justbeccca

Vardagslydnad

Kategori: Hundar

Nu har vi som sagt börjat ordentligt med vardagslydnaden med Akhela. Hon är så duktig, idag har vi påbörjat "ligg". Vilket polletten inte riktigt trillat när på än. Men det kommer, får ge det lite mer tid bara :)
Igår knäckte hon "tass", som många andra kallar "vackar tass" på 1 minut och då överdriver jag inte. Lillan är grymt interlligent. Så nu kan hon sitt, tass, sitta vid dörren på båda sidorna och är på gång med ligg. Ska även få in lite annat smått. Men hon är imorgon bara 11veckor. Så det känns inte som det är världs bråttom med att lära henne allt på en gång. Hon behöver även tid att smälta det och även tid att nöta in en grej. 
Men jag är mäkta imponerad av henens interlligens och känner verkligen att hon har potential, stor potential. Jag tittar på henne och njuter av att se hur långt hur kan komma, dock så kan jag någonstans känna lite smått skräck över att hon är så pass smart som hon är, vad för hyss kommer hon hitta på. För ja, låt oss inse. Den dagen hon går in i trots så kommer hon vara en smart trotsig valp/unghund. haha 
 
 
Igår var vi även till Värmskog café med svärmor, svägerska, assistens, assistentens kompis och David. Akhela var självklart med, men Atos fick stanna hemma. Akhela skötte sig utmärkt och var den dära underbara goa valpen hon kan vara. Vi åt goa räkmackor, njöt i solen och drack kaffe. Pratade i mängder och ja hade en helt udner bara svensk sommardag. 
Påvägen hem stannade vi till vid Långsjön där David fiskade när han var liten och där stötte vi på släkt till David, hans farfars kusin med barn och barnbarn. Inget David hade räknat med. hehe Lite små kul när sånt sker. Smörgåsen i mitten är XL räckmackan, David var ju tvungen att ta den största. haha!! Vi andra nöjde oss med Lyx räkmackan :D
 
Atos har börjat visa världen mer att Akhela är hans "bebis". Direkt de skiljsåt och sedan träffas så är det inte mig eller David han kollar först, utan det är Akhela. Går hon ut ur bilen först och han en stund senare, så måste han veta precis vart hon är. Samma sak när man kommer hem och Atos varit hemma, då är det Akhela har springer fram till först och det enda man ser mellan dessa är glädje! :) 
 
Imorgon är det torsdag och det är aktivitets dag på hundklubben, denna gång är det massage och strechning med Pernilla från UrreBurre som kommer och gästar oss. Så dit ska jag, Alexandra och Atos imorgon. Ska bli kul och intressant. Något man vet man kommer ha nytta av i framtiden. 
För medlemmar är det gratis och för icke-medlemmar kostar det 150kr. Så bor ni nära Karlstad och vill gå på detta, så skicka ett mail till [email protected] senast idag och anmäl er. 
Sörmons Hundklubb är det som har detta. Man tar med egen hund för att testa på hur det går till. 
 
Bokade även Akhelas 12veckors spruta idag, så den 1 Augusti ska hon till vetrinären och få den. Ska bli väldigt intressant och se hur hon reagerar där. Atos älskar ju att åka till veterinären, kan alltid hoppas att hon också kommer göra det. Hon är ju trots allt en väldigt social hund och älskar uppmärksamhet. Det är nästan som hon är medveten om hur söt hon är. haha 
 
Nej nu när vädert har vänt, så blir det ut och njuta. Tänkte jag ska träna lite fot med lillan, nu när David och Atos är ändå på promand ut till svärmor för att hämta 350Z:an. Då har vi lite tid för oss själva. Har ju trots allt varit lite små dåligt väder idag och jag har även pluggat. Ja för en kurs är inte klar, men med hjälp från David så lossnade stoppet och allt bara flöt på! :) 
 
///Becca

Kommentarer


Kommentera inlägget här: