justbeccca

Idag igen

Kategori: Allmänt

De blev vårväder idag igen. Dock på eftermiddagen, men promenaderna på förmiddagen var lika sköna ändå. det var ju visserligen bara plus 1,5 grader vid lunch när de var Emil promenaden. Men skönt va de ändå.
Kaffe och prat hos Alexandra och David M och sedan hem och plugga. Va ju menat att jag skulle till Josse men hon va dunder förkyld och jag håller på att bli av med min, så jag är inte så pigg på att åka dit och bli dålig igen.
Men kanske tar en tur dit efter pluggandet ändå, ska försöka bli klar med två uppgifter så Josse får boken.
-
Ikväll blir de nog Glada Ankan med några vänner för att kolla på David Ms bror och bästa kompis som ska uppträda. Så är jag itne för trött så blir det med dit, men de ska uppträda 23.15.
-
Nu ska jag återgå till pluggandet så man blir klar med uppgifterna innan klockan är allt för mycket.
///Becca

Ikea

Kategori: Iphone

Eftersom jag tillbringade största delen av förmiddagen och lunchen ute, så blev de en tur till Ikea med Alexandra och min David.
Jag investerade i en liten grej till datorn, en råtta och en mus till Atos. Råttan fick han direkt vi kom hem, lyckligare hund får man nog leta efter. Musen ligger i bilen och väntar på Atos.
David köpte en lampa till köksfönstret, då den vi hade där gjorde på säkringen gick för hela köket. Så nu har vi en ny söt lampa där.
Alexandra fick med sig tre muggar och en tavellist.

Efter Ikea åkte vi in till stan för en fika på Waynes. Men innan så tvingade jag med dom in på Bokia för jag va tvungen att ha tag i en engelskabok att läsa. Så nu hittade jag en, bara att hoppas på att den är bra.
Strax efter sex kom Becca förbi och åkte med oss hem.

Nu har jag städat här hemma, diskat och gjort rent Atos låda som står i bilen.
Under den tiden har David lagat maten, som jag egentligen skulle göra. Men jag fastnade i städandet och de tror jag han är nöjd med faktiskt.

Nu ska jag äta upp min älskade wokmat och sedan vänta in att David M hör av sig så ska jag hämta honom för en tur till Skoghall. Ska bli trevligt att träffa honom, har inte gjort de idag.
///Becca

Dag 11 - En ras du/ni skulle vilja ha

Kategori: Hundar

Det finns många raser jag vill ha.
Här är några av dem:
Malle, Waimaraner, Rottweiler igen, Ovtjarka, Sibiren Husky mf.
Varför är för att jag vill inte låsa mig på en ras, jag vill testa flera olika raser och njuta av dem alla..
Alla jag är intresserade av har de olika egenskaperna jag är intresserad av och vil träna med.

Livet är underbart!

Kategori: Allmänt

Just nu känns livet väldigt underbart. Våren är här på besök idag, Atos är nära färdig läkt i halsen, skolan går framåt och jag har världens bästa sambo. Kan man begära mer än så?!
Har idag varit ute på två långa sköna promenader i det underbara vädret. Båda började med helt vanliga promenader som jag absolut inte ville skulle ta slut. Så då fortsatte vi och Atos använde sitt halsband för första gången på tre veckor, dock på andra promenaden och inte hela tiden.
-
Nu försöker Alexandra och jag komma på vad man ska hitta på i det fina vädret. Vi hade först tänkt till Bomsta och lämna en tv i deras sommarstugan och då passa på att ta en promenad med Atos och Queen, men David M är seg idag så han orkade inte och Alex och jag kan inte bära tv själva. Så nu vet vi inte vad de blir, men något ska de bli i alla fall :D
-
Jag har väldigt roligt här hemma åt att jag som är tjej ska köra MC i sommar och David ska köra sin sommarbil med Atos. Det känns så fel, de borde ju vara David som ska köra MC och jag bilen med hunden i. Men vi kör på ombytta roller i sommar. Då är de han som är kvinna i detta hem!
-
Nu ska jag smita ut på balkongen en sväng och och försöka komma på något att göra.
///Becca

Tankar

Kategori: Iphone

Vi här hemma skänker massor av tankar till Johannes(David kompis) som just nu ligger på intensiven på Sahlgrenska i Göteborg efter att ha blivit klämd mellan sin bil och en container. Rejält blödande lever och okänt brutna revben.
Vi skickar massor av styre tankar till sig och hoppas du kommer på bättringsvägen snart!!
///Becca

Hemma!

Kategori: Iphone

Nu har jag landat hemma i soffan en liten stund innan de blir sista promenaden.

Efter att bilen va inne på Lecab så åkte Josse och jag och hämtade Atos och sedan bar se av till Alexandra och David M för kaffe och prat.
Bilen ska in på riktning och lack den 17april. Känns som en evighet men de är bara 1 och en halv månad kvar.
Efter kaffet och pratet i några timmar blev de promenad på Rud och sedan hem och lämna Atos för att sedan hämta Becca och Casper för en tur till veterinären.
Hos veterinären gick de jätte bra, Casper var super duktig. Så än en gång ska Becca bara riktigt stolt över sin grabb! :-D

Efter att ha varit hos veterinären blev de till Coop på Bergvik för att handla lite med mina flickor. Becca handlade mat och Alexandra och jag vandrade runt och kollade på typ allt och köpte städ, hund och så pyssel saker mer eller mindre.

Imorgon blir de Emil promenad och sedan plugg och små plock här hemma tror jag.
///Becca

Nytvättad!

Kategori: Iphone

Sitter i en nytvättad Audi och dricker kaffe i väntan på att klockan ska bli två så de går att lämna in den på Lecab.
Ska in på kostnadskalkyl åt försäkringsbolaget för då den blev skrapad.

Har även idag varit på promenad med söta Emil, skötte sig super bra och var extra gosig den lilla sötnosen:-)
Atos fick inte följa med idag på den promenaden. Men vi har varit ute i det faktiskt tråkiga vädret. Det snöar här hos oss. Fast Atos blev ju glad och jag är väl inte helt missnöjd. Men bilen blir så skitig och det ligger inte kvar, de är blötsnö. Så då känns de som de kan kvitta faktiskt.
Hoppas de blir mer vår väder under veckan istället då.

Denna vecka får Atos även börja äta sin mat igen normalt, torrfoder och även ta längre promenader, leka med andra hundar och tränas. Ska bli skönt att återgå till det normala.
///Becca

Bestämt!!

Kategori: Allmänt

Så jäkla skönt att de är bestämt nu att jag ska övningsköra under våren/sommaren på MC med Håkan. Ska få låna Pilles röda suzuki. Så underbart!! Jag ska äntligen få mitt efterlängtade MC kort :D Tror ni jag är glad och lycklig?!
Så i sommar ska Atos åka i pappas(Davids) mazda RX-7a och va cool medans mamma(jag) ska köra MC. Jag tror denna sommar kommer bli perfekt om jag ska vara helt ärlig.
Just nu längtar jag mer än någonsin och det känns som evigheter tills dess. Men de handlar om någon månad.
-
Nu har Atos och jag varit på våran otroligt sköna vår promenad och vände när vi kom in och gick till Carro för kaffe och balkong mys med henne och Josse.
-
Nu ska vi mysa ner oss i soffan och kolla på film eller tv har inte bestämt mig än vilket de blir. Men när de gäller filmvalet står de mellan Hundhotellet och Underdog. Köpte dom igår och jag har redan sett hundhotellet, men de är en sån film man ska ha hemma. Som jag sa till Alexandra igår, vissa filmer ska man ha hemma.
///Becca

Perfekt

Kategori: Allmänt

Då va de söndag och den underbara helgen är över. Men ett bra avslut på en toppen helg är att de är fint väder. De va menat att Atos och jag skulle ut i skogen idag, men David har bilen till garaget. Så vi får nöja oss med asfaltspromenader. Men de gör faktiskt inget, då det är såååå fint väder. Så strax ska vi ut i det fina vädert och njuta lite.
-
Man blir ju bara mer sugen på MC kortet nu när jag sett flera plockat fram sina pärlor redan. Kanske är det i år man ska börja med det?!
Skulle ju faktiskt vara skönt att börja med det, har ju ändå lämp med Håkan i några år till för MC, så då är de ju bara för mig att hitta en MC att köra på. Vilket kanske inte är de lättaste, men roligt ändå :D
-
Nej nu blir de promenad och sedan en kaffe!
///Becca

Myskväll

Kategori: Allmänt

Har tillbringat dagen med älskade Alexandra på bergvik. Sedan va vi förbi Håkan som va i båthuset och grejade med sin MC, tror ni man blir sugen på att börja med de kortet också?! De är ju snart säsongen för MC.
Sedan va vi förbi Mattias och pratade lite och tillsist va vi på Casablanca och handlade godis.
Nu är de mys i soffan och för första gången kolla på melodifestivalen. Hittills har alla bidrag varit skit kassa.. Måste väl ändå finnas bättre bidrag än dessa därute i musik Sverige?!

Nu till er alla som bor i Karlstad nära stan med hundar som är skotträdda, så ska BMB skjuta fyrverkerier kl 22 från sandgrundsudden som motsvarar kommunens nyårsfyverkerier. Så nu vet ni det, men denna gång har de stått i NWT, finns även på NWTs hemsida under nöjen avdelningen.
Vi ska nog testa att va hemma under skjutningen.
///Becca

Lovely!!

Kategori: Allmänt

Gårdagen va toppen! Spel och dricka hemma först och sedan utgång med alla de Goa och glada vännerna. Otroligt värd kväll!! Man kan inget annat än att ha roligt med de bästa:-)

Idag blir de Bergvik med Alexandra, har kollat på film nu under lunchen. Älskar dom filmerna, Bring it on. Man blir ju mera dans sugen av den. Kanske skulle börja dansa igen och få lite utlopp av de kreativa.

Nej nu ska jag göra mig klar för Bergvik.
////Becca

Utgång på ingång!

Kategori: Allmänt

Då har man spenderat dagen med de bästa som finns på stan och kvällen ska även spenderas med dessa underbara människor med lite alkoholhaltiga drycker!
Fick även tillbaka min kaffekokare, dataskärm och tillbehör som jag lånade ut för dryt ett årsen. Så jävla skönt att slippa människor som suger ur en alla energi och ska ständigt ha hjälp och då menar jag både psykist, fysiskt och ekonominskt. Hade jag velat vara kurator, tränar och bank hade jag lätt kunnat bli de nu. Men jag är nöjd över att ha fått tillbaka mina saker. Nu ska grejerna göras rena och sedan ner i källaren, haha för vi har en dataskärm och alla tillbehör till den och även en ny kaffekokare. Men jag kan glädjas med dig över att du äntligen fick råd att köpa dig en egen kaffekokare!
-
Vi var även ut till Pets alla vi tjejer med hundar, hjälpte Rebecca så hon fick rätt och nytt halsband och koppel. De hon blev påtvingad av en var super kasst och hon tyckte inte om de alls. Så nu fick hon välja och varka med hjälp från oss och butiksbeträdet som är så otroligt duktig. Alltid lika roligt att stå och prata med henne, hon är Atos dietist dessutom. Casper var ju självklart med in och han var super duktig. Så jag hoppas nu Rebecca är stolt över sin prins, för de ska hon va :D
-
Nej nu ska jag göra mig klar tills alla kommer hit! Ha en toppen kväll för de ska jag ha tillsammans med mina underbara!
///Becca
Kolla skummet. Så förbannat gott, en underbar kväll. Någar tjejer som dricker lite och snackar i lugn och ro:)

Underbara fredag!

Kategori: Allmänt

Så skönt att de är fredag och idag har vi lite saker som ska göras. Ska in till stan om en timme ungefär. Ska köpa en engelska bok och kolla efter en till som är till ett annat ämne.
Sedan ska jag kolla efter nya skor och efter lite kläder.
Ska till systemet och Pets också;-)

Nu ska jag göra mig klar så jag kan hämta Alexandra om en timme.
///Becca

Dag 10 - Hur valde du/ni kennel?

Kategori: Hundar

Eftersom ingen av mina hundar är renrasiga, så har vi inte valt någon kennel.
Baily kommer från ett hundstall i Portugal, genom en organisation som heter Hundrondellen.se och Atos kommer från en tjuvparning och han råkade bara fastna för mig. Men hade jag inte vetat vad alla raserna i honom innebar så hade jag heller aldrig köpt honom. Jag fick världens bästa hund och jag kommer aldrig i hela mitt liv ångra mig.
-
Däremot så nu när jag kollar på valpar så är jag ute efter en renrasig. Men denna gången är det inte bara att välja och vraka bland alla raser. Utan nu krävs de mer, vi måste iväg och träffa den rasen och umgås med hundarna för att se hur David reagerar.
Sedan vill jag se innan valparna kommer till världen hur deras första tillvara kommer att vara, hur uppfödaren i sig är med hundar. Hund hundarna i kenneln beter sig. Allt för mig är väldigt viktigt!!
Det är ju en familjemedlem som ska vara med oss i cirka 15år. Skulle som jag skrev i tidigare inlägg inte nappa på ett bra erbjudande. Jag vill helst att uppfödaren ska ställa mycket frågor och vara reserverad mot köparen, då vet jag att de är en seriös.
-
Så nu vet ni hur jag kommer vara när jag väljer min kennel. Jag har redan en kennel jag faktiskt älskar, haft kontakt med uppfödaren och hon står för allt jag tycker en uppfödare ska vara och så vitt vi vet så funkar den rasen med Davids allergi. Så vi får se om de blir någon mer sådan kull som jag kan tänka mig, med vissa linjer alltså.
///Becca

Blir ju sugen

Kategori: Allmänt

Har varit hos Alexandra och David M nu på kvällen/natten och haft de mysigt med dom och Rebecca. Våra samtals ämnen vandrar från religion till det mest ointressanta som varit idag: kronprinsessebarnets födsel och sedan vidare till sex. Det sista vi pratade om var dansfilmer så när jag kom hem va jag bara tvungen att kolla på lite klipp på youtube från några av dem. Man kan ju inget annat än att bli sugen på att börja dansa igen. Känslan av rörelse och musik som klaffar på det mest perfekta sätt finns det inte.
-
Nu sitter jag och tittar på massa valpannonser och en massa uppfödare. Kände tidigare idag nu när vårkänslorna kommer krypande att de skulle allt vara kul med en till liten knodd här hemma att träna och greja med i sommar. Men är inte helt säker på att Atos är redo än, inte David heller för den delen. Även om jag skulle/har fått bra erbjudanden så måste alla vara redo. Inte bara en, som många tror. Skulle aldrig i hela mitt liv heller köpa en hund för att jag får err bra erbjudande, absolut inte om jag inte ens vet vad de är för ras. Då menar jag renrasiga hundar, där uppfödaren är seriös och personen som köper hunden tror det är en helt annan ras för den har inte varit ett dugg intresserad.. Vet att de hänt och händer allt för ofta..
-
Nu blir de natten här, måste sova lite innan den nya dagen med alla måsten ska infinna sig.
///Becca

Vår i luften!!

Kategori: Allmänt

Idag är det vår i luften och jag mår mycket bättre. Så jag hat tagit med två sköna vår promenader, en med Atos halv sju i morse och en med Emil vid lunch. Eftersom min älskade kom hem idag med magont så fick han ta en vår promenad med Atos här hemma själva. Så fick Emil och jag lite ensamtid, plus på de så hade jag väldigt bråttom till honom.
Har suttit och pluggat i någon timme och ska fortsätta med mitt arbete inom religionen. De är verkligen skit roligt och jag fick även bra respons av min lärare som tycker att mitt val av utbildning är ett bra val. Så nu hoppas vi de går hela vägen.
Var och handlade lite till min älskade och då kom Niklas förbi en sväng, så vi stog och pratade. Riktigt tevligt!!
Nu tänkte jag ta en avbrott i pluggandet och svara på en av listorna Rebecca lagt upp på sin blogg. Så kanske jag är snabbare än Alexandra på de. hehe
-
100 frågor!
1.Vad är klockan: 15:55
2.Vilket namn stå det på ditt födelsebevis: Rebecca Hansson
3. Smeknamn: Becca, Rebecca, Hasse eller Hansson.
4. Vad heter dina föräldrar: Pappa Lars och Mamma Camilla

5. Antal ljus på din senaste tårta: Den hade faktiskt inga i söndags, sedan blir de lite svårt eftersom mamma och jag fyller år på samma dag..
6.Husdjur: Atos, min älskade lilla voffe och våran extra hund Baily.
7.Hårfärg: blont..
8.Favoritfärg: Beror på vilket humör jag är på
9.Piercing: öronen
10.Tatuering(ar): En, men den räknas inte...
11.Födelseort: Karlstad
12.Bostadsort: Karlstad
13.Nuvarande bostad: lägenhet
14. Har du varit kär: Ja
15. Har du varit i några andra värlsdelar: ja
16. Har du varit med om en bilkrasch: nej, men en mopedolycka..
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): 5, då bageluckan räknas som en också. hehe
18. Kaffe eller glass: Väljer nog kaffe, jag fryser om mina tänder när jag äter glass..
19. Snuttefilt eller kramdjur: Både och!
20. Salladsdressing: Gott
21. Färg på strumporna: svart/vitrandiga ( nya som jag fick av David M i födelsedagspresent)
22. Lyckotal: 13 och 19.
23. Favoritfilm: Många olika, men en djävulsk romans. Har varit en favorit sen typ 7an
24. Favoritcitat ur en film: vet faktiskt inte
25. Bästa semestern: Favoriserar ingen så är ingen glömd..
26. Favoritmat: Farmors mat!!
27. Bästa veckodagen: Trosdag eller fredag!
28. Senaste låt du har lyssnat på: For You I Will.
29. Tandkräm: Colgate något på S
30. Favorit TV-program: Desperate housewives, Bones, Body of Proof, Criminal Minds31. Favoritrestaurang: Pråmen när den fanns, ingen kommer i klass med den..
32.Favoritblommor: Orkideér, de är dom som fortfarande lever..
33. Tycker inte om: Klubben om inbördes beundran och falska människor..
34. Sport att titta på: Ingen helst, annars trav eller hoppnig
35. Snabbmatrestaurang: Pizza, McD eller BK
36. Senaste sjukhusvistelse: halv årsen
37. Favoritdricka: Cola eller ramlösa med olika smaker.
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Rött och olivgrönt(inte vi som valt, de va så när vi flyttade in)
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Ingen, klarade både uppkörning och teorin på första försöket :D
40. Var är du om 10 år: Färdig utbildad, jobbar med de jag vill, bor i hus mm.
41. Vem fick du senast e-mail från: Min lärade
42. Är du dömd för något brott: Nej, hoppas att inte bli de heller.
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja att shoppa i: Måte jag välja en affär? kan jag inte få välja ett köpcenter?
44. Vad gör du när du är uttråkad: Går på promenad, åker och hälsar på vänner, städar, pluggar, läser eller kollar en film..
45. Fras/ord du använder (för) ofta: Ingen aning..
46. Vän som bor längst ifrån dig: Min syster, Johanna i Slöinge..
47. Vad retar du dig på: Falska människor..
48. Det bästa du vet:Atos, david, min familj och mina vänner!
49. Läggdags: Mellan tio och två..
50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här: en av dem har redan svarat, så Rebecca får de ju bli :P
51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: Alla kommer att svara, dock är vi alla lika dryga :P haha
52. Vad är klockan: 16:13
53. Favorit godis: Lakris och chocklad
54. Favoritlek: Kurragömma ;O haha
55. Favoritfilmmusik: Olika, helst där musiken kan berätta en del av filmen.
56. Skostorlek: 37-38, de skor de är 39 på måste jag ha två par tjocka strumpor.
57. Syskon: 3 st, Carro, Johanna och Josse
58. Favoritpålägg: skinka, ost, ägg, gurka och leverpastej.
59. om du fick skänka bort pengar: Så skulle jag skänka till någon djurorganisation, de har alltid dåligt med pengar.
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Älskling!
61. Bästa bok du läst: Cesar Millan, men jag läser inte böcker jag inte tycker om..
62. Är du internetberoende: ja verkligen,
63. Favoritdjur: Hund
64. Gillar du snö: Älskar snö!!
65. Favoritglaglass: vanilj och choklad
66. När köpte du något åt dig själv sist: Jag köper cigg nästan varje dag till mig själv, men menar ni något annat utöver de, så är de någon vecka sen..
67. Är du långsint: Ibland, beror på vad de handlar om. För det mesta så skiter jag i det.
68. Favoritgrupp/artist: Olika!
69. Vilken är din bästa egenskap: Betraktar folk!
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Att bli klar med skolan och udner den tiden finns de massa små mål med min älskade hund.
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Nej verkligen inte..
72. Vad gör du: Sitter i soffan, lyssnar på tv och svara på dessa frågor..
73. Mest intressanta stad du varit i: Karlstad, som jag skrev igår. Så slutar man aldrig att bli förvånad över denna stad..
74. Vilket djur skulle du identifiera dig med: Katt!
75. Vad fascinerar dig hos andra människor: Deras beteende.. Haha
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: David
77. Favorit land: Favoriserar inget..
78. Spelar du nåt instrument: Nej
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Trav och Hoppning.
80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Nelson Mandela
81. Vilken film såg du på bio senast: P.A 3
82. Senaste köpa skiva: ömh?! måste man köpa såna? trodde att man fick dem gratis inne i affärera..
83: Roligaste konserten: Sabaton
84. Bästa känslan: Total lycka!
85. Samlar du på något: Nej
86. Isåfall vad: Inget
87. Är du feminist: Ja, vem är inte de?
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: Jag skulle vilja vara ett piano, man smeker ju tangenterna. hahaha
89. Favoritskiva: ingen
90. har du en bästis: Ja:D
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Olika
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Att de är många frågor :P hahaha
93. Favoritlåt: For You I Will!
95. Har du en mobiltelefon: IPHONE 4!!!
96. Vem är du kär i just nu: David!
97. Vad är det vackraste som finns: Äkta och ren kärlek!
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Alska, eller thailand!
99. Är du homo- eller bisexuell: Hetro!
100. Vad är klockan nu när du är klar: 16:29
///Becca

Man blir ju...

Kategori: Allmänt

Tror jag aldrig någonsin kommer sluta förvånas över folk i denna stad.
Killarna delar tjejer.. Andra tror de är raka och ärliga när se i själva verket har stått och ljugit och försökt inleda en ny vänskapsrelation med en massa skitsnack. Ne, Karlstad kommer aldrig sluta förvåna mig tror jag.
Dock är det egentligen en trevlig stad att bo i, så länge man tar reda på vilka ens vänner är. Vilka som är falska och vilka som inte är det. Ska jag va helt ärlig trodde jag man växte upp och tag ansvar för sitt handlande. Men icke, där hade jag fel.

Sedan måste jag även påpeka att jag vet två som läser min blogg inte är ett dugg smarta. Ni går seriöst in och läser min och dagen efter har ni skriver mer eller mindre exakt samma sak. Hade ni varit smarta hade ni väntat ett par dagar eller en vecka innan ni skrivit något. Men vissa har ibland ingen egen fantasi och kan verkligen inte skriva egna saker. Så jag och min syster Josse som även råkade ut för detta igår med en av dem, ska göra precis som de andra. En av oss ska skriva något och sedan ska den andra gå in och kopiera detta. För de är ju tydligen så detta går till. Haha

Nej nu ska jag krypa ner i sängen och sova igen. Sov 3 och en halv timme på eftermiddagen innan vi åkte och firade Josse. Där va vi i tre timmar och sedan tog Atos och jag en koppelfri promenad på 30min i regnet. Kanske inte den smartaste idén jag haft idag, men de kändes bra just då. De va skönt att röra på sig och ute var de skönt också. Men när vi väl kom in så återfann sig förkylningen.. Så nu blir de natten!
///Becca

Hemma dag

Kategori: Allmänt

Det fick bli en hemma dag idag, så kanske man blir frisk snabbt. Har ingen som helst lust att ligge hemma och va sjuk hur länge som helst. Sånt har vi inte tid med, så de blir bara tv, film, varma drycker, täcke och kudde i soffan. Så kanske jag har återhämtat mig tills imorgon.
Kan ju hoppas på att jag mår bättre ikväll för gör jag de så blir de födelsedags fika hos Josse, för hon fyller hela 23år idag. Grattis på din dag kära syster!!! <3
-
Det jobbiga är att jag är sjuk, David jobbar och Atos har energi till tusen. Fast enbart när vi är ute, inne sover han. Vilket han fortfarande behöver, så han blir helt återställd i halsen och resten av kroppen.
-
Nu ska jag återgå till tv, innen de ska jag lyssna på Atos låt. For You I Will heter de..
///Becca

Bara att inse..

Kategori: Allmänt

Även fast jag idag har vägrat vara sjuk, så kom nu febern och bosatte sig, hostan, snuvan och den luriga huvudvärken gör sig hela tiden påmind.. Så jag har insett nu att jag är nog lite sjuk..
Men nu kan jag nog faktiskt va sjuk, för jag fick 10 eller 11par nya strumpor av David M i försenad present. Fatta vad gudomligt bra:-) Tre av dem va såna dära tjocka och mysiga strumpor. Så tror ni jag myser runt i nya strumpor nu. Hihi

Nu ligger jag i soffan och väntar på mina två älsklingar som är på promenad och sedan skulle de stanna och köpa med semlor och mjölk. Så vi kan gotta oss lite så här på fettisdagen.
///Becca

Vägrar!!

Kategori: Allmänt

Då va de tisdag och jag vägrar inse att jag är på god väg att bli sjuk. Jag lever i förnekelse just nu, för att slippa ligga hemma och va dålig. Lite hosta, snuva och lurig huvudvärk har man haft förut. Dock så hade jag inget val igår än att åka hem och bädda ner mig och sova tidigt.
Men idag blir de andra puckar, hoppas vi på!

Tänkte även säga att Atos börjar bli sig själv nu. Så om en vecka blir de små starta med träningen, byta till halsband och övergå till torrfodret.
///Becca

Fot!

Kategori: Hundar

Det har nu kommit flera tränare som säger att de är bra om hunden kan fot både på vänster och höger sida. Äntligen så får några som jag haft diskutioner med angående detta om hundar ska kunna enbart vänster fot. Jag har alltid lärt mina hundar och hundar i min närhet både vänster och höger, för du vet aldrig vad som sker i framtiden. Du kanske får problem med vänster sidan och måste ha hunden på höger för att ha bäst kontroll. Sedan är de en rolig inlärnings del, höger är svårare än vänster. Men de är så roligt!
Sedan att ha hunden bakom sig är också en bra grej att lära hunden. Så den ska faktiskt jag och Atos börja med nu.
-
Jag läste att tränaren i Härliga Hund tycker samma som mig. Då skrev jag de på min facebook sida och då kommentarade och skrev mail fler av mina vänner att deras tränare säger samma sak. Så jag är ju uppenbarligen inte ute och cyklar.
-
Måste även säga att Cityveterinärerna som det står om i nya Härliga Hund är bland de bästa som hänt sverige. Hoppas det kommer gå väldigt bra för dem, så de kan utöka i flera städer. Det behövs fler såna änglar i sverige, djurvården tar överpriser och jag kan säga att det behöver inte vara sämre kvalite på sakerna för att de ligger billigare i pris. De har väl antagligen varit smarta och tänker på djuren de kan hjälpa och inte enbart på pengarna.
-
Sedan stog det ett bra repotage i lördagens(18/2) NWT om draghundssporten, helt klart läsvärd enligt mig. Så ni som är intresserade kolla upp de.
-
Nu ska jag återgå till min födelsedag, om ett tag blir det mysa med min underbara familj och vänner. Smörgåstårtorna är precis klara, nu ska Josse strax börja med de andra.
Kan även säga att jag fick de jag ville ha av min älskade sambo, hade jag kommit ihåg vad jag önskade mig av honom så hade jag fattat innan jag öppnade paketet att de var en sån. Men jag blev verkligen överraskad. hihi
-
I det nya nr av Härliga Hund är Atos och jag med på bild på sidan 70. Tidningen kallade honom för trickkungen!
///Becca

Grattis!!

Kategori: Allmänt

För idag är de min och mammas födelsedag, hurra hurra hurra!!
Grattis världens bästa mamma på din dag!
Grattis till mig själv på min dag!!

Myskväll

Kategori: Allmänt

En otroligt bra fredag avlutades med mys hos Josse och Håkan. Blev middag, prat om allt mellan himmel och jord. Speciellt om människor som bryter mot lagarna och annat smått och gott.
Sedan myste vi ner oss i deras soffa ett tag innan David, jag och Atos åkte hem.
Atos drack för första gången sedan operationen vatten ut en vattenskål nu på kvällen och han små lekte med Texas. Så skönt att ha. Börjar bli bättre, piggare och gladare.

Nu ska jag kolla klart på nian och sedan sova natten bredvid mina två älskade<3
///Becca

Intressant..

Kategori: Hundar

Jag tycker det är roligt att läsa andras bloggar. De har inte alltid samma åsikt som en, men de är fortfarande intressant att läsa vad de tänker och tycker om olika saker och ting. Samma sak som att jag läser mycket hundbloggar, för att kunna hitta lite mer insperation för mig och min hund.
Det som faktiskt är roligast är att när man tittar på vissa bloggar som skrivs av personer man vet och haft i närheten. Så har de verkligen inga ideér själva på vad de ska skriva. Så då går de in och tar efter vad jag skrivit. Detta är alltså människor jag varit vän med eller haft som bekanta. Precis som att vissa ord jag använt i sms till en av dessa har den kopierat och lagt ut. Detta är bara ett tecken på brist på fantasi...
-
Här nere får ni även restriktioner när de gäller lämna huden själv och rastning. Så till er som tycker att mer än sex timmar är okej att lämna hunden själv, eller att inte låta den komma ut. Borde kanske sälja hunden. Vet en som borde de i alla fall...
Rastning:
"Alla hundar behöver daglig motion och regelbunden rastning. Du bör rasta din hund åtmistonde var sjätte timme dagtid, valpar och äldre hundar dock oftare.
Hundar som permanent vistas i hundgård ska rastas på annan plats för att de ska få komma utanför hundgården åtminstonde en gång på dag."
Ensam:
"Hundar är folkdjur. De mår inte bra om de är ensamma utan behöver träffa både människor och andra djur. Det är särskilt viktigt att de får träffa människor flera timmar om dagen och att de aktiveras. Det är inte bra för hunden att vara ensam under en hel dag och inte bli rastad eller på annat sätt aktivera förren fram mit kvällen."
-
Nog med det. Nu har ni i alla fall fått information och det finns en lag som säger att en hund får vara själv max sex timmar. Hittade den dock inte..
-
Har i alla fall varit i rastgården med Josse och hundarna, utom Atos. Då han fortfarande är och ska vara i vila i 1½ vecka till. När han är redo ska vi till kristinehamn och träffa våran person. Ser verkligen framemot de, så ska vi ut i skogen igen med blod och klövar och börja cykla ordentligt. Ska bli skönt att komma igång. Dock tar vi allt detta stegvis. Inte allt på samma gång!!
Sedan idag har Josse och jag varit och druckit kaffe hos världens bästa vänner. Helt underbart goa är dom, tror ni kan gissa vilka :P Alexandra och David M.
Nu ska jag vila en sväng, sedan plugga och tillsist kanske till Josse och Håkan på middag och spelkväll med David. Ska bli riktigt mysigt.
Nu ska jag vila en sväng, är rätt trött. Sedan blir de plugg innan de kanske blir mat hos Josse och Håkan.
///Becca

Trevligt

Kategori: Allmänt

Haft en bra morgon. Började med att köra Carro till tåget där vi mötte upp mamma och Josse. Vinkade av mamma och Carro och sedan åkte David, Josse och jag till Willys och handlade. Sedan frukost på McD och efter de en promenad med Emil, Atos och David. Mötte en tjej med två hundar som vi tränade möte med några gånger. Emil blev mycket bättre, Atos har en allmänt bråkig dag idag. Så han tänker jag inte yttra mig om än så länge..kam bara hoppas på att han lugnar ner sig under dagen.

Strax ska Josse hämta mig för en sväng till rastgården med Baily och Texas. Sen ska jag nog hem och vila någon timme innan de är dags för plugg.
Hoppas ni alla får en bra dag och har lika fint väder som jag har här hemma.
///Becca

Konstaterat

Kategori: Allmänt

Den föregående rubriken stämmer överens med hur det är i vårt hem.
Jag ringde ett samtal förut vid lunch och blev super förvirrad. Ringde till och med två gånger för de vart konstiga telefontider enligt meddelandet på nr jag ringde. Men efter 40mins väntetid på att kunna ringa igen gick de bra. Men just de första samtalet gjorde mg väldigt förvirrad. Fick för mig att se va tisdag helt plötsligt då..
Min kära David sa att han tyckte inte Atos behövde ut kl fem imorgonbitti. För att jag sa att han skulle ta ut honom under tiden jag körde Carro och mamma till tåget på morgonen.. Dock glömde han själv bort att de är fredag och han är ledig alla fredagar. Så han fick fint stänga av sitt alarm och njuta av några fler timmars sömn.
För att summera detta så bor det just nu två förvirrade människor i detta hem och en på bättringsvägen hund. Nu säger bi god natt och hoppas på en mindre förvirrande dag imorgon.
Natti!
///Becca

Förvirrad

Kategori: Allmänt

Haft en helt underbar dag, med David M, Alexandra och Rebecca.
Promenad Med Emil, Atos och David M. Sedan blev de kaffe hos han och Alex för att sedan åka hem och lämna bilen och åka in till stan. Inne i stan blev de kolla kläder, som vanligt fanns det inga i min smak... Aldrig nöjd. Men Alex hittade presenten och lite annat smått.
Sedan blev de systemet och mat på McD. Nu är jag hemma för att stanna(tror jag). Möttes av en överlycklig Atos när jag kom hem. De är lycka kan jag säga.

Mamma är även påväg till stan nu. Hon åkte halv fem, så om några timmar är hon här. Hon skulle hälsa på hos morfar en sväng innan hon landar här i stan. Får se om man ska åka och säga hej till henne när hon kommer hit, om jag inte somnat. Hehe
Jag är tlött och lite smått ont i huvudet. Så får de hur länge de gröna ögonen vill vara med.

Ni får en bild på Emil och en på Atos från promenaden igår;-)
///Becca

Morgonmys

Kategori: Allmänt

Haft en super mysig morgon med min otroligt goa hund.
Varit ute i snön och även legat i soffan och kollat på när de snöar. Nu ska vi iväg och ta ut Emil i snön. Men innan dess måste bilen tankas och jag ska kolla så Pille stängde av sin kaffekokare imorse;-)
///Becca

Saknaden

Kategori: Allmänt

Nej nu blir de natten, efter en dag ute i de sköna vädret. Kaffe hos välrdens bästa vänner Alexandra och David M. Umgåtts med mina syskon, och mys hemma med David och Atos. inklusive plugg i början och slutet av dagen.
Då är man värd att sova i några timmar innan klockan ringer imorgonbitti igen.
-
Saknaden av de man inte längre har.. Den är enorm!
Idag den 15/2 var det även årsdagen för farmors bortgång. Så jag och mina systrar åkte ut och tände ljus på graven. Tänk att 6år har det gått och jag kan få känslan av att jag bara vill åka och hälsa på dom hemma hos dem. Bara få prata och ha dem i närheten en sista gång.
Minnena lever med mig hela tiden och varje gång jag gör vissa saker tänker jag på dem. Speciellt när det gäller att köpa godis. Farmor var alltid rättvis mot oss syskon, så för att de inte skulle bli bråk mellan oss fick vi fyra barnbarn en varsin godis skål med lika många godisar i, lika många av varje sort.
Eller när jag ser drickbackar tänker jag på dem, eller hörnsoffor. Ja de mesta, har många fina minnen. Kommer ihåg hur vi alltid satt på sommaren på räcket vid entren både morgon och kväll. Under dagarna när det grejades på gården och studerade allt som gick att studera.
Års dagen gör nog att man tänker ändå lite extra på dem, allt kommer över en på en och samma gång.
Jag uppskattar verkligen all tid jag fick med mina farföräldrar, de har verkligen betytt och betyder mycket fortfarande. De är förebilder och kommer alltid vara det!
-
Imorgon blir de kanske promenad med Emil, David M och Atos. Emils ägare viste inte hur lång dag han hade imorgon, så han skulle höra av sig om hur de blir. Sedan ska jag ner på stan med Alexandra, hon ska hitta present till sin far som fyller år på fredag. Min David syster fyller även år då, fast jag vet inte än om hon kommer till stan eller om hon blir kvar hemma.
Annars imorgon så blir de pluggande och ringa ett samtal.
///Becca

Underbart väder

Kategori: Allmänt

Både igår och idag har de hittills varit underbart väder. Igår små snöade det till och från. Idag har se hittills varit sol ute och jätte skönt att gå på promenad.

Kan ju säga att idag har Atos ingen vätskebrist. Han åt och drack sin mat, sedan ville han ha mer. Då han åt upp son frukost på kvällen. Så jag gjorde i ordning mer. Men tror ni han hade tid att vänta på att de svullnade upp?! Nej då, han tjuvstartade med att dricka upp vattnet och fick i sig någon mat bit. Så jag tog bort maten en stund. När den kom ner igen dröjde det inte många minuter innan alt va borta. Så jag är roligt nöjd med Atos.

Idag har han varit hur pigg och glad som helst. Han mer eller mindre hoppade runt ute på promenaden och även inne. Så det känns som han är på bättringsvägen nu. Men vi ska inte ta i så vi spricker innan allt är läkt. Har ju bara gått en vecka och två dagar sen operationen.
Tror inte han äter sin frukost nu på morgonen heller. Men den står fint i köket och väntar på honom.

Idag blir de promenad men David M, Emil och Atos. Sedan kaffe hos dem en sväng. Sedan tänkta jag plugga här hemma. Har gjort lite nu på morgonen. Men de behövs mera plugg så man blir klar.
///Becca

Tlötter

Kategori: Allmänt

En trött hund finns det i detta hem.
Sovandes med sin leksak(bustningen) i munnen helt orörd över att mami tar kort.
Man kan inget annat än att älska honom så jäkla mycket<3

Hjärtan

Kategori: Allmänt

Idag är de tisdag och det är den 14/2 vilket vill säga alla hjärtans dag.
Jag har ingen aning om vad de blir för något idag med älskling.
Men jag vet vad jag ska göra innan han slutar, städa!

Nu ska jag ut på en morgon promenad och sedan mysa ner mig i soffa igen innan de blir promenad med David M, Emil och Atos:-)
///Becca

Lungt

Kategori: Allmänt

Haft en lugn och skön måndag i hemmets vrå, förutom promenaderna. En med David M, Atos och Emil. Resterade med enbart Atos.
Gjort hemma saker så som diska, plockat och pluggat. Sitter och överväger om man ska dammtorka eller göra de imorgon och då även dammsuga.
-
Har även pratat med veterinären idag för att få reda på lite saker. De är tur att jag ringde, så jag fick allt rätt. Hade jag gått efter pappret så hade jag gett Atos torrfodret två veckor för tidigt. Svullnaden lägger sig mellan 2-3veckor. Så jag fick även reda på att han har lite vätskebrist, men de är så lite så att de skulle inte göra så mycket med att åka in och ge han dropp. För han själv kommer börja dricka om cirka 1-2veckor och han får inte träna eller leka fram tills allt har lagt sig. För idag har det gått en vecka sen operationen. Atos har gått över till att äta sin mat fast blötlagd och de är då det enda vattnet har får i sig. Men de vill enbart ha in honom om han får hög feber, alltså den lilla febern han haft i veckan inte varit farlig och om han börjar få problem med kiss och bajset.
Så nu har min oro lagt sig, dock känner jag med Atos. Han måste tycka att livet är skit tråkigt just nu. Inte få leka och inte så träna något. Han bara sover, visserligen behöver han det. Men han borde inombords va lite små uttråkad. Han biter en liten stund i sina leksaker och sedan somnar han. Så trött de är han!
-
Nu har det även börjat snöa ordentlig ute idag igen. Jag klagar verkligen inte på snön, jag vill ha mera. Men kan itne vara ute och leka i snön med Atos nu. Så då känns de som de kan kvitta..
De började snöa för redan trvå timmarsen, men då va de mer fruset regn som kom ner. Men nu är de snö :D hih
-
Nu ska jag äta lite och sedan kolla på tv eller städa eller plugga.
///Becca

Mat

Kategori: Allmänt

Två timmar efter att jag hade skrivit förra inlägget mumsade Atos i sig halva frukostmålet.
Nu har han mumsat i sig den sista halvan av det. Så ett mål idag igen.. Det vill säga 180gram på hela dagen. Plus lite vatten som är i matskålan. Då hans mat blötläggs och han måste ha vatten i sig och de måste synas att se är vätska i och runt om maten, så det inte blir torrt. Om ni förstår mig rätt.

Imorgon ska jag ringa veterinären och kolla upp lite saker, som inte stod med på lappen. Så jag får veta allt som jag undrar över och kan lugna ner mig.

Men nu ska jag sova en stund, förflytta mig från soffan till sängen i någon timme. För jag ska morgon mysa i soffan, med Atos, tv och frukost efter första promenaden om någon timme.
///Becca

Seriöst!

Kategori: Allmänt

Börjar tro att Atos försöker bli snygg till stranden i sommar.
Igår åt han ett mål på hela dagen och idag har han inte ens försökt att äta.. Absolut inte druckit heller!

Plus på de så får Atos gå 30mins promenader, men efter 20min började tassarna frysa och han försökte lägga sig ner flera gånger..

Hoppas att detta väder snart. Så Atos kan få ha roligt igen. Leka med andra voffar och träna och gå på lång promenader och springa lös.
///Becca

Myslördag!

Kategori: Allmänt

David har varit snäll på morgonen städat här hemma åt oss. För att sedan kunna åka till garaget och spendera tid där utan att känna sig stressad för att han hade saker hemma att göra. Då han nu för en stund sedan blev hämtad av en kompis för att de skulle till en annan kompis i molkom för en grabb dag/kväll.
Så då tänkte jag faktiskt att jag ska mysa. Hela dagen lång med min älskade Atos. Så ska om en stund iväg och köpa dricka och godis, men innan ska jag mysa klart i soffan till en bra serie och sedan tempa Atos igen.
Sedan funderar jag på vilken av allusioner man ska börja med att se sen.

När älsklig va i garaget passade han även på att tvätta audin, så nu är den ren och fin och glänser;-)

Hade igår hemma hos Alex och David M och Josse en väldigt rolig smskonversation med 118800. Hehe vi alla skratta så vi höll på att trilla av pinnen:-P men hur många roar sig med att skicka sms med 118800 mellan 01-03 på natten? Tror den personen som
svarade tillbaka hade lika roligt:-P
///Becca

LED

Kategori: Allmänt

Den nya typen av hundar med LED lampor!
Baily och Texas står för kortet<3

Hundägare

Kategori: Allmänt

Att va hundägare är en privilegium. Det för så mycket lycka i ens liv och glädje.
Ibland går de emot en, men nästan alltid framåt. Vissa dagar känner man inte för allt som en hund kräver. Men de är väldigt väldigt få dagar om året.

Jag själv som hundägare anses i andras ögon vara en pedantisk och orolig.
Jag tempar min hund en vecka i sträck minst två gånger om året, fast de brukar bli fyra gånger om året. Före sommaren, efter sommaren, före jul och efter jul. Så jag alltid i tre månader om året har koll på hans temp. Detta underlättar för veterinären om du vet vad din hund har dör normal temp.
Sedan har Atos täcke på vintern, då han är en frusen hund av sig. Han har två olika tass salvor som används på vintern när de är mer åt -10.
Jag har ett apotek hemma till Atos som innehåller allt möjligt. Har tratt även i de lilla apoteket. Så när det händer mina vänners hundar något och de inte har pengar eller affären är stängd så vänder dem sig till mig, för de vet att jag har de mesta hemma.

Mitt hem är inrett som vi vill ha det men med mycket efter Atos.
han har en korg med sina leksaker i som han kan hämta när han vill. Han har en del i soffan som bara är hans.
Han har två byrålådor i hallen och även en korg på hatthyllan.
Han har en säng i sovrummet med alla sina filtar och en egen kudde. Han har även en byrålåda inne i sovrummet.
Han har en kartong med strumpor som är hans. Alltså mina strumpor som förlorat kompisar och de blir då Atos leksaker.
Vi har en matte i balkongdörren som är köpt så att Atos ska kunna ligga mjukt när han vill ligga i solen.
Ryamattan vi hade tog vi bort då Atos av någon anledning skulle pront ligga där och tugga sönder saker och så fastnade dem i mattan, så de tog evigheter att städa den.

Men att va en hundägare innebär ett ansvar för en individ som inte kan föra sin talan. Vilket är jätte viktigt så att du gör det. Kan du inte föra den rätt, då är du nog ingen hundägare. Förstår du inte ansvaret, kanske de är dags att sälja hunden innan de sker någon olycka.
En hund kräver tid och energi, vissa rasar mer än andra. Men för mig är det värt allt.
Jag har gjort valet att forma mitt liv efter min hund. Är du redo för att forma ditt?
///Becca

Rally

Kategori: Allmänt

Idag är de torsdag och det är feb, vi alla vet vad som händer i Karlstad i feb. rallyt går då. Så idag är de invigningen på Färjestads travbana och det innebär fyrverkeri. Tyvärr så hörs detta hem till oss. Så då ska Atos, jag, Alexandra, David M och Davids syster Stella åka bilen en sväng. Plus på de ska vi passa på att äta lite då.
Så detta ser vi fram emot, speciellt nu när Atos och jag fick sällskap med oss.

Annars idag har vi tagit de lugnt.
Vid tre åkte Atos och jag till Josse och Håkan och voffarna för lite kaffe samt hämta ljus jag fått av henne. Dem luktar sååå gott:-) hihi så jag ska ta en sväng hem med de och lämna dem och puss lite på mim David och sedan åka och hämta Alex och dem:-)

Ha en toppen kväll alla nu. De ska jag ha:-)
///Becca

Röd

Kategori: Allmänt

Haft en lugn dag hitils, myst under täcket i sängen mellan varven ute på promenad. Vid tolv kom David hem från jobbet en sväng, med en ny kaffekokare. Då våran gått sönder och jag inte just nu har lust att försöka få tillbaka min kaffe kokare av en föredetta vän. Men ska be om att få tillbaka den snart, inte så att man ger bort något sånt till en person man inte är vän med längre.
-
Tänkte skriva klart ett skolarbete nu innan jag tänkte hitta på något. Kanske blir det den dagliga dosen av Alexandra och David M som vill bli intagen. Eller en myskaffe stund hos Josse och söta voffarna. Man vet aldrig vart jag hamnar. Oavsett så blir de något bra i alla fall.
-
Atos är på bättrings väg. Han äter som han aldrig sett mat förut, fast de är ju burkblötmat visserligen och de säger ju inte en enda hund nej till. Dock så har han nästan inte druckit något sen han kom hem från operationen i måndags. Men vätskebrist har han inte! Så de går inte riktigt ihop. Maten är inte så blöt i sig så att de ska släcka törsten. Febern kollas och den har inte infunnit sig hos honom. Så jag vet inte riktigt varför han inte dricker.. Jag får nog ring och råd fråga veterinären. Så de inte är något lurt på gång.
-
Kollar på sjuan nu, de är bara djur program där, just nu SPCA. mycket intressant!
///Becca

Kaffe

Kategori: Hundar

Somna tidigt igår, vaknade dock 02:39 i natt och va helst hundra på att Atos antingen skulle spy eller kissa. Så jag förföljde honom och han vart väldigt förvånad att jag gjorde så. Men som tur var så gjorde han inget, jag hade väl antagligen drömt något.
-
Vaknade i alla fall tidigt och tog en mysmorgon med min lilla gris i soffan. strax efter 11 åkte Atos och jag och hämtade David M för en promenad med Atos och Emil. Den gick bra, Atos va den bråkiga idag. Men han är inte på topp just nu så de är inte så konstigt. Påvägen tillbaka med dem till huset så fick Atos, David M och jag se en ekorre.
Efter promenaden blev de kaffe och prat hos Alexandra och David M. Så mysigt, igår kände vi alla att de va nåogt konstigt. Ja de va första gången på några veckor vi alla hade lugn hemma dag och de kändes inte helt rätt. hehe
Queen och Atos myste på som bara den. Innan jag åkte hem så blev David M och Queen hämtad av Quens ägare för en liten tur till veterinären och en koll om hon har urinvägsinfektion. Då hon kissat och bajsat inne idag och de va inte en gång utan flera gång och inga förvarningar på de. Så jag ringde och råd frågade en veterinär och de tyckte att de borde komma in och kolla upp de inom de närmsta dagarna och har hon inte urinvägsinfektion eller urinkristall så kunde de va inför löp. Men de ville ta de säkre före de osäkra. Väntar man för länge kan de gå in i njurarna.
-
Nu ligger Atos och smälter glassen han fick när vi kom hem och väntar på mera blötmat. Kan säga att han nog njuter nu med allt gott han får nu. Han är ätit upp 2liter glass och påbörjat sin andra burk blötmat. Han fiser rätt styggt kan jag säga :P hehe
Jag tänkte att jag ska ta något att äta och fortsätta plugga en stund. Innan David kommer hem från sin mor.
Tänkte även åka upp till Alex och David M lite senare och hälsa på igen.
-
David M ringde precis och de hade varit hos veterinären nu. Queen har feber och antagligen urinvägsinfektion, de vet inte till hundra då de inte fått urinprov. Men hon ska äta antibiotika nu i några dagar. Så hoppas vi på att de släpper snart. Lilla stumpan!
Just nu är de två som är dåliga. Atos nyopererad och Queen urinvägsinfektion. Många tankar till er två små hjärtan <3
image description
///Becca

Uppfödare

Kategori: Allmänt

Har tänkte lite på olika annonser på hundar, både från uppfödare och från privatpersoner.
Nästan i varje annons står det att de vill helst att hunden ska komma till hus med gård eller landet.

De jag inte förstår är att en hund som bor i en lägenhet får ordentliga promenader och får se omvärlden och har saker att lukta på.
Medans en hund som bor i ett hus på landet eller med stor gård, får oftas enbart gå ut på gården. Många gånger själv utan föraren. Den får känna samma lukt dag in och dag ut. Kanske en gång i veckan får den komma ut i skogen och gå. Men inte allt för ofta..

De då jag inte förstår är varför är de då så mycket viktigare att en hund ska flytta till hus med gård eller till landet?!
Mitt svar till uppfödare och privat personer som är emot hund i lägenhet i stan: hunden ska först och främst inte rastas inne. Där ska den äta och sova, lite små trick träning.
Ute ska den rastat, motioneras och tränas ordentligt. Du får en miljösäker hund inne i stan.

Så till er som har hund på landet få in en rutin med minst tre promenader om dagen i 30min varje gång. Eran hund mår bra av det. Ni upptäcker världen ihop och du visar ett större intresse och får tillbaka med respekt av hunden..
Börjar du inte med detta är du för lat för hund och borde inte ha hund.. Då kan du inte ta ansvar för den.
///Becca

Nöjd!

Kategori: Allmänt

Andra utfodringen glass och piplarsson(Atos) nöjd till tusen. Nu kanske han är tyst ett tag till;-)
Örnögonen har jobbat hela dagen med haft super koll på bumlingen. Dock har han nästan lyckats med saker. Speciellt slicka på sina framben där han på vardera ben hade dropp i ena benet och antibiotika i andra.

God morgon på er som ska iväg och jobba. God natt på er natt ugglor och natt jobbare!
Nu ska vi sova någon timme innan de är dags för plugg och kanske lite städning. Tänkte även kika ner i Atos hals imorgon och se hur de ser ut. Har inte velat göra de idag då de grejar tillräckligt där för idag.
Natti!
Ni får en bild på en halv drogad Atos med seperations problem med sin mamma idag. Han va inte nöjd över att hon skulle iväg till Pets och sedan köpa glass till honom.
///Becca

Burar

Kategori: Hundar

De änmnet jag tänkt på väldigt länge är burar, mesta dels bilburar och hur de används.
I sverige är det olagligt att stänga in sin hund i en bilbur i hemmet, men i andra länder är det inte det.
Jag tycker att buren kan användas till så mycket mer än i bara bilen, men då har vi de hundägare som inte kan hantera buren och använder den vid fel tillfälle eller som straff.
-
Om en ordentlig uppfödare burtränar sina valpar innan de ska till de nya hemmet, kan övergången bli så mycket lättare. Det vill säga att de nya ägarna sätter en bur i sin bil när de ska hämta valpen, lägger in filten från mamman och en filt eller tröja med doft från de nya ägarna. Så den har chansen att bekanta sig i ett tryggt utrymme.
När de sedan kommer hem kan de ta med buren in hemma och låta valpen sova i den på nätterna, vill säga max 7timmar.
Detta skulle då kunna hjälpa valpen under uppväxten att anpassa sig och slappna av i nya miljöer. Då buren kan följa med och användas som hunden "egna lya".
-
Men problmenet är att vi här i sverige är emot bur på nattetid och det finns allt för många människor här som skulle använda den helt fel. t.ex. som ett straff, eller om hunden skulle gnälla när den är i buren så går de fram och sparkar på den. Därför skulle buren aldrig funka i sverige.
Om vi införskaffar licens på hundar så skulle de nog funka, då de krväs så mycket mer att få hem en hund än som nu. Då skulle nog också mycket av blocket annonseringen av hundar försvinna. Kanske kan blandraser få en egen sida som typ skk, för blandras hundar är inte dåliga hundar. Många använder hellre blandras inom olika områden är renrasiga.
-
Ja nu har ni gått mitt tänk om burar, själva skrivandet blev inte som jag riktigt ville. Men ni får den ändå.
///Becca

Hemma igen!

Kategori: Allmänt

Efter en dag hos veterinären med operation och undersökningar är nu Atos hemma igen och varit de i någon timme.
Tror absolut inte att denna operationen har förstört hans inställning till veterinären. Han kommer va lika glas igen nästa gång vi ska dit. Kan hoppas på att de blir i november för 3års sprutan.

Operationen har gått bra. Mandlarna var inte alldeles för stora eller försmå, men de låg lågt ner i påsarna.
Nu ska han äta glass idag och imorgon. Sedan mjukmat om han inte vill ha glass flera dagar. Ni vet ju alla hur de är att ha ont i halsen.
Han har även fått en ny sele, av märket Hurtta. En y-sele som är super fin. Denna ska han ha nu alla sina promenader i en till två veckor.
Inget återbesök om han inte börjar harkla sig och slutar äta igen.
Vi fick ett papper med hem där de står fakta om tonsillet och även våra riktlinjer nu efter operationen. Det står även ett akut nr för de nyopererade som man kan söka dem på. Så de är toppen:-)

Atos piper och visslar hela tiden. Mer varje gång jag inte syns för honom. Typ går på toa eller från vardagsrummet till köket.

Nu har ni blivit uppdaterade om operationen, så nu ska jag äta uppkom mat och sedan gå till Konsum och köpa glass till mitt lilla hjärta<3
Ni får även en bild på en efter narkosen trött atos;-)
///Becca

Veterinären

Kategori: Allmänt

Nu ska jag väcka Atosför att ta en promenad och sedan åker vi till veterinären för att lämna in honom där över dagen.
Usch är så nervös så jag sov på soffan med honom för jag ville ha honom nära.
Längtar redan tills jag får hämta honom och jag har inte lämnat in honom än..
///Becca

Söndags mys

Kategori: Allmänt

Idag är de mys som gäller. Atos och jag har bara varit hemma idag hittills och myst.
Imorgon är ju operations dagen, så jag tänkte att vi skulle ta de lugnt. Får se om vi åker och dricker kaffe någonstans.

Igår va jag hos Alexandra och hade mys kväll med henne och Rebecca när vi hade hämtat henne. Super trevlig kväll med otroligt Goa och underbara tjejer.
Va ute i snön med Atos en sväng, passade även på att sladda lite med bilen. Annars var de en lugn och mysig kväll.
///Becca

Klippdag

Kategori: Allmänt

Idag va de en kloklippnings dag på alla familjens hundarna. Så först Baily, sen Atos och sist Texas.
Så nu har alla fina klor, Baily fick fila sina lite också. De va en ny upplevelse. Men den filen va inte bra tyckte jag. Så ska köpa en ny som är bättre. Måste va bra kvalité på sakerna och Hööks har bara skit grejer, där ska jag fan aldrig mer köpa något mer än skorna till hundarna. De kostar 60kr för ett par och de användas bara när de för kallt ute i snön eller om en tass är skadad. Så inte så ofta.

Ska strax gå från Josse till Alexandra och David och umgås en stund. Lite kaffe och prat sitter aldrig fel. Så ska Atos få umgås med sin ena flickvän Queen under tiden. Då kommer han va nöjd.
Har haft super trevligt hos Josse och Håkan med dem och alla tre voffarna. Kaffe, prat och kloklippning är aldrig fel.

Innan dess hade jag mys med Atos och David i sängen och sedan va David och jag på promenad med Emil och Atos.
///Becca

Hund dag!

Kategori: Allmänt

Vovve promenad dag med Alexandra och David.
Först med Atos, Queen och Emil. Sedan med Casper och Atos, Queen va med en liten stund då.

Sedan var vi iväg så Alexandra och David fick köpa skor, kompostgaller (ett av de viktigaste delarna i ett hund hem) samt en tass salva. Plus de helt nödvändiga sakerna som man måste köpa.

Nu på kvällen har jag, älskling och Atos kollat på Red Dog. Vilket är en jätte bra film. Många skratt och några tårar. Helt klart värd att se. Funderar till och med på att köpa den.
Precis som jag funderar på att köpa hischko, som också är en väldigt bra film. Två filmer värda att ha hemma.
Ni får en bild på Queen och Atos.
///Becca

Tidig kväll igår

Kategori: Allmänt

Har sovit som en prinsessa i natt. Somnade åtta igår och vaknade ordentligt sju i morse. Men innan de va jag vaken tre gånger.
Har haft en Mysmorgon med Atos och fått massa gulliga sms från David:-)

Ska äta lite och sedan åka och hämta David, Alexandea och Queen för en hund promenad i de fina vädret med sällskap.
///Becca

Mystlött

Kategori: Allmänt

För tlött för att skriva ett bra inlägg just nu. Därför får ni bara ett kort för stunden.
Haft en toppen dag med mys promenader, kaffe, mat och prat med Alexandra, hennes David och Queens ägare.
Nu ska jag halv slappa en stund innan de blir mera plugg.
///Becca

Ibland

Kategori: Allmänt

Dagen har bestått av promenader, kaffe, en tur till rastgården i skoghall, prat och mysstunder samt pluggning.
De är en riktigt bra dag, plus på de verkar de som penicillinkuren har gjort ett bra jobb på Atos. Han börjar få tillbaka energin och matlusten. Tur att operationen är så snabbt inpå så de inte är likadant vårdsystem för djur som de är för människor. Man hinner näst intill dö som människa innan man får hjälp. Helst ska du nog ha dött och blivit återupplivad innan du får hjälp.
Så fick jag välja skulle jag nog vilja va ett sjukt djur och bra ägare än en sjuk människa med dåligt vårdsystem. Plus på de så blir du sjuk som människa ska du inte kunna överleva din sjukdom helst, då ekonomin heller tar dö på dig. Blir du sjukskriven ska du helst se till att kunna jobba ändå, kanske till och med svart. För räkna inte med att försäkringskassan ger pengarna i tid. Visserligen ska jag inte riktigt sitta här och svartmåla dem, då de aldrig krånglat med mig. Jag hade en smärtfri sjukskrivning. Men jag hade två underbara handläggare och världens bästa läkare. Men jag vet att alla inte har den turen som mig. Därav min otroliga frustration på vårdsystemet, myndigheter och regeringen.
Vårdsystemet hatar jag då, jag innan min nuvarande läkare hade en jävla massa andra som enbart krånglade i 5års tid med mig, hade aldrig en fast läkare och absolut inte någon av dessa pratade med mig. Utan om mig, runt mig..
Jag är i alla fall nöjd med att plugga nu och jag vet vad jag ska sikta på. Därav min morot och jag vet att jag kommer bli en duktig sådan..

Ibland funderar man dock på hur människor tänker och agerar på allt. Självklart vet jag att folk tänker så om mig och mitt agerade. Men ja ni förstår, vissa svar får man aldrig på sina frågor och de kan va allt mellan himmel och jord.
Nu ska jag ta mig älsklings hund och gå in i sovrummet och sova. Imorgon är en ny dag, då ska de klippas och filas klor på söta Ingo, promenera Emil med bra sällskap och sedan mera plugg.
///Becca