justbeccca

Nu får det..

Kategori: Allmänt

Mer än gärna komma snö hit med. Det är snö på många många andra stället men inte här hos oss och jag börjar bli otroligt otålig, speciellt när jag får se bilder från andra ställen som fått snö och det är inte lite de fått. Så nu får det mer än gärna komma hit. Börjar bli ganska tråkigt med alla fast frusna löv över allt.. Ser heller snö över allt!
///Becca

En besvikelse till..

Kategori: Allmänt

Idag kom det jag beställde i fredags från Jami hundsport. Det var ett par spårhandskar som passade perfekt, men även 24st spår snitslar, de var jätte fina och så. MEN jag hade faktiskt kunna gjort som själv egentligen. Det är tygbitar snedklippta för hand, där man får bränna kamrarna på själv för att det inte ska frasa sönder.. Min tumme mår inte jätte bra just nu efter brännande på 24st snitslar..
Men jag sparade arbete i alla fall. Men tror faktiskt att de nästa 24st jag ska ha kommer jag att göra själv. Inte värt 130kr plus nästan 100kr i frakt.. Ne de står jag över faktiskt..

Köpte mig en pannlampa, nya söta skor och långkalsonger idag. Väldigt väldigt nöjd med alla mina köp. Även det jag beställde från Jami, men inte arbetet jag fick göra själv..

Nu ska Apoffen och jag strax gå ut på en sista runda och sedan sova natten. Ganska så trötta här hemma.
///Becca

Besvikelsen

Kategori: Allmänt

Infinna sig direkt jag öppnade ögonen imorse och insåg att det regnade istället för snöade(som var lovat 10-25cm).
Men man får väl ta det som det är, resten av Sverige(nästan hela) får snö, men icke Värmland...
Så jag blev ganska irriterad tillslut och skickade sms till David och tyckte vi skulle flytta, han gick med på det. Så vi får väl se om jag får min vilja igenom. Dalarna skulle passa mig bra faktiskt.

Men jag tog mig i alla fall igen denna dag, har bara haft Felix idag i drygt fyra timmar. Två väldigt nöjda grabbar här hemma. Han dammsuga och små städa innan han kom hit. Men ska städa ordentligt imorgon, har köpt hem lite saker som behövs för att städa bra. Typ som tandborste(badrummet).
Efter Felix åkte hem körde jag David så han kunde hämta ut jobbussen från deras verkstad och sedan fortsatte jag vidare ut till Edsvalla till ÖoB och skohuset. Inne på ÖoB blev de lite smått och gott som vanligt när man åker dit. Inne på skohuset fann jag ett par skor som jag gillar väldigt mycket. Bra sulor var det också, så man kan använde dom under vintern på spontan promenaderna utan att få ont i hela kroppen. Helt underbart! :-)

Nu ligger jag i soffan med atos och vänta på att David ska laga klart maten. Det luktar fruktansvärt gott och jag är super hungrig. En köttbit, potatisgratäng och whiskysås blir det:-)
Kanske är den klar tills polisskolan börjar på femman. Ska se om det är något att följa, ser ganska roligt ut på reklamen i alla fall. Hihi

Mina paket kommer trilla in en efter en känns det som också. Fick sms idag om att mina saker jag beställde i fredags är inlämnade till posten idag. Så kanske imorgon eller onsdag :-D
Sedan har vi alla saker jag beställde från ebay i lördags :-) jag är som ett barn på julafton:-) ihihihi

Nej, hoppas ni alla får en trevlig måndagskväll. Det kommer jag få :)
///Becca

3år idag!

Kategori: Iphone

Grattis på 3års dagen Atos!
Idag fyller världens bästa hund 3år. Atos börjar bli stor grabb nu, men han kommer alltid vara min lilla bebis.
Han se haft en super dag hittills, sitt första paket fick han i fredags. Då kom nämligen det nya vintertäcket från Hurtta. Så otroligt bra, är riktigt nöjd med köpet och helt klart värt 728kr. Kostar 895kr i butik(men de hade inte det gröna inne, därav internet köpet).

Mer idag har han fått massa gott att äta, fått leksaker osv. En riktigt bra dag för honom alltså. Plus på det har han bara träffat alla han älskar och även fått samtal från mormor när hon sjöng för honom.
Tror inte heller han kunde få en bättre start då det låg frost på asfalten, i gräset och bilarna (atos älskar vintern). Så det var varit en extra bra dag för honom. Frosten har legat hela dagen dessutom! Plus på detta så är det klass 1varning för snö i natt. Ska komma mellan 10-25cm :-D

Kan bara summera dagen med: lycklig hund, lycklig ägare:-) perfekt födelsedag!
///Becc

Lugna dagar

Kategori: Iphone

Jag tror jag faktiskt nu har lärt mig vad lugna dagar innebär och det menas med att man i princip ska ligga på soffan heeeela dagen, antingen kollandes på tv eller film.
Innan dessa dagar har jag trott att en lugn dag innebar promenader, plugga, städa, diska, umgås osv. För mig var det lugna dagar.
Men just nu säger min kropp, sov!
Antagligen för min dåliga sömn som jag får på grund av det onda och även att min kur med magtabletterna inte riktigt funkade.. Så jag borde väl ringa läkaren och kolla vad han säger. Men jag känner verkligen inte för det. Tror jag testar exakt ut och ser om det försvinner.

Ska ringa veterinären imorgon ock boka vaccinations tid tills nästa vecka, Atos blir ju tre nu på söndag och då är det dags för 3års sprutan :-) ska även då kolla lite om prova på simningen. Funderar på att ge Atos det i födelsedagspresent :-) men en present som är säker är det nya täcket han ska få, ska prova ut ett på torsdag eller fredag. Beror på hur vi ligger till i tiden och orken. Brukar ju ganska mycket folk igång den 25.

Nej nu ska jag strax krypa ner i sängen, är ganska så trött(inget ovanligt). David blir hemma imorgon från jobbet då han hade 38.5 i feber. Så han fick inte gå till jobbet för mig. Min prins får vara hemma istället och mysa framför tv och dricka massa varmt och även vatten så han blir frisk.
///Becca

Önskar mig

Kategori: Iphone

Vill ni göra mig världens lyckligaste?
Ge mig då i julklapp eller bara en söt liten överraskningspresent detta på bilden. Jag skulle absolut inte tacka nej till detta!
///Becca

En stund sen

Kategori: Iphone

Det var visst ett par dagar sen jag skrev något här. Men har inte riktigt haft varken lusten eller tiden till det. Har i storsett sen i måndags haft bråk med datorn och Iphonen och detta har gjort mig väldigt omotiverad till att använda elektronik alls. Men visst har vi väl alla såna dagar och motgångar?

Hur som så har Atos varåt deppig i några dagar nu. Men min första tanke var att hans mage krånglade och det verkar som det var den som gjorde att han va depp. Idag har han ätit som han ska och börjar komma tillbaka till sitt vanliga jag, så nu börjar det kännas bra igen.
Så våran vecka har i sig varit väldigt lugn.

Nu under lördagskvällen körde jag iväg David till en fest och sedan har Atos och jag myst i soffan till de två senaste Johan Falk filmerna. Alltså jag bara älskar dessa filmer! :-)
Vi tog även en pause i filmkollandet och gick på promenad med Josse och Texas, riktigt trevligt och mysigt var de:-) men ingen slår att komma hem och krypa ner i den nya mjamasen(pyjamas) och under ett täcke i soffan och kolla film, med massa levande ljus och lördags gottigheter:-)

Nu snart ska jag väl hämta David och sedda hem och sova natten med mina två favorit grabbar :-)
Hoppas ni andra har haft en lika mysig lördag som jag har haft :-)
///Becca

Mys!

Kategori: Iphone

Morgon mys på hög nivå!

Lussekatter

Kategori: Allmänt

Då var bakande klart för denna gång, redan för ett par timmarsen. Blev två satser med lussekatter och goda blev dom :) Har haft fyra här som godkännt dom, David, Josse, Håkan och Mia. Så de kändes riktigt bra, då jag egentligen har ärvt mammas dåliga bakkunskap :P haha 
 
Efter jag hade bakat klart så hade jag planerat att uppdatera Iphonen till senaste versionen av programvaran, men icke. Mitt under uppdateringen bestämde sig Itunes för att lägga av och då hängde sig själv klart telefonen. Efter ungefär tre timmars svordommar, slag på telen, skällt på både datorn och telen, några arga rusandes varv här hemma, så kom Mia med sin icka blonda hjärna och magiska fingrar. Vips så var Iphonen igång igen och redo för systemåterställning och sälerhetsuppdatering osv(dataspråk inte min grej).  
Nu sittar jag i alla fall och tar ner alla min livs viktiga appar, så som blocket, blogg.se, facebook, hotmail, hemnet(alla versioner) tv.nu, SMHI(ytterst viktig), hitta.se. mja ni ser ju nu hur min iphone är uppbygg med en massa olika appar. Jag är nog en blandad människa. Har knappt några spel, men jag har många läs appar(så som tidningar) fb, twitter, hotmail, blocket, hemnet, tv.nu, informantions appar om sjukdomar(för hund) osv.. 
 
Nej jag kanske skulle krypa ner i sängen och sortera apparna imorgon, är bajs trött och har enbart varit vaken tills nu för att få ordning på telen, utan den existerar inte min tillvaro. Det vill säga, min kontakt med hundägare(ganska så intressant nu på natten när Lina hämtade Tyra och Charlie). klockan har jag noll koll på vad den är utan telen, kontakten med resterade del av samhället och koll på världen finns liksom inte. 
Att sitta vid en dator är inte riktigt mig grej längre. Jag finner inte riktigt ro till detta, utan blir genast stressad över att jag kan göra flera saker samtidigt bara jag har min telefon.. 
Mja, ni får väl ta det som det är. Jag är iphone beroende, vardagen går inte ihop utan denna platta och sköra sak.. 
 
Nej, god natt! Nu är alla appar nere och jag är också strax nere.. i sängen bland alla mina underbara kuddar och under alla underbara täcken som finns där! :)
Imorgon är det Brutus tajm och sedan veterinär tajm för Texas. 
Glömt att säga att jag inte har Emil på två veckor nu, och det känns tomt redan nu. Han är ju den man åker till varje dag och får känna glädje av. Men jag får väl hålla ut dessa veckor och mysa extra mycket när han kommer hem igen(Emil är hund och ägaren är utomlands så nu förstår). 
Natti
///Becca

Sockerbagare

Kategori:

En sockerbagare som bor i staden.. Hon bakar.. Hmm. Lussekatter i oktober. Mums!
Jag hade igår ett så stort sug efter lussekatter, så jag bestämde mig då för att baka det idag. Så under dagen var jag iväg och handlade allt jag behövde och nu så väntar jag på att kunna börja rulla mina lussekatter. Det ska bli såååå gott att mumsa lussekatter redan nu. 
Dock gör jag bara en uppsättning nu, men funderar på att göra en till dirket denna deg är klar. Så man har lite att ta av. Så kan jag baka om en månad igen eller något sånt. Lussekatter är ju bland det godaste som finns. Plus på detta sipprar jag på ett glas med julmust. Nu är det bara den dära snön och musiken som saknas. Men lite kanske man får spara tills slutet på november. 
 
Annars idag är det lång dag för Tyra och Charlie här, de har varit här sen åtta imorse och går hem vid halv tolv i natt. Så vi har en riktigt lång och mysig dag här hemma. Jag har minst fyra ögon som är med i köket och kollar. Ibland kommer ett sjättepar in och kollar läget. Riktigt söta är dom! :)
 
Nej nu ska jag alldeles strax börja med det roliga i bakningen :)
///Becca

Mums!

Kategori: Iphone

Igår förmiddag kom leveransen med godiset till Atos. Detta är nog en av årets höjdpunkter för honom. Alldeles färska älgbensbitar, revbensbitar med kött på. Åh herre min gud, Atos var i himmelriket! Och inte nog med detta så blev de två bitar till lördagsgodis.
En liten påse till Josse så Texas fick lite att tugga på och även en liten påse till Mia så Ozzy fick lite att tugga på.
Kan säga med säkerhet att ingen av dessa vara sura eller missnöjda. Eller jo, när godisbiten var slut. Hehe

Kvällen igår spenderades hos Josse, Håkan och Carro. Med promenad runt området de bor på. Jag tränade både Texas och Atos med fotgående, fick super bra!
Sedan lekte David, jag och Atos med att hoppa upp och ner och över saker. Sånt älskar Atos:-)
Fick nybakade scones av Josse och te, en riktigt myskväll. Väl hemma kollade vi på sista transformers filmen och det var ganska tråkigt att de var sista filmen. De är faktiskt väldigt bra :-)
Jag har en bumblebee Audi! Ingen ide att argumentera emot det. Haha

Idag har jag i princip bott i soffan, jag har inte gjort så mycket, då jag inte är 100% frisk. Vissa blir förkylda med allt på en gång. För mig är det en sak varje dag. Igår var det ryggmusklerna. Idag har det verkligen varit näsan eller bihålan. Ni kanske förstår vad jag menar. Men samtidigt är heeeeela kroppen seg och död. Orken är inte på topp.
Har i alla fall kollat på repriserna från djurakuten, och Snowbuddies(en av mina och Atos favoritfilmer). Jag kan bara konstatera att vi verkligen vill ha snö. Hela kroppen bara skriker efter snö. I stora mängder, så som på filmen! Kan någon ge oss detta?!


Annars under helgen så har jag dammsugit nästan hela lägenheten, inte sovrummet. Då gav ryggen verkligen upp igår, så David gjorde det idag.
Har varit på Ikea och kollat film.
Träffade Alexandra en stund nyss, pratade om allt som vanligt:-)

Har även lekt som en idiot med Atos, för av någon konstig anledning är han väldigt busig och lekfull av sig just nu och då får man passa på :-)
I fredags snodde Atos för första gången i sitt liv något som inte var hans i hans höjd. Eller jo det var hans, men han hade ingen tillåtelse att ta den.
Det var Atosens freesbee gris, som jag hade lagt på byrån i hallen när jag grejade i hans låda. Och när jag hade gått därifrån så glömde jag lägga ner den i lådan igen. Så när Atos gick förbi och såg den, tog han med sig den till soffan.
Jag såg att han kom med den så jag tog den och gick tillbaka med den och bad han sedan hämta den. Men då var de genast inte kul..
Sedan igår när vi var hos Josse så tog han en knut(benknut) som låg på soffbordet. Bara så där, som om det var helt naturligt att han skulle ha den. Mitt framför ögonen på mig, Josse och David. Haha jag tror nog jag aldrig varit så förvånad som jag var i fredags och lördags.
För er som inte vet, Atos har aldrig i hela sitt liv tagit saker från bord eller så. Utan det var mer när han var mindre, typ pennor som låg i soffan, eller dosor(tv) som låg i soffan. Så hans väldigt knäppa beteende han har kört med i helgen vet jag inte riktigt vart de kommer ifrån.
Kanske är detta en ny omgång med tre års trots?
Ja för er som inte vet, så har Atos redan gått igenom sin tre års trots. Men han får mer än gärna ha en till. Jag älskar att träna med honom när han har trotsperioder, det är så kul då. Den arbetslusten och glädjen har man inte lika mycket annars.
Och är detta en slags trots, så är det en ganska så roligt. För mitt uppe i detta är han mer pratig(pipig) när han ser folk han känner igen, han är mer lekfull och har mer arbetslust. Men han är även sig själv. Den stabila och lugna atos.
Vet inte vad jag ska säga, mer än att jag älskar denna hund så otroligt mycket!
Vi får låta tiden visa om det är en trots eller inte.
///Becca

En självklarhet!

Kategori: Allmänt

Som den hästtjej jag i grunden är, både ryttare och kusk. Så tar man väl tillfället i akt när havre lastbilen vält efter en mörk väg.
Så nu på kvällen blev de en massa runt hopp i flera ton havre! :-D
Ganska så nöjd nu:-) haha
Bilderna är inte i bästa skick, då de är tagna med Iphonen. Så de får ni ursäkta!
///Becca

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_507882669606ee2bf159c022.jpg" class="image">

Debatten

Kategori:

Har precis kollat klart på debatten på SVT PLAY om hundattacker. 
Kan bara säga att jag blir ganska så arg och frustrerad på detta. För det första är programmet enbart uppbyggt på att visa felen med hundraser och hundägare. Programledaren är inte intresserad av att höra allt så som när Irene försöker förklara rasförbuden i Danmark och att det inet gått så som de önskat, den informationen viftar programledaren bort. Just så som hon beter sig i detta gör mig mer förskräckt än över en hundattack. Det är detta som leder till att de är som de är idag. Oansvariga icke lyssnande människor. Finns ganska så klart och tydligt hundägare som är såna, men även människorna runt om är exakt likadana. Jag kan inte ens få den respekten jag vill ha när jag är ute på promenad. Jag kan inte få styra vilka som får hälsa eller inte. Utan för att de ska förstå att jag inte vill att de ska hälsa får jag gå därifrån och vara skit arg.
 Här får ni länken, spola fram till 12.09 där börjar debatten om hundattacker. 
 
Jag kan säga så här, min första fråga när jag såg videon på rottisen och barnet i brunnsparken var: vad hände innan? vad gjorde barnet som fick hunden att tro att de skulle leka? 
Jo, av egna förutfattade meningar om att föräldrar har noll koll och noll uppfostran på sina barn. Jag blir utsatt för dessa flera gånger om dagen när jag är ute med min hund och mina dagmattehundar. Jag blir så jävla arg påd detta, det är inte mitt ansvar att skrika åt era barn eller uppfostra dom. 
Jag skaffade hund för att jag vill uppfostra och ha min bästa vän nära mig. Ni skaffade barn för att ni ville ha ett ansvar lika mycket som jag ville ha de över min hund. Men utav oss, så är jag den enda som gjort ett bra jobb och uppfostrat min hund och tagit mitt ansvar. 
 
Försölsta gången i mitt liv kan jag säga att Fredrik Steen har vettiga saker att säga i denna debatt och jag tycker att myndigheterna ska lyssna på honom. Har ger er gratis tips på hur ni kan göra den bästa undersökningen, men på något sätt känns det som ni tror den lättaste lösningen är Licens, körkort eller förbjuda raser. 
låt mig poängtera lite saker då.
1. Vi har körkort på bil, men ändå tas många för olovlig körning.
2. Vi har vapenlicens, men ändå har många vapen.
3. Förbjuder vi vissa raser, kommer problemen bara byta ras. Precis som ägarna som inte kan hundar byter raser, kommer problemen följa med dessa. 
4. Förbjuda blandraser, då har vi inte några hundar kvar alls. Det finns inga renrasiga hundar, alla är i grunden blandraser med ursprung från vargen och vargen kan vi inte ha som sällskaps djur.
 
Skulle vi nu förbjuda vissa raser och blandraser så rasar hela vårat system. Då har vi inte längre några polishundar, inga militärhundar, inga hundar inom vården och inga jakt hundar. vad händer med samhället då? Jo ganska snabbt går det utför. Så jag tycker att ni ska tänka igenom flera gånger om innan ni försöker med något. För utan hundar finns det mycket som inte kommer fungera.. 
///Becca
 
 

Mjaa

Kategori:

Dagarna bara flyger förbi. Kändes som det var igår jag uppdaterade er om helgen. Men så var det inte, jag börjar nog bli gammal. hehe 
 
I tisdags blev frysen fylld med nya älgklövar. På lördag kommer älggodiset, kommer ha en nöjd grabb här hemma :) hihi Ser verligen fram emot att använda de nya klövarna :) Vill att denna vecka ska gå fort, så vi kan gå ut i skogen nästa vecka. Ja jag är av den typen som inte går ut och stör första veckans jakt då den är den mest intensiva jakten. Sedan har jag jag nära kontakt med jägarna i det området vi lägger spår, så jag vet i princip vilket klockslag de sätter sig i sina bilar och åker hem. hehe 
Har även de senaste dagarna kollat runt lite på jaktlicens utbildning. Svarat på viktiga mail och lite sånt. 
Var på kvälls promenad i måndags på rud tillsammans med Alexandra och David M tillsammans med våra voffar. Sedan fick de leka av sig och träna lite. Så duktiga :) 
 
Annars har mycket tid gått åt till ingenting typ. Fika, umgåtts, studerat osv.. Dock känner jag mig inte effektiv, och nu har jag precis suttit och läst och letat information och jag blir bara så arg över att jag inte får fram min plugglust. Jag kommer verkligen ingenstans!!! 
Jag har faktiskt inte heller något speciellt att skriva om. Det finns minst 30 ämnen varje dag jag tänker skriva om, men kommer aldrig tillskott med det och när jag väl sätter mig för att skriva, så skiter sig allt. 
Så nej nu lägger jag ner detta..
///Becca

Måsten, skottlossning och familj

Kategori: Allmänt

Ja här har jag inte skrivit något på några dagar nu. Dels för att jag skulle uppdaterat i torsdags kväll, men som jag antar ni alla läst i tidningen, på polisens hemsida och texttv så var det i torsdags kväll skottlossning på långtäppan i Karlstad.
Ja jag vet jag bor inte där, men däremot bor mina två systrar där och min svåger. Så jag har under helgen spenderat mycket tid med dessa, då de just nu inte känner sig så trygga. Inte för att de såg något, men att höra skott precis utanför huset, få veta att en blivit skjuten i bröstet på gräsmattan där barnen i grannskapet leker, att polisen funnit ett vapen i skogen där de brukar gå. Det rubbar ens vardag och liv. Så jag har som sagt inte haft tid eller lust att skriva här under helgen.

Plus på detta har ena dagmattehunden Felix blivit sjuk. I onsdags kväll började han spy som bara den, och fortsatte ända tills torsdagen. Han åt inget och drack inget. Så ägarna åkte in med honom på torsdags morgonen, fick med special mat han skulle äta under dagen och gjorde han inte det, så skulle de in igen. Strax efter vårt samtal så fick de åka in akut med honom igen. Då han tillslut spydde blod och slem. Denna gång bestämde sig VET att behålla honom kvar. Så på fredagen fick han åka hem. Han har fått en kraftig infektion. Har inte hör något mer under helgen, men hoppas att det går åt rätt håll för honom.

Annas så har som sagt hela helgen varit familje grejer, så som Davis och jag hade film kväll i fredags.
Lördagen blev de en tur till Arvika-marten efter en mysfrukost hos Josse och Håkan med alla. Sen på kvällen blev vi alla bjudna på tacos hos Faster Anna, Stefan och Arwid. Riktigt mysigt:)
Idag har jag bara varit hos Josse och Håkan och umgåtts med mamma och Josse, sen kom Carro och tillsist Håkan och David. Då blev de pizza mys och mera ghost whisper.

Det bästa denna helg är faktiskt att mamma kom hem. Vi har haft en sån mysig helg. Vill ha flera sånna, fast utan detta hemska som drabbade de boende på långtäppan.
Idag har man sett att det börjar gå lite tillbaka till det normala. Men knappt så att barnen är ute och leker. Nästan inga är ute och rör sig. Idag är som sagt första dagen man sett lite mer åt det normala.
Alla spekulerar i detta som hände i torsdags kväll och det kan de få göra. Ingen vet vad som egentligen ligger till grund för detta. Det är bara att vänta och se.

Nu har ni fått en liten uppdatering på det senaste dagarna. Det är ingen ide att ställa frågor om skottlossning. Jag kan garantera er att varken jag eller de boende i området vet mer än ni gör. Vi alla även de boende får samma information, via media och polisens hemsida.
///Becca

Vi alla..

Kategori: Hundar

..Är värda att ha någon som vaktar mer oss.
Jag är stolt över att Atos tar in sina nya skyddslingar och gör ett fruktansvärt bra jobb.
Inte nog med att han vaktar över speciellt mig och David.
Jag är otroligt stolt över honom. Han är mina extra ögon, han är mina extra öron.
Han är halva mig och mer än så.
Så jag kan stolt säga att Atos är den jag gjorde honom till och jag tänker göra allt för honom resten av hans liv, för det är han värd. Han gör såå mycket för mig och andra.
Jag älskar min Atos<3
///Becca

Inget att säga just nu

Kategori: Bilder