justbeccca

Nöjdare än nöjdast

Kategori: Iphone

Den ena är nöjdare än den andra i denna familj just nu.
Äntligen efter cirka 2 och en halv timme så har vi ett monterat mittgaller i bagaget. Det är gjort från grunden och är måttanpassat och lastgallret är fäst i mittengallret, åh ja en massa. Jag är såååå nöjd!! Jag är mer nöjd än vad hundarna är. Efter mig kommer Atos ock sedan David. Akhela är nog den som är mest missnöjd faktiskt :-P haha

Nu ska jag åka hem och mer eller mindre stendö. Har knappt varit hemma idag och är ybertrött.

Atos och jag passade även på att göra klart läxan i kursen idag, ni vet klickerkursen som vi går. Mycket nöjd :-D

///Becca

https://cdn1.cdnme.se/762496/6-3/pic_521f9aa3e087c32708895605.jpg" class="image">

Bil fix

Kategori: Iphone

Ska strax åka iväg och förhoppningsvis få mitten gallret till bagaget i bilen fixat idag. Kommer bli så bra, då Akhela inte kommer kunna komma åt sen lösa inredningen på ena sida i audin. Igår satt hon och tog loss dom lösa delarna och sedan gav hon dom till mig. Så lite duktig är hon. Hehe

Igår började Atos klickerkurs, ska bli så roligt. Började direkt jag kom hem igår, även klicka in Akhela ;-) hihi
Var så kul att vara tillbaka på klubben och även träffa Monica som är ledare, hon var assistent på allmänlydnaden.

Letar dock fortfarande valpkurs, då den vi hade tänkt ta startade i tisdags och självklart missade vi den...
Tycker även att leveransen på det jag beställde i måndags tar väldigt lång tid. Har inte fått något ännu!!!
Jag vill kunna börja träna vissa saker nu, som är beställda i den leveransen.

Nej, dags att åka. Ha en toppen eftermiddag och kväll alla läsare.
///Becca

Akhela i bilder

Kategori: Bilder

Akhelas personlighet

Paket, SM, träning, beställning

Kategori: Allmänt

Tidigare idag så pratade jag om att jag älskar att få paket, när jag pratade med min syster Josse som var förbi en sväng. Samtidigt då beställde jag hem en massa saker till hundarna. Träningstillbehör, inget onödigt. Jag lovar "ler" hihi
Okej, Atos fick väl en ny spårsele och spårlina i färgen blå :-P hehe
Men jag tycker han är värd det efter att ha spårat så otroligt bra denna sommar och verkligen visat sitt rätta jag. Det måste man belöna! :-D

När posten kom(som jag glömde bort att ta in förens nu på kvällen) så låg det ett sött litet paket där i till mig. Har jag sagt att jag älskar att få paket?! :-D
Öppnade det och då hade masterpet skickat ett prov på nya snabbserien på schampoo och balsam till mig. Masterpet vet hur man ska ta vara på sina trogna kunder ordentligt och jag är så nöjd med dras kvalité!

Annars har helgen gått åt till, träna lydnad, umgås med vänner, varit på stan och Bergvik och till sist kikat på SM i Bruks och IPO som hade livesändning!!! Tummen upp!! Man kan även nu titta på det: http://new.livestream.com/dog-sports/BruksIpoSM2013/archives (Ni får kopiera adressen, då jag skriver från appen).

Nu är det en ny vecka, som innehåller plugg, städa, träna ensamhet med hundarna, träna lydnad, Kursstart för Atos på onsdag, få mellanvägg till bilen och få PAKET!!! :-D ihihihi
Så känner ni för att göra någon lycklig, vad säga som att skicka ett paket innehållande något hundigt till lilla mig?! :-D finns säkert någon bra bok som ligger och skräpar hos mina läsare :-P hehe
Nej då, men paket uppskattas alltid :-)

Nu är det natten, Gud vad sent jag är vaken idag!! Senaste veckan så har jag somnat vid senast 23, utom i lördags.
Har varit nattmänniska länge, men inte längre. Inte min grej, blir stressad av klockan blir mer och mer. Gillar att somna tidigt på kvällarna och mysa runt på morgonen i skogen med hundarna.

///Becca

Ensamhetsträning

Kategori: Allmänt

Började igår ordentligt med ensamhetsträningen med Akhela. Herregud vilken hund hon är!
Det går verkligen i intervaller mellan att vara knäpptyst till att vara så otroligt skrikig...
Men i 30min var hon tyst och då nöjde jag mig. Idag däremot idag är hon hemsk. Men så kon jag på att jag tar fram aktiveringsbollen och låter henne ha den och trötta ut sig med samt fokusera på i början när jag inte är med. Hon tittade på mig och fortsatte sedan med bollen. Så att jag gick var inte några problem. Hon har varit tyst i 20min nu och grejar i omgångar med bollen. Så den ska jag fortsätta med. Men inte bara när jag ska ensamhetsträna. Utan även när jag är hemma.
Ska faktiskt gå in strax till henne och avsluta när hon är duktig.

Idag har dock varit uppe köksfönstret och klättrat runt under tiden. Men det är sånt man får ta, till att börja med. Sedan hon fick bollen har hon inte varit upp en enda gång.

Jag är nöjd med hennes framsteg, även bakslagen vi får. För då vet vi vad som ska tränas på och inte.
Jag har även tur med vädret, soligt och fint. Så det gör absolut inget att sitta ute, dricka kaffe, blogga och läsa. Hihi

Nu är det dags för att gå in och sedan åka till rastgården!
///Becca

Energy Armor

Kategori: Allmänt

Nu har jag haft armbanden i en vecka drygt och kan säga att jag märkt en skillnad. Den skillnaden är sömnen. Jag sover som en prinsessa på nätterna med dessa armband. 
Först ville jag inte säga något om hur de funkade för ens egentligen en månad efter jag börjat använda dom. Men jag har vekligen märkt en skillnad på hur jag sover på nätterna. Jag sover hur bra som helst och jag är verkligen super nöjd. 
Tyvärr kan jag inte uttrycka mig så mycket som hur den hanterar smärtan i armen just nu. Då jag inte riktigt är säker på hur den är. Så jag ska avvakta och se några veckor till på just den biten. Men jag kan säga att den har hittils hjälpt till med sömnen och får man en bra sömn så blir alltid smärtan lättare att hantera. 
Jag har inte vaknat en enda dag den senaste veckan utan att ha kännt mig utvilad. Det säger mycket om dessa armband. 
Vissa säger att det sitter i hjärnan. Man inbillar sig att det hjälper. Ja men om det nu är så, låt folk då få inbilla sig. Mår man bättre och själv tycker att det hjälper. Så ser jag inte någon skada i att anväda något som är vänligt mot kroppen än en jäkla massa piller som kroppen tar stryck av.. 
 
Jag är hittils grymt nöjd med mina armband. Jag använder två och David har ett, då jag fick två på köpet. hehe
Kommer skriva mer om detta om några veckor, när jag har mer att skriva om. Detta är vad ni får just nu om armbanden. Jag rekommenderar er att köpa ett Energy Armor armband och testa själva. Du tar ju inte skada av det i alla fall. 
 
 
 
 
///Becca

Akhelas framsteg <3

Kategori: Hundar

Jag lovade egentligen att skriva om Akhelas framsteg i träningen i helgen. Men har inte suttit vid datorn något och har inte haft tid riktigt till det. Har mestadels bloggat från telen, och då går det inte skriva på ett bra sätt utan att bli stressad. Sån är jag i alla fall. hehe
 
Akhela och jag tränar ungefär 5dagar i veckan på lydnad och sedan har vi 2 vilodagar och tränar dessa två dagarna utställnings stå. Utställningsstå tränar vi 2 gånger om dagen i tre minuter. 
 
Akhela har gjort såna framsteg och kunde redan efter första timmen med träning gå fot med mycket bra fokus på en sträcka på 20meter. Nu har vi utökat sträckan och la då även till hur hon ska gå in/runt mig för att komma på rätt ställe. 
Igår började vi med stop, den var dock mycket svårare. Hon är en hund som vill framåt, allt går lätt och smidigt så länge det går framåt. Men att stanna är grymt svårt för henne. Men hon började förstå principen. Ska strax gå ut och träna det med henne en liten sväng nu. 
Hon har även svårt för "ligg" kommandot. Men det handlar som sagt om att hon är "påsprång" hela tiden. Så här ska vi börja med passitvitetsträningen. 
 
Vi har även tränat mycket inkallning och lagt till pipan på det, så att hon lär sig att komma på pipans ljud. Självklart är den rosa och är 210½. 
 
Vi har inte riktigt börjat med ensamhetsträningen än, hon lämnas med Atos små stunder och då skriker hon så mycket hon kan. Men ska faktiskt nu efter att ha varit ute och tränat henne, ta en bok och sätta mig utanför hemma i en timme och låta henne gå igenom hela processen. Spelar även in henne så jag kan se vad hon gör. Men det är bra för henne att bearbeta och se hur Atos agerar. För Akhela tar efter Atos väldigt snabbt, men hon har inte riktigt fått chansen än att göra det. 
 
När vi är iväg och tränar så är vi faktiskt inte på klubben än, utan vi är med en kompis Svärdan och hans malle och tränar på ett superbra ställe. Visst vi delar plats med bilar och Mc åkare, men vi alla visar varandra respekt så vi får alla plats. 
Till veckan börjar ju Atos cirkel, klickergrund. Jag kan redan principen och användnigen med klickern, men jag tycker det är kul och Atos tycker klickern är rolig. Så jag tycker det passar oss perfekt. Ska även då i samma veva introducera klickern för Akela tänke jag och även då får Monica som är cirkelledare träffa lillan. Monica var kursassistent på Allmänlydnaden och det var hennes hund vi använde efter Allmänlydnaden och tränade hundmöten med Atos. Då Atos behöver träning med schäfrar efter då han blev påhoppad och släpad.. Vilket han har gjort såna otroliga framsteg med. Speciellt med Svärdans schäfer(han har en schäfer och en malle). Atos friade till Albert. hehe Så det ser jag som framsteg :) 
 
 
 
 
Jag vill inte träna allt för mycket med Akhela på en och samma gång. För hon behöver tid att smälta det. Svärdan och jag gör så när vi tränar att vi tränar en hund i taget. 
Beroende på vem som är först på plats börjar. Så tränar denna tills den märker att sina hund börjar bli trött. Då får den gå in i bilen och vila under tiden den andra hunden kör på. 
Detta har faktiskt lett till att Akhela bearbetar det hon precis lärt sig, så hon kommer ut ur bilen nästa gång med mer kunskap och har fattat vad det går ut på. Tycker det är ett super bra sätt att träna på. I alla fall när de är små och lär sig nya saker. Jag ger henne en chans att lugna ner sig, vila och bearbeta det. På Akhela och Milou funkar det. Säger inte att detta funkar på alla nu, men för oss funkar det. Plus på det så får de passitivitet i bilen, då vi har luckorna öppna och ut mot där vi tränar. 
 
 
Har tyvärr inte några biler på när jag och Akhela tränar. Då jag glömmer bort att be om att någon ska ta det. Men ska försöka bli bättre på det ;) hehe
 
Det är meningen att jag ska uppdatera minst en gång om dagen, men just nu så tränar jag hundarna, träffar vänner, pluggar och städar hemma. Så jag hinner liksom inte riktigt. På kvällarna när jag är klar med allt så somnar jag i princip direkt. Men ska bli bättre att skriva. Har märkt att jag kan skriva flera inlägg på en dag och sedan kan det gå några dagar. 
 
///Becca

Jag är så otroligt nöjd!

Kategori: Allmänt

David och jag gav oss grindar till bilen i 3års present(just nu i alla fall).
Dessa var ju jag och Josse och hämtade tidigare idag. Självklart som ni säker förstår så kan inte jag låta bli något nytt, så nästan direkt efter David slutat så började vi undersöka hur grindarna skulle hamna på plats.
Vi kom på hur de skulle sitta och gick in och drack kaffe med Micke som kom på besök.
Sedan försökte vi alla tre, även kom Josse och Håkan. Men insteget i bagaget är ju gjort på rostfrittstål, så ja ni kan ju tänka er hur frustrerade vi var när inte ens metallborren funkade och även batteriet började ta slut..
Men vi åkte hem till Micke och han hade sakerna till att få fast fästena.
Så i från Micke åkte en mycket mycket nöjd Becca.
Både Akhela och Atos var förvirrad över att nu mera sitta bredvid varandra utan galler emellan.
Akhela njöt som bara den. Tuggade lite här, tuggade lite där. Klättra lite på Atos, bita lite i hans svans. Ja tog verkligen vara på tillfället.
Atos njöt av att kunna gå runt, stå och titta ut på båda sidorna.
Men detta ska inte vara länge, ska försöka göra/få tag på en mellangrind/avdelare. Ska även försöka fixa en längre stag, eller krok till luckan. Så det kommer in lite mer luft men ändå inre helt öppet. Går ju inte lite på människor i dagens samhälle idag när det kommer till ägandet av hund. Vi ska också köpa lås till grindarna.

Åh vad jag älskar dessa grindar!!!
Som ni kanske förstår. Hehe

Nu är det natten. Imorgon är det en ny dag. Tänkte baka lite paj imorgon på dagen. För det är jag sugen på.
Men måste komma på något mer roligt. För det är min och Davids 3års dag. Herregud vad tiden går fort!! Min älskade David, bästa vän, sambo, livskamrat. Jag bara älskar dig mer för varje dag som går <3 ingen kan ta din plats, finns ingen som kan mäta sig med dig. Du är det bästa som hänt mig och jag är tacksam för att du finns i mitt liv och sätter sån glädje i det..
Jag älskar dig David, nu och föralltid <3

Kristinehamn

Kategori: Allmänt

Idag blir det en tur till Kristinehamn med Josse, Akhela och Tia.
David och jag har köpt grindar till Audin äntligen, så det ska vi hämta i Kristinehamn. Köpte dom från en i Västerås, men han var så snäll och fixade dom till Kristinehamn. Så vi slapp åka så långt. Dels då har vi lite svårt att få tiden gå ihop att åka iväg så. Då David jobbar alla dagar i veckan, och på helgerna är det mellan ungefär 12-16.
Men hur som helst, idag blir mot våra!! :-D

Jag vet att jag skulle ha skrivit om Akhela i lördags eller igår. Men jag har inte mått så bra de senaste dagarna, så jag har inte orkat faktiskt.
Idag mår jag mycket bättre. Så tänkte skriva ett inlägg när vi är tillbaka från Kristinehamn.
Tänkte även skriva om EA armbanden också. Så ni får vet vad jag tycker om dessa än så länge.

Nu ska jag fortsätta vänta på Josse och se när vi ska åka. Josse har börjat skolan idag, så hon är väl fortfarande där. Hehe

///Becca

Början på en förkylning

Kategori: Iphone

Jag är precis i början av att bli förkyld. Hade inte gjort något att bara vakna upp och vara förkyld, än att känna för varje dag att det eskalerar..

Igår hade Akhela krånglen med ögonen. Har aldrig varit med om något liknande. Men hon gick in från våran uteplats 10min före mig och Alexandra, för att lägga sig och sova.
När vi kommer in och går ib i köket kommer den mattokiga valpen efter. Alex ser att någon inte stämd och sa: vilka konstiga ögon hon har.
Mitt svar som inte hade sett ännu var: ja hon har alltid konstiga ögon.
Någon minut senare såg jag vad Alex menade och paniken steg fort inom mig.
Pratade med David för att se vad vi skulle göra. Han ville avvakta och se om de fick ned om någon timme. Så jag gav det två timmar.
Drygt efter en timme började det gå ner igen till normal storlek och reaktion. Det enda som märktes under hela dagen/kvällen igår var att ena ögat, vänster hade en lite segare reaktions förmåga.
Vi ska göra en ögonlysning på henne för att vara på den säkra sidan.
Men vi kollade även upp vad som kanske kan vars en orsak.
Det fanns några olika, men en som verkliges stämde in var: Inte ovanligt att valpar som går från ljust utifrån till mörkt inne får "låsta" pupiller. Ett stort och ett litet.
Detta är det som stämmer in mest på Akhela. För hon röjde inte runt inne innan hon la sig och sov. Utan hon gick raka vägen in till soffan och somnade.

Kvällen spenderade vi med att grilla korv i tyrstugan, jag, Alexandra, Håkan, David och Svärdan. Riktigt mysigt var det, trots det gråa ock sedan regniga vädret.

Idag blir det en lugn dag. Jag har som sagt lite smått ont i halsen, nyser och känner mig allmänt seg i kroppen. Så en lugn film dag passar mig perfekt.
Ska fortsätta titta på alla de senaste Wallanderfilmerna. Kollade på en av dom igår med Alexandra. Fast ja, hon somnade :-P haha

Ha en mysig lördag alla nu. Det kommer jag ha. Så ska jag skriva lite senare eller imorgon om Akhels utveckling i träningen.

Åh tror ni jag var nöjd igår när jag kollade posten och såg att mitt armband jag beställde hade kommit. Plus på det så var det inte bara ett extra armband, utan två!! :-D såååå nöjd och storleken passade perfekt på både mig och David.

///Becca

Lugna kvällar...

Kategori: Iphone

Önskar jag att jag kunde ha. Att bara mysa ner sig i soffan, med en kopp te och ett bra program på tv.
Ne icke! Jag har inte ro i kroppen till det just nu. Vet inte varför, men jag tycker jag tar det lugnt på dagarna. Trots att jag är effektiv, men kan ändå inte känna att jag vill sitta där i soffan. Eller jo, det kan jag känna. Men när jag väl sitter där så vill jag inte sitta där.
Jag är så delad i vad jag vill och inte vill göra på kvällarna.

Många gånger säger jag: " nej jag ska inte med på det", och sedan tre sekunder senare säger jag "jo men kanske, vi får se vad det blir". Slutar ändå alltid med att jag följer med på det andra ska göra... Inte för att jag inte vill, utan för att jag vill göra allt och det känns inte som allt hinns med.

Hur som helst så är mina kurser inför hösten klara. Börjar på måndag, om kurserna hinner komma upp tills då. Ska bli kul med nya kurser. Men tror att alla är rätt tunga.
Har fått förfrågan från en gammal doggywalks hundsägare om jag kan ta ut hunden i december och januari. Självklart kan jag det, speciellt när man ute i sån tid och frågar. Hehe

Nu är det fika dags igen, denna gången nybakade bullar och kaffe hos Josse och Håkan med goa gänget :-D

///Becca

De senaste dagarna

Kategori: Iphone

Har spenderats med att kika på film på dagen, gått i skogen, tränat lite trix med Atos. Akhela har fått öva på att stå och ligg.
Kvällarna när det blivit mycket svalare ute så har jag träffat Svärdan för att träna lydnad.
Idag är en vilo dag för hundarna och det är skönt även för mig.

Jag har tittat på ungefär 3 filmer om dagen och även kikat klart på Orange is the new black.
Dock idag har det inte blivit någon film än, har njutit utav en sommardag ute i skogen på förmiddagen med hundarna. Sedan blev jag hämtad av en arbetskollega och vi åkte iväg och jobbade i två timmar.
Väl hemma har jag haft igång en maskin med tvätt, ska slänga i andra nu. Diskat och städat. Man hinner mycket om man är effektiv.
Akhela har börjat att skälla på dammsugaren, även om den inte är i samma rum som henne. Men ja, va ska man säga. Valp är valp.
Hon är idag 14 veckor ;-) hihi

Nu kommer snart Alexandra på kaffe :-D
///Becca

Energy Armor armband

Kategori: Iphone

Hat nu några dagar suttit och kikat runt på lite saker, men en sak jag fastnade för var ett armband. Som jag av slumpen såg att min ena kusin och hans tjej samarbetar med inför deras öppning av gym nu i höst. Så jag bestämde mig för att kika närmre på detta och såg vad detta armband kan göra för en.
Tänkte en eller 17.000 gånger att ett sådant borde jag testa. Om någon ska testa det på smärta och sömn är jag en av de utmärkta testpersonerna.

Så såg jag i förrgår att de denna vecka ska köra en liten kampanj denna vecka och då tänkte jag ännu mer att, nu är det perfekt. Två armband till priset av ett. YES!
Så idag beställde jag ett i rosa, därför jag ville ha något som sätter lite färg och jag blir glad av färgen rosa. Jag jag ändå ha på mig det hela dagarna långa, så ska jag ha något jag blir glad av och känner att det är jag.
Vad man får för extra vet jag inte, ett vitt med antingen guld eller med gul text.
Tänkte att David ska få testa det.

Jag är grymt nöjd med min beställning och kan knappt vänta på att få hem det. Skulle nog egentligen åkt in till stan och köpt på en av Life butikerna, så hade jag sluppit vänta :-P hehe

Jag kommer nog aldrig bli av med den värsta smärtan, men nu kanske det går att få ner den, kanske till den nivån som den "normala/dagliga" smärtan är nu. Man kanske kan få fort den dagliga smärtan. Så man kanske kan få bli lite mer "frisk".
Jag är frisk, men min kropp är inte hel.

///Becca

Överraskad blir man

Kategori: Iphone

Igår åkte jag, David och Håkan med hundarna till Grums för att gå på Bofabs jakt och fiske mässa. Det är Värmlands största mässa. Så vi åkte dit och väl där så stötte vi på Akhelas pappa. Honom har vi inte träffat än, men helt oplanerat så fick vi träffa honom. Riktigt fin är han och hans ägare tyckte Akhela var riktigt fin.
Vi ska hälsa på dom igen, när de flyttat klart och så. Blir lite lättare när de kommer bo här i Karlstad.


Idag blev de träning med Svärdan och David. Fast David tränade inte hund. Eller jo, han gick fot med Atos.
För Akhela trillade polletten ner angående Fotgående. Problemet hon har haft är att hoppa på mig, hon har liksom inte haft fötterna nere på marken. Men idag, idag förstod hon principen :-D Yeay! Äntligen ett steg på rätt väg. Får se hur hon är imorgon också.

Nu är det middags dags hos Josse och Håkan med alla goa vänner och hundarna.
///Becca

Ringträning

Kategori: Hundar

Igår var jag iväg med Akhela och Alexandra på ringträning med Akhela. Som ni vet så var det både hennes och min första gång. 

Vet inte riktigt än om jag ska säga vad hon tycker om utställning. Men hittils så var det roligt och bra träningstillfälle. Akhela får lära sig att man inte får hälsa och leka med allt och alla. Slutade med att efter en timmes träning så sov lillan. Den sista timmen satt vi bara och kollade på de andra. Vilket även det är lärorikt. Men tråkigt att hon inte orkade vara vaken hela tiden. Det sista som gjordes var ju käna igenom hunden och sånt, vilket är viktigt att hon ska acceptera. Men kändes inte helt rätt att väcka henne för det. Hon var ju totalt slutkörd lillan. 
Men hur som helst, vi har en del att träna på, de två viktigaste är att hon ska lära sig stå, utan att sätta sig ner. Sedan att springa bredvid mig utan att hoppa på mig. Fick igår springa väldigt böjd för att hon inte skulle hoppa som en tok på mig. 
 
 
 
Jag hoppas att det kommer gå att ställa henne den 21 september på en inofficie utställning här i stan. Bara för att testa på lite. Hon är ju vacker, och hon är lättlärd, så det borde inte vara några som helst problem. Tänkte vi ska träna nu, varje dag minst några minuter och i två om gångar. Första på att stå och sedan på att springa bredvid. Vi har ju även lite annat att träna på.

Hur som helst är jag grymt nöjd med lilla bruden med gårdagens insats. Hon skötte sig galant och var en ängel hela tiden, för att vara valp vill säga. 
 
Nästa tisdag ska vi åka till klubben och kolla lite, se vad hon tycker om det. Tisdagar är det mest action på klubben. Så därför ska vi åka dit då. Vi hann aldrig dit igår :( 
 
Nu är det film och kaffe time här hemma för mig och vovvarna. Skönt att kunna slappna av lite. Vi är ett gäng trötta och slitna här hemma. 
Blev även klar med min kurs igår, eller ja jag fick betyg i den! :) Nice!! :D
 
///Becca

Väntar och väntar

Kategori:

Sitter och väntar nu på ett samtal som ska komma vid tre. Får de hur det går, men hoppas att det går åt det bättre hållet. 
Annars idag har det åskat som fan här vid lunch. Innan det så passade Atos på att stå upp vid sängen och spy i den... Mycket trevligt tyckte jag det var, eller? 
Har grejat med hundarnas mat, diskat och grejat med datorn. Nu sitter jag i soffan med Akhela sovandes på min ena arm och en kaffe redo att drickas när jag är färdig skriven här. 
 
Sitter fortfaranade och luskar på hur jag ska ta mig dit jag vill. Jag vet redan allt om man säger så, men jag vet inte hur.. Så ni kanske förstår att det fortfarande finns en irritation med under dagarna. 
Men lösningen kommer väl, någon gång. Om inte annat så gör väl någon annan min plan om inte jag gör det.. 
 
Dags för kaffen nu, innan den blir kall. Måste hinna dricka och njuta lite innan samtalet. 
Måste bara säga att jag längtar så otroligt efter hösten och vintern. Jag vill bara att snön ska komma tillsammans med kylan :D 
Som vädret är idag skulle man kunna tro att det är påväg att bli höst de närmsta dagarna. Nästan så man hoppas på det till och med! :) hihih
 
///Becca

Perfekt väder

Kategori: Iphone

Idag på eftermiddagen och början på kvällen var det perfekt väder för att ta en långpromenad. Tidigare har det fått skett på natten eller ha haft hundarna lösa på t.ex svärmors gård, där de kunnat välja själva. Men inte idag, idag gick det att gå tidigt. Så när vi var färdiga med allt som skulle göras på eftermiddagen, så tog jag med mig David, Alexandra och hundarna ut på en härligt lång promenad. Gick lite över allt och det var så skönt att bara vara ute och gå, trots två tvär knäppa hundar som faktiskt inte alls var roliga att gå med idag.
Vi hade med Akhelas barnvagn och den är så bra, för i den kan man förvara vatten och skålar till hundarna och även sin egna vattenflaska.
Jag vill inte att Akhela går så mycket än, vilket en valp inte ska göra heller för den delen. Jag är rädd om mina hundar,
Så därför den "töntiga" barnvagnen.
Hon är i alla fall nöjd med den och det är jag med.

Nu är det natten här, ska bli så skönt att sova. Imorgon är det lite små saker som ska fixas och på kvällen är det ringträning med Akhela och om vi hinner så ska vi svänga förbi klubben en snabbis också. Hoppas tiden räcker till, så mycket man vill få in på under en och samma dag gällande några ynka få timmar. Annars får vi ta klubben nästa vecka.

God natt på er :-)
///Becca

Drömmar och mål

Kategori: Allmänt

När man vet vad man vill göra, men inte hur man ska ta sig dit. Hur gör man då?!
Jag vet precis vad jag vill göra och helst igår eller för ett år sedan.
Men jag vet inte hur jag ska ta ni dit. Så förbannat irriterande är det!

Lite måndags irritations så här på kvällningen bjuder jag på.

///Becca

Dagarna rullar på och phja ni vet

Kategori: Allmänt

Bloggen blir lidande, när tiden inte räcker till. Dock är det inte det som är meningen. Speciellt inte nu när Akhela finns och det finna så mycket att skriva om. Men phja, det blir som det blir.

Fredagen hade vi Tia här, då Josse jobbad och jag ville se hur vi ligger till i Akhelas utveckling med att kunna ta emot dagmatte hundarna igen.
Kan säga så här, som det är just nu. Så nej. För mycket röj för att jag ska kunna klara av studierna samtidigt då.
Spenderade sedan 5.5timme med att göra klart sista kursen som hamnar på efterslänt av de andra. Så sitter jag och väntar på betyg.

Lördagen spenderades med att vara hundvakt igen, då Josse och Håkan var på bröllop och dop. Vi hade bara Tia här hemma, så jag inre var säker på om de skulle vara lugnare. Texas var hos Alexandra.
Atos åkte visserligen med David ut till hans mor och var med medan han jobbade.
Jag passade även på mellan att David åkte och tia kom att lyssna på P3 dokumentären om Peter Rät, MC-infiltratören. Riktigt intressant och bra. Kan rekommendera den för er som inte lyssnat.
När grabbarna kom hem så öppnade sig himmelen och åskan kom verkligen över oss. Härligt, men jobbigt!
För en som är rädd, som jag är efter olyckan. Men skönt när smärtan i armen släppte. Det är en sådan lättnad känsla, när smärtan släpper i armen. Men att först tänka herregud, det är en dålig dag nu igen med smärtan. Man glömmer gärna bort dom när man har så många bra dagar på rad efter varandra.

I alla fall, efter en dusch ute i regnet så blev de bakning av blåbärs paj, som David och jag var och plockad i början av veckan. Denna gången ville David göra den, då han ville göra den lite annorlunda.
Sedan kom Flurka och Håkan hit och någon timme senare kom även Svärdan :-)
Vid nio började alla röra på sig, och jag gick hem med Tia och mötte Alex och Texas. Så vi lämnade dom hemma hos Josse och Håkan.
Sedan åkte vi iväg och träffade lite andra.
Kom hem vid ett, då hade vi parkerat bort 350:in.

Idag söndag, så har jag städat här hemma. Sedan varit på städdag i rastgården, med mig hade jag Akhela.
Atos var med David då, ute hos hans mor.
Akhela skötte sig super bra och hon fann även en perfekt Lekkamrat i hennes storlek. Lilla söta Dante :-)

Eftermiddagen blev lugn här hemma. Tränat lite fot mes Akhela, även så nöter vi som vanligt in sitt, ligg och tass. Detta för att det ska sätta sig ordentligt på henne.
Tänkte vi ska börja med annat imorgon :-)

Nu är det natten, ska läsa lite till innan ögonen stängs. Är så nöjd med min bok!! :-)
///Becca