justbeccca

Träning och möte

Kategori: Iphone

Denna veckan har Akhela tränats med stopp signalen med pipan och Fotgående. Eftersom min läxa förra gången var att lära mig korrigera Akhela när hon testar gränserna ordentligt i träningen. Så har vi tränat mycket på det ocj just i Fotgående är hon kung på att testa gränserna. 
Vilket har resulterat i en underbara träningspass :-D 
Stopp signalen börjar fastna, men det kommer ta lite längre tid än det annat. 
Jag har på min stopp signal gjort så att Akhela ska sätta sig. Av den enkla anledningen att hon är så grymt nyfiken på allt som finns runt om, så om jag ska kräva att hon ska ligga ned. Bäddar jag för misslyckande. Vilket jag självklart inte vill. 

Även så har Akhelas tassår läkt ihop fint och bra, så nu går det träna bättre med mer fokus från henne. 
Så söndag är det dags för kurs igen :-) 

I onsdags var det även möte på klubben. Utbildningskommitten hade möte och nu har vi delat upp allt, så det ska bli lättare. Jag fick en uppgift som faktiskt inte alls kommer ta mycket tid för mig att göra. Så detta kommer bli super bra. 
Så numera sitter jag i 3 kommittéer på klubben och i styrelsen. Super kul! :-) 
Kul att kunna vara delaktig i utvecklandet av klubben. 

Annars så har veckan bestått av plugg, sol, promenader och mys. 
Idag ska även AC i bilen fyllas på, vilket kommer bli super skönt :-D men innan dess ska vi till garaget. 

///Becca 

Dagens inofficiella utställning

Kategori: Hundar

Idag var det dags för den inofficiella utställningen i molkom. 
Som vanligt så ser jag till att vara på plats en timme innan Akhela ska starta. Men idag var hon andra hund ut i ringen och morgonen började med åska och spöregn.
Men väl framme och en halvtimme kvar till start så sprack det upp. 
Så vi kunde sitta ute och även ställa första omgången. Vid 12 kom en störtskur, sedan vid 13 och igen vid 14. 

Akhela blev BIR och sedan BIG 1. Två rosetter och även två priser med hem. Dock ingen placering i BIS-finalen, men jag hade en hund med underbar härlig attityd, så jag anser det som den största vinsten! För 6 månader sedan hade hon skakat som bara den i ringen. Idag gick svansen som bara den istället! För mig, en stor vinst :-D 




Nu har vi inte fler utställningar inbokade. Funderar på ransäter i sommar, men ska kolla lite mee på olika. 

///Becca 

Davids present

Kategori: Hundar

David fick ju i 30 års present en gopro kamera. Men vi alla är nog ganska så säkra på att det är jag som kommer ha mest nytta av den. Haha 
Så det är så här, jag skulle vilja ha tag i en sele till hund som man kan fästa denna kamera på. Finns det någon som vet om det finns sådana selar? 
Jag vill gärna ha på Akhela i både träning av fågel och även i dragträningen. 

Det är en gopro Hero 3 black Edition. Jag har sökt på Google efter sådana selar men finner inte någon. 
Det kvittat om man måste specialbeställa, vill bara ha tag igen sele :-) Kom väldigt gärna med tips :-D 

Atos vill gärna ha en sele också, som är tänt att ha både vid spårningen och speciellt på eftersöken och på älgjakten. 
Så vi vill väldigt gärna ha tag i någon tillverkare.
///Becca

Klartecken från utställningen!

Kategori: Iphone

Idag kom klartecknet från Molkoms hundklubb där lördagens inofficiella utställning är, att det är okej att ställa Akhela med eventuellt en sko på. Allt beror på hur såret ser ut, om hon ska ha sko i ringen eller inte. Vi kan hoppas på inte. 
Så idag har vi övat, för under veckan så har vi enbart tagit promenader och tränat lite apport. Just för att det kan man göra när hon sitter. 



Vi har även varit på G.flytfältet och sprungit med Josses vovvar. 
Så nu är hundarna nöjda och glada i hemmets kalla vrå. Medan matte är och hämtar husse vid tåget oxh ska åka och kika på motorcyklar och bilar på slussträffen här i stan. 

Så på lördag ska vi ställa ut på Molkoms hembygdsgård och vi är blad de första ut i ringen. Ovanligt, men skönt ändå. Då kanske det inte är riktigt så varmt, så Akhela orkar med detta. För idag var det varmt så hon orkade inte riktigt springa. Så vi tog två mindre varv i en liten ring. 
Josse agerade fotograf och fick ett gäng snygga bilder på min fina flicka :-) 

///Becca

Helgen, kurs och tass

Kategori: Allmänt

Helgen som varit var toppen. Lördagen fyllde husse 30 år och där blev de en överrasknings middag/fest i en hyrd lokal på Hammarö.
Lugn och skönt var det! 
På morgonen/dagen var husse i Karlskoga och kollade på driftning med vänner, medan vi andra fixade inför kvällen och vi hann även med fika med Johan L här hemma och pappa. 

Söndagen spenderades med fika hemma med Carro, David, Daniel, Flurka och Josse. Sedan åkte vi till välsviken och köpte glass allihopa. 
Sedan åkte jag och Carro hem efter ha kört ut David och Atos till svärmor. Jag bytte om och åkte sedan på kurs med Akhela. 
Denna gången var Akhela lättare att träna och inte lika över allt som sist. Dock så tycker hon att det hon kan behöver hon inte göra fullt ut. 
Så min läxa denna gången var att lära mig säga ifrån till Akhela när hon medvetet skiter i stt göra det jag ber om. 
Sedan ska vi fortsätta utveckla svårigheterna i apporteringen. Så nu har vi kommit så pass långt att Akhela ska sitta kvar med apporten i munnen medan jag går ifrån henne någon meter. 
Kan även tillägga att grabbarna på kursen var mäkta imponerade över hur duktig Akhela car med apporten. Deras hundar vill inte ta/hålla fast apporten i munnen. Så hon kompenserande väldigt bra där :-) 
Dock ser det inte ut som vi kan åka på söndag. För Akhela slet bort en bit av trampdynan i förrgår, så allt hänger på hur läkningen går. 
Samma sak gäller utställningen på lördag... 
Så alla planer har gått i stöpen just nu:-/

Men vi ska träna på som vanligt och Akhela har fått springa lite i skogen igår, men under kontrollerade former och utan andra hundar. 

Nu år det kaffe time i solen! 
///Becca

Husse blir 30 år

Kategori: Bilder

Grattis på födelsedag världens bästa sambo och husse!! 



Önskar din familj <3

We make every day count!

Kategori: Hundar




///Becca 

1 år redan!

Kategori: Hundar

I fredags den 9/5 blev Akhela 1 år! 
Tiden går verkligen väldigt fort. Det känns som det var igår som jag pratade med Akhelas uppfödare för första gången. 
Att hon några timmar senare skrev att två tikar var födda.
Men det är 1 år sedan och tre dagar sedan. 
Min lilla bebis har blivit tonåring. Hon är så kallas unghund. Om något år är hon vuxen och efter det senior. 
Kan någon stoppa tiden?! Jag vill ha tillbaka den lilla rultiga tjockisen som sprang efter Atos och stod mellan hans ben och utforskade världen med en stor trygghet av Atos. 

Akhelas födelsedag spenderades med att få två dummysar i present och ben. Sedan lek och träning på G.flygfältet med matte, husse och Atos. 
Sedan slappande hemma i väntan på maten som var toppad med väldigt mycket grädde. 
Var meningen att de skulle fått tårta. Men eftersom hundarna bytte foder i början på veckan. Ville jag inte ge dom något mer annorlunda i stor mängd och grädde är deras magar vana vid(i lagom mängd, någon gång då och då). 
Akhela fick även provsmaka bananer, äta gurka och morötter. 
Nöjd tjej! 




///Becca 

Kursstart med Akhela på dressyrkurs för stående fågelhundar.

Kategori: Hundar

Kursstart idag för dressyrkursen för fågelhundar. Alla hade kontinentala fågelhundar och tre av oss hade hundar som var över året och de sista var 4 månader(ge mig)! Denna grupp är för valp/unghundar. 

Efter oss startade den för vuxna hundar. 


Akhela var väldigt duktig trots upplägget på denna kurs är att alla tränar samtidigt. Vilket vi inte är vana vid. Så Akhela visade att man inte alls behöver träna, utan man kan äta hästbajs, gräva i sandpaddoken, leta efter gräs, störa andra deltagare osv.. När det kom till momenten så var hon ändå duktig. Förutom när hon skulle plocka upp apporten från marken.. Så tyckte hon att den kan man knuffa runt på och härja hej vilt med. 

Tror ni kan tänka er att hennes matte var väldigt frustrerad.. Men det tog hon igen med att hålla apporten bra, utan tuggande! :-) hihi 


Nu ska vi träna på apporten liggandes framför henne. Sedan ska vi även träna mer på sittande under gång! Jävlar vad vi ska träna på den delen! 

Nästa träning är vi i mer kända trakter. I grusgropen vid min första hundklubb, Sörmons hundklubb. Så då kanske Akhela inte alls är lika som idag. Tänkte även jag ska träna och promenera innan för ute på söndag. 



///Becca 

Gårdagens träning

Kategori: Hundar

Igår åkte jag som vanligt till gamla flygfältet här i stan och först gick promenad runt hela sträckan samtidigt som hundarna sprang lösa och härjade vilt. 
Sedan blev det två hårda spår till Akhela och två till Atos. 
Efter det blev de inkallningsträning med Akhela med visselpipan. 
Super duktig! Avslutade den träningen med att ha Atos som störning och det funkade super bra.
Akhela har inte tränat detta sedan hon var 4 månader. Men de sitter i ryggmärgen :-)
Fick även super bra tips i söndags av Åsa, som hennes uppfödare kör på sina flattar som jag själv tänkte jag ska köra på Akhela. Se om det går eller inte. Men känns ändå väldigt logiskt och enkelt. 



Idag blir det att köra ungefär samma, fast med annat upplägg och även lite fotgående. Sedan kanske en sväng till klubben ikväll. Annars trivs vi ganska bra hemma om kvällarna, men tv, bok, frukter och en mysig soffa som alltid innehåller två otroligt goa hundar. 



Hur ser planen ut för er denna dag?
///Becca 

Att köpa valp när man väntar...

Kategori: Hundar

När man sitter och tittar på valpar, kombinationer, uppfödares krav, sina egna krav och mål. Så har man ju faktiskt alltid själv en plan med sitt köp av valp. 
Har sett att många hundbloggar just nu är inne i en köpa valp period. 
Många har mål och är fullt medvetna efter vad båda dom och sina uppfödare är ute efter. 

Det jag dock aldrig förstår är något som just nu är en trend bland "Svensson familjerna". 
Familjen får barn eller är i väntan på barn och bestämmer sig då för att köpa en valp.. Ingen tanke på att både barn och hundar tar mycket tid. 
Menar antingen väntar man tills barnet är några år eller tills hunden är över 1 år. 
Dessutom verkar trenden också vara att skaffa en aktiv/krävande ras. 

Jag själv som någon gång i framtiden tänker föda upp hundar, kanske bara en kull eller fler. Skulle aldrig få för mig att släppa iväg en valp till en antingen blivande eller nybliven familj. Menar har familjen själva bra erfarenhet av aktiva/krävande hundar, vilket jag då vill se meriter på dessa gamla hundar, då skulle jag kanske kunna tänka mig sälja en valp till en sådan familj. Annars icke! 

Oansvarig att köpa en valp när man redan har/kommer få mycket att göra med barn. Visst man hör: spädbarn bara sover största delen av första året osv.. Men oavsett så anser jag inte att man utan rätt kunskap kan balanser upp detta. Har sett mycket de senaste två åren folk som tror sig kunna hantera allt detta och det slutar alltid med samma sak: hunden säljs eller tas bort. 

Så ni som läser detta och är i väntan på att få barn eller har spädbarn. Köp inte en valp nu. Vänta något år. Ni har inte den tiden, med en krävande ras(som de första raser är). Ni gör inte bara er själva en tjänst utan även den blivande valpen en ärlig chans. 

Så frågar ni mig så stöttar jag inte någon som köper en valp när de är i väntan på barn eller har spädbarn. Och om jag skulle stötta någon så är det en person som då har mycket erfarenhet av arbetande hundar, som tävlat och tränat. 

Nu har jag sagt mitt för denna kväll/natt. Måste även tillägga att detta är något jag stört mig på det senaste året. Då jag la märke till denna trend för två år sedan. 
///Becca