justbeccca

På fredag gäller det

Kategori: Hundar

Som rubriken lyder, så är det dags för vår privatlektion på fredag hos Ingemar Roselin i Kristinehamn. Det ska bli så kul och spännande och se vad han tycker och tänker. Vad hans träningssätt är, få tips på hur vi ska träna och få veta mer. 
Menar visst där jag bor finns det inte bra förening/klubb att vända sig till för att kunna träna på rätt sätt från början med just stående fågelhund. 
Men efter ett tags(månader) letande fann jag Ingemar, bara typ 30 min bort och han är dessutom domare! Kunde jag ha bättre tur?! 
Nu ska jag nog inte ta ut allt för mycket, för jag tänker inte trycka ned Akhela för att få henne utföra jakt, som många jaktinstruktörer kräver. Denna gång är tillför att testa på hur han är, hur hans inställning till träning är. Den kursen vi gick i våras, skulle jag inte rekommendera till någon. Tänker inte ens gå på deras så kallade medlemsmöte. Känner att jag tänker inte stötta något så vidrigt träningssätt som de kör på. 
Om akhela och jag kommit så pass långt tills nästa år att kunna börja träna på fält, så tänker jag lösa medlemskap där, för att kunna enbart träna på fågel och då ska jag kolla om Ingemar får vara in instruktör där. Annars åker jag till Ervalla med Ingemar istället. 
OM fallet nu är så att jag anser att han passar oss. Men av vårt utbyte av mail, så känner jag just nu att han passar mig. Men allt kan ju förändras, så det är ju bara att vänta och se. 
Fredag kl: 13.00 gäller det! 
 
Utöver det så har idag uppfödargänget (uppfödarutbildnings gruppen här i stan) haft sin andra träff och sin första nätdiskussion på vår FB-grupp. Jag är super nöjd med hur det gick och det känns som vi är ett gäng med motiverade och kunskaps sugna människor. Nästa träff har vi på måndag och då är det närträff. 
Jag är super nöjd med mitt lilla gäng, vi är som sagt en otroligt bra blandning. Alla är engagerade, kunde inte blivit bättre. 
 
Nu är det alldeles strax för natten här. Först en sista runda med vovvarna och sedan en dejt med kudden och anatomiboken :D hih 
//Becca

Kommentarer


Kommentera inlägget här: