justbeccca

GOTT NYTT ÅR!

Kategori: Allmänt

Från oss alla, till er all önskar vi ett riktigt gott nytt år.

Vi hoppas att året 2014 ska vara lika hoande som året 2013. Själv väljer jag att lämna personer och tråkigheter med 2013. 
Nu vill vi ha ett lugnt, glädjande och lyckligt 2014, med tävlingar, trevliga stunder, nya möten med nya människor, men mest av allt ett friskt 2014. 

Vi kommer börja 2014 med att köpa ny bil, för vi sålde BMW igår! YEAY! :-) 
Vi firar in det nya året i bilen iår igen, då Atos är som lugnast och tryggast där. 


Nu öppnar vi armarna för 2014 :-) 
///Becca 

Akhela is the Weimcrime

Kategori: Hundar

Idag har Akhela under tiden hon och Atos varit ensamma. Öppnat mittersta garderoben i hallen, hämtat Atos mapp(som innehållet allt viktigt med honom) och sedan stängt garderoben. När dörren hade stängts sattes första leken i gång. 
Hon har seriöst massakerat en plastmapp med många fack i. Så in i den grad att det låg strimlade bitar över allt i hallen och vardagsrummet när jag kom hem. 
En ganska uppgiven matte började plocka upp alla rester efter den otroligt duktiga mappen som skött sin uppgift super bra, tills Akhela fick tag i den. 
Börjar få lite panik under plockandets gång, då jag varken finner vaccinationskortet eller tävlingslicensen. 
Men finner licensen under tv bänken och vaccinationskortet mitt i en hög bland folksams papprena. Ni vet räkningarna... 
Vissa kvitton och vissa delat av papprena från veterinären var någorlunda hela. 
Det som gjorde mest ont, det var att Akhela hade slitit loss en bit från texten på Atos anlagsprovspapper. Den skulle ju ramas in! Men vi får väl rama in något annat Atos åstadkommer. 

Men inte nog med detta, när hon kom hem till Josse och Håkan på eftermiddagen. Så röjde hon runt så pass mycket att hon VÄLTE, hon välte deras gran! Åh!! Dum hund!!
Som tur var så lugnade hon ner sig(efter matte skällt lite grann, läs mycket) och i lagom tid till att faster och lilla kusin kom på besök. 


Efter några timmar där gick jag hem med två otroligt dragiga hundar(ganska irriterad på båda vid detta lag). Väl hemma, börjar tvätta, plocka fram datorn och studie sakerna. Byter om, hämtar dricka och myser mer mig i soffan med tända ljus på bordet och en glas cola. Mys! Äntligen lite lugn och ro. Tjhi fick jag. Några minuter senare bestämmer sig Akhela för att rulla runt i soffan med en leksak, som resulterar i att hon trillar ur soffan sparkandes och prickar det ny fyllda cola glaset som välter ner på mattan... Matte sitter nu: "tänk positivt, tänk positivt, hon prickade ju i alla fall inte blockljusen". 
Strax där på reser sig matte upp, springer och hämtar papper, samtidigt som hon små skäller efter Akhela. Som nu har lagt sig tillrätta på hund delen i soffan och små kikar på sin mycket uppgivna och irriterade matte. 
Matte säger då: "Akhela skärper du dig inte nu snart, så vet jag inte om du får stanna. Inte ska du väl hålla på och dumma dig så här, när vi kan ha det hur bra som helst?"
Akhela tittar lite fundersamt och ledsen på matte och sedan somnar hon. 


Ja, nu har jag i alla fall lugn och ro! Yes! Pluggtime! 
Jag kan meddela er om att Akhela har varit lugn hela kvällen. Kan även meddela er om att hon har innan vi åkte hemifrån idag, varit lös i skogen(röjt runt), sökt godis och även haft två aktiveringsbollar när vi varit borta. Så hon har INTE varit understimulerad idag. 


Bara att konstatera, utan Akhela hade jag varit väldigt rastlös och nog otroligt otålig. Måste även köpa barnsäkerhetsspärr saker till garderober nu. För ptja, vi har en valp/unghund i hemmet, som har egenskaper ingen annan hund har som jag känner. 
Atos nya inköp idag <3 
Akhela fick självklart test också <3 

Kan även berätta att matte kunde plugga klart också. Nu väntas domen! 

///Becca

Lila rolig varje gång

Kategori: Iphone




Hahahaha!!! 

Använda Facebook som vapen?

Kategori: Allmänt

Har märkt mycket den senaste tiden(månaderna) att många använder Facebook som vapen mot vänner och familj. 
Nu vill jag klargöra för alla mina läsare som jag är fullt medveten om är både vänner, familj och även personer som jag inte känner, att jag går inte med på dessa spel. 
Tar ni nu bort mig eller jag tar bort er, ansträng er absolut inte att försöka bli vän igen. För antingen valde ni att sluta vara delaktiga där eller så valde jag att ha er delaktiga. 

Jag använder inte min Facebook som vapen mot andra och jag har inte några planer på det. Men andra använder det som vapen och det är faktiskt fruktansvärt irriterande. Fast jag har faktiskt inte märkt själv att vissa använt det som vapen, utan fått veta efter ett tag. 
Samma sak här, min blogg är min sida, där jag skriver vad jag känner. Sedan kanske inte alltid min formulering är den bästa. Men jag skriver ALDRIG något för att såra någon här. 
Jag skriver mestadels om mitt liv, mina hundar och mina känslor. Vilket är MIN uppfattning. 
Man kan ALDRIG säga att någons känsla är fel. Där emot kan man motbevisa det. Men ser ni någon fel formulering på denna blogg, skriv då en kommentar, även vem den är ifrån. Jag är ingen tankeläsare. Kommentaren syns inte förens jag godkänner den, om ni vill att den ska godkännas(vill ni inte det, skriv det då i kommentaren). För jag går inte med på att jag får veta av andra att jag sårat någon som inte vågar säga det till mig.

Varken min blogg eller min Facebook är ett vapen. När ska folk sluta använda sina som vapen mot folk? 
Man ska stå för sin åsikt och inte bara våga framföra den bakom en skärm, vare sig skärmen är en telefon, surfplatta eller en dator. 

Tycker mina läsare att det är rätt att använda Facebook eller blogg som vapen? 

///Becca

Tlötta och regniga dagar

Kategori: Iphone

Den senaste veckan har varit en trött vecka, som innehållit mycket. Men ändå varit konstant trött. Känns som jag inte får så mycket sömn eller syre för den delen. 
Dagarna består av regn mesta dela och det livar ju inte upp tillvaron speciellt mycket. 

Måndagen efter jag kom hem från Falkenberg, rättare sagt den 9 december. Så var det snö här hos oss. Då kunde jag mätta ett litet snö behov i form av åka mini-skidor bakom Texas och Atos. Men jag känner nu, att jag har ett större behov av detta. Helst ett helt år ståendes bakom dessa två, på en släde och bara åka och åka! 
Men jag får hoppas att detta oändligt tråkiga regn övergår snart till snö. Så man kan ha lite mer roligt :-)

Sitter även och planerar på att göra en sak. En rolig grej, men vi får se. Måste komma igång bara. Min hjärna måste få komma igång ordentligt innan. 

Mer idag har spenderats några timmar på Ikea, annars i soffan hos Josse och Håkan med en kaffekopp och en Akhela i knät :-) 
///Becca 

2013

Kategori:

Detta året som gått har varit det första året David och jag inte hade några planer alls. INGET var inbokat, som vi annars alltid haft. Förutom ett bröllop, min näst äldsta systers bröllop. 
 
Hade aldrig kunnat föreställa mig då att jag idag skulle sitta med Akhela här i soffan, BMW på parkeringen, David ha en Nissan 350Z och bo där vi gör. 
Nej, jag hade panik på nyårsafton över att vi inte hade några planer, så pass mycket panik att jag tyckte att vi kunde bestämma att vi skulle köpa en ny tv. Måste jag tillägga att vi inte behöver en ny tv eller en till?
Men det gick ju inte David med på, han kunde inte riktigt förstå min panik jag hade då. Men den försvann ganska fort i Januari. För det var då vi fick erbjudandet om lägenheten och vi även fick den. 
Behöver jag tillägga att jag redan började packa första veckan i feb?
Strax efter det hämtade jag hem Ollie, för att jag var såå valpsjuk och jag ville göra något bra för någon annan. Så lilla Ollie på 6månader kom från Irland till oss den 7feb. 
Den 17feb kom söta Agnes hem till oss för att spendera lite tid med Atos, som visade sig 8veckor senare inte tagit sig. Riktigt tråkigt och jobbigt. Det kändes som en förlust över något man aldrig ens hade. Men En vecka senare fann jag Akhelas uppfödare och en annan uppfödare. Mailade dom och ställde massor med frågor, fick svar från Akhelas uppfödare och ringde upp henne för att kunna prata mer. Jag fick svar på alla mina frågor och det fick hon med. Jag pratade med henne när klockan var 14.00, hade precis tvättat bilen på nolgård och skulle åka till rastgården med Ollie en sväng. Var i rastgården i några timmar och när klockan var 17.30 kom första smset om att två tikar hade fötts, en till henne och en till mig. YES! jag gick först i kön, nu var det ju bara att övertala David. 
Kommer hem, säger till David om denna kull och sedan säger jag: 
"Får inte jag en valp från denna kull, så får du inte byta bil något mer".
Kan säga att han bestämde sig fort att det blev en valp från den kullen. Vi följde Akhelas utvecklig på sms, telefon och fb. 
Fredagen den 5Juli hämtade vi det lilla spöket, underbart go var både uppfödaren, hennes man och havet av valpar(7st). Plus på det så lyckades vi snosa 3veckors valpar av en annan jaktras.
 
Innan vi hämtade Akhela. Så gick Atos ett godkäntanlagsprov i viltspår! Jag är mycket nöjd med honom och han gjorde ett super bra arbete. 
Sommaren spenderades med att bara mysa och umgås med varandra, två veckor nere i falkenberg, med blandad pott. Möhippa, skön möhippa. Shopping, grillning, spelning av kubb, promenader, bad och massa mys!
 
 
Hemma var det fortsättning på det där och bara ta det lugnt. 
Hösten kom, där vi spenderade mycket tid på hundklubben med olika kurser(vi gjorde samma sak på våren, kurser på klubben). 
Jag hamnade i festkommitén på hundklubben, ordnade julfest med två andra goa klubbkamrater. 
Akhela fick käken bruten som 4.5månaders valp. En månads läketid och inget att kunna göra så var hon läkt. Måste tillägga att en månad en lååååång tid! Samma dag som Akhela var på återbesöket fick hon utslag över hela kroppen. Efter tre veckors upp och ned gång med mängden utslag så ringde vi till Vet, fick tid dagen efter och var in med henne. Då börjades en utslagsutredning. Eventuellt var det en allergi, vilket är mycket ovanligt i rasen. 
Vi började med parasiter och bakterier behandling för att kunna utesluta de lätta sakerna. 6veckors behandling och Akhela är fri från utslag sedan en månad tillbaka. 
Mitt uppe i allt detta så var det dags för min och Akhelas första utställning någonsin. 
Vad händer då da? 
Jo vi går och vinner allt i valpklassen! :P Bästa starten någonsin! :) Även bästa avslutet på året 2013, med Akhela. För hon behövde lite positivt innan jul. 
De närmsta dagarna innan 2014 kommer, så ska vi bara njuta och ta det lugnt. Kanske vem vet, så kommer det en plan inför 2014. Jag vet redan två saker som sak göras under våran 2014. Hundrelaterat självklart! :P 
 
Har ni några planer inför 2014?
 
///Becca

En super mysig jul

Kategori: Allmänt

Igår var första julen vi skapade själva, alltså vi barn som är kvar här i staden vi föddes i. Hälfen av familjen har flyttat neråt i landet och hälften är kvar. 
Iår var det inte alls som det varit andra åren, då vi firat med faster och hennes familj. Men så blev det inte iår och vi har haft den lugnaste och trevligaste julen på länge. Precis så som det ska vara. 
Trotts fem hundar, 8 personer(en i permobil och en med rullator) så var det inget krångel, våran lägenget är på 62kvadratmeter. 
 
Det var mamma, Håkan, Josse, David, Davids mor, Håkans mor, far och jag. Sedan hundarna var det Atos, Akhela, Baily, Texas och Tia. 
Vi dukade upp lång bord i vardagsrummet, där vi satt och åt och även fikade. Samtalsämnena flödade och det var riktigt trevlig. Ingen drack alkohol, inte för att vi stör oss så, men vi tycker inte riktigt alkohol hänger ihop med julafton. 
 
Vi öppnade julklappar emellan maten och fikat och Josses min när hon öppnade deras julklapp från svärmor och svärfar(Håkans mor och far) den var obetalbar! :) haha Så klockren! Hon trodde inte sina ögon. 
Jag fick av David, ett par örhängen i titan(har gärna inte dinglande saker i öronen), sedan en stor ram, som man kan ha ståendes på golvet eller hängandes på väggen, det får plats 34 foton i den. Fick även nya underbara fofflor:)
Sedan fick vi pengar, pengar och även en aladinask, en stooooor mugg, en fleecetröja, skidstavar, krukor till köket(akhela haft i sönder två), mera pengar och trisslotter, pengar igen, parfym, strumpor, kylskåpsmagneter, en ljuslykta, godis. 
David fick samma ungefär skjortor, linnen, morgonrock, kallingar, strumpor, neccesär, tröja, godis, pengar, pengar, pengar och trisslott, ringspärrsnyckel(storlek 10) och bromsrengöring. Detta är vad jag har koll på vad han fått. 
Hundarna fick massor av leksaker, godis och en ny varsin reflexväst. Några av leksakerna kommer användas som träningsredskap och lades därför undan. Atos fick sitt älskade VOM godis och en ny freesbee. Han kommer bli sååå lycklig när han ska få springa efter den :) 
 
Måste säga att det märktes knappt igår att det var hundar med, trots att de var ändå tre st med ute blans oss människor, två var i sovrummet. med kompostgaller som dörr. Atos ogillar Baily. Så därav fick vi sära på hundarna och Texas fick hålla Atos sällskap, vilket han inte alls såg missnöjd ut över i stora sköna sängen :P
 
Vi alla sa att vi gärna gör om denna jul igen nästa år, då den var så perfekt och lugn, fast plus några människor. T.ex Pappa som var sjuk i år, Carro som var i Falkenberg och Davids syster som var i halmstad. 
Längtar redan tills nästa jul! Men då hoppas jag på snö :P 
Har ni haft en bra jul? 
 
///Becca

GOD JUL

Kategori: Iphone



Önskar Atos, Akhela, Husse och Matte till alla våra goa läsare <3 

Ryggen sa upp sig

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har gått seeeegt, inte bara segt fram utan även jag själv har gått segt. 
Min rygg sa nämligen upp sig och sedan dess har jag knappt kunnat gå. Mycket störande för en som vanligtvis går fort och mycket. Men det är bara att acceptera. 

Igår shoppades de sista julklapparna och tid tog det! Men skönt att det är klart. 
Under tiden massakerade Akhela våran julbock. Den var över allt här hemma. Finner spår idag fortfarande efter mordet på julbocken. 

Idag blir det slå in julklappar, åka ner till stan och fika och sedan hem och sova. Min rygg är som sagt inte min vän. Helst slut var jag igår och imorse när jag vaknade. 

///Becca 

Akhela har fina linjer

Kategori: Hundar

Den 8/12-2013 var det stora Stockholms utställning, där Akhelas pappa, mamma och mormor ställdes ut. 
Självklart höll vi tummarna och kan säga så här. Det är inte konstigt att Akhela vann sin första utställning, hon har mycket bra gener. 

Pappa Qroll blev BIR 
Mamma Liten blev BIM 
Mormor Jackie blev bästa 2:A tik 

     Pappa Qroll och mamma Liten
Kan inget annat än att vara nöjd med Akhelas linjer, valet av uppfödare och engagemanget som finns :-D 
Grattis till alla tre, Akhela är super stolt över mamma, pappa och mormor! :-) 

///Becca 

Inoficiella utställningen i Slöinge 7/12-2013

Kategori: Hundar

Nu kommer uppdateringen om min och Akhelas första utställning någonsin. Det kändes fruktansvärt bra att ha med mamma, Carro och Josse dit. Ännu bättre att både Akhela och jag gjorde våran debut ihop. 
 
På lördags morgonen så såg vi till att vara där i tid. Några på klubben sa till mig att vara där minst en timme innan så Akhela har chansen att ta in allt. Vilket jag såg till att vi gjorde, kvart i åtta var vi är. Andra ekipage på plats. Valde att sätta oss i bortre änden av våran ring. Så Akhela kunde få lite mer lugn och ro. Även jag själv, inte höra en massa prat från andra. Sånt hjälper inte i sådana situationer. 
Vi blev bra omhändertagna, fick välkomstpresent i from av prova på påse ProPlan, en vattenflaska och en fin liten remsa som det stod tack för att ni deltog. 

09:15 var det vår tur in i ringen. Akhela var ensam Weimis, men vi hade två andra hundar var en annan ras som konkurrens. Dock var bara en av dem valp. Trots att Akhela tyckte domaren var läskig fick hon kolla munnen och tillslut även känna på svansen. Men vi fick i alla fall HP och en lila rosett, sedan var det dags för gruppfinalen. Då var det Akhela mot den andra valpen. 
Där jämförde dom Akhela mot den och vi vann gruppfinalen. Fick ytterliggare en fin rosett, denna var rosa och lite större. 
Nu kommer vi till det mer tråkiga, vi fick vänta från 09.30 till klockan var 13.00 innan valp finalen var. Detta menas då att alla valpar som vunnit gruppfinalerna i sina grupper tävlar mot varandra. 
Josse och jag spenderade dessa timmar kvar på ridklubben med fika och försökte hålla värmen medan mamma och Carro åkte hem och bytte om, mamma gjorde sig även i ordning för sitt jobbpass som började 15.45. 
Pratade i telefon med olika i omgångar, gick runt för att få upp värmen och försökte låta Akhela att sova. 
 
Vid 12.30 var båda ringarna klara och folk hade en efter en droppa av och även nu började de som var kvar packa ihop sig och röra sig mot finalringen. 
13.00 var det dags för oss att gå in. Först var det valparna och där var ju Akhela med. Vi var 10 ekipage inne i ringen. En efter en plockades in i mitten, jag var en av dem som hamnade i mitt och vi har 5st inne och 5st ute i stora ringen. De som var ute i den större ringen gick inte vidare. Vilket betydde att vi var en av de topp fem! :) Åh herregud tänkte jag, nu är jag mer än nöjd. Vi har liksom gått till finalen, vi är i topp fem. Man kan inget annat än att vara nöjd med dagen. 
Nu började vi springa runt igen, dock hamnade vi bakom en valp av den fluffiga typen som faktiskt inte alls var trevlig. Jag kan inte riktigt förstå att den faktiskt gick vidare och fick vara med. En valp som gör utfall i utställningsringen anser inte jag vara en bra representant för själva rasen i sig. Men jag var inte domaren. 
Vi fick som sagt lite problem med denna och efter en snabb analys så tog både jag och även ekipaget efter mig förbi denna varelse. Sedan var det lugnt. Antagligen ville den inte ha hundar bakom sig. 
Nu började domarna plocka in en efter en på prisplatserna. Femman, Fyra, Trean. Till sist var det vi och en vinthund kvar om andra och första plats. Vi sprang något varv och sedan kliver domaren fram till mig, sträcker fram handen och säger GRATTIS! 
Varpå jag stannar upp, säger tack och tittar lite förvånat på honom. Kikar snabbt på rosetten(ser inte vad det står), kikar på hundskylten som visar vilken plats man fick, den var röd. Min rosett är rosa.. 
Han hade noterat min förvåning och säger:
Domaren: Blev du förvånad?
Jag: Ja, detta hade jag inte räknat med. 
Domaren: Det syns, men grattis. Ni kom på första plast. Ni vann :) 
                                             Vinnar fotot :)
 
                                                  Kritikkortet :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akhekla med alla rosetter, sin tomte och stolt matte! ProPlan säcken vi vann, orkade vi inte bära med bort till vårat ställe. 
 
Jag går fram till första platsen och skrattar mer eller mindre, berömmer Akhela, skakar hand med domaren. Väntar på fotografering, säger grattis till tjejen på andra platsen. 
Varpå somaren kommer upp emellan mig och tvåan och säger till oss:
Domaren: Det syns att ni har ett bra samarbete med era hundar. Detta ska ni forstätta med. 
Jag och tjejen: Tack :D 
 
Nu blev vi fotade. Folk apploderade och jag är fortfarande lika chockad. Chockad över att på våran första utställning går vi och vinner våran klass, vi blev BIS Valp(Best in Show). Akhela som den 23 september hade fått sin käke bruten. 
Som den 23Oktober blev friskförklarad, men fick på börja en utslagsutredning. Vi har fått våran revange! 
Vi gör ett bra jobb, vi är sammansvetsade! Vi ska absolut testa på detta igen :) 

För er som inte vet så kommer inte detta med i SKK databas, då det var inoficiell. Men alla valpklasser är inoficiella. Inte förens hon går upp i junior klassen som vi kan få in det i databasen. 
 
Den 7/12-2013 är en av de kallaste med roligaste dagarna i mitt liv. Jag levde på denna dag länge och kan fortfarande göra det. 
Vi firade våran framgång med att på måndagen när vi hade kommit hem, så tog jag med Akhela ut i snön och fotade henne och lekte en massa. Vi åkte även och lekte i rastgården på tisdagen. 
 
///Becca

Härliga <3

Kategori: Bilder








It's Alive!

Kategori: Iphone

Igår återuppstod audin från det döda och återfann sin rätta plats i denna familj(i lördags passade den perfekt att parkera i älven). 
Men nu, nu är batteriet laddat och den nya bränslepumpen på plats. Vilket känns super bra! :-) 
Nu ska bara bilen storstädas och sedan är den till salu. Så någon som behöver en bra bil, som är anpassad till hundar och som nu bara kommer att gå och gå och gå? 
Den har dött en gång, som var för en vecka sedan. Då bränslepumpen la av. 
Sedan har den inte startat en gång och det var då för att en lampa ibte hade stängts av inne i bilen och den hade inte används på mer än 24 timmar. 

Så kom och köp en guuuuuul Audi A4 96:A :-) 
///Becca

Köp en BMW

Kategori: Iphone

Kan någon vara snäll och komma och köpa våran BMW? 
Vi gillar den inte. Hundarna får inte plats i bagaget och nje den är inte oss. Så den är till salu för 40.000kr. 

Så kan ni köpa, så vi kan köpa en annan som faktiskt går att ha hundarna i. Så jag kan åka och träna!! 

///Becca 

Vi lever

Kategori: Iphone

Och är väldigt nöjda med helgen som spenderades i Falkenberg. 
Jag ska skriva ett inlägg mer i gående om lördagens utställning och hur allt gick där. 
Men nu har jag inte tiden till att skriva det. Ville bara kika in och säga att trots att vi körde genom början av stormen Sven på torsdagen och snöovädret på söndagen hem så lever vi och vi alla kom hem hela och ren ;-) 

Idag är det avslutningen på Akhelas valpcirkel och vi ska idag leka en sväng med kompisarna i rastis innan kursen och bara vara. 
Det är Akhela värd efter helgen :-) 

Kan även meddela att de enda utslagen Akhela haft de senaste dagarna har varit ungdoms finnar. Så har vi tur så reagerade hon bara på en matleverans. 
Idag ska sista behandlingen med spot on ges. Men det tar vi efter kursen. 

///Becca 

Ullared - Gekås

Kategori: Allmänt

Igår kom vi fram vid 15:20. I en lagomt lugn Sven. Lite kastvindar efter Göteborg fick vi allt känna på. Väl framme så ju mer tiden gick så ökade Sven i humöret. Kändes fruktansvärt skönt att redan då befinna sig i ett hem och inte ute på vägen. 
Vi fick som mat igår mammas köttfärslimpa och den var otroligt god och väldigt efterlängtad av mig och Josse :-D 


Dagen idag har spenderats på Gekås(Ullared). Med julhandling och bara lalla runt. Har ju alla julklappar klara fick jag veta igår. Så det blev några extra till David, sedan tränings redskap till hundarna, ben, tröja till mig, solglajjor(pajat 2st på mindre än en vecka), hundträningsboken för 2014, rislyktor(till nyår) och lite annat smått och gott. 

Efter shoppingen tog vi en tur med bilen och kikade vart utställningen är imorgon. Passade även på då att åka till Coop och handla lite godis och dricka. 
Väl hemma stod mor i köket ocj gjorde sin underbart goda mat! Samt bakade. 
Så nu är vi proppmätta och har ätit efterrätt :-D 

Nu somnar vi alla nog snart. Alla är ganska så trötta efter dagen som varit och imorgon är det nya spännande äventyr :-) 

///Becca

Fredag!

Kategori: Allmänt

Låter bilden tala för sig själv! :-D 

///Becca

Lämna bilen hemma?!

Kategori: Iphone

Många av er för ute i landet följer nog stormen Sven som just nu tar sig in över Sverigs kuster. 
Även många av mina följare vet att idag började resan neråt mot just kusten. 
Satt igår och läste allt som gick om just stormens väg, hur de tror att den kommer bete sig. 
På Aftonbladet stod det att man redan igår skulle överväga att lämna bilen hemma i länen Skåne och Halland. 
Ptja, som jag sa till Josse. Vi ska lämna bilen hemma imorgon, så vi får helt enkelt gå ner :-P hahaha!!! 

Men nu är det så här att vi startade redan vid halv elva och är just nu i Trollhättan. Hittills har vägen sett bra ut, regn och lite vindpustar. 
Både Josse och jag hade föreställt oss värsta mardrömsscenariot med Stallbackabron i Trollhättan. Men när vi väl var där så var det inget alls... Typiskt! Men bra att vi valde 45:an istället för att åka på E6:an tidigare. 

Akhela har hjälpt till att packa, speciellt sin mat, sina leksaker, sitt godis, sina tuggben och mina strumpor(som hon tror är hennes). 
Vi har alla stora väskor som är tunga i bagaget på den sidan där Atos brukar sitta, just för att hålla säkerheten hög i bilen. Så väskorna kan man se det som att de just nu avtjänar sitt straff, för att inte varit använda sedan i somras :-P haha 

Ibland är det underbart skönt att sitta i passagerarsätet och bara njuta av att åka bil. Men om ett tag är det min tur igen. Ska passa på att slappa lite nu. 

///Becca 

Packa, packa och packa!

Kategori: Allmänt

Kvällen spenderas med att packa och packa allt som ska med imorgon. Det känns som jag kommer glömma något viktigt som t.ex vaccinations intyget eller själva utställningskopplet. Eller ett par bra skor till mig. haha! Skulle vara väldigt typskt mig. Tänker då på i somras genast, när vi var ner till Falkenberg för att gå på systers bröllop och te av fyra hundar skulle lämnas in på dagis i ett dygn. vad tror ni vi glömde?!  Jo vaccinationsintygen! hahaha! Men det gick bra, för vi kunde uppge datumena när de vaccinerades sist. Så då var det inte några problem. Men vi ringde i tid och berättade att vi hade åkt ifrån dom. Så det var tur det! 
 
Men jag tror allt är med, får gå igenom en sista gång senare ikväll igen. Något som ag dock måste fixa är att tanka bilen och köpa spolarvätska. Tanka på surfen till plattan ska göras också. Sedan är vi redo!
 
///Becca

Spenderar timmar ute under soliga timmar

Kategori: Hundar

Idag har varit en riktigt ute dag hittils. Först så jobb, ute på båda ställena. 
Sedan tog jag med mig vovvarna och åkte till hundklubben och tränade "stå" och kontakt med Akhela. Atos fick nöjja sig med en promenad med kontaktövningar. Hade inte med hans favorit godis och han äter i det andra godiset som jag hade med när vi är på klubben. 
Akhela skötte sig super bra och jag är otroligt nöjd med henne. Hon faktiskt trots att hon inte fick snodde en apportblock från en annan som hade lagt sin på bordet ute. Självklart passad akhela på då, men hon kom väldigt fint med den till mig. Så hon hade en plan och självklart när hon kom med den blev det världens mums fest hos mig! 
Hon stod fint och trots andra hundar där så var hon väldigt fokuserad. Så jag är väldigt nöjd med henne. 
Hon står super fint med frambenen och bakbenen tar vi inte samtidigt som fram. Utan vi har delat upp det, just för att göra det lätt för henne och inte hålla på och skapa konlikt mellan oss. Då Akhela är en sådan typ av hund som lätt blir distraherad. 
 
Vi fortsatte även träna lite hemma hos Josse nu senare på eftermiddagen. Nu sitter jag och klurar på hur jag ska fixa med bakbenen. Har en idé, som jag tror kommer att funka. Det är bara att testa och se om den funkar så som jag tror det kan göra. 
 
///Becca

Bilar, hundar, träning, ryggont och jobb

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har varit hektiska. Inte bara för att det är imorgon vi åker iväg, utan även för att det är så mycket som ska hinnas med. 
Så som: plugga, jobba, träna hundar, laga mat, städa, shoppa, packa, gå kurs, promenader, kolla bilar osv.. 
Ja ni vet allt det där vanliga. Fast på mycket mindre dagar! 

Måndags blev det en aktiv med lugn dag. Hade promenad med Texas, Josse gick kortare dag och jag skulle på möte på hundklubben med den söta lilla festkommittén. 
Passade även på då att träna Akhela lite. 
Sedan kaffe med Alexandra för att sedan följa med och handla mat. 
Som resulterade i att jag bestämde mig för att göra bakpotatis med skagenröra. Vilket tar tid... Men under den tiden på träna Akhela på ordet "stå". Ja det tar tid att lära in utställning. Tro inte det sker på en natt eller några dagars "hård" träning! 
Men i måndags verkade poletten trilla ner ordentligt. 
Sedan mat, och till sist sömn! 
Vi gjorde saker på förmiddagen, men då var det ett lugnare tempo. Som t.ex plugg.. 

Tisdag: 
Texas kom på morgonen och var överlycklig! Otroligt bra start på dagen är att träffa den hunden, han har alltid ett leende på läpparna. Sååå underbar! :-D 
Sedan promenaden i omgångar som varvades med plugg och när viljan tog slut, ja då var det en paus i soffan med tv kokande tillsammans med tre goa vovvar som låg och slumrade eller tuggade på leksak. 
Lunch, promenad och sedan plugg och kaffe igen. 
Strax efter tre hämtades Texas. Som vanlige pratade vi bra länge och det slutade med att jag stressad iväg till klubben för Akhelas valpcirkel. 
I dörren mötte jag David som precis kom hem. Fick lite info om båda bilarna(han har ringt och fixat lite saker). 
4timmar på klubben(både prat om träning och även träning) och tjugo över nio landade jag i soffan hemma för lite mat. Både till mig och vovvarna. 
Sedan bytte jag bil, åkte och handlade lite smått. För att sedan åka hem till Josse för att prata resa, plugga och vara lite social. Skickade in två arbeten. Pratade om allt mellan himmel och jord.
Kom hem kvart i två. 



Idag: 
Jobb mellan 9.30-10.00 om jag hinner ska jag till klubben direkt efteråt, annars så tar jag hundpromenaden(jobba) mellan 11-12 eller 12-13. Allt hänger på hur snabbt det går vid första jobbpasset. 
Sedan ska det pluggas, packas, handlas, tankas, tränas osv.. 
Är ganska så säker på att jag skulle kunna glömma något viktigt. Så som vaccinations intyg eller själva utställningskoppelt. Haha! Skulle vara så typiskt mig. 

Det värsta av allt är att jag har ont i ryggen och är snuvig. Så det enda jag egentligen behöver är att sova och ta det lugnt. Men det blir en annan livs tid de. Har inte tid med att lata mig och det ligger inte mig i naturen att inte vara aktiv. 

Imorgon åker vi! :-D 
Bara att hoppas på att det inte blir som de säger, storm.. 


///Becca 


Snart är det dags!

Kategori: Iphone

Idag är det redan tisdag och snart är det torsdag och dags för att åka neråt i landet. 
Ska bli såå kul och spännande. Kul att få göra något annat och även testa på något nytt :-D 

På lördag är det dags för min och Akhelas premiär i utställning :-D Kommer nog vara helt slut på lördags kvällen, men det är värt det! 
Hoppas bara dessa dagar går fort, så vi kan sätta oss i bilen och rulla neråt. 

Idag är det Akhelas valpcirkel igen oxh plugg. Så denna dag kommer gå ganska så fort. 
Imorgon är det packning som står på schemat tillsammans med träning och pluggning. 
Torsdag är det inpackning i bilen, hämta Josse, släppa av Atos, packa in Josses saker och sedan bara rulla neråt i landet! :-D 

///Becca 

Nya bilen

Kategori: Iphone

Igår eftermiddag kom David hem med vår nya familjemedlem. En BMW 325, en 2002:a. 
Just nu håller vi båda två på att lära känna bilen och har egentligen inget speciellt tycke om den. Utan vi ska låta det gå ett par dagar och se om tycktet för den växer något. För mig har den växt lite, men vi får se om den får stanna eller inte :-P
På bilden nedan kan ni se hur den ser ut :-) 

Imorgon(måndag) är det dags för audins besiktning. Så får vi se vad domen på den blir. 
Håll tummarna för att den går igenom!
///Becca