justbeccca

Ett steg närmre

Kategori: Iphone

Idag fann jag ett chassi, nu är det bara en till del kvar, så är vi redo för långa promenader på dagarna! :-)

Hade även min muntliga redovisning idag på företagsekonomin 2 också fick C (VG). Så nu har jag bara C (VG) i alla företagsekonomi kurser :-) jag är duktig ändå :-) hehe

Har även idag varit på promenad med Lina, Anton, Tyra, Charlie, Atos och Ollie och jag tyckte det gick bra. Ollie har dock väldigt mycket energi. Men har ingen som helst lust att gå långt(längre promenader). Så vi kör mycket just nu på hjärngympa och väntar in tills han är redo. Annars får man bara bära runt på honom och kan säga att det inte är lätt att bära en hund på 13.3 kilo och en hund i koppel på 35 kilo.
Söndag ska vi köra en lekträff i rastgården så dom får bekanta sig när alla är lösa(Ollie kan inte vara lös än).

Annars mer idag, har jag inte gjort så mycket mer än att skriva arbeten, varit på olika butiker i jakt efter detta som skrevs högst upp.
Nu blir det en lugn kväll i soffan tittandes på tv och börjar med Sofias änglar. Älskar det programmet!

///Becca

Irritationsmoment - Fronda

Kategori:

Igår blev det ingen mer träning för mig och Ollie, men Rebecca tog en liten tränings stund med honom på parkeringen här utanför. Prefekt, då det är ett ICA precis utanför oss och det blev träning under störning och enligt mig tyckte jag dom var super duktiga.
 
Blev en sen kväll igår och det märktes idag att jag inte är i sån plats just nu som riktigt orkar det. Men från och med imorgon så orkar man igen. För från och med ikväll blir det lugnare här hemma med pratkvarnen Atos. För idag åker Agnes hem, och japp, vi alla kommer vara lite små ledsna. Men som tur är får vi hälsa på hur mycket vi vill :) Vi hade inte kunnat hitta en bättre familj som äger Anges. Dom är så underbara, och det är ju bara att kolla på Agnes, hon är ju helt underbar, så det var lätt att räkna ut :) 
 
Idag har jag i princip bara pluggat, håller på att skriva klart all information till min redovisning imorgon för företagsekonomin 2. Ska skriva klart det lite senare. Just nu fastnade jag på Spotify med att hitta massa nya och gamla låtar :P haha 
Så sitter och gör en ny låtlista och många låtar är vår/sommar låtar. Nu när jag hör dessa saknar jag att dansa, dansa som förr. Det sköna är att jag kan göra det, här hemma, när ingen ser :P haha Men jag saknar att dansa mina vänner på träningar. Det var alltid en speciellt stämning då. Får fundera på om man kanske ska börja igen. Kan ju i alla fall börja här hemma igen till att börja med :) Saknar även att sjunga, men dansen är roligare! 
 
Ska även skriva två andra uppgifter senare också. För nu har det jag läst legat och grott i några dagar, så nu känner jag mig redo och har ideér på hur jag ska skriva det. 
 
Nu ska jag ta med mig hundarna och åka iväg en sväng och fixa lite. Njuta av den underbara solen som faktiskt är här idag igen! :) 
 
///Becca

Stolt matte!

Kategori:

Igår kväll på sista promenaden så bjöd atos på fritt följ, alldeles självmant, tror han hade en baktanke med att hinna in till Agnes. Men ack så fel han hade, matte passade på att vara ute en extra stund och träna. Prefekt var det även att ICA hade stängt när vi kom hem, så vi tränade utanför hemma. 
Så jäkla nöjd och stolt över honom. Så vill han ikväll igen, så tänkte jag köra läggning under gång med honom. 
Sedan idag så klickades Ollie in på klickern och snabbt som fasiken lärde han sig vad det gick ut på. Sedan började vi med ordet sitt, och nu börjar det fastna hos honom. Så nöjd med lilleman! :) 
Jag är så stolt och nöjd över grabbarna. Tänket jag ska köra en omgång till sen med lilleman, men nu sover han och det ska han få göra också. 

 
Natten som var har jag haft Atos ute hos mig i vardagsrummet, för att låta David få sova lite mer. Då Atos pratar oavsett tid på dygnet. Som tur är så var Davids jobb snälla och gav honom ledigt idag, så han kunde hjälpa mig och även sova lite mer. Han fick mer sömn i natt, men vaknade han inte av Atos, så vaknade han av mig som sa till Atos. 
Ja en trött Becca, är en grinig Becca och tänker att bli väckt 20 000gånger per natt. Så David lät mig sova på morgonen, då jag inte ens visste vart jag var i princip när de klev upp. 
Även lilleman bjöd på lite sovmorgon, halv nio kom de upp. 
 
Natten som kommer ska Atos sova hos mig igen, kan hoppas på att han kanske är lite tystare. Men de tror jag absolut inte att han kommer att vara. Men den som vi faktiskt siktar in oss på som ska få lugn och ro mest är Agnes. Atos kan inte låta bli henne. Så vi delar av på lägenheten, så vilar agnes och ollie i samma rum och Atos i ett annat. Eller så är Ollie och Atos i samma och Agnes i det andra. 
Men trots allt detta så är Atos en otroligt duktig hund, han äter lite nu. Men inte allt, han går att få kontakt med och han är inte som många andra hanhundar blir emd tik i höglöpet. Jag är väldigt stolt över honom. 
 

 
Agnes har jag inte skrivit så mycket om, för det finns bara några få ord som kan beskriva henne: Gudomlig, underbar, kärleksfull, gosis, mysig, lite vaktig(men då låter hon som en dumpventli på en bil). Det finns faktiskt inte alls något negativt med henne. Hon är så bra en hund och tik kan vara. Hon är tikig i utseendet och sättet, fast mer åt en dam, hon är liksom lite svår övertalad, men inte så där tikelak som många tikar gärna blir. Hon är en perfekt hund, en perfekt tik. 
Hon är vacker och smäcker i kroppen, fint utseede och en underbar personlighet. 
Både David och jag är super nöjda med henne, inte många hundar som får ligga i våran säng, men Agnes får det. Det fick jag veta i morse när David kom upp och berättade att han hade haft sällskap av henne i natt. hehe 

 
Nu ska jag återgå till mitt kaffe och vänta på att Alex och Becca ska komma en sväng. Ska även sedan när de gått fortsätta att plugga. Måste göra klart en uppgift, eller information och även lite annat :) Inte länge kvar heller tills vi flyttar. Drygt en månad!! :) Yeay!! 
 
///Becca

Spendera?

Kategori: Iphone

Har idag tagit en paus från hundarna, eller ja, atos åkte med för att faktiskt ge Agnes, Ollie och David lite lugn och ro. För får inte Atos jucka, ja då pratar han som en idiot!
Hur som så åkte jag och Carro iväg till Coop på bergvik sen nu på kvällen. Där vandrade vi runt, tittade och kände på allt och pratade om allt. Riktigt trevligt. Vi testade alla garderober, jag fann Carro inne i en bastu :-P haha visade henne staketet vi ska ha(rättare sagt jag ska ha, oavsett vad David säger).

Med mig hem fick jag fem par nya strumpor. Ja, som ni vet är det mitt stora beroende. Har ni sett filmen på youtube som någon gjort med hundar, "Im a dog and i like/love socks"?
Ja tänker er den, fast "Im a girl and i love socks" Hahaha
Fick även med mig mina efterlängtade miniskidor, så nu ska bara David och jag få tummen ur och åka iväg och prova ut och köpa en dragsele, så ska vi ut och glida atos och jag:-)

Köpte även tre försenade alla hjärtans dag presenter och 2 och ett halvt års presenter till mig och David. Två skålar och choklad. På skålarna står det: "galen i dig"(eller i den stilen) och "hopplös förälskad i dig".
För den 20/2 hade Davis och jag 2.5års firande :-) fort tiden går när man är med den man älskar mest <3

På hundfronten går det framåt, mer än så skriver jag inte nu :-) Atos och Agnes är perfekta ihop och väldigt kära.
Så pass kära att Atos ylar när Agnes går på promenad utan honom upptäckte jag för någon timme sen. När David var ute med henne och Ollie.
Ollie har idag haft sin första dag utan olyckor inne och vi är två stolta här hemma. Kanske är han på väg åt rätt håll nu :-D Man blir mer och mer kär i honom, han är så underbar på alla sätt och vis. Och nu vet jag med sannolikhet att dagen han flyttar kommer en del av hjärtat försvinna med honom och jag kommer gråta som ett litet litet barn, länge!

Imorgon är det vaccination och chippning av Tia. Ska även iväg och handla hundmat och ny klofil.
Umgås med Alexandra någon gång vid sen lunch/tidig eftermiddag.
Jag vill även en sväng till bokrean. Ja ni läste rätt. Jag vill finna någon bra bok :) har dock redan denna månad köpt tre böcker. Får hem två nya om några dagar :-D
Nu är det natten! :-)

///Becca

https://cdn2.cdnme.se/762496/6-3/pic_512a9cede087c31771999924.jpg">https://cdn1.cdnme.se/762496/6-3/pic_512a9cede087c31771999924.jpg" class="image">

Jag sa ju de igår

Kategori: Iphone

Att idag skulle vara en bättre dag och det har det verkligen varit också :)

Insåg även tidigare idag att den dagen Agnes åker hem, kommer dagarna få mer luckor och ja, risken är stor för att jag blir uttråkad.

Just nu är Ollie hemma hos Josse och dom. För att Atos och Agnes ska umgås mer. Så nu är det lugnare här hemma, och jag kan erkänna att det är tråkigt. Jag insåg även nu att jag är trött. Farligt detta. HAHA! Men blir fullrulle om någon timme igen, när lilleman kommer hem igen.

Har haft i alla fall en väldigt bra dag och fått fina presenter. Har även idag gjort en extra smörgåstårta till firandet idag. Så nu har vi denna vecka gjort och ätit 5 smörgåstårtor. Mycket bra jobbat måste jag säga :-D

Davids pappa, styvmamma, syster och farmor(super söt!) var här först idag för lite firande och ätande.
Senare kom faster med familj, pappa, Daniel, Sofie, Josse, Håkan, Carro och Micke. Super trevligt! :-) tack alla för att ni kom :-D

Nu ska jag fortsätta med att försöka hålla mig vaken och även äta lite :-)

///Becca

Tror inte det faktiskt

Kategori: Iphone

Har faktiskt inget trevligt att skriva. Känner mig inte det minsta positiv idag. Så därav har jag låtit bli bloggen och kommer fortsätta så tills jag har något positivt eller något över huvudtaget att skriva(vilket nog är imorgon, om jag hinner).

///Becca

Långa dagar och lite sömn

Kategori:

Det märks att man har tre hundar hemma, varav en är valp, en är löptik och den tredje är okastrerad hane. Men trots allt detta så är alla tre väldigt väldigt snälla och lätta att ha med att göra. 
Jag har ju hundarna största delen av dagarna själv, och det funkar super bra. När david slutat får han oftast ta Ollie, så Atos och Agnes får ensamtid och igår märkte vi verkligen att det har gjort susen. För igår började Agnes verkligen bjuda in Atos. Det var lek och upplärning av hur han ska göra när det är dags. 
Så idag hoppas vi på att något verkligen sker, kanske en första parning till och med :) 
 
Mer än att ta hand om alla hundar så, pluggar jag. Fick veta igår att jag är helt klart godkänd i företagsekonomin 2, och han skulle maila lite frågor som jag skulle ta ställning till, tills på tisdag. Så har jag chansen att få C i kursen. Han ville göra det lätt för mig, då jag haft det tillräckligt tufft med kursen och allt krångel med den med lärare osv. Super go och bra lärare, är super nöjd med honom :) 
Sedan håller jag på att göra klart en annan kurs, organisation och ledparskap. Håller på med andra uppgiften och sedan är det bara den sista kvar. Det som är mest med denna kurs är att det är mycket att läsa på datorn. Men själva arbetena är mer vad jag själv tycker om olika saker och ting. Väldigt kul faktiskt :) 
 
Men det är inte allt jag gör, nej jag städar, tvättar och grejar här hemma. Så mina dagar är fullspäckade och ibland hinner man med en kaffe med någon. Promenader brukar de flesta hänga med på och då blir det en kaffe efteråt. Men just nu är det mesta dels lugnt här hemma med vänner på besök. 
 
 
Nu ska jag ta med mig lilleman ut en sväng och träffa Josse, Håkan och Carro :) 
Sedan återgår det till tvätthängande och plugg :) 
 
///Becca

Sanningen om hunden som hoppade på Atos

Kategori:

Som jag har skrivit tidigare, så började jag skriva ett inlägg om hunden som hoppade på Atos i somras. Men självklart så kopplade datorn bort internetet så det gick inte att spara och jag bara blev jätte arg. Så nu skriver jag om detta. 
 
Det är en föredetta väns hund och varför jag har valt att skriva nu om detta är för att jag vill få fram sanningen om denna hund. Efter många påhopp och person angrepp av denna föredetta vän så känner jag att nu är det min tur att säga och skriva saker som faktiskt kan såra. Man står ut med mycket, men alla når vi en gräns och min är nådd nu. 
 
I somras var jag och hälsade på en föredetta vän med Atos. Denna hund av rasen schäfer är ett år äldre än Atos och Atos och han har varit vänner sedan Atos var bebis. Men allt eftersom så tyckte Atos det inte var lika roligt att leka och umgås med denna hund. Då dels hunden inte har rätt hundspårk och är inte tränad, socialiserad eller bra mentalitet. 
 
Men i alla fall, denna dag så var vi där och föredetta vännens sambos barn var där. Super guillig liten kille på kanske 6år?
Vi alla fyra var ute på gården tillsammans med hundarna. Atos hade tidigare fått en stöt av elstängslet till hästhagen. Så han var lite kuvad. Den schäfern gjorde precis som han alltid gör, springer runt och mäter sig med en leksak i munnen. Morrade åt Atos när han kom för nära Atos. Alltså inte var det Atos som kom för nära den hunden. Atos försökte hålla ett bra avstånd.
Men så stod jag, fördetta vännen, sonen och Atos precis utanför deras dörr, och schäfern kom runt ena deras bil och som vanligt kaxig och morrande. När han kom för nära Atos så morrade Atos till, dels för att Atos stod mellan oss människor och han vill absolut inte ha med schäfern att göra. 
Men då slog det slit i huvudet på schäfern. Han hoppade upp på Atos, tog tag i honom över nacken och bokstavligt talat slet och släpade Atos över hela gården. Atos skrek som en stucken gris och vi alla försökte på alla sätt och vis att få bort schäfern. 
 
Tillslut fick vi bort honom, Atos hade då i sin panik bitit honom i örat, så schäfern blödde från örat. Men inget farligt. Atos däremot, blödde i nacken. Men allt gick inte att se. Så vi åkte hem någon timme senare och började klippa/raka i nacken för att få fram såren. Han hade 10 sår i nacke, slit sår. Vissa djupare än andra, sedan hade han ytterliggare två i ena örat och ett i andra örat. Atos fick bära tratt, vara rakad stor del av sommaren och det tog väldigt lång tid innan allat läkte. 
 
 
 
Föredetta vännen berättade för mig att det tydligen inte är första gången hennes hund hoppar på andra hundar när barn är i närheten. Han har bitit henne i handen och han är allmänt instabil. Nu väntar de barn och ska ta in ytterliggare ett barn i huset som den mest instabilen hunden jag någonsin träffat bor i. 
Hunden mår psyiskt dåligt, är bpde psykist och fysikst stressad. Får inte tillräckligt med motion, träning och kärlek. Den får gå lös på en mindre gård, men trädgårdstomt på drygt 3000kvm. Oftast sfår den vara själv ute. Den kan få vara hemma själv instängd i 16 timmar. 
Någonstans inom mig kan jag förstå varför hunden är som den är. Men dom riskerar andras liv, hundar och barn när de tar emd den hunden, när de tillåter andra ta med sina hundar dit. 
 
 
Måste även tillägga att föredetta vännen tycker att sin hund är bäst på uppfostring av andras hundar. Men hunden kan inte ens hundspråket. Hon tillåter hunden göra och bete sig hur den vill.
När man är så pass medveten om att hunden gett sig på andra hundar när bar varit i närheten, så kanske man först och främst ska säga nej till att låta andra hundar komma. Sedan ska man ta en ansvarförsäkring, då hunden inte är pålitlig och man kommer att få utgifter, speciellt när man inte tänker sig för. 
 
Jag blev mest arg över några saker: 
1. Att dom tillåter hunden bete sig så
2. De söker inte hjälp på hundens beteende
3. Det har hänt förut, men ingen av dem sagt något
4. De fortsätter låta folk komma med sina hundar till dem, när de har barn hemma. 
 
De är inte ansvarfulla nog för att ha hand om denna hund, de borde inte ha hund över huvudtaget. När man riskerar andra så mycket till den graden att det handlar om liv och död, då är det inte bara hunden det är fel på. 
Schäfern är 4år och har redan hoppat på två hundar bredvid barn, och även huggig sin ägare(förare) i handen. Så ser man det så, så har han gjort en sak om året de senaste tre åren. Det betyder bara mer och mer att hunden inte mår bra, omständigheterna runt hunden blir inte bättre. Hunden beteende får ingen förändring. 
Jag kommer aldrig mer låta en hund få umgås med denna osäkra, instabilla, ouppfostrade och icke sociala hunden. Jag kommer rekommendera andra att inte göra det heller. 
Jag anser att man inte ska riskera sin egna hundsliv eller sin egna kropp för att ägarna till schäfern inte bryr sig och tar sitt ägaransvar och tränar hunden, går kurser. En vacker dag blir det en anmälan och då blir det koppeltvång, även på gården, det är det minsta. Sedan kan de bli koppeltvång och munkorg. Det allra sista är avlivning. 
 
Jag hoppas för hundens skull och ägarna att dom tar sitt förnuft tillfånga och börjar träna hunden. Oavsett om de inte har tiden. Tar man sig inte tiden och pengarna till att gå kurser och få specialhjälp så ska man inte heller ha djur. 
 
Det jag vill säga med detta är att den schäfern gav sig på Atos, utan anledning och jag accepterar inte att man tror som ägare att man kan komma undan med sådant. 
Jag var tyst då, men inte längre. Man ska inte tro att man kan bete sig hur man vill och tro att personen som blir utsatt ska vara tyst om allt. 
 
Jag önskade att den hunden aldrig någonsin hade gett sig på Atos. Som tur är har Atos träffat bra schäfrar efter detta, så hans uppfattning har inte blivit dålig. Dock litar inte jag längre på schäfrar. Den shäcfer hunden som gav sig på Atos, har gjort att jag aldrig någonsin vill skaffa en schäfer, inte för att han gav sig på Atos. Utan för att han är bara en sån pain in the ass! 
 
///Becca

Mera sömn

Kategori: Iphone

Efter att ha varit ute och kört i nästan sömnen, hade turen att inte bli stoppad.
Njutit utav ett par av de nya strumporna.
Haft tre olika diskussioner med Ollie om tre olika saker, så sover vi en liten stund till.
Jag slapp morgon promenaden, den fick David ta med vovvarna idag för första gången sedan helgen. Det var faktiskt lite lyx :-) hihi dock blev det ju ingen sovmorgon ändå. Men än då :-)

Nu ligger vi alla fyra, jag och tre hundar i sängen och ska sova en liten stund till :-)
God morgon på er alla :-)

///Becca

Grattis på födelsedagen!!

Kategori: Iphone

Grattis på födelsedagen mamma!!!!

Tänka sig att för 22år sedan fick du en av de bästa födelsedagspresenterna man som förälder kan få. Ett barn!
Inte vilken barn som helst, utan mig :-)

Det jobbiga som är nu är att man får fira sin födelsedag utan mamma. Då vi bor 40mil ifrån varandra. Riktigt riktigt jobbigt. Det är liksom mamma och jag mot världen denna dag, har alltid varit och kommer alltid att vara.

Oavsett har jag haft bästa födelsedagen. Fått många bra och fina presenter. Självklart fick jag på morgonen innan David gick till jobbet, strumpor, 6st nya par, i olika paket och som ni kanske förstått. Jag älskar strumpor!!! :-) Så min morgon kunde inte börja bättre :-D
Sedan rullade dagen på, allt som skulle göras gjordes och en sväng till rastgården hanns med, vilket var ett måste. Pratade med söta morfar och fick present av honom, som har en liten del använts till att köpa en efterlängtad bok, hunden som läkte en familj. Ska även köpa en anatomiboken om hundar.
Fick även av David medlemskap på Sörmons hundklubb, helårs medlemskap. Så nu finns det inget som kan stoppa oss i träningen :-)

Hade födelsedagsfika och sedan tog jag, Josse, Carro och David med alla hundarna på promenad. Inklusive Tia och Texas(de fick inte vara med uppe hos oss dock). När vi kom in från promenaden så bjöd Agnes in Atos till lek och de båda visade intresse för varandra. Kanske, kanske är på gång nu. Bara att hoppas!! :-)

Nu ligger vi alla nedbäddade, jag och de två svarta här i vardagsrummet. David och Ollie har sovrummet. Bäst så. Trivs enormt med alla tre hundarna och dom är väldigt lätta att ha med att göra :-)
Nu är det natten här. Ska upp tidigt imorgon och köra bil i sömnen(känns det som). Haha natti på er och tack för alla fina gratulationer och presenter :-)

///Becca

Sorry

Kategori: Iphone

Lovade lina igår att skriva om och klart i lägget om hunden som hoppade på Atos i somras. Men jag har pluggat, promenerat i omgångar, städat, varit i rastgården, handlat och bakat smörgåstårta under dagen idag. Så tiden har inte funnits. Lär inte hinna imorgon, kanske på förmiddagen. Men jag har ju mina anledningar till att inte hinna imorgon. För jag fyller år!!! :-)
Och självklart har David lagt sex små paket på köksbordet och läskar mig!!!

Nu blir det natten, har två super söta svarta fyrbenta omkring mig i natt.
Ollie får sova inne hos David, så Atos och Agnes får ha mera ensamtid.
Ja för det går ju inte att dela av till 100% från Ollie. Då han är en djävul på att välta, bryta och hoppa över kompostgaller. Inte det minsta rädd... Men vi har tränat lite smått på det idag. Aktiveringsbollen är toppen då! :-)
God natt på er och sov gott :-)

Jag ber tusen går om ursäkt till dig Lina.
Du får hålla ut någon dag till.

///Becca

Strumpor

Kategori: Iphone

En sak jag insett med mitt stora strumpbehov. Det är att nu när man har valp hemma och även att man måste snabbt på med skor, vilket leder till gympadojjor, så använder man minst tre par om dagen.
Snacka om att alla kommer till användning nu. Men har även insett att många måste bytas ut, så de inte är lika mjuka och goa längre.
Så imorgon får någon av er gärna komma med ett mjukt paket innehållande strumpor :-D

Becca + strumpor = <3 sant!!!

Måste även tillägga att Agnes är super go. Hon och jag delade på soffan i natt, för att hon skulle få lite lugn och ro från Atos. Trots att vi har en stooor soffan, så ville hon dela plats med mig och jag är absolut inte den som säger nej till det :-) hihi

Idag har vi varit i rastgården. Först fick Ollie, Texas och Tia leka. Men Texas blev för hårdhänt så han blev utvisad till bilen. Men Tia och Ollie lekte på och röjde.
När dom var klara så var det Agnes och Atos tur.
Atos smörade som aldrig förr och försökte få igång henne i lek. Men hon var inte helt med på det. Men hon bjud in, men stoppad honom.

Ja, jag vet att det inte är snällt att åka till en rastgård med en löptik. Men jag tänker inte släppa dom på en gräsmatta som inte är inhägnad. Då hon kan vandra iväg och även Atos kan det. Atos är mer skyddande över henne nu och då tycker jag inte det är smart alls att släppa dom där vi inte kan kontrollera om någon kommer in. Vi vill ha det kontrollerat!

///Becca

Jag vill ha...

Kategori: Iphone

En ny bil. Jag vill sååå mycket ha en ny bil. Inte vilken som helst, men David är inte den lättaste att övertala när det inte gäller leksaksbil(bygga-om-till-det-han-vill-bil) eller hund.
Brukisen är inte lika viktig så att säga. Eller jo, att den är hel och trygg för mig att köra. Allt annat kan kvitta.
Fast David vill ändå sälja och köpa ny brukis. Men ja, man kan väl säga att vi båda är veliga i denna fråga.
Vi vill båda ha ny, men jag älskar audin super mycket. Det är liksom en bebis. En familjemedlem. En underbar sak. En viktigt del i livet.
Men samtidigt känns det som att det kanske är dags att sälja och uppdatera sig lite, till något som passar oss mer. Ja ni kan ju tänka er vad det ska vara för något. Tänk nu på att minst tre varelsers egon ska få plats i den.. Haha

Men vi får väl fortsätta vela ett tag till. Bästa hade ju varit om han kom hem på tisdag(min födelsedag) från jobbet och berättade att han köpt ny brukis. Men drömma kan man göra....
Natti på er. Är skit trött nu efter en spännande dag med mycket innehåll, fast ändå inte.

///Becca

Blogg.se Appen...

Kategori: Iphone

Gillar just nu att krångla verkar det som. Både igår och idag har Appen krånglat med att lägga upp nya inlägg med bilder för mig.
Så den som nyss kom upp skulle ha varit uppe för 2,5 timme sen. Men ja, jag gav upp just då och samtidigt kom tiken. Så nu är hon här och man kan inget annat än att bli kär i henne. Hon är otroligt vacker och söt.
Atos har sedan sekunden han såg henne, försökt charma henne och han ger sig inte. Men har lugnat sig och låter henne ligga och sova nu i soffan och han nedanför tv.

Nu hoppas vi på att dom kommer gilla varandra och hon bjuder in. Vilket hon små gör, men sedan ändrar hon sig.
Måste visa vart skåpet ska stå först antagligen :-)

///Becca

Alldeles snart

Kategori: Iphone

Så är tiken här hos oss. Då är det dags och vi hoppas på att hon och atos gillar varandra så vi kan få bebisar :-D

Då kommer vi ha hemmet fullt av hundar i några dagar och de ska bli mysigt och även kul.

Skriver igen lite senare, för just nu sitter vi och väntar på att dom ska vara här vilken minut som helst.
///Becca

https://cdn1.cdnme.se/762496/6-3/pic_5120e70e9606ee64abaaa623.jpg" class="image">

Mysiga helgen

Kategori: Iphone

Igår hade jag och hundarna super mysa eller ja, dom tittade konstigt på mig när jag studsade runt i soffan som en idiot till gladiatorerna. Jag blir så arg och uppspelt när utmanarna inte är så duktiga som man vill. Så jag klättrar hej vilt i soffan i hopp om att utmanarna ska bil bättre :-P haha

Idag har Atos och jag varit på isen och kollat på alla möjliga fordon som varit ute och sladdat.
Efter någon timme kom Ollie och David dit och även Micke. Så dom tog några varv, även jag med David i mickes bil. Ja ni kan ju tänka er hur det lät i bilen: vi kommet att dö, vi kommer att dö!!!

Efter isen blev de fika hemma hos oss med Micke och prat. Riktigt mysigt :-)

Nu strax ska vi åka och köpa thai mat och åka ut till svärmor och svägerskan som är i stan över helgen och äta med dom.
Men åtta ska jag vara hemma, då börjar melodifestivalen. Japp, jag är töntig denna helg med. Men har man valp hemma, så har man det och då får man göra det bästa av situationen. Melodifestivalen var faktiskt lite små rolig förra helgen, så hoppas på att den är det igen denna helg.

Angående inlägget som jag skrev om igår, får ni vänta lite till. Känner absolut inte för att starta datorn. Haha
///Becca

Atos namnbetydelse

Kategori: Iphone

As Atos you have a great love of nature and the out-of-doors, and could have a desire to be in an occupation which takes you outdoors and involves you with the products of the earth.

All the finer things of life and beauties of nature are an inspiration to you and you are attracted to the mysteries of nature.

Difficulty in expression results in your being too positive, blunt, and candid in speech.

Although you are easily offended by others, you do not show it.

You crave affection and understanding, but rarely find it as others do not understand you and accuse you of being cool and aloof.

The average person would never realize the true depth of your nature.

A very individual, independent person, you live within your own thoughts.

The insecurity you experience from limited verbal expression and social ease results in a jealous possessiveness and suffering through frustration, repressed emotion, and self-consciousness.

This name would cause tension affecting the eyes, teeth, sinuses, ears or throat troubles; there could also be sensitivity in the heart, lungs, and respiratory organs, and frequent headaches.

Skit wifi!

Kategori: Iphone

Satte mig tidigare vid datorn och började skriva på ett inlägg om hunden som hoppade på Atos i somras. Men självklart så försvann wifi kontakten och jag fick stänga ner datorn. Sedan dess har jag faktiskt inte haft någon lust att sätta på den igen.
Men inlägger kommer och sanningen kommer fram. Jag har valt under lite mer än ett halvår att vara tyst om detta då jag fortfarande var vän med ägaren till hunden. Men nu efter många person angrepp av denna "vän" (som inte längre är min vän) så känner jag att jag inte tänker vara tyst längre. Folk behöver få veta sanningen och jag tänker skriva den.

Men ni får hålla ut ett litet tag till. Allt liksom försvann och jag är sur på datorn nu. Haha

Ikväll blir det mys med mina vovve grabbar. Husse(David) är på firmafest. Så innan han åkte sprang jag ned till ICA och handlade lite godis, chips och dricka.
Ja, som ni kanske förstått så går det inte att träna Ollie ensamhetsträning än, då han inte är 100% rumsren. Men framåt går det. Idag har det hittills skett 1 olycka inne. På lite mer än 12 timmar, vi går upp någon minut efter sex på morgonen. Hehe
Så nu hoppas vi på att detta håller i sig :-)

Ni alla får en en super mysig fredag. Det kommer jag ha med mina favoriter. Kanske kommer inlägget om den hunden upp senare ikväll. Har inte bestämt mig än. Får se hur det blir med det.
///Becca

Hundarutanhem.se

Kategori: Iphone

Nu finns Lilleman ite för adoption på www.hundarutanhem.se under kategorin valpar och namnet Ollie boy.
Har du hemmet just för honom? Tveka inte att göra en intresseanmälan. Han letar efter sitt forever and ever hem, som vill träna lite med honom och ge han allt han behöver.
Han är en guldklimp och man får verkligen en underbar hund och mycket kärlek av honom. Han vill vara till lags och gör allt för en liten godis. En perfekt hund!

///Becca

Alla hjärtans dag

Kategori: Iphone

Och David kom hem med en söt liten ros och vit blommor, alltså en minibukett :-)
Självklart ville Ollie ha pappret sommar runt buketten.
Sedan har han sovit och röjt, snott reklam, försökt ta ny tvättade strumpor och tv-dosan(den verkar vara det bästa).

Ollie är inte en morgon pigg hund, han tycker vi bara ska gå ut och kissa på morgonen och sedan gå in. Men atos vill gå på morgonpromenaden tidigt så då får Ollie fint följa med och de gör han :-)

Igår var Ollie på lekdejt med två andra hundar och sedan kom en tredje. Efter 1h och 30min var han helt slut.
Men gud vad duktig han är med andra hundar och en massa massa spring i benen.
Rebecca tränade lite agillity med honom i rastgården och han fattade vad han skulle göra.

Jag hoppas verkligen någon vill adoptera denna ängel, då han förtjänar ett bra hem med mycket träning, lek och kärlek. Han är en otroligt miljöstark hund och är super bra på alla sätt och vis. Jag känner att det är bra om ha får ett nytt hem fort för hans egna skull, någon som vill forma sin hund själv, trots omplacering. Han är så mycket valp man kan va.
Finns det någon därute som läser bloggen så skriv en kommentar med eran mail(jag godkänner den inte så alla kan se adressen) så tar jag kontakt med hur ni ska gå tillväga.

///Becca

Ännu närmre

Kategori: Iphone

Om ett par dagar(om allt är rätt räknat, så det kan bli lite fler eller mindre) får vi tjejbesök under några dagarna tid och detta ser vi verkligen fram emot :-D
Så mina kära vänner som läser denna blogg, kan räkna med att jag inte har tid att umgås om ni inte kommer hit.

Detta gör nu att jag längtar ännu mera till sommaren och de ska bli såååå mysigt och kul. Ens dröm och önskan slår in, den blir sann och det är inom några dagar liksom. Tror ingen riktigt kan förstå detta helt 100%.
Eller ja, vissa kan ju det. För som själva har varit i den situationen.

///Becca

Väldigt nära nu!

Kategori: Iphone

Och längtan efter dessa dagar är oförståelig för dom som aldrig kommer befinna sig i denna situation.
Nu är det såååå nära och jag spricker av längtan.
Ja, för i detta hem längtar vi efter massor. Förra veckan var det att hämta hem Ollie, denna vecka är det något annat.
Får veta mer senare idag antagligen, så då kommer det kanske upp något mer här.

Ollie verkar vara på väg till att bli rumsren. Men vi tar inte ut någon seger i förväg. Dock märks det mer och mer för varje dag att han börjar bli mer hemma och börjar visa sitt rätta jag.
Vilket är en liten piraja(vet att det inte stavas så) och busig sådan :-P hehe
Men trots detta lyssnar han bra och är duktigt med ute. Han lyssnar även bra på Atos när Atos säger ifrån.
Imorgon har Ollie lekdejt i rastgården på skoghall, då jag inte vill att han ska tappa han bra beteende från Irland med hantering och socialisering av hundar.

Nu blir set plugg.
///Becca

Mysigt

Kategori: Iphone

Haft en mysig dag, vid lunch kom Carro, Josse, Texas och Tia hit för lite kaffe, prat och bus. Efter någon timme kom pappa också. När han hade åkt, så åkte vi alla till rastgården så alla hundar fick vara lösa och röja. Då vi märkte att Ollie och Tia hade fruktansvärt med energi idag och leklust.
I rastgården blev de lek och även träning med alla hundarna.
Ollie, Tia och Atos fick träna sig genom att springa in och it ur tunneln, atos fick även hoppa över den och även runt hela rastgården på alla olika stenar och bord.
Han fick även öva på fotgång, höger och vänster svängar ocj sitt under gång. Super duktig min lilla stjärna!
Ollie och Tia fick smaka på hur det är att gå fot och börja lära sig ordet och vart de ska vara. Super duktiga!
Dom fick också lära sig springa genom tunneln och båda två var super duktiga och gjorde det på nästan första försöket :-)
Texas fick också träning med fotgång och några svängar.

Sedan åkte David och jag inkl hundarna vidare till hans mor, för att kolla hennes bil som inte ville starta idag.
Väl där blev de bestämt att vi skulle åka och köpa nytt batteri, så de gjorde vi. En tur till biltema och sedan Willys så vi fick handla lite. Sedan tillbaka till svärmor och montera bilbatteriet. Efter mycket om och men, så var det på plats ;-)

Jag har dock inte orkat idag att göra köttfärssås och spagetti, men imorgon blir det de. Men David gjorde korv till sig själv och jag åt mina efterlängtade fullkorns flingor och banan :-D
Vi åt även en varsin burgare från Max för att orka montera batteriet och tur var det :-P haha

Jag har nu på kvällen sovit på soffan en stund, för jag frös som en idiot när vi hade kommit hem. Så jag kröp ned under ett täcke och tvingade David lägga sig bredvid så jag fick ännu mera värme.
Nu väntar vi på att han och Atos ska komma hem så vi alla kan gå och lägga oss och sova. För gud vad jag är sliten och trött :-(
Natti på er
///Becca

Så kul..

Kategori: Iphone

Eller inte, både David och jag håller på att bli sjuka. Jag ligger nu nedbäddad soffan och jag gjort det(nästan i alla fall, kisspauser med lille ollie) sen åtta imorse.
Skönt är det att ta de lugnt och bara vara. Speciellt nu när jag inte mår så bra. David åkte iväg till jobbet ändå, så får väl se när det kommer hem en sjukling under veckan :-P

Mer idag blir det plugg i första hand :-) ha en toppen dag alla, det ska jag ha, speciellt under täcket ;-)
///Becca

Suger växer sig större

Kategori: Iphone

Imorgon måste någon av mig eller David åka och stor handla. Har bara små plock hemma och jag vill ha husmanskost. Speciellt spagetti och köttfärssås. Är så grymt sugen på det och suget blir bara värre!
Idag har vi inte hunnit handla dock. Så det är ligger högst upp på "att göra listan" imorgon.

Nu blir det alldeles strax natten här, äntligen har hundarna gått ned i varv nu efter sista promenaden och lek(som alltid) och det är dags för natten.

Ni får två bilder på atos och hans kopia Tia och sedan på Ollie och Atos tidigare ikväll när de låg och myste i Atos säng.
///Becca

Så typiskt helger

Kategori: Iphone

Det är så roligt att se på många bloggar, även min, att just under helgerna tappas bloggen bort. Man gör så mycket på helgen att man inte hinner med den helt enkelt. Men det är fruktansvärt roligt att det är fler som är lika med att "glömma" bort bloggen.

Här idag har vi pluggat företagsekonomi på förmiddagen, sedan varit och köpt täcke till Ollie, lämnat av Atos och David hos svärmor. Under tiden dom var sär åkte Ollie och jag till Josse och Håkan ock drack kaffe, pratade och kollade på när hundarna(Texas, Tia och Ollie) lekte lite. Även pappa kom förbi där och hälsa på hundarna. Även han kallar Tia för mini Atos. Hon är så grymt lik Atos, det är helt sjukt!

Men jag är så nöjd ned Ollie, han är helt underbar :-)
Mer idag blir det plugg och vila. Ska göra klart en uppgift så är hela arbetet klart då :-)

///Becca

Rumsrenhet

Kategori:

Att ha en valp i hemmet ställer höga krav på en, och tar många timmar av ens skönhetssömn. 
Men ack så värt det det är. 
Som jag skrev tidigare idag, Ollie sov fler timmar i natt och det känns super bra. Då han börjar känna sig mer trygg här. Samma sak med olyckorna här hemma, idag har det enbart skett 4 olyckor inne. Två på morgonen med David och en vid sen lunch med mig, i badrummet när jag duschade. Vilket för mig är förståligt då det var rinnande vatten som lät. 
Sedan en medans vi höll på att ta på oss ytterkläderna. Annars har han varit super duktig och vi har börjar mer och mer förstå hans kroppspårk när han vill ut. 
 
Det viktigaste man måste tänka på när man har valp hemma är att dom måste ut efter tre saker:
-Mat
-Lek
-Sömn
 
 
Dock har jag träffat många som frågat mig, varför kissar valpen inne när vi precis har varit ute? 
Det är så enkelt som att man tänker inte på att valpen kissar när man kommer ut. Sedan börjar faktiskt de flesta valparna busa, med snö, löv, sig själv, dig, hunden som är med osv. Sedan går man in igen och en liten liten stund efter man kommit in så sker det en olycka. 
 
Vi gör alltid så här med Ollie, han kissar när han kommer ut, börjar han leka, ja då stannar vi ute en stund till, tills han har kissat en gång till. Vid detta laget vill han inget mer än att gå in(frusen) igen så då lekar han inget mer och då går vi in igen. Inne kanske han leker eller så dricker han och sedan lägger han sig och sover. 
 

 
Jag kan säga att jag är så nöjd med Ollie, han är en sån lätt hund, men ändå lite svår. Han är en valp, men med många lika eganskaper som Atos har. Han är en väldigt självsäker hund, han testar lite smått här hemma vad han får och inte får. Men det räcker med ett nej och han ger sig. När han väl bestämt sig för att han ska fortsätta trotts man sagt nej med t.ex. tugga på en sko eller försöker sno tv-dosan, så ger man honom bara en leksak och han är nöjd som bara den. 
Han har lärt sig var stora krukan är med alla leksaker och springer och hämtar själv. 
När jag dammsög förut så följde han efter oss och ville ha uppmärksamhet. Han hälsade på dammsugaren och sedan var det lugnt. 
När jag hade dammsugat klart så lämnade jag dammsugaren framme innan den skulle in i skåpet, då den är varm. Då passade Ollie på att ge igen för dammsugarens ljud och obehag, så han försökte bita på munstycket, men då började hela dammsugaren röra på sig, så då var det genast lite läskigt, men när den stod still var han fram igen och provsmakade.
 
Idag var Ollie och jag på en längre promenad ner till stan för att möta Carro utanför hennes jobb. Ollie var super duktig, gick jätte bra, gjorde sina behov. Mötte hundar och han bara kollade på dom, stannade upp ibland, men visade man att man har godis då fortsätter han att gå. Ingen big deal alltså. 
Däremot är cyklar och barnvagnar små farliga. 
Första barnvagenen och cykelt vi mötte fick Ollie panik av, men de andra så satte han sig fint och bara kollade. Då kan jag säga att det handlade bara om några decimeter ifrån oss. Så jag är så stolt över honom! 
Jag har nu fixat så jag på måndag ska hämta hem en barnvagn och låna till träning att gå bredvid. Sedan ska vi även träna honom gå bredvid cykel också, men det har vi egna så cyklar behöver vi inte låna :) 
 
Ville bara skryta över hur stolt jag är över Ollies anpassning här i Sverige. 
Atos är väldigt nöjd med honom och tar så bra hand om han. De myser, leker och äter ihop. Atos är nog den bästa valpförebilden som finns :) Jag är så stolt över mitt hjärta och hans bra egenskaper. Finns ingen som är som honom! <3
 
Myser så gott i soffan :) 
Mitt finaste hjärta <3
 
///Becca

Lite längre

Kategori: Iphone

I natt fick vi lite mer sömn, Ollie sov i nästan 8timmar. Det var väldigt skönt, och väldigt behövligt.
På morgonen hade vi mys, jag bara älskar Morgonmys :-)
Nu har David och Atos åkt till svärmor och Ollie skrek mer eller mindre efter dom. Men lugnande sig snabbt och nu ligger han och sover mellan mina ben i soffan.

Idag vet jag inte alla var vi ska hitta på, men något får det bli för oss :-)
///Becca

Ollie

Kategori: Iphone

Ett gäng trötta finns i detta hem. Jag och David, Atos och Ollie. Gårdagen tog på oss alla och vi alla håller på att ställa om oss. Natten sovs det mindre än 4 timmar(för mig). David hade vaknat några gånger också. Det är 3år sedan jag hade valp, men tänka sig. Direkt det kliver in en i hemmet och stannar över natten så är man inne i samma rutin :-)
Atos och Ollie är super goa och snälla mot varandra. Sover när man ska sova, leker mest ute och när de gör de inne så ligger dom ner i soffan på sin hund sida och leker.

Ollie är viljestark och har ett bra hundspråk. Han kommer från en stor folk på Irland och där fodras dom alla samtidigt och då är det först till kvarn och starkast vinner (mat). Så ni kan nog förstå att han behöver lite tid att vänja sig vid att maten kommer några gånger om dagen.
Han testar gärna vad han får och inte får, lyssnar relativt bra. Kan inte sitt namn 100%, inte heller 100% rumsren. Men allt det kommer. Det som är mest positivt är att han är följsam, han följer en jätte bra i koppel och är inte alls så bråkig man tror han ska vara. Han är vaksam och alert, med på allt som händer.
Super snäll i bilen, bara är liksom. Nöjd med att sitta och titta ut, lägger sig och sover.
Testade idag att ha honom lös en liten stund och han följde mig jätte bra. Men vi tar det lugnt och försiktigt.

Nu ska vi fortsätta mysa och hoppas på att få somna lite tidigare idag och lite mer sömn.

///Becca

Tlötta ögon

Kategori: Iphone

Säger god natt nu, skriver om dagen imorgon. Alla hemma, mår bra, atos älskar Ollie(lite för mycket). Men trötta det är vi. Natti på er!!

///Becca

Inte första gången...

Kategori: Iphone

Mitt hem tar emot en hund från ett annat land. Inte heller första gången jag är jourhem.
Det är den tredje hunden från ett annat land som kommer imorgon och den andra jourhems hunden.

Baily kommer från Portugal, genom en organisation vid namnet hundrondellen. Någon vecka efter Baily hade kommit hem till oss. Ringde hundrondellen och frågade om vi akut kunde ta emot en liten hund vid namnet Niko. Sagt och gjort, så kom han. Och skojar inte, fick kämpa som bara den med honom. Tog två timmar ute att ens få honom att komma fram.
Ytterligare en timme in i trapphuset. Men väl inne och några timmar senare, hade han insett att vinter var farliga och bjöd till och med på en dansshow för oss :-)

Nu imorgon kommer det en liten Ollie på 4 månader från ett annat land. Han befann sig för några timmar sen i Holland. På väg "hem". Tänka sig att en sån liten och "oönskad" hund är så önskad och efterlängtad. Det går knappt att sova för att jag verkligen vill att de ska bli så jag får möta honom!! Ska bli så kul att se hur Atos är, tar hand om honom :-)

Kan berätta att den 7/2 för 3 år sedan åkte Josse, jag, Håkan och mamma för att kolla på valpar. Med oss hem följde Atos och Texas. Imorgon sker samma sak, fast vi nu redan vet att dom ska med oss hem.

Nej, nu är det dags för sova. Måste tvinga mig själv till sömn. Natti!!
///Becca

Ändrade planer för morgondagen..

Kategori:

Imorgon hämtar vi hem Ollie i Jönköpning. 
När jag för någon timme sedan pratade med Lena på Hundar utan hem, så frågade hon mig om jag vet någon mer som vill bli jourhem. Då dom fick veta 2 timmar innan hon ringde mig att dom får med sig akut fyra svenska valpar från Jönköpning. Så jag frågade runt lite och Josse ringa upp Lena och nu följer det med en valp hem till dom. En liten hane, tyvär vet vi inte mycket mer än att dom är 4 månader och är av blandningen schäfer och ungersk vizsla. Vi vet inte ens om han har ett namn, så ja, vi märker mer i morgon. Allt detta är sååå spännande! :) 
 
Nej nu ska jag skriva den dära listan och små fixa. hehe
 
///Becca

Längtar!

Kategori:

Här hemma går tankarna enbart på morgon dagen. Ja för det är ju dagen med stort D. Dagen när vi möter Ollie för första gången. Dagen när han för första gången kommer till Sverige. Jag känner mig tacksam för att få ta med honom hem och ta hand om honom det första tiden och vem vet, kanske för alltid?! :) 
 
Hur som helst så idag har Atos bettet sig som hon aldrig får en promenad, får mat eller vatten. Vet inte riktigt varför han är sån just idag. Men han verkar ha lugnat ner sig nu. Micke (Davids kompis) tog en promenad med honom förut. Självklart älskar ju Atos det :) 
Jag åkte iväg förut för att handla lite till att göra mat och passade även på att panta då. Så man slipper alla jäkla kassar med pant i. Jag tog med mig Carro för lite ensam tid med henne :) hihi 
Efter handligen och pantandet sprang vi in på Ikea för att köpa en billig pläd. 
Dom har ju haft en blå pläd för 10kr vid namnet Irma. 
Men den fanns inte kvar längre. Utan dom hade bytt ut till en annan, mycket mer finare och snyggare pläd för 10kr. 
kråkris heter den och ja som vanligt tänker jag, ja jag kan ju få 4st 10kr plädar för samma pris som alla de andra (fula) kostar styck. Så jag tog tre, dels för att dom var så snygga :) 
Visst är den nya 10kr pläden snygg? :) 
Så nu har Ollie fått en ny egen pläd i sin bädd som inte luktar någon annan hund. 
 
Efter Ikea åkte vi hem till mig och jag lagade mat och bjöd på kaffe. Efter någon timme körde jag hem Carro och nu sitter jag här, och skriver till er :P 
När jag körde hem Carro passade jag på att köpa en Aloe Vera dryck till mig själv. Har varit jätte nyfiken på den och se hur den smakar. 
Fruktansvärt äcklig är den! Den smakar verkligen inte gott, jag håller mig faktiskt hellre till kranvatten, mineralvatten och imsdal. Mer värt pengarna faktiskt :) 
 
Mer idag blir det skriva kalrt privatjuridikens första uppgift, organisera lite tills imorgon. Ska nog faktiskt skriva en lapp med allt som ska med. Så jag inte glömmer något, är faktiskt nervös för imorgon. Tänk om något händer för dom på vägen hit? Tänk om det händer oss något på vägen till mötes plasten? Tänk om vi glömmer något viktigt? 
Men ja, det återstår att se imorgon. Vi kommer att åka strax innan elva imorgon förmiddag. Så vi har tid på oss till mötesplatsen. 
 
///Becca

David VS Becca

Kategori:

Davids intresse VS Mitt intresse. 
Tänkte göra en fin uppsapling här på våra intressen. Tror många kan förstå att jag kan tröttna några gånger på ett år på Davids intresse, när man får se det så här. 
Detta är från det att vi blev tillsammans 20 augusti 2010 tills nu och tro mig, han hinner nog byta tre eller fyra gånger i år :P haha 
 
 
Skyline(ett gäng siffror efter de)
VS 
Atos
 
Samtidigt fanns : 
Arison 
VS 
Atos
 
Ariston såldes i September 2010. Då köptes en ny motor till Skylinen(ett gäng siffror) och, tro det eller ej, en nu bil som skulle stanna över vintern.. 
 
Skyline(ett gäng andra siffror) 
VS
Atos
 
Och trodde ni själva på att den blåa skylinen(ett gäng andra siffror) skulle stanna såpass länge som över en, jag upprepar det igen, En vinter?! haha då gick ni på det totalt. Den stannade i drygt en månad. Såldes och fick en bil på köpet. 
 
Guuuuula Auuuudin 
VS
Atos
 
Audin är den ena bilen som faktiskt fått stanna hos oss, länge. Ja jag upprepar, länge! :) 
Nästa bil på tur, som såldes var den gröna Skylinen(ett gäng siffror efter). Den såldes sommaren 2011, och då tänkte man ju: "skönt med en bilfri sommar". Ha! där hade man fel, innan ens bilen var såld, hade David bokat flyg till england för att åka och kolla på bilar. 
Bilen såldes två veckor innen flyget skulle gå. Davif fann en bil på en auktion, la ett skambud vid datorn, gick ut i köket och påvägen tillbaka(handlar alltså om 20meter) plingade hans telefon till på hallbyrån, så han stannade till och fick veta att de hade godkännt hans bud. Så han hade köpt bil, igen!!!
Den 12 juni 2011 kom David till Falkenberg för att hämta mig och Atos påvägen hem, med sin nya bil...
Kan ni gissa vad det blev för något???
Jo en gubb bil!!!! 
Lexus Is(blablablablabla)
VS
Atos
 
Denna bil behöll han ända tills hösten 2011, då han inte tyckte det fanns så mycket mer att göra på bilen. Så bytte han med pengar emellan(som redan spenderats på ett kitt till en bil han inte visste han skulle få). 
Lexusen + 5000kr mot en?! 
 
Mazda RX7a (på bilden är det David som gjort om till, såg inte ut så alls först!) 
VS
Atos
Vet ni vad denna bil har gjort sedan i höstas? 
Jo den har legat ute på annons, dock för billigt(enligt mig) och även folk som velat byta till alla möjliga bilar som David inte varit intresserad av. Nu har han äntligen tagit bort annonsen och införskaffat sig lack. Nu ska bilen få ny färg. 
Den som är på, på bilden är vinyl(tejp), som David satt dit själv och även utformat själv. 
 
Ja som ni kan se kart och tydligt, byter David bilar hej vilt. Medan jag håller mig fint till Atos. Nu kommer vi ju få hem en till liten krabbat och de ska verkligen bli super kul :) Men i slutändan är Atos den enda fasta punkten för oss :) 
 
 
 
 
///Becca
 

En liten rolig och bra text jag såg:

Kategori: Iphone


‎“Hundträning: Självklart behöver vi straff. Jag föredrar att avvända en hoprullad tidning. Du bör helst ha en liggande på flera olika ställen i lägenheten så du snabbt kan nå den när hunden gör fel. Så nästa gång din hund gör något fel eller inte lyssnar, tar du snabbt den hoprullade tidningen och slår på dig själv upprepade gånger i huvudet och skriker: Bedrövlig tränare, bedrövlig coach!”

Dog lite av skratt!! :-P

Kommande torsdag

Kategori:

Ja, nu ska ni äntligen få veta vad det är som sker på torsdag. Då är det nämligen så att Josse och jag sätter oss i den guuuula Auuuuudin och åker till Jönköpning och möter upp Hundar utan hem(klicka på namnet för att ta er till deras sida), för att ta med oss min och Davids bliviande jourhems hund hem. Han är en Lurcher(klicka på namnet för att få reda på vad de är för ras) på 4 månader, vid namnet Ollie. Super söt! 
Allt detta blev bestämt i söndags, då de hade fått en plats över i transporten hem den 7/2 och på listan med hundar som fanns som kunde följa med, fanns det en valp och vi har sagt att vi enbart tar emot valpar hemma. Så när hon ringde upp igen för att berätta mer om Ollie, så bad hon oss gå in på en hemsida, Dogsaide.ie och kolla på Ollie och dirket vi såg honom, kände vi: Ja, kom hit! :) 
 
 

 
Så idag har David och jag köpt en säng till lillen, koppel, leksaker, valpfoder, ris och fisk. Han ska få ris och fisk de första dagarna när han kommit hit. 
Nya sängen och två av leksakerna
Valpfodret, köpte en 4 kilossäck, då vi inte vet vad han tål och inte. 
 
Varför David inte följer med är för att dels så jobbar han när vi måste åka, men sedan så kan han va tvungen att jobba kvällen och han ska trötta ut Atos lite innan vi kommer hem. Vi kommer komma hem mellan 22-00 någon gång. Då transporten ska vara framme i Jönköping mellan 16-18. Så vi kommer åka senast 11 i från stan. Så vi har god tid på oss att ta oss fram. Stanna om det behövs och även kanske till och med bytas av vid ratten. Mycket beror på väglaget. Ska faktiskt nu sätta mig och kolla på en jätte bra sida, hur vägen ser ut dit. 
 
Men nu vet ni i alla fall vad som sker på torsdag. Vi ser fram emot detta, vi får se hur vi känner om han får stanna hos oss för alltid, eller om vi bara kommer vara jourhem. Vi båda är i alla fall inställda på att han kan komma att flytta och att vi inte har förtur på honom, vilket är väldigt viktigt för oss.
 
Vill även klar göra för er alla att vi inte kommer att hålla på att ta emot massor med jourhems hundar. Då Atos inte skulle trivas med det. Så det är inte okej, utan nu testar vi på att tillsammans ta emot honom. Jag har tidigare varit jourhem och Baily kommer från en hund organisation, hundrondellen (klicka på namnet för att ta er till sidan).
 
///Becca

Någon timme kvar..

Kategori: Iphone

Tills ni får veta vad det är som sker på torsdag. Håll ut mina kära läsare! Måste bara handla klart och små fixa lite, så kommer ni få läsa vad det är som sker då :-)

Dagen idag spenderades en del av i rastgården på skoghall, tillsammans med Alexandra, David M, Josse och Carro. Hundarna Atos, Texas och Prinsen. Även Martin och Doris kom förbi en sväng för lek.
Vi alla hade fyra nöjda hundar när vi gick därifrån till bilarna.

///Becca

Imorgon får ni NOG veta...

Kategori:

Bestämde mig förut att ni inte får veta idag vad det är som sker på torsdag. Men imorgon får ni nog det :) 
 
Gick igenom mina studieplaner förut för dom två(nya) kurserna som är igång just nu. Den ena är 5 veckor lång och den andra är 18veckor lång. Jag ligger perfekt i min studieplan, så jag är väldigt väldigt nöjd. Imorgon ska första inlämningen om privatjuridiken in och jag är väldigt nöjd med mig själv. Har valt bra och roliga kurser, hittils vill säga. 
Det verkar även styra upp sig med företagsekonomin, får förhoppningsvis veta imorgon och läste precis att det verkar styra upp sig med historian också :) verkar som jag fått en snabbare och effektivare lärare denna omgång. Så det känns jätte bra, han är verkligen tillgänglig dygnet runt på mail. 
 
Under kvällen innan David åkte till sin mor, så var vi ute på promenad han, jag och Atos. Det sköna med att välja en promenad strax efter 21 är att ingen är ute med hund just då. Då typ alla hundägare går ut mellan 22-23. Så Atos fick vara lös mycket och springa runt och leka i snön. Tränade mer inkallning, det är bland det roligaste som finns faktiskt med Atos. Han är så ombytlig just när det gäller inkallning. Ena stunden, kommer han fort, andra segt, tredje segare och fjärde får man gå och hämta honom. haha Men han är en egen individ och säger man "Nej, Hit" så kommer han. Så han kan, om han vill. Ni vet " jag ska bara" principen... Direkt vi kom in från promenaden så vände David och Atos och åkte ut till Davids mor. Vi frågade även Atos om han skulle åka bilen till farmor och han gav i sin glädje ifrån sig ett litet litet glädje skall :) 
 
Nu blir det natten, efter att ha läst klart E-boken som tjejen som har http://cutiepiepolly.se/ har släppt om Aloe-Vera ska jag faktiskt sova. Boken är en super intressant läsning och man kan inte sluta läsa förens boken är slut. Vilket är tur att den är på 16 sidor, hade nog annars blivit lite jobbigt. Här får ni länken till hennes E-bok om Aloe-Vera (bara att klicka på ordet, så kommer ni direkt till nedladdnings sidan för E-boken). 
Hon har även tidigare släppt en bok om naturlig utfodring, denna bok har jag ännu inte läst, då det inte legat i mitt intresse. Men nu har jag tagit hem den och ska läsa den imorgon tänkte jag. 
 
///Becca
 
 

Snö, mera snö!!

Kategori:

Det kommer bara mer och mer snö! Tror ni jag är lycklig? Jag hinner förhoppningsvis åka pulka nu innan våren kommer :) hihi Både Atos och jag har idag varit två nöjda livsnjutare. Vi har lekt ute i snön, sprungit runt och haft "snökrig"(jag kastar och han får spel). Så underbart! :) 
Dock så blir man ju lite nervös över hur vädert kommer att bli under veckan, då vi på Torsdag åker till Jönköpning över dagen/kvällen och ska hem sent på kvällen. Jag hoppas att snöandet har lugnat ner sig då. För egentligen skulle ju snön kommit runt onsdagen. 
 
Jag kommer kanske senare idag berätta vad det är som ska ske på torsdag. Eller imorgon, beror lite på. Men det kan vara så att det jag skrev om för någon vecka sedan om att när folk säger till en att man inte kan göra något, så blir man mer motiverad. Denna kan nog nu bli uppfylld. 
Har i alla fall varit hos pappa och använt hans skrivare och suttit och pratat någon timme. Nu sitter jag med plugg och ska ta en paus en sväng och gå ut i det underbara vädret en sväng. Sedan återgå till pluggning :) 
 
Bild från i lördags, när Atos fick sitta i baksätet i Cossin på en biltur :) 
///Becca

Förkyld?!

Kategori: Iphone

Nja, det kan jag inte riktigt säga att jag är förkyld. Men jag är lite smått snuvig, nysig och fryser. Detta började igår redan, men de går över. Det vet jag ;-) Jag tror faktiskt att man inte är sjuk för ens man själva säger att man är det. Jag är det inte i alla fall :-D har inte tid för den delen heller att vara det. Så nu blir det en dusch, göra te, plugga en sväng. Måste ringa pappa och kolla om jag kan använda skrivaren till det som ska ske på torsdag ;-) hihi

Ha en toppen dag alla! :-)
///Becca

Torsdag nästa tack!

Kategori: Iphone

Oh nu vill jag bara det ska bli torsdag. Ska bli så kul! :-)

///Becca

Slutkörd

Kategori:

Totalt slutkörd. Totalt utpumpad på energi. 
Har ingen som helst lust att skriva något här egentligen. Men tänkte i alla fall berätta för er att jag har noll energi, allt liksom bara har gått upp i rök. Jag vet vad som ligger i grunden för försvinnandet av energin, men inget jag kan göra något åt, mer än att styra bort det som tar energi. 
 
Kan även dela med mig att jag igår insåg att jag aboslut inte tål stress. Jag blir jätte sur och grinig när jag blir stressad. Antagligen ett reslutat av allt som skett under hösten och vintern och allt bara fortsätter. 
 
Men som tur är har jag mina underbara vänner och hund och sambo. 
Ikväll ska David och jag åka och äta på Tai Loon och bara vara vi två <3
 
///Becca