justbeccca

Gott nytt år

Kategori: Allmänt

Gott nytt år säger alla vi!

Nyårsafton

Kategori: Allmänt

Gårdagen kan man säga att den varit toppen. Mysigt och trevligt i Halmstad och lika mysigt och trevligt i Slöinge. Johanna och Nilles hus är jätte fint.

Idag har vi tagit de lugnt, varit på stan en sväng och kollat. Jag och David, så stötte vi på mamma en liten sväng.
Sedan åkte vi och köpte MAX och de tror jag va första gången jag tyckte de va gott.

Badtunnan och bastun är igång och börjar bli varma. Eller ja bastun är redan varm, de är badtunnan som ska bli några grader till.
Bilder får ni när jag kommer hem och kan lägga upp. Då blogg.se inte ville lägga upp alla.

Nu får ni ha ett gott nytt år alla. Ett bra avslut på detta året och en bra början på nästa år.
///Becca

Mys morgon

Kategori: Allmänt

Vaknade åtta i morse av väcka klockan. Låg kvar i sängen till kvart över och sedan på med kläder och drog med David och voffarna(Texas och Atos) på en skön morgon promenad. Idag blåser de inte lika mycket som igår och de är fint väder.
När vi kom tillbaka från promenaden tog jag med hundarna upp och väckte Josse och Håkan, för jag ville ha frukost och vi alla skulle äta ihop. Vi gav voffarna frukost innan vi gick in till mamma och Carro.
Där inne hade mamma och Carro dukat fram en frukostbuffé och de va varmt och mysigt. Så min morgon har varit super här i Skrea.
Efter frukosten pluggade jag lite matte och hade lite mer förberedelser för den muntliga matte delen som jag ska ha om en timme.
Plus samtidigt ska vi luncha med Davids pappa, styvmor och syster. Så om en halv timme åker vi till Halmstad. Mys!!
///Becca

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Nu är vi äntligen framme i Falkenberg. Fast vi ska först skiljas från Louisa och sedan mot mamma och Baily, tar cirka 2-5min dit vi ska. Sedan får vi träffa mamma och Baily, plus se hur vi ska bo. Jag har aldrig varit in i just den byggnaden. Sedan får de bli en sista promenad och sova.

Imorgon ska David och jag till Halmstad och luncha med Davids pappa, styvmamma och Louisa, samtidigt ska jag ha redovisning i matten över telen. På eftermiddagen ska vi handla med mamma och på kvällen ska vi äntligen få se Johanna och Nilles hus:-)

Resan har gått bra. Vi alla började bli rastlösa den sista biten. Atos har sovit nästan hela vägen. Nu har han sprungit lös en liten stund här i väntan på Josse och Håkan.

///Becca

Falkenberg

Kategori: Allmänt

Nu ska jag strax hoppa in i duschen ocj sedan göra mig i ordning för en tur på i2, sen bergvik och tillsist packa de som ska med ner. Vi alla undrar när älskling slutar idag?!
Ha en toppen dag alla, de ska jag ha!!

///Becca

Mina tankar

Kategori: Hundar

Tänkte bara påpeka en sak till. Du som uttalade dig om tillit är de enda ordet i en relation. Har enbart fel inställning. Det handlar om att ge och ta! Du kan inte förvänta dig något av någon om du själv inte är 100% redo själv för att ge.
Jag tar små steg med mina djur, de ger dom bästa möjligheten att lära sig något. Ni vet ordet eftergift, de använder jag mig av. Men jag använder mig inte av koppel. Som t.ex. för att lära atos att gå in på toaletten. För i slutändan ska han gå i badkaret själv och när halsbandet och kopplet slår mot badkaret ger det hunden bara ytterligare ett själ till att fly. Det krävs två saker för att få ett djur att fly. Därför tar vi de utan det. De handlar om att ge och ta, jag ger atos tillit, trygghet och instruktioner. Han ger mig tillit, trygghet och fullföljer. De är att ge och ta. Detta gör vi såpass länge de går, så att han inte låser hjärnan mitt i. Om han inte blir låst så avslutar vi med lek. Så att de blir så roligt som möjligt.
De gånger han låser sig, hjälper jag honom loss och direkt han fattat så avslutar vi. Precis som ovan, på att roligt sätt..

Sedan måste jag också påpeka att det verkar som vissa tror att en hund är som en häst. Skillnaden mellan dessa är att hästar lämnar du i stallet och åker hem. Hunden är med dig 24/7. Det är ett helt annat ansvar, de är någon som kräver mer psykisk och fysisk ansträngning. Då den lever med människa hela tiden. Har du inte förstått de, då ska du inte ha hund, inte heller prata om hundar och deras beteende..

Mysigaste

Kategori: Allmänt

Ni vet den där underbara känslan man får när man ligger nerbäddad i soffan, under ett täcke, med en kopp varm choklad, tv på i bakgrunden med låg volym och en väldigt bra och intressant bok. Den känslan är näst intill obeskriv.
Låg i älsklings famn till att börja med och läste i takt till hans andetag och de är ju bara ännu bättre måste jag säga.
Det har varit två mysiga timmar tillsammans med boken, så jag tappade tiden. Men nu ska de bli en sista promenad och sedan natten. Måste slita mig från en avse bästa böckerna. Har ju faktiskt lite att göra imorgon innan vi åker till Falkenberg.

Idag har jag städat här hemma, badat atosen och tvättat. Plus hunnit fika hemma hos Carro med henne och Mia. Sedan handlat hundmat på Pets och innan jag landade ett hemma i soffan var jag till pappa en sväng och lämnade julklapp och fikade. Samt så fick jag med mig godis och finfin pepparsalami och rådjurskött eller älgkött som ska till Johanna och Nille i Slöinge. Vi ska ta med oss de ner i morgon till dom;-)

Imorgon ska de packas, köpas lite grejer, Atos lång promeneras och direkt David slutat så ska vi åka inom loppet av en timme. De ska bli så skönt att komma bort, att få träffa mamma och Baily. Att få se Johanna och Nilles hus. Träffa Davids pappa och styvmamma.
Plus att vi ska bo ostört på landet. Underbart!!! Hoppas också på att mamma kan visa vart huset hon ska flytta till ligger.

Nej nu måste jag verkligen gå ut, så jag får sova. Tänkte att om David prompt ska köra imorgon ska jag passa på att läsa:-P mohahahaha
Precis som de va första gången vi åkte från Falkenberg. När han hade hämtat Lexusen i England. Så hämtade han upp mig och atos i Falkenberg. Då körde han hela vägen hem, atos sov i baksätet och jag satt och läste i en tidning. En riktig underbar familjekänsla!

Kan också påpeka att atosens nyårs tabletter inte funkar bra.. Inte när de smäller när vi är ute i alla fall.. Inne blir han stressad, men inte lika. Men han är nyfiken, men vägrar komma och kolla..
Och hans träning för att gå in på toaletten själv börjar löna sig. Han var super duktig idag.
///Becca

Brocolieleksak

Kategori: Hundar

Som ni vet va jag på Ikea igår och handlade lite smått samt åt med Josse och Håkan.
Köpte badrumsmatta, fyra nya tallrikar, sex glas, en mus till atos i bilen och en stor brocolie nalle, som atosen får ha.
Sen blev de en tur till Pets för lite handling samt julklappar till Baily.
Sedan vart de hem på promenad med
den viktigaste: Atos och sedan satte David och jag oss med min matte. Så nu är den klar. Bara att vänta och se om man blir godkänd.

Idag ska jag tvätta kl 12:00. Sedan tänkte jag städa samtidigt, så vi kommer hem på söndag till ett nystädat och mysigt hem. Sedan tänkte jag börja packa, så allt sånt är klart. För imorgon åker vi till Falkenberg! Mysigt!!!
///Becca

 

Ikea

Kategori: Allmänt

Nu åker vi strax ut mot Ikea, jag ska möta upp Josse och Håkan där för lite shopping samt frukost:-)
Ska försöka hitta några snygga tallrikar och glas. Eller ja glasen vet jag redan vad jag ska ha för några.
Sedan blir se väl en råtta till atosen. Han har sjukt mycket leksaker, men de är så roligt att köpa till honom. Han blir så lycklig över att få nya leksaker, både att leka med samt att bära runt på när
man kommer hem eller vi får besök.
Sedan är de jätte viktigt att man som ägare till en hund aldrig slår sin hund med varken kroppen eller kopplet. Tar du till våld, då är du ingen hundmänniska och ska absolut inte leva med hundar.
Samma sak gäller när du vill bygga band med din hund. Tar du dig inte tiden till att leka ensammen med hunden, kommer ni aldrig få ett bra förhållande till varandra.. Så är set bara.
Jag själv uppskattar varje sekund atos och jag leker, jag tar mig tiden till att stärka våra band. Och jag har aldrig i hela mitt liv slagit med kroppen eller med kopplet mot en hund.. Finns ingen anledning att göra de.
///Becca

Annandagen

Kategori: Allmänt

Då var denna röda måndagen över. Ska strax krypa ner i sängen och sova vidare. Har redan sovit någon timme i soffan på Älsklings bröstkorg lyssnandes på hans hjärtslag. Finns inget bättre än att somna till de.

Idag har varit en lugn dag, myste på förmiddagen och åkte in till stan runt ett med älskling. Kollade i affärer, hittade ett linne på MQ, men de va för mycket folk att trängas med så de va inte så super roligt. Men mysigt hade vi de;-)
Sedan va jag på I2 med atos, men självklart när vi har gått halva rundan så är de något pucko på Wåxnäs som bestämmer sig för att bränna i väg fyrverkerier. Innan jag ens fatta vad som hände hade atos redan vänt och var i fullfart på väg mot bilen. Jag försökte få honom att stanna, leka eller springa med mig. Men de slutade med att jag fick springa till bilen, där jag fann en liten svart bumling ihop tryckt vid bagaget. Men jag som är så vrång bestämde mig för att leka bort allt. Så jag kastade pinnar... Men mig själv.. De satt en Atos och kollade på, men efter en stund gick han två-tre meter från bilen och kissade. Då fick de räcka för idag.
Tänkte bara påpeka för er okunniga människor att en hund som är skotträdd betyder inte att de handlar om tillit. Precis som att en häst som blir rädd för en katt eller en brunn och hoppar åt sidan, betyder det inte att den inte litar på sin ryttare. De blir precis som oss
Människor skrämda.. Men vissa uttrycker sig för fort innan de tänkt klart eller ens börjat använda hjärnan.
Sedan betyder det inte att de har dåligt psyke. Atos är stenhård och dominant, men de finns saker han är rädd för. Vissa saker är borttränade och vissa är under pågående träning.. Allt sker inte under en natt.

Nu ska jag sova, ska morgon mysa och sedan till Ikea vid tio. Natti!
///Becca

Juldagen

Kategori: Allmänt

Då var julafton avklarad. Hade en super mysig julafton. Först på julfrukost hos Pille. Efter se tog jag, David, Carro och hundarna oss en promenad in till stan och mötte upp Josse och Håkan på järnvägsstationen.
Sen efter en mysig julpromenad så åkte vi hem och duschade, gjorde jullunch, bytte julklappar och somnade till Kalle anka:-P David och jag alltså.
Strax efter fem åkte vi till Anna och Stefan för julfirande. Hur mysigt som helst, dock saknades det några.
Men vi fick de mysigt ändå:-)
Fick jätte fina och bra julklappar. Allt jag önskade mig. Dessutom fick jag av älskling biljetter till Cesar Millan, till han och mig. Tror ni jag blev glatt överraskad. Hehe nu har jag beslutsångest över vilken bok jag ska läsa först. Men de lutar åt Cesar Millan boken som jag fick av David. Sedan blir de Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon, som jag fick av Carro.
Sen fick jag massa present kort på alla ställen jag ville ha, plus en urgullig tomte som sitter på en liten ask. Bättre jul kan man inte få:-) hihi

Idag blir det lite dricka hos Josse och Håkan plus mat. Blir nog en lugn juldag. Ingen av oss känner riktigt för att dricka i massor. Sen förstår jag inre grejen med att blanda in alkohol vid juletider. Men de är något jag aldrig kommer förstå heller tror jag.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan ett tag till, sen en promenad och göra sig i ordning;-)
///Becca

God jul!!

Kategori: Allmänt

God jul på er alla! Nu ska vi strax gå iväg på jul frukost hos Pille:-) mysigt!!
///Becca

Julklapparna färdiga

Kategori: Allmänt

Dagen före doppardagen och alldeles strax blir det natten för oss här hemma.
Dagen har gått fort och saker blivit gjorda, bilen besiktigad. Gick igenom på de saker som skulle fixas. Men se la till mer saker, så om en månad måste den va redo för en ny besiktning.

Sedan har jag spenderat tid nere i stan, både själv med med sällskap, köpt de sista julklapparna. Plus förakt hitta något att ha på sig. Men inte fan finns de något snyggt i denna stad... Jag lämnade bergvik i en väldigt frustration kvart över sju. Men ska ge Åhléns en chans imorgon efter jul frukosten. Har ju ändå lite tid på mig nu när alla klappar är inslagna och vi ska inte iväg förens på eftermiddagen till faster och hennes familj. Tråkiga är att mer än hälften saknas denna jul då de flyttat till ett annat län och en har funnit ny familj(Johanna) och mamma jobbar. Pille kommer vi i alla fall äta julfrukosten med:-) men de är ändå en stor saknad efter den "normala" julen då alla är samlade. Som tur är så finns de andra kvar i stan och de är så underbara och julen kommer bli jätte mysig precis som åren innan.
I år får nog atos mest julklappar. Enbart av mig och David får han tre, den fjärde är carro med på:-) är man hund till mig så blir man bortskämd:-P

Kvällen spenderades med pizza, bingolottos uppesittarkväll, dricka och godis. I sällskap av Carro, David och Atos. Nu ska de bli sköt att sova:-) längtar till frukosten:-P hihi
God Jul på er alla!
///Becca

Underbara

Kategori: Allmänt

Gå på promenad till en lekpark är underbart <3

Barnvakt till världens sötaste

Kategori: Allmänt

Har spenderat de senaste dagarna med julshopping med både syskon och vänner:-) helt underbara dagar.

Natten till igår fick atosen en ny hundkompis, en liten flicka med namnet Queen.

Igår gjorde David julskinka och sedan pyntade vi granen ihop. Samtidigt kom Pille förbi en sväng innan han skulle in och handla på ICA.
köpte en julklapp till atos igår, men ska köpa en till. Ni vet han får inte enbart godis, utan han får användbara saker också;-) hehe

Idag är Carro och jag barnvakt till världens godaste kusin Arwid. Så nu ska vi strax gå ut, hämta Atos i bilen ocj sedan gå bort till en lekpark:-) hihi
Senare ska vi klä granen här hemma hos dom, så vi får mera julmys på julafton:-)
///Becca

Mys morgon!

Kategori: Allmänt

Haft en mys morgon med Atos här hemma. Sedan spenderat tid i telen med Mia då hon är i Arvika för hennes gubbe opereras.
Vid halv ett åkte jag ner till stan och hämtade Texas för en promenad och sällskap, men jag ocj hundarna åkte ut till Mia i väse för att släppa ut Ozzy en sväng. Så först lekte atos och Texas, sen Ozzy och Texas och tillsist Atos och Ozzy.
Alla tre hundarna glada och lyckliga. Så när vi åkte därifrån så var de två tröttisar i bilen och en hemma.

Nu har jag och vovvarna besök av Carro för lite kaffe, prat och tv:-) jag kan erkänna att jag fryser, som inte alls är ovanligt.

Igår somnade jag i badet, på sidan. Med näsan 1 cm från vattenytan. David kom in och väckte mig och va lite smått panikslagen och sedan sa han att jag inte fick bada något mer igår och sedan att jag inte fick bada när jag va trött. Men jag va ute trött förens jag slappnade av lite för mycket och somnade.
Men nu ska jag återgå till att va social med Carro:-)
///Becca

Snön ligger kvar

Kategori: Allmänt

Vaknade strax efter sex i morse av att mitt och atos morgon besök kom. I form
av en underbar Mia:-) mysa med frukost och prat i två timmar tills vi båda däckade, hon i soffan och jag i sängen. Vi sov till tio och efter de gick de i ett.
Har hunnit köpt nästan klart alla julklappar, nu återstår se mysiga med att slå in dom:-)
Har två kvar till människor och två kvar till hundarna:-) men de fixar vi längre fram i veckan. Har fortfarande svårt att bestämma mig över vad atos ska få i julklapp. Någon som har tips? Ben är en självklarhet. Men något mer än de, förra året fick han sitt älskade vinter täcke av märket Hurtta. Och jag uppskattar verkligen kvalitén på dom grejerna. Men de slår absolut inte vad mycket atos älskar sitt täcke. Så tips mottages gärna.

Va och köpte atosen medicin in för nyår, så nu är dapen inkopplad och under inverkan på atos. Imorgon börjas de med tabletterna. Vi hoppas på de bästa, men vi har köpt bomull och vi kommer ha bilen redo.
Sedan efter nyår ska de smällas på CCC här i stan, så då fortsätter vi på detta om funkar bra.

Snart blir de hem, ta ett varmt skumbad och sedan mysa ner sig i soffan i några minuter. Efter de blir de sängen. Är väldigt trött idag.
Självklart när vi vaknade i morse så blev jag väldigt lycklig över att snön fortfarande låg kvar och är fortfarande kvar:-) hihi
///Becca

Mys söndag:-)

Kategori: Allmänt

Igår va vi alla hos Pille och friade hans födelsedag med lite alkoholhaltiga drycker. Lika trevligt varje gång:-)
Tidigare under gårdagen var de pluggning, mys promenader och mys i soffan. under den tiden va älskling i garaget och bytte allt som hade med bromsarna och göra. Vilket är väldigt uppskattat.

Idag har David Varit i garaget och kollat över audin igen. Sedan har han grejat med projektbilen.
Atos och jag har varit på lång promenad och städat här hemma. Sedan kollat på en julfilm och pluggat. Eftersom infokomps hemsida krånglar så gav jag upp och ska strax kolla på film och vänta på att älskling ska komma hem. Resten av kvällen blir lugn och mysig här hemma.

Någon dag snart så ska atos träffa en annan hund och funkar de ihop så blir det tisdag och tordags "dagis" hunden. Vad David beskrev hunden, så tror jag de kommer funka. Så de är bara att vänta och se:-)
Men bu ska Atos och jag återgå till hästhoppningen på tv en liten stund innan filmen.
///Becca

Mysig dag

Kategori: Allmänt

Haft en mysig dag idag. Varit på stan med Carro och vi filade mes kusin Sophia och lilla Hugo. Sedan fortsatte vi vidare runt i stan.
Va in på panduro och där fick jag lite idéer på vad jag ska göra. Sedan vet jag nog vad jag ska göra med vissa julklappar så de blir mer känsla över dem;-)
Bland de sista Carro och jag gjorde var att åka ut till farmor och farfars grav och tände ljuset igen och sedan svängde vi förbi Davids garage, så atosen fick springa lös lite och ha de gott. Fast han har varit lös och lekt väldigt mycket i dag med David. Så Atos är väldigt nöjd över sin dag, plus att han har fått åka bil också. De är ju liksom pricken över i:t.

Nu ska vi vila en stund här hemma och sedan ska vi göra några diagnoser:-) i matten dock, men vi försöker i alla fall.
Fick tillbaka betyget igår på religionen och de gick väldigt bra;-) hihi
///Becca

Extra jul idag!

Kategori: Allmänt

Rätt nyligen hemkommen från en extra jul med familjen då Johanna och Nille inte kommer hem till julafton. Så då bestämde vi oss för att ha en extra jul.
Har varit en mysig dag, men Josse i morse, sedan Carro och Nille under dagen. Eftermiddagen spenderades med David hemma och gjorde lite mat till julmiddagen och slog in julklappar. Strax efter sju va vi hos Josse och Håkan för julfirandet. Då va alla andra redan där, så vi kunde sätta oss ner på direkten och börja. Självklart när lilla kusinen Arwid på 3år är med, så är han stjärnan för oss. Han bjöd till och med på lite julsånger för oss, riktigt söt.
Jag tyckte att detta var en helt underbar dag och kväll och jag har haft det riktigt trevligt och myst in i varenda sekund.

Vi pratade lite om nyår också. Ser verkligen framemot nyår. Ska bli riktigt mysigt att komma bort i några dagar och bara varans familjen. Plus att få se Johanna och Nilles hus.

Sedan idag hade jag turen att Apoteket la undan atos tabletter åt mig, då de enbart hade en ask kvar av den storleken och sorten. Plus att de va 30tabletter och inte 10 st.
Nej nu ska vi sova här hemma. Alla tre jätte trötta. Natti!!
///Becca

Sova blir

Kategori: Allmänt

Då var man hemma och varit de i en timme. Har som sagt tillbringat kvällen hos Josse och Håkan. Håkan har Jävlats med mig hel kvällen, snott tv kontrollen, mitt glas cola, min telefon. Allt som va mitt tog han direkt jag inte bytte kanal när reklamen va:-P hehe
Sedan kom Louise förbi en sväng, och Josse lagade i ordning julskinkan. När den va klar började vi klä granen och provsmakade julskinkan. Granen blev super fin och skinkan var super god.
Så nu när jag ska sova ska jag drömma om julbordet vi ska äta imorgon.
Runt strax innan elva kom Johanna och Nille och självklart Häxan, Ina(hunden).
Atos försökte leka med Ina bra länge. Men han har ändå respekt och respekterar henne och ger henne utrymme.
Nu ska jag strax krypa ner under alla underbara täcken jag har och bredvid älskade David.
Imorgon ska jag först med Josse till läkaren och sedan ska jag med Carro och handla och med oss tar vi Josse och Nille. Så Johanna kan sitta hos frisören länge:-) hehe
Nu blir det natten. Natti!!
P.s. Ni får en liten bild på bröderna bus som va med och pyntade.
///Becca

Fryser fortfarande

Kategori: Allmänt

Då har atos och jag landat hos Josse och Håkan igen, denna gången för att klä granen och tjuvsmaka skinkan.
Förut när vi va här blev de plugg och promenad. Jag frös för mycket för att orka vara borta. Så nu hoppas jag på att orka stanna här tills de är klart. Men de tror vi att jag orkar.

Om några timmar kommer Johanna och Nille. De va i Trollhättan för 30min sen, så de har några mil kvar.

David, Carro och jag va och handlade lite till maten so ska göras imorgon och kollade på julklappar, insåg att vi behöver kolla på fler ställen än ett. Sedan har vi ytterligare två kvar. Som ska vara klara imorgon kl:18:00. Efter se har vi några kvar tills julafton. Men de hinns med. Sedan har vi present till Pille. Undra vad man ska ge honom? Han kanske har tips? Hihi

Kan erkänna att jag har frusit sen klockan halv fem i morse, och gör de fortfarande. Inget hjälper för att bli varm:-( men hoppas att de blir bättre efter i natt.

Nu ska jag återgå till mitt cola glas och filmen på sexan en stund.
///becca

Jul, utan snö:-(

Kategori: Allmänt

Då är det strax jul och är i stan verkar vi bli utan snö. Tempen åker upp och ner hela tiden och du kan ju alltid hoppas varje morgon du vaknar att de kommer va vitt ute. Men vitt är det absolut inte. Blött är det och regnar till och från.
Fick veta att det hade åskat i natt i falkberge. De är december och det åskar. Det känns väldigt fel, men de har ju tydligen bara höst väder. Precis som oss.

Idag kommer Johanna och Nille till stan. Innan de kommer så ska jag upp till Josse och klä granan samt plugga lite.
Imorgon ska vi ha lite jul firande hemma hos Josse och Håkan med Johanna och Nille. Då de inte är i stan när jul är. Så de ska bli mysigt:-) hihi
Därför vill jag köpa klart julklapparna idag. Undra vad David säger om de.

Påminner mig själv varje dag att på fredag måste atosens nyårs mediciner hämtas ut, så de finns hemma den
19-20 dec när de ska börjas användas.

I natt har jag sovit med tre täcken och en värmedynan, men ändå har jag frusit:-/ förstår inte varför. Jag är inte sjuk mer än att jag är lite snuvig. Sen idag har jag varit vaken några timmar, varit ute med atosen och mys inne under täcket i soffan och fryser fortfarande... Gött drygt är de:-/

Vill tacka Carro och David för hjälpen med uppgifterna i skolan. De är verkligen guldvärt:-)
Nu ska atosen och jag åka till Josse. Så dagen kan börja någon gång.
///Becca

Så sant!

Kategori: Allmänt

De första månaderna svävar man på moln. Man glömmer alla beskymmer, pengar och verkligheten. De finns inga problem, man är som i en liten bubbla när man är nyförälskad. Sen slår verkligheten till, det första bråket, man lägger märke till det negativa med varandra. Har man klarat det första året tillsammans, så vill man alltid ge sig på att kliva upp för den branta trappan, kliva upp för varje steg. Man klarar det första steget, sambos. Det andra, kraven man ställer på varandra. Det tredje, ekonomiproblemen, reglerna och samspelet man ska klara. När ca tre år har gått som så slår verkligheten till igen! Har jag hamnat rätt? Är det verkligen henne/honom jag vill leva tillsammans med? Barn? Giftermål? Klarar man sig någorlunda bra tillsammans. Funkar inte första året eller att man kliver för snabbt upp på trappan så slutar det ALLTID oftast med att man går skillda vägar. - Anna Martynowska
Tänk om flera kunde tänka så här, för att har man ett bra första år. Det vill säga utan en massa onödiga tjafs och en del uppbrott så kan man faktiskt hitta glöden att kämpa sig tillbaka till varandra. Man har en stabil grund. Sedan har vi de människor som tror att ett barn kan rädda deras förhållande. Den idén är inte ny, men tänka sig att folk håller fortfarande på så efter 20-30år med den otroligt korkade idén och samma resultat varje gång: Föräldrarna går isär någon gång inom loppet av ett -ett och ett halvt år. Det värsta som är, är faktiskt att man är sån egoist att man inte tänker på hur livet för barnet kommer att se ut. Utan man bara bryr sig om sig själv. Ne nu har jag fått ur mig lite tankar och ord.
Haft denna diskussionen med min faster och hennes man för några veckor sen. Som tur är så tycker dom lika :) Nu ska jag ta en promenad med Atosen och sedan åka på möte.
//Becca

Gött!!

Kategori: Allmänt

Detta var en inte så händelserik helg, men har fått en del pluggande gjort. Fick hjälp av både Carro och David, Carro mesta dels uppgifterna och David har tagit hand om allt i hemmet samt Atos. Så nu är allt mer eller mindre klart och imorgon ska matte provet göras, hoppas jag. Det sköna är att man gör provet hemifrån. Så man kan sitta i lugn och ro och räkna samt dricka kaffe.
Fredagen var de pannkakskväll hos Josse och Håkan med dem, David och Carro. Självklart var ju bröderna Bus med(Atos och Texas).

Annars så ska jag antagligen till Josse imorgon förmiddag och dit kommer våran underbara lilla kusin Arwid. Som ska umgås med oss i några timmar. Så vi funderar på en promenad.
Sedan blir se hem för matte provet och fortsätta med det sist i religionen. Veckan kommer annars spenderas med matte plugg, promenader och myskvällar. Detta är mitt mål med veckan som kommer. Men vi vet ju alla att den kan förändras.

Har också den senaste tiden försökt hitta någon kontaktuppgift till draghundsklubben i Värmland. Men alla är tre eller ett år gammal. Så är det någon som vet kontakt nr eller mail så skriv gärna på kommentarerna. Så jag kanske kan få tag på någon där.
Sedan har atosen och jag hittat några be uppfödningar som är i den ena rasen vi funderar på. De avlar på den färgen jag gärna vill ha. Och föräldrarna är duktiga inom sina områden. Men det är något jag inte tänker skriva här. Finns för många okunniga människor som har hundar och inte varken förstår sig på hur hundar fungerar eller vad som är bäst för den/dem. Utan de tror sig veta bäst, så de kommer i slutändan skada hunden mer.. Tråkigt att man dessutom
faktiskt haft såna som vänner. Skönt nu att man inte har de längre;-) i alla fall den dagen vi väljer kennel här hemma och valpen är tingad så kommer jag skriva vilken de blev. Kommer skriva om kenneln och rasen. Men innan dess kommer det komma sånt som är kryptierat..
Nu ska atosen och jag strax vandra in till våra sängar. Han till sin med massa filtar plus sin snuttefilt i och jag till min, men två tjocka täcken till mig, ett till David och en David. Underbart!!
Vill bara passa på och säga att jag har de två bästa i mitt liv: Atosen och David<3 finns ingen i klass med dom.
Sedan har jag mina helt underbara vänner<3

Lite snö i alla fall

Kategori: Allmänt

Nu har dett gått några dagar och jag har tänkt flera gånger att jag ska uppdatera, men inte kommit så långt. 
Fick ett sms av min styvpappa för några dagarsen att han hade hittat till min blogg och läst såpass långt tillbaka till då Atos var valp och var inne i sin allergi period på fodret.
Förra veckan flyttade vi Josse och Håkan, höll på från 11-02.30 på onsdagen och fortsatte 08-14 på torsdagen. Men då är all flytt och städning inräknad. Vi tjejer kom fram till att nästa person som flyttar får fixa flyttstäd, för nu är vi trötta på detta. Vilket blir jag och David som får fixa flyttstäd. Men han kom då på idén att han ska fixa flytten och jag ska fixa städandet. Jag tror faktiskt att jag hellre byter med honom, men vi får se vad de blir. Först ska vi ju hitta dit vi vill flytta. 

Annars har veckan knallat på med pluggande, hundlek i Väse, film mys hemma. Sen igår fastnade jag och Mia med att kolla på en film när vi åt nybakade bullar och drack kaffe. Riktigt roligt hade vi, när vi skulle åka så hade minuspolen på hennes bilbatteri lossnat så hon fixade bilen medans jag gjorde annat. 
Där ute var de mer snö än inne i stan. På vägen ut så körde det om mig en bil på E18 med en decimeter snö på taket. Då blev jag väldigt nyfiken på vart den kom ifrån med all snö. Jag vill ju ha mera snö!! Men får glädjas åt de lilla vi fått.
Idag var vi hos vetrinären med Atos. Detta va då ett vetrinärbesök som är inför nyår, så vi fick insturktioner på vad vi ska göra och de bästa av allt var att tabletterna han sa äta i tio dagar innan nyår och över nyår är inte en massa läkemedelpreparat utan det är baserat på kokosmjölk, som är bevisat ge en lugnande effekt. Precis som när valparna diar. Som tur har jag redan läst om den tabletten så jag visste vad de var hon pratade om. Så jag hoppas starkt på att de funkar nu tillsammans med DAP inheten som ska sitta i väggen från och med lucia.
Dessutom kollade hon hans halsmandlar och de såg så fina ut. Så jag kan vara lugn ett tag till att han inte får halsfluss. Sen berömde hon Atos över att han har lugnat sig så mycket. Han är en mycket fin hund!!
Nu ska jag smita ut till Josse, Håkan, Carro och söta lilla kusinen Arwid som sitter i köket hos Josse och Håkan och äter nybakade lussebullar. Sedan återgå till pluggandet av Religionen.
//Becca