justbeccca

Fotografering.. När går det överstyr?

Kategori: Iphone

Jag har inte förstått mig på detta med att varken fota när man tränar, vare sig det är en själv eller ett djur. 
Samma sak kommer till mat, man gör det så snyggt som möjligt för att få ett bra foto som sedan ska ut på sociala medier. 
Själv hinner jag varken fota min hundträning, då jag faktiskt tränar hunden och mig själv. Filma kan jag göra, men det är för eget bruk. Inte för att visa alla andra. I vissa fall delas det med. 
Samma sak med maten, visst någon enstaka gång när någon lagt upp maten snyggt åt mig kan jag fota. Men annars har jag så bråttom att äta så att ta ett kort för att visa alla att jag faktiskt äter känns väldigt meningslöst. 
Alla är vi olika och prioriterar olika. Min prioritering är mig själv, och inte behöva visa alla att jag faktiskt tränar eller äter. 

Sedan är det kul ibland när någon fotat åt en när man tränar, men för det mesta är man själv och då är filmning bättre. I alla fall när det kommer till träning av djur. 

Jag tycker att tränar man ett djur, så krävs all fokus på denna och inte på en kamera samtidigt. Jag har sett på många bloggar och fb-sidor där folk lägger upp bilder de tagit på sig själva från dagen träning. 
Menar en bild är inte någon större hjälp när det kommer till att utvärdera sitt träningspass. Där är ju filmningen viktigare. 

Här har ni anledningen till varför det knappt finns bilder på när vi tränar något över huvudtaget och de få gångerna det finns bild, så är det inte något som är taget under ett träningspass, utan en arrangerad fotografering eller i skogen bara så där på en promenad. 
Utställningsbilderna är tagna av personen som är med mig. Samtidigt som det filmas. 
Jag har alltså en film från varje utställning jag varit på. Detta är för stt utvärdera varje utställning själv. För för mig inne i ringen kan det kännas super bra och sedan när jag får se filmen så ser jag detaljer som jag kan ändra på. 
Så filmning av träning är viktigare för mig än att fota.. 

Hur är du som person? 
Fotat du varje träningspass, eller matbit? 
Om du gör detta, kan du förklara för mig varför? 
Jag förstår nämligen inte alls detta fenomen. 

//Becca

Fixar oxh dolar

Kategori: Hundar

Mina hundar har en egen garderob, en byrå i hallen, med fyra lådor, två extra lådor i två andra byråer och största delen av det lilla förrådet vi har utanför dörren, 2.5m långt och 1.5meter brett. Sedna har de ju en varsin krok i hallen samt en liten korg på väggen. 
När man bor som vi gör, så finns inte alltid alla utrymmen man behöver. Så man får liksom använda fantasin. 
Så idag åkte 4 krokar upp samt en badhanduks hållare upp. 
4 krokar ska upp till, men miniskruvarna tog slut. Så de tog liksom stopp. 
Hur som helst, dessa sitter på insidan av garderobsdörren. 
Handdukshållaren går att vida rakt ut så den står åt andra hållet jämfört med bilden nedan. 
Nu undrar ni säkert vad denna är till för. 
Jo till blöta täcken. 
Det är ju så att husse i hemmet är ju faktiskt allergisk och för att slippa ha de blöta täckena på galgar vid våra jackor så är detta en otroligt smart lösning :-) 

Behöver jag säga att jag är mäkta stolt över vad jag åstadkommit?! 
Jag älskar smarta lösningar. Allt för att göra att man får ut maximalt av allt och gärna lite till. 
Inne i garderoben finns den sån där lådmojäng, som man kan fästa på stången och så finns det 5 lådfack I den. Vi har bara fyra lådor. På sidorna får täcken som inte används, hundkläder osv plats. 
Under den sitter det två nätlådor. 

Jag är väldigt nöjd :-) 
Hur förvarar ni hundsakerna hemma? Har ni speciella platser och lösningar? 
///Becca 

Vi vann! :D

Kategori: Hundar

Akhela och jag var ju med och tävlade i Kennel Blåguls hösttävling. Jag valde att tävla om privatlektion, med Hanna. Då jag hört otroligt mycket bra om henne och jag vet att fler från min egna klubb åkt ned för att få träna för henne.
Många olika saker vi tränat/tränar på nu är faktiskt i grunden tips från Hanna, fast det gått via någon annan som utövat det i sin tur på sin egna hund och de olika sakerna vi tränat på har funkat perfekt på Akhela. Så därför kände jag att mer verktyg från just henne skulle passa oss perfekt. 
Och vi vann tävligen :D Kan ni förstå hur glad jag var i fredags när jag upptäckte detta?! 
Jag brukar ju liksom inte ha den turen att vinna sådant, men nu vann vi och det är verkligen något som är efterlängtat, välbehövligt och uppskattat. 
Så om någon helg i januari passar oss och henne så kommer Akhela och att åka ned. Jag har ju så grymt dåligt tålamod, så om jag kunde skulle jag åkt redan till helgen. Men alla mina helger fram till jul är bokade. Så då tar jag första bästa efter nyår :D 
 
Så den senaste månaden har jag lyckats haft turen med mig två gånger i tävlingar. 
Första tävlingen var ju tipspromenad på min gamla veterinärstation, där vann jag första pris- ett presentkort på 500kr. Eftersom jag inte har dem längre passade jag på att köpa saker till hundarna munvård, samt en flytande dummy. 
Andra är ju denna tävling, den var ju indelad i tre priser. Där man fick välja vilken av de priserna man tävlade om. Vi vann den vi tävlade i och vi kommer absolut ha nytta av det. 
 
Tack Kennel Blågul för att vi vann privatlektionen och får chansen att träna för dig på riktigt och inte genom andra :) 
///Becca
 

På fredag gäller det

Kategori: Hundar

Som rubriken lyder, så är det dags för vår privatlektion på fredag hos Ingemar Roselin i Kristinehamn. Det ska bli så kul och spännande och se vad han tycker och tänker. Vad hans träningssätt är, få tips på hur vi ska träna och få veta mer. 
Menar visst där jag bor finns det inte bra förening/klubb att vända sig till för att kunna träna på rätt sätt från början med just stående fågelhund. 
Men efter ett tags(månader) letande fann jag Ingemar, bara typ 30 min bort och han är dessutom domare! Kunde jag ha bättre tur?! 
Nu ska jag nog inte ta ut allt för mycket, för jag tänker inte trycka ned Akhela för att få henne utföra jakt, som många jaktinstruktörer kräver. Denna gång är tillför att testa på hur han är, hur hans inställning till träning är. Den kursen vi gick i våras, skulle jag inte rekommendera till någon. Tänker inte ens gå på deras så kallade medlemsmöte. Känner att jag tänker inte stötta något så vidrigt träningssätt som de kör på. 
Om akhela och jag kommit så pass långt tills nästa år att kunna börja träna på fält, så tänker jag lösa medlemskap där, för att kunna enbart träna på fågel och då ska jag kolla om Ingemar får vara in instruktör där. Annars åker jag till Ervalla med Ingemar istället. 
OM fallet nu är så att jag anser att han passar oss. Men av vårt utbyte av mail, så känner jag just nu att han passar mig. Men allt kan ju förändras, så det är ju bara att vänta och se. 
Fredag kl: 13.00 gäller det! 
 
Utöver det så har idag uppfödargänget (uppfödarutbildnings gruppen här i stan) haft sin andra träff och sin första nätdiskussion på vår FB-grupp. Jag är super nöjd med hur det gick och det känns som vi är ett gäng med motiverade och kunskaps sugna människor. Nästa träff har vi på måndag och då är det närträff. 
Jag är super nöjd med mitt lilla gäng, vi är som sagt en otroligt bra blandning. Alla är engagerade, kunde inte blivit bättre. 
 
Nu är det alldeles strax för natten här. Först en sista runda med vovvarna och sedan en dejt med kudden och anatomiboken :D hih 
//Becca

Inofficiell utställning på 4H-Gården

Kategori: Hundar

Idag har vi vänstervarvat lite. Bra träning innan Stockholm den 14/12. 

Akhela fick HP, BIR och blev BIG 2. 
Med oss hem kom tre fina rosetter, som för tillfället bosatt sig på vitrinskåpet i vardagsrummet. Då rosett hållarna i sovrummet är fulla :-P 
Vi fick även med oss ett super fint kritikort, där Akhela bara får ett hav av beröm och även matte, "Välvisad"! 
Nu känner jag mig Reso för Stockholm. Jag vet vad jag pysslar med, Akhela har mognat och vårt samarbete har blivit såå otroligt mycket bättre. 

Vi fick även ett presentkort på Zoozoo.se på 75kr med hem, samt att vi råkade missa vår BIR vinst som är en ryggsäck. Men den tog goa Karin med åt mig, som jag ska få någon dag. 



Tyvärr är enbart denna utställning filmad, så inga bilder från ni denna gång. 
Men jag är super nöjd både med domare och med bedömningen. 
Ett stort plus är att domarna använde handsprit mellan varje hund. 
Visst det blir en jobbig lukt för hundarna. Men domarna var fullt medvetna om doften och tog inte för mycket på dem, de hundar som blev oroliga lämnade dem plats åt. 
Det enda jag kan säga negativt om är, katalogen, där de inte skrivit in ringfördelningen. Samt att de hade kunnat köpt engångshandskar på Jula för noll och inget och hundarna hade inte behövt den starka spritdoften. Men säger oavsett tummen upp för att de hade något som förhindrade minskad risk för sjukdomsspridning. Mer sånt bland domarna :-) 

Akhela nöjd, matte är otroligt nöjd ;-) 
///Becca