justbeccca

Älskade säng!

Kategori: Iphone

Jag och våran säng, vi har ett speciellt band. Vi har en underförstådd kärlek, som inte alltid behövs uttryckas mellan oss.
Jag sköter min del med att hålla det rent och prydligt. Medan sängen ger mig mitt behov av sömn(nästan hela behovet) och håller sig fluffig, tillsammans med täckena och kuddarna.
Jag är fruktansvärt lycklig över att sängen sköter sin del av våran relation.

Med sett viss jag säga att jag är såååå trött att ögonen går i kors och jag ska sova nu. För imorgon bitti ska jag plocka bort all nytvättade tvätt, skriva klart mitt arbete och vid tolv kommer den nya hyresgästen tillsammans med sina föräldrar för att mäta fönster och lite sånt.
Så natti på er!
///Becca

Det härliga och underbara töar bort...

Kategori:

Ingen är mer ledsen än mig. Den bästa årstiden på året håller på att försvinna vad det ser ut som. Men kan ju hoppas på minst en omgång snö till och massa minusgrader. Jag har ju inte ens hunnit åka pulka än :( Plus på det så ska vi ju på prova på drag på sörmonshundklubb också. Då kan det ju inte vara barmark, eller jo det kan de. Men det är vinterdrag vi ska prova på. Så jag beställer några omgånger snö till tack! 
Hur som helst så ska det töa, så kan det lika gärna vara sol. Då blir inte tillvaron så trist och det är trevligt att gå på promenader.
 
Under denna vecka som varit har jag inte tagit emot några dagmattehundar, då Atos var dålig var och varannan dag förra veckan. Men vi tog bort dom benen vi misstänkte var boven i dramat till de spyomgånger som kom och nu har det varit lugnt sedan i lördags. Så det var nog dom, vad det verkar som. Så till veckan tar vi emot hundar som normalt igen. Förutsatt att Atos inte blir dålig de kommande dagarna. Men det borde han inte bli. Ska bli skönt för honom och för mig att dom förhoppningsvis har dagar här till veckan. 
 
Denna vecka har jag fukuserat på att plugga, just nu bara organisation och ledarskap. Väldigt intressant och rolig kurs. Dock mycket olika teorier och årtal när dessa teorier uppstod. Men det är fruktansvärt intressant hur bara några enstaka människor kom på att "ja om vi visar våra arbetare ett intresse, så ökar produktionen". Nehe, menar ni det. Om folk trivdes på sina arbeten och blev uppskattade och man tog redan på folks olika utbildningar, inriktningar, olika förutsättningar, mer att tänka på individen. 
hade jag drivit ett stort företag, hade jag gjort allt för att få det så bra som möjligt för mina arbetare. För som sagt, mår arbetarna bra, ökar produktionen. 
Men det ska i alla fall bli intressant att fortsätta denna kurs och jag tror det var ett väldigt bra val för mig. Eftersom jag själv går mycket i tankarna på starta eget. Men denna kunskap jag får med mig från denna kurs kommer även jag ha användning av i vanliga anställningar och även i olika former av träning. 
 
Igår bakade Josse och jag en varsin smörgåstårta, vi tjuv åt på Josses, innan hon och Håkan åkte hem. Min sparade vi till idag. Som David och jag har mumsat på och bara myst. Bara varit vi två och typ firat att vi fått ny lägenhet och även att vi slipper dubbelhyra i april. Väldigt nöjda! :) God var både Josses och min och jag ska faktiskt göra en egen till min födelsedag, fast självklart måste Josse stå med och hålla kol på vad jag gör :P haah
 
Idag kom även en liten överraskning till Atos från vårat favorit företag, Masterpet. Vi använder allt från dom, schampoo, balsam, tassalva och godis. 
Godis och tasssalva :)
///Becca

Sakta smyger det sig på

Kategori: Iphone

Vårkänslorna kommer sakta med säkert fram, idag speciellt. Vädret erbjuder sol, lite värme och kvittersång.
Man blir så mer glad, speciellt nu när snön nästan är borta igen. Det är typ bara is över allt, massa is.

Ska strax åka och hämta Josse och Håkan, och åka till Willys och handla lite till en överraskning till David :-) hihi
///Becca

Drömmar=mål

Kategori: Iphone

Sent som natten är, ligger jag trots allt ändå vaken och slipar på mina drömmar. Som är mina mål. Men som det är nu, så tar vi allt en dag i taget och ror hem allt i land först som är på gång.
Studier denna terminen ut, flytt, träning av Atos, påbörja en ny träningsinriktning(ordentligt),fylla år, fira familjen som fyller år under våran, para Atos, osv. Vi har kanske lite fler planer, men dessa är som sagt inte något jag berättar här.. Ännu..

Men nu ska jag försöka lägga ner mina slipningar i dag på planerna och krypa ner i den varma sängen. Kroppen börjar strejka vilken dag som helst nu(eller det har den redan börjat med) på grund av för lite med sömn, för mycket i hjärnan, väderomslag. Smärta, smärta, smärta. Någon som vill byta?
Jag kan erbjuda en nacke som innehåller smärta och knakningar(smäller när djupa andetag tas för kotorna lägger sig rätt), även delar av ryggraden som går ner mellan skuldrorna, dessa innehåller även som smärta och knakningar(smällar även där vi andetag, sträckning, böjning) och vi har även det självklara smärtan i vänstra skulderbladet.
Detta erbjuder jag någon vänlig själ som vill testa på livet med smärta.
Jag mottar fullt friska kroppsdelar på dessa områden, så jag bara kan få sova en liten skön sömn, bara om det skulle vara för några timmar. Så energin och orken infinner sig.

God natt på er mina kära läsare.
///Becca

Grattis i förskott!

Kategori: Iphone

Till mig själv :-D Ja för idag kom den för tidiga födelsedagspresenten.
Det är så att jag special beställde en Iphone skal med en utvald bild och egna text, självklart med Atos på. Jag är sååå nöjd med skalet så jag tror jag avlider.
Kan varmt rekommendera flera att göra sett som har Iphone 4,4s och 5. Vilken sida kan jag skriva när jag kommer ihåg namnet på. Hehe
///Becca

Födelsedagsfirande

Kategori: Iphone

Gårdagen spenderades med Josse och Becca, på massa olika ställen. Eller ja, Grums, där Josse köpte en hatthylla och vi även besökte en liten inredningsbutik. Dit ska jag återbesöka när vi flyttat.
Sedan till Ilanda, där vi fann lite smått och gott, jag speciellt två par super söta strumpor :-) haha
Sedan biltema, sedan hem till Becca, sedan Ikea, där vi fikade och Josse shoppade lite grejer. Tillslut åkte vi och köpte pizza, hem till Josse och Håkan där vi åt och pratade.
Becca och jag satt i trappen och kollade på när Josse grejade i nedre hallen. Även David och hundarna kom och kikade på vad vi pysslade med.
Sedda körde vi hem Becca och åkte hem.

Hela natten har jag vaknat till och från och fryst som en idiot. Så jag har använt David som min värmekälla, har medvetet trasslat in mina ben i honom för att få så mycket värme som möjligt. Hade jag kunnat och fått, hade jag använt honom som täcke :-D

Idag på förmiddagen var Alex och jag till systemet, sedan hem och sa hej då i princip med David som skulle iväg och spela Paintball, för hans killkompis fyller år. Precis efter David åkte, ekade Atos spy igen, det är andra gången denna vecka... Senast var i torsdags och vi vet inte varför det kommer, eller vi har teorier om vad det kan vara. Så nu är det slut mes just dom benen som vi tror är anledningen.

Jag blev hämtad någon timme senare av Josse och Håkan för jag behövde iväg en sväng och fixa en present.

Nu håller jag på att göra mig klar och sedan ska jag fixa till det sista på presenten :-) hihi halv sex hämtar Becca och Viktor mig för att köra oss till Alexandra och David M, för vi ska fira våran älskade vän David M födelsedag(han fyller år imorgon). Ska bli super mysigt och trevligt :-)

Ni alla får ha en fortsatt trevlig lördag.
///Becca

SM-veckan

Kategori:

Här får ni en länk till dagens live sändning, pågår nu! Men går att se senare också :)
 
 
 
Titta på dessa så kanske ni blir lika lyckliga som jag blev och börjar gråta. haha 
 
///Becca

nenene

Kategori:

Tro inte att allt kommer gå som de ska. För det gör det inte. Blir lovad ett samtal i går på skype klockan 14, men de skedde inte, men då fick jag i alla fall mail. 
idag skulle det vara 9.30. Detta gjorde då att min mysmorgon inte blev med Atos, och våran normaltsett längre morgonpromenad blev nedkortad. Men till vad för nytta?! Jag satt i 40 minuter inloggad på skype stirrandes på ett namn i väntan på att personen skulle loggga in och ha vårat samtal. Men de skedda aldrig. Blir så frustrerad över människor som tror sig att dom är viktigare än alla andra. 
 
Blev en promenad till då i stället och sedan bara slapp i soffan och läsa lite i företagsekonomiboken. Mina nya böcker har inte kommit än. Sedan en till promenad och nu äter jag lite mellis och dricker en latte och ska kolla på SVTPLAYS SM-Vecka draghund :) Kollade gårdagens 4-spann och nu kollar vi igen :) 
Kan ju berätta för er att igår när starterna gick så började jag grina som ett litet barn, fråga mig inte varför. Kan varit en glädje omgång. 
Samma sak hände nu när nordiskstil starterna gick, så typiskt mig! Tur att det bara är jag och Atos hemma :P haha 
 
Ska lyssna och titta på detta en stund och sedan hoppa in i duschen för att kunna möta upp josse :) 
///Becca

Hemlisar

Kategori:

Det är alltid skönt att shoppa dagen innan löningsdagen. Det är fruktansvärt lugnt i butikerna och det finns en massa till mig då :) haha Nej men seriöst så är det alltid skönare att shoppa dagen innan löning. 
Började dagen med att läsa mail från läraren som jag skulle skypat med idag att hon inte kunde. Så vi ska ta det halv tio imorgonbitti. Så det blev en promenad och lugn och mysig morgon med Atos. 
Lite mail kontakt med tjejerna jag köpte studieböckerna av och sedan var klockan nästan lunch, så då var det dags att ta på sig varma kläder för att gå ut med Atos och denna gång hade vi ett mål med promenaden. Vi skulle gå bort till Thaimassagen vid sundsta och köpa en Espressomaskin av en kille. Tog varvet runt tjärnet och mötte upp honom. Köpte den och traskade hem med världens lyckligaste hund. Passade på innan jag gick att ringa Alexandra och fråga om hon ville med till Ikea, och självklart ville hon de. Så medans Atos och jag var ute och gick gjorde hon sig klar. Kom hem och lämnade Atos och maskinen. Gick ner till bilen och ringde Alexandra, som skulle gå ut i väntan på mig. 
Väl på ikea när vi traskade runt där, ringde David och ville äta lunch med oss. Så han kom bort till Ikea och åt med oss. Riktigt trevlig, trots att jag fortfarande var sur på honom efter en pratstund igår. Japp, jag är en sån tjej som blir sur när jag inte får ordentliga svar på en gång. Eller ja, när det väl kommer till den punkten man behöver svar så är det en massa velande och de ogillar jag skarpt! 
 
Men hur som helst så var lunchen trevlig, när vi hade ätit klart så åkte David tillbaka till jobbet och vi fortsatte med vårat uppdrag på Ikea, jag skulle ha en fotoram och en mjölkskumskanna. Alexandra skulle egentligen inte ha något, men hon fick med sig en nya byrå och två mattor, en till badrummet och en till hallen. Jag fick även med mig en till ram, som har plats för tre foton som jag ska göra i ordning och 4 flyttkartonger kom med hem för min del. 
Efter Ikea åkte vi till Pets för hundmatsinköp och då blev de självklart lite godis till Atos, tre ben och fyra påsar chicken Coins(Atos favoritgodis, som typ innehåller tio bitar och kostar 39kr, lagomt billigt). När vi ändå var där ute blev det en tur in på skokanonen och där inne fann jag nya vinterskor, och jag bara älskar dom. De var dessutom rea på dom. Om jag minns rätt kostar dom 600kr eller 800kr från början, men var nedsatta till 199kr och de var ingen snack om saken, de följde så fint med hem och jag är sååååå nöjd med dom :) 
Vid fyra var jag hemma igen hos David och Atos och då började David greja med ezpressomaskinen och  gjorde en latte till mig som var super god :) Jag gjorde i ordning tavlan med kylskåpsmagneterna och sedan blev de plugg för min del, medans David och Atos åkte iväg för att köpa någon tejp som Lidel hade plockat in och en promenad. Men när han var borta så ringde hans mor och han åkte ut dit och grejade. Vid nio var dom hemma och då hade jag hunnit plugga och även haft Håkan och Texas här. Texas var här på sin veckokloklippningstur. Idag var han mer bråkig än har varit på jätte länge. Men det har nästan gått två veckor sedan sist. Så ja, han tyckte väl att han kunde kosta på sig. Men hoppas att nästa gång blir bättre :) 
Nu på sena kvällen har David och jag fyllt i ett formulär och jag vill bara skricka till hela världen vad det var för något, men det får tiden utvisa faktiskt. Vi vill inte säga något än :) hihih Så ni mina kära läsare får klura på den hemligheten ett tag, tills vi säger något mer om det :) 
Nu ska jag krypa ner i sängen och bara sova så djupt de bara går. Natti på er :)
///Becca

Fika och shopping

Kategori: Allmänt

Två av kvinnans bästa vänner är fika, kaffe fika med sina vänner, sina nära och kära. Men även shopping är en av de bästa sakerna. Att shoppa kläder och skor ska det tydligen vara som är det bästa. Men enligt mig är lycka när man shoppar nya strumpor, jag älskar strumpor! Jag får inte ens plats med alla mina strumpor längre, ändå måste jag köpa nya imorgon. För jag bara älskar nya strumpor! 
Men hur som helst, en fika på stan med underbara Rebecca, kaffe, kaka och massa prat. De är helt underbart, prata allt mellan himel och jord och timmarna bara springer iväg. 
Efter fikan mötte vi Alexandra och Lova, och sedan gick vi till olika affärer för Becca ville ha en ny hoodie, dock fann hon ingen och jag testade lite nya kläder. Men självklart är det snyggt när de hänger på galgen men inte fan på.. Skit! Men fann tillslut en ny t-shirt på HM, super nöjd och den kostade 80kr :) 
 
Men det jag faktiskt är mest nöjd över i dag som jag köpt är mina kylskåpsmagneter. Men dessa ska göras om, magneterna ska bort och det ska bli en tavla. Tänkte åka iväg till Ikea imorgon och köpa det, förhoppningsvis på förmiddagen. Annars får det bli på sen eftermiddagen, har skype samtal med min företagsekonomi lärare imorgon för att få hjälp, eller hoppas att jag får det, men inget man kan lita på. 
 
Jag blev verkligen jätte kär i dessa och var bara tvungen att ha dom :) Den sista är väldigt mycker ironi i, då David är allergisk mot hundar. Men det går faktiskt bra med Atos, än så länge i alla fall. Men vi har ju alltid chansen med läkemedel om David skulle blir för allergisk, annars vet David att de är han som åker först :P haha 
 
Nu har även alla mina kurser kommit upp och jag har köpt två böcker till mina två första kurser över blocket, så de borde komma i början på nästa vecka, tror inte de hinner komma på fredag faktiskt. Men jag är ganska så nöjd med att jag fick tag så snabbt i böcker. Med tanke på att böckerna kostade runt 450kr/st på en bokhandel och jag får betala 255kr och 298kr är jag fruktansvärt nöjd med detta som ni kanske förstår :) Inom mig lever en väldigt snål människa, som hellre sponsrar djuraffärerna med pengar än bokhandeln. haha 
 
Mäta mina små kylskåpsmagneter och sedan ta en sista promenad. Efter det blir de äntligen natten :) 
///Becca

Äntligen en uppgång, kanske

Kategori:

Under förmiddagen idag rättade allt upp sig nu med skolan. Fick samtal om Historian 1b, tydligen dög inte uppgifterna och tack vare deras dåliga kommunikation var jag tvungen att ta en F-prövning.. Ganska irriterad på dom! Men ja, jag gör det och får det överstökat. Vet ju vad som sak fixas. 
Sedan ringde jag runt mellan Infokomp och Antagningen här i stan och försökte få fram vad jag skulle göra med kursen som inte blir av. Fick i uppgift att välja en ny, valde en ny och det blev en av dom jag sökte från första början, Privatjuredik. När jag läste om den, verkade den intressant. Så då fick de bli den. Så på måndag ska mina kurser komma upp och jag kan börja leka böcker.. En vecka försent... Men jag får väl bara ta det och göra som de säger, fast det inte är mitt fel. 
 
Men det är skönt nu att allt börjar ordna sig och jag hoppas nu att de går smidigt resten av våren med skolan. För detta har verkligen tagit på mig och tålamodet sa bara "poff" igår, så var det borta. Men nu håller vi tummarna. 
///Becca

Atos, min Atos <3

Kategori:

En promenad med Atos består av lek, träning och rastning. Han får inte göra precis som han vill, utan jag ställer faktiskt lite krav på honom. Vi har alltid vissa mål med våra promenader. Så som att gå fot en viss sträcka och eftersom vi bor i stan har vi super bra riktmärken, lyktstolparna. han ska gå fot mellan så många och sedan får han gå och sniffa som han vill mellan så många. 
Det bästa med vintern är faktiskt att Atos blir så jäkla lycklig av att gå ut. Han på nästan varje promenad studsar fram, och nej det är inte dragiga eller jobba studsar, utan det är glädje studsar och de är så roligt att se. Man själv blir så glad av att se honom så lycklig. 
Dock har vi ju den delen av promenaden när han fryser om sina tassar så han börjar hoppa på tre ben, eller lägger sig, som han faktiskt tillslut gör. Men nu när kylan trängt sig på igen och minusgraderna är fler, så masserar vi tassarna innan vi går ut och även smörjer in dom med en tasssalva. Funkar utmärkt, hittils i alla fall. När man masserar tassarna kommer blodcirkulationen i gång och då fryser dom inte lika lätt om tassarna. 
 
EN av de mest roligaste sakerna med Atos är att om han har varit ute mycket en dag, fram till ungefär 16-17 på eftermiddagen. När han kommer in, då vill han i princip bara gå ut igen. Det är nästan en självklar grej för honom. Han liksom har bestämt att man bara ska in och vända för att gå ut igen. Väldigt kul att se honom sån faktiskt. 
 
Atos är en fruktansvärt egen hund, han har en stark personlighet som tydligt visar med kroppspåk och minspel(i ansiktet) vad han tycker och tänker. Han är stundvis svårmotiverad och stundvis den enklaste som finns. Man kan säga som ägare och hundförare till Atos att han är en gåta från dag till dag.
Människor han inte känner är han skeptisk emot, han är inte den som springer fram i glädje av att någon vill hälsa, utan han mer tittar på dom och säger: "Och du tror att du är vem?! "
Människor han känner, blir han sååå lycklig av att träffa, vissa tjuter han av glädje när han ser dom. Vet han vart de bor, ja då börjar han redan i bilen att visa sin glädje. 
 
Jag älskar att titta på Atos olika beteenden, studera honom, njuta av hans närvaro, för jag måste erkänna. När man väl får komma in honom på livet, så känner man att man fått ett privilege. Atos är och kommer alltid vara en speciell hund. 
///Becca

Älskar vintern!

Kategori: Iphone

För er som inte visste så älskar jag vintern, det är den bästa årstiden på året och jag kommer bli en fruktansvärt besviken människa den dagen vi inte längre får vinter. För ja, låt oss inse att en vacker dag kommer inte detta komma till oss längre. Allt detta tack vare den globala växthuseffekten.
Ja, jag tänker på den redan nu och kan känna en stress över att inte en vacker dag få snö eller många minus här. Därför tar jag vara på detta nu och uppskattar det så länge det går.

Men för att få er att förstå vad jag egentligen stör mig på får ni en bild som jag skrivit för att jag idag verkligen tröttnade på dessa jäkla bilder på termometrar och statusuppdateringar om hur mänga minus det är. Ja, det är vinter, ni vet det lika väl som jag. Dina minus i samma stad vi bor i har jag med hos mig. Räcker med att jag kollar på min egna termometer!!
Men som sagt jag älskar vintern! :-)
///Becca

Kryddar krånglet med lite mer krångel

Kategori:

Ja som ni kanske förstår så fortsätter bara allt krångel.
Jag har fortfarande inte fått veta något om Historian och ganska så självklart svara inte läraren på mail. Men han sa början på nästa vecka. Dock vet jag inte vad början på nästa vecka är för honom. För mig var det igår... Men alla är vi olika. 
Men inte nog med detta, hade inte mina nya kurser kommit upp igår och jag sökte som en idiot efter den ansvariga på antagningen här i Karlstad, både igår och idag. Tillslut idag, efter att ytterliggare ett mail gått iväg till henne och även till Studievägledningen och även 78 samtal senare svarade hon i sin telefon. Dock visste hon inte vad som hade hänt så hon skulle kolla upp det och ringa upp mig igen. Några minuter senare ringde hon upp och allt var fixat, så mina kurser skulle komma upp nu under veckan och jag skulle få ett välkommande mail från Infokomp. Så då mailade jag till infokomp och frågade dom om jag nu kunde skicka in min studieförsäkran till CSN. Fick tillbaka ett mail på att min första kurs jag skulle ha inte kommer att starta i vår hos dom.. Skit kul!!! Och de frågade då om det fanns någon annan jag vill läsa istället. Ja om jag får veta vad ni har för fler kurser.. Detta kommer förhoppningsvis lösas imorgon, då sista mailet från dom kom halv fem och då hade dom stängt.. KUL!!! Jag är så trött och irriterad på detta. Kan inte allt bara bli bra någon jävla gång?! Kan inte krånglet infinna sig hos någon annan än mig? 
Men ja, man får försöka se det positivt. Jag lär mig något nytt och det är nog löst imorgon. Vill bara komma åt mina kurser nu. Besviken är jag över att Aktivitetsledarskaps kursen inte blir av, då det verkade rolig. Men nu får jag nog välja någon tråkig och trist kurs istället. 
 
Mer idag vet jag inte vad som flugit i Atos, han har varit full av energi och studsat fram på promenaderna. Nu den sista han och David var ute på så sprang dom i princip hela då Atos hade bestämt sig vart han skulle redan i trpphuset. Ingen vet faktiskt vart han skulle, men det är kul att se honom så lycklig. Tror livet har varit snällt mot honom just idag. Hans glädje smittar av sig på en och man själv blir glad av att se honom. hihi 
 
Har idag varit på Ikea med Josse och Becca. Det var en mysig tur med fika och massor med prat. Mestadels hundar faktiskt om jag ska vara ärlig. Riktigt trevligt :) Josse handlade det hon skulle ha på Ikea och sedan åkte vi hem. 
Strax efter sex kom köparna på barbordet, så nu är det sålt och våra kartonger ska imorgon få flytta ner i källaren äntligen. Men ska packa om två där nere först innan dessa här uppe får flytta ned. hihi
Ska även imorgon försöka fortsätta packa här hemma. Ja som ni kanske förstått också så är febern borta, eller ja jag är ju lite smått hänging efter turen på Ikea, men inte alls som jag var igår. 
Arbetar även på min plan som jag skrev att jag skulle göra idag. Får dock inga konkreta svar, men jag kommer ändå ha sista ordet och vill jag så gör jag :D hehe 
 
Nu ska jag krypa upp i soffan med täcke och mysa med mina finisar här hemma. 
///Becca

Mer taggad

Kategori: Iphone

Bara för folk säger att jag inte kan eller ska, så blir jag mer taggad till att göra det.
Dock är jag inte ensam i den frågan, så innan beslut tas och sånt annat viktig,måste en dialog föras med den svårt motiverade David här hemma.

Det får bli ett förhoppningsvis uppdrag att utföra imorgon, om kroppen går med på det. För jag har tydligen feber... Crap! Men det passar bra, då inga hundar mer än Atos ska vara här denna vecka.
///En febrig Becca

Packat, packat och lite mer packat

Kategori:

Egentligen skulle två nya kurser startat idag, men de har tyvärr inte dykt upp på min infokompsida. Så morgonen spenderades med massa mail och samtal, dock utan framgångar. Men efter några timmars frusteration så gick jag iväg och hämtade fler metrotidningar, ungefär så där 150st för att fortsätta packa ner saker här hemma. 
Idag var det vitrinskåpet, alla prydnadssaker, vissa tavlor jag missat, nästan alla sängkläder, har kvar fyra olika set till våran säng och två set till gäster. Packade även ner delar av min garderob och även gardiner. Så nu står 11 kartonger klara här i lägenheten och väntar på att få flytta ner i källaren, men dit kommer de inte förens tidigast imorgon, då de som ska köpa barbordet ska komma imorgon, då de drygade ut dagen i dag och tillslut klockan sex fick jag ett mail om att de inte hinner idag. Så de skulle försöka imorgon, men skrev då att om jag inte fått en tid senast klockan 16.00 läggs den ut på annons igen, men denna gången på blocket, och där lär det nog gå fort då det är ett superbra pris på saker för ett värde på 1700kr. 
Hoppas på att få mina nya kurser imorgon, då jag verkligen ser fram emot dessa kurser inför våren. Fast jag får två kurser nu och sedan kommer de andra två komma upp under våren.. Jag vill väldigt gärna se vad de är för kurslitteratur jag ska ha, men detta kommer jag inte åt förens kursen kommer upp. Så jag får fint sitta och vänta, fast som ni förstår så väntar ju inte jag. Jag stressar folk istället och jagar dom. Så jag lär nog veta väldigt snart vad det är för kurser. hehe 
Mer idag har Alexandra varit här, tog promenad och åt på McD och sedan druckit kaffe. Hon höll mig även sällskap när jag fortsatte packa i sovrummet och då fann jag nya prydnadskuddar jag aldrig någonsin ens packat upp från påsen de kom i från Ellos och eftersom jag inte packat upp dom på två år, så lär jag inte göra det än. Så då fick Alexandra dom av mig. Tänkte att de får nog komma upp ifrån påsen de kom i hemma hos dom. Ett lite bättre liv där, än hos mig :P hehe 
Skickade även med en tidining som jag aldrig öppnade sommaren 2011, då jag råkade beställa hem en och även köpte en. Så hon fick den oöppnade, och där tänkte jag att de skulle finna lite roliga övningar till Prinsen :) 
 
Nu ska jag ta något att äta och kanske sedan gå ner i källaren och flytta över kläder från tå trasiga kartonger till en hel, båda är halv fulla kanske jag ska lägga till ;)
Annars blir de en myskväll i soffan, tills natten träninger sig på. 
Eftersom det är kramens dag idag, får ni alla en varsin kram av mig och Atos idag
///Kram Becca

Mysigaste helgen på länge

Kategori:

Fredagen spenderades hemma först, sedan i rastgården med Josse och hundarna. Sedan en kaffe hemma hos oss  och planerade kvällen lite. När Josse åkte hem så åkte David och jag till Ikea för att få ltie insperation till nya hemmet. Ja, David konstaterade att jag redan bestämt hur det ska se ut, då jag i princip bara gick förbi allt. Medan han stannade och kikade på i princip allt. Hehe Men mysigt var det :)
Efter ikea åkte vi hem och hämtade Atos och åkte upp till Josse och Håkan och hade en mysig kväll med nachos och sedan promenad med vovvarna. Vid halv elva var vi hemma igen och elva sov vi. Ja vi är tlötta i detta hem :)
"En nöjd Atos rapporterade i fredags att tunneln i rastgården var lite halkig, men de stoppade inte honom."
"En busig Texas säger till sin mamma att sparka den trasiga bollbiten, så han kan få springa efter den!"
Lördagen var en lugn dag, men mysig morgon. David gjorde god och mysig frukost. Sedan körde jag iväg honom och Atos ut till Svärmor för David skulle jobba lite och Atos är ju alltid med där ute nu. Det är liksom Atos favorit ställe, han blir sur om han luktar på David och känner att David varit där utan honom. Japp, Atos kan visa sina känslor rätt tydligt. 
När jag hade lämnat dom åkte jag till Alexandra och David(dock var David inte hemma när jag kom). Där blev de kaffe och prat, massor med prat :) Sedan kom David och vi fortsatte prata. Vid kvart i fem åkte Alexandra och jag vidare till ICA Maxi för lite godia handling och sedan hem till mig. Här hemma satt David, Micke och Sebben och drack kaffe och umgicks. Riktigt trevligt :) Åt lite mat och sedan fick David koppla om datorn så Tv, blev skärmen till datorn. Då vi inte hunnit köpa en omvandlare så vi kan inte ha båda ikopplade samtidigt än. Eller jo hunnit har vi, men alla ställen vi varit på har de varit slut.. Ganska irriterande.. Men det funkade igår att göra så som vi gjorde. 
Alexandra och jag kollade på 3 filmer från 19.00 till 01.00 drygt. Först de tre muskitörerna(min favoritfilm), sedan hypnotisören och till sist The house at the end of the street. tre väldigt bra filmer :) Vi har två till att se som bara väntar på nästa mysdag. 
"Atos nya stil i snön uta hos svärmor. Han lägger ner framkroppen och drar den i snön efter att ha lekt en stund." 
Idag har vi bara tagit de lugnt igen hittils. David hade bakat scones till frukost, så då fick man nybakade scoens :) Mums!! Sedan blev de en promenad, som gick förbi Shell för inköp av kaffe till promenaden. Mycket mysigt och trevligt :) Nu är David och Atos ute hos svärmor igen, världens nöjdaste hund :) Själv ska jag slappa lite till i soffan och sedan hitta på något. Vet inte riktigt vad än, men funderar på att packa ner vitrinskåpet och lite andra saker. 
///Becca

Tänk om de bara var...

Kategori:

.. Varmt i hemmet, då skulle jag inte frysa i alla fall. Men det är väl drömmar, man hoppas att den lägenheten vi flyttar till är mycket bättre. Har frysit hela morgonen och förmiddagen och detta har gjort att jag inte orkat velat göra allt jag skulle ha gjort, för det är sååå kallt här hemma.. 
Men ska ta en lunch promenad nu med Atos och sedan sätta igång. Tänkte gå så han får springa lite lös och leka i snön. Han älskar ju snö :) Efter promnaden ska jag tända den lilla eldstaden, den ger faktiskt ganska mycket värme och sedan börja städa. Kul dag! :P haha
 
Jag kom på att jag glömde berätta att vi igår fick en köpare på barbordet, så de skulle komma på måndag eller tisdag och hämta det. Då de flyttar på måndag, så ville dom inte ha det förens då. Helt perfekt för mig. Så länge jag blir av med det innan 1 april är jag nöjd :) hihi
Ha en bra dag alla! 
///Becca

Det flyter på nu

Kategori:

Idag har dagen bara flugit förbi. Felix kom vid halv nio och självklart hade han laddat med mycket energi tills idag. Så han har röjt i princip hela dagen, ända fram till halv fem. Då blev han hämtad. 
Under dagen har jag grejat här hemma, tränat Atos och sedan små tränat felix, för jag upptäckte för någon vecka sedan att han kan en grej och gjorde det då utan belöning. Så jag var bara tvungen att kolla om det gick igen och de gjorde det :) Tog med mig hundarna på en promenad på morgonen för att hämta/sno en bunt med metro tidningar, fick med mig cirka 100st hem. Ganska så nöjd faktiskt :) 
Vid två kom Josse i väntan på att Felix skulle bli hämtad för vi skulle iväg då direkt, dock 1,5timme försenat. Under tiden blev de lite små fix, kaffe, dusch, en tvättmaskin igång. Ja lite allmänt, samtidigt har jag mailat med min historia lärare och admin på infokomp, äntligen börjar det ske saker nu. Så hoppas att det blir klart nu med den kursen. 
Efter turen med Josse kom jag hem, där jag möttes av en super glad Atos som hade fått ett ben, av davids kompis Micke som hade kommit hit på kaffe och han hade varit söt och köpt med en varsin bulle till oss alla och två ben till Atos. Så vi alla fikade, även Atos :) När Micke åkte satte jag och David igång med mina uppgifter, jag har nämligen en tendens till att köra fast i ord som redan står, för att sedan kunna formulera om det på ett bra sätt. Jag är mer av den typen, det som står är bra. Nöj dig med detta! Men icke, nu är det andra gången en uppgift ändras. Trots att allt redan är omskrivet innan. Men ja vi får väl hoppas att denna gång blir bättre. 
Sedan var det en till i historian som skulle ändras, men på den var det bara 3% av 100% som skulle ändras. Den första var det 76% av 100% som skulle ändras. 
När dessa var klara fixade vi till en del på en uppgift i företagsekonomin 2. Så nu är tre uppgifter inskickade. Nu är det bara att vänta på svar på dessa och även på de tidigare inlämnade. Hoppas på att få dessa redan imorgon. 
 
Detta var våran dag de, promenader är förstås tagna med! 
Nu ska jag krypa ner i sängen, sova förhoppningsvis fler timmar än i natt. För att sedan gå upp imorgon, ta en skön morgon promenad, äta frukost och börja städa här hemma. Vet ju inte än om vi har visning av lägenheten på fredag. Ska även försöka köra iväg skräpet i källaren med hjälp av Josse och sedan kommer Alexandra hit imorgon igen :) Ska även fortsätta packa och om jag fått uppgifterna fixa dom. 
 
Nu säger jag god natt och gör som Atos! 
Gömmer huvudet under kudden! :)
///Becca

Bra igen!

Kategori: Iphone

På morgon promenaden gjorde Atos nummer två och han är stabil igen i mage. Så skönt att se de. Manligt ju lite smått orolig när det bara kommer utanförvarning och ingen aning om vad det kan vara. Men det verkar inte vara magsjukan, för Felix har hittills inte blivit dålig. Skönt i alla fall att allt är normalt igen :-)

Jag funderar ganska så mycket, David kommer någon gång under våren åka utomlands med sin syster. Vad det lät som sist så skulle det ske i början på maj. Då funderar jag faktiskt på att packa in Atos i bilen och åka ner till mamma i Falkenberg och bara ha en "minisemester" själv. Kan vara trevligt att hitta på något annat. Självklart kommer syster och hennes blivande man hälsas på då med. Men i alla fall. Planerna lutar åt de :-) Får bestämma mig när jag får ett konkret datum av David som dom ska åka.

En fundering av alla dessa som går runt i hjärnan just nu.
Ha en mysig och trevlig förmiddag, det har jag med Atos och Felix :-)
///Becca

Lugna tider existerar inte!

Kategori:

I alla fall i detta hem, vad det verkar som. Eller jo, jag har ju uppenbarligen fel på vad som är lugnt. Idag hade jag lätt kunna säga att det varit en lugn dag. Men jag blir rättad ganska fort att det inte är det. 
Morgonmys med Atos, det är ett måste på morgonen. Annars är inte dagarna som de ska vara, precis som att Oboy glaset måste intas även då. 
Två promenader på ganska kort tid, då någon svart herre här hemma tyckte det var extra roligt ute idag, så vi lurar mami att jag är jätte nödig tio minuter efter vi kom in. Så vi måste springa akut ut igen.. Men bara för att LEKA!! Ja det gör mig inget, men inte när jag är hungrig som en häst och knappt någon energi i kroppen. Men var ute en stund i snön så nöjd blev han. 
Kom in och någon halv timme senare kom Carro och Josse förbi för lite kaffe och prat. En sista hej då till Carro som packade väskan idag för att åka ner till Falkenberg och umgås med mor och syster en sväng. 
Efter dom åkte var det klädes byte, promenad, och sedan blev Felix och jag hämtade av Josse för att åka förbi och lämna in kontraktet/uppsägningen hos våran nuvarande hyresvärd och lite prat. 
Efter det blev det en tur på Rusta och där köptes mer fryspåsar till att kunna packa ner saker och sedan stora svarta sopsäckar. Idag ska jag nämligen börja med källaren i sällskap av Alexandra :) yeay!! Slipper vara där själv :)
 
Promenad och andra tvättmaskinen gjord, pratat och uppdaterat David om saker. Sedan fortsatte jakten på att få tag i vilken lärare det nu är jag har i historian, för något står inte rätt till där. Har fått en komplettering, men inte det mailet med kompletteringen.. Så det går inte ihop, och eftersom min lärare inte går att få tag på, så mailade jag idag igen till admin för att de om hjälp och även sätta press på läraren att skynda sig. Då kursen egentligen är slut, men dom har krånglat till det för mig. Jag orkar verkligen verkligen inte mer krågnel nu.. Önskar att allt bara slutade krångla för mig just nu! 
men en positiv sak var att igår när jag hade somnat strax efter nio så fixade David mitt E-leg, så det ska nu funka för mig. Bara att hoppas att det gör det, för jag har inte vågat mig på att testa det. Risken att det inte funkar gör mig på bristningsgränsen till att kasta ut datorn från balkongen ner på gatan. 
 
Nu ska jag återgå till att njuta av min smoothie, den var inte lika god som den i söndags. Men den var god ändå, eller ja det går ner i alla fall :P haha Och vänta in Alex ska komma :)
///Becca

På bättringsvägen

Kategori: Iphone

Atos verkar vara på bättringsvägen efter gårdagens magkrångel. Så en sten lättade lite nu när han verkar bli bättre. Ätit har han inte gjort på över 24 timmar men hoppas på att de kommer igång under dagen.
Han får Pro-Kolin+ tre gånger om dagen nu, i hopp om att magen ska bli ännu bättre snabbare. Men man ska inte stressa på sånt egentligen. Så därför tar vi det med ro. Han får i alla fall i sig goda bakterier för magen, vilket är ett stort plus.
Nu hopas vi att det inte är magsjukan, utan bara något som han fått i sig som är ute ur systemet nu. Fr är det magsjukan har ju Felix definitivt fått det.

Nu får de blir kaffe eller något annat gott och varmt och fortsätta ha Morgonmys i soffan framför tv med Atos.
///Becca

Kanske på väg åt rätt håll

Kategori: Allmänt

Men bara kanske! har lyckats på den andra datorn få ner E-leg, men självklart funkar det inte... Men ja, det skulle david ta en titt på sen, jag skiter i det just nu. Orkar verkligen inte med mer krångel.
 
Men nu ska vi berätta om fredagen. Jag har studerat Entreprenöskap på distans(som jag gör med alla mina kurser). Men just denna kurs var jag så motiverad att göra för att det är något som intreserar mig extra mycket är det just entreprenörskap. Men detta ändrades fort, då läraren inte var en bra lärare och hittade på egna uppgifter, krånglade till allt och skulle ha allt på dennes sätt, trots att uppgifterna är formade på ett annat. Jag hade under förra veckan skickat flertal mail till denna person för att få respons på arbeten, för att få veta vad personen menade med vad den hade skrivit i kommentarsrutan. Men inget svar alls. För ens på fredagen, då jag skickade när jag hade sett att mina sista uppgift varit rättad. Då bad jag om en skype tid, ja för nu vettni, nu skypar man med sina lärare på distans. 
Hur som helst, kvart över fyra ringde läraren till mig på Skype, börjar med att vara trevligt till att sedan övergå till en nedtryckande och otrevlig attityd. Där sitter jag på andra sidan skärmen och ska fortfarande uppföra mig, trots att jag till min stora besvikelse får höra att jag får F i kursen för jag inte gjort mina kompletteringar. Då ifrågasatte jag personen varför denne inte svarat på mina mail under veckan, men det fick jag inget svar på. Sedan börjar personen gå igenom uppgifter och jag tar på mig att jag missuppfattade en uppgift och att det var mitt egna fel, då flera andra förklarat för mig att jag gjort fel. Så det hade jag inga som helst problem med. Men samtalet fortsatte med dennes dåliga attityd och otrevlighet bara blev värre. Personen började luta sig tillbaka, småle och försökte mer och mer att trycka ner mig. Men jag fick nog tillslut och berättade för personen att jag har redan ringt infokomp och ifrågasatt dennes jobb som lärare för någon vecka sedan och fick då veta att de personen gjorde mot mig då är inte okej. Så det personen nu skulle göra mot mig, viste jag inte heller var okej. Så jag bad denna att vänta tills idag(måndag) att sätta betyg på mig så jag skulle hinna ringa till infokomp och prata med dom angående detta. Personen blev sur och samtidigt ställd över att jag faktiskt sa ifrån. Personen avslutade det otroligt dåliga, otrevliga och respektlösa samtalet med ett glatt, "Ha en trevlig helg". 
 
Nu ska jag göra klart här för er alla, jag var neutral i detta. Jag hade inget otrevlig underton, ingen attityd eller något. Jag var faktiskt mest chockad över hur en person som faktiskt jobbar på vuxenutbildningen kan sitta med en sådan dålig attityd och vara runt 45-50år och tycka sig ha rätten till en 15årings sätt att vara mot andra människor. Jag var chockad över betyget och att personen väntade till sista sekund att säga vad som var fel. 
I all ilska loggade jag snabbt ut från skype och gick ut från sovrummet där jag möttes av David och Alexandra i köket, som har hört hela samtalet och funderade på varför jag kunde vara så lugn under hela samtalet(jag blir normal sett ganska likadan mot människor som dom är mot mig). Men jag tänkte hela tiden på att jag kommer få min hämd och att jag måste hålla min ryggfri och att jag tjänar absolut inget på att vara otrevlig tillbaka. 
Men med lite övertalan från David loggade jag in på skype igen och började chatta med läraren. Lyckades fixa till mig så att om jag ändrade uppgifter till så som personen ville ha det, så skulle jag i alla fall bli godkänd(E). Detta skulle jag fixa till under helgen och läraren skulle rätta det på måndag(idag). Jag med hjälp av Alexandra fixade till tre uppgifter och gjorde en Power point presentation som en extra grej. Inlämnade 2timmar efter samtalet ägt rumt. 
Japp, jag var ganska så nöjd då. Under helgen kändes det bra och igår(söndag) fick jag bara en konstig känsla och jag började bli nervös och orolig. 
 
Idag gick jag in på min Infokompsida och kollade, såg då att min kurs var borta och då är det antingen betygsatt eller så har jag inte varit aktiv på ungefär 2veckor(vilket inte stämmer). Men hur som helst, mailade läraren på tidig förmiddag. Tänkte att jag borde får ett svar. I mailet stod det: Hej! Min kurs är borta från min sida, så jag kan inte se om du satt betyg och inte heller vad du tyckte om mina kompletteringar. 
När klockan var kvart i tolv ringde jag till admin på infokomp, då jag inte hört något än från läraren. Får då höra till min stora besvikelse att läraren satt F på mig ändå. Då började jag berätta om allt som hänt med läraren under hösten och även just i fredags och under förra veckan. Fick veta även att läraren hade läst mina kompletteringar men inte nämnt något om dem. 
Admin ordnade så att vice rektorn/chefen skulle ringa upp mig. Men det blev istället själva rektorn och han och jag hade en trevlig och intressant pratstund. Han fick veta allt som hänt och det enda jag ville var att någon annan lärare skulle titta på alla uppgifter som var inlämnade från början. Han skulle fixa det och även att de nya skulle bli inräknade i det. Han skulle även prata med läraren som hade gjort detta mot mig och sa även att om personen inte kan ta kritrik ska personen inte vara lärare heller. Han sa att han skulle ringa två samtal och sedan hör av sig, antagligen senare idag. Vi la på och jag fortsatte med mitt(torka bajs efter en dålig atos).
Några minuter senare ringer han igen och då för att berätta att några minuter efter jag och Admin lagt på hade läraren ringt till dom för att ändra mitt betyg, så jag fick D på kursen nu istället. Personen hade råkat sätta fel betyg och ville nu rätta till det. 
Så utan en fortsatt krånglig situation blev det bättre, bara läraren tog sitt förnuft tillfånga. Men chefen skulle ändå ta upp kritiken för att det var inte acceptabelt att bete sig så på videoskypsamtal med en elev. 
 
Nu känns det lättare igen och jag känner även att nu behöver jag inte känna en rädsla över min Företagsekonomikurs 2, då jag kände att allt rättades till och utan att någon annan behövade säga till personen. Men en liten orolig känsla finns ändå i kroppen. Nu är jag strax klar med alla kurser från hösten, väntar på svar på Historian(lärarbytes krångel som egentligen inte skulle skett, har noll koll på läget men tog det också med Admin förut). Sedan är det F-prövingen på företagse.2 kvar, där är det två uppgifter som ska fixas. Tänkte försöka få det fixat på onsdag med hjälp av David, jag förstår inget av den kursen alls. Den är hemsk, jag tipsar er om att inte läsa den om ni tyckte att företagsekonomi 1 var kul, stanna där då. Denna är riktigt hemsk, på gränsen till mardrömmar. 

Men inte för att ni alla ska tro att det jobba idag är över, mitt uppe i alla dessa samtal idag började Atos spy och tillslut rann det ut rompen på honom också. Så har en hund som är väldigt dålig i magen och totalt slutkörd. Spytt i omgångar och bajsat i omgånger(dock bara en gång inne). Så efter vi hade varit och skrivit på kontraktet på nya lägenheten så åkte vi till Apoteket och köpte Pro-Koling+, för det har funkat förut på atos när han är dålig. Kanske är det magsjukan som går nu eller så är det bara något han fått i sig. Hur som helst så är han liggandes i sin säng just nu och där har han legat i någon timme. Kan hoppas på att det vänder nu i natt till det bättre och lillen från bli pigg och glad igen. 
Nu ska jag lägga mig i soffan och fortsätta kolla på tv och bara vara. Jag fryser och mår inte super bra och är fruktansvärt trött. Mår nog inte bra för att jag är så trött som jag är just nu. 
Ska även göra mig en fruktsmoothie, bara älskar blendern jag valde ut till david i julklapp från hans jobb :P hehe Bra deal va? :P
///Becca

Tekniska saker...

Kategori: Iphone

.. Är inte min grej. Så är det bara. Jag försöker installera ett E-leg på datorn och självklart ska dataskiten och Nordea krångla!
Ska berätta om fredagen alldeles strax, om datorn vill göra som jag vill. Den lever ganska så farligt just nu, de kan jag lova er. Även om hur denna dag varit.. Än en gång slutkörd på energi. Men nu hoppas vi på det bättre :-)

Uppdatering kommer snart! :)
///Becca

Nopp

Kategori: Iphone

Hade ingen som helst lust igår att skriva om det som hände i fredags. Sedan kom jag på att det bästa är att vänta tills måndag och skriva om det. Ska ringa samtal då angående detta. Så jag kan få svar på saker och ting.
Så detta betyder att ni får vänta tills måndag om uppdatering kring fredagens händelse.

Annars har helgen varit lugn, fick kartonger från Josse och Alexandra i fredagskväll, så jag ska börja packa om nere i källaren. Så jag kan börja här uppe sedan. Vill vara klar så fort som möjligt :-)

Gårdagen var lugn, jag sov väldigt mycket, och de var ganska så välbehövligt efter veckan som varit. Sedan kollade jag på film, umgicks med Atos och David. Sedan blev det en tur till Coop på bergvik för att kolla persienner, staket, köpa godis och dricka. Vi fann ett staket och sedan godis och dricka.
Sedan blev det en tur upp till Josse och dom, och en tur lite över allt och tillsist kom vi hem. Landade i soffan i ca 30min för att sedan sova.

Idag har hittills varit en lugn dag, har Carro här som skulle fått kaffe. Men de var slut, så David skulle köpa med hem när han kommer nu vilken sekund som helst. Ska bli gott :-D jag verkligen längtar efter kaffe! :-)
///Becca

Slutkörd..

Kategori: Iphone

Ja detta är det enda sättet att beskriva mig och ja, jag går verkligen på övertid. Men nu, nu ska jag dejta kudden i fler flera flera timmar. Efter en vecka med knappt något sömn (inget ovanligt egentligen, men vant mig vid lite fler timmar än några enstaka) och en dag som varit toppen fram tills en samtal och då bara rann de över för mig.
Men ni får en uppdatering imorgon om detta mer, nu orkar jag verkligen inte. Så ni får ursäkta detta.
///Becca

Natten!

Kategori: Allmänt

Nu blir det natten, nu är alla arbeten inskickade i historian. Så nu är det bara att vänta på svar. Hoppas på att han är nöjd så jag slipper detta nu och kan börja på det nya snart.
De nya kurserna jag sökt ser jag fram emot och hoppas på att kunna ge mig en rolig studie tid på distans. Sedan till höstas kommer jag söka vissa kurser i skolan för att vissa behövs vara i skolan om man ska klara dom och även att vissa inte finns på distans.

Men nu, nu ni ska jag sova. Sova skönt och några timmar längre än de senaste nätterna. Imorgon ska jag ringa och säga upp lägenheten, så vi kan bli av med den och vad det verkar som så har vi redan ett par som vill ha den :-)
///Becca

Drömtydningar

Kategori:

När jag flyttade hemifrån för några år sedan, fick jag den perfekta första lägenheten. Det fann dock bara en nackdel, första veckan i lägenheten drömmde jag om en man som jagade mig och knivhögg mig i bakhuvudet. Där tog drömmen slut. Jag kommer fortfarande ihåg den drömmen och han hälsade på mig ytterliggare en gång den veckan i sömnen. Han var en väldigt obehaglig typ. Men efter de två besöken upphörde han att dyka in, under drygt ett års tid. Sedan när jag blev sjukskriven så började han poppa upp igen, fast denna gång inte bara i drömmarna. Han liksom gick igen i lägenheten. Det är svårt att förklara just detta i skrift.
Men hur som helst nu innan jul skrev jag på en sida på facebook och frågade om detta. Hon tydde det åt mig och sedan har jag inte tänkt något mer på det. Fram tills igår när jag skrev där igen, för att få två andra drömmar tydda. Den ena drömmen har jag haft i någon/några månader och den andra började dagen efter nyår. Jag hade redan misstanke om vad dessa drömmar betydde, men kände ändå att jag behövde höra någon annan säga det till mig. Och nej jag är inte rädd för något av dessa djuren, men jag har respekt och skulle inte vilja stöta på någon av dom i skogen med hund. Då ser jag helst att jag är själv. 
 
Jag: 
Jag har drömt nu ett par gånger att jag är ute i skogen med hunden. Antingen går vi på promenad eller så tränar vi blodspår. När vi lägger blodspår drömmer jag om att vi stöter på vildsvin, och blir jagade upp i ett träd, jag kommer upp och hissar upp hunden i selen, men medan jag hissar upp honom så glider han ur sin sele och faller ner till vildsvinen. Då vaknar jag så jag vet inte vad som händer. 
Det andra är när vi är ute och går på skogspromenad så stöter vi på vargar, och vi blir jagade där på samma sätt, fast denna gången springer vi till bilen. Jag släpper hunden så han kan springa och hoppa in i bilen före mig, men väl framme där dyker det upp vargar från andra håll i skogen. Han är vid bilen när de dyker upp och jag är längre bort. Jag vet inte heller där vad som händer vid bilen då vargarna dykt upp, då jag vaknar. Men dessa två olika drömmar har jag haft nu några gånger och jag skulle gärna vilja veta vad de betyder.
Svar:
Hej rebecca,Ja den har ett enket budskap eller rättare sagt; den berättar om din rädsala att din hund blir skadad på riktigt. Att du är handlingskraftig råder inga tvivel om, med tanke på att du i drömmen klättade upp i trädet. Och eftersom du skriver om att lägga blodspår utgår jag ifrån att du håler på att träna upp din hund till jakt Och det är nog där din största rädsla ligger. Att det kommer att hända honom något under jakt. Den andra drömmen om att ni enbart är på promenad men blir jagade är också rädsla, men då att han kanske kommer bort av nån anledning. Så helt enkelt står den för din oro att det ska hända din hund något oavsett situation. Hoppas det var till hjällp Mvh marie
 
Den första drömmen kommer från när jag fick veta att just i den skogen vi spårar är ett favorit ställe för de ny etablerade vildsvinen och efter att någon sköt ledar suggan förökar dom sig snabbt. Men jag har trots detta spårat, men har då kollat av området ordentligt. Men som det är nu så avråder jägarna/markägarna folk att vara i den skogen och grusgropen då det är oroligt och ingen har kartlagt än hur de rör sig. 
Den andra drömmer kommer från nyårsdagen. Det var då jag började hjälpa till att söka efter en hund vid namnet Iris här i Karlstad. Hon försvann på nyårskvällen vid nio tiden och stack till skogs. När vi på kvällen var några ute och sökte efter henne i djupdalsskogen hörde både jag och Carro morranden från skogen. Nu denna veckan har vi här fått veta att i denna skog har en ny vargflock etablerat sig. De har även visat sid på elljusspåren på rud. Så de är ganska så närgångna. 
Så jag vet att dessa två är två rädlsor och oro över att jag inte kan styra allt som sker i Atos liv. Jag tror även det handlar om nyår, den värsta dagen på året för Atos och många andra djur och hundar. Jag är en kontrollfreak och när jag inte kan styra över saker så börjar jag drömma konstiga drömmar. Men jag tror faktiskt detta handlar om en rädsla att förlora Atos. 
 
Nu ska jag återgå till mitt roliga fördjupningsarbete och honungste :)
Tänkte även flika in att vi har fått en ny lägenhet och vi tackade ja till den, så imorgon ska hon ringa boka in kontraktskrivningstid. YEAY!!! 
///Becca

The world!

Kategori: Bilder

När datorn möter tänderna..

Kategori:

Jag tänkte sitta här och klaga på min faktiskt onda rumpa. Så här mycket jag suttit de senaste dagarna har jag inte gjort på jag vet inte när.. Hunden? nej han är inte det minsta understimulerad. Jag? jo jag är grymt understimulerad. Nog för att hjärnan används mycket och är i gång konstant, men kroppen. Herregud kroppen, den är så rastlös. Jag är nog inte personen som använder hjärnan mer än nödvädigt, men kroppen, den är van att arbeta och röra på sig. Så att nu de senaste dagarna spenderat tiden fastkilad mellan två kuddar i soffan med datorn i knät är en pina! Någon som vill byta? 
Inte nog med det, så satte jag datorn i framtänderna precis när jag skulle ställa den tillrätta i knät. Det är farligt med datorer, man får fruktansvärt ont i varje kroppsdel, även tänderna uppenbarligen.. 
 
Men hur som helst är jag nu färdig med de två värsta uppgifterna, de som innehöll tidsaxlar på olika tider i historien. En innehöll en tidsaxel, den andra innehöll tre?! och båda skulle skrivas på max 3 sidor.. Skit! Sista blev faktiskt fyra sidor, ungefär fem meningar på fjärde sidan. 
Men nu hoppas jag han är nöjd i alla fall med dessa jag lämnat in hittils. Imorgon ska jag börja med mitt fördbjupningsarbete, har några att välja på med det lutar åt jurdbrukets utveckling faktiskt. De andra lät och såg dryga ut.. 

Nu ska jag ta en sista promenad med atos och sedan krypa ner i sängen. Imorgon kommer Tyra och Charlie vid tio. Så Atos lär vara nöjd imorgon att ha sina favvisar här imorgon :) 
Atos håller på att lära sig nya trick, han håller på med tre olika nu faktiskt. Två med David och ett med mig. De två med David är påbyggnader av trick som Atos redan kan. Det jag håller på med är något helt nytt, vi tar allt i små omgånger då mitt tålamod tydligen inte alls är något bra nu och Atos i princip bara vill sätta sig ner och få godisen då... Ganska irriterande om jag ska vara ärligt. Men det finns en bild som beskriver detta sätt bra. 
Tror Atos kör på denna och även inställningen "jag ska bara ".. 
///Becca

Kallt!!

Kategori: Allmänt

Jag fryser! Det är så fruktansvärt kallt och jag bara fryser. Trots högst med kläder och täcken så fryser jag. Kanske är det min tur att bli sjuk nu..
Oavsett ska jag ut i regnet nu på en promenad med Atos och sedan ska vi mysa ner oss i soffan och kolla på min favoritfilm, de tre musketörerna! :-) och dricka te och bara mysa. Den enda nackdelen är ju den att atos inte så gärna ligger på en längre... Men mot hans vilja kanske det går att gå?!
///Becca

Historia

Kategori:

Man fastnar så lätt i historia, så man glömmer bort att det faktiskt var annat som skulle göras. Men ja, Carro fick sig ett förlåt samtal från mig en kvart efter utsatt tid. Dock får hon vänta mer och vara barnvakt själv ett tag till. Bilen som innehåller David och Atos åkte ut till svärmor för att fixa med papprena. 
Själv som ni kanske förstår sitter jag och skriver historia och ska jag vara ärlig är det skit tråkigt och jag skulle kunna göra flera hundra olika saker än just det. Ska i alla fall nu när jag precis gjort klart min komplettering på uppgiften från igår ta fram dammsugaren och gå ett varv. När hemmet är fyllt med hundar blir det mycket hundhår och trots att jag ett sådant stort valpsug så vill jag gärna att den nya hunden som ska infinna sig i lägenheten andas och inte bara är en lurvtuss :P hehe 
 
Atos, Felix och jag följde med Carro och Texas när de skulle gå hem. Sedan vek vi av och tog en längre runda än att vända och gå hem igen. Så de fick en skön promenad och grabbarna skötte sig bra, trots att Atos är lite små knäpp och dragig stundvis. Men vid hundmöte så gick de fint och smidigt. Inga sura miner eller dragande från någon hund. Ganska så nöjd jag var då :) hihi 
 
Nu ska jag ta ett varv med tussuppsamlaren, göra varm chocklad och fortsätta plugga tills bilen kommer hem. Men de blir mer pluggning, fast i ett annat hus då :P hehe 
 
 
Har även under dagen idag lag ut en annons, för en sak detta år. Men är ganska så säker på att rykten kommer att skapas nu, speciellt när jag påpekade i annonsen att det inte är bråttom att köpa just den. Så vi får väl se vad och om det kommer rykten. Jag själv hade nog frågat om det stämde varför man sökte just en sådan sak. Men tills dagen kommer med den frågan, ska jag sitta här med min varma choklad och njuta :)
Jag har ganska roligt åt det i alla fall :) 
///Becca

Kaffebesök

Kategori: Allmänt

Tisdagen inleddes med en härlig morgon promenad, följt av mys i soffan tills det var dags för andra promenad innan Felix kom hit.
Felix anlände vid halv två, strax inpå kom pappa på besök och någon minut senare kom Carro och Texas.
Har haft kaffe mys nu någon timme och prata med dessa två underbara.

Mer idag blir det pluggande, fick komplettering som jag trodde, fast det var bara en liten text på ungefär 5 rader jag skulle skriva om. Så det var inte så farligt.
Ska även göra en resultatkalkyl till en uppgift som jag råkade glömma göra. Så kanske hon blir nöjd.
///Becca

Helgen

Kategori:

Fredagskvällen:
 
Efter allt som hade med skola att göra var klart för dagen, så blev de samtal med mor på telefon samtidigt jag faktiskt skrev lite mer historia. Tog mig fram tills idag att skriva klart den uppgiften, och jag får säkert komplettera på den bara för att... Men hur som helst, så sedan bar det iväg för att hämta först Alexandra och sedan Rebecca. På två olika ställen här i stan :) Under tiden jag hämtade dom skickade jag ner David till affären för att handla lite mat till kvällen och även så jag kunde göra smoothies, banan, mmm!! :) Vi fick hem Davids julklapp från jobbet i fredags, ni vet den jag valde :) Och det var en bländer, så nu kan jag minsan göra mina smoothisar och allt sånt gott här hemma, som jag försökt göra i två års tid.. 
Hur som helst, här hemma hade vi mys, drack kaffe, pratade, sververade smoothies, pratade, pratade, ja jag passade även på att diska och hängde tvätt. 
David kompisar Micke och Sebben kom förbi, så efter drygt två timmars väntade på mat för dessa grabbar ställde dom sig själva tillslut och lagade mat åt oss alla sex :) Blav nachos och gott var det! Fick inget kamben som jag egentligen ville ha, men det kan vänta till nästa helg. David är ändå trött på mitt tjat om kamben :P haha 
I alla fall fredagen avslutades 04.00 när jag åkte från Rebecca när jag hade släppt av henne. hehe 
Kan då tillägga att lördagen var seeeeg!
Atos myste ner sig snabbt i soffen när vi kom hem på natten/morgonen.
 
Lördagen:
 
En totalt lugn och skön dag. Gick upp tjugo över tolv, efter att ha pratat med mamma från tolv tills det att jag gick upp. Då hade redan Atos och David åkt iväg till svärmor för att greja med den kollapsade bakaxeln på gräsklipparen. Atos älskar att vara där ute, så han få i princip följa med dit varje gång David åker dit nu. Atos är inte sen med att tacka nej till en tur i bilen och sedan få springa lös på gården och bara bumla runt.
Jag satt framför tv hela dagen och även datorn, pluggade och kollade på tv. 
När Atos och David kom hem blev det promenad till Casablanka för att hyra Hamilton 2, köpa godis och dricka. Atos och jag stod ute medan David var inne och handlade, jag skulle aldrig binda atos utanför, då står jag hellre med ute i kylan. Självklart valde Atos att stå högst upp på en snöhög och ned från den kom han inte lätt, knappt med godislockande ville han komma ned. Men efter att ha stått en stund och kikat ut över den spektakulära nobelrondellen kom han ned till mig.. Låt mig då tillägga att denna rondell inte innehåller något mer än en gräsmatta i princip.. Men många bilar kom och åkte runt i den och det går väl inte att missa, eller?? 
Ja kvällen spenderades i soffan med filmmys och sedan åkte vi ut en sväng och kollade efter Iris som vi letat efter tidigare förra veckan. Men ingen syntes till, så vi åkte hem igen efter en timme drygt. Hamnade åter igen i soffan och där satt i i drygt i en timme innan Håkan, Josse och Carro kom förbi. Sedan blev de natten. 
Atos fann en ny sovstil, under en kuddhög på sin sida i soffan. Riktigt söt! :)
Söndag:
 
Tog sovmorgon igen, gick upp, kollade på tv en sväng och myste med smoothie, tröttnade på julpyntet så jag plockade ned allt, började städa och tvätta. Så nu är allt klart här hemma, ska bara ned med kartongerna i källaren, eller ja jag kunde ju inte packa ner dukarna och gardinerna, försen idag(måndag) då det tvättades under söndagen. 
Carro kom förbi på kaffe och sedan tog vi oss en tur ut till Maxi på Bergvik. Sedan hem, åt pizza och hamnade i matkoma till King Arthur resterade del av kvällen. Pratade med Alexandra och sedan somnade jag i soffan. Ja under tiden jag pratade med Alex, så parkerade Atos hela sin kroppsvikt på min arm, i en tyst protest i att jag var i vägen. Det märkte jag speciellt när jag reste mig och gick ut för att röka, när jag sedan tittade in genom fönstret hade han snabbt tagit min plats i soffan. 
Somnade och vaknade vid fyra av att Atos återigen slängde sig på mig i en tystprotest att jag var i vägen för hans del av soffan. Jag reste mig upp, gick ut i köket, tittade ut och funderade varför det såg ut som det hade kommit snö på parkeringen, men att det såg ut som bilar hade stått där under tiden. Låt mig då tillägga att affären varit stäng sedan tio och ingen bil hade stått på dessa platser. Så jag gick ut på balkongen för att kolla, och jo då, det hade snöat lite. Så ganska så nöjd gick jag in igen och tänkte "mm sova vad gott". Nene, där låg det en Atos på min plats... IGEN! Men la mig med huvudet åt andra hållet och efter några minuter tröttnade han på mitt krånglande med benen så han gick ned från min plats och då var JAG snabb med att ta tillbaka den. hihi
Banan!!!!!! 
Japp, snö kom det faktiskt :)
 
Platstjuven i soffan, ganska så nöjd var han :P 
 
Måndag: 
 
Mys morgon med Atos, sedan kom carro på besök med Texas så grabbarna lekte lite. Atos med juckade på honom av någon anledning... Ganska arg matte kan jag säga.. 
Vid halv tre åkte jag och Atos och hämtade David M för en tur till Pets. Han skulle handla hundmat och jag skulle väga Atos. Atos väger på pricken 35 kilo. Matte blev ganska så nöjd och glad igen på honom :) Detta är atos ideal vikt, han är slank och fin, men även välmusklad. Mycket nöjd! 
Efter där stannade vi till på Netto, de har ju ganska så roliga saker inne ibland. Blev en dricka där :P hehe 
Väl hemma blev det plugg, plugg, mat, plugg, plugg, prat med david, plugg, telefonsamtal med Mia, sedan Carro, sedan plugg, plugg, prat med david(som kom hem igen från svärmor med Atos). Sedan plugg, plugg, tefonsamtal med mamma, sedan med Carro. Nu är jag färdig pluggad, men som jag skrev tidigare så får jag säkert komplettering och jag har verkligen inte lust med detta längre... 
Nej nu blir det en sista promenad och sedan natten, jag ville egentligen sova natten redan 17.00 idag. Men jag fick inte det för David.. 

Imorgon kommer Felix, så Atos kommer blir så nöjd och glad. Sedan kommer dagen bestå av plugg.. 
Natti på er
///Becca
 

Flyger förbi

Kategori: Allmänt

Helgerna har en tendens till att bara flyga förbi. Det känns som man nästan bara hinner blinka på fredagen och när man öppnar ögonen så är det söndag.
Och tillåt mig att tillägga att jag är en form av nykterist. Då när jag fick veta vad alkohol och rökning påverkar nerverna, så skulle jag enligt läkarna börja röka, för det kan underlätta, stimulera och döva smärta. Medan alkohol inte är så jätte bra, det kunde förvärra, efter ett halvårs festande mycket i test för att se hur det gick, valde jag att enbart hålla mig till rökningen. Visst någon enstaka gång, ja det gör inget. Festar kanske en gång i halvåret. Blir ändå aldrig full eller bakis. Så det känns som att jag eldar upp pengarna istället för att få ett resultat. Ja någon enstaka cider eller vinglas till mat tar jag mig, men oftast somnar jag ifrån det. Så nej, jag är mer en nykterist.
Ändå känner jag att det känns som att helgen försvinner på ett ögonblick.

Ni ska få en bättre uppdatering om helgen imorgon, jag är för trött nu för att ens starta datorn och börja leta mig in på rätt sida.
Har i alla fall haft en mysig kväll hemma med Atos och David, kollandes på King Arthur. En av de bästa filmerna någonsin :-)
Ska ta och byta om och gå ut på sista promenaden. Ska även gå bort till Shell och säga hej då till Pär som jobbar sin sista natt där nu :-( fruktansvärt tråkigt, han var faktiskt en av de bästa av de alla där borta(kanske för att han jag känt längst).
Nej, god natt och sov gott alla :-)
///Becca

Sakta...

Kategori:

 
..Går det framåt..
har haft betygsamtal under morgonen. Trodde dock att det planerade samtalet skulle vara redovisning, men där hade jag tydligen fel. hehe Men jag blev glad för det, för jag slapp redovisa det jag hade skrivit om :) Tror jag ska söka till hösten geografi 2. Det var en rolig kurs och han berättade hur han hade tänkt med kursen när han byggde upp den. Så det gjorde det mer intressant. 
Han sa även att om jag hade haft mer tid och inte varit så stressad med tanke på allt som hänt under hösten, så hade jag verkligen fått högre betyg. Det kändes bra att höra :)
 
Sedan ringde min företagsekonomilärare, jag skulle få F i kursen för att hon hade haft semester nu och inte hade tid att rätta mina uppgifter.. Men jag ringde infokomp, så de fixade en F prövning åt mig och sedan skulle de föra det vidare med vad krånglig den läraren är. Hon har krånglat flera gånger med mig under hösten. En riktigt elak människa känns hon som.. 
Men nu har jag 8 veckor på mig från och med måndag och fixa den kursen. Får väl se vad hon hittar på för andra dumheter nu.. 
Väntar även på ett mail från denna lärare, då jag har henne i enterpernörskapen och hon skulle boka in en skyp tid för sista samtalet. Vet inte om jag känner för att se hur hon ser ut faktiskt... Men man kan ju hoppas på att hon är nöjd med mitt arbete denna gång, vilket hon aldrig varit innan.. Så här hoppas man inte på för mycket.. 
 
Då är det bara historian kvar, den håller jag på med för fullt, skittåkig är den.. Aboslut inte alls motiverad över detta.. Men det blir bättre med tiden, bara man blir klar någon gång. 
 
Nej, nu blir det göra sig latte igen och fortsätta plugga en stund till innan de blir promenad med voffarna :) Idag är Felix här och Atos fick sin julklapp av dom, ett jätte stort ben, som jag sprang till soffan med det första han gjorde. Hann inte ens plocka av plasten runt det. Men fick ta i från honom det, så kan han få mysa med det under helgen :)


///Becca
 

2013

Kategori: Allmänt

Det ny året är kommer, vi har 365 blanka papper att fylla ut med vad vi vill på. Vi kan dela glädje och värme hela året ut, eller så delar vi hat och osäkerhet.
Eller varför inte en blandning av allt ock sorg.

Men vi, vi hoppas på ett bra år. Vi vill fylla våra 365 papper med så mycket som möjligt och så bra som möjligt. Vi vill ha glädje och lycka på alla papper. V vill ha framgång med och vi villa dela våra papper med nära och kära.
Hur vill ni fylla era papper detta år?

Vi hade ett bra avslut på det gamla året i bilen med Atos. I bilen är han inte rädd och vi kan egentligen stå millimeter från raketer och smällare då utan en enda reaktion. Så bilen är det bästa stället för honom då. All vår träning ger resultat nu och det kännas bra.
Nästa nyår siktar i på ännu bättre resultat, vi sikter även på att bli skottfasta redan under våran för att kunna vara med på jakten till hösten.

Vi börjar detta år i lugnet tecken, jag halkade igår när jag skulle kliva ur bilen på parkeringen vid kroppkärrssjön och sträckte höften och drog i knät i dörrlisten.. Glömde kanske skriva att hela parkeringen bestod av is och ingen hade sandat där.
Så jag kan knappt gå, sover med två stora tjocka kuddar under benet för att ligga bekvämt med höften. Man kan väl egentligen tacks Gud för att jag inte bröt benet.
Men vi fick iväg eldkloten och de var jätte fina :-)

Ha en god fortsättning nu alla mina kära vänner!
///Becca