justbeccca

Skulle kunna..

Kategori: Iphone

...lägga mig ner och rulla hem nu. Jag är så sjukt mätt efter maten. Tre rätters är lite för mycket för lilla mig. Men gott som bara den var det! :)
Jag älskar mysiga kvällar med familjen, såna hör middagar är så underbart att man gör. Det är nästan en liten fredags tradition att vi gör sånt här, i alla fall en till två fredagar i månaden, och vem tackar nej till god mat?! Inte jag i alla fall och absolut inte David. Så länge han slipper laga mat så är han nöjd.

Dock blev vi båda så mätta så han orkade inte åka på fest och jag är bara glad så länge jag slipper vara vaken hela natten för att kanske hämta honom:-P hehe han brukar på fyllan gå hem, trots att jag skulle hämta honom egentligen.

Idag är det en vecka sedan våran olycka skedde med cykeln. Hittills har vi inte cyklat, men om vädret tillåter imorgon tänkte jag att vi skulle det. Alla tre ska ut då. Jag skulle kunna cykla i regn så det är inte de, men jag har gått omkull så många gånger på hösten i regn och på blöta löv, så det är en liten rädsla för mig. Därför vill jag cykla när det är torrt på marken, speciellt nu när atos är som han är. Vill inte göra situationen värre än vad den är, för jag är inte rädd för att cykla med honom igen. Det har jag inga problem med. Men han kan uppfatta att min rädsla för det blöta fel, så gör jag en situation av något som inte ska vara där. Ni kanske förstår vad jag menar.

Nej, nu ska jag återgå till mitt kaffe och prat med de andra. Tror jag vill hem för en timme sen egentligen. Japp klockan är mycket och jag är trött:-P haha
///Becca

Älskade fleece

Kategori: Iphone

Tjejkvällen igår på stan blev inte så dyr som den ibland kan bli.
Köpte en till fleece tröja på stadium, denna gången en grå. Helt super go och bra. Kan varmt rekommendera den för er alla:-) den är av märket Warp(eller hur de nu stavas, orkar inte gå och kolla). Nedsatt till 199kr så nu har en svart och en grå:-)
Sedan blev de med två super söta chokladmuggar och en ny sparbössa.
Det blev även ett Thé, höstte hette det en blandning av äpple och kanel. Har inte testat det än, men luktade super gott. Muggarna testade David och jag i morse, jätte mysiga:-)

Idag har trion varit samlad, jätte mysigt har de varit och bra väder fick vi. Så vi gick i alla fall två promenader ihop, Tyra fick tre, men det är för hon är med till Emil och där röjde hon som bara den i skogen.
När Lina hade hämtat sötisarna blev de film för min del och David tyckte de var en tjejfilm så han åkte till systemet och handlade med passade även på att leka med bilen också:-P hehe
What to expect when you are expecting hette filmen. Jag gillade den i massor:-)

Nu på kvällen är vi hos Josse, Håkan och Carro på grekisk matkväll. Väntar just nu på huvudrätten, sen ska jag köra David på fest. Då ska jag göra något eller inget alls. Inte bestämt mig:-P haha
///Becca

För evigt

Kategori: Allmänt

"Finns det någon som kan leda mig fram
Ge mig skäl till att tro att min dröm kan bli sann
Finns det någon som kan höra min röst
Som kan hjälpa mig lätta stenen från mitt bröst
Inga tårar tränger igenom mitt skal
Men jag undrar ibland om jag är dömd från start
Men jag lovar du och jag ska skina en dag
Jag lever för jag tror det blir snart"


Blandad dag igen, jag tror att just nu tar de sömnlösa nätterna och fullspäckade dagarna ut sin rätt. Humöret försvinner eller går upp och ner som ett EKG test. Huvudsaken är ju att man tar sig igenom dagarna och de gör jag, oftast med ett leende på läpparna. För jag omger mig av gudomliga vänner som förgyllar ens dagar och jag har världens bästa familj, och hund. Så jag har egentligen inte mycket att klaga på, men jo ändå.
 
Hur som helst, så vilken sekund som helst nu kommer David hem och då ska vi iväg en snabbis. Sedan ska jag med mina kära systrar ner till stan för att gå på tjejkvällen, inte för att jag känner mig super sugen på det. Men de kanske är kul någon timme. Man vet ju aldrig :P hehe
Dagen idag har bestått av det vanliga promenader på förmiddagen och sedan stannade jag till hos Josse för kaffe och sedan tog vi en tur till Granngården för hon skulle handla lite saker. Så jag passade på att köpa godis(två sorter) och en grisfreesbe till Atos. Fick även med prover på Robur hundfoder hem. Testade att ge Atos lite och han verkade godkänna det faktiskt :) hihi 
 
///Becca
 
 

Mja!

Kategori: Allmänt

Nu går de framåt. Atos märkte jag igår får panik vid tungt trafikerade vägar, men hans matte är inte sen med att ta tillfällena i akt. Så idag blev de en promenad vid ett med Lina, Tyra och Charlie. Vi bestämde att vi skulle gå bort till rastgårdarna, Andra sidan älven, vilket betydde att vi var tvugna att gå bredvid E18. Sagt och gjort, Tyra och Charlie var exemplariska för Atos idag. Inte en enda stressreaktion från honoms sida. 
De enda gångerna han blev stressad/rädd var när vi var i rastgården och de small två gånger, sedan inne i stan. Men i stan är han alltid lite stressad av allt folk som är i rörelse. Som tur var så gick vi i utkanten av stan, så vi fick en härligt miljöombytesträning och ett helt perfekt promenad sällskap :) 
 
Har även idag lämnat och hämtat Texas(Atos bror) hos veterinären, då han var inne för kastering. Ja jag vet rutinoperation. Men Josse var så nervös vid både lämning och hämtning, så det kändes bäst att följa med och även bad Josse mig följa med för att hon var så välmedveten om att hon skulle bli nervös och ville inte förstöra för Texas och hans syn på veterinärkliniken. 
Under tiden han var inne hos vet, så var vi lite över allt. Emil blev idag kär i Josse. Han släppte inte ögonen från henne och satt som bara den och friade hejvilt till henne. RIktigt kul att se :) 
 
Nu ska jag fortstätta med mitt letande av Jaktserien Josse pratade om som hade gått på SVT 2. Vet ni någon vad den heter så säg gärna till.. Jag finner det inte! :/ 
///Becca

Ganska.

Kategori: Iphone

Är ganska så trött just nu. Hamnade i en liten dvala känns de som. Ska strax ta med mig Josse till Emil, sedan skulle vi stanna vid blomsterlandet och tillsist ska vi hämta Texas från veterinären vid halv tolv;-)

///Becca

Helgen i helhet

Kategori:

Haft en helt underbart lugn och skön helg. Japp, jag är inte den som röjer och super bort helgerna. Ne, ser hellre en myskväll med familj och vänner. Med dricka, godis och annat mumms. En film och prat passar mig bättre. 
Denna helg blev otroligt lugn efter fredagens incindent med Atos och cykelvurpan. Inte för att jag gjorde mig illa eller Atos för den delen, men för att den adrenalinkicken jag fick och atos, tog knäcken på oss båda. Vi har varit som två sömngångare hela helgen lång. Bara velat ligga hemma i soffan och sovit. Men vi har ändå hållt igång. 
 
För att börja någonstans så kan jag berätta att fredagskvällen blev en otroligt lugn och mysig kväll för oss här hemma. De två återstående promenader som var med Atos, fick David ta hans om. Inte för att jag inte ville, för med på dom var jag. Men jag var så skakig efter att adrenalinet la sig och så, så jag ville inte vara den som höll i kopplet eller ledde oss. Utan jag kände att de fick David som inte var med under den hemska upplevelsen ta hand om( han fick även ta morgonpromenaden på lördagen, helt själv utan mig). Jag tror att detta hjälpte Atos att återfinna sig själv. Jag som ledare lämnade plats till en anna tillfälligt, så jag valde att leka med Atos under helgen. För det syntes på honom att han var så besviken på sig själv. Han vågade knappt bli glad när jag pratade med honom(som han alltid annars blir). Så jag har gjort mitt bästa i helgen, har även myst och tränat lite smått och tagit promender själv med honom och nu är allt som vanligt. 
Vi har ett moment kvar att träna på nu. Det är cykeln, men jag funderar även där på att låta David cykla med honom nu till att börja med. För att jag märkte idag, går jag för nära en cykel blir atos lite panikig i sitt sätt. Men bara för att han gjorde så, så ställde jag mig och kramade cykeln och gosade med den. För att visa att den inte alls är farlig. Så han kom minsan närmre den och vågade stå lite nära och sniffa. Måste ju påminna mig själv hela tiden bansteg becca, barnsteg. Men som jag sagt till alla hela helgen lång, dessa arbeten vi har haft under helgen och kommer att ha under framtiden, de är inget gemfört med att kanske inte ens haft en levande atos idag. 
Jag kan erkänna, jag har gått igenom scenariot flera gånger för att se om jag hade kunnat gjort något annorlunda, men kommer bara fram till att mina handskar och att jag skulle tagit tag i selen är de enda jag kunnat ändra på. Men sedan insett att jag egentligen inte alls kunnat ändra på något av dom. 
Min sömn under fredagen var inte alls bra, när jag stängde ögonen såg jag bara Atos springa ifrån mig på gångbanan och ut på bilvägen och paniken jag kände då, kom tillbaka rätt fort. Men efter några upprepande försök till att stänga ögonen och räkna får så kunde jag somna. Sedan dess har jag inte drömt eller haft några problem. 
Idag satt Carro och jag pratade om händelsen ordenligt sedan det hände. Hon berättade den lilla paniken hon fick emellan det atos dök upp och att jag dök upp. Jag har ju en ganska så lång rad med olyckshistorier som resulterat i ambulansfärder till akuten. Men det som var skönats att höra var att Atos gick till henne själv och när jag kom så blev han spänd och nervös(ränkade med en utskällning) men när jag bara slängde mig om honom och kramade(nästan ihjäl han) så såg hon hur han pustade ut och blev lättad. 
Jag hade ingen tanke på att skälla på honom, herregud hade kunnat bjudit på tårtkalas på stört för att jag var så lycklig och glad över att han satt där bredvid henne och var hel! 
 
I alla fall kvällen spenderades med att kolla på Charlies änglar filmerna på trean och när adrenalinet hade lagt sig så blev jag så sugen på kött, jag ville enbart ha kött. Så David och jag åkte till Coop och handlade, blev Entrécote, två såser och kroketter. Mums säger jag bara! Har nog aldrig mofflat i mig så mycket kött på en gång. David söt nog tog mig på orden när de gällde att jag bara ville ha kött, så han tyckte vi bara skulle ha en påse kroketter. Men de blev två påsar, då jag tycker att någon måtta på mina påhitt får de vara. Ekonomisk måste man ändå vara och realistisk. Ingen av oss skulle äta upp 500gram kött var på fredagskvällen. 
 
Lördagen var lugn och fin, myste runt här hemma med David och Atos, kollade på lite olika hemsidor(uppfödare, kommer till det sen) och sedan ringde Davids syster(min svägerska) och frågade om vi ville med till stan eller bergvik. Så det blev en tur till bergvik för att köra förlovingspresent till David och Louisas kusins förlovningsfest vi skulle på senare. Bergvik blev det för David och jag skulle till leksaksbutiken där ute för att få tag i knallpullver, fick då veta(som jag borde ha räknat ut med arslet) att de som görs nu, smäller inte. Då de precis som fyverkerier inte får vara byggdan på en smäll. Så min smarta planering sket sig, får väl ta med mig pappa ut i skogen, nej då. Blev ytterliggare en gång rekommenderad en speciell hundklubb. Så ska nog ta och bli medlem där under veckan som kommer.
Var och åt och fikade hos Josse, Håkan och Carro. Lämnade Atos hos dom, riktigt jobbigt var det för min del, då jag kände att jag svek honom. Han behövde ju mig jätte mycket och jag ville inget annat än att hämta honom under hela tiden vi var borta. Åkte i alla fall och hämtade Louisa, hem och bytte om och sedan åkte vi på förlovningsfesten, där var Davids kusiner och hans otroligt söta farmor(blir så glad av att träffa henne) och äevn deras kusins flickväns släkt och vänner var där. Riktigt trevligt var det och efter drygft tre timmar åkte vi, först hämtade vi Atos och sedan åkte vi och lämnad Louisa och tillsist hem. Hemma blev de mys med dricka, popcorn och film. Somnade vid ett.
 
Idag har jag kört David ut till hans mor, så han kunde jobba lite. Då passade Atos och jag på att leka lite på gården och sedan åkte vi till Carro för lite kaffe och massa prat. Pratade med pappa i telen och fick veta att vi har fått ytterliggare mark att lägga spår på. Jag gillar dessa människor! :) Sedan fick jag även lite inside information om vildsvinen i området, pratade jakt, berättade om fredagen för han och även om hundförarkläder och hundraser. 
Vid tre åkte carro och jag till Kilenegården och mötte upp David och Lousia för en promenad på 4.8km, även fast jag går lugnt med hund så tar de inte alls lång tid. Måste ha ett ganska så högt tempo normalt. Nöjd i alla fall, såg en hackspett som satt och hackade träd :P hehe 
Körde hem Carro, träffade Alexandra och Becca en sväng och sedan åkte jag hem för lite mat och mys ifred(david var på middag hos sin mor, jag orkade inte följa med). Hann med mat, starta en tvättmaskin och duscha innan David ville blir hämtad. Så jag fick fint byta om och åka och hämta honom. Sen fick jag tillslut komma hem, för att kunna dricka lite varm oboy kolla på tv och datorn. 
Sedan åkte jag till Alexandra igen, för hon behövde låna en laddare igen. Då Prince hade kommit åt den laddaren hon lånade av Carro och tuggat på. Så hon stod utan laddare igen och som tur var hade David en extra. Men Alexandra var inte alls nöjd över att två laddare var trasiga, två laddare behövs köpas. Ibland är de inte lätt med valp gumman, men de blir lättare :) 
 
Jo jag fick mail i fredags från uppfödaren vi stod i kö hos. Tyvärr blev det inte tillräckligt många valpar födda, så vi blev utan. Vi står dock som första att ringa vid återbud, men vi orkar inte riktigt vänta på om vi blir ringda eller inte. Så i lördags började vi med att leta upp uppfödare utanför Sveriges gränser, då Svergie inte kan leverara det jag vill ha. Så vi mailade en uppfödare i ett anant land till att börja med. Så får vi se vart de leder. Har även kontakt med en annan uppfödare just nu på en annan ras. Så vi får väl se vart detta leder. Har bestämt mig att blir de ingen valp nu, så ska jag skämma bort både mig och atos som en idot med massa saker. 
 
Nu ska jag ta natten, har Emil imorgon och vid 11 kommer sötis Felix hit. Så kommer vara fullrulle här hemma :) Underbart! Natti på er
///Becca
 

Paniken!

Kategori:

Den här dagen kunde inte bli sämre. Atos drog omkull cykeln i höjd med McD på nobelplan, cykeln fastnade i en stolpe och panikspännet gick sönder. Sedan sprang han för livet ifrån mig. Så det enda jag ser när jag står och skriker efter honom är min älskling försvinna från mig. Över vägen mot Casablanca, förbi vedugnen, förbi Carro vid övergångsstället vid Swedbank. Men hon förvånad som bara den säger Atos?! Och han stannar upp. 
Jag kom cyklande förbi allt och alla, folk på gatan och i bilar som pekade vart han sprang och mötas av en atos(stressad och panik) sittande bredvid Carro vid Swedbank. Glädjen och lyckan som infann sig då går inte beskriva. 
Jag såg hur bilar tvärrnitade för honom, jag är glad och evigt tacksam mot dessa bilister! 
Så om ni såg en svart hund springandes på Norrstrand, så JA, det var min! Och känner ni någon som stannade för honom, hälsa att jag är evigt tacksam.
 
Jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig Carro, utan dig där vet jag inte vart han hade sprungit. Jag är dig evigt tacksam<3
 
Med denna händelse kan jag bara säga, det kan gå på tre sekunder så kan du ha förlorat din bästa vän, oavsett hur uppfostrade, duktiga och följande de är. De är en egen individ och tänker helt och hållet själv. 
Jag grät av lycka, rädsla och arghet. Men mest grät jag över att mina bästa vän, mitt liv, mitt hjärta lever och är oskadd. Jag kan aldrig riktigt beskriva känslorna som fanns hos mig under denna tid. Men jag kan säga att ingen är värd dom. 
 
Min själsfrände, halva mig, mitt allt och framför allt min bästa vän<3
///Becca

Omotiverad!

Kategori: Iphone

Tappade totalt all motivation tack vare ett mail. Tänk vad lite kan göra mycket... Så jag ger mig själv rätten till att sura hela helgen. Kan kanske berätta varför efter helgen, eller under helgen..
Tur är att jag har Atos och David i alla fall:)
///Becca

Nya dagar

Kategori:

Då var det fredag och hittils har jag haft lille Felix här hemma, tvättat, ätit tillsammans med David och min svägerska Louisa, kollat på tv, promenerat och läst. 
Idag kom den nya härliga hund och jag snabbkollade igenom den och fann ett repotage om skotträdda hundar. Så den har jag suttit och läst lite nu. SKa läsa klart den strax, men väntar på att Carro ska komma så vi kan dricka lite kaffe och sedan ska jag och Atos ut på en cykel tur tänkte jag. Senare idag blir det kanske skotträning med Atos och David. David skulle försöka svänga förbi toys"R"us innan han kommer hem från sin mor. 
 
Ikväll ska jag först sälja några hundmatskålar som en tjej köpt via en köp och sälj sida på FB, sedan blir det nog myskväll. Speciellt om vi ska cykla och träna skott idag. Då behöver man faktiskt ha myskväll :) hihi 
///Becca

Vill ha tips!

Kategori: Hundar

Först och främst tips på bra selar, både till drag men även till att ha på Atos när han springer bredvid cykeln.

Sedan vill jag ha tips på bra fleecetäcken till Atos. Har kollat runt lite, men vet ju inte vad som är bra mer än hurtta. Så sitter ni på några bra tips, skriv mer än gärna de till mig:-)
///Becca

Rullar fram på mörka vägar

Kategori:

Dagen startades med 30mins morgon promenad med en trött Atos, men nöjd var han. 
Sedan var de frukosttime och som vanligt tog de några minuter efter frukosten så var jag på väg ut genom dörren med två stora valpögon tittandes på mig. Lika jobbigt varje gång, när man ska gå hemifrån. Det är som om han vet att mamma nu ska träffa andra hundar.. 
Men hur som först iväg till Emil och tog i alla fall nästan en promenad. Cirka 10min tog det, efter fem minuter tyckte han att vi skulle gå hem igen. Men envis som jag är fick han minsan gå några meter till åt de hållet jag ville. Väl hemma och på väg in mot gården, tyckte Emil inte att vi skulle hem. Nej vad sägs om att gå bort till grannen och störa byggsnubbarna. Men i min envishet så lyckades jag styra honom in på gården och upp mot trappen. Hade han velat ligga på gräsmattan en stund hade det inte gjort mig något, men icke! Han var nog rätt sur, inget gick som han ville. haha 
Sedan for jag vidare till söta Brutus och tog en promenad på 50min, träffade Alex och David och stod och pratade lite. Sedan fortsatte vi en bit och tillsist hem. 
 
När hundarna var rastade och klara så svängde jag förbi Josse och Texas för en kopp kaffe och prat. Där var jag en stund, sedan åkte jag till Alex och David för mera kaffe och prat och även se hur de fått ordning hemma. Riktigt bra har det blivit :) En glad Queen blev man mött av och en otroligt glad Prince. Men queen har ju en speciell plats, det är ju hon och Atos. Så det var riktigt kul att träffa henne utan någon hund med(utom prince, men han räknas inte riktigt för han är ju hennes familj). 
 
Efter tre timmar hos dom åkte jag hem för att handla mat, städa, diska, tvätta och laga mat. Allt gick på drygt två timmar, så jag är rätt nöjd med min effektivitet. Vid tio i åtta cyklade Atos och jag upp till Carro för att sedan fortsätta vidare mot spåret på rud, tog en motionsrunda och sedan cyklade vi hem allt detta på 1timme och 20min. Riktigt nöjd, Atos fick blandad träning. Först springa bradvid cykel med intervallträning och backträning, han drog på fint i backen upp mot spåret efter Carro, gjorde fin omkörning av både hund(som stog och gjorde utfall) och Carro. 
Under spåret så var han stundvis gratis, ibland får Atos hjärnsläpp och beter sig som jag vet inte vad. Dessutom efter halva spåret fick han upp spår av antaglien något vilt, så då var det bara att öka tempot. Men trots detta så var Atos jätte duktig. Vi hade vattenpauser hos Carro, både till och från spåret(halva vägen från oss till spåret). De sista två kilometrarna körde vi på nedvarningstempo. Så Atos skulle gå ner i varv och musklerna ska få en snällt avslut. Lite massge och stechning här hemma och vovven är nöjd som bara den.
Jag är stolt över Atos, han var så otroligt duktig och nu ligger han här hemma, mätt och utslagen. En nöjd atos är lika med en nöjd ägare. 
 
Nu blir de mys till film innan natten om vi orkar någon av oss. Vi är som vanligt trötta människor :P haha
///Becca

Ligger på söffa, för så ska de va!

Kategori:

Ja som ni kanske har märkt nu den senaste tiden, så är sömn överskattat och speciellt på natten. Så jag passar på att blogga då, kolla runt lite, lyssna på musik och även läsa min bok. Japp, jag har i princip bosatt mig i soffan på nätterna, för att inte störa David´s sömn alldeles för mycket. Musiken lyssnar jag på i hörlurar(vilket jag behöver köpa nya har jag upptäckt). 
 
Dagen har jag spenderat första delen med att vara halsovandes. Det var ett under att jag tog mig till och från Emil utan att tanka. Atos och jag körde David till jobbet strax innan sex imorse och sedan tog vi oss våran morgon promenad. Väl hemma så dog vi båda och sov till nio, då var de promenad igen och sedan åka jag till Emil. Emil promenaden är ingen promenad längre, utan vi kommer typ ut på gården och där kissar han och sedan vill han slappa eller gå in. Tror någon är lite hemma kär just nu. Så länge han kissar när jag kommer, så är jag nöjd. 
Sedan åkte jag hem och dog i sofffan tills David kom hem på sin rast, men även han stendog i soffan. När han åkte till jobbet så åkte jag ner på stan och träffade Carro, en fika och sedan åkte vi till pappa och umgicks lite. någon timme där och sedan vidare för att köpa massa godis, dricka och popcorn på maxi. Sedan lämnade jag av Carro, åkte hem och myste en stund i soffan, tills jag insåg att DAvid behövde hjälp med att komma in på ena banken. Dock efter några timmar med försök(uppehåll på en och en halv timme) kom David fram till att bådas brandväggar stoppade java för att kunna öppnas. Så när dessa var nerstängda så kunde David kolla sin bank. ÄNTLIGEN!
Vi tog mitt uppe i allt bank och dator krångel en promenad och tränings runda ute på Kilenegården tillsammans med Carro, Håkan och Texas. Självklart var ju Atos med, det är ju han som tränas mest just nu. hehe Börjar bli rätt duktig, ska köpa en ny sele, nya joggingbyxor till mig, en fleecetröja och ett nytt mibjebälte som itne åker upp när man springer. Har även lite mer som ska köpas, men detta står nog bland de första på listan och även längdskidor, för jag ska lära mig åka de under vintern :)
 
Nu ska jag sova kanske lite i alla fall. Natti på er!
///Becca

EN dag

Kategori:


En liten bildbomb från en dag med viltspår. Min grabb är så duktig på det, så det tåls att prata, skrivas och visas hur mycket bilder som helst på :P hihi 
Japp, jag lägger de riktiga spåret, med gris eller nötblod och med en klöver i slutet. Det är så det går till på riktigt, och Atos ska förhoppningsvis på eftersökshund till jaktlaget/jaktlagena i området. Så vi kör på äkta vara direkt. Blir bara en massa krångel med blodmjöl och sånt. Speciellt då djur ej får beta på de område man lagt med blodmjöl förens efter en vintersäsong. Vi spårar några hundra meter från fodringsplatsen för vilt. Så jag tänker inte försöra för mina jägare, bara onödigt och sedan vet man aldrig om någon vill efter denna vinter arrendera delar av skogen för att låta boskapbeta där. Lägger jag då med blodmjöl, som jag vet att vissa bloggare nu tycker är så otroligt bättre(vilket det inte är, inte bra för hund eller natur) så försör jag för markägaren. Även om markägaren ger mig tillstånd till detta, så förstör jag med blodmjöl. Speciellt jag som lägger vinterperioden med. Så nja, jag håller mig till äkta varan, tänker inte vilseleda min/mina hundar till något annat. 

Idag har Felix varit här för första gången och det gick super bra. Idag och resten av denna vecka är det inge med Tyra och Charlie, så det passade super bra med att Felix kom första gånerna denna vecka. Det ger mig en chans att lära mig honom själv och även han och Atos en chans att lära sig varandra själva. Atos tog på sig sin roll direkt, han är verkligen ett exempel på hur man hanterar valpar. Helt underbar med dom, både leker, myser och fostrar och allt detta på ett helt otroligt sätt. Han ser efter honom när man är ute och han tar verkligen in honom. Jag bara älskar att kolla på deras samspel och se hur Atos bara växer. 
Kan säga att det var ett tagsen jag hade valp i hemmet själv, men någon större fara var det inte. Vi lärde som sagt känna varandra och testa gränserna. Felix lyssnade jätte bra på bara ord och gester. Så som att boken tuggar man inte på, även om den ligger i samma höjd som honom, tofflorna tuggar man inte på, Atos får inte ta ditt godis, gå i krukan för att äta jord får man inte. Men gud så snabblärd och lyssnar så duktigt på en, man kan i princip viska till honom ett nej och han lyssnar. Super duktig! :) två olyckor hände inne, en kiss och en bajs, men inte konstigt när man är 4,5månad och kommer till nytt ställe där man leker och grejar och personen man är hos inte känner en till 110%, men det kommer också komma. Fick ett tips på hur han brukar göra när han visar att han är nödig. Så nu kommer det nog förhoppningsvis inte ske så många fler olyckor inne. På fredag kommer han igen i alla fall :) 
 
Min första inlämningsuppgift är gjord och vad det verkar som finns det bara en till och den ska göras imorgon. Så kanske man är klar med första kursen sen :) hihi Då kan man sälja bokjävelen och köpa den andra boken istället. Kommer nog aldrig i hela mitt liv vilja jobba som revisor och ha koll på företag åt andra. Nej, den dagen jag startar eget, så blir det att anställa en revisor. 
 
Nej natten får det nog bli nu, vill sova bredvid min ena älskling innan han ska till jobbet och jag blir själv i cirka tio timmar(nio, han är kanske hemma på sin rast). Men mer tid till plugg för mig, har Emil imorgon och ska nog stanna till på kaffe hos Josse och ta en promenad med henne och våra voffar(till er som är nya läsare, Atos och Texas är kullsyskon). 
Detta är även veckan som födseln av kullen vi står i kö på är beräknad att födas. Ni kan ju gissa vad jag väntar varje dag på att höra något. Oh, jag kollar deras hemsida minst tre gånger varje dage för att se om något hänt. Men ja, ni vet ju hur det är när man är förväntansfull :P hehe
Natti på er!
///Becca
 
 
 
 
 

Nöjd!

Kategori: Allmänt

Har en väldigt trött och nöjd Atos här hemma. Helt underbart, han har fått umgås med sina vänner idag. Först Tyra och Charlie(de är mer familj) och även Texas(som är familj). När Lina slutade skolan idag och kom hit så mötte vi upp en annan Lina och henne hund på 4.5månader vid namnet Felix. Promenad och mötet gick jätte bra, så han kommer redan imorgon och ska va sin första dag här:-) hihi
Sedan åkte atos och jag till Carro för lite kaffe och prat, där lekte Atos och Texas(som vanligt). Sedan hämtad vi David på jobbet och körde hem honom och åkte vidare till I2 för lekdejt med Madde och raffe(hennes hund på 6månader). Var på I2 några timmar hundarna lekte och hade allmänt roligt under tiden vi pratade om allt möjligt. Helt underbart att träffa sin barndomsvän och bara allt är som förr:-) det är så en äkta vänskap ska vara:-)

Nu blir set varm oboy i soffan och lite kvällsmat innan de är dags för sista rundan och sedan natten:-)
///Becca

Perfekta söndag

Kategori: Allmänt

I detta hem sker saker inte fort, precis som det ska vara på en söndag.
Ska hoppa in i duschen strax i och sedan göra mig klar för en sväng med Carro;-)
Sedan ska jag hem och plugga och mysa med mina prinsar här:-)
///Becc

Irritation

Kategori: Allmänt

När en person kallar sig själv för uppfödare och sedan visar det sig att den inte allas har några som helst planer som de andra riktiga uppfödarna inom samma ras, så tycker jag inte att denna ska hålla på med uppfödning. Idag fick jag ytterligare bevis på att personen inte kan hundens kropp och uppbyggnad och detta gör mig faktiskt mer förskräckt.

Jag kan berätta för er att denna reflektion kommer från att jag är så otroligt trött på folk som skaffar sig hundar för att de har råd just då, men sedan skiter i hunden. Jag är verkligen verkligen trött på folk som inte kan hantera sin hund, inte lägger ner tiden och pengarna på att lära sig förstå sin hund. Oh! Är rätt så arg just nu.

Tur att vissa lyssnar när man försöker hjälpa dom, de är ägare som verkligen bryr sig ordentligt:-)
///Becca

Snart 3h.

Kategori: Allmänt

Somnade på soffan igår nästan direkt efter efterlyst hade slutat. Kommer inte ens ihåg att Davis gick och la sig. Tydligen hade jag mumlat i sömnen om Atos och att jag skulle va vaken en stund till. Som sagt inget minne av det.
Vaknade tjugo över tre och var klar vaken. Så när klockan är tjugo över sex har jag spenderar tre timmar vaken. Jag har varit ute med Atos två gånger och pratat med Mia(tur hon jobbar natt).
Nu ligger jag nerbäddad i soffan igen och ska försöka sova lite till. Men det ser inte ut som de kommer att funka.. Men hoppas lite kan man väl.

Det som faktiskt är jobbigast när jag har sovit på soffan är att jag vill inte David ska gå till jobbet, utan att han ska stanna hemma hos mig resten av dagen. Min kropp säger till mig att jag måste ha honom nära när jag inte sovit bredvid honom. Det är verkligen jätte jobbigt, speciellt när man vet att han inte ens är i stan och jobbar. Så jag får nöja mig med att smsa och prata med honom i telefonen ända tills han slutar sen(vid 17.00).

Kan även berätta för er att jag nu har börjat vänja mig vid sprickorna i telen. Hela dagen i förrgår(när det hände) och igår har en enorm ilska bubblat fram varje gång jag tittat på telefonen. Men nu känns det bättre, ilskan som fanns börjar försvinna, så det är något positivt.

Nej nu ska jag återvända till tv och se om det finns något bra attse på. Annars får den bli film.
Ni får alla ha en super bra dag:-) min ser ut att bli det:-)
///Becca

Tlötter

Kategori: Allmänt

Den dåliga dagen igår fortsatte, med inslag av bättre delar. Men natten gick i en ytterligare sömnlös natt smärtan i armen tillsammans med magont är en alldeles ypperlig blandning... Eller?!
Jag tröttnade tillslut på att ligga i sängen så jag bäddade i ordning i soffan och bestämde mig för att kika på tv mellan mina sovstunder. Och ja de funkade rätt bra. Hjärnan blev totalt slutarbetad av det, så halv fem somnade jag ordentligt.. Tills David väckte mig vid fem för att skicka in mig i sängen och varför jag vet att jag sov ordentligt är för att jag var så trött när an väckte mig att jag mer eller mindre gick i sömnen. Väldigt sköt. Sov till klockan var kvart över sju. Japp, jag är tlött idag. Mer än vanligt. Men passade på under förmiddagen att sova lite. Annars hade jag nog inte funkat alls idag.
Sov i soffan med alla tre hundarna och de va sååå mysigt. Men först var de frukost och en promenad. Sedan somnade vi alla fyra som tre stockar. Hehe skönt att Tyra och Charlie är så avslappnade här:-)

När vi gick ut på promenad igen så smsade lina att hon hade slutat och väntade på bussen. Så vi mötte henne ute. Tre nöjda hundar:-)
Vid ett följde jag med David M till veterinären för att köpa ett nytt foder till lilla prince:-) så nu hoppas vi på att han gillar det nya:-)

Nej nu lite mer kaffe och vänts in Carro för att sedan åka till bergvik för att handla lite. Jag vill ha frukt! :-)
///Becca

Bra blev till dåligt...

Kategori: Allmänt

Ja exakt så var mim dag, bra till att börja med ända tills klockan var ungefär halv tre och jag skulle gå ur bilen för att gå in och handla skoskavsplåster på Apoteket. Vet ni vad som händer då, jo Rebecca tappar sin Iphone i asfalten och skärmen sprack. För första gången på över ett år, fick hem den 31mars 2010. Men jag vill bara lägga mig i ett hörn och gråta! Jag älskar min telefon och är rätt så beroende av den.det värsta av allt är nog att jag köpte en ny skyddsplats till den i lördags, det var ju stor ide nu känns de som...
Nu funderar jag på att byta skärmen eller ta en ny telefon.. Mitt abonnemang och avbetalning av telen tar ju slut i ett halvår. Många funderingar i denna kropp..

Har i alla fall trion hemma idag och de ger i alla fall mer glädje, så kanske blir dagen bättre:-) Atos och Tyra busar och har de allmänt skoj, Charlie myser med mig i soffan och är väldigt nöjd med livet:-)
När Tyra och Charlie har gått hem vid fem, ska atos och jag åka till bergvik en snabbis och sedan vidare till skutberget för en promenad med Eveline och hundarna.
///Becca

Grattis!!!

Kategori: Allmänt

Eftersom jag/vi fick veta lite försent för att hinna skicka kort, men jag vet att du läser mg blogg så passar jag/vi på här.
GRATTIS MORFAR PÅ DIN DAG!
Hoppas verkligen du haft en jätte bra dag och du blev firad ordentligt:-)
Kramar i massor från oss här i Karlstad.
///Becca, Josse, Carro, Håkan, David, Atos och Texas

Vad är springa?!

Kategori: Allmänt

På promenaden idag skulle Atos och jag springa lite. Dock är det inte så lätt när matte är kissenödig och en väldigt osamarbetsvillig hund. Atos kände inte för att springa ifrån de andra idag. Ne, idag ville han helt enkelt bara gå promenad och njuta av området. Så det fick bli så, en liten bit blev sprungen.

På eftermiddagen/kvällen blev det lugnt här hemma. Atos och jag blev ensamma i några timmar, så vi hade soffmys framför tv. Skönt måste jag säga, då mitt skavsår är en stor pina just nu. Så länge jag slipper skor kommer jag vara nöjd. Vilket är tills imorgonbitti, när första promenaden ska göras och sedan ska jag iväg till Brutus och Emil. Hoppas på att hinna vila fötterna lite innan trion ska ut på promenad. Eller i alla fall ena foten, i värsta fall får jag ta en flippflopp på den fossingen.
Ska sätta mig och svara på Mail imorgon och även lämna in en uppgift. Ja, företagsekonomi är ganska så drygt måste jag säga..

Nej, nu är det natten så morgondagen kan börja :-) natti!
///Becca

Älskar känslan..

Kategori: Iphone

När man kommer in till en ny vovve i deras hem och de efter någon sekund känner igen en och blir genast en lycklig hund. Oh glädjen man får kan inget slå!
Som ni kanske förstår så var idag första dagen med Brutus och den var helt perfekt. Han är en sån samarbetsvillig, kontaktsökande, glad och go hund. Japp, jag kan erkänna att jag blev nog lite förtjust i honom. Han har en sån stark personlighet och det är något jag fastnar för. Vi hade en härligt promenad med både bostadsområde med tre hundmöten som gick galant och sedan en tur i skogen, där det blev spring och lek(i koppel) och godissök. Jag var nog en ganska rolig och intressant person ändå:-P sedan försökte vi klippa klorna, men det är något vi får ta i små omgångar. Ville inte pressa och testa gränserna för mycket idag. Så vi ska försöka mer imorgon med kloklippningen. Lyckades i alla fall klippa fyra klor sammanlagt, så lite tillit har vi för varandra:-)

Sedan var det dags för Emil, en av de lyckligaste hundarna som finns. Men han har lite separationsproblem från sin husse just nu. Men alla hundar har såna perioder oavsett ålder. Men de gjorde inget. Så vi fick ingen skön skogspromenad idag. Men han fick istället umgås med sin Husse som var hemma på rast och de slår promenad med hästlängder, när man får springa lös på gården och nära husse.

Nu strax ska jag byta om till träningskläder, ta ett par andra skor(dom jag haft på mig idag har gett mig mitt första skavsår på två år) och sedan hämta David, Alexandra, Prince, Carro och Texas. Vi ska på en tur i sommaroskogen:-) mys!!
///Becca

Veckans vilodag?!

Kategori: Iphone

Söndag sägs vara veckans vilodag. Nja de kan jag inte hålla med om. Visst tog en sovmorgon, till tio. Men sedan va du full fart, var till Ikea en sväng och köpte lite små saker, det första som las ner i påsen var två nya handdukar till Atos. Sedan några burkar till köket, batterier till Davids bankdosa och sedan lite ljuspyssel. Dit var vi med Eveline och Johannes. Men som vanligt är jag trött och sliten så jag är inte världens bästa sällskap... Måste ringa min läkare, lite sömn förtjänar väl alla. En smärtfri dag, den skulle göra mycket.

Efter Ikea åkte vi hem och slappade, jag behövde få vila. Men som vanligt så gör jag annat än att vila. Så ny har alla stenar som var dränkta i stearin fått se världen igen och lite nya kompisar. Även de nya ljusen har fått sin plats tillsammans med stenarna bredvid datorn. En halv kopp kaffe och sedan var vi på Jula och köpte en present till Håkan, ny biobränsle till den lilla eldstaden och en vattenflaska man kan ha fäst i bältet. Så nu kan Atos och jag ut och träna mer ordentligt nu när vi båda har det vi behöver:-)

Då vi var klara på Jula åkte vi bort mot Davids mor och styvfar för Davids styvfar hade en överraskning till David. Men vi var lite tidiga så vi valde en tur i skogen i närheten. Mysigt var det, Dock inte lila trevligt när man märkte att Atos spårade några gånger. Japp, något vilt var i närheten. Fann rätt färska spår efter något vilt. Men någon sekund senare kom det en jägare i en bil(hundförare), genast få kände jag mig tryggare.
Var hos Davids mor i en timme drygt och sedan åkte vi och hämtade Carro, för att sedan hem och byta om för en tur på Kilenegården.
Vi gjorde även varm oboy och tog med till oss. Josse, Håkan och Texas kom också dit. Dock gick dom en annan väg...
Vi andra vi 2.5kilometern i högt tempo, tydligen är David inte van det tempot. Förklarar för mig varför mina promenader som för andra tar 1-1,5h tar 40min för mig. Och jag är rökare, fast en hälsosam sådan. Haha
Men under promenaden sprang Atos och jag lite då och då. Dock tyckte han det bara gick att springa framför mig om vi spurtade. Så jag får helt enkelt träna i smyg när atos inte ser och vet, så han an och jag hå ut och spurta. Haha
Nej, men det sr väldigt skönt att komma iväg och nu kanske jag tar mig ut på mina kvällsrundor igen som jag gjorde förr. Om orken vill, för viljan finns och den blir större och större. Men när kroppen säger ifrån så kan viljan bara vara där.

Imorgon har jag bara två doggywalks på förmiddagen och sedan tänkte Carro och jag ta oss ut på en sån promenad igen, men jag ska springa mer imorgon. Trevligt att få lite mer sällskap nu:-) ihihihi
Har ett ämne jag ska ta upp med er någon dag. Även skriva om Ullared. Men ja, tiden rinner iväg ganska så mycket för mig..
Nu ska jag gå in och lägga mig i sängen, läsa lite mer om vargen(som fått mitt intresse just nu) och sedan stirra i taket och i väggen. Ja det vanliga för mig. Sova, stirra, sova, stirra,krångla med täcket, sova osv osv... Natti på er och sov gott.
///Becca

Dagen enligt Atos..

Kategori: Hundar

Em helt perfekt toppen dag, skulle han säga om denna dag.
Först pappa mys på morgonen, sedan när pappa gick var det mamma mys med promenad(igen) och lite pallträning. Sedan slappade vi med Harry(haren) och naninen(kaninen) både nallar från Ikea, som är Atos bebisar.
Efter någon timme ringde Alexandra och frågade om Atos ville leka med Prince och Texas i rastgården, så dit åkte vi(en halvtimme efter dom) för lite lek och prat. Kul hade dom, men tillslut kom de en konstig amstaff(kanske det var, såg ut att ha någon mutation egentligen) som av någon konstig anledning morrade mot Prince helt oprovocerat genom staketet. Prince är 4månader och gör inget mot någon hund. Så då kände jag att där får de räcka. Vi gick en stund senare. Då lämnades Atos hemma och jag åkte vidare. Men under tiden jag va borta kom pappa hem igen(varit på begravning). Så Atos fick mera pappa mys. Promenad gick dom och sedan någon timme senare hämtade jag David. Tillsist kom vi båda hem för att Atos skulle få kvällsmat och umgås.
Nu senare på kvällen åkte Atos och jag till moster Carro och där blev de lek ute och träning med alla inblandade i det. Efter en stund där åkte vi hem och hemma utanför blev de träning och lek med både mig och David. Atos är rätt så trött nu och myser med Harry(haren) och jag tog naninen(kaninen) så den inte skulle känna sig utanför.

Kan berätta för er att David är inte den som tränar Atos mer än allmänlydnad/vardagslydnad. Men idag var det mer och de va ju super skoj!!(enligt Atos).
Nu blir det nog strax natten här, en dag imorgon igen och då ska blod köpas. Så det går att spåra i veckan.
///Becca

Tröttast.se

Kategori: Hundar

Efter en dag fylld med roligheter, så är vi ganska trött här hemma.
Nu på kvällen har vi varit och firat Håkan, då han fyller år idag. Grattis till världens bästa svåger! :-)
Som vanligt när jag är hos dom så börjar jag frysa och får med mig deras myskläder hem. Håkans mjukisar och nya strumpor(ja det är för stort egentligen) och josses stora tröjor. Jag kan säga till er att jag frös inte det minsta efter att jag hade fått på mig detta över mina leggins, och min två instoppade linnen. Dock blev jag mera trött, men det hindrade mig inte från att klippa Texas klor och sedan spelade jag spel med Atos och Texas. Så trött blev de, speciellt Atos:-)

Tidigare idag så hade jag kloklippning på Atos och även filade jag båda hundarnas klor, super duktiga på filandet. Texas tycker ibland att kloklippningen är jätte jobbigt och idag var ibland. Atos var lite krånglig i början. Men ändrade sig fort, när han upptäckte att mamma filade också:-)

Nu blir det natten, som sagt tre trötta i detta hem. Fick veta lite mer om kullen idag. Oh jag längtar!
Kan även berätta att vi tar nog inte emot tiken. Då vi inte får någon information om henne, då känns det inte så bra. Japp, jag är skeptisk och har krav jag med, inte bara uppfödare som ska ha det! Kom ihåg de alla läsare, ni ska ställa krav, fråga och vara en "pain in the as", för ni ska veta vad uppfödaren är för någon. Inte bara ta en valp eller hund för att det är ett bra erbjudande. Eftertanke krävs alltid när man väljer att köpa en hund! Speciellt ni som ska bli första gångs ägare.

Natti på er!
///Becca

Att göra ett val

Kategori: Hundar

Är nog bland det svåraste som finns. Speciellt när det kommer till hund. För drygt ett år sen mailade jag med en av Sveriges bästa uppfödare på en ras. För jag var intresserad av att bli fodervärd till en hund från dom, men det blev inget med det då. Hon skulle ha kvar mig för att i framtiden kunna höra av sig.
Idag fick jag ett mail från henne där hon undrade om vi ville bli fodervärd till en tik på några år. Fick inte så mycket information om tiken, men ska maila tillbaka för att få reda på mer.

Men nu är ju grejen den att vi står i kö på en valpbilder som föds vecka 38. Denna kullen är inriktad på mycket inom hund. Dock vet vi ju inte hur många valpar som kommer och hur många det är innan oss som är intresserade.

Så nu ju det svåra valet: en tik på foder eller en valp(kanske). Vad väljer man?
Vill ha båda raserna men låt oss inse att tre hundar kan bli för mycket. Speciellt för David som är allergisk. Vad hade ni valt?
Kan även tillägga att jag blev väldigt glad över mailet, då jag trodde hon hade glömt bort mig och jag inte trodde hon skulle höra av sig alls.
///Becca

Resten..

Kategori: Allmänt

Hittills denna vecka har trion varit återförenade. Men strax efter tolv idag fick dom hem för denna vecka och både jag och David kan konstatera att Atos blir faktiskt lite deppig. Som tur är har han flera vänner, så han fick leka med Princen(Alexandras valp på 4månader) och Texas i rastgården förut. Tränade lite, lekte lite och hade för andra gången i atos liv kampning med IPO utrustning. Men han är lite alls lika på som Texas är. Däremot när både han och Texas höll i kudden och jag släppte så blev de ordentligt. Tror Atos har för mycket respekt mot mig för att vilja kampa så ordentligt.
Åkte sedan och handlade färskfoder och stannade till på Ikea för lite mat med Carro. Sedan hem och där sten dog jag vis sex, det sista jag kommer ihåg innan jag somnade är att jag frågade David om Atos åt upp sin kvällsmat och de gjorde han. Så jag kunde nog slappna av och somna ordentligt.
Vaknade strax innan åtta och gick en promenad med David och Atos, sedan dess har set varit slappande i soffan. Fast vi har varit ute igen. Det är så härligt med höstkvällarna, dock tycker inte mitt nervsystem om det. Har så ont i skulderbladet så de går inte ens killa mig där utan att de gör så ont att jag bara vill skrika. Märkte det förut, har aldrig varit så tidigare. Men nu så är det så, så nu ska jag ringa min läkare och så sömntabletterna igen. Vet att mycket av smärtan kommer från att sömnen blir störd av smärtan. Har gått en månad nu med smärta och kan bara konstatera att den blir värre. Så kanske ska ta tag i detta innan de blir värre än värst. Vet ju att jag inte är världens roligaste att umgås med, för mitt humör är inte riktigt med som de brukar. Men man hamnar gärna i en egen värld när man har den smärtan, icke existerande sömn. Den socialakompetensen försvinner liksom någonstans där.
Men ja, någon dag ska jag ringa läkaren. Det är bara så drygt att sitta i telefonkö och sedan få prata i 2min...
Nej, nu är det natten. Resten av veckan är det bara Em promenader och Atos träning.
///Becca

Helgen

Kategori: Allmänt

Har inte riktigt haft tid att skriva i helgen.
I fredags var Tyra och Charlie här i 13timmar, och vi hade fullt upp med promenader, lek, träning och mys.
Polletten för Atos när de gällde pallen trillade ner en liten bit till i fredags. Riktigt kul att se, Carro fick vara här och bevittna det. Lycklig ägare!

Lördagen blev de iväg till Filipstad på Oxhälja med David, Josse och Håkan. Riktigt trevligt och roligt, hittade en massa skojiga saker. Men köpte bara en skylt, ett hurtta koppel(till midjebältet), kola(i olika smaker), ett linne till David som är hans Mazda linne. Det är en bild på svampbob fyrkant. Sedan köptes de munkar, gillade majskolvar och lite dricka. En helt underbar marknads tur:-)
Kvällen körde jag Mazda medans David var och drack hos en kompis. Umgicks med Carro, Josse, Elin och Håkan. Tillsist hämtades David och vi åkte hem.

Idag har jag haft pappa på besök för kaffe och prat, satt och pratade jakt och lite allmänt om saker. Sedan hämtade jag Carro för en tur på stan, efter det fikade vi hos Anna och Stefan. Någon timme senare körde jag hem henne, men fastnade på josses jobb en sväng.
Väl hemma satte sig David bredvid mig på golvet och målade. Han målade barstolarna och jag en liten liten kista.
Denna kväll avslutades med pizza till filmen Marley och jag. Ja tårarna sprutade i slutet och Atos låg tätt in till mig. Har filmen på DVD, men ibland vill man se den när den går på tv.
Filmen slutade med att jag ville ha Atos mys, han ska ligga nära mig när jag sover och eftersom David är allergisk, så valde jag självklart soffan. Skulle faktiskt kunna sova på golvet om det var så att Atos hellre vill sova där. Jag har ett stort behov av Atos nu!

Måste även berätta att innan vi gick och hämtade pizzan, tränade Atos och jag pallen igen. Kan bara konstatera att nu har polletten verkligen trillat ner, för nu kunde han det perfekt. Oh så glad jag blev, han med och även David som faktiskt fick se Atos göra det. Hihi

Nu natten, om några timmar kommer trion att återförenas:-D
///Becca