justbeccca

Övning ger färdighet

Kategori: Hundar

Jag åkte som sagt och postade boken, men det var en liten avvikelse från vad jag och grabbarna var på väg egentligen. Vi var nämligen på väg till Mariebergsskogen för att möta upp Josse och Texas för en promenad i skogen, kika på djuren och bara nyss runt.
Självklart när vi är där och går så tränar vi balans, då det finns så mycket bra ställen att att öva sånt på just i den skogen.
Atos och Texas hat ju gjort detta förut, så för dom var det ingen match, förutom att inte vara så ivriga. För det var då de halkade av eller totalt missade t.ex en stock.
För Ollie var det första gången och herregud vad duktig han var, han var den enda som inte halkade av stocken, för han lyssnade super på sin egna kropp och tog det lugnt, trots sitt godis iver.
Vi mötte upp David på promenaden ungefär vid djuren och där gick vi runt och kikade lite och Ollie fick se och lukta får, getter, kossor, grisar och änder. Han har aldrig sett dessa djur och han tyckte de var intressanta till en viss gräns. Han var mest intresserad av fåren, vem vet han kanske skulle passa med vallning.

Nu har jag två trötta vovvar här hemma och själv ska jag sätta mig och plugga. Sedan blir det en omgång kontakt och passitivitets träning med vovvarna :-)

Ni får ursäkta de dåliga bilderna, men dessa var de enda som blev någorlunda bra, tagna med telefon :-P

///Becca

Kommentarer


Kommentera inlägget här: