justbeccca

Fy fan!

Kategori: Hundar

Jag mår så jävla dåligt när jag läser om norskan som tände på rocky. Jag mår så dåligt över att komma i från Sverige när man läser om att sånt här faktiskt sker här och då veta att även om Sverige skulle göra något så är det inget större straff hon får. Precis som människorna som utsätter barn för brott inte får så farliga straff. Men om du skulle begå ekonomiskabrott i Svergie så är du mer eller mindre körd som människa. 
Jag kan inte för mitt liv för stå hur de resonerar till såna här skillnader för dessa. För mig är det jätte viktigt att man som ägare till ett djur och förälder till ett barn för deras talan, då de själva inte kan det. Jag tycker att rättsystemet ska kanske ändra på sig rätt ordentligt och se till att det faktiskt är levande individer som råker illa ut, kanske till och med inte överlever. Men det känns som att Sverige säger: vad gör det?! Det finns ändå fler barn och djur. Men nåde den som tar pengar eller laddar ner en film, då jävlar. Hade vi haft dödsstraff här i Sverige så hade vi gett de till dom. Absolut inte till de som skadar en lavande individ, utan dom som tar pengar eller kollar på en film gratis.
Jag skäms över att vara svensk och bo här. Jag tycker att det är riktigt riktigt dåligt att inte Sverige kan få till ett bättre rättsystem och öppna ögonen för det som pågår.
Vad sägs om hon norskan, varför går inte Nordens länder ihop och straffar henne? blir hon fälld i norge (som hon är och har djurförbud) så är hon det i Nordens alla länder.
-
Jag känner med ägarna som råkat ut för henne, jag känner för föräldrarna som blivit lurade av rättsystemet. Man tror att det ska finnas någon rättvisa här i världen, men jag tror att vi kan dra slutsatsen av att kolla på vårat rättsystem att det inte finns något vid de namnet.
-
Jag blir så arg på mydigheterna även, som ägare när man ringer till dom och säger att ens hund har blivit snodd, men man vet vem som har den. Kan de inte ens ta sig tiden att följa med och hämta den. Står hunden registrerad med id/chip-märkning så är det bara ta med dom paprena, ta med en chip-läsare och kolla av om nummrena stämmer överens. På de sättet kan ingen bli lurad. Men tyvärr så kan vi inte lite på det heller.
-
Nej nu tror jag att jag borde avrunda mitt inlägg. Kommer säkert komma flera sådana här inlägg under månadens gång. Jag har redan en på lager, om jag ska vara helt ärlig. Men skriver jag den nu, så kommer jag grina som en idiot. Så vi får ta det när jag kan kontrollera mina otroligt stakra känslor.
///Becca

Kommentarer


Kommentera inlägget här: