justbeccca

Allergier..

Kategori: Allmänt

Är så grymt allergisk just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen.
Kan inte riktigt förstå att det är så mycket pollen ute nu och att syrénen utanför oss också börjat blomma hjälper ju inte ett dugg. Alla som jag möter tror jag är förkyld, men jag är bara super allergisk och jag har ingen fristad heller :-(

Annars har de senaste dagarna bestått av att umgås med mamma och Carro som varit på besök sedan i lördags, spårat med ett härligt gäng i söndags. 10 hundar hade vi :-)
Atos spårade skit bra, trots att jag trodde han inte spårade alls. Men spåret var lite dumt lagt så han genade och han passad även på att jaga mygg/flugor/getingar/humlor i spåret :-P hahaha mamma, jag och Carro som gick spåret hade väldigt kul åt honom:-D

Igår var näst sista gången på allmänlydnaden och Atos var duktig, blir så förvånad över vilken lydnad jag har på honom.
Imorgon är sista gången på allmänlydnaden, vi kör imorgon för vi ska ha spår och det var enda gången våran spårledare kunde.

Det är lite smått dött på bloggen nu, dels för att jag pluggar, går kurser, tränar vovvar, är social och njuter av vädret. Så orken och tiden finns inte helt och hållet. Men ska försöka hinna skriva minst ett inlägg om dagen, det borde hinnas klämmas in :-)

Har ni några tips på bra allergitabletter så tips gärna, jag använder clarityn nu, men de hjälper inte så bra :-(

///Becca

Smuttar på min kaffe...

Kategori: Allmänt

Och försöker verkligen skriva ett arbete, som verkligen absolut är skit tråkigt. Förstår inte alls varför jag valde den kursen. Men ibland så måste man kämpa sig igenom det tråkiga, bara att hålla ut. 
Har visseligen gjort en massa annat också vid datorn, än att enbart sitta och skriva skolarbete. 
 
Jag har under några veckor suttit och funderat på varför folk som råkat ut för någon form av skada, lägger upp bilder på sin instagram eller på facebook på smärtstillande. Jag själv tyckte att det var super pinsamt när jag gick på smärtlindning. Jag liksom höll mig undan när jag skulle ta mina tabletter. Varför ska man nu lägga upp så hela världen kan se vad det är man tar? Vill man titta tillbaka om några år och se att man delat med sig av vad man åt för smärtlindring? Gör man det för man vill ha uppmärksamhet, tycka synd om mig, eller för att man tycker det är "coolt"? 
 
Det enda som gick i mitt huvud var att, folk kommer tro jag är en knarkare om de ser att jag måste ta dessa tabletter. det var ju inte bara en tablett jag var tvungen att ta, utan 9-12st om dagen.. Så ni kanske då kan förstå varför jag inte la upp bilder eller marknadsförde mig med att jag åt smärtlindning. Det är pinsamt!
För det första kommer det frågor:
Vad är det det?
Varför äter du det?
Hur många är det?
Varför olika typer?
Vad ska de hjälpa?
Vad har hänt dig?
När du nu har svarat på dessa frågor, så kommer det oftast en blick, den blicken som säger: "Men din stackare, har du levt med detta så länge". Eller så kommer blicken "Jag fattar noll, men nickar och ser medlidande ut". 
Oftast får man berätta allt flera gånger om inom loppet av 1 timme, för att det kommer fler som blir nyfikna på vad det är man pratar om. 
 
Nej, för mig kan jag inte förstå varför man ska lägga upp bilder på såna ställen. Jag tycker det är pinsamt att se dessa bilder. För ja, det är det. Sedan kan man ibland läsa i kommentarerna till dessa bilder:
Fråga: Vad är det som hänt?
Svar: Vi tar det i privat meddelande, eller sms
Nästa: Skriv till mig med!
Nästa: Mig med!
Och så fortsätter det så.. 
 
Detta är väldigt oförståligt för mig. Men jag kanske är den typen av människa som inte vill bli ömkad. Jag kan skriva om mina turer till läkare, om olyckan och sånt här. Men det gör jag för att skriva av mig. Att sätta ord på något av de jobbigaste jag varit med om. Något som förändrade mitt liv. Jag skriver inte för att man ska tycka synd om mig. För herregud, det har jag själv gjort tillräckligt i något år i början. Någon gång får man ta tag i sig själv och göra det bästa av det man har. 
Ja jag kommer få leva med nervsmärtor, jag kommer få leva med enbart känsel i ena handen. Jag kommer få leva med att jag inte alltid kan utföra det jag vill varje dag. Jag får leva med att antingen vara trött på grund av sömnbrist eller vara trött på grund av smärtstillande. 
Jag vill även att mina nära och kära ska förstå vad som hänt och händer med mig, då jag av inga som helst anledningar kan få super dåligt humör och bli super trött. 
 
Nej nu tänker jag inte skriva mer om detta, för det är som sagt en irriterande sak som stör mig. 
Nu ska jag fortsätta smutta på min kaffe och skriva arbete. 
///Becca

Dagarna regnar bort

Kategori: Hundar

Jag har massor av "måsten", men jag har absolut ingen som helst lust till något av alla dom. Vissa gör jag, typ som tvätta, städa och hundarna. Men resten kan kvitta.

Glömde skriva igår att jag i fredags ansökte om tävlingslicens för Atos på Skk, detta är för att han ska kunna tävla i olika sporter. Fast det enda vi hade tänkt är viltspår.
Fick ett mail idag med tävlingsnumret och att kortet kommer inom några dagar :-D


Igår var det näst sista kurstillfället för viltspårskursen. Jag vill inte denna kurs ska ta slut, jag tycker verkligen om denna kurs. Vi pratar om allt mellan himmel och jord och de är så trevligt :-)

Atos fick ett "M" spår på 400m som låg i lite mer än en timme.
Atos gick sitt spår super fint, men bloddoften var för stark så han gick inte mitt i spår kärnan. Men han jobbade på super snyggt, trots att han skrämde sig själv genom att fälla två små träd :-P haha det tredje trädet stirrade han på, sedan mig, sedan spårlinan och sedan mig igen, ungefär som "men ta bort trädet och linan, de stör mig mamma".

I läxa fick Atos ett spår på 600m, med fyra vinklar och en liggtid på 4 timmar.
Klarar han det ska vi utöka till 700m, med fyra vinklar och liggtid på 5 timmar. Hinner med minst tre spår omgångar tills sista kurstillfället.

Nu har Atos kurser bara tre tillfällen kvar innan båda är slut. En med viltspår och två med allmänlydnaden.
Tänkte ta en viltspårskurs till hösten igen för att öva in alla momenten på öppenklsss, så får vi se om Atos ska starta i det.

Nu blir det en kaffe omgång tillsammans med plugg(ingen som helst lust!).
///Becca

Helgen som var

Kategori:

Som jag skrev i förrgår skulle jag berätta om helgen, egentligen igår. Men då hann jag inte, så det fick bli idag. 
 
Fredagen:
Davids födelsedag och hela dagen gick i ett. Köra David både till jobbet på morgonen, hem och städa, köra honom igen vid ett till bankmöte. Träffade Josse en stund innan jag hämtade Alexandra vid två, då åkte vi så hon fick hämta ut sitt pass, stannade till vid rastgården så hundarna fick springa av sig lite och sedan iväg och handlade. Hämtade David när han hade slutat vid fem och sedan hem och göra i ordning pajer och sånt inför firandet. Vid sju kom de folk och vi fikade och hade det trevligt. 
Sedan ville David åka en sväng, var hemma en stund senare. 
Jag fick även veta att jag fick C(VG) på en av mina kurser, det var grymt rolig och intressant kurs :) 
 
Lördagen:
Körde David till hans mor och där fikade vi, innan det var dags för mig och hundarna att åka vidare till Pets och möta upp alla som skulle med och spåra. Vid 13.00 möttes vi alla och for vidare till våran spårskog, där det blev lite lek först för hundarna och sedan så började vi lägga spåren. När alla hade lagt sina spår så fikade vi innan det var dags att börja gå varje spår. Riktigt kul att se alla hundar arbeta. Fyra av hundarna hade aldrig någonsin gått viltspår. De andra tre hundarna har gått viltspår, eller ja en av dom har gått som liten fågelspår. 
Atos gick ett spår på 450m med tre vinklar, super duktig var han. Ollie gick ett spår på 120m med en vinkel och han var skit duktig han med. Hade inte allas räknat med det, men ack så fel jag hade. Han skötte sig exemplariskt!:) 
Texas gick först ett spår på 200m med en vinkel och bara med klöv, super duktig var han. Han kämpade på och gjorde ett bra jobb. Sedan fick han ett motivationsspår på 50m med blod och klöv som han satte :) 
Tia förstod inte alls vad hon skulle göra, hon var för upptagen med allt runt omkring. Så vi får se om hon kan fokusera på söndag. 
Efter vi hade spårat klart så valde vi alla att åka ut till getingberget och låta hundarna bada. Vid halv åtta åkte jag hemåt och lastade ur bilen, gav hundarna mat och duschade, allt detta på 20min för att sedan åka ut till svärmor och äta grillat och hämta David. För vid 22 var det bil träff, så vi skulle ha mazdan. Så bytte bil och sedan åkte vi iväg och köpte kaffe och sakta men säkert rörde vi oss till bilträffen. Ollie var så slut av en hel dag i skogen, lek och bad att han la sig och sov på parkeringen vid träffen. Snacka om trygg hund! :) 
 
 
Söndagen:
Körde David till hans mor och sedan åkte jag och hundarna till rastgården där Josse och Åsa var med hundarna. Satt där i någon timme innan vi åkte till ett ställe och badade hundarna. Hade riktigt trevligt :) Sedan hämtade jag david vid sex för att han skulle hämta hyrbil, men de slutade med att vi fick den hemkörd så vi stannade och köpte pizza, hyrde film och handlade lite. 
Kvällen spenderades i myshetens tecken och vovvarna sov så gott :) 
Måndagen: 
Kurstime för Atos igen, Allmänlydnad och Atos lever upp till målen vi hade med denna kurs. Väldigt nöjd med honom. 
Dock var han lite konstig i början, krånglade, ville inte sitta ner, ville inte ha ögonkontakt. Så jag gick en sväng med honom och jo då, han var dålig i magen, stackare :( Men efter att ha lättat på trycket så var han sig själv igen och vi kunde fortsätta kursen. 
Efter kursen åkte vi och lämnade tillbaka hyrbilen och sedan hem och bara slappade. Kommer faktiskt inte riktgt ihåg vad jag gjorde på dagen på måndagen förutom att jag var hem till pappa en sväng och skrev ut papper på regler kring viltspår. 
Annars:
Jag har nu i några dagar tvättat, det tar ju en stund för varje maskin, så det går liksom inte fort och oftast kommer jag på att jag ska tvätta på eftermiddagen. Då hinns det liksom inte med så många maskiner. 
Pluggar, läser böcker/tidningar och bara njuter av livet består mina dagar av. Hundarna är grymt duktiga och utvecklas hela tiden. 
 
Idag är det dags för Atos viltspårskurs, nästsista gången. Får se vad vi får för skojj att göra. Har idag korta ner hans spårlina, klippt av den vid 10m och 2dm. Så nu är den inte så lång som den var innan. 
 
Ska även i helgen försöka kika på en frys Davids kompis har och är den bra, så köper vi den för ynka 200kr och då kan vi äntligen börja med färskfoder :) Måste även köpa en en där ni vet frysbox, eller vad det heter som man tar med sig till stranden :P hehe Så vi kan ha med foder under sommaren till hundarna :) 
Massor med planer och lite tid att göra allt på!
///Becca

Tiden springer iväg

Kategori: Hundar

Hade tänkt att uppdatera i helgen om vad som hänt, men icke sa Nicke. I lördags fanns inte tiden och igår så spenderades dagen utom hus igen och kvällen halvsovandes i soffan.
Så jag lovar er att imorgon kommer en uppdatering om lördag, söndag och måndag.
Hade oavsett en toppen helg och lördagen var bäst! :-)

///Becca

Sommarens planer

Kategori:

Under den kommade sommaren kommer det ske saker. Trots att det känns som det är en evighet så är det knappt knappt två månader kvar. Tiden bara rinner iväg och här sitter vi, speciellt jag och försöker planera allt. 
 
Det första som kommer ske under sommarmånaderna är att Atos ska gå anlagsprovet på viltspår. Det är så spännande och nervöst. Men ju mer vi tränar och går spår jag själv inte lagt, ju mer litar jag på Atos. Han är så tydlig i sitt språk när han spårar. 
 
Nästkommande sak är h****, nej det får ni vänta på lite till :P 
Veckan efter det så är det bröllop i Falkenberg och det ska bli så kul. Det blir även en liten minisemester, vi kanske stannar kvar där nere ett tag, eftersom David har semester från den veckan(förhoppningsvis). Hälsa på Davids far och styvmor och bara njuta av tillvaron. 
 
Sedan ska vi träna en massor i viltspår för att eventuellt starta i öppenklass med Atos.
Ska ju även försöka hinna bygga mitt projekt, som jag skrivit om tidigare. Måste bara få tag i allt materiall och även hur allt ska se ut. Så kanske vi kan starta inom det någon gång i framtiden :) hehe 
 
Hur Ollies sommar kommer se ut, det vet vi inte. Då det var ytterliggare en familj som jag skrev om härom dagen som var intresserade, men ingen har ringt.. Detta är ett mönster, grymt irriterade mönster, är man intresserad av en hund och vill ha information om den, då ringer man. För varje samtal jag får om att en ny familj är intresserad och vill ringa och få information, så får man upp hoppet om att Ollie ska få ett eget hem. Men en vecka efter varje samtal så inser man att dessa inte verkar så intresserade alls. Jag känner ju att det inte känns bra om man inte ringer inom en vecka. Då känns det som de inte riktigt är så intresserade som man trodde. Men ja, det är bara att vänta och se. Hoppas verkligen han får sitt forever home snart, han är så värd det! :) 
 
Hur som helst så, finns det mer planer denna sommar än de som är skrivna här. Allt kommer inte upp här som sagt :) 
 
///Becca
 

Onsdag = bästa dagen på veckan

Kategori: Hundar

Igår var det onsdag och det är min och Atos favorit dag. För då är det dags för den roligaste kursen, viltspår! :)
Denna gång fick Atos gå sitt spår sist, så hans liggtid blev längre. Men tror ni de gjorde honom något?!
Han tog sitt spår perfekt! Tappade två gånger, annars klev han av och kissade för att sedan ta spåret och fortsätta.
Denna gången så dagresor Atos och sket mitt i spåret. Han hade inte ens tid att gå av spåret och direkt han var klar så började han spåra igen. Haha!!!
Igår vända sig Atos om en gång och blängde på mig för att jag måste bromsa honom när han arbetar. Då var jag tydligen störande, men efter att ha "sagt till" mig så fortsatte han :-P haha

Nu har vi två gånger kvar och det känns så tråkigt att de snart är slut. Men vi har även provet kvar att göra och den sker i juni :-)
På kursen denna gång fick vi läxa på saker att göra. Så i helgen ska vi ut och lägga spår ;-)
Har lärt upp Josse nu hur hon ska lägga mitt spår, så att vi får ett bra spår. Men kom på att vi måste öka avstånden mellan vinklarna :-P hehe
Ska klura ut bana till Texas och även en mindre till Tia.
För er som inte vet så kommer Tia att stanna hos Josse och Håkan, de har valt att köpa henne och de förstår jag varför de har gjort :-) så nu ska hon också introduceras till viltspår :-D

Tänka sig att många klagar på att viltspår tar så lång tid att göra i ordning och en massa förberedelser. Men jag tror dom har missat charmen med det. Sedan när hunden finner klöven i slutet och du ser glädjen i hela hunden. Då kan jag säga att förberedelserna är värt det! Sedan att spendera flera timmar i skogen är aldrig fel! :-) På sen sommar och mot hösten plockar jag svamp och bär :-) hihi

Nej nu är de dags för promenad :-D
///Becca

En ängeln

Kategori: Hundar

Självklart var Atos en ängel igår på kursen och han visar sitt bästa hela tiden.
Jag och Atos kanske inte är exemplariska på vissa moment, så som platsliggande, stanna och sedan gå iväg och tillbaka till honom.
Eller jo det är vi faktiskt. Fast att jag varierar med inkallning i den ställningen.
Fick ett ordentligt fyande för det av kurs assistenten, men jag känner min hund bäst och för att han ska ha fokus behövs en variation. Nu är han taggad och väntar på antingen att jag ska ropa eller att jag ska komma tillbaka.
Oavsett så reser han sig inte! Så jag är grymt nöjd :-)

På kvällen blev de kvällsmat och sedan promenad och möta Josse utanför hennes jobb. I väntan på att hon skulle sluta så körde jag target med grabbarna. Nostarget. Så duktiga dom är, Ollie har aldrig gjort det och han var super duktig och lättlärd.

Imorgon är det dags för viltspårskursen igen :-) sitter även och försöker planera en för en dag ut i skogen och spåra med Josse och vovvarna :-)
Nu ska vi vänta klart på Josse och vovvarna, för att sedan gå och möta dom för lite lek :-)

///Becca

Kurs dags igen! :-)

Kategori: Hundar

Idag är det kurs dags igen och det är allmänlydnad idag för Atos.
Ollie är självklart med och får lite nyttig träning.

Idag har grabbarna haft en ganska lugn dag, då Atos och Ollie hela helgen har röjt runt. Atos har varit med David ute hos svärmor när han jobbat och Ollie har varit med mig. Så vi har varit i rastgården på lördagen och avslutade med Ollies första badtur ute tillsammans med Tia och Baloo.
I söndags möttes vi alla ägarna upp ute på getingberget och sedan for vi längre ut(kommer inte ihåg vad de hette). Där fick Ollie, Texas, Tia och Baloo springa runt, leka och bada. Riktigt härliga kort blev det på hela gänget.

Idag har Atos och Ollie lekt med Tia på en fotbollsplan, sedan har jag gjort hundgodis till kursen. Annars går det inte träna Atos. Han fungerar bäst på torkad blodpudding.

Fick även samtal igår igen från Ollies kontaktperson om ett nytt par som var intresserade av Ollie, så denna gången hoppas jag verkligen på att de ringer och även att de vill ha honom. Han är värd ett eget hem, en egen familj. Så nu hoppas vi alla verkligen!! :-)

Nu sitter jag och hundarna i bilen och väntar på att David ska sluta, så vi kan göra snabbt de han vill göra ingen kursen börjar :-)
///Becca

Viltspårskurse

Kategori: Hundar

Har inte uppdaterat här sedan i tisdags och jag vet att inläggen kommer med större mellanrum än tidigare. Men jag har inte orkat sitta vid datorn och det är lite super lätt att skriva på telefonen eller plattan. Men nu sitter jag äntligen vid datorn och tänkte då dela med mig av Atos viltspårskurs som började i onsdags. 
Vi har en super duktigt kursledare, som jag har hört mycket bra om innan vi anmälde oss och nu så här när första tillfället var, så är jag ännu mer nöjd över att jag valde gå kursen. 
i började med att lägga spår åt varandra, på 200m med en vinkel och enbart en klöv. Alltså 100m rakt fram, sedan en 90 graders vinkel och sedan ytterliggare 100m. 
Vi är tre som går kursen och detta gör att vi har mer tid. Två av oss har spårat förut och en har aldrig gjort det och det var riktigt kul att se hur hunden som aldrig spårat gjorde ett fruktansvärt bra jobb. 
Atos är mellan hunden av duktighetsgrad på alla tre hundarna. Han var riktigt duktig, då han aldrig gått spår utan blod, utan bara med blod och klöv. Så det var lite nytt och jag trodde inte att han skulle ha intresse faktiskt. Men tänka sig så fel jag hade, han var super duktigt och vårat spår var antagligen längre än 200m. Det sköna var att ha kurs ledaren bredvid en när man gick som kunde berätta mer om hur han var i språket och varför han ställde sig och kissade. 
När Atos tappar spåret och inte finner det direkt blir han frustrerad och för att tänka på annat en liten sväng så väljer han att kissa, för att sedan leta upp spåret och fortsätta och när han väl finner spåret är det en helt annat hund, han ökar farten och går med nosen nere hela tiden! Tur är att jag har gjort i ordning en spårväska som innehåller speciellt handskar, för annars hade det inte gått att bromsa honom. 
Den tredje hunden har gjort anlagsprovet och kan detta med spårning, men de vill uppdatera sig för att kunna fortsätta i tävlandet och det var kul att se en väldigt duktigt hund arbeta. 
Jag är super nöjd med kursen, med ledare och med deltagare. Alla är goa och trevliga och självklart var jag den som stannade kvar med ledarna och pratade till drygt 23.00 :P hehe Men det är så kul att sitta och prata och lyssna på deras erfarenheter. 
 
Nästa kurs tillfälle för Atos är på måndag och då är det allmänlydnad och på onsdagen är det viltspår igen :) Så tråkigt att det nu är drygt en månad kvar på kurserna. Vill de aldrig ska ta slut! 
 
Vad sommaren har att erbjuda får vi se, Atos kommer förhoppningsvis gå anlagsprovet och fortsätta spåra under sommaren. 
Inga valpar föddes efter Atos och Agnes. Hon var skendräktig, så vi får se vad det blir med valpplanerna. Vi kikar på uppfödare på olika raser och hoppas väl på det bästa. Tänkte bara meddela detta, då jag inte nämnt något om det. 
 
///Becca

Sommar väder

Kategori: Hundar

Det är så härligt värdet ute, så man vill verkligen inte sitta inne. De senaste dagarna har spenderats ute i det sköna vädret. Ja i lördags var det väl inte så super fint väder, men vi var på Ollies avslutning på valpcirkeln.
Han var så duktig och kursen var super skoj att gå, riktigt duktig ledare och assistent och alla deltagare var underbara :-)
Så till er som bor i närheten av Karlstad och har valp planer, kan jag rekommendera Sörmons hundklubbs valpcirkel :-)

Igår var det Atos kurs tur, det var fjärde gången och lika roligt är det varje gång. Det känns skönt att höra att han är en fin och väldigt duktig hund och jag trots att han kanske inte haft fullt samma förutsättning som många andra hundar(köpte honom när han var 3månader) så har han blivit riktigt bra :-)
Han klarade alla moment bra och vi stannade kvar en stund extra och körde hundmöten med kursassistentens schäfer. Riktigt nöjd med honom! :-)

Imorgon börjar även viltspårskursen för Atos och de ska bli så kul att komma igång igen. Men vi ska gå in med inställningen att vi inte kan något, för då får vi ut så mycket som möjligt av kursen :-D

Även imorgon åker Josse och hämtar hem Tia igen, då det inte fungerade i det nya hemmet, med astma och sånt. Så hon kommer tillbaka hit igen och det ska bli så kul att träffa och se henne :-) se hur mycket hon växt och hur hon blivit. Den lilla mini-atosen :-P

///Becca

Vilka människor det finns! :-)

Kategori: Hundar

Igår anordnade jag och min syster promenad för Hundar utan hems veterinär fond och det kom mellan 30-40st personer med och utan hund och deltog. Det skänktes pengar till en summa över 1200kr enbart är i Karlstad.
Så härligt att se och får vara delaktig i något så fint och behövande för hundar som inte har någon egen familj som älskar dom(än).
Tusen tack till er alla, goa och glada människor och hundar. Ni är helt underbara! :-)

Promenaden var lyckad och efteråt stannade många kvar och lät sina hundar leka ihop i rastgården och vi bjöd på fika :-)
Utan er hade inte detta gått, ni är guldvärda :-)

///Becca

Promenad för Hundar Utan Hem

Kategori: Hundar

På söndag anordnar jag och min syster tillsammans med många fler en promenad för Organisationen Hundar Utan Hem. Denna sker runt om i Sverige och det kostar 20kr att få gå med. Pengarna går till veterinär fonden, som både hundar i Sverige och på Irland från ta del av. 
Här i karlstad utgår den från hundrastgården i Sandbäcken(bredvid tingvalla ip stadio). Klockan 13.00 går promenaden. 
Man får medverka både med och utan hund. 
 
För att ladda upp inför denna promenad tänkte jag mina kära läsare kunde få lyssna på en väldogt rolig och bra remix på en thrift shop låt ;-)
 
 
Njut nu alla av att de är helg(igen)!! :-) 
///Becca