justbeccca

Simning

Kategori: Allmänt

Just nu när det är så varmt, så håller vi oss till mest inomhus aktiviteter inom träning.
Då värmen ute dagtid inte är att leka med och jag kommer inte åt den rätta träningsattityden ute. 
Så vi pysslar mycket med position, sökbanan, apporten och har faktiskt börjat med att lära Akhela tända och släcka lampan. Ja jag vet det är inget speciellt, men en kul grej som bryter allt det vanliga. 
Utställningsträningen kör vi en gång i veckan nu mer, då vi inte har något planerat. 

Ute så är det simning som gäller, förutom korta(beroende på värmen) promenader. Uppe här hos oss i vårt område blir luften mer stilla stående, vilket gör promenaderna oerhört obehagliga. Vid såna här dagar önskar man att man bodde vid vattnet, så man kunde få lite vind. 
Akhela lär sig mer och mer att fokusera i simningen, utan att stressa. När hon stressar så tappar hon bort sig i simningen och då börjar hon trampa vatten, vilket i sin tur leder till panik. Så nu badar hon med flytväst, för jag vill inte att hon ska känna ett obehag vid badning. 




Kvällarna blir det ibland lite mer liv på hundarna, de piggnar till lite med kylan. Men sedan sten dör dom i antingen sina sängar eller i soffan. 

Imorgon om vädret tillåter är även planen att jag ska bada. Tänkte se hur Akhela reagerar på om matte är i vattnet. Idag fick jag se att hon tänker inte konkurrera med Tia med att jaga bollarna som kastas ut. Då Tia är en galen hund i vattnet! Hon är sjuk den hunden!! :-D 
Men Akhela simmar gärna efter bollen om Tia har en egen längre ut att hämta eller om Tia inte badar :-P 

Nu är det daga för natten. Mattes medicin har äntligen börjat verka, och sömn är behövligt. 
///Becca 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: