg efter och förlaget klappa honom igen. Så ser jag ordentligt vad hon gör och i samma ögonblick Atos snabbt visar tänderna och nafsar efter hennes hand drar jag honom närmre mig och säger till henne att han är stressad inne i stan.. Då förstod hon nog lite, för hon slutade försöka klappa honom då.
Jag måste tillägga att jag såg i ögonvrån att hon försökte klappa honom, men trodde först att hon höll på med sin resväska (en sådan man drar). Därav min sena reaktion.

Igår mötte vi ett gäng kvinnor med en unge i en barnvagn som praktiskt taget höll på att trilla ut sin barnvagn i försök att nå Atos..
Jag blir så jävla arg på samhället, min hund uppför sig bättre än många människor och ändå är de han som är portad från massa stället som hund. Vad sägs om att förbjuda barn, föräldrar och människor med såna grova diagnoser på en massa offentliga stället?! De kan ju inte uppföra sig!! De verkar ju inte veta om att be om tillåtelse. Det är nästan så att jag ska låna grannen bil utan att be om tillåtelse. Vi vet ju alla att både klappa min hund utan min tillåtelse kan leda till polisanmälan. Precis som att jag skulle låna grannens bil utan hans tillåtelse kommer leda till en polisanmälan.

Många hundar får avlivas pga att många är så oansvariga och skyller sedan på hunden. Låt mig säga detta: det är er det är fel på. Ett stor jävla fel! Uppenbarligen har inte era föräldrar gjort ett bra jobb med er. Mina lärde mig att man ber om tillåtelse och mina stoppade mig många gånger när jag var på väg mot någons hund. Men sedan är jag uppväxt med hundar i familjen och runt om mig..
TÄNK ER FÖR INNAN NI RUSAR FRAM TILL EN HUND.
Konsekvensanalys kan vara bra att göra innan det!
Jag vill som sagt kunna gå på promenad utan att vara rädd för att någon okänd människa ska tränga sig på min hund. Atos vill kunna vara hund med sitt privata utrymme!
Min hund lever precis lika mycket i detta samhälle precis som du gör.

///Becca

Kärlek

Kategori: Hundar

Åka båten!

Kategori: Hundar

Har idag varit ute på vattnet i båten med Josse, Håkan, Carro, David och hundarna. Det blev Atos och Texas livs första åktur i en båt.
Texas fann sig snabbt i båten, längst bak på sidan och i ett hörn satt han och njöt som en liten dåre:-P
Atos tog det lite längre för att finna sig i båten, men efter någon minut inne i båten så kom han ut och vågade ligga bredvid David som satt längst bak med mig och Texas.

Vi stannade till på en söt liten ö och gick genom hela skogen till andra sidan ön där vi fikade, Texas lekte i vattnet (han är lite badtokig). Speciellt när det finns något att leka med i vattnet, som i detta fall fanns en sten att gräva upp och putta ner igen för att återigen gräva upp den. Fick några söta filmer på honom. Lägger kanske upp en här någon dag.
Atos fick vi i vattnet en gång, annars höll han sug på land och strosade runt, tuggade på pinnar, försökte ta Texas stenar, myste på stenarna och i gräset. Nja en helt vanlig atos dag:-P hehe

Atos och Texas skötte sig jätte bra och är nu lite små trötta. Nu ska Texas åka hem och då tror jag Atos kommer somna faktiskt:-P hehe
///Becca

Soliga söndag!

Kategori: Allmänt

Kvällen igår blev lite oplanerad, men trevlig och rolig. Istället för att åka till Kristinehamn så blev de hemma fest hos oss. Trevligt och roligt var det :D Jag hälften av oss som var här drack inte och kan tillägga att de va vi tjejer som var nyktra :P hihih Enligt mig var det en lyckad hemma fest, då Atos var hemma och det var så många som var nyktra vilket gav honom en stabil bas i sitt hem. Så han visste att några faktiskt menade det de sa och några var som de var( alkoholpåverkade).
-
Idag har jag njutit av att sova länge, tvättat(tvättar fortfarande), pluggar, vikt tvätt och ska strax ta mig ut med Atos. Allt detta är gjort tillsammans med en kopp kaffe självklart :P hehe
Det bästa som är när man vaknar är att äta fruktsallad till frukost, det är de enda jag längtar efter hela dagarna långa :P hehe
-
Kan även säga att nu är det inte många dagar kvar tills vi på torsdag åker till Göteborg och går på Cesar Millan och sedan ska vi vidare till Falkenberg, Slöinge och Halmstad :) hih Ska bli så skönt att komma bort och speciellt få umgås med David och min älskade familj där nere, samt få träffa svärfar och madde :) hihi
Kanske skulle försöka få med David till Ullared på fredagen, har ju aldrig varit där så de kan bli en lite rolig grej :)
-
Nej nu ska jag hämta mer kaffe och fortsätta med pluggandet :P
///Becca

Lördag

Kategori: Allmänt

Vaknade av att älskling väckte mig imorse och hade gjort pannkakor till frukost. De va faktiskt riktigt gott måste jag säga;-) hihi
Sedan somnade jag och Atos om igen och sov i någon timme. Sedan har vi varit igång med plugg, dusch, promenad, varit till factory outletten idag igen och på bergvik med Carro och David.
Sedan åkte vi hem och drack kaffe och åt lite. En stund efter att Carro hade gått hem så åkte David, jag, Tobbe och Natalie ut till skutberget så grabbarna fick spela lite frisbeegolf och Natalie och jag gick och pratade. Självklart var Atos med och grejade som fan:-P
Nu ligger han här hemma helt utslagen och sover så sött.
David äter lite mat och jag njuter av min skål fruktsallad som jag längtat efter idag:-)
Vad som blir mer idag återstå att se, kanske en tur till Kristinehamn men man vet som sagt inte:-P
///Becca

Hmm

Kategori: Allmänt

Dagen började bra med att Atos småttingar kom hit(Tyra och Charlie). Vi har haft en mysig dag, ute i solen när den fanns. Jag och Tyra åkte till Emil och gick i skogen och när vi precis var vid huset igen började det regna och övergick till hagel. Så vi hade turen på vår sida:-P hehe
Sedan åkte vi hem och jag har grejat lite med skolan, läst i nya härliga hund och även kollat på hundsaker på internet.
Kan ju säga att man inte blir mindre sugen på att skaffa en till och även köpa en massa nya saker till Atos.
Nu ska vi strax åka och hämta Carro och åka ut till ilanda en sväng och kolla på skor. Då det lär va rea där ute, då skohuset i Sverige har gått i konkurrs. Kanske finner man ett par fina skor man vill ha;-)

Kan även berätta att mitt humör sjönk få jag fil reda på en positiv sak för vissa, men förbannat negativ för min del. Riktigt negativt för mig, nu måste jag sätta mig ner och läsa på mer och göra om mina planer mer. De suger ordentligt för mig.. Men som tur är har jag fler planer på olika saker så kanske blir det något annat. Men oavsett så suger det...

Ne nu ska jag klä på alla voffar och gå en liten runda innan vi åker;-)
///Becca

GRATTIS!!!

Kategori: Allmänt

För idag är ingen vanlig dag, för idag är det min älskade sambos födelsedag. Hurra hurra hurra!! 
Ville bara kika in här en snabbis och gratta världens bästa pojkvän David på hans födelsedag :D
Atos vile också säga grattis till sin husse:)
Vi vet att du kommer få väldens bästaste dag <3
Många pussar och kramar till honom!
///Becca

Bilder

Kategori: Bilder

Här får ni lite bilder från dagen:-) vi kollade även på molnen och sa vad vi tyckte dom föreställde. Riktigt mysigt och kul!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881205.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881205.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881205.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881205.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881221.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881221.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881221.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881221.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881237.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881237.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881237.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881237.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881278.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881278.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881299.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881299.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881307.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881307.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881316.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_202881316.jpg" class="image">

Skutberget

Kategori: Allmänt

Har spenderat mesta av mina vakna timmar ute. Från 11 till strax innan sex har jag varit ute, sammanlagt 40min i bilen. Annars har jg varit ute med hundarna, varit på skutberget med carro och druckit kaffe vid vattnet, sedan blev de en stadspromenad med henne och Atos. Gick in till stan, gick runt där, satt på en parkbänk och körde passitivites träning i stadsmiljö. Är det någon som måste få den delen så är det Atos. Efter några minuter i stress gick de ner till att han satt och filosoferade som vanligt :P hehe En mycket lyckad träning. Tog vägen förbi bibloteksparken och där såg vi några som tränade de där när man hoppar högt och klättrar på saker (kommer inte ihåg vad de heter). Sedan stannade vi till vid sundstatjärnet och satt och pratade och kollade. Atos njöt som vanligt av gröntgräs (börjar fundera på om han är en kossa).
-
Nu har jag ätit och sitter och skriver ett arbete till företagsekonomin. Nu när jag vet vad jag ska skriva så blev de lättare. Kan säga att de jag hämtade på arbetsförmedlingen verkligen hjälpte mig. Har liksom varit fast i över en vecka på denna uppgift. Men nu trillade poletten ner och allt flyter på. Men har tagit en pause och väntar på att David ska komma hem med min frukt så jag kan få min fruktskål att mummsa på :) hihi
-
Kan skriva lite senare om Atos fästingmedel samt träningen vi gjorde idag. Det finns så sjukt många hundar som måste tränas på detta, men ägaren tar sig aldrig tiden till att sätta sig ner på en parkbänk i ett område med rörelse i med både vuxna, barn, hundar, cyklister och skejtbords. Så istället får man en hund som knappt går att hålla i när det väl kommer förbi något av dessa. Tycker faktiskt det är riktigt oansvarigt av er hundägare som inte tar er tiden som krävs för att lägga på er hund. Fy skäms på er! Kanske ni ska sälja, ge bort eller omplacera hund så den får någon som faktiskt bryr sig om den och dens välmående.
-
Nu ska jag återgå till skrivandet av uppgiften :D Hoppas ni alla har njutit av den goa dagen som varit idag, här i Karlstad är det varmt och skönt och blåser inte så värst. Dock har det nu på sen eftermiddagen mulnat på, men de är fortfarande skönt ute. Några droppar regn fann sin väg ner också, men inte så farligt :)
///Becca

Trötta dagar

Kategori: Allmänt

Usch för att vara trött och rastlös. Det är så mina dagar ser ut, jag gör saker men känner mig ändå rastlös, men är samtidigt trött som bara den. Så kontrasten är inte så bra tycker jag..
Men oavsett så kom idag Atos fästingmedel så imorgon ska han badas och sedan ska han smörjas in. Den luktade mycket tjära, men de försvinner nog när salvan satt sig ordentligt;-)

Annars har jag små pluggat idag, varit nere i stan med Carro, medan hon va på möte så var jag och hämtade information på arbetsförmedlingen för ett arbete. Ibland måste man va smart:-P efter de blev de kaffe, en sväng till bergvik och sedan till Josse och Håkan. Dit kom även David och Atos som tog sig en promenad upp. Sedan var vi hem och åt och avslutade våran mysiga dag med att åka och kolla på hus runt om. Samt njuta av naturen ute på hammarö sydspets.
Väl hemma blev de för min del mys med popcorn och saft till GCB och nu ska jag strax krypa mer i sängen. Är inte ens säker på om jag orkar gå in dit, skulle i princip kunna somna här och även i bilen förut. Ja mer eller mindre vart som..

Hade även Emil och Texas idag, så jag spenderade förmiddagen och lunchen med hundarna. Helt underbart!
Imorgon är de Emil bara, och på Torsdag kommer sötnosarna (Tyra och Charlie) igen, samt på kvällen kommer nog Texas och hela familjen och några av Davids vänner då de är hans födelsedag. Så tänkte jag skulle göra pajer i år igen.

Imorgon ska jag även sätta mig och kolla på färskfoder från olika leverantörer samt plugga och Emil. Ska även hinna tvätta lite och ta ett varv med dammsugaren och små plocka så allt inte är på onsdag. Om jag hinner borde jag i helgen försöka få ordning på vårt förråd i källaren och gå igenom alla kartonger och packa om vissa. Det är några trasiga och några tomma där nere som behövs köras bort.

Nej nu tar jag natten, får skriva ett bättre inlägg imorgon. Jag orkar inte nu, ni märker kanske i detta inlägg att jag har många tankar samtidigt.
Sov gott alla:-)
///Becca

Dryga måndag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en dyg dag, inte mycket att göra och ändå mycket att göra. Så som en massa pluggande, dock så försvann motivationen för mig förut. Men den kanske innfinner sig snart igen, har fått lite gjort på några uppgifter. Men inte allt och de betyder då att man inte kan lämna in och de betyder för mig mera stressande och stressande betyder att magkatarren stannar en stund till.. Man kan säga att denna dag är en skit dag..
Men har myst med Atos och David som är hemma och är sjuk idag. Så lite positivt ändå. Men fortfarande en dryg dag..
-
Fick igår kontakt med Atos uppfödare och de har som jag skrev igår fått en till valpkull. Så nu finns Atos småsyskon till salu och de är otroligt söta. Ska försöka få ihop att åka dit. Vad det verkar som hinns det inte med denna vecka. Men hoppas på nästa vecka, jag vill verkligen dit och träffa de små stjärnorna. Vi hade gärna köpt en om det inte var så att David kan reagera längre fram på valpen och då betyder det att vi måste sälja den vidare och det känns inte snällt. Så jag får helt enkelt snällt vänta tills tiden är inne för en till och en som David tål. Det är den enda nackdelen med blandisar, man vet inte vilken typ av päls de får när valppälsen släpper.
Här får ni en bild på Atos pappa, Sluggo. Det syns verkligen vart Atos fått största delen av sitt utseende ifrån.
Här får ni en bild på både pappa Sluggo och mamma Assa
Man kan verkligen se att de är Atos föräldrar. Stiliga båda två :D
-
Har idag suttit och läst på en blogg som enbart skriver om hundfoder, näring och sånt. Skit bra blogg och man lär sig mycket. Har maliat till henne om Atos så får se vad hon säger när hon svarar tillbaka.
Idag skulle även Atos fästingmedel ha anlänt hem, men de gjorde det inte. Så vi hoppas på imorgon så vi kan få testa det någon gång.
-
Blev i alla fall precis klar med att söka in till skolan nästa termin med, det var synd att jag missade att det fanns en sommarkurs nu över sommaren inom ett område som jag hade gillat. Men får ta de nästa sommar kanske, så tjänar jag in lite poäng samtidigt :P hihi
Nu ska jag återgå till mitt pluggande, men först en promenad med mina två fisar<3
///Becca

Båttur

Kategori: Allmänt

Idag skedde årets första båttur, kul var det. Men även en skräckupplevelse. Jag är som sagt rädd för vatten, för två-trå årsen när jag och Josse grejade som mest med båten var jag hur kaxig som helst. Men jag visste att när båten väl hamnade i vattnet skulle jag bli feg och kanske till och med inte ens följa med i båten. Men idag så skedde det, jag satt i båten när den åkte. Jag till och med överlevde turen, men jag mer eller mindre satt fast i marken när jag kom på land:-P haha
Kan ju säga att alla som var med fick sig många skratt och speciellt Carro som såg alla mina uttryck och att jag höll i henne när båten svängde:-P haha
Hundarna fick inte följa med på denna tur, då vi ville kolla ordentligt hur den funkade och sånt. Tur är väl de, tror Atos inte hade velat åka båt igen om han hade varit med under denna turen. Hehe
Han fick leka med Texas så länge och sedan fick han kompenseras med promenader. Den sist kom vi rätt nyss in från och då hade vi sällskap av Louise :-)
Nu ska jag sova som en gris, har som sagt gått igenom mycket idag på några minuter.
///Becca

Underbara söndag

Kategori: Iphone

Dagen som är till för att slappa på är äntligen här och jag kan summerar denna dag hittills till att jag enbart slappat. Hihi
David och atos har handlat och varit på promenad, men sedan gick de utför för David. Spydde två gånger på förmiddagen och har feber. Så först bäddade jag ner honom i soffan, men efter någon timme där är de inte skönt längre, så då skickade jag in honom i sängen. Där var han även när jag åkte för att hämta Carro och åka ut till båthuset. Idag blir de nog en provtur med båten, så Atos flytväst är med och infunnit sin rätta sommar plats i bilen igen.
Ska bli skönt att göra något nu, jag är ju inte den som vill va stilla för mycket. De blir så tråkigt då. Haha
Ska kanske baka lite hundgodis senare, det vill säga om jag hittar något bra recept;-) Har ingen inspiration till att hitta på eget, så då får vi använda oss av andras recept.

Kan även berätta att gårdagen gick åt till att gå på bergvik och biltema en sväng och sedan spenderade vi flera timmar i garaget. Efter de blev de mat och kaffe, Carro kom då även förbi och vi bestämde oss för en tur till bergvik och panta och sånt och sedan fortsatte vi ut till båthuset där Håkan och Johan va. Tillsist kom vi hem och då blev de slappning och mys.
Hade en mysig dag igår:-)
///Becca

Garagetmys!

Kategori: Hundar

Medans David byter det sista på Audin idag så passade atos och jag på att ta några mysrundor här ute på åkrarna och körde även lite lydnad.
Han har även lekt med Natalie och alla sina leksaker han fick ha i garaget. Kan bara konstatera att de är en nöjd hund!:-D
///Becca

Fredagsmys!

Kategori: Iphone

Snart är de fredagsmys om det är så det sista jag gör!
Jo tack här i vårat hemma har det varit fredagsmys för fulla muggar, njutit av god mat, dricka och film. Är för mätt för att ens gå ut i köket och hämta chipspåsen och godiset. Hehe men än är kvällen ung!
Atos har fått ost i maten och även sitt fredagsmys som är grisknorr och nöjd va han. Så vi körde badrums träning när han fick den.
Det vill säga att Atos var tvungen att få in i badrummet och sätta sig och vinka och göra lite trix för att få knorren.
Varför jag gjorde detta är för att Atos vägrar gå in i badrummet då han vet att där inne badas man och de är aldrig roligt.. Så då kör vi på detta, så blir badrummet ett positivt ställe:-) hihi

Nu ska vi ta en fredagsmys promenad och njuta av att umgås med varandra, våran söta lilla familj. Sånt behövs också oftare än man tror!
Jag hoppas på att alla mina läsare myser på ordentligt idag. Det ska man göra så man orkar hitta på roliga saker under helgen och får lite ny energi till veckan som kommer:-)
///Becca

Blandis

Kategori: Hundar

Igår när vi åkte till Trollhättan så hade jag med mig en tidning som jag köpte för några veckorsen, som jag inte hunnit läsa då jag även köpte en till samt har en jag prenumererar på. Men den jag läste igår heter HundLiv och skrev i detta nr om en organisation som heter Blandis. Där får man registrera sin egna hund om man vill, alltså man kan säga att det är en Skk för blandraser. Man kan som typ jag registrera en enskild hund, men även en valpkull om man har kanske råkat ut för tjuvparning eller om det handlar om planerad kull. De har även en avdeling som heter Designers Dogs, det är då de blandraser som har två raser i sig, som till exempel Labradoodle(Labrador och pudel).
Jag tycker verkligen om att läsa om just dom och hur de tänkte och tänker kring hundraser och den renrasiga aveln. De har samma inställning som mig och det känns skönt att veta att de finns fler där ute som tänker så. Bara för att man har en renrasig hund betyder inte det att den är bättre, eller har mindre sjukdomar. Risken är faktiskt att din renrasiga kan vara mer sjuk än min blandras. Men det är för att väldigt många avlar inte på bra gener, utan mer utseende. Detta gynnar absolut inte den renrasiga aveln. Jag tycker att fler skulle köpa och läsa denna tidning. Det är nr 2 2012. Finns den inte i en affär i närheten av dig så går det att beställa från deras hemsida,www.hundliv.nu.
Det står även om olika ställen man kan åka med sin hund i sommar på semester och lite annat smått och gott.
-
Jag rekommenderar just denna tiding och detta nr för er där ute som är intresserade. Speciellt för er som har blandisar.
Ville bara ha detta sagt och tipsa er där ute om detta nr :D
///Becca

FREDAG!!

Kategori: Allmänt

Äntligen är dagen som alla längtar till här. Många ska ut ikväll, andra ska ha hemma mys och visse ska på middag och kanske spelkväll. Oavsett vad alla ska göra så är det fredag och de betyder att helgen är här.

Gårdagens roadtrip va rolig och trevlig. Jag hade speciellt roligt påvägen hem, det va då sockerkicken la sig och jag blev övertrött. Hehe
Väl hemma så möttes vi av världens gladaste hund! Älskar att möta Atos, hans lycka och glädje finns det inga ord som kan beskriva.
Det var i alla fall skönt att komma bort och även komma hem och sova. Har sovit som en prinsessa, riktigt nöjd över min sömn.

Idag blir de fika på stan med Alexandra, ska bli riktigt trevligt och mysigt att träffa henne. Vi har inte hunnit träffa varandra den senaste tiden, så de ska bli trevligt:)
Efter de blir se plugg och kanske om vädret tillåter en tur till skogen. Ska även kolla upp mer recept på hundgodis och även maträtter till både människor och hundar.
Nu ska vi strax äta frukost(rätt sent, men de får vi faktiskt) så David kan åka till sin kompis i molkom och sedan va hemma igen vid ett. Men jag kanske tar bussen ändå, vädret tillåter inte cykeln och att ta bussen kommer man billigare undan med. Men vi får se vad jag känner för då och om bilen är hemma vill säga. Hehe
///Becca

Roadtrip

Kategori: Allmänt

Som ett avslut på denna torsdag följer jag och David med till Trollhättan med Josse, Håkan och Carro. Håkan ska kolla och kanske köpa en grej till sin bil. Så de ska bli kul och se vad de blir, samt skönt att komma bort även om vi spenderar timmar i bara bilen. Men de gör inget :P hehe
Nej nu ska jag ha en liten skvätt kaffe innan jag somnar. Skulle inte förvåna mig om jag somnar tidigt, då jag är så jäkla trött och sliten idag. Skulle nog kunnat sovit hela dagen, men då är man inte effektiv och de funkar inte i detta hem!
-
Nu får ni alla ha en super mysig kväll, de ska ju som sagt jag ha i bilen med min älskade familj(Den som bor kvar här i stan). hihi
///Becca

Atos horoskop

Kategori: Hundar

SKORPIONEN  ca 23/10  -  21/11

Ungefär så här är jag.
När jag reser då njuter jag verkligen. Jag gillar att åka runt och se på sköna landskap som passerar förbi mitt fönster. Visst gillar jag det äventyrliga och allt nytt tilltalar mig väl. Men min husse/matte gillar inte alltid allt som jag gör, utan anser att jag rör ihop föremål så att hon/han får jobb att städa. 

Jag vet vad jag vill så det är inte värt att du kommer och vill bestämma, jag gör i alla fall bara det som passar mig och inget annat. Jag skulle passa bra till att arbeta som polishund för jag gillar att leda och att snoka upp saker och ting. Jag är även bra på att finna borttappat, så anlita mig jag är bäst. Konkurrens är bra men jag anser inte att jag behöver ha någon sådan, för jag är ett under av klokhet och löser alla problem själv.

Jag är en verkligt klok och fin vän. Jag är aldrig omöjlig på att ställa upp om någon av mina vovvekompisar kommer på besök. Det är underbart med vänner och att få nosa sig fram genom allt vad de har gått igenom, det kan ge många intressanta idéer.

Vad gäller det romantiska så är jag mycket romantisk, men det finns bara jag och ingen annan. Så är det frågan om romantik så anlita mig, jag är bäst och vet hur jag vill ha det och jag är mycket oemotståndlig. Jag trivs i ett varmt och gott hem, men är det så att det finns en bassäng eller ett vat-tendrag i närheten, ja då blir jag extra lycklig, för se jag älskar vatten. Barn tycker jag mycket om, men jag har heller inget emot när de lämnar bostaden så att jag får bli medelpunkten igen.

Jag gillar att undersöka saker och ting, när något rör på sig så är jag genast där och undersöker det hela. Fast för det mesta så är det inget roligt, men jag vill ha kontroll över vad som sker därav min nyfikenhet. Jag gillar att bli medelpunkten på en utställning och finns det en fotograf i närheten som vill ha en vacker vovvebild så är jag ett ideal att fotografera. Vinna en prisrosett kan jag också göra, men nog tycker jag det är bättre om jag kan få vinna härligt köttiga ”palkonserver” istället. Tänk bara när jag står där med den segrande prisrosetten och du står bredvid och ser alldeles bortkommet konfys ut av lycka bara för att jag har vunnit. Precis som om du inte visste att jag var det bästa.


Du måste vara vaksam på så att jag inte får en katarr av något slag. Håll mig varm och se till att min blodcirkulation är i topp så klarar jag mig länge frisk.  Jag skäller och bråkar ibland litet väl omotiverat, men det är i grund inte beroende på att du är dum emot mig, utan jag känner bara för att få skälla ibland. Kanske trivs jag som allra bäst när jag får springa utmed ett kustband och bara skälla på vattentoppar som rullar fram i en skummande fräsning. 

Mina bästa sidor.
Jag är en klok och intelligent vovve. Jag vet precis hur jag ska lösa ett arbetsproblem. Jag kan konsten att avväga till allas belåtenhet. Jag lyser upp din tillvaro på ett högst positivt sätt och inte bryr jag mig så värst mycket om att irriteras av småaktigheter hel¬ler. Jag är mycket noggrann av mig och du har en sann och fin vän i mig. Jag försöker att vara ordningsam, men det är kanske inte alltid som du tycker att jag är det, men jag försöker så gott jag kan. Jag är en stark vovve och även envis. Glöm inte bort att jag dessutom har en härligt fin fantasi. Vill du mig något så kom ihåg att jag finns alltid där, beredd att trösta dig eller följa din minsta önskan.

Så här trivs jag med mina vovvekompisar.
Viftar på svansen gör jag för vovvar födda i Jungfrun – Vågen – Stenbocken.
Gläfser positivt gör jag för vovvar födda i Oxen – Kräftan – Fiskarna.
Skäller en del gör jag på vovvar födda i Tvillingarna – Skytten – Vattumannen.
Morrar gör jag på vovvar födda i Väduren – Lejonet – Skorpionen.
///Becca

En trötter

Kategori: Allmänt

Äntligen torsdag, som jag längtat. Vet inte riktigt varför man kan tänka mig att de är för att David är ledig imorgon, vilket ska bli skönt att umgås med honom.
-
Jag orkade inte igår att skriva något, eller tiden fanns inte faktiskt. Jag pluggade från 10-14, med en pause när jag var ut till Emil. Josse och Texas var här också, så medans Josse och jag pluggade busade och röjde bröderna bus ordentligt här hemma.
Mellan 14-15 blev de slappning och sedan var de full rulle här hemma, mat och byta om och bära ner cykeln. Sedan cyklade jag till jobbet och jobbade från 16-21. Riktigt roligt var det, gick bredvid en kille som lät mig va mer involverad och göra saker. Så igår kändes det riktigt bra. Plus så var alla trevliga igår alla som jag jobbade med. Så nu käns det bättre där borta, kanske inte blir sommars så hemsk som jag trodde den skulle bli.
När jag hade slutat igår kom David och Atos och mötte mig, sedan gick vi förbi Carro och där stod hon och Håkan och pratade, så vi blev ståendes där ett tag. David och Atos gick hem(först handlade de) och Håkan åkte hem. Carro och jag stod och pratade mer, hon har ju faktiskt varit borta från stan nu i någon vecka, även fast hon va hemma över helgen så träffade jag ju inte någon alls så mycket. Eller de jag träffade var jag inte de roligaste sällskapet till. 
Efter pratstunden så gick jag hem och duschade och sedan kröp ner i soffan och åt kvällsmat och tillslut gick ögonen i kors så jag slängde in handuken för den dagen. 
Kan även påpeka att jag älskar att komma hem eller möta min älskade Atos, han blir så jäkla lycklig och glad varje gång. Han beter sig som att jag kommer lämna honom vilken sekund som helst, så då lämnar han inte min sida.
-
Idag torsdag har jag inet gjort så mycket än mer än att promenerat Atos först av allt. Sedan efter någon timme kom Lina hit med Tyra och Charlie och då blev de frukost för oss alla fyra och sedan vila en stund innan promenad igen. När David kom hem så smet jag iväg till Emil och tog ut honom på en runda. Blev även massa lek idag. Han var extra lekfull idag och dom dagarna måste man ta extra mycket vara på. hihi
Nu är jag tillbaka här hemma och sitter i soffan och dricker kaffe. Davids kompis och föredetta garagekompis(delade garage tills nu) kom förbi med nykel och sånt och fick sig även lite kaffe. Tyra har skällt ut honom fast väldigt tyst och försiktigt, nästan så hon trodde jag inte skulle höra henne. Men så tyst va hon inte, men efter 20minuter av små muttrande från hennes sida gav hon upp och la sig tillrätta för lite sömn. Charlie har minglat med grabbarna i köket och varit hel nöjd.
Jag tänkte att jag skulle hinna med lite mer idag, men jag är så sjukt trött. Jag skulle kunna somna ståendes i vilket hörn som helst i världen. har kommit igenom halva disken, men de finns kvar att diska. Sedan finns det tvätt som ska tvättas och tvätt som ska vikas och läggas in. Även puppgifter som ska göras och papper att fylla i och skicka in igen till mitt gammla arbete. Allt detta och en lång promenad ska vi hinna med idag. En lång promenad får de blir ganska snart, vill att Tyra och Charlie också ska få röra sig ordentligt innan de ska hem igen och Atos får nog en liten roligare promenad med lite hundkompisar med. hihi
-
Nej nu ska jag sätta igång med alla saker som ska göras idag. Ha en toppen dag, jag kommer att ha de. Även fast regnet tittar ut då och då.
///Becca
image description

Mm sova!

Kategori: Iphone

Snart är de natten, bara jag får komma hem och äta lite kvällsmat ta en dusch och en sista promenad med Atos. När allt de är klart då ska jag jävlar sova som en stock. Är så jäkla trött och jag förstår inte riktigt varför, men har ju varit dålig hela helgen och inte riktigt återkommit till de normala än antar jag. Men jag tror de kommer under veckan, slutar de inte så får jag nog kanske komma upp de. Så det inte är något som är fel i kroppen. Men jag får i alla fall i mig massa vitaminer, så något sånt borde de inte va.

Hur som helst så har jag denna dag haft trion(Tyra, Charlie och Atos) hemma. De har lekt, sovit, haft lite stads agillity och njutit av värmen som varit idag ute.
Jag har även hunnit plugga och städat hemma plus sovit en liten stund. Däckade till i soffan i morse. Hehe
Kan berätta att idag är första gången sen Tyra och Charlie började va hos oss som Atos åt frukost samtidigt som dom. De brukar han annars inte göra, han typ sparar på sin mat i några timmar och mellan 12-16 går han och äter.

Nu på kvällen har vi varit ute i båthuset och hjälpt Josse och Håkan med att sjösätta båten, så denna sommaren ska vi åka båt. Om värmen och solen vill va på våran sida vill säga. Så det blir Atos premiärtur i båt, som tur är har han flytväst. Då det var meningen att båten skulle varit i förra året, men även året innan de och innan de. Ja vi kan fortsätta så här i några år om ni vill. Båten har inte stor i på 8 år och Josse och Håkan har varit tillsammans i 4år. Så under fyra år skulle båten varit i.
Men nu är den i alla fall i och jag tror den är nöjd. Jag är glad, men lite ledsen att jag missar hela tiden de jag vill se på tv. Men de går ju i repris på söndagar... Som jag glömmer bort!
Nej nu ska jag hämta strax åka och plocka upp David vid bryggan. De har precis parkerar båten:-)
///Becca

Sol i sinnet

Kategori: Iphone

Underbara, sköna och varma sol. De är helt underbart att vakna på morgonen av att solen lyser in i sovrummet och man blir på väldigt bra humör för man vet att vädret är bra och fint.
Det var så skönt att få ut på morgon promenaden med Atos. De va lugnt ute, solen värmde och fåglarna kvittrade. Heeeelt underbart!

Nu efter att vi alla fyra ätit frukost, så ska vi titta på tv en stund och sedan ska Tyra och jag åka till Emil. Sedan ska de pluggas och tillsist ska vi ut tull båthuset och kolla på/hjälpa till med sjösättning av Håkan och Josses båt.
///Becca

Vill ha!

Kategori: Allmänt

Kan erkänna så här på kvällskvisten att jag har ett enormt behov av att köpa en husvagn. Vet precis vad jag ska göra med den och vart jag ska med den. Ville redan förra året ha en, men se blev de inget med. Troligen inte i år heller, funkar inte riktigt att köpa en husvagn med pengarna man får när man studerar. Men jag ska ha en husvagn en vacker dag.
Vill ju även ha en sommarstuga, eller så fint de heter: fritidshus. Men då är ju saken att man inte kan flytta på den och de vill jag. Husbil finns inte på världskartan att se skulle köpas, då jag vill kunna placera "hemmet" på en söt liten camping och sedan kunna ta bilen för att kolla runt lite.

Jag vill ha en husvagn av nyare modell, då de är rent snyggare men även fräschare inuti. Vill ha en som är dubbelsäng, inte de som är två sängar på varsin sida. Usch har inte riktigt förstått de konceptet, kan va för de lite äldre människorna som är ute och campar. Sedan så man kan få dit besök som sover över. Men de brukar ju vara 4bäddar minst i en husvagn som är i normalstorlek. Jag vill även ha fästena för att kunna ta med cyklarna. Så man kan njuta av sommaren på cykel.

Dit jag vill är olika delar av Sverige. Men ni kan ju alla räkna ut att många av campingarna är hundanpassade. Massa hundaktiviteter och träningsbanor av olika slag. Har hittat en specifik jag ska till, oavsett vad andra säger(David).
Men en husvagn ska finna sin nya familj hos oss. Någon vacker dag!

Nej nu ska jag fortsätta kolla på husvagnar och sedan ta en dusch.
///Becca

Måndag

Kategori: Allmänt

Då var det första dagen på en ny vecka. Trött som fan är jag och vill bara sova, men jag håller på med att plugga. Fast ska ta en paus nu och vänta in David.
Ska även strax ut ned hundarna igen på promenad. De måste få röra på sig också i de fina vädret:-)

Nu ska jag dricka upp mina vitaminer och fortsätta en stund.
///Becca

Sega dagar

Kategori: Iphone

För mig har denna helg gått för snabbt, men ändå för segt och varit väldigt sömning. Man kan i princip säga att jag sovit bort hela helgen. Men det fick jag göra för att jag varit sjuk. Som tur är har ju David varit frisk så Atos har umgåtts med honom hela helgen och nöjd har han varit.
Imorgon börjar veckan igen och jag hoppas på att denna får en bra start och ett bra slut. Ska ha mysfisarna Tyra och Charlie varje dag denna vecka utom fredag till söndag. Vet en här hemma som kommer va riktigt nöjd:-D
///Becca

Sjuka dagar..

Kategori: Allmänt

Natten till igår blev jag sjuk. Antagligen magsjuk eller så var de marförgiftning.
Igår hade jag enbart feber och ont i magen. Ni vet den dära onda känslan man får när magen är tom. Spenderade i alla fall dagen sovandes, förut när jag åt en halv skål kräm till frukost, promenad med Atos, dusch och några timmar senare blev de en kokt korv. Så jag sov i stort sett hela dagen igår.

Idag har jag inte haft feber, men när jag kom hem från Motormässan som är i stan. Så tog jag tempen för att se och hade 34.8 i temp. Så jag kröp ber under täcket i soffan och här har jag legat sen klockan två. Min temp har stigit till 37.1 men jag har inte lämnat soffan en enda gång på dessa tre timmar. Vill inte tappa någon temp:-/
Ska försöka sova lite innan David och Atos kommer hem med lite soppa till mig.
Nu hoppas jag på att de blir bättre ikväll och är frisk imorgon:-) vill ju faktiskt umgås lite med syster Johanna och Nille innan de åker hem. Men Nille har jag i alla fall fått träffar idag samt söta Ina:-D
///Becca

Skogen

Kategori: Hundar

Kan berätta för er att fyra av fem hundar har ätit och älskar godiset jag balade igår. Så det är bara Atos som är som vanligt väldigt kräsen.

Nu har jag trion här hemma, fast vi är påväg ut genom dörren för en tur i skogen med lek och mys. De är ju för fint väder för att vara inne och gå i stan är lång tråkigt tycker vi:-P
Har även varit hos Emil idag och han var så lycklig över att jag kom dit. Blev en halv timme i skogen och ytterliggare 10-15 min i solen på gräsmattan/åkern.

Nej nu ska vi åka:-)
///Becca

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg" class="image">

Skogen

Kategori: Hundar

Kan berätta för er att fyra av fem hundar har ätit och älskar godiset jag balade igår. Så det är bara Atos som är som vanligt väldigt kräsen.

Nu har jag trion här hemma, fast vi är påväg ut genom dörren för en tur i skogen med lek och mys. De är ju för fint väder för att vara inne och gå i stan är lång tråkigt tycker vi:-P
Har även varit hos Emil idag och han var så lycklig över att jag kom dit. Blev en halv timme i skogen och ytterliggare 10-15 min i solen på gräsmattan/åkern.

Nej nu ska vi åka:-)
///Becca

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036626.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_201036717.jpg" class="image">

Fästingmedel :D

Kategori: Hundar

Har nu äntligen funnit de färstingmedel jag varit nyfiken på och även beställt en burk. Så nu hoppas jag att den kommer snart, så man kan testa. Den är baserad på ren olivolja, bivax och ren dalbränd trätjärna. Detta betyder då att den inte innehåller en massa tillsatser och är naturlig och skonsam. Exakt precis allt jag letade efter, med tanke på oturen Atos har. Så skulle det inte förvåna mig om han skulle reagera på något av de dåliga och farliga halsbanden. Jag tycker att Atos ska ha de bästa, så som sagt hoppas på att detta är de :D
-
Nu ska vi krypa till kojs och sova natten, en dag imorgon med. Den kommer innehålla massa glädje för Atos. Tyra och Charlie kommer imorgon :) hihi
///Becca

Hmpf..

Kategori: Hundar

Kom äntligen till skott idag med att baka hundgodis, dock bara ett recept för de hade inte inne det andra. Skulle komma in strax innan helgen på Ica maxi igen för att se om de fått in de.

Kan berätta för er att godiset luktar blodpudding men innehåller inte de. Men uppenbarligen inte gott, då atos inte ens kan provsmaka. Utan luktar lite och sedan avvisar han det... Men det hade jag nästan räknat med, men vad är se man säger: hoppet är det sista som lämnar en. Så den inställningen har jag.
Men jag ska testa fler recept, kanske inte atos gillar godiset. Men familjen har fler hundar och även ni mina läsare kan få beställa och få de hem skickat till er. Ska idag testa de på Texas, till helgen på Ina och även skicka med en påse ner till Baily i Falkenberg hos mamma.
Tänkte även testa på Emil imorgon och om jag får för lina, testa på Tyra och Charlie imorgon.
Ni får med en bild på de nybakade godsakerna, dock så är de mer färg på dom än de ska va. Hade lite för hög värme på, men de blev bra ändå:-)

Nu blir de ett varv med dammsugaren, insåg när jag satt på golvet med Atos att de va mycket hundhår och sånt är inte så värst trevligt.
Har även hunnit med en telefondejt på en timme med min älskade mamma. Hon är väldigt saknad här hemma, men hon lever i ett paradis där nere och de tycker jag att hon och Baily är värda. Ska bli mysigt att få träffa dom i slutet på maj:-) Längtar så jag nästan exploderar!
P.S kan tillägga att man ska dela godiset i valfri storlek, man tillagar dem i denna storlek. Men sedan skär/klipper/bryter man dom i den storlek som passar hunden bäst.
///Becca

Glad:-)

Kategori: Allmänt

Älskling kom hem med världens finaste present till mig, ett jätte fint halsband:-) Ni får en bild på den.

Dagen har i stort sett varit väldigt bra, förutom att min rygg sa upp sig igår. Så jag grinade mig genom morgonens första timmar. Sedan bet jag ihop och jobbade(gick bredvid). Dagen har varit trevlig, hon jag jobbade med var trevlig. Så de underlättade faktiskt att hamna med någon som de klicka med;-)
Den 30maj ska jag iväg på deligerigskursen(stavning?!) så jag kan inte jobba så mycket nu i maj, men lite. Så vi hoppas på att de ringer. Ska i alla fall jobba kvällen om en vecka.

Nu ska jag mysa med min två älsklings grabbar och dricka mitt kaffe. David kom på att jag har nog huvudvärk för att jag inte druckit något kaffe idag än. Så han var gullig och gjorde i ordning till mig.
///Becca

Träning och lek

Kategori: Iphone

Har spenderat nästan hela dagen ute. Först ute i garaget med Atos och David. Där blev de träning, lek och fotografering. Hihi både jag och David tränade Atos. Riktigt kul att se någon annan träna de svarta sötnosen:-)
Sedan tog jag mig en tur till grusgropen och tränade ytterligare lite samt lekte själv med Atos.
Någon timme senare blev de kaffe i solen på en parkbänk med Alexandra och en massa prat. Riktigt trevligt och mysigt:-)

Nu för någon timme sen va vi till Håkan garage och hälsade på bilen och stod och planerade lite. Så till helgen är målet att flytta bilen;-)
Nu ligger jag i Josse och Håkans säng, kollar på svenska miljonärer och väntar på våfflor:-D sen ska jag hem och sova, ska ju upp och jobba imorgon. Första dagen på Attendo, kan erkänna att min lust och vilja är bort blåst. Finns olika anledningar till de. Så det handlar inte om lathet. Men ja, man kan ju hoppas på att morgon dagen kommer ändra på det.
Men jag säger god natt nu och så skriver jag ett nytt inlägg imorgon när jag slutat.
///Becca

Njuta

Kategori: Allmänt

Idag ska vi passa på att njuta av solen och värmen. Men ska även va inne och baka lite sen:-)
David och jag har kommit fram till att Atos är pollenallergiker. Hans öga har inte blivit bättre och igår började andra ögat bli rött och idag så började de rinna. Han är snuvig och han kliar sig i ögonen. Alla dessa är tecken på pollenallergi. Men vi fortsätter att tvätta båda ögonen och försöker underlätta för honom.

Nu aka David och jag till Ikea en sväng och sedan ska han ut till garaget. Då ska Atos och jag passa på att njuta av livet ute :-) hihi

Ha en toppen fin dag nu alla.
///Becca