justbeccca

Funderingar

Kategori: Hundar

Jag älskar att se hur mycket Akhela utvecklas som hund. Hon har det där extra som krävs av den hunden jag sökte efter. 
Hon sparar allt något för att kunna överraska mig.
Som idag, idag tränade vi det sista vi gjorde med dummys. Där hon först fick söka upp en dummy, som låg inne i skogen. Men hon skickades från ett fält cirka 100m från skogens börjans. 
Tre gånger och hon arbetsde fint i alla tre omgångar. 
Sedan på vägen tillbaka till bilen. Så tränade vi stanna, medan dummys kastades. 
All sitt(sitt-stanna) träning har verkligen gett ännu mer resultat.  Så jäkla nöjd med min lilla gråa :-) 

Nu till mina funderingar. 
Den 22 oktober börjar en uppfödar utbildning här i min hemstad. Jag funderar och funderar på om jag ska gå den denna omgång. 
Vet att nästa är inte förens nästa år vid denna tid. Så det är väldigt lång tid emellan varje gång. 
Så nu funderas det väldigt mycket här hemma om detta. Jag vill liksom bara ha det avklarat och eftersom jag ändå är sjukskriven så kan det ju passa nu när jag ändå inte har så mycket annat. 
David och jag ska prata om detta på torsdag när han kommer hem, så även han får vara med och bestämma lite. Vi vet ju dock att vill jag, så gör jag. 

Dock funderar jag på alla böcker man behöver ha, finns det någonstans man kan köpa uppfödarböckerna som ett bokpaket?
Vet att det har funnits på SKKs webbshop, men fann inte just bokpaketet idag. 
Så ge mig tips tack :-)

Atos, den perfekta hanen <3

Sedan har jag börjat lite smått kika på lite andra hundar. Uppfödare, kombinationer osv. Jag har redan ett tilltalsnamn bestämt, men rasen har jag inte bestämt mig för, när det är bestämt så ska jag leta mer seriöst. 
Just nu vill jag bara ha lite alternativ och  kolla på vissa raser. 
Vill klargöra att bara för stt jag kikar runt nu och vill redan ha koll nu, betyder set inte att en till hund kommer flytta in här. Akhela tog det 3(?!)år att finna :-P 
Nog fasiken var hon perfekt som bebis redan <3

Atos, Tia, Akhela 
Nu är det natten i detta hushåll. Imorgon är en ny dag för träning med vovvarna. 

///Becca

Nästan hela veckan

Kategori: Iphone

Dagarna bara går iväg, trots att de känns sååå långa så känns de ändå sååå korta. 

I tisdags kom den nya baracken till klubben som vi köpt in av Skanska. Det är verkligen så fin och bra. Så nu ska vi försöka på styrelsemötet slå våra kloka huvud ihop och komma på hur vi ska göra med den invändigt. 
I och med detta så fanns det ingen köksdel i, och detta fixade min svåger Håkan med att fråga sin föräldrar om deras gamla kök som bara sitter i båthuset. Självklart skänker dom det till klubben. Så vi får välja själva vad vi vill ha från det 😁

I onsdags välte Akhela ut min varma choklad mugg över mattan, under soffan och i soffan. Så jag fick trotsa min onda arm och lösa situationen, för att rädda både matta och fyra soffan.. 
Det har kostat och kostar mig fortfarande en sån högnivå av smärta att inte ens min medicin(citodon) fungerar.. 

Annars sitter jag och knåpar på lånelistan till klubbens böcker, läser affärsjuridik och irriterar mig själv över hur dum jag var med allt i onsdags med olyckan.. 
Allt som har med dator att göra fungerar inte så bra för mig. 

Har dessutom bett instruktören i Kristinehamn om att välja datum för privatlektion med mig och Akhela någon gång i oktober 😁 Så jag verkligen hoppas på honom. Jag måste hitta en bra tränare för att få den rätta kunskapen och komma upp på Akhelas nivå. För jag känner att jag själv inte är på hennes nivå just nu. 

///Becca 

Min säng...

Kategori: Iphone


Innehåller en mängd av hundböcker. 
Det är nämligen så att jag uppdaterar klubbens lånelistan på böckerna.

Kan säga så här långt.. Jag och datorn har uppenbarligen inga planer på att samarbeta oss igenom detta. 

///Becca 

Dagens träning

Kategori: Iphone

Idag blir det åka till klubben också. 
Var där igår och tränade som sagt. Men det är så fint väder, så det är helt klart värt att åka dit idag med. 
Först blir det som vanligt en promenad i skogen. Sedan blir det sitt-stanna-träning. 
Eventuellt om det är någon som är med där ute, så ska jag be om sitt-stanna med störning av boll i rörelse. 
Hoppas någon vill träna med oss ;-) 
Min natt läsning i väntan på verkan ac medicin. Läste ut rallylydnadaboken igår. Har läst den i tre kvällar.
Den andra läser jag för typ 30:de gången :-P 

///Becca 

Sms-påminnelse

Kategori: Hundar

Fick sms-påminnelse från hundarnas veterinärstation, Ulvsby. Där det stod att det är dags för att boka den årliga vaccinations tiden. Sedan skeende även att man får boka hälsokontroll i samband om man vill. 
Dock kör vi bara på vaccination. Atos är frisk som en nötkärna nu och är mer än någonsin redo för jakten :-D

Dock fick smset mig att direkt tänka på att Atos inte längre är så ung. Han blir 5 år den 28/10. Han har alltså 3 år(?!) Kvar tills han klassas som gammal. 
Detta gav mig en liten släng av panik. Hur länge lever han? 
Kommer han finnas kvar när han är 10 år? Har vi 5 år kvar tillsammans? 
Genast kände jag att det finns så mycket vi inte hunnit med. Att tiden liksom bara runnit ur våra händer. 
Han måste måste måste ha det bästaav  allt den tiden han har kvar. 
Jag vet hur detta låter. Ungefär som han kommer dö imorgon. Vilket han inte kommer. Men för mig är min största rädsla att förlora Atos. 
Han är perfekt, han är halva mig. Jag är vilsen utan honom. Så att veta att en dag kommer jag stå där ensam är riktigt jobbigt. 

Det smset gav mig många tankar som sagt. Men jag kan inget annat än att njuta och ta vara på alla år vi har kvar tillsammans. 
Jag ställer mig varje dag frågan: om Atos skulle dö imorgon, skulle han vara nöjd? 
Och jag tror att han skulle det. Han får i princip göra allt han älskar varje vecka. Springa i skogen. Träna tricks, viltspåra, åka bilen, åka ut till "farmor"(min svärmor), träffa sina favorit kompisar, gå underbara promenader. Äta god mat, ligga i soffan och i sängen. När snön är härjar han och jag gärnet i den, sommaren får han sola i gräset. 
Nej, jag är helt 100% säker på att han skulle vara nöjd med sitt liv. 

Jag tror att tack vare jag ställer mig själv den frågan, så gör jag mitt yttersta varje dag. För att tillfredsställa både mig och hundarna till ett bra liv. Menar skulle jag känna mig nöjd om jag själv dog imorgon? 
Ja för jag har två helt underbara hundar som gett mig mer än jag någonsin kunnat ana. Jag har världens bästa sambo och världens finaste familj(plus sambons familj). Så jag skulle vara nöjd. Jag har kämpat otroligt mycket för att vara där jag är idag och jag har inte gett upp. Så jag skulle vara nöjd med allt om jag skulle dö imorgon. 

Jag tror att det är viktigt att ha något som får dig reflektera över ditt liv. Mina hundar ger mig det.
Jag började med detta när jag köpte Atos, och blev sämre med min skada. Jag tar mer vara på tiden nu än jag gjorde innan och det är som sagt tack vare hundarna. 
För många andra kan det vara djur eller barn. Jag kommer definitivt fortsätta med detta den dagen vi utökar våran familj med en tvåbent. 
För det är de små sakerna som gör en så lycklig och nöjd. Det är trots allt detaljerna som räknas.

///Becca 

Veckans träning är planerad!

Kategori: Hundar

I söndags lyckades jag få till ett bra schema för veckas träning. Inte det roligaste, men det mest behövligaste som finns. 
Akhela har ju börjat med en del dumheter i vissa delar i träningen. SÅ som sitt-stanna kvar inte längre gäller om inte odet nej är inblandat. Samma sak med ligg. 
Så därför har vi börjat om med detta. 
Så våran fokus ligger på detta, att verkligen befästa orden sitt och ligg utan massa "extra" kommandon. 
 
Sedan har vi börjat med "meditationspromenader". Vi går alltså riktigt riktigt sakta fram, där budskapet om att enbart gå utan sträckt koppel verkar ge otroligt mycket än att hålla på med massa annat, så som klicker, godis osv. I vissa lägen funkar helt enkelt inte "den positiva belöningsmetoden" enbart. Utan med en hund som akhela ger jag henne just nu inget annat val än att gå bredvid mig. 
Utöver det så är även Sitt vid rörelse av annan varelse(t.ex. katt) börjat befästa sig. Nu tränar jag också med boll inomhus. Så det är inte enbart på katter. Men jag kunde igår verkligen se en skillnad på 2 veckors varierande träning på katt i rörelse. Akhela satte sig snabbt och hade bra fokus på mig samt katten. 
 
Så som ni ser kommer våran träning se ut så här ganska länge. Självklart kommer det någon enstaka gång något annat pass. Men detta är grundmålen de närmsta 2 veckorna. Då tänkte jag utvärdera och sedan ta det där ifrån. 
 
Så idag är det tisdag och det är dags för klubben. Ni kanske kan gissa vad vi ska träna på? :P hehe 
Innan träningen ska jag hämta upp lite tygdelar jag fått och gå en runda i skogen med två övertaggade hundar. Det behövs verkligen! 
 
///Becca

Svårt att bestämma mig

Kategori: Iphone

Jag har ingen som helst aning om vad jag ska satsa på att träna i veckan. Normalt sett har jag på lördagar redan mål för alla dagar i veckan. Vila olika delar vi ska träna. Men idag är allt som bortblåst. 
Funderar på att inte åka ut till klubben så mycket denna vecka, utan träna hemma mest. Vi behöver ju hårdtränar stadgan, vilket göra i första hand bäst hemma.

Men vi får väl se, kanske ska se om jag kan få ordning under dagen hur veckan ska se ut. 

Vilken dag bestämmer ni hur kommande veckasträning ska se ut? 
///Becca 

Kursstart i agility

Kategori: Hundar

Igår var det kursstart i Agility på min klubb. Denna gång var jag och Akhela anmälda till det och gud vad kul det är. 
Akhela och jag har redan blivit visade innan kursstarten några grunder, men det är extra kul att ha några att träna med nu. Vi är några stycken som vill tävla i agility. Så då blir det ännu roligare. 

Igår tränade vi på hopphinder. Akhela måste tränas stenhårt i stadgan och att inte tjuvstarta, vilket hon gärna vill göra då hon insett hur bra och kul godistanten är. Haha 
Matte måste träna på att inte själv bli lika överexalterad som Akhela. Då hon redan ligger på 80% och jag tillför ytterligare 40%. Så jag måste träna på att dämpa mig själv, ned till 20%. 
Akhela tar ett hinder på kommando

Akhela tar två hinder på kommando

Akhela tränar tunnel 
Planen är att åka ut till klubben att träna imorgon(söndag) tillsammans med i alla fall Josse och tia(som också går kursen). 

///Becca 

Äntligen WI-FI!

Kategori: Allmänt

Vi har haft lite problem hör hemma med vårt modem. Första tog åskan för några veckor sedan. Efter några dagar kom det nya, fraktskadat men funkade... Över en helg, alltså fredag-måndag... I veckan kom det nya, men David glömde lägga fram sitt pass, så jag har fint väntat tills han kom hem idag. 
Nu är modemet ihopsatta(av mig) och igång. 
Så nu är det lite enklare igen att vara aktiv här, samt på andra sidor. 
Plus på det även få tag i mig. Då jag ej har mottagning på telefonen hemma. 

Veckan som varit har vi viltsspårstränat. Hundarn fick världens svåraste svår. 4 vinklar samt korsande av annat spår(av misstag i grunden). Bra att kunna utvärdera dem båda. 
Atos är ju gudsgåva till detta med viltspår. Skulle kunna gå bakom honom och sova. Han fixar allt så jäkla bra. 

Akhela löste det efter en stunds ringande. Men alltså den bruden har en arbetsvilja som inte går av för hackor! 
Två spår fick hon, ett svårt och ett super enkelt. 
Måste utöka liggtiden på henne. Hon går absolut inte i spårkärnan då doften är för stark från blodet. Hon håller sig en halvmeter bredvid.. 

Sedan har vi tränat mycket stadga, Fotgående och ingång. Hon liksom är såå naturlig nu i allt. 
Annars har de fått springa lösa i skogen, myst i soffan och bara varit. 
Atos spår, nöjd grabb! 
Akhelas sista spår

Matte har tagit det lugnt. Kikar på tv-serier/läser bok och dricker te emellan varven med hundarna. 
Smärtan har ökat lite, vilket gör allt lite omständligare. 
Pratade även med min läkare idag. Förlänga sjukskrivning tills nästa gång vi ska prata. Förhoppningsvis har jag fått komma igång med neurolog undersökningarna. 
Jag kan verkligen säga att jag gillar min läkare, han tar sig tiden för att uppdatera sig om en. Trots att han vid första försök till kontakt kan vara riktigt svår. Men efter det så är han hur bra som helst. Idag fick jag veta lite mer om min skada som jag inte fått information om under 10?!?! År. Menar att få veta art avbrottet på nervbanorna sitter någon stans mellan axel och hjärnan, kan förklara varför min smärta att visat sig mest skulderblad/axel/nacke. Det är ju nu det börjat traska sig nedåt i armen. 
Han ville försäkra sig om vissa saker, så som om jag har oro över om de kan hitta vart exakta felet är och erbjuda operation, hur skulle jag ta det? 
Mitt svar: UNDERBART! Jag vill inte ha det så här. Jag vill inte behöva tänka 4-7 gånger om innan jag gör något. Jag vill inte behöva lära känna min kropp på nytt var ungefär 3-4 år. 
Sedan ville han även kolla hur min medicin funkade. Så nu är han lugnare när det kommer till den. 
Dock lugnade inte han mig så mycket med min oro över framtiden. Men det är ju som han säger, jag har accepterat att jag kommer ha krångel med armen och smärta. Men jag har inte accepterat ovissheten med allt det innebär. Vilket är det son är jobbigast. Att vara medveten om att mer försämringar kommer komma med åren... Kanske har jag några bra svar i slutet på denna utredning. 
Bakom mig varje kväll i soffan ❤️

Hur som helst så byter vi samtalsämne nu. 
Imorgon är det kursstart i agility för Akhela. Ska bli såååå kul!! Sedan är planen att hänga på fortsättningen i agillity som kommer ut under hösten på klubben. 
Jag vill verkligen komma någonstans där det ger resultat. 
Tävlingslydnad ger små resultat just nu. Varje moment tränas in i så små delmoment, så vi är inte där på långa vägar. 
Så nu ska vi samtigt satsa på agility och eventuellt rallylydnad. Så vi kan komma ut på tävlingsbanan snart. Förutom i utställningsringen. 
Min andra egen odlade smultron(blev fel när jag sådde dem, därav kommer de nu)

Jag har sååååå mycket planer för Akhela. Så jag har till och med funderar på om jag egentligen skulle ha en till hund. Så man kan dela in dom i olika grenar. Atos vill enbart spåra. Så det tycker jag han kan få göra. 
Hade önskat att Akhela hade kommit längre i rallylydnad, för så hade jag fasiken startat på klubbens tävling den 20/9. Men de kommer fler.

Nu är det natten. Imorgon fyller världens bästa Håkan år, så imorgon kväll efter kursen ska jag dit. 
///Becca