justbeccca

Måla hela helgen lång

Kategori: Allmänt

Som ni kanske förstår på rubriken så har jag målat hela helgen lång. Började i lördags med att måla grundfärgen i sovrummet. Alldeles själv... De tog 4 timmar... Sedan var färgen tvungen att torka inför nattens sömn. 
Så vi spenderade kvällen med godis och film tittande. Berättelsen om Pi, en väldigt bra film :) Helt klart värd att se, för er som inte gjort det än. 
 
                               Vissa ska ha det extra lyxigt när de ska sova natten! :P
 
Idag var det näst sista gången på valpcirkeln. Ollie är så jävla duktig så jag nästan svimmar. Idag var det Davids tur att föra Ollie under kursen och jävlar vad duktig David är och vilken skillnad det är att hålla i koppel och inte. Alltså för den som för hunden. 
Efter kursen tog vi ut Atos och gick en sväng och sedan tränade vi lite med honom, efter det blev de en tur till biltema och sedan släppte jag av David hos hans mor. Där även hundarna fick röjja av sig en stund. 
Hem och började göra i ordning inför målning. Då kom Josse och kidnappade Ollie, för hon skulle åka till rastgården och de säger inte Ollie nej till! :) Blev utan Ollie i 6 timmar, väldigt tomt blev det och Atos letade några gånger efter honom. Mina snuttisar! :) 
Jag hann måla ett andra lager med färg, dock är det lite lurigt att måla vitt på vitt, man ser inte till 100% hur det blir för ens det torkar och jag kan meddela att det jag såg när de hade gått några timmar gjorde mig INTE glad.. Skit färg, skit, skit, skit!! 
Hämtade David, åkte till bergvik, handlade skor till honom och sedan mat. Väl hemma, så tog en kanske en halvtimme innan Ollie kom hem och då höll David på med mat. 
Sedan har vi alla legat i soffan och halv sovit(hundarna har sovit). Så otroligt mysigt :) 
 
                                                                      MYS!
 
Nu ska jag skriva klart ett arbete och sedan krypa ner i sängen, jag är så fruktansvärt trött. Imorgon är de måndag och det betyder att de är kurs för Atos. Ska även plugga, måla har jag aboslut ingen som helst lust med. Får bli på tisdag, så David kan hjälpa mig. Tänker inte måla själv mer! Den som sa att de är kul att måla, kan ta sig någonstans, för att göra det själv är inte alls kul!! 
 
                                       Atos på en tur i skogen härom dagen :)  
 
                                             I väntan på moster och Texas :)  
 
God natt på er alla, sorry för den dåliga uppdateringen. Men har som sagt inte hunnit och varit för trött för att skriva. 
 
((Kan även tillägga att det är nu man sitter på nålar, det är så spännande och jag är sååå ivrig!))
///Becca

Så tlött

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har varit mycket trötta dagar och helt fullspäckade, därav den dåliga uppdateringen.
Men nu får ni inte så värst till uppdatering, mer än att morgon dagen kommer spenderas med att måla om sovrummet och plugg.

Kan meddela att dessa dagar har gett resultat med Ollies passitivitets träning och jag är mycket nöjd hittills vad han åstadkommit.
Atos är lika duktig som vanligt på allt han gör :-)

Detta är vad ni får nu :-) god natt på er, jag ville sova för flera flera timmar sedan. Men va gör man inte för att då äta grillat! :-P hehe
///Becca

Internationella ledarhundsdagen

Kategori: Allmänt

Är det idag och detta för att vi ska uppmärksamma ledarhunden och vad den gör för samhället och personerna.

Något jag faktiskt skulle vilka träna upp i framtiden. Fick erbjudandet när Atos var lite att träna honom till det. Men då var inte de intressant. Men skulle jag få det erbjudandet idag, skulle jag inte tveka. En rolig grej och en erfarenhet mer :-)

Varje morgon nu den senaste tiden jag kikat på Nyhetsmorgon, har de faktiskt varit med hundar. Måste vara ödet :-P haha
Men erkänn, finns inget mysigare än att vakna, ta morgonpromenaden och sedan sätta sig framför tv, slå på Nyhetsmorgon och dricka sitt kaffe. Det är något speciellt med det.

Ska kika vidare och vänta in Felix ska komma, för idag är de Felix dag igen :-)
///Becca
((Ni får lite bilder på en flygande Texas))

Så stolt!

Kategori: Allmänt

Igår var det dags för Atos kurs igen och denna gången visade han upp sin bästa sida och sitt mellanläge.
Super duktig, vi fick en ny läxa och en gammal(kamplek). Den nya är inkallningen. Vi ska få krut på den, så nu ska vi träna det i skogen ned honom :-)
Vi fick även igår avancera lite med ögonkontakten, då det första var för lätt för Atos.
Sedan var de hundmöten, följsamhet och lek vi hade på schemat igår.
Fanns inte alls mycket de hade att sägs mer än: "han kan detta". Hehe
Visst är de tråkigt att han redan kan de, men anledningen till att vi går denna kurs är för att Atos ska lära sig att man ska kunna träna och vara på samma ställen där det är massor av hundar.
Vad det verkar som så börjar han förstå detta. Han var så duktig igår.
David var också duktig igår på kursen, han lär sig även han mer och mer :-) super kul att se, speciellt han och Atos ihop :-)

Idag har Ollie blivit tränad på inkallning. Josse och jag tog oss en sväng med honom. Så turades vi om att springa och gömma oss. Självklart var de krut i honom och han gjorde allt helt perfekt och var super duktigt. Så vi avslutade snabbt :-)

///Becca

Sängen är go de!

Kategori: Allmänt

Ska strax krypa ner i sängen och sova några timmar. Är fruktansvärt trött efter denna dag. Många känslor på eftermiddagen var inblandade, då ett samtal kom om att en av familjen hundar låg inne hos veterinären för hon hade kissat mängder med blod under natten. Ingen visste om hon fick komma hem igen. Någonsin. Men jo då, Ina är att ett fall för sig. Hon har mer liv än en katt har. 
Antagligen så fick sig magen en törn igår när hon slog i den när hon hoppade över en stock. 
Låt mig säga att denna hund har gjort allt som går att göra.
- Svalt en fågel, då den gamla ägaren glömde säga "apport, rapport" 
- Sniffat i ett dike och blivit hög på kokain
-Blivit påkörd av en bil, alla benen i ena bakbenen var sönder. Ina var då 7/8 år. Läkte perfekt!
- Opereat bort livmodern
- Blodöra
- Svalt pinne
- Fått pinne i ena benet
och lite till som jag inte direkt nu kommer på. Men nu kan hon även lägga till, kissat blod i mängder. 
Ja, Inas livsglädje och kämpar glöd den kan man inte ens yttra sig om. 
Men de var fruktansvärt skönt att få samtalet om att hovapnet hade några invärtes problem och att hon fick komma hem. Trots allt, hon är till åren nu, 12 år och still going strong! :-)
 
 
Efter gårdagen igår, som bestod av massa lek för grabbarna, även på Karins eftermiddag/kvällen och tränings passet på morgonen idag, så har Ollie sovit 5timmar i sträck, hade inte jag väckt honom vid fem så hade han sovit vidare. Han har liksom idag bara varit vaken när man väckt honom för att gå ut eller när han skulle ha mat. Men de är bra detta, en nästan heldag med slappande. Skönt med vila säger dom små liven. 
Imorgon kommer söta Felix, så då är de full rulle är hemma i några timmar :-) 
 
///Becca 

Så stolt som få

Kategori: Hundar

Idag är de söndag och i detta hem betyder det kurs för Ollie, valpcirkel.
Idag var det följsamhet och inkallning. 
Vilket Ollie inte har något som helst problem med. Inkallningen kommer han på, han springer även efter oss om vi inte syns. 
Men vi fick i läxa att finna det ordentliga drivet i Ollie vid inkallning. 
Kommer även fortsätta med passitiviteten och följssmheten. Allt som går, kommer Ollie tränas på. 
Jag tycker verkligen om denna kurs, ledarna och deltagarna är helt underbara och man kan verkligen se varje hunds utveckling. Vi kör nämligen så att en hund är ute och tränar och resten är i bilarna, då de får mer inviduell träning och eftersom det är valpar, så behövs det inte mängder med störnings moment. Super bra upplagt! :-) Och en av de bästa sakerna idag var vädret. Sol, sol och sol!! :-D
 
Efter kursen var slut, tog David och jag ut Atos en sväng på lydnadsplanen och körde kontaktövningen och han fick även hoppa en hinder, för att få upp lite mer lust hos honom. Super duktig var han med, nöjde oss med honom när han hade kört på i någon minut :-) 
 
Väl hemma efter att ha lämnat av David hos hans mor(tyckte han kunde tagit bilen och släppt av oss istället), gjorde jag mer godis. Så nu står ännu mer blodpuddingsgodis och svalnar. Måste ju ha till Atos kurs imorgon :-D
Håller även på att läsa i Allmänlydnadsboken som vi skulle läsa i tills imorgon, riktigt roligt :-) 
 
 
Mer idag blir det nog inte, ska köra lite mer lekträning med Atos och läsa mer. Annars blir det lugnt, njuta av dagen och vädret :-) 
 
///Becca 
 

Efter ett tag..

Kategori: Allmänt

Så ger man upp. Nu har jag försökt länge och varit den enda som i princip försökt. Så nej, nu ger jag upp.
Detta har varit på gång länge, men jag har faktiskt inte orkat bry mig. Men nu, nu räcker det. Så jag lägger ner. En vänskap ska inte vara baserad på att en hör av sig och den andra hör nästan bara av sig när det mestadels vill ha något..
Så nu är jag färdig! 
 
 
Har utöver detta idag haft det himla trevligt. Jag verkligen älskar att vara hundägare, man träffar så många trevliga och underbara människor. Hundarna och jag hade en toppen stund i rastgården, men som sagt goa hundar och ägare. Sedan träffade jag och David goa Agnes och hennes ägare, samt ägarens pojkvän, bror och hans flickvän. Dom är så jävla goa! :-) 
Fick mysa lite bebismage(om det är några i), och hon är sååååååå go Agnes. En sån vacker flicka :-) tänker inte skriva mer om det, för det är bara de närmsta som får information om Agnes. 
 
Nu är jag och grabbarna hemma och slappar. David leker i garaget, som vanligt och jobbar. 
Mer idag blir de träning med hundarna och sedan vet jag inte. Funderar på att åka och tvätta och städa bilen. Så den blir lite fräsch och snygg och även det viktigaste, får lite kärlek! 
///Becca

Lördag underbara lördag

Kategori:

Äntligen är lördagen här och denns bjuder på en lekdejt i rastgården och en sväng till i2-marten. 
Sedsn får vi se vad mer den bjuder på, men detta är bokat hittills idag. Ska strax åka, då David ska bli avsläppt hos hans mor innan jag far vidare. 
 
Planersr även till veckan att kanske lägga spår till Atos. Då vi inte längre har spårförbud, men vi är inte garanterade säkerhet. Men det känns som man aldrig är det, så då tror jag vi ska köra på och lägga spår, senast gången var i höstas vi la spår. Så det känns som det är på tiden nu. ska ju även anmäla Atos till en kurs. Så vi får mer kött på benen så att säga. Man är aldrig fullärd! :-) 
 
Ha en toppen dag nu alla! 
///Becca

Jag säger bara:

Kategori: Allmänt

Intressant till verkligheten.

Hånad av Ollie...

Kategori: Hundar

Idag hade Ollie bytt tuggobjekt, ingen tvdosa, utan min ena kursbok... Den var så god sa Ollie hånande när jag kom ut ur duschen och sedan tog han några glädjeskutt i soffan i hopp om att jag skulle leka med honom..
Men så blev inte fallet, jag fick städa upp det Ollie hade roat sig med och samtidigt tänka positivt, har bara en uppgift kvar på den kursen...

En stund senare hämta Josse honom för lek i rastgården med Texas och ett gäng andra goa hundar. Själv väntade jag på att David skulle vila klart så vi kunde åka ut efter dom.
Städade soffan och David rensade kartonger och sedan åkte vi ut till rastgården.
Där fick Atos bekanta sig med Ceasar. Imorgon har de en lekdejt igen alla vovvarna och fler ska komma då också :-)
Mer idag blir de nog inte i detta hem. David leker i garaget och jag åkte hem och matade hundarna.

///Becca

Vargar?!

Kategori: Allmänt

Hur ställer du dig som privat person till vargfrågan?

Jag själv, efter att ha sett bilder, filmer, läst en massa och även hört bekanta berätta om möten med varg, skulle jag vilja minska vargstammen.
Vargarna som håller sig borta, undan och inte märks de får vara kvar.
Vargarna som börjar gå in i samhällena och ge sig på boskap, de ska bort.
Vi ska inte Helle egentligen ens sätta ut vargar som är uppfödda av människor, få som automatiskt drar sig närmre människor. Det är inte normalt för en varg att ha klippta klor, men ändå finner man spår, på spår, på spår där vargarna har klippta klor..

Nej, jag är emot en stor vargstam, jag är emot att inte kunna gå ut i skogen med mina hundar, med barn, plocka svamp. Att inte ens knappt våga använda motions spår för att varg har synts till på dessa.
Jag är inte heller för att myndigheter, tidningar mörkerlägger spår efter varg, då de inte vill att tjuvjakt ska ske.
Jag tänker mer att en bra kommunikation med de boende i området leder till något bra.

Jag är för vargar som kan hålla sig på sin kant, en "kontrollerad" vargstam.
Ett rovdjursprogram som i längden håller. Att uppdatera alla kring vargen. Ha föreläsningar i skolor och på jobb om dessa. Att få ut så mycket information som det bara går, då det faktiskt är så att vi ska leva med i Sanna samhälle som dom.

Jag kan dela med mig av att jag inte riktigt vill köpa hus vart som helst som det är just nu. Jag tittar på området, sedan tittar jag på hur mycket information om varg man kan få fram om de området, då jag vill ha får och getter den dagen vi köper hus. Men jag vill inte köpa dessa om jag ändå vet att de kommer att bli ett byte. Tittar även på vildsvin och lite annat. Men eftersom just nu är varg ett stort problem, så är detta det första jag tittar på.

Jag går inte i skogen på kvällen, då det faktiskt har gått varg för inte så länge sedan i skogen här. Inget man vill stöta på.

"Det är inte för ens vargen kommer nära dig du får problem. Fram tills dess är det alla andra som har problem."
((Bilden på hästen tillhör detta citat))

Skriver från telefonen och då går det inte lägga in länkar, så ni får kopiera denna länk och klistra in i webbläsaren för att se filmen.
"När vargen kommer"
http://www.youtube.com/watch?v=g7jtGZUPwH0

Skriv gärna hur ni ställer er i vargfrågan, inget är fel eller rätt, kom ihåg det i denna fråga. Så var inte rädda för att dela med er.
///Becca

Jag är emot BSL!!!

Kategori: Hundar

"PRINSESSEN med ett ♥ av guld blev slagen, räddad & sviken
- Var hennes vittne, dela och sprid hennes historia!
(danska hundlagen)

Fina rara Prinsessen hade ett hjärta av guld. Hon hade olyckan att hamna i händerna på en missbrukare som bara såg henne som en sak att sparka och slå på. Den snälla hunden förstod inte vad hon gjorde för fel. Slagen gjorde ont. Hon blev så ledsen men skulle hade aldrig en tanke på att försvara sig. Istället försökte hon ännu mer att vara till lags och göra allt bra igen. Hennes viftande svans och förlåtpussar möttes av hånskratt, och ännu mer smärta. Det fanns inte en plats eller en stund där hon kunde vara trygg. Inte ett ögonblick av något gott. Ändå var Prinsessen full av ljus, och av kärlek.

En dag såg en civilpolis Prinsessens ägare, en påverkad kvinna, stå på gatan och gång på gång sparka den hopkrupna hunden i huvudet med sina spetsiga stövlar. Polisen ingrep och omhändertog den rädda ledsna hundflickan direkt.

När hon kom till Dyrevärnets pensionat som förvarar omhändertagna hundar blev personalen fullständigt betagna. Trots att de dagligen träffar underbara fina och goa hundar var Prinsessen alldeles unik. Trots hjärnskakning och ögon som var blodröda av de hårda sparkarna lyste hela hunden av kärlek..

När all denna kärlek för första gången i hennes liv blev besvarad visste glädjen inga gränser. Hon hoppade, skuttade och framförallt pussade precis alla hon mötte. Ingen slog henne. Ingen mötte hennes pussar med slag & hån. På nätterna sov hon tryggt och behövde inte vakna av skämmande ljud eller sparkar mot hennes försvarslösa kropp.

Prinsessens liv hade blivit en solskenshistoria. Hon älskade alla. Mot de andra hundarna på pensionatet var hon lika omtänksam och snäll som mot personalen. När någon hund var ledsen och rädd så försökte Prinsessen alltid trösta. Ibland låg hon bara tillsammans med den ledsna hunden, och försökte ge trygghet med sin närvaro, Eller så viftade hon på hela kroppen och överöste den andra med uppmuntrande pussar. När en vän flyttade från pensionatet för att åka till sitt för alltid hem tittade Prinsessen så längtansfullt. Hon visste att det var något bra som skulle hända. Det var förväntan i luften och alla var glada.

I tre månader var hon på pensionatet. En dag förbyttes den glada stämningen. Personalen fortsatte att överösa henne med kärlek men Prinsessen kände att något var fel. De var oroliga och pratade med stressade röster. De tittade på henne med sorg i ögonen. Hon förstod inte. Men hon litade på dem. Hon visste att hon var trygg, och var så tacksam för att hennes kärlek äntligen var välkommen.

Personalen på pensionatet var ledsna för att polisen, som ansåg att Prinsessen var en förbjuden ras, hade beslutat att hon skulle dö. Allt enligt den danska hundlagen som säger att hundar av 13 olika raser eller blandningar med dem inte får finnas.
Polisen kunde valt att utgå ifrån att Prinsessen fötts innan lagen kom till (och därför fick leva med munkorgs- och koppeltvång). De kunde också ha avstått från att sätta en rasstämpel på henne, ingen kunde ju faktiskt veta hennes bakgrund. Men de hade bestämt sig.

En individ som hade ett hjärta av guld, som älskade alla och som var nöjd så länge någon tog emot hennes kärlek – fick inte finnas på grund av sina gener.

Missbrukaren som haft Prinsessen insisterade på att få vara med när Prinsessen skulle dö. Hon ville vara säker på att hon förintades. Det finns godhet i världen och ibland möts den av ren ondska.

Prinsessen fick aldrig bli den som kände att i dag gällde glädjen och den förväntningsfulla stämningen henne. Hon fick aldrig viftande, studsande och lysande av glädje gå ut genom grinden tillsammans med stolta människorföräldrar som ville älska henne för alltid. Människorna fanns, många, många av dem. Från hela Danmark och från Tyskland kom erbjudanden om underbara hem för Prinsessen.

Dyrevärnet gjorde allt de kunde för att beveka polisen. De berättade att de aldrig mött en så fin individ som Prinsessen. Att hon var så snäll att det var ofattbart. Att hon skulle bli världens underbaraste familjemedlem och så innerligt förtjänade att få den chansen efter ett liv i mörker och smärta.

Obevekligt stod polisen fast vid sitt beslut. Snälla och alltigenom goda Prinsessen skulle dö. Solskenshstorien slutade i sorg. Personalen grät och fortsatte in i det sista att försöka allt.

På bilden vilar Prinsessen i en soffa. Hon hade precis fått en extra timme att leva och man hoppades så att något skulle ändras i sista minuten. Men det gjorde de inte.

In i det sista gav hunden med världens största hjärta sin kärlek till dem omkring sig. Hon ville så förtvivlat gärna trösta de ledsna människorna. Hon buffade och krumbuktade sig. Mjukt pussade hon tårvåta ansikten. Hon försökte att lägga sig tätt intill och visa att hon fanns där. Personalen visste att det inte var så länge till och de kände alla hur något inom dem gick sönder för alltid.

Telefonen ringde aldrig. Inget nytt beslut kom. Klockan slog. Man gick med Prinsessen, inte mot utgången och glada väntande människor, utan mot ett rum med en injektion för att stoppa hennes trofasta hjärta.

Försiktigt viftade Prinsessen på svansen. Hon kände att allt var så annorlunda och konstigt. Men hon var hos dem hon litade på. När hon såg veterinären blev hon glad och ville pussa honom. Han hade varit så snäll mot henne när hon hade ont. För sista gången viftade en glad svans mot bordet när Prinsessen låg på bordet. Hon dog full av tillit.

Den danska hundlagen, nitiskt tillämpad av den danska polisen och påhejad av okunniga människor fulla av fördomar dödade en sällsynt fin individ som i sitt liv bara skulle ha fortsatt att sprida ljus omkring sig.

Prinsessens död väckte ramaskri över hela Danmark. Men hundlagen finns kvar och trots att den är hårt kritiserad och leder till tragedier varje dag låter danska myndigheter dödandet fortsätta i rasande fart. Sveket mot Prinsessen och mot de två hundar som varje dag liksom hon offras på hundlagens altare är oförlåtligt.

Det gör ont att skriva berättelserna om de oskyldiga hundarna som dör, försvarslösa inför den makt som utövas av danska staten. Ingen av de fruktansvärda berättelserna har dock gjort mer ont än Prisessens. Det är som att hennes kärlek och ljuset hon förde med sig hade sån kraft att det lyser igenom även när vi hör människor berätta om henne. Det som gör så ont är att hon inte finns mer. Vi kan inte rädda henne. Det enda vi kan göra är att vara hennes vittnen och se till att världen får höra vad som pågår i Danmark. Vi hoppas fler än någonsin hjälper till med det.

Film på Prinsessen:
http://youtu.be/A6f9um9UtaQ

Dela Prinsessens historia, låt världen veta vad som pågår i Danmark.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

"En lag som den danska hundlagen borde inte ha kunnat antas i ett civiliserat rättssamhälle. Men den gjorde det i Danmark och samma sak kan hända här om okunniga och populistiska krafter får verka fritt.

Kattjouren tänker göra allt för att stoppa den danska hundlagen.

VI BEHÖVER DIN HJÄLP

Här följer 5 saker du kan göra:

1. Hjälp oss sprida info om vad som händer i Danmark. Dela inlägget och anmäl dig till vårt stödnätverk mot hundlagen. Skicka ett mail till [email protected]. Vill du finnas med i nätverket så behöver du bara skriva ”Mot hundlagen” i ämnesraden. Vill du hjälpa till med något t.ex. översättning av texter (engelska/svenska/danska/tyska), opinionsbildning (kontakta media/poitiker/företag), skapa material (filmer, tryckt material mm) eller har förslag/synpunkter så skriv några rader om det.

2. Vi rekommenderar alla att gå med i Lars Bo Lomholts stödgrupp här på FB. Han är polismannen som fritog hunden Thor och blev talesman för motståndet mot hundlagen.

http://www.facebook.com/groups/161470557334742/?fref=ts

3. Spendera inte dina pengar i Danmark. Rösta med plånboken och berätta för Danmark att du inte vill åka dit så länge de dödar hundar som Prinsessen. Berätta det för Danmarks officiella turistorganisation och danska ambassaden i Stockholm. Lägg [email protected], [email protected] i adressraden. I mailet kan du t.ex skriva att du inte kommer att besöka Danmark och lägga pengar på restaurangbesök, semester, shopping, nöjen eller affärer så länge landet har en grundlös och ineffektiv hundlag som diskriminerar hundraser och dömer hundar till döden p.g.a. bagateller. Uppmana turistorganisationen att föra detta vidare till danska myndigheter och berätta att du kommer att sprida informationen om vad som pågår till alla du känner. Har du ett stort, nätverk, ett känt namn eller kanske ett arbete som gör att du kan påverka mycket – berätta det för turistorganisationen och ambassaden.

4. Skriv på listan för att uppmana justitieminister Morten Bodskov att omedelbart stoppa avlivningarna http://www.skrivunder.net/stop_alle_aflivninger_nu_hr_justitsminister

5. Maila ansvarig minister, födevareminister Mette Gjerskov på [email protected] och berätta vad du tycker om hundlagen samt om hennes ställningstagande att inte stoppa dödandet av hundar trots den massiva kritiken mot lagen och de tragedier den leder till. Mette Gjerskov är en av hundlagens största förespråkare och har offentligt ironiserat över att det finns människor som ser sina hundar som familjemedlemmar...

Tack för ditt stöd!

/Shalini & Maya samt övriga i Kattjouren

PS. Nedan finner du viktig info först om bullhundar och sedan om den danska hundlagen. Läs även om vår policy för kommentarer (allra längst ned).

……………….

OM BULLHUNDAR

Prinsessen såg ut som en bullhund men ingen vet något om hennes bakgrund. Vad det gäller bullhundar så utmärks de om något av att de är väldigt glada med en människovänlighet utöver det vanliga. De är på ingen sätt överrepresenterade i statistiken när det gäller hundbett. Det finns helt enkelt ingen koppling mellan dem och en större ”farlighet” än hos andra hundar.

Okunniga människor omtalar bullhundars egenskaper som driv, envishet och fallenheten för att dra och hålla som bevis för någon särskild farlighet. Detta är naturligtvis ologiskt. Bullhundar, pitbulls, amstaff, bulldogg m.fl. har haft dessa egenskaper i mer än 100 år, så länge raserna har funnits. De har haft sina rasegenskaper samtidigt som de varit uppskattade och älskade familjehundar. De har haft sina egenskaper och inte ansetts som det minsta farliga än andra. Allt medan andra hundraser har hängts ut och påståtts ha speciella anatomiska eller psykiska defekter som skulle göra dem särskilt farliga. Dobermann hade en alltför liten hjärna och fungerade därför som en mer eller mindre mekanisk mördarmaskin. Blodhundarna som i dag anses som fulsöta och charmiga, utmålades som frutansvärda monster som törstade efter mänskligt blod. Törsten var så stark att de outtröttligt sökte sitt byte tills de kunde tillfredställa den. Att använda egenskaper för att förutsäga att en komplex individ skulle vara farlig är pseudovetenskap och oförsvarligt.

Kanske är detta svårt att smälta för den som svalt lögnerna och propagandan i media om att dessa hundar t.ex. har fler tänder än andra, aldrig släpper greppet när de bitit (käkar som låser sig), eller blir vansinnigt arga på ett sätt som andra hundar inte blir. Till dig som tror på dessa lögner. Läs ”The pitbull placebo” av Karen Delise, National Canine Research Council (länk till boken som pdf nedan).

Boken ger dig kunskap som gör att du genomskådar populistiska politiker eller sensationslystna medier - och med en djup känsla av skam över vad vi som människor gör mot de här oskyldiga individerna.

Problemet kring hundars farlighet är ett problem som handlar om människors farlighet. Åtgärder som riktar sig mot en särskild ras gör absolut ingenting för att lösa problemet. Tvärtom orsakar sådana åtgärder ett mångdubbelt lidande. De hundar som drabbas av t.ex. ett rasförbud blir offer, tillsammans med sina familjer, de hundar som tar över rollen som ”farliga” blir nya offer för olämpliga hundägare, och människor och djur som drabbas av omdömeslösa hundägare fortsätter att drabbas precis lika ofta som tidigare.

Det finns som sagt ingenting som kopplar vissa raser till en större farlighet än andra. Och det finns inte heller ett enda exempel på att ett förbud mot en viss hundras haft någon positiv effekt eller minskat antalet skador. Tvärtom kan man på alla platser där förbud införts konstatera att hundar dödas i tusental medan hundbetten förekommer lika ofta som innan. Av den anledningen har både Nederländerna och Italien avskaffat de rasförbud de haft i många år.

Förra året gick amerikanska advokatsamfundet, med sina 400 000 medlemmar kanske världens största organisation i sitt slag, ut med ett tydligt ställningstagande. På grundval av alla undersökningar och fakta så uppmanar de alla stater att ta bort all lagstiftning som har utgångspunkt i hundars ras. Istället anser de att lagstiftningen ska vara rasneutral och påverka till ansvarsfullt hundägaransvar samt ta sikte på beteende hos såväl ägare som hund. Lika självklart som det är att den lagstiftning som Danmark infört är ett uttryck för en skrämmande okunskap.

Hundar som Prinsessen kommer att fortsätta att dö tills den danska regeringen tar sitt förnuft tillfånga.

Länk till boken ”The pitbull placebo” som pdf. Läs den och sprid kunskapen som vaccinerar mot rashetsen:

http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CDIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fnationalcanineresearchcouncil.com%2Fuploaded_files%2Fpublications%2F230603563_Pit%2520Bull%2520Placebo.pdf&ei=YepWUcPeG6iF4ASsv4HQCg&usg=AFQjCNEcKI0jKXTkGVe78NZyDQ-s9Z4B4w&sig2=CeRTyXbmfb8EyD-k7rY21A&bvm=bv.44442042%2Cd.bGE

OM DEN DANSKA HUNDLAGEN

Innehåll

Hundlagen infördes 2010 och det med retroaktiv verkan. Hundar födda tre månader innan lagen började gälla skulle också dödas. De hundar som var födda fick leva under förutsättning att de i fortsättningen alltid hölls kopplade och med munkorg.

En av lagens många märkliga egenskaper är den ur rättssäkerhetssynpunkt helt oacceptabla regeln om omvänd bevisbörda. I vanliga fall ska staten bevisa (genom åklagaren) att det de påstår är sant. Ifråga om en hund som påstås vara av en förbjuden ras (baserat på vad polisen tycker när de tittar på hunden) så är det ägaren som ska bevisa att hunden INTE är en förbjuden ras. Naturligtvis är det ofta pratiskt omöjligt att bevisa en sådan sak.

I övrigt är det polisen som efter eget skön bedömer allt som har med lagen att göra. Det finns ingen möjlighet att få professionell bedömning av något slag. Polisen behandlar också överklaganden över sina egna avlivningsbeslut. Lagen tar bort människors rättssäkerhet, bryter enligt vår uppfattning mot den grundläggande EU-principen om fri rörlighet för varor, samt dödar oskyldiga individer i en rasande tak.

Bakgrund

Hundlagen kom till för att populistiska politiker utnyttjade fördomar som saknar saklig grund. Det finns dokumentation som visar just detta, att den danska lagen brutit med traditionen att basera politiska beslut på objektiva fakta istället för på fördomar och känslor (se t.ex. Kampan om hundene – en analys av hundeloven, av Cecile Thorslund).

I den polisrapport som var en viktig utgångspunkt för lagen kan man läsa att ”Muskelhundar ägs av invandrare och andra med låg självkänsla som behöver hundarna för att kompensera för sina potensproblem”.

I samma rapport baserar man uppskattningen av antal bullhundar på en undersökning som gått till på följande sätt. Man gick ut i ett av Danmarks värsta problemområden en dag och kollade hur många bullhundar man träffade på som inte var registrerade i hundregistret. Det var bara 25 % av dem som var registrerade. Inte en förvånande andel i ett område med stora sociala problem. Förvånande är dock att man sedan räknar ut hur många bullhundar det finns i landet genom att multiplicera antalet registrerade bullhundar i hundregistret med 4.

Samtliga av hundlagens slutsatser har dragits på samma ologiska sätt. I det danska betänkandet om farliga hundar från 2009 uttalades att det på grundval av internationella studier och erfarenheter inte går att förutsäga en hunds farlighet beroende på ras. Danska experter som fungerade som rådgivande i samband med lagstiftningen rekommenderade inte ett rasförbud. Man införde det ändå eftersom ”det viktiga inte är statistiken utan om människor känner sig rädda.”

POLICY för kommentarer i tråden:

Vi på Kattjouren välkomnar alla kommentarer som uttrycker medkänsla för Prinsessen och sorg, förtvivlan ( ilska, inom rimliga gränser) över det som hänt, eller som protesterar mot lagen. Kommentarer som inte respekterar Prinsessen eller den ton vi vill ha här på sidan plockas bort. Exempel på sådana kommentarer är påhopp på bullhundar eller andra hundraser, propaganda för raslagar, och hatiska uttalanden om danska folket. Vi vill att man som beteckning på bullhundarna skriver just bullhund, eller deras ras, istället för det helt felaktiga uttrycket kamphund (en funktion inte en ras).

Tråden finns för Prinsessen och alla kommentarer ska respektera henne. Du som inte gör det försvinner från vår sida. Vill du framföra kritik av så gör det via mail. Innan du mailar uppmanar vi dig att ta del av den info som finns här om bullhundar respektive om hundlagen."

Allt är kopierat från Kattjourens sida på facebook. Dela i din blogg om du är emot BSL.

Övning ger färdighet

Kategori: Hundar

Jag åkte som sagt och postade boken, men det var en liten avvikelse från vad jag och grabbarna var på väg egentligen. Vi var nämligen på väg till Mariebergsskogen för att möta upp Josse och Texas för en promenad i skogen, kika på djuren och bara nyss runt.
Självklart när vi är där och går så tränar vi balans, då det finns så mycket bra ställen att att öva sånt på just i den skogen.
Atos och Texas hat ju gjort detta förut, så för dom var det ingen match, förutom att inte vara så ivriga. För det var då de halkade av eller totalt missade t.ex en stock.
För Ollie var det första gången och herregud vad duktig han var, han var den enda som inte halkade av stocken, för han lyssnade super på sin egna kropp och tog det lugnt, trots sitt godis iver.
Vi mötte upp David på promenaden ungefär vid djuren och där gick vi runt och kikade lite och Ollie fick se och lukta får, getter, kossor, grisar och änder. Han har aldrig sett dessa djur och han tyckte de var intressanta till en viss gräns. Han var mest intresserad av fåren, vem vet han kanske skulle passa med vallning.

Nu har jag två trötta vovvar här hemma och själv ska jag sätta mig och plugga. Sedan blir det en omgång kontakt och passitivitets träning med vovvarna :-)

Ni får ursäkta de dåliga bilderna, men dessa var de enda som blev någorlunda bra, tagna med telefon :-P

///Becca

Äntligen

Kategori: Allmänt

Har nu äntligen sålt min företagsekonomi 2 bok. Ska åka och lägga den på brevlådan om en liten stund. Så skönt att studiebok högen minskar. Vissa böcker har man användning av längre och i framtiden. Men vissa vill man inte alls ha kvar. Så som företagsekonomi. Hehe

Mer idag blir det mera plugg och även en om gång träning till med voffarna :-)

///Becca

Vet inte varför...

Kategori: Allmänt

Av någon anledning just nu som jag skrev igår natt så blir jag stressad av inget. Hjärtat slår i 190 och helt plötsligt drar sig magen ihop. Uppenbarligen ligger något i mitt undermedvetna och stressar mig och jag har i hem som helst aning om vad det kan vara.
Jag har under dagen idag gått igenom allt som skulle kunna tänkas stressa mig, bockat av varje grej, men nu ändå är jag stressad och detta förhindrar mig från sömn..
Dessutom på detta är jag sugen på något. Vet inte vad. Men något är det jag vill ha. Tydligen var det samma sak för David här om dagen, så det kanske har smittat över till mig nu.
Har haft några dagar nu som husmanskost är de godaste som finns. Kanske skulle göra i ordning en god köttbit imorgon och mumsa på tillsammans med något gott. Jag kan bli sugen på något ofta när det i grunden handlar om att jag vill ha en god köttbit, kanske entrecôte eller något sånt :-) mums!!
Nej nu ska jag fortsätta med att kika på criminal minds reapriserna och hoppas på att stressen försvinner så jag kan sova. Natti på er :-)
///Becca

Dagarna som varit

Kategori:

Fredagen: 
Den bestod av lite allt möjligt. var iväg och gick promenad med Anna och Wille på kronoparken, frödingeleden gick vi. Två timmar var vi ute och gick. Pratade om allt mellan himmel och jord, riktigt trebvligt. Det var ett bra tagsen vi sågs sist. 
Fredagskvällen spenderades i soffan med godis och film, en som gick på tv, Matte söker husse. Då vi inte kopplat in DVD spelaren, och ingen av tvspelena eller datorn för den delen heller i tv. Så då får man fint nöja sig med det lilla som finns på tv. 
 
Lördagen:
David var ute i garaget hela dagen typ, eller från nio till ungefär fyra. Jag gick på promenad i skogen under dagen med hundarna, varför jag kommer ihåg det så ordentligt var för att hela fredagen och natten till lördagen snöade det här och när jag gick ut i skogen så var det så blött och mycket snö att jag frös nästan fötterna av mig. 
Efter någon timme då kom Alexandra hit och vi drack kaffe, pratade, åt mat och umgicks. Avslutade med en promenad ner till planen, där Atos och Ollie fick springa lösa och röjja gärnet. Innan vi gick hem igen. Alexandra var så snäll åt mig och tränade Ollie lite i fotgående. 
Kvällen var lugn, framför tv med godis igen :) hehe 
 
Söndagen:
Började dagen strax efter sju på morgonen för att göra allt klart inför Ollies kursstart. Super kul kurs vad det verkar som, ledarna och deltagarna tycker jag verkar super goa. Det är en skön stämning, vilket är super viktigt :) 
Sedan efter 2h och 40min på kursen åkte vi till Biltema och köpte de David skulle ha, sedan till Jula och tillsist kom jag hem, men hundarna och han åkte vidare och lekte i garaget. 
Grejade runt här hemma, tränade hundar och ja det vanliga. Lagade mat och sånt där hushålligt :P haha 
 
Måndagen:
Som vanligt börjar jag mina veckodagar mer med lite morgonmys och sedan dammsugning och lite sånt, då jag har två hundar här hemma som tokfäller! 
Vid två tåg jag en promenad, första målet var träning vid planen och sedan låta grabbarna springa av sig. Efter de tänkte jag vi tar en tur i skogen och ja, de gjorde vi. Men inte så som jag hade tänkt först. Alltså elljusspåret. Utan jag hittade en söt stig(som visade sig vara ingen stig alls) och gick in på den och följde den.
Så här gick de till: 
"Åh vilken söt stig, denna kommer bog ut högre upp på spåret igen" tänkte jag. 
Så var INTE fallet. Efter en stund kom jag ut på en ridväg, "ja men då är jag nära Färjestad i alla fall". Så var nog inte fallet heller. Kommer till en korsning. Ridväg åt ena hållet och förbjudet att rida åt andra. "Vad gör jag nu?". Precis i samma sekund jag skulle söka på maps, ringde David och genom telefon guidade jag honom till mig(inte mycket till hjälp), sedan testade vi en annan stig och den ledde hem! Yeay! Fann en ny väg i skogen och nästa gång kommer jag inte gå vilse, om jag inte bestämmer mig för att testa en ny väg på den vägen. Haha
 
Dirket hemma bytte vi om och sedan åkte vi ut till svärmor, så David fick byta ut bildelarna han lackar. Sedan for vi vidare till hundklubben. För det var nämligen Atos tur för kursstart. 
Samma sak här, ledarna och deltagarna är super goa. Härlig stämmning och skönt gäng. Känns faktiskt väldigt bra :) Fick bra övningar och mitt mål med Atos är ju att han ska kunna fokusera mer på mig när kursen är slut, när det är andra hundar med. Första gången gick trots allt bra, han var väldigt högljud, ni vet. Den dära hunden man egentligen hatar på kursen, den som för mest väsen. Men trots detta så hade han bra fokus på mig. Han lyssnade och han gjorde uppgifterna. Trots att han skällde väldigt mycket när han tänkte. 
Nu hemma, med läxan eller ja läxorna, vi fick två. Ena är ögonkontakt, den fick alla. Men vi fick även tips på hur vi ska träna upp Atos kamplust och de sa även att vi kan få hålla på länge med just den träningen, men de kommer ge resultat. Så vi kämpar på :) 
I alla fall första läxan, ögonkontakten, Atos kan den ut några konstigheter överhuvudtaget här hemma. Så vi måste lägga på lite mer svårigheter. Så nu lär jag honom "myggan" och vi ska även gå ut och få störningar i övningen. 
 
Tisdag:
Lek, promenad och träning med hundarna var på schemat igår. Sedan fick jag vara hemma emd bara en hund i några timmar. Då jag och Josse åkte ut til l2 och tog en promande med alla tre hundarna, sedan åkte vi vidare till rastgården i skoghall, men eftersom David måste ha bilen efter klockan 16.00 så fick jag och Atos åka hem tidigare, så kom Josse med Ollie någon timme senare. Så Ollie fick vara kvar och leka med de andra hundarna. När han väl kom hem så blev de kaffe och prat med Josse. Hundarna sov så sött här hemma och Ollie var super trött. 
Atos var skit trött när vi kom hem tidigare, men vi tränade lite och myste ändå :) 
Sedan var de dags för tv och slappande i soffan :) 
 
 
 
Idag:
Idag har vi pluggat, tränat i omgångar, promenerat i solen, suttit ute i solen med en bok och druckit kaffe. Haft Josse och texas här på kaffe och när de åkte tog de med sig Ollie för de hade lekdejt med alla i rastgården idag igen och jag kunde inte följa med för att jag måste plugga.
Atos åkte med David till svärmor, då han idag bara skulle byta däck hennes bil och även våran. Så då fick Atos följa med till sitt favoritställe :) Så nu är jag hundledig och försöker verkligen komma på vad jag ska skriva och även hitta all information. Men det går ju så där då.. Bara att fortsätta kämpa på! 
 
 
Fick även i helgen vad det verkar som bra besked, men det är bara att fortsätta vänta och se :) Hoppas gör jag i alla fall! :) hihi
 
 
///Becca

Stressad nu?

Kategori: Allmänt

Gick och la mig strax efter tio, på grund av huvudvärken som gjorde så jag blev illamående.
Men efter 1.5 timme i sängen så försvann huvudvärken, men jag blev istället stressad. Vet inte varför, men blev så stressad att jag började få sura uppstötningar(ursäkter för lite för mycket information). Men jag vet inte alls vart de kommer ifrån.
Jag trodde jag skulle somna ganska så fort, men icke. Blev tvärtom :-(
Jag går normalt bara och lägger mig i sängen om jag är så trött att jag somnar. Då sängen ska vara en "fridfull" plats för en person som har svårt att sova. Jag har svårt att sova på grund av min nervsmärta, vilket gör att jag sover näst intill inget alls och när jag sover sover jag korta intervaller.
Så när jag slutade med alla läkemedel som jag hade, bestämde jag mig för att jag går enbart och lägger mig i sängen när jag är på gränsen till sömn. Vilket jag trodde jag var i dag. Men tydligen inte...
Jag ligger alltså inte i sängen och läser, kollar film, tittar på tv(har ingen tv i sovrummet, är emot det) osv.

Så nu är jag vaken... Men ändå trött... Men kan inte sova... För att jag är stressad... Av ingen anledning... GRYMT irriterande!

Var även menar att jag skulle skrivit ett inlägg om dagarna som varit under kvällen. Men som ni kanske förstår så har jag inte kunnat, då jag mått såpass dåligt. Så de inlägget får ni imorgon. Nu är jag för irriterad för att jag är stressad så min sömn störs för att kunna skriva de inlägget.
Men ska lägga mig och kika på tv en stund och se om stressen lägger sig och jag blir så där på gränsen sömnig igen.
Hoppas ni andra får sova gott i natt.
///Becca

Im back!

Kategori: Allmänt

Har haft lite uppehåll här nu i några dagar. Inte för att jag inte haft något att skriva, utan för att tiden och orkar inte funnits riktigt.

Tänkte jag ska skriva lite senare om de senaste dagarna. Nu har jag huvudvärk och kaffe besök.
///Becca

Vart tog motivationen vägen?!

Kategori: Allmänt

Vem kan erkänna sig skyldig för stöld av min motivation?!
Den har liksom försvunnit, i två dagar har den varit borta och jag tycks inte hitta den..
Jag har suttit, nu i två dagar med samma text, på en engelsk blogg och försökt mig på att läsa. Men helt omotiverat bara slutar ska förstå ordens innebörd och intresset bara försvunnit. Jag kan inte koncentrera mig och väljer istället efter någon minut att göra annat.
Jag har ingen som helst aning om vart intresset, motivationen och inspirationen tagit vägen :-(

Kanske har med att göra att jag dessa dagar känt en stor hopplöshet med saker. Jag tvekar på en massa saker. Har liksom konstig magkänsla på olika saker.
Vissa saker går inte att få reda på nu, utan det märker man under tidens gång. Men jag känner ändå en stor hopplöshet och vill inget annat än att ha tillbaka min motivation.
Så snälla, kan den skyldiga ge tillbaka den? Jag skulle uppskatta det väldigt mycket :-)

///Becca

Super mys!

Kategori: Hundar

Både igår och idag är Felix här. Riktigt mysigt och alla grabbarna är nöjda med varandras sällskap. Igår var Felix här ett kortpass och idag ett längre :-)

Fick även anatomiboken, hundens anatomi, rörelse och fysiologi igår. Så ni kan nog tänka er vad jag sitter och gör mer eller mindre hela dagarna :-)
Det är så lärorikt och roligt, man liksom blir bara mer och mer intresserad. Hur hunden är uppbyggd och hur varje liten del fungerar.

Jag har ju läst detta innan, men det är kul att läsa igen. Man glömmer lätt bort. Sedan dess har jag läst hästens anatomi, när jag gick på Strömsholm. Så man kan gärna hoppa lite emellan anatomierna. Dom är liknande men ändå inte. Ni kanske förstå vad jag menar då.

Ska återgå till mitt läsande, sedan ska jag träna "ligg" med Ollie innan Atos ska få testa lite sök, med en special sak ;-)
///Becca

Ensamhetsträning

Kategori: Hundar

Igår körde jag på med ensamhetsträning med Ollie. Visserligen var Atos kvar hemma, men jag kände att nu eller aldrig. 
Första fem minutrarna var jag utanför hemma och sopade. Så han hörde mig hela tiden och då gnällde han, inte så det hördes ut. Men på filmen som jag spelade in så hördes han. 
Sedan var jag in en snabbis för att finna en telefon att ringa till så jag kunde höra honom. Men fann ingen telefon som fungerade. Så jag gick ut igen, låste dörren coh gick runt hörnet på huset. Var borta i 8 minuter. Kom hem igen och Ollie låg på dörrmattan och Atos i sängen i sovrummet. 
Hälsade på grabbarna och gick in och kollade igenom filmen. Till min glada förvåning så de första 30sek från det att jag gick ut andra gången gnällde Ollie. Sedan la han sig på dörrmattan och väntade resterade del av tiden. Så jag blev fruktansvärt nöjd med resultatet. 
 
Jag använde mig igår av:
 ¤Laptop med webcam. 
 
Funkade super bra, men ska utöka kamera områdena så man kan se i alla rum. Så det ska inhandlas fler webcams. Beställde hem ett kontantkort till en av telefonerna vi har här hemma, så jag kan lyssna ordentligt på vad de gör när jag inte är hemma vid träningen. Den kommer speciellt att användas till att se till att inte öppna dörren när Ollie gnällen, så man inte kommer in vid fel tillfälle. 
 
Kommande användning:
 ¤Laptop med webcam
 ¤Stationär med webcam
 ¤Telefon för avlyssning hemma
 ¤Telefon för avlyssning med mig 
 
Oavsett är jag nöjd med resultatet och kommer fortsätta nu med träningen så som vi gjort det, med lite utökad utrustning. Atos är super bra att ha med vid denna träning, då Atos är så lugn i sig. Så han skapar ett bra lugn här hema för Ollie. Trots att de inte är i samma rum, så blir energinivån här hemma mer sansad. 
Så jag kommer fortsätta att ha Atos här hemma tills Ollie vant sig vid att de två kan bli själva, när han är okej med det. Så kommer nästa steg och det är att vara ensamen utan Atos också. 
Jag är grymt nöjd med min plan och den funkar för mig, men den kanske inte funkar för alla andra. Huvudsaken är att man ska bestämma sig att nu ska vi träna ensamhetsträning och det ska funka. Daddar man för mycket och tänker för mycket, ja då går det inte. Gör man det till en stor grej så blir det en stor grej och det kommer hunden tycka är konstigt. 
 
///Becca

Hundar som vapen?

Kategori: Hundar

När man sitter och kikar runt lite på olika sidor kommer man över information, som kanske inte stämmer(det får man aldrig glömma). 
Som igår fann jag en video från nordkorea som visar på att militären där tränar sina hundar till att gå till attack mot ansiktet. Jag tycker det inte är okej. Jag känner att en hund oavsett härkomst, ras eller storlek ska användas som vapen. En hund som tränas att attackera en människas ansikte är ett vapen, det går inte att undgå ifrån. 
 
En hund som tränas av militären, en myndighet eller privatperson, ska träna och hålla hund på ett sätt som inte blir farligt för allmänheten. Att då träna hunden till attack på människors ansikten är inte att se till att det inte blir farligt för allmänheten. 
Jag tycker man ska använda hundarna på ett smartare plan. Så som att söka efter människor, föremål, aktivitet, tävlign osv. Inte till att var farlig. Visserligen är detta nu till att förebereda för ett kommande krig, men oavsett så kan hundarna användas mer smart än att attackera så. Jag förstå inte riktigt vad nordkorea tjänar på denna sortens träning. Nu när videon har släppts och folk i hela världen kan se den, vet de ju att skulle det komma en lös schäfer springandes så skulle de täcka för ansiktet.
 
Ni kan se filmen om ni klicka HÄR!
///Becca

Fram och tillbaka

Kategori: Allmänt

Igår åkte jag, Josse och Carro ner till Falkenberg för att lämna Carro där.
När vi kom dit så blev vi serverade kaffe och någon timme senare fick vi mat. Gud vad gott det är med mammas mat! Man uppskattar den extra mycket när man nästan aldrig får den längre.

Baily(mammas hund) blev super förvånad när vi kom till dom, han kunde verkligen inte tro det var sant. Såg nästan ut som han skulle svimma av lycka! Sååå go!
Han har verkligen blivit super fin, i kroppen och hullet.

Efter att ha letat rätt på en nattöppen mack, så åkte vi tillbaka till mamma och alla bäddade ner sig i soffan och kollade på första avsnittet på Game of Thrones av säsong 3. Som man längtat efter början på det! :-)
Direkt det var slut var de natten.

Dagen idag vaknade vi alla och jag sist(sov minst av alla) och blev serverade frukost av mamma och nybakat. Så gott!!
Sedan massa prat och pack ihop våra grejer innan det var dags för att styra bilen tillbaka hem igen.

Självklart kollade jag film igen, då Josse var det som körde. Igår var det en komedi, kommer inte ihåg namnet och idag var det jägarna 2. Den var inte alls lika äcklig som den första. Men det brukar vara så att uppföljarna inte håller samma mått. Men bra var filmen, eller hur man nu sk säga den var.
När filmen var slut hade vi några timmar kvar och det spenderades med massa prat mellan himmel och jord.

Väl hemma plockade jag upp allt och slängde mig i soffan i väntan på att all mina grabbar skulle komma hem, och efter en stund kom tre super glada grabbar in genom dörren.
Två helt överlyckliga för att matte var hemma igen och den tredje var nästan lika överlycklig :-P haha

Mer idag blir set bara tv, har ätit lite mat och kikat på tv sedan jag kom hem och det tänker jag fortsätta med :)
///Becca

I min förvirring

Kategori: Allmänt

Snart åker vi neråt i landet för att lämna av Carro och hennes saker. Då hon fått nytt jobb i en annan stad.
Detta har då i dag lett till att jag varit förvirrad och försökt packat lite smått som ska med för en natts övernattning i Falkenberg innan bilen går hem imorgon igen.
Slutade med att jag kastade ett par av mina älskade strumpor i toaletten, då jag trodde det var tvättkorgen.. I såg samtidigt som jag kastade strumporna att tvättkorgen inte innehåller vatten och är inte så smal länge ner..
Men man kan inget annat än att skratta åt det, jag gick ut från badrummet och gapskrattade, medan David fick gå in och fixa efter mig.
Så ett par av de nya strumporna har hamnat i soporna. Tragiskt men sant! Men en fördel är att jag kan faktiskt köpa nya då :-D ihihi

Ha en toppen dag alla, hoppas ni har fint väder som vi har. Kan även hoppas på att det är fint hela vägen ner! :-)
///Becca

Aldrig mer!

Kategori: Allmänt

Eftersom vi har flyttat och allt sånt, så är inte våran egna tvättmaskin inkopplad och det betyder att man är tvungen att tvätta i tvättstugan. Herregud måste jag säga, det blir ett helt projekt att tvätta då. Speciellt med en valp som inte kan vara själv. Jag har sagt ifrån mig uppgiften i framtiden att tvätta i tvättstugan om vi är så illa tvungna. Jag fattar noll och det är som sagt ett stort projekt.

Igår gjorde jag hundgodis igen och när det var klart och maten jag lagade så tog jag med mig Atos ut på promenad med Alexandra, David M och prinsen. Riktigt trevligt och Atos skötte sig väldigt bra, fick gå lös och gick super fint.
Dock var Atos morrig mot Prinsen, men det släpper om ett par promenader. Prins vet hur man ska bete sig, så detta är inga problem :-) Jag vet att Atos kan bli lite morrig mot en hund han inte träffat på ett tag. Speciellt om de hinner bli könsmogna under tiden de inte träffas, men jag vet även att de släpper efter en stund.
Hundgodiset jag gjorde var torkad blodpudding, och det ligger nu i frysen. Tog som sagt med en påse igår på promenaden, men resten frös jag in. Tänkte använda det på kursen, ska även göra mer efter helgen.

Imorgon rullar vi ner till Falkenberg med Carro, och jag har beställt mammas köttfärslimpa av mamma. Då jag är såååå sugen på den. Det är några år sen sedan jag åt det. Så det är ett perfekt tillfälle att få detta tycker jag :-) hihi

///Becca

A dog's business

Kategori: Allmänt

Underbart

Kategori: Allmänt

Hallen är nästan helt klar, ska få upp en hylla, en korg och några krokar på väggen till hundarna. Ska även handla hem en mindre hylla, ett nytt skoställ och även en ny matta att ha vid skorna. Så är hallen helt färdig. Ni kan få en bild när det är klart :-)
Hallen målades om på några timmar i måndags och vi blev väldigt nöjda med resultatet.

Mer har vi små grejat med garderober och lite sånt smått här hemma. Alla kartonger som fanns som inte skulle vara i lägenheten är iväg körda ned barnvagn till förrådet. Ja, barnvagnar är skit bra till mycket. Speciellt när man har en som är fullutrustad och en med bara chassit. Två vänder gick vi, en omgång med båda och en omgång med den ena. Så det lilla förrådet är tömt och det det här inne.
Men det lär nog bli fler vändor, då vi har ett helt hav med kartonger som inte är tömda. Men som jag skrivit tidigare, vi betar av kartong efter kartong :-)

Hat även hunnit med att ha haft kbab här som skrivit upp saker som inte var med på besiktnings protokollet, pratat om Syrénbusken och även om staketet. Lite sur blev jag över staketet, då vi inte får ha det 2decimeter ut från plattorna, så vi kan inte ha rabatt....
Busken skulle vi ringa om i mitten på maj igen om, då jag är super allergisk mot just Syrén och vi har precis utanför uteplatsen.

Hundarna tycker livet är en fröjd här hemma, de behöver bara hå utanför dörren typ så är vi i skogen och de tycker området är toppen. Allt börjar liksom lugna ner sig och bli stabilt.
En av de bästa sakerna jag tycker är jag att jag igår somnade på soffan med hundarna och vaknade imorse och var inte förkyld! Här drar det inte :-) Så nu kanske nervsmärtorna kan lugna sig lite och blir lite bättre.
Ja, för er nya läsare så har jag ett avbrott på de tre stora nervbanorna efter en ridolycka för drygt 9år sedan. Så jag har nervsmärtor och ingen känsel i min vänstra hand.
Jag är super känsligt mot värderomslag, och drag. Jag känner i hela min vänstra arm när det ska åska. ridolyckan orsakades av blixtnedslag två meter bredvid mig och hästen som var under inridning, 7meter in i skogen. Så hon tvärvände och jag stöp av med huvudet och vänster sidan först ner i asfalten.
Jag har ett för aktivt nervsystem i hela kroppen, så det gör ont när någon petar på mig.

Så det är en av de stora anledningarna till varför vi flyttade, för att jag ska slippa ha så ont hela tiden och slippa ta medicin i omgångar. Nu har jag varit vrång och inte haft smärtlindring på 1år och 4månader. Men det är tufft att ha en konstant smärta som aldrig försvinner utan stundvis eskalerar och blir värre. Jag har fått frågan två gånger i mitt liv, första när jag var 18 år och andra när jag var 20 år som jag vill bli sjukpensionär. Det finns mer att skriva om, men jag orkar inre det nu.

Jag är i alla fall tacksam över att vi fick en ny lägenhet i ett toppen område och att det kan ge mig chansen till att få ett bättre mer smärtfritt liv.
///Becca

Nöjd!

Kategori: Allmänt

Det skönaste med att göra om hemma är att man blir så tillfredsställd, både psykiskt och fysiskt.
Nu är köket ommålat, bord och stolar har funnit sig tillbaka till sina platser. Eftersom färgen och väggen behöver vila så kommer inte allt på plats idag, utan vissa saker får sina platser imorgon. Helt underbart!
Uteplatsen fick sig en omgång idag också. Dels så hjälpte Håkan mig att få upp fästena till den staketet den tidigare hyresgästen hade. Men jag rensade även rabatten och satte ner de nya solcellslamporna. Blev super mysigt!

Imorgon ska mer färg köpas, en burk till med färg till hall och en burk med färg till sovrum.
Vi fick kvar vitt och det ska vi ha i hallen och när vi tog promenad med Josse och Håkan så fick vi med oss en bruk med färg dom hade kvar i från sitt målande och det ironiska är att vi kommer ha samma färg i sovrummet som dom. Men så är det när man gillar samma. Haha! :-)

Ju mer vi målar alla rum och betar av en efter en, ju fortare kommer vi i ordning. Det är så skönt att kunna få bort alla kartonger. Man får en mer helhet i hemmet och samtidigt som man målar, tar man ner saker som sitter på väggarna sedan innan. När man är klar med målandet får de antingen en ny plats i hemmet eller så försvinner de för gott.
Både David och jag känner sådan glädje över att göra i ordning här i den nya lägenheten. Vi känner inte att detta inte är vi, som vi gjorde i den gamla. Utan detta ÄR oss! Vi är liksom riktigt ivriga över att bli klara så vi bara kan njuta av vårt hem som är format av oss.

Jag är riktigt nöjd :-D
///Becca