justbeccca

Boken som ger en bra tankeställare

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har spenderats med att njuta av dagarna med hundarna, vänner och familjen.
I lördags hade jag en riktigt myskväll här hemma, godis, dricka och chips till en bra film. Vovvarna myste minst lika mycket :-)
Vid 22, kom Alexandra över på kaffe och sedan vid tolv åkte vi iväg för att köpa cigg och även hämta David på krogen. Men mja, slutade med att han kom dit vi var och åkte med oss hem.

Igår var en helt underbar dagar med regn och en hemma dag. Städ, tvätt, diskning och kaffemys. Sedan blev de en härlig skogspromenad med hundarna, David och Alexandra. Riktigt härligt var det, vi prickade in mellan skurarna. Så det var perfekt! :-)

Annars så läser jag en bok, som är super bra. Som vanligt en handbok, man får väldigt mycket nyttig information, flera synsätt och tankegångar. Testade lite idag på Akhela och det funkar faktiskt. Så detta ska jag fortsätta köra på :-

Nu blir set en tur till Ikea. Måste köpa en ny kökslampa till fönstret. Den som står är det något fel på. Går inte stänga av den, utan man måste dra ut kontakten. Så den litar jag inte på.. Bättre att slänga och köpa nytt då :-)

///Becca

Varma dagar och kalla kvällar

Kategori: Allmänt

Som rubriken säger så är dagarna riktigt varma och kvällarna blir riktigt kalla. I alla fall enligt mig.
Igårkväll var Alexandra, jag och Atos på hundklubben och var med på en kurs på hund massage och stretching :-) riktigt roligt och lärorikt. Vivar 14st med hund och det tog tre och en halv timme. Alla fick genomgång enskilt så vi gjorde rätt.
Jag har visserligen gjort detta tidigare, men det är alltid roligt och nyttigt att gå på sånt flera gånger. Man lär sig något nytt varje gång.
Dock så kändes det i ryggen, armar och benen när vi åkte därifrån. Atos blev ganska uttråkad och rastlös. Så lång tid brukar det ju inte ta när vi håller på. Men nöjd var han :-D

Idag har vi varit till rastgården här i stan och kikat hur det ser ut, då Josse och jag har ansvaret över den. Alltså det vi kan konstatera är att småhundägare faktiskt är bättre på att plocka upp efter sina hundar. Vi hittade tre högar där inne. Medan inne i den för stora hundar så fann vi VÄLDIGT många. Slutade räkna vid 10st!!! Fy på er!
Planerat lite hur vi ska göra med gården, så ska sätta mig och skriva på sidan på fb.

Imorgon blir det en tur tull ransäter och sedan blir det en lugn kväll med hundarna. David ska på fest. Så då ska jag passa på att mysa och sova! Vilket det även känns som det kommer ske idag med :-P haha

Har börjat mes fortgående med Akhela, hon är duktig, men ivrig. Väldigt ivrig :-P
Atos är bara den perfekt hunden han är, finns inget jag vill ändra på hos honom <3
///Becca

Vardagslydnad

Kategori: Hundar

Nu har vi som sagt börjat ordentligt med vardagslydnaden med Akhela. Hon är så duktig, idag har vi påbörjat "ligg". Vilket polletten inte riktigt trillat när på än. Men det kommer, får ge det lite mer tid bara :)
Igår knäckte hon "tass", som många andra kallar "vackar tass" på 1 minut och då överdriver jag inte. Lillan är grymt interlligent. Så nu kan hon sitt, tass, sitta vid dörren på båda sidorna och är på gång med ligg. Ska även få in lite annat smått. Men hon är imorgon bara 11veckor. Så det känns inte som det är världs bråttom med att lära henne allt på en gång. Hon behöver även tid att smälta det och även tid att nöta in en grej. 
Men jag är mäkta imponerad av henens interlligens och känner verkligen att hon har potential, stor potential. Jag tittar på henne och njuter av att se hur långt hur kan komma, dock så kan jag någonstans känna lite smått skräck över att hon är så pass smart som hon är, vad för hyss kommer hon hitta på. För ja, låt oss inse. Den dagen hon går in i trots så kommer hon vara en smart trotsig valp/unghund. haha 
 
 
Igår var vi även till Värmskog café med svärmor, svägerska, assistens, assistentens kompis och David. Akhela var självklart med, men Atos fick stanna hemma. Akhela skötte sig utmärkt och var den dära underbara goa valpen hon kan vara. Vi åt goa räkmackor, njöt i solen och drack kaffe. Pratade i mängder och ja hade en helt udner bara svensk sommardag. 
Påvägen hem stannade vi till vid Långsjön där David fiskade när han var liten och där stötte vi på släkt till David, hans farfars kusin med barn och barnbarn. Inget David hade räknat med. hehe Lite små kul när sånt sker. Smörgåsen i mitten är XL räckmackan, David var ju tvungen att ta den största. haha!! Vi andra nöjde oss med Lyx räkmackan :D
 
Atos har börjat visa världen mer att Akhela är hans "bebis". Direkt de skiljsåt och sedan träffas så är det inte mig eller David han kollar först, utan det är Akhela. Går hon ut ur bilen först och han en stund senare, så måste han veta precis vart hon är. Samma sak när man kommer hem och Atos varit hemma, då är det Akhela har springer fram till först och det enda man ser mellan dessa är glädje! :) 
 
Imorgon är det torsdag och det är aktivitets dag på hundklubben, denna gång är det massage och strechning med Pernilla från UrreBurre som kommer och gästar oss. Så dit ska jag, Alexandra och Atos imorgon. Ska bli kul och intressant. Något man vet man kommer ha nytta av i framtiden. 
För medlemmar är det gratis och för icke-medlemmar kostar det 150kr. Så bor ni nära Karlstad och vill gå på detta, så skicka ett mail till [email protected] senast idag och anmäl er. 
Sörmons Hundklubb är det som har detta. Man tar med egen hund för att testa på hur det går till. 
 
Bokade även Akhelas 12veckors spruta idag, så den 1 Augusti ska hon till vetrinären och få den. Ska bli väldigt intressant och se hur hon reagerar där. Atos älskar ju att åka till veterinären, kan alltid hoppas att hon också kommer göra det. Hon är ju trots allt en väldigt social hund och älskar uppmärksamhet. Det är nästan som hon är medveten om hur söt hon är. haha 
 
Nej nu när vädert har vänt, så blir det ut och njuta. Tänkte jag ska träna lite fot med lillan, nu när David och Atos är ändå på promand ut till svärmor för att hämta 350Z:an. Då har vi lite tid för oss själva. Har ju trots allt varit lite små dåligt väder idag och jag har även pluggat. Ja för en kurs är inte klar, men med hjälp från David så lossnade stoppet och allt bara flöt på! :) 
 
///Becca

Yes!

Kategori: Allmänt

Idag går det att uppdatera. Har inte funkat på 2dagar från appen och jag har inte ro i kroppen att sitta vid datorn när det är så fint väder.

I lördags var Akhela med oss på gamla flygfältet där det var 201meter. Med mycket folk och bilar som lät. Vad tror ni hon gör?! Jo hon sover genom de två timmar vi var där. Vaknade till av att Josse öppnade sin cola flaska, men somnade om fort igen. Man kan inte säga annat än att hon är en väldigt trygg valp.

Igår övade vi på sitt igen och jag kan bara konstatera av hon är fruktansvärt vaksam och intelligent hund. Tror att denna flicka kommer bjuda på många glada och roliga träningstillfällen under vårt gemensamma liv.
Hon har redan lärt sig själv att man sitter vid dörren när man ska ut och in. Men hon har även lärt sig skälv hur man ska tigga. Haha!! :-P

Idag har vi varit på stranden, fast inte en stor med massa människor och hundar. Utan en som David och hans syster har hittat. Super bra var den och vi var själva där, så hundarna kunde vara lösa och göra lite som de ville.
Akhela har varit i vattnet och känt på att simma 2dm.
Atos har blivit super duktig med att gå ner i vattnet och till och med hämtat leksak i vattnet idag :-D Både David och jag var riktigt stolta över honom idag.
Är det fint vänder imorgon igen så får det nog bli en tur dit igen.

Det märks nu att Akhela blir äldre, hon är vaken mer och mer aktiv. Även som att träna sitt. Vi gjorde det förra veckan i Falkenberg och det var verkligen en skillnad på då och igår. Inte detta med att hon tränat det en gång tidigare, utan hennes mogenhet för träningen. Jag vill bara träna en massa olika just nu med henne. Men en sak i taget!

Hoppas ni alla andra haft härligt sommar väder som vi har haft här i Karlstad. Glöm inte bort att njuta så länge det varar. Jag njuter, men längtar ändå till hösten när kylan kommer krypande och vintern ligger runt hörnet :-D hehe

///Becca

Hemma igen

Kategori: Allmänt

I tisdags åkte David och jag hem till igen. Kändes väldigt bra, trots att det är skönt att vara borta på semester är det skönt att komma hem igen. Komma i ordning och bara vara.
Vi åkte på tisdagskvällen och tog inne vägen hem. Var hemma 02.00 på natten.. Lagomt kul, men det var skönt för hundarna att inte behöva sitta igen en bil i 40mil i solen.
Vi har tonade rutor och fläktar till hundarna. Men det är fortfarande varmt i bilen att åka så långt.

Onsdagen spenderade jag med att tvätta och städa här hemma. Samt att sova i skift med David. Då Akhela var extremt missnöjd över att ha åkt hem, så hon skrek och levde rövare här hemma.
Träffade även min efterlängtade Alexandra, vi fikade på stan, där Akhela och Atos var med. Första gången för Akhela att vara i stan och hon sov största delen. haha sedan grillade vi (David, jag och Alex) och tvättade av bilen på kvällen. Riktigt mysigt :-)

Torsdagen tog vi det lugnt och njöt av dagen. Slappade och njöt av solen och värmen. Var ner till stan en snabbis så David kunde växla pengarna från England.
Kvällen blev de torsdagsträffen och sedan hem och åt lite. Tillslut åkte vi ut och träffade vänner :-)

Idag, har jag fikat med Alex på stan och njutit av sommaren. Innan det slappade jag och grejad sökte här hemma.
David tog med sig Ahkela till Micke och drack kaffe. Sedan hämtade de upp oss i stan, vi släppte av den hos Micke och nu är de ute och fiskar. Medan Alex och jag grillar här hemma :-D mums!!

Vi har haft perfekta dagar de senaste två veckorna helt enkelt :-)
///Becca

Bröllop <3

Kategori: Bilder

Johanna och Andreas blev herr och fru Nillson i lördags <3 välkommen till familjen på riktigt nu Nille :-)

Soldyrkare är vi allihopa!!

Kategori: Iphone

Här i den lilla stugan ligger nästan alla, även hundarna ute i solen och njuter av semester livet och sommaren.
Det enda som är, är att jag vill somna. Men de går icke, 4hundar att hålla kolla på och speciellt en valp. Hehe
Atos delar självklart filt med mig, som jan alltid gör :-)

///Becca

Akhela

Kategori: Iphone

Idag blir Akhela 9veckor. Hon växer för varje dag och förstår mer och mer att hennes namn är Akhela.
För varje dag orkar hon mer, alltså hålla igång. Hon äter även mer för varje dag.

Men det jag tänkte berätta egentligen är att hunden vi var oroliga över hur den skulle reagera på Akhela, det är den hunden som hanterar henne bäst. Lekar, sover, umgås osv. Denna hund är Tia. Tia är Josses(systers) hund. Hon är 9månader med grymt mycket energi. Därav trodde vi att hon skulle inte alls vara försiktig med Akhela. Men tänk så fel vi alla hade.
Akhela tyr sig mest till henne, hon väljer hellre att leka med Tia än de andra hundarna och går Tia någonstans så är Akhela strax bakom henne.
Det är riktigt roligt att se hur de är ihop. Tia kommer upp krypandes bredvid Akhela när de ligger ute och vilar/sover/solar och samma sak gör Akhela med Tia.

Ni som undrar vad planerna med Akhela är får nog undra ett tag till. Jag vill träna lite olika med henne, men det viktigaste är att hon tycker det är roligt. Så vi ska känna oss fram. Med det lär bli några saker:
Eftersök
Lydnad
Agility
Men som sagt, fler saker finns det än just dessa.

Nu är vi strax framme hos dagens hundvakt, svärfar. Sedan Ullared! :-)
Njut ute i solen alla ni som har sol idag. Har själv passat på nu på morgonen. Pappa anlände i Falkenberg åtta imorse och det var perfekt för lillan behövde ut. Så vi har suttit ute och druckit kaffe och pratat.
///Becca

Möhippa, shopping, bröllop och familj

Kategori:

Ja som ni nu förstår så är vi framme i Falkenberg och har hämtat husbilen vi lånar av davids far och styvmor.
Måndagen spenderade vi i princip bara i bil, tar ju ett tag att åka ner. Men längre tid med valp.. Akhela skötte sig perfekt i bilen ned och sov hela resan, förutom vid kisspauserna. Atos är som alltid en ängel att åka långt med i bil, eller ja i bil överhuvudtaget.

Framme i falkenberg blev de mat ocj sedan natten typ, då david, carro och jag var och hämtade husbilen i halmstad innan vi kunde anse oss framme. hehe

Tisdagen var det möhippa för min syster Johanna som gifter sig på lördag. En lugn och trevlig möhippa var det, då hon är sjukskriven på grund av smärtor i ryggen. Att jobba med hästar sliter på kroppen, speciellt travhästar.
Först picknick på Skrea strand, sedan hem och byta om för att åka till Ästa Gård för 3 rätters middag och till sist var det bastu och badtunna time. Badade ångbastu och det var bara jag och Carro dom klarade det. hihi :-)
Under tiden vi tjejer var iväg, så åkte David till sin far och började greja med audin... Sjävlklart så var ju saker tvugna att bytas som har med bromsarna att göra. Så hem kom han och hundarna i sin fars bil. Audin stod kvar i Halmstad isär plockad... Inta nöjd tjej, men idag är jag nöjd. Bilen är hel och tillbaka med nya bromsdelar.
Men innan möhippan började hann jag med en snabbis till Engelsons och kilade runt lite. Testade en jacka och köpts leksak till hundarna. Ska dit igen, men orkade inte idag.

Onsdagen så tog vi alla det lugnt på morgonen och förmiddagen. Vid ett åkte Håkan oxh David till Halmstad och grejade med bilen. Jag, Josse och Carro åkte runt till olika affärer och tillsist kom vi hem och drack kaffe och satt i solen. Riktigt trevligt var det :-)

Imorgon (torsdag) ska vi till Ullared med hela familjen och Atos och Akhela ska till Davids far under tiden. Sedan ska jag ringa om tiden för att lämna Atos, Texas och Tia på hundpansionatet på lördag innan bröllopet. Kvällen tar vi som den kommer.

Fredagen är inte riktigt planerad, men de kan vara skönt det med.

Lördagen är det bröllop hela dagen lång. förmiddagen går åt till att släppa av hundar på två olika ställen med någon mils mellanrum. sedan ska vi göra oss i ordning.

Vet inte om det blir så många fler uppdateringar nu denna vecka. Men ska försöka :-)
///Becca

Karlstad - Falkberg - Halmstad - Falkenberg

Kategori: Iphone

Jo som ni ser så har vi(David) semester från och med idag. Så vi packade våra och hundarnas grejor i morse och in i bilen med allt(tog en timme att packa in i bilen)... Sedan styrde vi bilen mot Falkenberg, med två stopp innan vi lämnade Karlstad, Shell för tanka och kaffe och Biltema för Josse och Håkan skulle dit. Klockan 13.00 lämnade vi Karlstad.
Vi är inte framme än, kan jag meddela er. Men snart vid första stoppet i Falkenberg. Sedan ska vi till Halmstad och hämta husbil av Davids far och tillsist tillbaka till Falkenberg ;-) yeay vad vi älskar att åka bil här. Haha

Atos är en ängel som alltid i bilen och vet precis hur man ska vara. Antagligen har han börjat smitta av sig på Akhela. För idag har hon inte sagt ett enda ord i bilen. Hon ligger lugnt och fint i sin bur bak i skuffen med Atos och sover. Vaknar när vi stannar, för då väcker vi henne för att kissa. Super duktiga med andra ord.
Hon sov även 8timmar i natt och väckte mig två gånger, men somnade om snabbt och vaknade tjugo i sju. Helt okej för mig. På en halv timme så åt hon, var ute två gånger och lekte innan hon däckade till i soffan och där satt jag. Klar vaken och visste inte vad jag skulle göra. Så jag kikade på tv, tills klockan blev 1 minut över åtta. Då hade lillan vaknat så då släppte jag ner den lilla "pirayan" i sängen hos David :-P haha

Tänkte faktiskt tipsa om en app, till er som har surfplattor och kanske androidtelefone. Det är en gps app som är skit bra, man kan gå in själv och skriva om kö, olyckor, vilken belastning trafiken har osv. Waze heter appen.
Man blir informerad snabbt och enkelt.
Appen har även en Svensk röst som berättar hur du ska köra i rondeller osv. Super nöjd är jag! :-)


///Becca

Bebis

Kategori: Bilder

https://cdn3.cdnme.se/762496/6-3/pic_51d85882e087c33777aba743.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/762496/6-3/pic_51d85882e087c3372e7a45e5.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/762496/6-3/pic_51d85887e087c336c3d90785.jpg" class="image">

Igår var dagen med stort D!

Kategori: Hundar

Igår var det äntligen fredag oxh strax efter fyra rullade bilen mot Sala och uppfödare till "bebis"(vi har inte bestämt vad hon ska kallas än).
Väl framme strax efter sju, fick vi möta alla valparna och sedan gick vi in och skrev papper, fikade och pratade i massor.
Jag kan nog inte säga för många gånger att jag är sååå nöjd med valet av kennel och uppfödare.
Fick även träffa den andra kullen valpar de fick för 3 veckor sedan av en annan jaktras. Super söta!! :-)
Vid tio började vi resan hem igen och var hemma vid ett i natt. Då träffade Atos och bebis varandra. Ute hade han så många känslor för den lilla, men väl hemma så var allt bra.
Hon fann sig direkt och även Atos.
Vad vi kan se hittills är hon väldigt framåt, tuff och självständig, men med en balans av kontaktsökande.
Hon är morgonpigg och en livlig liten krabat. Dock med många sovstunder. Alltså helt enkelt en helt vanlig valp :-)

Hon är inte helt nöjd med buren i bilen, men det kommer med tiden.
Däremot så första natten med henne var faktiskt väldigt smärtfri. Vi knorrade en till sömns, alltså hon piper och knorrar och vi svarar tillbaka. Vilket vi insåg fort i bilen på vägen hem att hon blev lugn av. Så hon somnade fort då.
Hon somnade vi två i natt hemma och sov till tjugo i åtta. Då väckte hon oss, men de var bara jag som gick upp med henne och Atos. Då David behövde sova. Sedan röjde hon och Atos järnet på morgonen och vid tio somnade vi om igen och sov i en timme. Men då tog David henne. Vi sover skift just nu :-P haha

Nej nu är det grillade klart, så nu är det mat för oss två benta. Ni fick i alla fall en snabbis uppdatering av våran nya prinsessa.
///Becca

En hel dag kvar!

Kategori: Allmänt

Sedan får vi träffa våran lilla prinsessa :-) ska bli så kul, kunna följa hennes utveckling, se hur hon växer, vad hon blir för typ av hund. Kommer hon bli lika lugn som Atos? Eller kommer det vara mer krut i henne?


Idag ska vi strax åka till rastgården och leka med Ollie en sväng. Sedan kanske en skulle fortsätta sig på att tona rutorna på bilen, samtidigt som jag måste greja det sista här hemma ;-) hehe
Mycket nu, men de ordnar sig alltid.
///Becca

Längtat ihjäl mig!!!

Kategori: Allmänt

Det är fortfarande två hela dagar kvar och även några timmar på fredagen kvar innan vi har den lilla i vårt liv, i famnen, kan ta, puss, gosa, träna, lära känna. Det är såååå lång tid kvar!!

Med spenderade eftermiddagen med att stor städa här hemma, vid halv fem kom David hem från jobbet och tog med sig Atos ut till svärmor. Så jag kunde köra på i lugn och ro med städandet.
Nu är allt nästan klart inför en kommande valp. Finns lite grejer kvar att göra här hemma. Vissa saker ska flyttas om, och lite sånt smått. Men jag ser det som mer eller mindre klart.
Tvättat, diskat, pantat, slängt skräp, hjälpt Alexandra, varit en snabbis på Ikea och handlat har jag även hunnit med på kvällen.
Man hinner mycket om man är effektiv ;-)
Imorgon blir det att fortsätta med grejandet, gå på ordjakt som hyresvärden gjort åt sina boenden som man kan vara med i en tävling. Bara en liten kul grej att göra på promenaden, om vädret tillåter. Ska även dricka kaffe hos Alexandra i hennes nya utemöbler, om vädret tillåter och hon inte är allt för dålig.
Men nu, nu är det natten. Så fredag kommer snabbare!!
///Becca

3 dagar kvar

Kategori: Allmänt

Idag är det bara 3 dagar kvar tills Piani är hemma hos oss. Tiden går för sakta!!
Känns som det finns massor att göra, men ändå inte.
Atos och jag har mest tagit det lugnt idag och myst. Lite Becca och Atos tid<3 men sedan blev vi båda uttråkade så vi gick till Josse för kaffe till mig och lek för Atos med Texas och Tia. Men självklart finns det någon löptik i området och Atos började fria till Texas direkt han fick syn på honom. För er som inte vet är Texas kastrerad och är även Atos kullbror..

Tänkte jag ska städa här hemma nu och greja lite, fördriva tiden lite innan jag ska hjälpa Alexandra med att köra skräp ;-)
///Becca

Snart ökat familjen

Kategori: Hundar

Med en liten Piani, en 8 veckors waimaraner valp från Lockfågeln kennel. Hon är perfekt! :-)
Vi hämtar henne på fredagskvällen. Då David måste sluta jobba och vi har 3 timmars körning till kenneln.

Perfekta starten på Davids semester, att hämta våran valp. Davids första valp, min andra. Så mysigt!! <3

Vi har varit med sedan födseln av valparna. De föddes den 9/5 började titta ut sen eftermiddag. Tror det var ödet, för jag pratade första gången med uppfödaren samma dag vid 14.00.
Det är en super bra uppfödare, som inte håller inne på information till sina valpköpare, rak och ärlig. Det gillar jag starkt! :-) kombinationen är perfekt, inte allt för inriktad på jakt, men har egenskaperna. Passar perfekt till alla möjliga sporter.

Nu längtar vi ihjäl oss här hemma och bara väntar tills på fredag. Förra veckan hoppade vi grejer till bebis, så nu finns två burar, ett rött koppel och halsband, mat och leksaker. Även lite träningsgrejer är köpta.

Nu vet ni vad det är vi har väntat på och varför vi längtar tills på fredag :-) vi skulle fått veta i fredags vilken valp som blev våran, men uppfödaren hade så svårt att välja, då kullen är så otroligt jämn. Så vi fick veta igår :-) därför det sena upplägget av avslöjandet!
///Becca