justbeccca

Hjärnan checkad ut igår(tisdag)

Kategori: Iphone

Jag lovar att jag imorgon ska sätta mig och skriva hur operationen gick och allt som har med det att göra. 
Just nu är jag bara tacksam över att få ha mon bebis hemma, trots att hon är drogad och inte mycket till hund. Så njuter jag bara av hennes närvaro. 
Inlägget skrivs imorgon, då jag hoppas på att min hjärna checkar in igen. För som det är nu, så checkade det ut igår strax innan lunch när vi var hos veterinären. Jag blev bara tom och fattade i princip inget av vad de pratade om. Är så tacksam för att jag haft Josse med dessa dagar som har kunnat tagit in information. 
 


Som igår, ägaren till hunden som bet Akhela ringde mig och ville träffas 25-30min senare vid ett gym. Men jag kan bara säga så här, jag tror att han sa att vi skulle mötas utanför gymmet. Jag kom inte ihåg vad han sa när vi hade lagt på. Men vi träffades utanför gymmet. Så det blev ju bra. Men innan så kände jag en liten stress över att jag kom inte ihåg vad någon sa. Jag tappade själv det jag sa, även idag. Glömde lägga i växel, eller dra i handbromsen när jag skulle parkera, fick panik över att min plånbok kanske inte låg mellan stolarna fram, när jag la den i baksätet.. Glömde bort att svara på sms, eller ringa. Glömde bort att Atos kurs var det avslut på idag, höll på att missa den.. Slutade med att hon på Apoteket skrev på en av Akhelas mediciner att den ska stå i kylen. För hon såg hur frånvarande jag var. 

Ja två helt otroligt vimsiga dagar, som jag imorgon hoppas är över. Jag är i behov av mitt "kontrollbehov" just nu. För att ha ordning och reda på allt. Hinna allt som ska hinnas. 


Men något som jag är nöjd över är att jag i söndags fick en ny dammsugare, dock bara en tillfällig. Då vi betalade bara 100kr för den. Den är ny, direkt från butik, men i den butiken hade David såna där poäng pengar, eller vad man nu säger. Så summan blev bara 100kr. Denna är nu för att den gamla är verkligen inne på sista versen och vi ville inte stå där utan dammsugare och i stort behov av att dammsuga. David är som sagt egentligen allergisk och Atos fäller inför vintern nu. Så vi dammsugare varannan dag här hemma. Så en fullt fungerade dammsugare är super viktigt! 

Så nu har jag vimsat på här igen, god natt! Hör imorgon utvilade och förhoppningsvis i bättre skick.
///Becca 

De tre största veterinärstationerna är imorgon besökta av oss!

Kategori: Hundar

Igår råkade Akhela ut för en liten för skarp tillsägning av en tik i rastgården. Men då syntes eller kändes inte så mycket mer än rivmärkena på huvudet. 
Men under eftermiddagen och kvällen svullnade halsen upp, så vi kände igenom henne ordentligt och upptäckte att hon var konstig på ena undre käkbenet. 
Vi bestämde oss att har inte svullnaden lagt imorgon(idag) så skulle vi ringa veterinären. Självklart hade det inte det, men svullnaden har flyttat sig upp och låg nu över käken.
David ringde veterinären och 40min senare så hade vi en tid. 2timmar spenderades med undersökningar och röntgen. 
Akhelas käkben är av!! Herregud, det är av! Jag kan fortfarande inte fatta det. Känns så overkligt. Min lilla prinsessa är trasig :-( 
Men efter 40min väntetid på direktregleringen så kunde vi åka hem, i väntan på telefonsamtal från veterinären angående eventuell operation. 
Då det inte fanns någon ortoped inne och den kommer inte förens nästa vecka, så skickades hennes bilder till Färjestads djursjukhus och där fanns ulvsbys ortoped, som jag bara hört bra om. 
Samtalet kom, från både Ulvsby och Solstaden. 
Akhela ska in på operation imorgon klockan 8.00. Det är med väldigt blandade känslor jag lämnar in henne. Hatar att lämna in på operation. Jag är så otroligt rädd för det jag inte kan kontrollera med mina djur. 


Samtalet med Solstaden gick snabbt, fick veta att hon skulle opereras, av vem och vad vi skulle köpa. Så lillan går runt med munkorg, för att hålla frakturen på plats och en tratt. Hon hatar oss just nu kan jag meddela er. 
Men allt för att min prinsessa ska bli hel och frisk igen <3 


///Becca

Fredag, dagen innan helg!

Kategori: Iphone

Har jobbat nu på förmiddagen, så jag passade på igen som vanligt på fredagar att ensamhetsträna Akhela. Självklart är ju Atos hemma med henne. Blev mycket förvånad när jag kom hem och kikade igenom filmen som spelades in när jag tränade henne. Hon har på 3H och 30min låtit sammanlagt 6min! Mami är sååååå stolt över henne!!! :-D 

Nu har jag två super trötta vovvar här hemma, ska ta och krypa ner en sväng i sängen och vila. Sedan ska vi ta en skogpromenad :-) 
Sedan är det dags för plugg igen. Har verkligen noll lust med det, men ibland så måste man. 
Ni som har lika fint väder som vi har, tycker jag ska gå ut och njuta av det fina höstvädret. Ta en promenad och avsluta med en fika. Super mysigt!! :-D 

///Becca 

Inköpsplaner

Kategori: Hundar

Spenderar just nu många timmar framför datorn, dels för att jag studerar men även inför alla inköpsplaner. Tro inte att de har med något annat än hund att göra. 
Först på listan står:
Jaktradio
En viss spray
En ny refelxväst till Atos
Ett täcke till Akhela
 
Sedan har vi den vanliga listan:
Två specifika böcker
Ny sele till Akhela
Nytt halsband och koppel till Akhela
Aktiveringsboll(en till)
Två nya sängar
Ny reflexväst till Akhela
Lite mer träningstillbehör 
osv
En otroligt bra bok jag läser just nu, fick låna den av några på klickerkursen. Kan starkt rekommendera denna!
 
Den vanliga listan kan bli lång om jag fortsätter skriva på den nu. Men den vanliga listan är alltså inte lika viktig som den första listan. Den första är det mer bråttom med än den vanliga listan. 
 
Tror jag funnit jaktradion med tillbehör, det enda som är nu är att den ska beställas hem och så. Men ska prata med pappa senare idag igen om detta. Det är inte liksom bara att trycka på köp och hoppas på det bästa. Lite mer invecklat än så är det. Jaktlaget använder sig av två olika märken och dessa två vet de funkar i denna skog, så det är väl smart om jag håller mig inom den ramen också. Ganska töligt att köpa något för några tusen och så funkar det inte när de ska användas. Ne, jag chansar inte denna gången i alla fall. 
 
Har även en ide på hur Atos reflexväst ska se ut, så nu letar jag efter en sådan. Jag vill inte bara köpa första bästa, utan det krävs mer eftertanke i allt. Rätt ska vara rätt. 
Sprayen som ska köpas är för min och Atos skull. Den kommer införskaffas och förhoppningsvis aldrig användas.
 
Lite obehagligt är det att vargen som attackerade Kvigan på Tranheims gård i Lördags, har synts till i området där vi ska jaga och där vi även är och spårar. Inte kontisgt att hundarna betede sig konstigt i lördags. Andra djur, hästar och hundar har betett sig konstigt denna veckan och i söndags syntes vargen till i området. Så det är lite obehagligt. 
Nog för att man tänker mycket på varg och vildsvin de senaste åren bara för att de blivit så närgångna och finns så nära inpå. Man måste försöka släppa lite på den delen för att kunna njuta av livet och hundägarskapet! 
 
///Becca

Jaktmötet och skotträning

Kategori: Hundar

Igår var det saga för det första jaktmötet med pappas lag, som Atos tillhör. Fick träffa en del av jägarna, vissa har jag redan träffat tidigare. Alla var dock inte med igår, men de kommer på möter den 13/10, dagen innan jakten är. 
Fick veta en del viktiga saker och fick även känna på stämningen bland männen. Hehe 
Jag tycker dom är ganska så roliga och det är en skön stämning. 


När mötet var över så åkte pappa och jag med två ner till grusgropen och medan dom sköt in sina gevär så skottränade jag Atos med de riktiga skottljuden. Det är allt en väldigt skillnad på startskottet och gevärskott. Efter fem skott så somnade Atos. Så det var ingen big deal. Hehe 
Bara han fick veta vart skotten träffade så var han nöjd. 


Kan säga att jag se grymt nöjd med Atos igår, både på mötet och på skotträning. Han visade sig från sin bästa sida och jag fick mycket beröm på mötet för att han var så lugn. Att han bara kunna finna sig i en ny situation och lägga sig ner och bara njuta. 

När vi kom hem så åkte David ut till sin mor och jobbade, jag fick besök av Alexandra. Vi drack kaffe, hon fick titta på när jag diskade och fixade hundmaten. 
Sedan fick hon se lite klicker träning med Atos och Akhela med Apportblocket :-D mami var väldigt nöjd med sina vovvar igår :-) 
Fick även en kantarellsmörgås igår, plockade i lördags under spårningen :-) 

Nu är det mer mys time med bebisarna här hemma till duck dynasty på nian. Tycker det programmet är fruktansvärt underhållande :-P hehe 



///Becca

Apportträning med klicker

Kategori: Hundar

Ja som ni vet har ju jag i uppgift på klickercirkeln att lära Atos och Akhela apport. 
Idag skedde något jag faktiskt trott varit omöjligt. Atos tog apporten i munnen!! :-D 3minuters träning och han tog den om och om igen i munnen!! Vilken duktig hund jag har. Han är full av överraskningar. Hihi 

Akhela vet jag tar utan problem, hon ska bara inte gnaga på den. Vilket jag har sett tendenser till att hon vill göra. Men det kliar även i hennes tänder, så det är väl inte så konstigt. Men det beteendet ska bort, innan det ens finns. 


Men jag är så stolt över Atos, att han kunde något som han faktiskt inte alla velat göra så länge och han tyckte det var roligt också. Jag är sååå nöjd med mina två sötnosar. 


Älskar att vara hundägare, man slutar aldrig att överraskas :-D 

///Becca 

Onsdag och med det..

Kategori: Allmänt

Menas det att det var klickercirkeln idag igen. Alltid lika roligt på klubben med alla goa deltagare. 
Idag var hela gruppen med och det var riktigt roligt att se alls framsteg med hundarna. 
Idag på börjades "hålla fast" med både Akhela och Atos. Vi hade även klick tävling och jag vann!! :-D haha Det enda negativa är att jag ska slå antalet klickningar nästa vecka.. Men det ska vi försöka med ;-) hihi  


Annars är jag fortfarande dålig och hundarna har det grymt tråkigt om dagarna med mig. Ska försöka träna lite imorgon med dom. Det lilla klickandet idag har kört slut på dom. Vilket jag vet att klickträningen inte tar så mycket energi från mig. Så jag blir inte helt slutkörd, inte som idag i alla fall. Men idag har jag även kört bil, vilket jag inte gjort sedan i fredags. Så det är väl inte så konstigt. 

Har även målat ena låset till grinden så vi kan skilja nycklarna åt som krävs till båda låsen. Så nu är ena röd och över nycklarna till detta lås är rött. Mycket fint! :-) 


Nu ska jag titta på ett avsnitt av PLL innan natten. Ska precis börja på säsong 4 nu. Så med detta menas det att snart måste jag finna en ny serie :-P haha

///Becca 

PLL

Kategori: Iphone

Jag har totalt fastnat i serien Pretty Little Liars. Så när jag hade sett alla avsnitt av säsong 1, 2 och de två första på säsong 3, letade jag upp resterande som går i USA. Så nu har jag snart sett klart säsong 3 och ska börja med 4an ;-) 

Detta kommer sig av att jag är sjuk och varit det sedan i fredags. Så jag har spenderat i princip 5dagar i soffan med att titta på tv, sova, äta, gå någon enstaka promenad(igår och idag alla under tiden David jobbar). 

Hundarna är måttligt roade av det lugn som finner sig i hemmet. Så Akhela har hittat på mycket hyss de senaste dagarna. Man glömmer lätt bort vad valpar kan hitta på. Så som att dra loss väven i sovrummet vis deras sängar... 
Men sånt går att fixa ;-) nu funderar vi på en fondvägg i sovrummet. Så allt ont har något gott med. 
Märktes även i skogen idag hur mycket energi hundarna har. De sprang som två idioter och hade super kul. Medan matte stod eller satt och kollade på. 


Nu är det ett avsnitt till som gäller. Ville bara kika in och berätta att vi lever :-) 
///Becca 

I keep my promises, I'm fighting for you

Kategori: Allmänt

You're not alone
I'll listen till your tears give out
You're safe and sound, I swear that I won't let you down
What's hurting you I, I feel it too
I mean it when I say
When you cry, I cry

Klickercirkeln

Kategori: Iphone

Idag var det dags för klickercirkeln. Den är ju egentligen för Atos. Men Akhela får att hänga på och lära sig ett och annat.
Det som faktiskt är värst är att lära henne "stå" utställnings stå. Snacka om en total förvirrad hund, eller nej inte förvirrad. Hon klarar bara helt enkelt inte av att stå! Vilket gör att det kryper inom hela mig. Jag blir så jävla arg på henne, för jag vet att hon kan. Hon står super snyggt på eget bevåg, men inte när jag vill klicka henne. Även om jag har med mig den förbannade jävla klickern och väntar in henne. Nej, för då ställer hon sig inte. Men när den inte är med, ja då står hon super snyggt...

Men annars har kursen gått super bra, jag bara älskar att åka dit och prata hundar, träning och se när andra tränar.
Älskar även läxorna vi får. Vi fick en vanlig, som handlar om kontakt. Sedan fick vi det vi vill lära våra hundar. Alla fick olika, jag vill lära Atos apport. Så då fick jag läxa med hem om "håll fast" och "apport". Detta är alltså klickerinstruktioner som heter så.
Kan knappt hålla mig tills imorgon.
Jag hoppas så att paketet från hundkompaniet kommer imorgon.
Skrev till dom förut och frågade hur de hade tänkt kompensera för förseningen av paketet. De valde att försena paketet för de inte hade fått in leveransen av selen jag beställde till Atos. Men de frågade inte mig, eller om de kunde skicka den lite senare. Utan de valde själva att försena min leverans... Ganska bitter på dom! Hittills står hundkompaniet inte högt på min lista.. Snabba och enkla leveranser ska det vara. De ska även kontakta en vid problem. Jag handlade för fan för 1600kr..

Hur som helst, så ska jag börja imorgon med läxan på Atos :-) yeay!! :-)
///Becca

Att avvakta är det värsta som finns

Kategori:

Igår morse väckte Atos mig i panik och behövde ut, då hans mage rasat under natten och var super dålig i magen hela dagen igår. 
På eftermiddagen på promenaden mellan tre och fyra så börjar han bajsa blod. Helvete tänkte jag och i panik ringde David och pratade. Vi pratade om vad hundarna fått de senaste dagarna och kom fram till att han inte fått något ovanligt alls. 
Men vi skulle avvakta till idag och se hur han såg ut, då Atos inte alls var sämre i skick, alltså han var pigg och glad. Sprang runt i skogen och lekte med Akhela. Han fick kokt torskfilé och ris till mat igår och idag. 
Idag är magen normal igen(ialla fall hittils). Antagligen har han reagerat på något han fått och som vanligt fått en allergiskreaktion. Vi tror att det är bacon som han reagerat på, vilket är mycket underligt då han ätit det tidigare och aldrig reagerat. 
Tempade honom flera gånger igår för att hålla koll på tempen, sist han bajsade blod så hade han en temp på 39,4 och hans normal temp är 38,2. Igår var den på 38,4. Så han hade inte någon feber i alla fall. 
 
Men just detta ordet som nästan alltid sägs från veterinärer är: Avvakta och jag hatar det ordet! Det finns inget värre än just de ordet. Varför ska jag avvkta när jag ser att min hund inte mår bra, varför ska jag lyssna på dig som egentligen bara vill tjäna en hög med pengar?! 
Hade jag fått bestämt igår så hade vi åkt in till veterinären och kollat honom noggrant. Bara för att vara säkra. Sist visste vi ju vad felet var. Men jag bestämde inte igår och tur var väl det. Annars hade det kostat 2000kr igen. 
Men nu är det bra igen, så nu slipper vi besöka veterinären vad det verkar som i alla fall :) 
 
Annars idag har gått åt till ensamhetsträning för Akhela och Atos. Medan jag satt utanför och pluggade. Idag gick det lite sämre, efter 40 min började hon låta och det var inte lite. Sedan gick de i intervaller. När hon hade varit tyst i 10min så gick jag in. Då var båda två helt överlyckliga, de låg dessutom och sov i soffan. hehe 
Igår gick ensamhetsträningen super bra med Akhela och idag var det ett steg bakåt. Men det är smällar man får ta. Jag är ännu mer envis än vad hon är. Så vi får väl se vem som vinner. Berättade i alla fall för grannarna att hon kommer vara själv fredag morgon i ungefär 2timmar och de förstod helt och hållet och är nu berädda på att det kan komma att låta. Ska nog faktiskt köpa en till aktiveringsboll tills dess. Då har hon dubbelt upp att greja med under tiden jag jobbar. Kanske kan hon vara tystare då. 
 
Nu sitter jag och väntar på att skypa med Carro, tror hon vill se min nya frisyr bättre än på kort :P hehe Blir inte så långt samtal idag, om en timme är det dags att åka till Atos klickerkurs :) hehe 
 
///Becca

Gårdagen till idag

Kategori:

Igår var verkligen en skit dag för mig, eller ja, för Akhela mer. Hon gjorde verkligen igår så att mitt tålamod försvann. Lydnad och utställningsträningen gick åt skogen, antagligen för att jag inte hade tålamod med henne. Så efter träningen tröst åt jag godis och drack lite dricka, för att sedan krypa ner under täcket i soffan och myste med Akhela. 
Senare på kvällen åkte jag och träffade Svärdis, Josse och Alex. Slutade med att Alex och jag stod som vanligt på hennes parkering och pratade i någon timme. Denna gången om rädslor, skräckfilmer och äckliga djur t.ex. hajar, ormar, krockodiler osv. 
 
 
 
Dag idag har däremot varit bättre, trotts att hon har dragit loss väv från väggen i sovrummet och även bitit hål på sin säng. Detta skedde medan jag satt i vardagsrummet och pluggade... Blev ganska så missnöjd på henne, men hon kompenserade detta med ensamhetsträningen som gick super bra! En timme var dom ensamma, medan jag satt utanför här hemma, pluggade, drack kaffe och pratade med grannen. Hon pep i några sekunder när grannbarnen kom hem. De som bor ovanpå oss. Annars helt tyst! En mycket nöjd matte :D 
Nu ligger lillan i mitt knä här i i köket och sover medan jag skriver här lite snabbt. Vi väntar på att Alex ska bli klar så ska vi gå på promenad i skogen :) 
 
 
 
Ska försöka göra klart ett av mina arbeten idag också, sedan är det klipptid halv sju och efter det är det lydnadsträning med Svärdis som gäller. 
 
 
Hoppas ni alla har lika fint väder som vi har, dock vill jag känna höstluften mer idag. Det blev liksom lite för varmt för att vara höst idag. Men det gör väl inget, då kommer hösten tillbaka en annan dag :D hihi
 
///Becca

Kidnappad för att åka på grusvägar

Kategori: Iphone

Åkte med Josse och Alex för att köpa cigg, tio över elva. Slutade med att vi åker runt in på massa olika små grusvägar och skrämmer skiter ur varandra. Knackade på rutan bakom Josse som kör, så hon höll på att stryka med :-P hahaha

Plus på det så dumpa hon oss en sväng på Shell, hon skickade in oss för att handla och när vi står och betalar så drar hon från oss ;-) hahahahahaaaaa!!!

Jag hade egentligen tänkt åka med ner och handla och sedan åka hem och fortsätta mysa. Men spontanitet är bland det roligaste som finns :-D hihi
Nu ska vi in på nästa grusväg :-D

///Becca

Funderar och planerar framtiden

Kategori: Hundar

Jag kan erkänna, jag sitter redan nu(några veckor tillbaka) och funderar på nästa hundköp. Vill jag köpa en till weimaraner? Eller vill jag ha en annan ras? Ska jag vänta och se om Akhela kan få en kull i framtiden och spara då?
Pjha, jag fundera och planerar.
Skulle faktiskt kunna tänka mig en BC denna höst, från en specifik kull. Men tror inte det är läge för en till just exakt precis nu.

Men dundrar och planerar är alltid bra att göra. Precis som jag kikar runt redan nu på bra hanar och kommande kombinationer till Akhela. Haha ja, man ska ha framtidsplaner!! :-D kanske lite väl tidigt ute med min planering, men jag gillar sånt ;-)

Har ni några tips på en frisk och aktiv ras? I större storlek, alltså inga småpluttar.
Jag kikar redan på vissa raser, men jag tycker det alltid är roligt att få tips och kanske få upp ögonen för en ras man aldrig ens tänkt eller hört talas om. Hehe

///Becca