justbeccca

Soliga da

Kategori:

 

Regn och mys!

Kategori:

Idag är det måndag och jag är ledig fram tills tordag. Så nu kan de gärna få regna i några dagar, då jag tycker det är ett av de mysigaste vädrena. Den enda nackdelen är Atos sår som är så utsatta nu när det regnar och det är inte smart att göra rent varje senkund. Men smutsen rinner ner i såren, men som tur är så har vi ett Hurtta stormtäcke som har en krage upp på nacken. Så den får det blir att använda tills regnet slutat. 
Vi klippte ju Atos på midsommarafton och läkningen går bättre, men det går fortfarande segt. Igår var det en vecka sedan det hände. Men en vecka till så är det nog läkt, tempen har varit normal nu i några dagar. Så vi hoppas på att den håller sig så. 
 
Vi har under helgen spenderat mer eller mindre all tid tillsammans med Josse, Håkan, Carro, David och Texas. Så för mig har detta varit en skit bra helg. Lugn och fin, inte som för många andra, supa pch röja. Vi är inte riktigt sådana. Utan vi tar det mer lugnt och har en mer "pub"stil. Mat har vi även ätit i massor, på fredagen var pappa med på Sill lunchen alla åt utom jag och Håkan, vi åt rostbiff och pastrami och sånt istället :P hehe Kvällen grillade vi och sköt med luftgevär :P
David fick även ut sin älskade bil från garaget, den får ni en bild på när jag har lagt över alla bilder till datorn. Appen funkar inte på telen så ni får helt enkelt vänta. 
Lördagen för oss spenderades med en trip till båthuset och kolla på när Håkan grejde med motorn, sedan en sväng förbi Davids kompis Coffe, efter de en promenad med Atos och tillsist ännu mera mat hos Josse och Håkan. Vi spelade även trädgårdsyatzy tills vi inte stod ut med knotten längre. Då blev de poker inne en sväng tills våran parkeringstid gick ut. 
Igår var jag och Josse och köpte nytt koppel till Atos(då hans gick i sönder när Texas lånade det i fredags). Sedan var de matlagnigen innan jobbet. Efter jobbet blev de myskväll med mina två älsklingar här hemma. En helt passande dag för mig. 
 
Idag har jag hittils mesta dels bara varit på promenader. Först med Atos, sedan frukost och sedan en till med Atos(efter nåogn timme) och vid halv tolv var det Emil promenad och när vi var ute och gick så började det självklart åska.. Han var lika rädd som jag och hade lika bråttom hem som jag :P hehe Väl hemma så var vi båda lugna och fina. Bara så ni vet så gick vi id vattnet och det är inte trevligt att gå på promenad vid vattnet när det åskar ovanför en... 
Nu ska jag hoppa in iu duschen och göra mig klar för att umgås med mina systrar igen, som ville handla :)
///Becca

Midsommar

Kategori:

En härlig sommar dag som denna och det är midsommar. Det kan inte bli bättre:-) har precis ätit och fikat klart, så nu borde vi hitta på något. Vi struntar i att åka båt, då det blåser rätt mycket och vi hade väl tänkt att om någon timme åka och starta grillen. Ska nog även redan då försöka raka Atos, så är det gjort och hans sår blir fina fortare. 
Tänkte passa på att säga till er hundägare att var försiktig med alkoholen idag om ni har hundarna med er. Ni är inte samma människa i ögonen på era hunda när ni dricker. Så förvänta er inte att hundarna lyssnar på er på samma sätt. Jag ser alltid till att det finns någon som Atos känner som är nykter, då får han en trygghet. Dock blir det ingen röj för oss. Utan mer en liten sammankomst med grillning och lite alkoholhaltiga drycker. Två kommer vara nyktra. Så våra hundar har en stabil grund. 
 
Det var allt jag ville säga idag till er. Ha en fortsatt trevlig midsommar!
///Becca

Mja

Kategori: Iphone

Här går de upp och ner. Igår var Atos feberfri och livet kändes som de började vända rätt nu. Men ICKE! Idag hade feber infunnit sig igen och såren verkar inte vilka läka, i alla fall dom som ärnog nacken/huvudet. Så då bestämde jag mig för att jag ska ha tag i en trimmer och raka nacken på Atos. Tror det kommer bli lättare för såren att läka, dels för att dom kan andas mer. Men man slipper även allt hår som ligger och irriterar i såren. Sedan så hjälper det ju inte heller att man måste gräva så i pälsen efter såren för att kunna tvätta dom. Har fått en känsla av det ä de som förstör läkningsprocesen. 
Men min älskade sambos syster berättade för mig då att hon tror att deras mor och styvfar har en trimmer hemma. Så jag bad David kolla upp det åt mig, jag har ju ingen då kg inte längre håller på med sådant. Gjorde det för något årsedan. Kanske skulle ta upp det igen? :-) 
Hur som havet, så under helgen ska Atos trimmas och vi får se hur detta kommer att gå. Han är ju inte den som blir glad av låtande saker. Speciellt inte nära, men jag tror set kommer gå bra. Det är ju inte precis så att jag är nybörjare och osäker. Vet precis om vad som ska göras och hur, kan berätta för er. 
 
Hade även planer på att spåra i helgen, men dom planerna sket ju sig nu när Atos är så instabil i tempen. Så det blir en lugn midsommar helg med familj och vänner:-) vad blir det för er? Hela min dag imorgon är planerad, från dagens början till slut. Först morgon mys, några promenader, plockning hemma. Sedan ska vi på lunch hos Josse och Håkan. Efter det om vädret tillåter blir det en båttur och tillsats grillning och dricka lite vin och bara ha det gott. De tycker jag låter som en bra dag, i alla fall för mig:-) 
 
Men nu ska det tempas, tvättas sår och sedan sovas i detta hem. En ligger redan utslagen i soffan, den andra vet vad som väntat honom:-P hehe 
///Becca

Framåt!

Kategori:

Ordet i rubriken använder jag mig ofta av under promenader vid hundmöten och även när vi cyklar för att få hunden att fokusera framåt. Ett av de bästa orden som finns, englit mig.
Men ordet beskriver också nu situationen med Atos, hans temp har idag sjunkit till normaltempen. Så febern är borta, än så länge vill säga. Man ska inte ropa hej förens man är i hamn, allt kan hända och fort. Men framåt går det och ingen är gladare än oss två :) 
 
Så idag tog vi oss en runda nere i stan med Josse och Carro, där blev de glass för Josse och Carro. Jag tog en dricka, då jag tycker att de inte var tillräckligt varmt för glass idag. Men jag kanske skulle mysa ner mig i soffan, kolla på en film och äta lite Ben and Jerrys under täcket. Då borde de bli en bra blandning av varmt och kallt :P 
Jag känner inte för att göra så värst mycket idag, är faktiskt väldigt trött. Ska nog poppa lite popcorn också och verkligen bara mysa för de är jag värd. 
Jag tänker ta dagen som den kommer och inte planera något och inte känna några krav alls.
 
Mysstunderna är det bästa som finns, enligt Atos! 
 
 
///Becca

Då och Nu

Kategori:

Åh herre min gud vad dåligt jag mår när jag sitter och läser gamla blogginlägg. Detta är från den tiden då allt med skadan från min ridolycka började spöka med mig. Jag känner en stor sorg inom mig och vill bara skrika rakt ut på allt och alla. Att jag kände mig så ensam i den situationen, men ändå hade familj och vänner runt om som fanns där men ingen förstod hur det känns att se sig själv förlora mot något man inte vet vad de är. Det är så jag ser på det, jag ser min kropp förlora ett krig mot sig själv. Läkare som trycker i mig en massa olika former på tabletter, skickar mig på olika tester, pratar om mig runt mig och sedan trycker ner mig och lämnar mig där liggandes själv, med en massa frågor och inga svar. 
Jag har en sådan stor frusteration på kommunen, på landstinget och på mig själv. Mig själv för att jag inte var smart nog att inse att det fanns risk för åska den dagen vi valde att rida ut på. Men vem tänker på det som 13åring när de bara regnar?!
Landstinget är jag enormt besviken på för att jag blev faktiskt sviken av dem när jag behövde dem som mest. Jag behövde få svar, men fick inte några. Jag behövde ha en som lyssnade på mig och inte tog hälften av det jag sa. Jag behövde en som faktiskt var min FASTA läkare, inte runt skickad.. Jag behövde en läkare med befogenheten till att skriva ett intyg till skolan att jag faktiskt gick på en massa tabletter. Inte en läkare som aldrig träffat mig sitta och säga över telefon(kommer ihåg vart jag stod när de samtalet skedde): "Att skolan inte är så viktig". Nej för dig är det lätt att säga så, du som är färdig utbildad och har ett jobb. För mig var det livsviktigt! Men tro mig, jag kommer ihåg ditt namn och du är inte värd många ören i mina ögon. Din trovärdighet som läkare försvann då.. 
Kommunen svek mig på de första sättet att jag fick "hota" mig in på en linje, då jag helt enkelt förklarade fint för dem att jag inte kan gå florist linjen med en fungerande arm/hand. Så jag behövde en annan och hade valt handel. Chefen nekade mig det och jag sa då fint och lugnt till honom att de nog inte skulle se bra ut om jag valde att dra det vidare för diskrimenering av handikapp, för enligt papprena från den olyckan har jag 10% invaliditet. De tog en helg så kom det en intagningsbrev hem som det stod att jag var antagen till handel. Att de ens ska gå så långt?! 
Men inte nog på detta, så blev jag grundlurad av kommunen då jag fick sån hög smärtlindrings dosering att jag inte kunde stå mer eller mindre och lärarna och gymnasieförvaltingen sa att vi köper in distanskurser åt dig. Då kan du fullfölja skolan ändå. Men två till tre veckor senare säger de: Nej, vi kommer inre göra det. För vi anser inte att det är värt för oss att lägga nämare 6000kr på en kurs som i slutändan ger dig 1050kr.. 
Jaha, men vad hade med min utbildning då? Skulle inte gymnasiet vara gratis för den som ville? Varför fick den inte bli det för mig? Varför ska jag idag få ta lån för att kunna få en helt jävla vanlig och berättigad utbildning?! Den jag var LOVAD! Det värsta av allt var det när läraren som hade hand om CSN kontakten tar in mig på sitt rum och säger: "När det ser ut så här på frånvarolistan(mesta dels rött) så vill vi att du ska lämna pissprov, för vi misstänker droger." Där står jag helt försvarslös och har lämnat all information till skolan som går om mitt "tillstånd" och skolläkaren sitter och väntar på att få in mina journaler(på min begäran) helt jävla(ursäkta språket) förvånad och får ur mig: "Ja, säg när och var så kommer jag. Jag tar även med mina receptbelagda tabletter. Vi kan gå nu och ta provet om du vill."  Läraren blir paff när jag har gett henne de svaret och ser på mig att vilken sekund som helst nu så kommer hon brista och skrika som en idiot. Så läraren kontrar med: "Bra, vi får se om det behövs." Men jävla idiot tänkte jag då, varför drar du ens upp en sådan helt obetydlig sak när ni vet hur det ligger till. 
Jag önskar att jag bara kunde dumförklara och sätta dit Karlstadkommuns gymnasieförvaltning, landstiget och speciellt läkaren som jag håller ansvarig för min skolgång. Ni alla fattar inte hur mycket ni förstört för mig. 
Jag kan berätta för er att det är inte kul att komma till sin husläkare 18år gammal och få frågan om jag vill bli sjukpensionär. Sedan två år senare få den igen och bli sjukskriven från jobbet i 15månader. Är mitt egentligen slut? Har jag ingen framtid p.g.a att jag blivit sviken? Ska jag få kämpa dubbelt så mycket än alla andra? När ska det vända och jag får flyt? Detta är några av alla mina frågor som ingen kan ge ett svar på, för att ingen vill prata med mig. Läsa mina journaler är som att läsa bibeln på hibreiska.. Jag förstår inte ett skit för allt är i "koder". 
Försäkringsbolaget skulle göra en ny utredning förra året, men ne de tyckte inte det behövdes. Pft.. Det behövs, det har blivit värre. Så då borde man kolla upp det, eller?! Jag håller på att kolla om jag kan överklaga på deras beslut. Då jag fått veta att min invaliditet ska ligga på 18-20% med tanke på att jag inte har känsel i vänstra handen(inte haft sedan 2004), motoriken i armen/handen kommer och går(varit lugnt den senaste tiden) och smärtan som alltid finns från nacken, skuldran och ner i vänster armen. Jag vill inte leva på medicin resten av mitt liv. Jag vill inte vara nedstämd resten av mitt liv. Jag vill ha all energi jag hade och jag vill ha ett så normalt liv som möjligt. Varför kan då inte få det?! 
Jag känner mig så jäkla sviken och lurad att jag vill gråta och skrika. Jag är lycklig lottad över att kunna lägga nästan iprincip all min energi på Atos och även Baily. Detta är de 2 som har varit det enda som fått mig orka igenom allt detta. Ingen ska behöva genom gå allt som jag genom gått och ändå inte ha några svar. Inte ens ett svar på VAD de är som är trasigt i kroppen. Jag får ett ungefärligt svar.. Jag får ett ungefärligt vad som kan göras och inte göras för att förbättra och försämra allt. 
Här har ni förklaringen till att min blogg har utvecklats mer om hundar och mest om Atos, för jag finner min lycka och glädje i honom. Självklart är David lycka och glädje, men det är så mycket David inte förstår som jag vet att Atos förstår. För en hund känner allt du känner, varenda liten känsla, energi förändring, den vet din hund om först. Därav så kommer Atos alltid förstå mig bättre än vad David kommer att göra. Därav finner jag min energi hos Atos. Baily var min energigivare, innan Atos köptes, men även i ett halvår från det att Atos kom hem till mig fram tills mamma fick ha Baily för sig själv och nu bor de i Falkenberg så det blir ju lite svårt. Men Baily är en vädligt betydande hund, han har funnits där genom allt som varit, han har funnits där hela vägen. Atos kom in i början, men det hade ändå gått ett halvår in på den jobbigaste perioden i mitt liv. Jag kan säga med all säkerhet att mitt liv hade inte funnits utan dessa, det kan jag erkänna. För att jag som person hade inte orkat, men jag vägrar att lämna mina hundar i sticket, för enligt mig finns det ingen i hela världen som kan ta så bra hand om dem som jag. Ingen som mig kommer att förstå dem som jag. Vi har en speciell sak och jag tänker inte svika dem. 
 
Nu vet ni hur allt ligger till i princip. Detta är det som jag går och bär på, jag har så många frågor som jag vill ställa som jag vet att jag nog aldrig kommer att få svar på. Finns lite jag inte tog med, har ni frågor kan ni skriva de i en kommentar och gärna mailadress så svara jag er på Mail. Jag förklara gärna för er mer, då jag valde att ta bort den kategorin angående skadad, då den var ytterst jobbig och när man har bra dagar utan den stora smärtan vill man inte bli påmind om de dåliga. Jag kan säga att jag har lärt mig att leva med detta, men jag har svårt att lära mig att hantera smärtan som är från dag till dag. Jag vill ha ut så mycket av mitt liv som möjligt och att detta skulle sätta stopp var inte något jag hade räknat med. Jag önskar att jag kunde gå tillbaka till den dagen i augusti 2004 och välja bort ridandet just den dagen.. 
///Becca

Undran..

Kategori: Bilder

Någon stod och smyg kikade försiktigt en fråga, om han fick följa med dit jag skulle.
Så söt och lycklig blev han när han insåg att selen kom fram för att han skulle med och hämta husse i garaget och som vanligt blev de lite spring och även en promenad där ute:-)
///Becca

Upp och ner

Kategori: Hundar

Här går det verkligen som rubriken säger upp och ner. Då Atos haft feber sedan igår, men den verkar som den är påväg ner. Så det är ju positivt, dock sa veterinären när jag pratade med dom att det är väldigt väldigt ovanligt att hundar får feber efter ett slagsmål. Så jag skulle tempa honom ofta och ha en väldig koll på honom. Så att feber inte återfinner sig hos honom.
Hans sår som vi upptäckte igår(att de fanns. Det har annars bara varit hår borta där, men igår syntes vart tänderna hade rivit) har idag blivit infekterade. De vätskade igår, men under natten har det förvärrats. Så nu baddas det med Jodopax(inte utspätt, då de ska vara starkt) och ska baddas flera gånger dagligen. Men även har tratten återfunnit sin plats på Atos, så han är lite Depp och pipig. Men han tar gladerligen på sig den, så han vet nog med sig själv att han behöver den.
Men han är glad över att ha sin mamma hemma och med sig hela tiden. Då jag är ledig fram tills torsdag.

Kan också berätta den glada nyheten att jag nu är klar med alla kurser jag haft under våren. Så nu har jag en mindre sak att fokusera på under sommaren. Till hösten blir det förhoppningsvis fler kurser igen, men fram tills dess ska jag ägna mig åt jobba, atos och njuta av den förhoppningsvis fina sommaren som verkar titta fram då och då.

Nu ska jag äta och sedan tvätta och tempa Atos. Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag har haft. Har umgåtts med Alexandra och tagit igen lite vi missat;-)
///Becca

Rullar..

Kategori: Allmänt

Idag har de varit fullrulle här hos oss. Självklart den obligatoriska morgon myset, dagen funkar inte utan den. Sedan vid 11 ringde min Engelska B lärare och vi hade muntliga, men bara en av de två som ska göras. Vi båda glömde den andra.
Muntliga gick bra och klockan två hade jag prov i engelska B. Så nu har jag bara en muntlig kvar och den sker imorgon. Då min lärares telefon pajade under dagen så skulle hon fixa en ny tills imorgon. Jag ska även försöka få igång min dator igen. Då den kraschade förut, så nu grejas det för fullt och har gjort de under eftermiddagen.

Idag har Atos fått bära sele och kommer få göra det tills såren som inte syntes igår har vätskan och läkt klart. Svullnaden ska även få lägga sig innan han får bära halsband. Idag har han även feber. Så vi ska tempa en gång till idag innan vi sover och även tempa imorgon. Så det inte blivit någon infektion. Utan att det bara är en avslappnings feber. Han har även hållt på och hulkat och läckt kiss, som tur är så har vi varit ute hela tiden. Tills han slutade läcka. Men de är lite smått synd om honom.

Nu ska vi vandra sista promenaden och sedan sova natten. Så natti!
///Becca

Lördagspyssel

Kategori: Hundar

Igår(lördag) följde jag och Atos med David ut till garaget för att hålla honom sällskap när han grejade med sin älskade bil. Samtidigt passade jag på att fixa i ordning lite hundsaker. Så som tejpa klädnypor, som ska användas vid blodspårning. Strax över 30st fick sig en tejpbit i färgerna röd och vit. Har 24st till som ska tejpas i färgen gul åt Josse. Detta är då för att kunna hålla koll på spåren och även vems spår som är vems. Ska inför skaffa fler klädnypor, 24st för 10kr är inte dyrt.
Sedan sydde jag dit mina extra remmar på Atos klöjveväska. Så nu glider inte skavskyddet omkring längre. Ni får två bilder, en före bild och en efter bild på hur det såg/ser ut.
Hade i alla fall en helnöjd kille i lördags som fick på sig sin älskade väska och jag var nog lila nöjd över att de nu var fixat:-) hihi

Idag har Atos hamnat i hundslagsmål med Ozzy(en tjejkompis schäfer).
Ozzy hade det bästa greppet om Atos, men han gjorde inte sån stor skada. Atos har fem-sex st kala fläckar på nacke, upp mot huvudet och ena örat. Syns knapp då atos har rätt tjock päls. Men kuvad blev han.
Ozzy fick sig däremot två eller tre blödande sår på örat av Atos. Antagligen det enda stället Atos kom åt när Ozzy hängde i nacken på honom och slet. Så i ren panik och skrik så bet Atos honom.
Men sedan skötte de sig, dock var Atos slickad efter marken och lämnade inte Mias bils ena fram däck många gånger. Ville helst av allt ligga inne i "säkerhet", men man får inte alltid som man vill.
Ozzy försökte några gånger, men insåg rätt fort att han hade många ögon på sig och kunde inte springa fram till Atos utan att någon såg honom. Men de kollade av varandra några gånger och alla gånger vek Atos undan och visade verkligen att han inte ville något. Vilket för mig blev ett framsteg.

När vi kom hem blev de en dusch för den svarta fyrbenta, då han var dränkt i dregel och hade antagligen tömt analsäckarna under bråket. Han luktade inte gott om vi säger så. Men de gör han nu och sover som en gris har han gjort sen vi kom hem(efter att ha ätit och druckit). Så helt förstörd blev han inte.
Nu ska vi krypa ner i sängen bredvid husse och sova några timmar. Atos och jag har myst till en film i soffan och sedan läst lite. Så nu får vi faktiskt sova en liten stund. Om de äckliga fiskmåsarna vill vara tysta..
Vi har nämligen fiskmåsbebisar precis utanför våran balkong och sovrumsfönster. De är alltså på gatan bakom huset och bebisarna skriker stundvis och föräldrarna är tokiga och högljuda... Äckliga djur!!!
Jag gillar mina söta fåglar vi har här som granne. De har sitt bo under taket här mellan våran balkong och grannarnas balkong. Riktigt söta är dom och dom får jätte gärna föra väsen om dom vill. De låter underbart!!
Nej nu är de natten, natti!
///Becca

Hjärtan

Kategori: Allmänt

Hjärtan är en lyx!!
Jag har två sådana i mitt liv, den första klev in i mitt liv den 7feb 2010. Hans namn är Atos.
Den andra klev in i mitt liv sommaren 2010 och blev min den 20augusti 2010. Hans namn är David.
Självklart räknas min älskade familj och mina älskade vänner även som mina hjärtan. Men de två viktigaste är Atos och David. Jag är lyckligt lottad till detta och jag värdesätter det högt och mycket. Man ska aldrig ta någon eller något föregivet. Även en hund kan byta ägare(tro mig jag vet, har sett det).

Haft en myskväll med med mina två hjärtan här hemma och de har jag verkligen förtjänat. Efter mina slititga veckor, dock kan jag inte låta bli att undra om jag nu när det börjar lugna ner sig kommer bli rastlös?!
Jag vet ju att Atos och jag har en del att ta ikapp när de gäller vissa saker. Men speciellt att bara umgås och ha våran tid. För den tiden har inte funnits, utan den har David och Atos haft istället. Men ingen är ju lila bra som mamma. Eller?!

Nu ska vi krypa ner i sängen och sova långa natten. Imorgon är det planerar att fixa till Atos klöjveväska(ska sy dit lite saker) och även fixa klädnyporna till blodspåret. Funderar på att göra de i garaget och hålla David sällskap:-) hörde även att de är loppis i närheten där, så man kanske skulle gå dit en sväng också när man ändå är i närheten:-) natti!
///Becca

Lycklig!

Kategori: Hundar

Någon blev jätte lycklig igår när hand mamma och pappa kom hem efter att ha varit borta i tre timmar. Så lycklig att han slängde sig i mitt knä och där låg han. Ända tills vi lyckades övertala honom att följa med ut på promenad typ 5minuter senare:-P
Mitt lilla hjärta<3
///Becca

Mys

Kategori: Allmänt

Snbbuppdatering

Kategori: Allmänt

Oh Gud vad jag verkligen önskar att dygnet hade fler timmar, då hade jag nog kunnat sova också. Men icke! Så man får göra det bästa av situationen. Så nu har jag bara två saker kvar på engelskan, som egentligen skulle gjorts igår. Men min lärare ringde aldrig mig och senare på eftermiddagen fick jag veta att min telefon är den som krånglar mest. Jag visste att de va för bra för att va sant. Min Iphone har jag haft i ett år och jag har tappat den men den har inte spruckit en enda gång. Men detta är väl de som hänt...
De andra kurserna är jag klar med, det är en jag inte hört något om alls. Den läraren verkar inte vilja prata med mig. Men kursen är klarad, då jag har mest VG på alla inlämningar.

Nu tänker jag faktiskt klaga på att alla tar studenten idag. Dels för att jag kommer bara buren på Norrstrand idag och dels för att jag HATAR föräldrar. Det finns fler än era Barn idag. Wallindersparkeringen är INTE till för eran jävla lathet.
Sedan hoppas jag för allt att jag ska kunna imorgon gå på gatorna här med min hund..
Så nu har jag klagat.
Nu ska jag duscha, ta en promenad, äta lite och sedan fortsätta med allt som ska göras.
Blev även idag på jobbet kallad för ängel:-D hihi
///Becca

Livet i helhet

Kategori: Allmänt

Som ni kanske har förståt på min frånvaro här ifrån så har inte en enda sekund funnits till att kunna blogga något. Även samma sak när de gäller Atos, han har fått umgås med David hela dagarna. Så nu känns det extra skönt att jag bara från och med idag sitter och väntar på svar från lärare om betyg i mina ämnen och ett avslut. Ska blir skönt när man fått alla svar och får veta vad man fick :) hih
-
De senaste dagarna har jag pluggat från det jag vaknade, sedan åkt och jobbat och sedan återgått till att plugga lite mer. Men har även hunnit med att träffa min mamma som var i stan från i onsdags till i morse. Riktigt mysigt att få träffa henne och Baily :D Har njutit varje sekund jag suttit i samma rum som dem :) hihi Extra mysigt blev de när alla i familjen(som bor här i stan plus mamma) var samlade ute hos Anna och Stefan i deras sommarstuga i lördagskväll för en lite festkväll. Jag kom ju dit senare då jag jobbade till nio och var hem och gjorde mig i ordning, myste med Atos och tog en promenad. Så var ute hos de andra vid strax efter tio. Vid två på natten var jag hemma och i säng och nästan sov, somnade vid halv tre. Fastnade på hemnets nya app, den kan räkna ut boendekostnader beroende på vilken bank man vill ha lån i, den säger även hur mycket man måste ha i kontantinsats. Gillar den appen skarpt! Fann tre hus jag skulle kunna tänka mig, men tror inte David vill flytta till Väse :(
-
Idag har jag varit på utbildning hela dagen, från 08-11 och från 12-15. Förflyttningsteknik och lite annat smått och gott. Men för mig som gjort, hört och sett de mesta de pratade om blev de bara en upprepnig och tiden kändes bortkastad. Men vi får ju betalt för tiden vi är där, så de gör ju inget. Samtidigt får ju företaget en säkerhet med att vi kan det vi gör.
-
Nu under veckan ska jag jobba en stund imorgon runt lunch och sedan på torsdag. Så onsdag ska jag VILA!! Även sysselsätta min lilla älskling ordentligt och verkligen mysa med honom.
Men även nu ska jag mysa, ska springa ner till ica och köpa en dricka. Sedan ska den tillsammans med chips och godis avnjutas i soffan framför en film. För de är jag värd!
///Becca

Mera tack!

Kategori: Allmänt

Kan inte dygnet förlängas med några timmar eller flera dagar på en vecka?
Tiden räcker liksom inte till med allt som ska göras.
Jobba, plugga, hunden, sova, laga mat, städa, diska, tvätta och försöka till ett socialt liv. Det enda jag önskar är några timmar till så allt hinns med. För just nu känns det inte som allt hinns med...
Riktigt trött är jag i alla fall.

Har idag i alla fall hunnit med att jobba, plugga med hjälp av Carro och mamma och små städat hemma. Men klart är de inte på långa vägar och det tar bara energi när man inte är klar. Riktigt irriterande är de.

Var menat även att jag skulle åka och hälsa på en kompis idag, hon tog uppkomsten igår. Men jag tror hon nog sover nu, för hon jobbar natt. Så det verkar nog inte bli något med det och de suger som in i helvete. För att allt annat ska ta sån tid, för att mina lärare är så dåliga på att förklara saker och även på att utforma ett "fritt" arbete som inte ens är fritt... Oh!!!!!!
Nej nu skiter jag i detta. Som ni märker så blev dagen väldigt dålig och det hjälper ju inte att jag åt senast halv elva i morse.
///Becca

Så söt!

Kategori: Hundar

Någon tror visst han är liten vovve och tycker att Charlies säng är perfekt för honom:-P hehe söta Baily<3

Röda dagar

Kategori: Allmänt

Ibland funderar jag lite på hur människan tänker med olika saker. Det finns så mycket som man aldrig kommer förstå. Men det är nog så det ska vara med livet. Som man säger: den enes bröd, den andres död. Eller?!

Hur som så har jag haft en toppen dag med mina goa voffar, för idag har trion varit fullbordad med Tyra och Charlie:-)
Innan dess så träffade Atos och jag Alexandra och Queen, sedan när Queen's "ägare" kom och hämtade henne så gick vi till Josse och Håkan och minglade någon timme. Där fick Atos leka med Texas. Sedan kom Tyra och Charlie och nu minglade Texas, Atos och Baily. För idag anlände mamma och Baily här i den söta lilla staden Karlstad.

Jag har hunnit plugga lite och fått in en uppgift, på börjat en fortsättning på en annan som jag råkade lämna in halv klar:-P så det rullar på hemma hos oss. Imorgon förmiddag ska mamma hjälpa mig med två st, eftersom då det är lättare att skriva en tidningsartikel mes hjälp av en journalist samt skriva ett tal med hjälp av en journalist;-)
Sedan blir de jobb mellan 13-16 och vad det nu verkar som mera pluggning:-/ men då kan man se de postitiva, jag är ledig fram till fyra både lördag och söndag... Tjohoo...

Nej nu ska jag nog åka hem och bädda ner mig och låtsas som det inte finns någon morgon dag. För jag har verkligen inte lust att varken plugga eller jobba resterande del av veckan...
Speciellt inte nu när hela familjen blir samlad denna helg.
///Becca

Promenad!

Kategori: Allmänt

Ne här kan man inte sitta hela dag, på balkongen alltså. Därför tar jag och sätter på Atos hans klöjveväska och kopplar honom och tar en promenad. Vart vi hamnar är inte bestämt än, för alla sover typ jue:/ Men de går ju inte att sitta inne hela dagen, ska ju faktiskt va inne mer senare. För att kunna plugga kalrt mina sista två ämnen. Har gjort klart två ämnen, ett till som jag itne fått betyg i än och ett fjärde som läraren nog inte haft tid att kolla på mitt sista inlämningsarbete.
Men två kurser är kvar denna veckan och de är jag klar med om någon dag. MAn måste finna någon balans i jobbena, plugganet och hundarna. Men med lite hjälp ska nog denna gå också.
-
Ha nu en toppen dag i det hittils fina vädret, de kommer vi ha. 
Om Atos vill få lite mer energi, han är en tröttis idag :P hehe
///Becca

Båten

Kategori: Hundar

Ute och glider i båten i stan och har gjort de någon timme.
Självklart är hundarna med och båda är super nöjda med livet. Atos har funnit sin plats på golvet över motorn, där vibrerar det gott enligt honom:-)
Men han gillar även långt fram i fören inne under tak som han kan sova gott i alla dynor och även lite smått att sitta längst bak och kika lite.
Så när vi kommer hem kommer Atos vara en tröttis, om han inte har laddat upp ordentligt nu när han sovit i båten.
///Becca

Klagomål

Kategori: Hundar

Åkte till rastgården idag igen med Josse, Carro, atos och Texas. Vi va skälva här till att börja med, men allt eftersom trillade det in småhundar i rastgården bredvid.
Två hundar rök ihop så att ägarna började bråka. Kem ju då meddela att den hunden som startade det bråket kaxade mot våra genom staketet och ville dom bitas så kan hundarna göra det genom staketet.
Jag tröttande tillslut, dels för att hundens ägare inte va så värst intresserad av att stoppa sin hund och vi stoppade våra. För vi vill inte att våra ska hålla på så. Tillslut började ägaren gå emellan och stoppa sin.
Jag kan meddela för er att jag skrev på Karlstad kommuns hemsida och bad om en väldigt bra förklaring och tjej. Skulle skicka det vidare. Jag förstår verkligen inte hur de har tänkt med denna rastgård. Så jag hoppas på svar snart, så jag får veta.
///Becca

Rastgården

Kategori: Hundar

Har ikväll varit och kollat in de nya rastgårdarna i Karlstad. En stor som är delad på två mindre, 500kvm var är dom.
Kan säga att dom är riktigt dåliga, ena har en röd tunnel och tre stenar och en liten kulle. Den andra har fyra stenar(om jag minns rätt) och en liten kulle.
Alltså vad är detta för skit? Hundarna kan inte springa och leka, för när de väl får upp farten måste de svänga.
Jag ger tummen ner för dessa rastgårdar. Dom suger rent utsagt. Karlstad kommun måste jävlas med alla hundägare, de är ju något fel på kommunen. Jag förstår inte hur de hade tänkt att fler hundar ska kunna leka där inne. Kan någon på kommunen vara snäll och förklara de för mig?
Det enda positiva var att Atos fick leka med två andra hundar och träffa ytterligare två till. Men restgårdarna är inte tillräckligt stora och har inte tillräckligt med material så som hinder m.m.

Nu har ni fått min åsikt om Karlstad kommuns nya rastgårdar. Ni kanske tycker något annat om dom, skriv gärna då en rad om vad ni tycker.
///Becca

Norskan

Kategori: Hundar

Här får ni en bild med flera små på den vidriga människan.
Har fått höra ABC hon har rottisblandningar till salu och går under namnet Anne Olsen. Håll nu koll på annonser, vad personen heter och sånt som ni kommer i kontakt med. Själv har jag sparat denna bild i telefonen, så jag snabbt kan kolla av om de är hon man skulle kunna råka stöta på.
///Becca

Fy fan!

Kategori: Hundar

Jag mår så jävla dåligt när jag läser om norskan som tände på rocky. Jag mår så dåligt över att komma i från Sverige när man läser om att sånt här faktiskt sker här och då veta att även om Sverige skulle göra något så är det inget större straff hon får. Precis som människorna som utsätter barn för brott inte får så farliga straff. Men om du skulle begå ekonomiskabrott i Svergie så är du mer eller mindre körd som människa. 
Jag kan inte för mitt liv för stå hur de resonerar till såna här skillnader för dessa. För mig är det jätte viktigt att man som ägare till ett djur och förälder till ett barn för deras talan, då de själva inte kan det. Jag tycker att rättsystemet ska kanske ändra på sig rätt ordentligt och se till att det faktiskt är levande individer som råker illa ut, kanske till och med inte överlever. Men det känns som att Sverige säger: vad gör det?! Det finns ändå fler barn och djur. Men nåde den som tar pengar eller laddar ner en film, då jävlar. Hade vi haft dödsstraff här i Sverige så hade vi gett de till dom. Absolut inte till de som skadar en lavande individ, utan dom som tar pengar eller kollar på en film gratis.
Jag skäms över att vara svensk och bo här. Jag tycker att det är riktigt riktigt dåligt att inte Sverige kan få till ett bättre rättsystem och öppna ögonen för det som pågår.
Vad sägs om hon norskan, varför går inte Nordens länder ihop och straffar henne? blir hon fälld i norge (som hon är och har djurförbud) så är hon det i Nordens alla länder.
-
Jag känner med ägarna som råkat ut för henne, jag känner för föräldrarna som blivit lurade av rättsystemet. Man tror att det ska finnas någon rättvisa här i världen, men jag tror att vi kan dra slutsatsen av att kolla på vårat rättsystem att det inte finns något vid de namnet.
-
Jag blir så arg på mydigheterna även, som ägare när man ringer till dom och säger att ens hund har blivit snodd, men man vet vem som har den. Kan de inte ens ta sig tiden att följa med och hämta den. Står hunden registrerad med id/chip-märkning så är det bara ta med dom paprena, ta med en chip-läsare och kolla av om nummrena stämmer överens. På de sättet kan ingen bli lurad. Men tyvärr så kan vi inte lite på det heller.
-
Nej nu tror jag att jag borde avrunda mitt inlägg. Kommer säkert komma flera sådana här inlägg under månadens gång. Jag har redan en på lager, om jag ska vara helt ärlig. Men skriver jag den nu, så kommer jag grina som en idiot. Så vi får ta det när jag kan kontrollera mina otroligt stakra känslor.
///Becca

Inser

Kategori: Allmänt

Någonstans inser jag att mina dagar är inte så lugna som jag tror de är. När någon frågar vad jag gjort idag är mitt svar: "Jag har tagit de lugn". Men när jag väl tänker efter vad jag tror är "tagit det lugnt" är så är jag ute och cyklar. Vi kan ta ett exempel på igår. Jag tycker att jag tar det lugnt, men i sjävla verket gör jag inte det. Kan kanske va en av alla anledningar till att jag är trött.
Men igår så blev de promenad med David och Atos på morgonen, sedan frukost som följs av någon timmes plugg innan det bära iväg till Emil och då hade vi som sagt sällskap av Atos och David. Sedan åkte vi hem och där fortsatte pluggandet, samt små plockning. Efter någon timme så tröttnade jag på att sitta stilla och hjärnan ville ha en paus. Så jag tog med Atos på en cykel tur(efter att ha rastat honom innan) till Josse och Håkan för lite kaffe och prat. Samt fick jag se sakerna Håkan hade fått hem till bilen igår och Atos fick leka med Texas. Jag hann även dansa som en idiot hemma i en halvtimme-timme emellan pluggandet och cyklandet. För att få röra på mig :P
Efter cirka 1,5 timme där cyklade vi hem, och väl hemma blev de städning. Allt som gick att städa blev städat. Utom fönster och garderober. Disken blev diskad och de flyttades på lite saker. 
Två av våra saker här hemma sak köras till tippen, men tyvärr har inte tippen öppet efter sju, så de får vänta.
Vid halv tio åkte vi alla upp till Josse och Håkan och åt mat och umgicks och självklart lekte grabbarna i sängen som jag skrev i förra inlägget. Efter någon timme ville Josse ha godis och jag ville köpa dricka och ha med hem, så vi åkte förbi Shell där vi blev ståendes och prata ett tag och tillslut kom vi hem och då blev de en promenad och sedan sova. Usch vad de är skönt att sova!!
-
Men med detta vill jag säga lite snabbt att när jag säger att jag tagit en lugn dag, så vet jag uppenbarligen inte vad en lugn dag är. För mig kan man säga att detta är en lugn dag. För er andra kanske en lugn dag är, mysiga promenader och film i soffan och kanske läsa en bok. Men i min värld finns inte riktigt det, men jag önskar ibland att det fanns. Då kanske jag skulle kunna ta det lugnt och "njuta". Jag njuter oavsett av livet om jag ändå inte tar det lugnt(som ni kanske ser att jag inte riktigt gör).
-
Men nu ska jag fortsätta "ta de lugnt" här hemma med min tvättnign, hängning av tvätt och pluggning :P hahah
///Becca

Lördag

Kategori: Allmänt

Idag är det lördag och de betyder egentligen ut och njuta av veckan som varit och göra vad du vill. Men inte i mitt fall, nej jag spenderar min lördag med att plugga med att ha haft ett avbrott och varit till Davids farmor och ätit lunch med henne, hans pappa pch styvmor. Som vanligt är det ju gudomligt god mat och man blir så mätt att jag hade kunnat somna på plats. De för mig är ett bra betyg :D
David har hjälpt mig med en uppgift idag och ska fortsätta senare idag, men han var tvungen ut till sin mor och greja med vattnet och sedan skulle han nog en sväng till garaget. Så jag passar på att göra andra uppgifter och ska även kolla klart på Romeo och Julia. Den är sjukt dryg den filmen, då det är den från 96 och inget stämmet för mig. Det en mer nutida film, men de pratar i dikter med varandra. Inledingsscenen är det skottlossning på en mack. Nja för mig går det inte riktigt ihop. Jag bara stör mig på filmen faktiskt.
-
Igår kväll var Jag, David och Atos och åt hos Josse och Håkan. Medans vi satt och åt så lekte Texas och Atos i deras säng och jävlar vad de lekte och länge. Jag blir glad när jag ser Atos busig och vill leka med andra hundar, då han inte är den som leker leker, utan han leker väl i cirka två minuter och sedan går han iväg och gör annat. Men igår lekte dom länge och de var riktigt roligt att se. Förstår dock inte vart Atos fick energin ifrån då vi hade promenerat, tränat och även cyklat till och från Josse och Håkan igår, men orkade ändå en massa lek. Kan ju säga att han idag inte gör många knop i alla fall :P hehe
-
Vi har även från och med idag testat att inte ha färskfoder, dels för att se om Atos vill äta sin vanliga mat. Men även kolla hur andedräkten blir utan färskfodret och enbart med den magiska vätskan jag har i hans vatten. Eftersom vi har märkt nu under dessa två dagar som varit att hans andedräkt blivit bättre, men vi har haft både färskfodret och vätskan så vet vi inte riktigt vilken som gör att han har bättre andedräkt. Men märker i såna fall snart. 
Atos har inte rört sin mat idag, så uppenbarligen är inte torrfodret gott utan färskfoder. Men han lär ju blir ordentligt hungrig snart. Dom äter ju faktiskt när de blir ordentligt hungriga, så de är ju bara att vänta och se när det sker.
-
Nu måste jag fortsätta med mina uppgifter, har gjort klart en "komplettering" fast de var inte en komplettering, utan jag hade missat att kommentera på två andras uppgifter. Så de har jag gjort nu och även fortsatt på samhällskunskapen (som förövrigt är skit tråkigt).
Hoppas alla ni njuter av eran lördag, jag njuter lite ändå fast jag pluggar. Har ju dricka och godis, samt tv på och ska som sagt strax kolla på filmen :)hihi
///Becca

Irritation!

Kategori: Hundar

Har nu på eftermiddagen cyklat mes Atos till och från Josse och Håkan, och det slår aldrig fel. När man kommer som ekipage på cykel med hund springandes bredvid så ska minst en tuta. Idag var det tre st, en på vägen dit och två på vägen hem..
Inte för att det stör mig och Atos när vi är ute på våran tur, men det finns faktiskt de som det kan störa ordentligt. Kanske så mycket att hunden rycker till, drar om kull cykeln och får mera panik. Är det så att de ekipaget har en springer som vi har så kan hunden skada sig ordentligt i stundens hetta. Är det bara i vanligt koppel kan hunden få sån panik och ägaren tappar kopplet och hunden springer ut på vägen.
Min fråga är om bilföraren kommer stå för konsekvenserna den har åstadkommit med sitt lilla "roande"?!
Jag vet att när vi cyklar och det tutar så kollar jag både Reggnr, bilmärke och färgen på bilen.. Men jag har den riden att göra det, då min inte reagerar.
Men jag tycker att de kanske ska använda hjärnan innan de tutar och gör en liten snabb konsekvensanalys. Har jag råd med det som kan komma att ske?!
Jag är i alla fall riktigt trött på det!

Hur som helst så gick våran tur bra, atos skötte sig perfekt, bortsett från panik stoppet för att kissa på vägen dit, och på vägen tillbaka var det ett panik stopp för att Bajsa. Men vad jag hört och så, så är det inte ovanligt att dom blir bajsnödiga under springturer. Och eftersom jag använder mig av en springer så blir dom panik stoppen skonsammare för hunden, mig och cykeln. Då springer är fäst under sadeln, så tar bakre delen av cykeln det rycket och gör det då inte till en sån dör vinglig och "farligt" stopp. Den är mer kontrollerad.
Så till er som har hund och cykel och planerar att cykla så rekommenderar jag en springer, finns av olika märken. Jag har Trixie bikerset och det är skit bra, man kan även ha två hundar kopplade i det samtidigt. Det får ett väldigt bra betyg av mig:-)
///Becca

Pluggardag

Kategori: Allmänt

Kan uppdatera er med att Atos äter gladerligen sin mat nu när färskfoder är i blandat. Uppenbarligen är han inte jätte intresserad av sitt torrfoder. För nu har han den rätta matlusten och äter som han ska. Nu när man serverar frukost på morgonen så äter han det och samma sak med kvällsmaten. Så jag blir faktiskt glad över att han inte är allt för krånglig hund ändå:-)

Idag är jag nog en väldigt tråkig matte, då jag spenderar min dag med att plugga. Har lämnat in två uppgifter och håller med med en tredje. Men den tredje förstörde rätt mycket för mig. Så jag funderar på att ta en paus och cykla upp till Josse och Atos så han får röra på sig, leka lite med sin bror och jag kan få kaffe, prata och göra av med lite energi. Det känns som jag inte riktigt haft tid med Atos idag, men som tur är så är ju David ledig. Så dom tog morgon promenaden, sedan följde David och Atos med till Emil. Så man kan väl ute riktigt säga att atos inte fått tillräckligt med varken motion eller uppmärksamhet. Kan säga att både Atos och Emil skötte sig jätte bra idag. Dom har ju inte setts på länge, men inga sura miner och inga dumheter. Så jag blir så stolt över grabbarna:-)
Nej nu ska jag fortsätta med mitt, så jag blir klar;-)
///Becca