justbeccca

En dag med regn

Kategori: Hundar

Jag och Akhela har kämpat en hel del med pallen, apporten och fotgåendet. 
Så idag när jag satt och skrev i träningsdagboken efter ett träningspass inne, bestämde jag mig att testa hur långt vi kommit.
Så jag packade ned koner, pallen och Apportblocket. 
Bytte om till träningskläderna och tog med Akhela ned till planen bakom husen. 
Riggade en Fotgående bana, där olika färger på konerna betydde höger eller vänster. Vi sket i alla stanna moment. 
Första omgången på banan, var Akhela lite ofokuserad. Men några tillrättavisningar så funkade alla andra helt utmärkt! Det enda vi ska träna nu på är, matte måste sluta prata så in i helvete med Akhela. 

Sedan tog vi pallen, med positionen. Funkade super! Så då la vi till apporten. 
Gjorde alltså en så kallad kedja och Akhela tog även detta felfritt! 
Så vi har alltså kommit en bra bit på vägen. 

Nu ska vi lägga mer fokus på utgångspositionen. Sedan ska vi lägga till allt i en enda lång kedja och se hur detta kommer se ut. Men jag är såå grymt nöjd över hennes prestation idag. Att jag kommer somna lycklig trots regn hela dagen lång. Det känns som det varit sol hela dagen lång i mitt sinne. 

Började även skriva Akhela träningsschema nu i veckan. Vilket vi har följt bra och detta kommer vi fortsätta med. Motivationen till träningen ligger just nu på topp. 

///Becca 

Träningsdagbok

Kategori: Hundar

Äntligen har kah kommit igång med en av sakerna jag under det senaste året planerat jag ska göra. Att skriva träningsdagbok. Visst några enstaka gånger har jag skrivit. Men nu, ny har jag tagit en helt nu bok till varje hund och börjat på nytt. Från där vi är idag och framåt! 
Kan verkligen känna hur skönt det är att sätta ord på sakerna på ett ställe där ingen vet mer än jag och jag vet även att jag kommer ha användning av den i framtiden. 

Kvällen spenderades på klubben, med passitivitetsträning men även ringträning och pallträning. 
Det är ju så att jag och Akhela har ju kört fast i detta med pallen. Den plockar fram värsta sidan hos Akhela och då plockar hon fram en mycket frustrerad matte. Så vi har helt enkelt skete i den där förbannad pallen i några månader. 
Men idag, idag kände jag att Ulle på klubben var redan ute på uppdrag med pallen för andra, så hon gick testa Akhela och det gick super bra. Även med mig senare. Så nu har jag fått ett annat tänk på just pallen och även tips på hur jag ska träna den bäst. 

Ringträningen gick utmärkt, Akhela har verkligen växt till sig som individ och hanteringen är gudomligt bra. Hon börjar även få en mer framåt attityd i den och det är helt underbart att se. Allt arbete har verkligen gett betalning 😁 

Imorgon är det mera träning, plugg och jobbsök som står på schemat. Ska även hem till pappa när han kommit hem från jobbet och ska då träna passitivit hos honom. 

Vill även skriva att det är mycket i min träning med mina hundar jag inte skriver om. Så bara för att vissa saker inte nämns så ofta, så som ensamhetsträning, vardagslydnad osv, betyder inte det att inte det sker varje dag. Jag väljer själv vad jag vill dela med mig av och inte. 
Precis som att Atos tränas lika mycket som Akhela, och han gör sina framsteg inom det vi tränar. Men vi tränar just nu mest spår och sökbanan, vilket han kan perfekt. Nu handlar allt mer om att avancera. 
Det enda är att jag skriver inte alltid on Atos och hans träning, förutom i hans bok. Han är gudomlig på allt han gör, så ni behöver inte oroa er för honom. 

///Becca 

11 dagar har gått...

Kategori: Allmänt

De senaste nio dagarna har det skett mycket i. 
För en vecka sedan, alltså måndagen den 16/6 gick Akhela in i sitt första löp. Vilket betydde att vi tog träningen på en lugn nivå, då det redan sker så mycket i hennes kropp just nu. Så vi håller oss till sådant hon kan och vardagslydnad som jag håller på för fullt med att finslipa. 
Även ensamhetsträningen har tagit en nyvädning. Så idag kändes det riktigt bra att lämna Akhela i 1.5h timme och hon var faktiskt tyst, något enstaka skall hade hon provat på.

Nu när Akhela är i löp så lägga även mesta fokus på passitiviet, då hon är otroligt lugn just nu. Så jag passar på att utnyttja det väldigt mycket. 

Vi har annars spenderat tiden med plugg, städning, långisar, tvättning, badande med Akhelas hundkompisar, myst, grillat, åkt bil, fika och massa annat. 

Midsommar spenderade vi med att äta mat hos Josse och Håkan, tillsammans med ytterligare en Håkan N och pappa. Sedan kom Borgert även lagomt till fikat. Som vi efter det spelade träggårgds yatzy. Akhela skötte sig perfekt hela kvällen :-) Atos är alltid en ängel <3 
Kan ni se Batman loggan på Akhelas bröst?
Visste ni att alla weimisar bär på Batman loggan? :-P 

Lördagen grillade vi hos svärmor där även svägerska var hemma. Sedan hjälpte vi Håkan att lägga i båten sent på kvällen. Så vi fick äntligen testa på hondans drag och hur bilen beter sig med släp. 
Märktes att jag inte var van vid att det sitter en dragkroken bak på bilen, för jag slog mig hela tiden på den och gör det fortfarande då David aldrig plockade av kroken :-P haha 
Söndagen tog vi det mest lugnt på. Jag och Akhela tog några härliga promenader i skogen. Tvättade lite och bara njöt av dagen. Bakade blåbärspaj lagomt tills David kom hem och den njöt vi av till tv:s ljud. 

Atos är alltid lika slut efter varje helg ute hos "farmor"(svärmor). 

Idag började jag med att ta med hundarna ut på en härlig och frisk morgonpromenad i solen, men det car svalt och skönt. Sedan har jag tränat hundarna: spår, apport, fot, inkallning med pipa och stanna med pipa. 
Sedan härligt blandad promenad, stadsmiljö varvat med skogsmiljö i regn. Som en stund efter promenaden slutad med att ta med Akhela ut till båten för att ta årets permiärtur och även Akhelas livsförsta tur. Vilket hon älskade! Trodde jag absolut inte, men Akhela sitter alltid på ett gäng ess i ärmen och älskar att förvåna sin matte. 
Så nu vill vi ha båt, husse dags att fixa?! :-D 
Kvällen spenderades sedan med att baka och äta scones och kika på tv, samtidigt som lite plugg gjordes och allt annat, så som vika mängder med tvätt, pumpa cykeln, prata med grannen och ta sista promenaden. 
Långa dagar innehåller mycket och väldigt varierande. 
En riktig glidare :-)

Perfect team :-D
Åka båt är de bästaste som finns B-)

Imorgon är det dags för besök av en gammal vän och sedan ska jag till klubben. Planen är passitiviet. Så det kan gärna få vara lite varmare imorgon kväll :-) 

Jag kan även säga att dessa dagar har innehållet mer, men jag har inte världens bästa minne och det finns/fanns så mycket under veckan som gått som jag tänkte: "detta ska jag skriva om", men så vart det inte. 
Däremot så hämtade jag hem det andra gallret till rosetterna och har fått upp den på väggen ikväll också. Så nu börjar det se bra ut här hemma :-) hehe 


///Becca  

To many dogs?

Kategori: Iphone



Utställning?

Kategori: Hundar

Jag sitter och funderar på om jag ändå kanske ska ställa i tvååker. De har förlängt anmälningstiden tills imorgon fredag(13/6). 
Men då komme vi till nästa fråga, ska man ställa på fredagen som är internationell eller ska man ställa på lördagen som är nationell? 

Åker jag ned och ställer så kommer enbart Akhela följa med mig ned, då David ska vara kvar i stan och greja och på lördagen ska han till Norge på gatbil. Atos kommer förhoppningsvis i såna fall umgås med min pappa på lördagen(om pappa vill det). Sedan skulle David ta med Atos med till Halmstad för lite semester :-) 

Jag får helt enkelt fortsätta fundera och planera och se vad husse säger.
///Becca

Simning

Kategori: Allmänt

Just nu när det är så varmt, så håller vi oss till mest inomhus aktiviteter inom träning.
Då värmen ute dagtid inte är att leka med och jag kommer inte åt den rätta träningsattityden ute. 
Så vi pysslar mycket med position, sökbanan, apporten och har faktiskt börjat med att lära Akhela tända och släcka lampan. Ja jag vet det är inget speciellt, men en kul grej som bryter allt det vanliga. 
Utställningsträningen kör vi en gång i veckan nu mer, då vi inte har något planerat. 

Ute så är det simning som gäller, förutom korta(beroende på värmen) promenader. Uppe här hos oss i vårt område blir luften mer stilla stående, vilket gör promenaderna oerhört obehagliga. Vid såna här dagar önskar man att man bodde vid vattnet, så man kunde få lite vind. 
Akhela lär sig mer och mer att fokusera i simningen, utan att stressa. När hon stressar så tappar hon bort sig i simningen och då börjar hon trampa vatten, vilket i sin tur leder till panik. Så nu badar hon med flytväst, för jag vill inte att hon ska känna ett obehag vid badning. 




Kvällarna blir det ibland lite mer liv på hundarna, de piggnar till lite med kylan. Men sedan sten dör dom i antingen sina sängar eller i soffan. 

Imorgon om vädret tillåter är även planen att jag ska bada. Tänkte se hur Akhela reagerar på om matte är i vattnet. Idag fick jag se att hon tänker inte konkurrera med Tia med att jaga bollarna som kastas ut. Då Tia är en galen hund i vattnet! Hon är sjuk den hunden!! :-D 
Men Akhela simmar gärna efter bollen om Tia har en egen längre ut att hämta eller om Tia inte badar :-P 

Nu är det daga för natten. Mattes medicin har äntligen börjat verka, och sömn är behövligt. 
///Becca