justbeccca

Tandläkaren

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemkommen från tandläkaren, som ligger två gator ifrån mig. Så jag genar genom en gård så är jag framme hos tandläkaren.
Det gick super bra, jag hade visst inte så dåliga tänder som jag trodde. Med tanke på alla tabletter jag gått på under tre års tid och min salivproduktion inte funkat i princip alls, så trodde jag mina tänder egentligen bara skulle trilla isär. Men ne, jag hade på början på två hål men de va så otroligt små så det var inget att oroa sig över. Hon tyckte jag var duktig som borstar tänderna både kväll och morgon och använder tandtråd(det bästa någon på denna jord skapat till människan). Hon tyckte även det var bra att jag slutade använda listerin, då listerin inte alls är bra överhuvudtaget. Jag skulle i såna fall köpa en annan på Apoteket. Som jag faktiskt ska iväg och köpa sen tänkte jag. Så den finns hemma, då jag är ganska noga med mina tänder. Ska även sluta med mycket socker produkter. Försöka hålla mig till helgerna med sånt, tänder är ju något du ska ha hela livet och de blir rätt sååå jävla dyrt att dyra ut dom. De pengarna kan jag lägga på annat.

Trion är även samlad, sedan 07:40 i morse. Tre gladfisar, avslappnade i soffan:-) tänkte träna Atos lite strax. Sedan ska jag nog testa en sak med Tyra och Charlie. Pallen är lite för hög för dom att kunna lära sig på just nu. Så vi tar en annan sak.
Skriver nog sen om hur det gick :-)
///Becca

Längtan

Kategori: Allmänt

Jag vill ha snö!
Varje liten cell i mig skriker efter snö. Jag vill ha vinter, massa massa minusgrader och mycket mycket vitt på marken. Då är jag nöjd, riktigt nöjd! Oh mitt tålamod tryter varje gång graderna stiger upp mot 20 och solen verkligen börjar kännas mot huden. Åh! Jag kan bli så irriterad nu så jag kokar..
Ge mig VINTER!

Idag har Tyra och Charlie varit här från halv fyra tills strax efter åtta. Vi har hunnit led promenader, varit iväg och köpt två saker. Sedan har vi spelar hundspel. Först testade jag spelet med Atos(trodde faktiskt inte att han skulle va intresserad) och det gick super bra. Han var väldigt samarbetsvillig och kände för att spela.
Sedan fick Tyra testa, och till sist Charlie. Båda två super duktiga, Tyra är väldigt på och hjärnan går på högvarv på henne, riktigt kul att se.
Charlie blev trött när kuberna inte ville välta efter tre krafs med tassen på dom. Men med lite hjälp så gick de, ville inte han skulle tappa tålamodet. Utan att de skulle va något roligt och positivt.
Kan säga att det var skit roligt att spela med alla tre.

Efter en spelomgång så tog jag med mig Atos och den nyinköpta Ikea badrumspallen in i köket för lite mer taget träning med pall. Nja, pallen var inte helt okej för honom. Men när han insåg att det inte var farligt att stå på den och att man fick massor av godis och beröm så kunde man ju faktiskt stå där ett tag.
Atos gjorde framsteg på pallen och var super duktig, riktigt stolt och nöjd matte idag!
Testade sedan pallen med Tyra och Charlie, de var sååå duktiga. De var till och med mer intresserade av mig, pallen och godiset att de inte reagerade när Lina ringde först på porttelefonen och när hon kom in. Var jätte bra sätt att hålla dom lugna och fokuserade. Riktigt stolt dagmatte över dom idag! Det är så kul att de är samarbetsvilliga med mig, det värmer så mycket:-) kan inte få bättre recension av en hund faktiskt:-) hihi
Nu blir det natten, imorgon kommer Tyra och Charlie 07:40 till 21.10(typ). Lina går i skolan och jobbar. Så det blir en heldag med mysfisarna:-)
Jag ska även till tandläkaren kl:10.00-10:50. Lite nervös är jag, men jag har samma som sist så det går nog bra:-)
Natti på er!
///Becca

Förlåter dig

Kategori: Hundar

Visst förlåter jag dig, matte………

- Jag förlåter dig, matte,
för att du ljög för min uppfödare
när du köpte mig
och påstod att du skulle vara hemma
och sköta mig

- Jag förlåter dig, matte
för att du sedan lämnade mig ensam
i min otrygghet elva timmar om dagen

- Jag förlåter dig, matte,
för alla hårda ord
när någon granne klagat över att jag tjutit
efter dig i min längtan

- Jag förlåter, dig, matte,
för din ilska över söndertuggade skor,
möbler och kläder
som jag tröstat mig med i min ensamhet

- Jag förlåter dig, matte,
för din falska stolthet och egoism
som fått dig att avstå från
att söka ett nytt hundvänligare hem åt mig

- Jag förlåter dig, matte,
för din oförstående inställning till hundars liv…………

- Jag älskar Dig, Matte,
men älskar du mig?

Skriven av okänd

För liten...

Kategori: Iphone

Kan bara konstatera att efter helgens inköp av strumpor(mitt största beroende) kan jag inte förstå varför någon krymp lådan i byrån.. Jag får inte igen den och då är inte alla strumpor i. Vet inte riktigt vad jag ska göra, alla som ligger där i är ju brukbara, det vill säga. De är mjuka och goa och underbara att använda. Så det går inte att slänga. Jag som jag sa till David: "vi måste köpa en till byrå". Han's svar var: "du är allt du, din knäppis".
Jag kan inte för mitt liv inte förstå vad han menar med det. Strumpor är livsviktiga. De måste var mjuka och sköna, sitta perfekt och användas tills de inte längre är mjuka.
Nej, nu en sista runda och sedan natten. Ska grubbla över mitt stora i-landsproblem. Varför någon krympt min strumplåda...
Natti på er, har en del inköp att visa er alla. Ska bara få tummen ut och lägga över bilderna på datorn.
///Becca

Lycka!

Kategori: Iphone

Det bästa man kan få tillbaka av sin hund är glädje och lycka.
Jag får det inte bara från min och familjens, utan jag har turen att få glädje och lycka från andras hundar också. Vilket betyder att man gör ett bra jobb när man träffar hundarna och de ler/tjuter av glädje.
Mina dagar består av mycket glädje och lycka och jag kan inte må bättre än så här. Jag är en av de få som är lyckligt lottad på alla sätt och vis:-)
///Becca

P.S Ni ska få en uppdatering om helgen och Ullared. Men ni får den inte idag heller.

Ullared

Kategori: Allmänt

Spenderar några timmar på Ullared med nästan hela familjen, bara Johanna och Nille som inte va med. Fann lite saker som fick följa med hem. Kan skriva imorgon om vad som köptes, då vi åker hem imorgon och då ska ju allt packas upp och så.

Igår va mamma, jag och Carro inne i Falkenberg och gick runt i affärerna och kollade och handlade lite smått. Efter någon timme kom David in också.
På kvällen kom Josse och Håkan och då grillade vi ocj jag körde Target träning med Atos mes störning av andra hundar och människor på nytt träningsställe. Sedan lärde jag Baily Target, super duktig. Han fattade snabbt vad de va som skulle göras. Tillsist lärde jag Texas också Target. Super duktigt han med, men lite segare inlärning på honom. Han är lite som Atos, tycker man kan komma till honom istället för att han ska komma till mig. Men alla tre var super duktiga. Vi tränade nostarget med Target pekpinne. Bollen på den är större för att göra det lättare till att börja med för hundarna.

Natten sov vi hos Davids pappa och jag kan bara konstatera att alla andras sängar är gudomligt sköna, men det kanske är för att de inte står hemma hos oss. Hehe

Nej nu blir det fortsätta vara social och dricka lite kaffe:-) ha en fortsatt trevlig helg alla! :-)
///Becca

Framme!

Kategori: Allmänt

Nu är vi framme, alla tre, på tre olika ställe. Jag och Atos hos mamma och Baily i Falkenberg, Carro hos Johanna och Nille i Slöinge och Davis hos sin pappa i Halmstad. Imorgon kommer även Josse, Håkan och Texas ner. Så nu är det bara pappa som fattas här nere i helgen så är hela familjen samlad. Sedan saknas även faster Anna, Stefan och Arwid för dom räknas även in i familjen.
Men de ska bli en mysig helg med familjen och en lugn. Skönt att äntligen komma iväg någonstans och göra lite annat. Kanske kan sluta stressa nu och hinna tänka lite på allt. Vet i alla fall att träning med Atos ska ske här under helgen. Då jag vill träna lite i en annan miljö:-)
Bilresan hit gick super bra, jag körde från Karlstad och till mitten av Göteborg. Kan berätta att jag är på brytnings gräsen av att börja grina om jag måste köra igenom ett till vägbygge, i skymning och mörker med mötande..
Atos hade det prima längst bak i bilen, med alla sina filtar och täcket inklusive leksakerna. Sina kisspauser, sträcka på benen och leka lite satt inte heller fel mellan sovandet.
När vi åker i väg så här har jag alltid med mig minst 3liter vatten, en platsskål, godis och leksaker. Men detta är alltid något som finns i våran bil. Då det första jag installerade i bilen när jag fick körkort var en hundlåda i bagaget.
I den finns leksaker av olika slag, godis, bajspåsar, godisväska, klicker, vatten flaskor, en platsskål och en sån där ihopvikbar vatten skål i nylon?! Sedan finns en liten grön första hjälpen låda till djur, mest inriktat mot ögon. Men igår köpte jag även en större väska med första hjälpen för hund/djur som ligger i handsfacket. En blå fin väska, innehåller allt man behöver. Helt klart värd 50kr, köpte den av en tjej på fb-sidan Karlstad köp och sälj. Den är aldrig använd, den har bara legat i bilen och som hon sa till mig: "jag hoppas inte ni heller behöver användning för den". Men mitt svar blev med glimten i ögat: "risken är stor, min hund tycker uppenbarligen om att vi ska spendera pengar på honom".
Den väskan kostar i normala faller mellan 199-499kr. Så jag gjorde nog årets klipp igår:-D

Nej nu blir det natten, ganska så trött efter dagen och imorgon är de en ny dag:-) hihi natti!
///Becca

Det är min tur nu..

Kategori: Allmänt

Som ni kanske förstår på rubriken så ligger jag i soffan och halv sover till tv. Dels för att min hjärna går på högvarv av alla val som måste göras och helst imorgon. Det jobbiga nu är att jag kan inte finna någon speciell vink åt något av valen. Får väl helt enkelt vänta in tiden för det verkar det som.

Har i alla fall igår firat två år med David, men ändå hade vi både lite att göra. Men det stoppade oss ändå inte för att finna tid för mys. Dels för eftermiddagen och sedan på kvällen med smörgåstårta, dricka och film. Jag valde smörgåstårta för jag dels varit sugen på det så länge, men jag kände inte heller för ett restaurangbesök bland en massa människor. Jag var helt enkelt egoistisk och ville ha David för mig själv:-)
Fick i alla fall som jag önskade mig av honom ett egen gjort presentkort på älsklingskronor till antingen hundtillbehör eller en liten knodd:-) Det som verkligen överraskade mig var summan:-)

Vi la även ordentligt märke till att Atos skakade sitt huvud mycket igår, så jag kollade ner i hans öra. Inget rött syntes till och inget gegg heller. Men när han skakade så lät de som det fanns vätska i örat. Så jag ren gjorde med en utoinvänd strumpa och gnuggade sedan örat ordentligt. Under natten hade geggan börjat leta sig ut ur örat. Så jag konsulterade med min näst äldsta syster Johanna, som är ägare till en öronhund(Ina har haft mycket problem med öronen). Sedan ringde jag vetrinären efter att ha sökt information på nätet. Blev rekommenderad att köpa örondroppar, så de gjorde jag: Veteri Derm. Skulle använda den tills torsdag, är set inte bättre då, så skulle vi ringa igen. Så nu hoppas vi på att de blir bättre. Vi hade ju tänkt försöka åka mer till mamma och alla på torsdag.
Kan ju berätta för er att Atos hatar örondropparna, David var tvungen att hjälpa mig att hålla honom för att kunna ge honom det. Men efteråt var det helt okej, förutom en massa huvudskakningar nu. Men det är bara bra, de ska skaka ut det.
Så imorgon ska det kollas igen och ges örondroppar. Ironiskt nog så pratade jag i helgen om att Atos ibland känner att vi inte spenderat tillräckligt mycket pengar på honom, så ser han till att vi gör det. Känns även som han försöker påminna oss om oförutsedda kostnader nu när vi går i valptankar. Men jag kan bara säga med handen på hjärtat: Atos är värd varenda krona man spenderar på honom.

Nej nu får de bli natten, har lite att stå i imorgon. Måste hinna med allt på en och samma dag. Usch för planerad stress. Haha men de är då jag trivs;-)
///Becca

2år!

Kategori: Iphone

Idag är det två år sedan David och jag blev ett par. Han är det finaste och bästa jag kunde få. Trodde aldrig att det skulle bli vi, men de blev de och alla dagar med honom är de bästa som finns.
Det finns ingen som kompletterar mig så bra, som kan plocka ner mig på jorden när jag börjar sväva iväg och han är min bästa vän!
Varje dag som går, varje sekund som går älskar jag honom mer och mer.

Det finns ingen som MIN David, han är helt perfekt för mig.
Jag älskar dig av hela mitt hjärta och du är otroligt värdefull och viktig för mig, glöm aldrig de<3
///Becca

Heldag

Kategori: Allmänt

Atos hade en heldag med mig igår, först till Josse för lite kaffe och prat medan han och Texas lekte.
Sedan vidare till skoghall och rastgården för lek med Martin och Doris. Både jag och Martin blev glatt överraskade när hundarna beteende sig som dom alltid träffats, inte att de hade gått 1,5år. Riktigt kul att se:-)
Påvägen hem stannade vi till hos Mattias och fick mera kaffe och prat, Atos låg i gräset och myste.
Efter de kaffet hämtade jag upp Carro och vi åkte till pappa och hälsade på.
Hade alltså en heldag med Atos och vi hälsade på hos många:-) ingen va tröttare och nöjdare än Atos:-D hihi

Idag blir de höstmarknaden på i2 strax och sedan ska vi träffa en kanske blivande dagmatte hund:-) Spännande:-D
///Becca

Härliga fredag!

Kategori: Allmänt

Underbara dagar har gått, haft ganska mycket att göra och nu har det lugnat ner sig inför helgen. Ska bli skönt med lite helg nu.

Idag har jag städat och badar Atos. Ett bad var precis vad han behövde, så då kändes idag som en bra dag att göra det.
Igår var vi på Slussen där det var fordonsträff med både bilar, motorcyklar och shra var där med sina bilar. Ja. Säga att de var mycket folk och högljutt. Perfekt träning för Atos, han blev rött trött efter att ha spenderar några timmar där. Men han var super duktig, så stoltare kan man inte vara. Hihi
///Becca

Oavsett

Kategori: Allmänt

Livet rullar på, mailen trillar in och möten bestäms.
Jag är så otroligt nöjd och glad för chansen jag nu fått och kan inget annat än att känna att oavsett hur de går, blir jag en erfarenhet rikare.
Det enda som verkligen känns nu som behövs ta tag i är tre val, en valp, en utbildning eller en skåpbil.
Väljer jag valpen kommer den infinna sig hos oss inom snar framtid.
Väljer jag utbildningen kommer den ske under hösten och väljer jag skåpbil blir det inom den närmsta månaden.
Men valet mellan valp och utbildningen är svår. Jag vill göra både och nu under hösten. Dels för att utbildningen är lätt att få gjord, jag väljer studietiden själv och den är på distans.
Valpen är under hösten då den uppfödaren jag har kontakt mes får en väldigt fin kull vecka 38. Nästa parningen har inte de linjer jag är ute efter. Sedan finns det inte många uppfödare med just den rasen och i princip alla har rätt nyligen haft kull och ska nu vänta något år.
Jag i min tur börjar känna en tidspress, då jag anser att Atos befinner sig i väldigt bra ålder och mognad för en liten valp. Han kan reglerna, han har psyket som många hundar saknar och han kan leka. Tålamodet som han har, det har verkligen inte många hundar. Men Atos har det emot alla hundar.
Jag vill ha en valp som Atos kan vara med och lära upp. För Atos är perfekt och stabil för en sådan uppgift.
Så någon som vill hjälpa mig med mitt val? Hur hade ni valt och resonerat?
Valp eller utbildning?
///Becca

Går på moln!

Kategori:

Just nu känns det som jag går på moln! Har suttit i telefon en liten stund och pratat med olika myndigheter för att kunna få svar på lite. Kan säga så här, det är så trevligt att prata med dessa. Då alla är lika trevliga och hjälpsamma. Man blir bara så glad av detta. 
Jag ska ringa ett till samtal vid tre för att kunna få reda på lite mer information. Men nu känns det som mycket lättat, dock kommer det bli en tung höst har en insett. Men vad gör det? Jag blir ju bara så otroligt glad över att jag fick den här chansen. 
Jag skulle få papper hemskickat till mig, så jag kunde läsa lite mer och lite mer smått och gott. 
 
Kan även berätta för er att jag sov som en stock i natt, jag blev väl så nervös och glad igår så all min energi gick till det. Så när jag väl la huvudet på kudden sten dog jag. Jag känner mig utvildad och det känns som jag går på moln. 
Idag har Atos och jag tränat, promenarat och myst. Sedan åkte jag till Emil som det blev mys(som alltid när man kommer tid) och en skogspromenad. Då det är varmt idag och precis nere vid vattnet håller dom på och lägger ny asfalt, annars hade vi gått ner och badat. Men i skogen är det svalt och skönt, dock är Emil inte alls lika sugen längre på promenader, utan direkt han finner sin pinne vill han hem. Men som tur är, är jag envisare än honom och får med honom på en promenad. Som jag sett nu de senaste dagarna när det någon som saknar Tyra och Charlie, han vill enbart till min bil för att se om dom är med. Det är nästan så att han tänker "kanske idag?!". Men han får vänta en stund till, tills dom följer med. 
 
Nej nu blir det en dusch och sedan hitta på något till klockan är tre. Började ju aldrig läsa boken igår, träffade Martin istället utanför. Det är Atos bästaste bästa vän i princip, han blir aldrig lika lycklig och glad över att träffa någon som han blir med Martin. Men det kan ju vara så att Martin är den enda som verkligen har varit en och samma person hela Atos liv. Så vi bestämde att vi skulle träffas i helgen och låta Doris och Atos leka. Doris är Martins hund, kan säga så här. Atos är en kopia på henne, det som är det konstiga är att dom har inte alls någon gemensam ras i sig. Doris har tre raser och Atos har fyra och ingen är samma, att dom då ser så lika ut är rätt underligt. Men jag tycker det är roligt och det gör Martin med. 
///Becca

Vad är sömn?!

Kategori: Allmänt

Tror ni jag kommer kunna sova efter denna dag?
Min hjärna går på högvarv och många frågor. Men hoppas på att några av dessa frågor kommer jag kunna få svar på imorgon. Ska ringa lite samtal då, för att få saker mer klara.
Kan säga så här, detta var inget jag riktigt förväntade mig.
Sitter just nu och kollar på utbildningen och verkligen funderar på om det kan vara värt att ta den. Jag är ju såååå sugen på det!
Men jag säga så här, min syster skrev för några dagar sedan på sin Facebook: "livet blir vad DU gör det till, finns ingen annan än DU själv som kan påverka det!". Jag kan inte mer än att hålla med henne.

Nej, nu borde jag göra något mer vettigt för att trötta ut mig själv. Läste ju ut min bok igår, så man kanske skulle börja på den andra boken. Har även städat lite smått för att hålla mig i något normalt tillstånd för kunna kommunicera med David sen när han kommer hem. Hehe
///Becca

Fart blev de

Kategori: Allmänt

Igår la jag ut min första annons på doggywalk/dagmatte och idag la jag ut en till fast i en annan kategori på blocket.
Kan konstatera att än så länge var detta en smart ide, två ska träffas en på måndag och den andra så snart som möjligt.
Sedan var det en som ville ha lite mer information och skulle fundera. Tillsist var det en som var ute i god tid inför hösten. Än är inte dagen slut! :-)
Men som jag säger till ägarna, vi ska träffas först för att sedan bestämma hur det blir. Då jag tycker det är ytterst viktigt att det känns bra för både mig och hundägarna.

Så min dag idag har faktiskt varit toppen ända sedan jag slog upp ögonen. Den enda nackdelen är att vi nog inte kommer iväg till Göteborg helgen den 24-26. Men då ser jag något annat positivt på det, jag sparar pengar.
Jag tror även jag borde köpa utbildningen jag funderar på, men mer eftertanke krävs. Köper jag den, då har jag inte råd att köpa en till hund. En till hund vill jag ha, för att kunna träna mer aktivt. Men ja mitt dilemma är ju faktiskt utbildning eller hund?!
Någon som vill sponsra mig med sisådär 7000kr? Då kan jag göra både och.

Atos har idag umgåtts med alla sina kompisar, utom Tyra och Charlie.
Idag kom Josse, Eveline och Carro kom på kaffe och med sig var hundarna. Sedan blev de en tur till rastgården med hundarna. Nöjd Atos befinner sig hos Josse, Håkan och Carro nu.
Nej nu ska jag återgå till samtalen och mina funderingar.
///Becca

Hemligheter

Kategori: Allmänt

Idag fick jag veta att på måndag börjar mina kurser som jag sökte i våras. Ska bli skönt att komma igång igen och vara ytterliggare ett steg närmre framtiden. Denna gång är det fyra kurser:
Företagsekonomi B
Entrepenörskap
Historia A
Geografi A
Jag är ytterst nöjd med mina kurser och ser fram emot nästa vecka. Nu börjar allt bli som det varit, allt återfår till det normala.
Mina älskade daghundar börjar trilla in en efter en. Så snart är allt igång igen.
La även idag ut annons på blocket för att ta emot fler hundar. Så det är bara att vänta och se hur det går.

Under kvällen brann även ett av hunddagiserna som finns i stan ned. Tankar går till dessa ägare till dagiset men även de drabbade hundar och ägare till hundarna. Hoppas det kommer upp en tillfällig lokal åt er.

Kan även berätta så pass mycket att jag sitter på en hemlighet, som om några veckor kommer visa sig hur det blir. Hihi Alla har vi hemligheter som vi inte direkt delar med oss. Men med tiden kommer det att visa sig:-)
///Becca

Härliga lördag!

Kategori: Allmänt

Igår spenderade jag två timmar mellan 16-18 med två av mina systrar nere på stan för att träffa våran plastsyster Malou som vi inte träffat på 10år. Det var helt underbart att sitta och prata med henne, så vi ska försöka ses snart igen. Dock blir det ju nästa gång hon kommer till Sverige. För hon bor på Irland nu:-)

Efter fikat körde jag hem Carro och var hem med bilen och hämtade Atos, för David skulle hämta upp oss hemma. Då vi skulle iväg och grillade skutberget med några. Tre timmar ute på skutberget med trevligt sällskap blev jag extremt frusen och trött och ville hem, dels för min skulle med även för Atos. Han fick panik direkt vi kom dit, då det satt några längre upp och firade Ramadam eller hur det stavas. Antagligen grillade dom lamm, dels märktes det på atos reaktion, men efter ett tag kom den lukten.
Men Atos hanterade allt fint, även när de kom andra hundar. Så då kände jag att tre timmar fick räcka och vi åkte hem.
Väl hemma i soffan från ingenstans började min hals värka. Tro det eller ej, men halsont det bara dyker upp med inga förvarningar.
Så det blev en kort myskväll. Åkte och köpte godis och sa hej till några vänner, sedan åkte vi hem. Jag åt typ tre godisbitar innan jag gick och la mig.

Idag har jag sovit, sovit och sovit. Vid tolv åkte vi till gamla flygfältet och kollade på 201meters körning.blev mesta prat och för min del blev det pratet med Daniel. Så kul att höra att hans mamma ska få hem en ny hund, blev riktigt glad för hennes skull:-)

Nu väntas de mat och sedan ska jag cykla bort till jobbet och jobba från 16-22. Efter jobbet ska jag hem till min två älsklingar:-D hihi ska även kolla om det finns lite jobbtider i veckan, fast kan bara jobba kvällar.

Kan även berätta för mina kära läsare att jag har funnit min ras, så nu väntar jag på svar från två bra uppfödare om de har några planerade valpkullar:-)
///Becca

Härliga lördag!

Kategori: Allmänt

Igår spenderade jag två timmar mellan 16-18 med två av mina systrar nere på stan för att träffa våran plastsyster Malou som vi inte träffat på 10år. Det var helt underbart att sitta och prata med henne, så vi ska försöka ses snart igen. Dock blir det ju nästa gång hon kommer till Sverige. För hon bor på Irland nu:-)

Efter fikat körde jag hem Carro och var hem med bilen och hämtade Atos, för David skulle hämta upp oss hemma. Då vi skulle iväg och grillade skutberget med några. Tre timmar ute på skutberget med trevligt sällskap blev jag extremt frusen och trött och ville hem, dels för min skulle med även för Atos. Han fick panik direkt vi kom dit, då det satt några längre upp och firade Ramadam eller hur det stavas. Antagligen grillade dom lamm, dels märktes det på atos reaktion, men efter ett tag kom den lukten.
Men Atos hanterade allt fint, även när de kom andra hundar. Så då kände jag att tre timmar fick räcka och vi åkte hem.
Väl hemma i soffan från ingenstans började min hals värka. Tro det eller ej, men halsont det bara dyker upp med inga förvarningar.
Så det blev en kort myskväll. Åkte och köpte godis och sa hej till några vänner, sedan åkte vi hem. Jag åt typ tre godisbitar innan jag gick och la mig.

Idag har jag sovit, sovit och sovit. Vid tolv åkte vi till gamla flygfältet och kollade på 201meters körning.blev mesta prat och för min del blev det pratet med Daniel. Så kul att höra att hans mamma ska få hem en ny hund, blev riktigt glad för hennes skull:-)

Nu väntas de mat och sedan ska jag cykla bort till jobbet och jobba från 16-22. Efter jobbet ska jag hem till min två älsklingar:-D hihi ska även kolla om det finns lite jobbtider i veckan, fast kan bara jobba kvällar.

Kan även berätta för mina kära läsare att jag har funnit min ras, så nu väntar jag på svar från två bra uppfödare om de har några planerade valpkullar:-)
///Becca

Soliga dagar

Kategori: Allmänt

Som ni kan misstänka så blev jag faktiskt ledsen när jag vaknade imorse och såg att de var varmt ute. Jag som har en desperat längtan efter vintern.
Men dagen blir i alla fall lite svalare ju mer timmarna går, vilket är skönt.
Har idag städat till Atos stora besvikelse. Visst han tycker inte i dammsugaren men han använder den som ett agillityhinder och sakerna runt om som hinder.
Mitt uppe i stor städandet kom
Eveline för en kaffe och sedan en längre promenad. Efter lite mer än en timmes promenad med både dragträning, balansövningar och bara runt vandrande så var vi hemma igen och igång med städandet.
Nu är det i alla fall klart och jag ska luta mig tillbaka i soffan med min bok och ett glas cola:-) hihi

Vad har ni för er en dag som denna?
///Becca

Beroende framkallande!

Kategori: Allmänt

Efter mitt sista inlägg igår så började jag läsa boken, dock i soffan. Kanske inte den smartaste idén, då jag fastnade i bokläsarvärlden. Jag har aldrig riktigt uppskatta den världen förens nu. Nu har jag funnit en författare som skriver riktigt bra böcker.
Men för att göra historien lite kortare, jag blev sittande i soffan med boken i högsta hugg till klockan 03:19?!?!
Strax över 100sidor och tio kapitel längre in i boken insåg jag att jag har lite mindre än 200sidor kvar av boken. Men jag tänker njuta sista delen av boken och sedan på börja nästa bok som Lucy Dillon skrivit.

Men det som faktiskt i natt verkligen blev en stor längtan efter är vintern. Vet inte om alla förstått det än, men jag älskar vintern. Det är den bästa och mysigaste årstiden. Visst alla årstider är mysiga och har som charm. Men det är något alldeles speciellt med vintern. Så när jag tittade ut genom fönstret blev jag riktigt besviken över att det inte små snöade över en vintergata.
Jag får väl helt enkelt vänta ett tag till på min älskade vinter tillsammans med mina böcker:-)
Atos älskar vintern lika mycket som jag, men det är nog för att våran första tid tillsammans var vintern och den vintern var speciellt:-)
Vilken årstid gillar ni mest? är ni Vår, sommar, höst eller vinter personer?
Om ni har djur, vilken årstiden tror du att ditt djur älskar?

Nu ska jag njuta av mina soppa, boken och tv i bakgrunden:-)
///Becca

Helgen som var

Kategori: Allmänt

Jag lovade ju faktiskt igår att jag skulle skriva om helgen, men mina tankar har varit på lite andra ställen. Dels har jag redan glömt mycket, då mitt minne av någon konstig anledning har försvunnit. Men i fredags var jag ut till Mia en svän och fick kaffe och var med henne och kollade på hus, sedan blev det fika hos Eveline för hon fyllde år på lördagen och sedan mat på vedugnen, som sedan avslutades med en liten snabbträff och prat med Carro. Lördagen var lite allt möjligt, promenader, handlande av present till Eveline, hon fick en sån bok som jag läser. Tänkte att hon skulle gilla den:-) Sedan blev de hem till henne på kvällen, dock ve jag egentligen för trött och skulle ha stannat hemma när Atos åkte hem. Men så blev de inte, ibland är det lätt att vara klok i efterhand. Men jag fick då i alla fall veta att Atos börjar acceptera cykeln och börjar dra framåt mer nu. Innan drog han åt sidan, men i lördags drog han framåt och i söndags när jag hämtade cykeln gjorde han samma sak. Super duktig var han! :-) så nu ska vi fortsätta så några gånger och sedan utöka avståndet. Fick lite tips på hur man kan gå tillväga för att lära drag, så dom tänkte jag testa. Atos är ju som sagt byggd för det och använder kroppen rätt. Så nu jävlar! :-D Söndagen var det lugnt, Eveline och Johannes var här och drack kaffe, sedan var david och jag och hämtade cyklarna passade på att dricka kaffe med Carro, som vi sedan tog med hem för att jag ville ta mes henne ut till Mia. Var hemma strax efter sju och ner myst i soffan vid åtta. Trötta som bara den och halv slumrade genom en film vars namn jag inte kommer ihåg. Haha Nej nu måste jag slita mig både från boken och bloggen, jag är egentligen såååå trött. Men vill rekommendera er att köpa och läsa boken av Lucy Dillon: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar. Såå otroligt bra, den är helt klart värd varenda sekund man spenderar i att läsa boken. Man till och med drygar på att läsa boken för att kunna njuta så mycket som möjligt. Den är för hundälskare och obotliga romantiker:-D ///Becca

Längtan för framtiden

Kategori:

Precis som många andra är längtan efter framtiden stor hos mig. Det har den alltid varit, när jag tänker så tänker jag inte där jag är nu. Utan jag är alltid några år före, vilket då gör mig ytterst frustrerad. Detta leder till att jag blir som ett åskmoln när jag inser att jag inte är där fram i framtiden nu. Men som min älskade sambo David säger till mig: "Rebecca du är bara 21år gammal. Du har tid på dig". Ja visst jag har tid på mig, men den tiden är för seg och det händer inget, enligt mig. När jag sedan tänker tillbaka har det hänt rätt mycket. Men jag kan ändå känna en stor frusteration över att vi vara där jag vill vara. 
Som idag, idag känner jag att jag borde göra allt jag vill. Alltså utbilda mig inom det jag vill, när jag går in på den hemsidan för att kolla upp priset igen och lite sånt, så ser jag att summan stigit med 2000kr.. Visst i mångas ögon är de dära 2000kronorna i mycket pengar. Men för en studerande som mig är dom det. Jag känner nu än en gång att den dära framtiden som jag vill ska vara nu, är ännu längre bort. För den framtiden är den med chansen till företaget jag VERKLIGEN vill ha. Den jag satsar så mycket på och undersöker marknaden här i stan och lokaler med mera. Men icke denna gång heller. 
 
Samma längtan efter just det företaget och det jobbet så har jag en sååån otroligt stor längtan efter hus och gård. Jag vill inte bo i stan, jag hatar verkligen att bo i stan. Jag är ingen stan människa, jag vill kunna gå ut på min gård och greja. Träna Atos och andra hundar, bygga upp allt det jag vill ha på en gård precis så jag vill ha det. Frusterationen över att vara "fast" i stan är nog den största av alla. Trivs inte och vill inte vara här, det är bara en jävla massa betong hus och asfalt över allt. Kanske en kvadratmeter skog och en halv kvadratmeter gräs.. Nej tack, det passar inte mig! Låt mig inflika att det inte heller passar Atos, han är en landet hund. Strosa runt lös på en gård och pyssla med det han vill. Samtidigt som träningen och motionen ligger runt hörnet. 
 
Så nu har jag varit klagande för idag. Tack för mig
///Becca

Inte vad man väntat sig

Kategori: Allmänt

Kan glatt meddela mina kära läsare att jag inte har öroninflamation. Utan att det onda i öronen hänger ihop med mitt gnagande av tänderna på nätterna(vissa nätter). Så jag var inne hos läkaren i 6minuter, betalade 200kr för detta. För att bli vidare skickad till en tandläkare. Men med en massa olika teorier som läkaren hade berättat för mig. Det sista han sa till mig var att risken var stor att mitt gnagande kommer från mina spänningar i nacken och min ansträngda axel/skuldra/nacke. Ne men självklart ska ridolyckan vara med inne och spöka. Med alla dessa teorier och den jobbigare av dom alla, att det kan komma från ridolyckan gick jag gråtandes till bilen, för att kunna sätta mig i lugnet i bilen och ringa till tandläkaren. Ringde dit och förklarade allt, hon jag pratade med bestämde sig för att hon ville rådgöra med en tandläkare innan hon kunde bok tid till vem jag skulle till. så hon skulle ringa upp mig idag eller imorgon. Men strax efter tre ringde dom upp och frågade om jag kunde komma på en gång. Då de hade fått återbud och ville att jag skulle komma direkt. Så jag skuttade bort och fick allt överstökat. Så nu har de slipat en tand som kan vara orsaken till mitt gnagande. Sedan lagade dom provisoriskt tanden jag har där lagningen gått sönder, vi bokade även in en tandundersökning för att sedan kunna fixa så jag får tandvårdsförsäkring, då ska även den provisoriska lagningen kollas upp(om inget händer innan) och då bestäms även när den provisoriska lagningen ska bytas ut mot den riktiga. Jag har funderat länge på om jag ska skaffa sån försäkring, men jag har inte riktigt vågat. Då jag känt att jag inte vill veta statusen på mina tänder efter alla tabletter jag vart tvungen att äta. Men de sa att mina tänder var väldigt fina. Nu när jag har lagat tanden och även fått veta att mina visdomständer är påväg(sakta) så känns en sådan försäkring helt klart värd pengarna. Jag tror jag kommer utnyttja den bra, plus på det så kommer jag ha koll påminna tänder och jag är ju lite av ett kontrollfreak, med både för och nackdelar. Låt mig även förklara varför jag grät. Det var ju inte längesedan jag skrev ett inlägg om min ridolyckan och hur jag känner för allt som hänt efter det. Jag trodde faktiskt att allt det var över, att dem olyckan inte kunde påverka mer än den gjort. Senast igår pratade David och jag om hur jag är, min kropp mår och hur jag ser på mycket efter mina år med smärtstillande. Jag kan inte förstå att min energi inte återfunnit sig ännu, då jag inte ätit tabletter sen början på december. Men av någon konstig anledning blir jag inte pigg.. Detta stör mig fruktansvärt mycket, det stör mig otroligt mycket att den dagen, minuterna allt skedde på kan förstöra så många minuter nu och minutrarna i framtiden. Så idag när läkaren sa så som han sa, så kände jag att de va droppen. Det är för mycket, det verkar ALDRIG bli bättre. När något känns bra, så kommer något annat. Min fråga är hur mycket kan en enda människa klara av innan den går under?! Fördelen för mig är att det finns några få som får en att orka, på första platsen är Baily och Atos. Men dom har alltid funnits där genom allt och inte dömt eller klagat eller satt något ord fel. David är självklart på första platsen också, men jag kan känna en hopplöshet och frustration för honom. Det finns inget han kan säga eller göra för att de ska bli bättre för mig. Han blir lika ledsen när jag är det och han är så otroligt förstående<3 Nej, nu ska jag sova. Har varit en lång och ytterst jobbig dag. Kommer vara hemma från jobb i två dagar nu. Då jag inte fick jobba. För att testa en teori till som handlar om stress och det snabbaste sättet var att se hur det blir om jag inte jobbar. Då en normal människa blir stressad när den ska sova, då den redan är inställd på morgondagens alla måsten både före och efter jobbet och även jobbet. Plus på de så var det lite mer om tanden som lagades som behövde ta de lugnt och vila med mera. Okar inte skriva allt de, är för trött. Natti på er! :-) ///Becca

Drygt!!!

Kategori: Allmänt

Kan börja med att ni får ett inlägg om helgen kanske senare idag, beror helt på hur jag mår. Men denna dag började med ont i öronen, grinade mig igenom 2/3 av en tekaka till frukost. Sedan cyklade jag iväg till jobbet för att äntligen få jobba lite. Klarade jobba från 7-8.30. Sedan fick jag gå hem och ringa läkaren. Som jag trodde skulle va lättare att få tag på nu när de gjort om telefonsystemet. Men ICKE! Först så ska man ta sig in i en telefonkö för att rådfråga och tidsboka. Efter 35minuter och 45 försök kom jag in i telefon kön. Låt mig då tillägga att jag vid mitt 32a försök kom in i telefonkön men då tappade min telefon nätet och la på. Så i någon minut där i väntan på att signalen skulle komma tillbaka och texten "Ingen service" skulle försvinna så var jag nära på att kasta telefonen långt ut på gatan och skicka gratis! Men kom i alla fall in i telefonkön igen, samma plats nr 21 och en vänta tid på 55min. Gången innan hade jag plats 21 och väntetid på 54min. Dock så tog den egentlige tiden 1timme och 23minuter. För att sedan prata i 2minuter och konstaterande att jag behöver komma in så de får kolla i öronen.. Är i alla fall nöjd över att få komma in idag och få det kollat, så kanske det onda försvinner och jag kan få återgå till det normala. Men för att inte somna(även fast jag behöver och borde vila/sova) har jag promenerat Atos, diskat de ynka glasen vi hade använt och nu är andra maskinen tvätt igång. Strax innan tolv kom David hem och någon minut efter kom Eveline hit. Lite trevligt med sällskap:-) När vi skulle dricka kaffe så ställer sig Atos framför tv och börjar hulka sig i försök till att spy, 3gånger. Men inget kom upp. Så vi har en till som mår dåligt här hemma. Men som nog de flesta av mina läsare redan vet, så känner en hund av sin förare och blir sympati sjuka med dom. För att summera detta så blir det inte många knop här idag. Vill bara bädda ner mig och bli frisk. Så jag slipper detta. Men som Carro påminde mig om att farmor alltid sa när vi var små, förut när vi pratade: man ska använda nässpray när man är förkyld, annars går de upp i öronen. Jag har varit vrång och enbart använt när jag ska sova, för jag tycker inte jag är så förkyld. Precis som att jag tycker inte jag är såå sjuk heller.. Men ja, det återstår att se vad de säger på Vårdcentralen. ///Becca

Så sant

Kategori: Bilder

Så sant!

Kategori: Bilder

Denna bild fann min tjejkompis Mia och alla säger precis som jag. Det är Atos upp idagen. Inte nog med art själva hunden på bilden är lik honom. Men texten är honom:-P

Huvudet dumt från kroppen lida..

Kategori: Iphone

Ja så sant som det kan bli. Tyckte jag mådde bättre idag, så jag tog mig en biltur till Eveline och tog en promenad tillsammans med henne och våra hundar. Blev även bjuden på kaffe och till sist mat. Ju längre tiden gick, ju sämre mådde jag.. Så jag fick ett snabbt svar på att jag inte mår så bra som jag tror. Så när jag kom hem blev de ner vändning i soffan framför tv och tillslut började mitt favorit program, So you think you can dance:-) man blir såååå jäkla lycklig av det, hela kroppen bara skriker av glädje och man rycks med. Oh jag bars ÄLSKAR det!! Har även idag legat i soffan och läst rätt mycket. Har gjort reklam för boken både till mamma och Eveline idag. Så nu ska vi se vem av dem som läser boken först. Hihi jag läser Lucy Dillon's Ensamma hjärtan och hemlösa hundar. Hittills får den tio av tio möjliga hjärtan. Under tiden jag läste fick jag två maskiner tvättade och tog även lite bilder på kläder jag aldrig använder och har använt 2gånger. Tänkte att jag ska sälja dom, det finns någon som kommer bära dom mer än mig. Tycker faktiskt lite synd om kläder som blir instängda i en låda eller i en garderob. Men har några fler som ska fotas imorgon( om jag orkar). Ska i alla fall göra annons på mina skolböcker från vårterminen. Måste få ut den annonsen nu, det är ju typ nu alla börjar köpa in böcker. Visserligen köper man senare också, men alltid bra att vara ute i tid. Nej, nu blir de krypa ner i sängen. Om jag orkar ta mig in dit. Just nu vill inte kroppen lyssna på mig.. Men det kommer den göra alldeles strax. Säger natti nu och hoppas på en bättre dag imorgon. ///Becca

Dumt

Kategori: Allmänt

Tog ut min seger över ryggen lite förtidigt igår... Har lika ont i dag som jag haft alla andra dagar. Skit kul, jag blir aldrig av med detta ju.. Orkar inte mera värk. Någon som kan byta med mig? När vi ändå är igång, så kan vill byta öron också? Idag vet jag inte vad de blir, mesta dela lugnt. Då jag fortfarande är sjuk, men känner att jag måste röra på mig idag mer. Känner mig rätt så utvilad, men nyser, hade feber i morse/förmiddagen och ont i öronen. Men det märks mest bara när man är ute och de blåser. Ska ring in min timrapport nu innan de blir ek dusch:-) ///Becca