justbeccca

Föreläsningen: Balans mellan fart och fokus

Kategori: Hundar

Den 21 november var jag på en föreläsning vid namnet: Balans mellan fart och fokus av företaget Game On Dog. Det är ett nystartat företag med två väldigt duktiga tjejer i från Värmland. Ena från Torsby och den andra från Säffle. Jag har varit nyfiken på deras tänk sedan de startade, så det var extra kul att kunna få vinna en plats på denna föreläsning för att kunna känna på hur deras tänk är. 

Jag kan säga att jag verkligen gillade det. De har mycket bra tänk och sätt som de tränar på. Otroligt mycket information, så jag kan inte skriva allt här. Men jag summrerar det jag tyckte om.
Jag gillade att de vill varva koncentration med fart. Så som de visade en film på en av tjejernas hund som skulle frysmarkera en trändsticka med henens doft på i gräset. Det låg även störning i form av spårningsattrapp. 
När de hade kört några gånger så valde de att skicka på rutan. Just för att göra en baland mellan koncentration och fart. För att sedan återgå till frysmarkeringarna. Otroligt kul att se. Hunden får liksom ett avbrott i tänkandet och får"springa av sig lite". 
 
Det var en till på klubben som vann en plats på denna föreläsning och jag kan säga så här, hon är cirkelassistent på Akhelas valpcirkel. Man har användning av detta, vi liksom kom på saker som de berättade om på föreläsningen om vi kan använda oss av nu. 
Det som jag tyckte var extra bra var att de raddade inte upp en massa punkter och utgick från "fakta" att detta har funkat på så här många olika hundar. Utan de berättade om sina egna erfarenheter och hur de tränar. De visade filmklipp, bjöd in oss till att prata/säga våran åsikt. 
Jag kommer självklart gå fler föreläsningar för dessa två tjejer. De passar mig! :) 
 
Nu imorgon börjar deras första valpcamp och en på klubben ska gå som åhörare på deras valpcamp. Jag har redan förberett henne att jag kommer vilja höra allt och se om det är något för mig och Akhela. Man kan om man vill anmäla sig till deras föreläsning som de har imorgon kväll som hänger ihop med deras valpcamp. Lydnad för valp. Jag hade själv valt att gå den om jag inte har planer på att gå denna senare med Akhela. Så därför har inte jag anmält mig dit. 
 
Är ni nyfikna på dessa tjejer? Klicka här då! 
 
///Becca

Skit också!

Kategori: Allmänt

Var in vid nio på mailen och såg att trehjulingen vart såld.. Så jäkla typiskt alltså. Men det är väl bara att leta vidare och se vad man finner. 
Har i alla fall nu köpt en björkis sele till Atos och den satt super bra på honom! :) Så otroligt skönt att slippa beställa, eftersom leveransen skulle ta tid och jag har ju inget tålamod när det kommer till såna saker, som internet shoppa. 
 
Men hur som så vände vi på dagen, med att köpa selen och sedan en tur till rastis så Akhela fick springa av sig lite med sina vänner. Passade på dagen innan det är dags för bad igen. Atos fick under denna tid stanna hemma och mumsa på ben i lugn och ro. När vi väl kom hem så tog han och jag en runda i skogen, med lek, spring och godis sök. Ibland måste han få lite ensam tid med matte och ha kul. Så nu har jag två väldigt nöjda vovvar här hemma, i ett nystädat hem. 
 
Nu ska jag återgå till pluggandet och sedan åka och hämta David. Vi får besök ikväll, så kan vara bra att ligga steget före ;) 
 
///Becca

Letar frenetiskt !

Kategori: Allmänt

Har spenderat några dagar letar efter en bra storleks guide till björkis selarna. Men det kan man titta i stjärnorna efter och vi har enbart en(som jag vet) återförsäljare här i stan. Som jag fick veta idag, när de hade stängt.. 
Men mitt i alla otur så kan jag eventuellt fått tag i en sele som kanske passar Atos. Ska träffa den tjejen idag efter 9.00 och prova selen. 
Egentligen skulle jag kunna tänka mig måttbeställa en till honom från björkis, men de är mitt uppe i en flytt på grund av gruvarbete som startar i Kiruna nu. Så de har fördröjning på sina leveranser och det är jag inte pigg på. 

Akhela ska få en bra sele också, men eftersom hon växer fortfarande så kan det vänta. 
Beroende på också om jag får köpa trehjulingen som är tillsalu. Känns som säljaren pratar lite i koder(ja jag är blond!). Men jag gillar klara, raka besked. T.ex: "den är såld". "Den som var intresserad har inte hört av sig mer, så den är din". Eller det bästa(för mig): "den är din, och sedan instruktionerna för betalning och hämtning". 

Men jag har i alla fall sagt att jag VILL ha den och att jag KÖPER den om det nu är så. Jag är tydlig i mitt. Kan inte göra mer än att hoppas. Men jag kikar allt runt på annat under tiden just för att inte låsa upp mig på något som är  mer åt "kanske"-hållet. Men denna är lättast att köpa och få med hem. 

För att byta samtalsämne så går billetandet framåt. Nu är vi överrens om vilken sida ratten ska sitta på i alla fall :-D haha 
Sedan vilken bil det blir, det får vi se. Jag har snöat in mig på XC70 och BMW. Medan David är inne på Honda Accord, BMW och Audi. 
Jag kan tänka mig en Honda Accord också. Men vi får väl helt enkelt se vad det blir. 

Nu är det dags att röra på sig, så jag inte missar min tid i stan.
Ha en toppen dag alla :-)
///Becca 

Valpcirkel

Kategori: Hundar

Snart dags att packa in Akhela och tillbehören i bilen för att rulla till klubben. För idag är det dags för Akhelas valpcirkel. Ska bli mycket intressant och kul :-D 

Vi fick ingen läxa förra gången, dock har vi ändå tränat på det vi gjorde där. Men det har gått segt, lite bättre blir hon. Men vi har inte haft så många hundmöten denna vecka och då blir det lite svårt. 
Får se om vi får någon denna gång :-P hehe 

Dags att börja göra sig klar ;-) 
///Becca 

Behandlings dag

Kategori: Iphone

Tisdagen har redan kommit och idag är det dags för Akhela och Atos att få andra omgången med Spot On. Idag har även Akelan många utslag, otroligt många.. Jag blir knäpp på detta! 

Hur som helst så ha Texas anlänt och vi ligger i soffan och myser. Hihi 
Innan det körde jag David till jobbet, stannade och handlade, tog en liten runda med Atos och Akhela. 
Nu är det dags för frukost till mig, sedan är det plugg som gäller :-D 

///Becca 

Lambergets Thai

Kategori: Allmänt

Idag så åkte Alexandra och jag iväg för att luncha, egentligen skulle vi testa på det nya i centrum där vi bor. Men icke, fanns absolut inget på menyn som lockade och vissa av det var faktiskt dyrt.
Så vi valde att åka till vårar favoritställe, Lambergets Thai. Det är sååå gott där! 
Båda mumsade mycket mat och samtalade om allt mellan himmel och jord.
Sedan blev det en sväng till skohuset outlet. Jag behövde ha tag i ett par nya vinterskor och fann ett par super söta och har bra fäste under. Så de gick ju inte att inte köpa dem :-D 

Sedan hämta David, för att även hämta Atos och lämna tillbaka Texas till Josse. Sedan åkte vi till granngården, där jag köpte 2.6kilo hundgodis, så nu borde vi sitta säkert ett tag i alla fall på träningsfronten. 
Fann även julstrumpor till vovvarna jag funderar på att köpa. Men vi får se, ska ju som sagt även till Ullared nästa fredag! :-) 

Nu är vi hemma, ner nysta i soffan och kikar på vårar favorit program, Duck Dynasty :-) 

///Becca 

Trött och sliten måndag

Kategori: Allmänt

Har inte glömt bort er, men har inte suttit vid någon dator än så jag har inte kunnat skriva ett bra inlägg om föreläsningen. 
Det kommer, så ha lite tålamod med mig. I helgen har jag varit lat. Orkade inte ens koppla in datorn i tv för att kolla på film, eller ja serie hade jag tänkt. Men jag är sååå lat, så jag fick finna mig i det som var på tv. 
Fredagen hade vi fredags mys med mat och kortspel med Josse och Håkan här hemma. Sedan träffade Josse och jag Alexandra en sväng. 

Lördagen spenderades i lugn och ro här hemma med som sagt bara kikat på tv, tog långis med Akhela och Alexandra. Sedan på kvällen hade jag och vovvarna massa mys här hemma med att kika på filmer och bilannonser. 
David var hos en kompis och drack öl och spelade tv-spel. 

Vi har nämligen bestämt att vi ska köpa ny bil. ÄNTLIGEN! Men jag älskar den guuuula, men vi är redo för nya äventyr med en nyare kompis. Dock är vi inte helt överrens om allt, som såna enkla saker som vilken sida ratten ska sitta på. Ha! 
Annars är vi väldigt överrens, som att bagageutrymmet ska vara stort, det ska vara kombi, helst 4hjulsdriven, bra höjd så jag tar mig in i skogen och även ner i grusgropen. 
Vi får se vad för bil detta landar på. Vi har inte heller super bråttom med att köpa ny, audin ska besiktas den 2dec och förhoppningsvis går den igenom. David har bytt allt i framvagnen på den. Så då kanske vi kan lägga ut den på annons. Men det känns som vi ska hitta en annan bil innan. 

Akhela har badats, tränats och lekt. Atos har lekt och tränat. Han var med i lördags i badrummet när Akhela badade och han fick även jobba för godisarna. Super duktig. Något kah testade bara på honom var krypa på distans mot mig och han var såååå duktig!!! :-D 
Akhela har haft två lugna dagar med utslag, så vi fundera lite på om det är stressutslag. Men det är något vi kommer märka ju mer tiden går. 

///Becca 

Fredag och helg!

Kategori: Allmänt

Fredag morgon, tidigt tidigt! 
Ska strax gå och hämta bilen från sin första natt i garaget. Ja vi har haft garage sedan 1okt, men fick nycklarna igår. Då ingen av oss haft tid att hämta ut innan. Dessutom kom de med nyckeln dit jag var på området. Det kallar jag service! Fast då hade jag redan varit hos dom en gång innan och  ingen var där, trots att de sa i telefon att de var där. Så jag tyckte det inte var mer än rätt att de fick komma med nyckeln dit jag var. 

Idag är det dags för jobb. 4 timmar städ och sedan 1 timmes promenad med hundpromenad. Två otroligt söta spaniels. 
Sedan ska jag hem till mina älskade vovvar och mysa :-) Josse är så söt och tar hand om dom <3 Plus på det har hon även sovit hos mig i natt. Mycket, mycket mysigt :-) 

Tänkte skriva senare om hur föreläsningen var. Jag kan i alla fall säga att jag verkligen tyckte om det. Ni vet ju hur jag är, jag vill höra egna erfarenheter och även se hur de gör. Vilket vi fick göra! :-) Men mer om detta senare! 
Ha en toppen dag! 

///Becca

Nästan så jag glömde

Kategori: Hundar

Gått runt här hemma idag och på promenaderna och längtat tills ikväll. För då är det mina två favorit program på tv. Men för ungefär en halv timme sen, slog det mig. Jag ska ju på föreläsning ikväll! Hahahaha !!! 

Game on dog har sina två första föreläsningar idag och jag vann ju som jag skrev tidigare en plats på ena. 
Balans mellan fart och fokus. Ska bli otroligt intressant att gå och höra vad de har att säga. 

Tänka sig att man lätt kan glömma något som är så positivt. Men jag har väl helt enkelt varit för upptagen med att tänka på allt annat. 
Kul ska det bli i alla fall :-) 
///Becca 

Torsdag och livet rullar på

Kategori: Allmänt

Idag blir det fortsätta plugga, träna hundar, tvätta, städa och ringa samtal. 
Har två samtal på listan att ringa. Skickade ut inbjudningarna till klubben härom dagen, och igår så hade två inte gått fram fick jag syn på när jag loggade in på mailen.. Åh! 


Ska även hem till Josse och greja lite, sedan blir det lugnt. Så som en torsdagskväll ska vara ;-) 
Ha en toppen dag alla! Kikar eventuellt in senare :-) 


///Becca

Underbar början på vinter dag!

Kategori: Allmänt

Akhela hatar mig verkligen när det kommer till baddagen, som är var tredje dag. Hon verkligen avskyr mig.
Men idag, idag var hon ändå mer positiv. Hon och jag lyssnade på julmusik samtidigt som vi tränade lite "stå" i badkaret och gjorde lite andra övningar. Inte ett enda rymningsförsök gjorde hon! :-) Matte stolt och nöjd :-) 
Schampot ska sitta i under 10min, så därav våra övningar. 

Annars har vi tränat fot, ligg, stå och stanna idag. Ptja, fot kan hon redan. Allt annat är så där... 

Atos har har varit ute och fotograferats av mig idag. Vet inte om några bilder blev bra. Det återstår att se. 
Eftersom det har varit frost heeeela dagen lång ute så har både Atos och jag varit på ypperligt humör, och därför valde jag att ta fram kameran. 
Atos är ju en ängel att fota. Kan skicka upp honom 1-5meter på ett berg, lös, och ge han distanskommandon. Han vet precis vad jag vill och förväntar mig. Sååå duktigt! 

Sedan lekta han och jag självklart i gräset ocj vägen hem tog vi genom hela bostadsområdet och tränade Fotgående lös. Har annars Atos inte lös i området just för att det finns många hundar. Men ibland får man chansa, då menar jag inte nu att Atos är elak. Utan han kan tappa fokus på mig. Och för att inte glömma det viktigaste, vi undvek den sidan med den ilskan schäfern.

Sedan en ut till rastgården med Akhela, tia, Texas, ollie och Wilex. 
Efter typ 1,5timme där. Så åkte vi hem. Väl hemma bytte jag bara om, så åkte David och jag ut till välsviken. 
Vi besökte nyöppnade(igår) XXL sport och vildmark. Trodde de skulle ha ett större sortiment på jakt och hund än vad de hade. Otroligt dåligt utbud! 
Både jag och David blev helt slut efter att ha gått några meter där inne, för det var så otroligt mycket färger över allt! 
   Ska ge det en chans någon annan dag. När man kan gå och ta det lugnt utan hur mycket folk som helst. 

Sedan fortsatte vi till jula och sedan Ica. Tillslut landade vi hemma där vi gjorde mat, badade Akhela och myste. 

///Becca

Utställningsresan, Slöinge

Kategori: Allmänt

Som ni alla vet så ska jag och Akhela på utställning den 7dec i Slöinge. Schäferklubben anordnar en inoficiell utställning för alla raser. 
Jag valde denna trots att jag visste att det fanna andra tidigare och närmre Karlstad, för att jag ville ge Akhela en chans att läka sina sår efter käkskadan. Inte bara OP såren. Utan skavsåren efter munkorgen. 

Josse följer med ner till Falkenberg. Så jag åker inte ensam med Akhela. Yeay!! :-D 
Vi åker den 5dec vid 11-tiden. För att dels kunna åka i dagsljus, men även för att kunna rasta de tre hundarna i lagomtid som är kvar hemma i Karlstad innan David och Håkan är hemma. 

Vi ska sova hemma hos mamma och Carro i det lilla söta huset på Tröingeberg. Vi kommer väl vara framme vid 18-19 någon gång beroende på väglag och trafik. Akhela är ju en otroligt snäll hund att åka långt med i bilen. Så vi kommer väl inte behöva stanna så många gånger på grund av henne. 
Hoppas någonstans att vädret är som på bilden nedan(som är lånad av Google.se)

På fredagen, den 6dec är planen att gå på Ullared. Handla lite smått och gott. Kanske någon enstaka julklapp(har inte fått svar av alla än vad de önskar sig, de har deadline den 5dec). Har inga planer på något överflödigt, utan att handla lite. Har inte riktigt förstått de där med att handla för flera flera tusen.. Folk tror att allt är billigare där inne, fast det egentligen inte är så. Ha! 
Vi ska även få gå personalvägen. De ni! :-D 

Lördagen, den 7dec är det utställning. Upp tidigt och iväg till ett kallt ridhus. Låter skit tråkigt, men helt klart värt det :-D 
Kvällen ska vi eventuellt ut, annars får det bli äta gott och dricka gott hemma. Bara ha kvalitets tid med goa familjen. 

Söndagen, den 8dec är det dags för hemresa. Tråkigt nog men sant. Kunde nog stanna där nere längre. Men ptja, man får väl åka hem. Hehe

Vi alla fyra, jag, Josse, mamma och Carro längtar efter denna helg. Ska bli sååå mysigt att åka ner och umgås med dom. Saknar mamma och Carro otroligt mycket här uppe <3 


///Becca 

Första kurstillfället

Kategori: Hundar

Idag startade Akhelas valpcirkel på klubben. Såååå kul! Jag älskar att gå valpkurs för Viktoria.
Tycker om upplägget och att vi själva får även vara med och bestämma. 

Akhela fick träna på att öka intresset för andra hundar, en positiv inställning. Som jag ska fortsätta med nu och se om jag det någon skillnad. Stärka hennes självkänsla och ändra inställning till andra okända hundar. 

Så nu har jag lagt upp ett helt annat schema här hemma med promenader, träning osv. För att kunna ge Akhelaoch  även Atos den träningen de behöver, så ska de separeras några timmar om dagen. 
Så nu blir det inte så mycket lek i rastgården som vi haft. Akhela behöver träna minst fem dagar i veckan, med olika saker(utställning varje dag). 
Atos behöver komma i form ordentligt. Ska ge mig på cykeln imorgon och lära honom att den inte alla är farlig. Så vi kan sätta igång med att cykla igen. 

Kan skriva ut schemat eventuellt imorgon, om fler är nyfikna på hur vårt upplägg på träning ser ut.

Nu är det natten. Imorgon är en ny dag och en dag mindre till utställningen den 7dec. 

///Becca 

Allergi känns närmre

Kategori: Hundar

Nu har vi håller på med behandlingen i en vecka och jag trodde jag såg förbättringar i början. Men alltså jag blir mer och mer säker på att det är en allergi. Det är inte alls samma mängd utslag som innan. Men det går upp och ned i mängden. Aldrig riktigt utslagsfri. Hon kliar sig mer igen nu. Inte så att hon blir störd av det, men hon kliar sig märkbart i alla fall. 

Det jag nu börjar fundera på är ju om en allergi på en valp på 6 månader(bröt ut vid 5.5 månader) räknas in i dolda fel försäkringen. 
Menar om det nu är så att det är en allergi hon har, så kan ju jag inte avla på henne som planen var(om hon var frisk genom alla testerna som de ska gå igenom inom rasen innan man kan para). Samt att ska utslagen komma och gå, så kommer Akhela aldrig vara riktigt fin i pälsen som hon var innan allt detta. Vilket betyder att det inte är någon ide att ställa ut henne, då hon aldrig riktigt kommer kunna bli så pass fin.. 


Visst det har gått idag en vecka sedan vi började och vi har några veckor kvar på denna behandling som vi håller på med nu. Men det känns ju inte som det blir så mycket bättre än så här.. 
Jag kanske stirrar mig blind, eller kanske tänker för mycket. Men jag vill ha ett svar nu, nu på en gång vad det är som utlöser dessa utslag. Kommer Akhela sluta klia sig? 
Kommer Akhela kunna ställas ut med rätta förutsättningarna? 
Kommer Akhela kunna gå en valpkull, utan en allergi som stoppar? 

En ska vet jag, Akhela förlorar inget värde hos varken mig eller David trots om hon nu skulle vara allergisk. Dock förstörs planerna som gjorde att vi köpte henne. Vem står ansvarig för det? 
Vi hade ju aldrig köpt Akhela om vi visste att allergi fanns i generna.. Det handlar ändå om några tusen. 
För många tankar alltså.. 
Har någon av er svar på om dolda fel försäkring täcker allergier på valpar, så får ni gärna skriva det. 
Jag finner inte någon info om det...


///Becca

Tisdag och dags att sätta fart

Kategori: Allmänt

Då var veckans andra dag här redan. Jag har dock varit ganska förvirrad, så det är ett under att jag vet att det är tisdag. 
Denna dag erbjuder att köra David till jobbet vid halv innan åtta. 
Promenad för Akhela och Atos.
Kvart-tjugo över åtta kommer Texas. 
Frukost till vovvarna och även till mig. 
Sedan ska jag köra ut festinbjudningarna till julfesten på hundklubben.
Efter allt detta kan vi ta det lugnt i ett par timmar för att sedan vid 16 kommer Josse och hämtar Texas och klockan 17.00 börjar Akhelas valpkurs. Trots att hon är 6 månader så fick vi vara med :-) 

Ska även få in pluggning i allt detta också! :-) Är man effektiv så går det. Ska även träna Atos idag på specialsöksbanan. Tänkte börja få in en liggmarkering på älg. Perfekt! :-) 

Hur ser eran dag ut? 
///Becca 


Nytvättad

Kategori: Allmänt

Äntligen är hela soffan nytvättad. Det tog tre dagar, men helt klart värt det! 
Det är otroligt skönt, speciellt för David som för första gången på otroligt länge kunde sitta i soffan utan att hans kropp reagerade allergiskt. 
Är ju faktiskt inte bara våra egna hundar som spenderat sovandes timmar i denna soffan utan även andra hundar, som familjens resterande fyra hundar och även mina tre gamla dagmatte hundar. Sedan vänners hundar. Så ja det fanns mycket allergi för David i soffan. Men inte längre! :-) 



Idag har Texas varit här och han kommer imorgon med. Han är sååååå mysig att ha hemma. Man kan inget annat än att älska honom. Det lilla charmtrollet. Hihi 
Sedan tog vi oss en sväng till rastgården i skoghall och till sist landade vi hemma hos mig igen och då hade vi hämtat upp Josse och Tia också. 
Kvällen spenderades framför datorn, men både plugg och plansmidning, tillsammans med varm choklad och julskinssmörgås! :-D 

Sedan handla lite med Alexandra och hinna prata lite. Nu är det dags att stänga ögonen. En dag imorgon! :-) 

///Becca 

Marknadsundersökning

Kategori: Allmänt

Då har vi släppt våran marknadsundersökning, för ett eventuellt kommande café i Karlstad. 
Så ni som bor i Karlstad eller närområdet får mer än gärna gå in och svara på frågorna. 


Hoppas ni går in och svara för ett hjälpa Karlstad att växa :-) 

Annars har vi idag varit på ringträning med Akhela och sedan har vi kompanjoner tillsammans med vårt bästa bollplank haft ett litet möte i rastgården. Åh vad den är bra till mycket :-) 
Sedan har vi bara slappat hemma, släppt marknadsundersökningen. Bevakat och diskuterat ;-) 

Nu är det natten här! 
Imorgon ska vi kika på den inoficiella utställningen på 4H gården som boxer klubben har anordnat för alla raser :-) 

///Becca 



Julklapps lista!

Kategori: Allmänt

Då var det daga för den årliga julklapps lista. 
Den innehåller iår två saker. 

- En weimaraner valp(behöver inte vara leveransklara för ens under 2014. Måste vara renrasig med papper och frisk). 


- En kickbike, CROSS MAX 20D+


Har du inte några planer på att ge mig detta, så tas kontanter emot!  


///Becca

Utredning på börjad för Akhela

Kategori: Hundar

Då var första besöket gjort, och inget rakt svar kunde vi få. Utan det är utredning nu som gäller och det första som är att utesluta är parasiter och bakterier. Så som rävskabb, kvalster, löss osv. 
Dock så har Akhela inga typiska tecken på dessa så de trodde att det antagligen inte var det, men huden har inte många sätt att visa sina reaktioner så vissa saker kan visas i "svårare" sätt att tolka. 
Om detta inte hjälpt om 6 veckor, så är det foder allergi utredning och jag frågade om det spelade någon roll om det var färskfoder och det spelade absolut ingen roll, om de var torrfoder eller blötfoder, utan det handlade om att de måste äta det ett tag(några månader) innan det visar sig. 
Det kunde även vara nässelutslag, men då måste vi finna vad det är som hon är allergisk emot som startade utslagen. Det enda jag kunde konstatera var att vi kommer nog spendera mycket tid här :-/ 

Men Akhela får i alla fall träffa andra hundar, träna och leka, under behandlingen. Så vi är inte fast i en månad igen, vilket jag känner är super bra. Eftersom hon behöver tränas och även få leka. Hon är ju trots allt en weimaraner! 
De sa att en allergi är otroligt vanlig, 1 av 10 hundar får en allergi. Sedan kan de utlösas av vad som helst.
Men den rasen hon är, är det inte alla vanligt med allergier. Alltså i princip obefintligt! Så jag hoppas att det bara är denna antingen parasit eller bakterie.
Men det återstår att se. 

Tänkte bara kika in och dela med mig av detta. Kan även tillägga att jag aldrig varit med om att hundmedicin kostar så mycket som de gjorde idag, 704kr! 
Tacka gudarna för försäkring med medicin inräknat. Pengarna tillbaka om 3-5 bankdagar :-D 

///Becca 

Delad!

Kategori: Allmänt

Ringträningen idag gick så där. Akhela är skit duktig i att springa och visa upp sig. Men det där med ställandet, nje de är inte hennes grej alltså. Så det måste vi forsätta öva, öva och åter igen öva på! 
Men jag har en helt underbar grupp som peppar, så jag kommer nog inte vara så nervös när dagen väl kommer ;-) 

Riktigt kul att vi blev några och vi verkar bli fler kommande gångerna och det är extra kul. 
Det är ringträning, men vi har inte enbart för renrasiga utan alla är välkomna och det gör att det blir roligare. Alla tjänar på sitt sätt att träna. 
Plus på det så gjorde vi så att klubben tjänar pengar på våra träffar, så inte nog med att vi tjänar på våra träffar, även klubben gör det :-D 

Imorgon måste jag nog faktiskt börja med att få ut min del av inbjudningarna till julfesten på klubben. Så är det i gång ialla fall. 
På morgonen ska även Akhela till veterinären, då hon har jag utslag på ryggen sedan vi var på återbesöket för käkskadan. Men tro inte att det räcker där. 
Ne Atos började bajsa blod nu på kvällen, efter att ha varit dålig i magen hela dagen. Nu har han fått ut alla skit, så nu ska vi se om tarmarna och magen lugnar ner sig tills imorgon. Han har lite feber, 38,7 och hans normal temp är 38,2. Men denna temp är tagen 40min efter promenad, så jag ska tempa ytterligare en gång innan natten. Men först en dusch! 

Sov gott alla, ska se om jag kommer till ro med alla "sjuka" vovvar jag har här hemma. 
///Becca 

Ny vecka!

Kategori: Allmänt

Tjohoooo!! Nu vecka, betyder nya pluggadagar. Men även mera hundträning. Idag är det dags för permiär ringträningen på klubben som jag drog ihop förra veckan. Ska bli kul att se hur det går, ska bli skönt även att kunna få regelbunden träning. Visst det finns vissa träffar med en domare, men jag tycker de är för sällan och de ger då inte så mycket som man faktiskt behöver. Utställning är ju liksom inget man bara gör, som varken förare eller hund kan. Utan något som måste tränas fram, precis som allt annat.

Sedan är det även dags idag för nästa steg i lydnads boken. Ska bli kul att gå vidare, Akhela är så otroligt duktig hund att träna, i alla fall på vissa saker... Atos är mer: "ptja, gör du det så kollar jag på" - hunden.. Haha utom när det kommer till viltspår, då är han gudsgåva! 

Hur ser eran dag ut? 
Jag ska som sagt plugga, träna vovvar, ringa samtal till vet, städa och tvätta. 

///Becca

Akhela 6 månader

Kategori: Bilder

I lördags blev Akhela 6 månader! 
Herregud vad tiden går fort, jag vill bara pausa, spela tillbaka bandet och få henne så där jätte liten hon var när vi hämtade henne när hon var 8 veckor och 1 dag. Hon var sååå liten, söt och tlött(jämt). Jag njöt/njuter av henne hela tiden. Men ändå känns det som tiden går för fort. 

Nä liten blir stor: 



















Bilder från ända sedan Akhela föddes tills nu, sista bilden är tagen i fredagas.

Hon är otroligt vacker och jag är så tacksam över henne. Hon är precis allt jag ville ha och lite till(precis som Atos). 

Ska bli så kul att få följa hennes utveckling från valp till vuxen. 

Akhela firade sin 6 månaders dag med lek i rastis med bästa vännerna(utan tia), sedan gottigheter hemma, lite träning och tillsist kom tia hem till henne. Så ja det blev mera lek. 

///Becca 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Igår jobbade jag med min chef och det är sååå roligt att jobba med henne. Vi hade en flyttstädning som tog 5 timmar att fixa. Under den tiden pratade vi hundar, hundar och våra liv. Hehe helt perfekt! :-) 

La även fram min affärsidé och det slutade med att hon gärna ville vara med på ett hörn isåna fall :-) hehe 

Nu ska vovvarna och jag ta oss en tur i skogen och njuta :-) 



///Becca 

Mycket lek

Kategori: Hundar

Har faktiskt hamnat i rastgården varje dag denna vecka. Utom idag, hinner inte då jag jobbar mitt på dagen.
I måndags kom en husky vid namnet Grim dit. Super söt kille, som fann Tia och sprang runt som bara den :-)
Husse var dock inte så glad när Grim ville göra valpar med Tia. Men det syntes på han att han var uppspelt och vad brukar uppspelta hanar göra? Jo jucka. 

Igår onsdag, kom det en stooooor grandis vid namnet Obelix. Super söt och go. Han funkade bra med alla våra 8 hundar som vi brukar vara där med. 
Han skulle börja komma oftare när vi var där, för att hans grandis funkade så bra med våran flock och han hade riktigt roligt :-) Det var super roligt att se en så stor hund leka med ja, en hund i Akhelas storlek. 

Idag blir det som sagt inget lek, då tiden inte fanns och David behövde bilen för att hinna hem snabbt till vovvarna och eftersom jag blir hämtad av min chef så är jag ju inte i behov av bil.

Måste bara säga att jag älskar att sitta i rastgården, kolla på hundarnas samspråk. Sitta och prata med underbara vänner om allt mellan himmel och jord. Ja det finns inte mycket som slår det. 

Ha alla en toppen dag idag :-) 
///Becca 

Adventsutställning

Kategori: Hundar

Då var Akhela och jag anmäld till vår förhoppningsvis första utställning. En inofficiell utställning i slöinge(Falkenberg) den 7 december. 
Vi var anmälda en gång tidigare iår här hemma i Karlstad, men den blev inställd. Så jag hoppas verkligen inte denna blir det. För ni står jag över tre andra, som dessutom är närmre. Men även närmre i tid och jag bil som sagt ge Akhelas sår efter skadan mer tid att läka. Sååå håll tummarna för oss nu! 

Akhela och av åker ner redan på fredagen, för att komma på plats innan allt drar igång. Vi har valt att bo hos mamma och syster Carro i Falkenberg för att skapa extra mysigt. Tänkte först hotell, för att skämma bort oss lite. Men sedan ångrade jag mig. Haha 
Kanske en skulle ta en sväng till Ullared dessutom under helgen, man hinner ju mycket på kort tid. En kanske till och med skulle åka ned redan på torsdagen. Ja allt tåls att tänka på. Ska oavsett blir roligt. 

Nu försöker jag få ihop ett träningsgäng på klubben för att träna ringträning. Just för att kunna träna ofta och regelbundet, även med de som är mer erfarna. Jag är ju nybörjare :-P 
Får se vad intresset säger :-) 

Blev även förfrågad av Akhelas uppfödare om vi skulle ställa på My Dog i Göteborg i januari. Så jag måste verkligen träna nu, för att veta om vi är redo för det. För jag måste bestämma mig innan jag ska till slöinge, för anmälan till My Dog går ut innan. Vilket betyder att jag kan inte använda den utställningen som test på hur vi ligger till. Ghaaa! 
Kanske skulle anmäla till den inofficiella  utställning i Arboga 24 nov, bara för att ännu en gång kunna se hur vi ligger till ännu tidigare. 
Mycket att tänka på, mycket åkande på kort tid känns det som. Mycket åka själv, långt och nervös. Mja, vi får se. 

Akhela är i alla fall just nu nybadad och har nyklippta klor. Hon var super duktig idag, sa inte ett enda ord. Matte stolt! 
Atos han har också nyklippta klor, men är inte nybadad. Han är inte i behov av det som Akhela är. Han är inte så "grisig" av sig som hon är. Hehe 
Ni ska vi krypa ner i sängen och sova djupt och länge. Imorgon vankas det jobb för mig, hundarna ska vara ensamma tillsammans för första gången sedan Akhela blev skadad. De ska vara i närmre 4 timmar ensamma. Beror lite på när David börjar jobba imorgon. Han brukar börja runt halv åtta, och då slutar han halv fem.
Men även beror det på när chefen hämtar mig någon gång runt två. Det menas någon gång mellan 13-14. Haha

///Becca 

Möten, lek, träning och läsning

Kategori: Allmänt

Denna vecka går åt till att gå på möten. Första var igår, dock ett roligt. Nämligen vi i festkommittén på hundklubben satte oss ned och gick igenom inför den kommande julfesten. Så nu är lokal fixare. Maten bestämd, datum satt, vissa lekar klara och inbjudan skriven. 
Nästa vecka ska vi börja dela ut inbjudan! :-) 

Sedan for jag vidare till lek i rastgården, efter en promenad med Atos ute vid klubben. Blev lite små prat ocj lek i rastgården i en timme ungefär. Sedan var det dags för att åka och hämta David på jobbet. Sedan hem, äta lite, möta upp en köpare på Ollies gammla(det han fick i feb när han kom till Sverige) vinter täcke. Sålde det :-) 
Har även sålt Akhelas munkorgar som var gips till käken. Så det är postat idag. 
Köpt nytt utställningskoppel för 32kr! :-D Tror ni jag var nöjd när jag fick det jag sökte efter så billigt! Jag ville inte spendera fler hundra kronor på något som inte ens är säkert är något för oss. Men jag ville inte heller använda hennes bebis koppel. Tycker det var lite för samt för henne. Så nu är jag nöjd :-) 
På förmiddagen tränade Akhela och fokus. Jag och en kompis på klubben har ett schema vi går efter med träning med våra valpar :-) super kul! Men även mycket läsning. 

Kvällen spenderades hemma först och vid nio knallade jag och Atos bort till Josse för lite varm choklad och film tittande med henne och Alexandra. 
Tänkte att jag passar på att tvinga Akhela och David att umgås :-P haha 
Inte för att någon av dom har något emot det, utan för att Akhela blir så knäckt när jag inte är med henne. Så detta är bra therapi. 

Idag(tisdag) är det plugg, sedan är det dags att åka till klubben. Fast denna gång Ikea parkeringen. För där ska vi lära oss asfaltspår :-) super bra! 

Onsdag är en plugg dag och bara mysa hemma, med träning och sånt nödvändigt som att städa. Haha 
Blev för frågad att komma på ett möte om hundklubben på kvällen, men jag orkade faktiskt inte. Vill inte ha varje kväll uppbokad hela veckan. 

Torsdag är det träning förmiddag, mellan 13-14 blir jag hämtad för att åka och jobba tills ja, när vi är klara med en flyttatäd. Mellan 5-6 timmar räknar vi med. 
På kvällen är det favorit programmet och till sist är det fredag och helg! 

Nu vet ni hur veckan ser ut i detta hem. 
///Becca