justbeccca

Foder tips tack!

Kategori: Hundar

Tack för alla tips igår :) Nu ska vi se vad som väljs, kom på att väljer jag Västerås får jag nog åka själv. Då David eventuellt ska på dop. Men då har i alla fall Atos en hundvakt :P haha
 
Nu till dagens problem. 
Ni alla vet ju att denna vinter/vår, sedan Januari har väldigt mycket hänt med Atos. Eller ja, vi har spenderat tid hos veterinären. 
Det jag verkligen märkt de senaste dagarna är hur liten han har blivit i kroppen. Han går nedåt i vikt och trots jag ökar maten så händer inget. Han har nästan dessutom sedan början på Januari inte kunnat träna normalt. Utan har fått enbart koppelpromenader och sprungit lös på helgerna(ensam) ute hos svärmor. Då han hade en muskelinflamation. 
Det nya är ju infektionen och inflamationen på hunden på kulorna, som nu gör att han inte riktigt går normalt. Men det är inte kostigt, han har ont i kulorna och antaglien gör det ont att stöta i dom när han går. Vilket det gör, då denna hanhund har STORA kulor. hehe 
Men mitt problem är ju att han minskar i vikt, ena medicinen ska göra honom mer hungrig och det känns inte som det. Jag har som sagt även ökat hans mat med nästan 100g per dag. Men det verkar inte heller hjälpa. Så nu går mina tankar till att byta foder. 
Som det är nu har vi Nordic SP+ färskfoder. 
Så min fråga är, har ni tips på bra foder? Jag kan själv kolla upp sammansättningarna, men har ni något ni är nöjda med? Nu vill jag inte ha tips på:
Nordic(Ökar inte i vikt)
VoH(Äter inte)
Iams(Tål inte)
Doggy(Äter inte)
Eukanuba(lamm och ris)
Sånt som säljs på Ica/Coop(tål inte, äter inte)
DÅ inget av dessa äter han. 
 
Så snälla tipsa mig om foder, för just nu står det still i mitt huvud och jag vet inte riktigt hur och vad jag ska göra. 
///Becca
 

Utställningar under våren

Kategori: Hundar

Nu är Akhela anmäld till två inofficiella utställningar under våren, ena är den 23 Mars här i stan och den andra är den 24 maj i Molkom. 
Där i emellan tänkte jag klämma in i april officiell utställning, vilket då betyder att vi har två alternativ eller ja tre. Men jag har inga planer på att åka till Sundsvall, lite långt.
Så den första är den 19-20 April i Stockholm, i Kista mässan. Anmälan går som tur är ut den 26 mars, så jag kan ju kolla hur vi står i träningen. 
Den andra utställningen är den 26-27 April i Västerås. Där anmälan går ut den 31/1, så även där hinner jag ju ställa ut i mars innan. Men nu är frågan, vilken ska man välja? En internationell eller bara en nationell? 
Vilken hade du valt?
Jag bor ju nu då också i Karlstad, vilket betyder cirka 30 mil till stockholm och cirka 20 mil till Västerås. 
Ska man göra bäst i att sova på hotell eller något sådant innan en sådan utsällning? Menar sist jag ställde ut var jag ju i Falkenberg, där jag sov hos mamma och Carro den helgen. 
 
Jag vill även gärna ha tips på bra storlekar och märken på en utställningsbur till Akhela. Hon kommer max bli 65cm i mankhöjd. Jag använder ju inte bur, inte ens i bilen. Utan där har ju vu grinar och avdelare. Så när det kommer till detta med bur är det en vetenskap för mig. 
 
Dela väldigt gärna med er av era erfarenheter och tips, det skulle jag uppskatta väldigt mycket :)
 
 
///Becca

Planera är ett måste

Kategori: Iphone

Just nu befinner jag mig i ett sådant där tillstånd där allt måste planeras, i tid och nåde den som ändrar på planerna! 

Nej, men jag ogillar större överraskningar. Men inte om David skulle komma hem och säga att han köpt ett hus! Eller lite, för jag vet ju inte vad jag tycker om det. Haha!! 
Men just nu så är det något hundigt inplanerat minst en gång varje månad fram till maj. 
Först är den inofficiella utställning(23) här i stan i mars. 
Sedan i början april(5) är det mentaltestet.
I maj(4) är det en lydnadsdags kurs för Pia Albinsson. 
Dessutom funderar jag på att ställa ut Akhela på en officiell utställning i Kista den 18-19 april. 
Ally planeras noggrant och tränas noggrant, allt ska balanseras och stundvis känns det som tiden inte räcker till. 

Idag var det årsmöte på klubben, väldigt trevligt och kul att höra hur året varit. Även vad planerna är för 2014. Jag tror detta kommer bli toppen :-) 
Jag blev även i vald i styrelsen som Ledamot, så det ska bli ännu roligare att få vara en större del av klubben, hade varit ännu roligare om jag hade kunnat utbilda mig till någon form av instruktör och kunna bidra mer på det sättet. 
Men det kommer någon gång det med, denna termin är fokuset att bli klar med gymnasie kurserna och planera hösten, vem vet det kanske finns något sådant med räknat då. 

Nu över till Atos, som igår(tisdag) besökte sitt favorit ställe: veterinären. Då han under helgen slickat bort hund på sin pung och planen var att ringaoch  boka tid i måndags för kastrering, men icke! 
Väl inne hos veterinären konstaterades det snabbt att Atos har en kraftig infektion och en kraftig inflammation i hunden på pungen och att vi var både duktiga och hade tur att vi upptäckte det tidigt, då detta lätt klättrar högre upp, så som in i kulorna och upp i prostatan. Så nu äter Atos kortison i 13dagar och antiinflammatoriskt i 12 dagar. Om cirka 14 dagar ska vi på återbesök, den 11/3 klockan 13.30 och då kan vi eventuellt boka kastrerings tid. Så kort sagt vet Atos hur man behåller sina bollar i minst 14 dagar extra ;-) hahaha!! 
Det sköna nu är att han både äter och kan sova i lugn och ro. Det har han inte gjort på hela helgen och måndagen. Så det märks att både medicin och tratt hjälper. 

Jag ska skriva något bättre snart igen, men jag känner att tiden inte riktigt finns just nu. Har några saker jag vill skriva om, men som sagt, tid krävs då. 
Dock måste jag berätta för er om ett bra ställe att shoppa på, Teba.se beställde där igår två nya matskålar till Akhela. Och två leksaker(man måste handla för minst 250kr hos dom. Men noggrannheten de har vid leverans, i första mailet står det att om man inte hör någon inom 2 dagar ska man höra av sig till dom, och i andra mail står det att om inte leveransen kommit fram inom 4 dagar ska man höra av sig till dom. De tackar för att man beställt hos dom med ägarens namn och företaget. Jag fick en underbar känsla och dessutom beställde jag igår vid lunch och fick leveransen i morse vid 09.00! :-) Så jah har verkligen inget att klaga på, plus på det var skålarna super bra. Inte identiska med Atos, men nästan så gott som :-) 

Nu är det natten, eller jag lite kvällsläsning. 
///Becca


Födelsedagsfirande, 25-årskalas, bröllop, träning, mys och helg

Kategori: Iphone

De senaste dagarna sedan jag skrev sist har innehållit mycket! 
Som rubriken lyder så har helgen enbart innehållit mer födelsedagsfirande av mig. Sedna på lördagen var det dags för systers 25-års kalas, som faktiskt var ett överraskningsbröllop. 
Sedan har helgen även innehållit långisar, promenader, handling, mys med familjen osv. 

Man kan helt enkelt säga en toppen helg! 
Imorgon är det dags för Atos att åka till veterinären igen. Han har uttryckt väldigt mycket kärlek till sina bollar under helgen så vi måste kolla upp de nu mera såren som är där. Då han slickat sig till sår och eftersom planen var att boka kastrering idag, så fick det bli råd frågningar och sedan en tid imorgon. Så får vi se vart det leder där ifrån. 

///Becca

Grattis till oss!

Kategori: Allmänt

För idag är det ingen vanlig dag! Idag är det min och mammas födelsedag, hurra, Hurra, hurra!! 

Dagen har spenderats i hundens tecken, precis så en perfekt födelsedag ska vara. Underbara två långa promenader i skogen på förmiddagen. Lunch träning på klubben i två timmar. Asfaltspår hemma direkt vi kom hem. 
Sedan har vi förberett för gästerna och hämtat mamma och Carro vid tåget. 
Helt enkelt perfekt! :-) 

Imorgon är det träning på 4H-gården, om matte kan gå vill säga. Har en rejäl träningsvärk i benen :-P 
På kvällen är det Clinic i Fotgående med Eva Brofäldt :-D Alltså ytterligare en dag i hundens tecken :-D

Min dag har som sagt varit toppen och jag kommer somna mycket nöjd efter denna dag. Tack för alla fina gratulationer både här och där :-)

///Becca 

Vårkänslor delux!

Kategori: Hundar

Idag har det verkligen varit fint väder ute. Helt underbart och när klockan blev 11.30 så var bilen påväg till klubben för träning med andra medlemmar. 
Kom hem halv fyra efter en dag ute i underbara solen :-) Man blir så lycklig, av sol och värme. Jag tycker verkligen om våren. Då solen skiner och värmen kommer smygandes. Det är alldeles lagomt för mig och vovvarna. 
Teäning, fika, prat och mera träning. Precis så dagar som dessa ska vara. 
Jag var sist i från klubben, utom en annan som åkte högre upp i skogen och la spår. Så jag passade på att träna stadga med Akhela. Håller på att plocka bort godiset i den och kör enbart med leksaken som belöning. Otroligt fint utveckling.
Innan de andra åkte så körde vi: 
Utställningsträning; både springa och stå.
Fotgående; Akhela skickar ju ut rumpan nu förtiden, så vi har liksom gått ned ett steg och mer eller mindre börjar om, men nu börjar hon även förstå att stannar vi så ska man sitta fot. 
Hantering; en av medlemmarna hjälpte mig med hanteringen av Akhela och hon har gjort sådana framsteg på mindre än en vecka! Stenen släpper mer och mer från axlarna. Underbart! 

Atos fick komma ut och träna lydnad när de andra hade åkt. Dela var ser löptik med. Men jag var inte säker på om han ens ville träna idag och om jag hade med hans godis. 
Självklart så ville ha det, efter att ha sett alla andra träna och matte hade med godiset! 
Så Atos fick Fotgående träning, just för att han inte riktigt kan lydnadsfotgående. Sedan lekte!!! Vi ute! Atos lekte med en leksak, ute!! 
När det har klart fick en sitt korta personspår, då det är barmark i nästen hela skogen. Han var super duktig och tyckte att spåret var för kort. Så tänkte jag ska lägga ett längre imorgon eller på onsdag. 

Nu är vi alla väldigt trötta här hemma. Vi har varit igång sedan 05:30 och vi brukar annars somna om i någon timme efter att ha kört David till tåget och tagit morgon promenaden. Men inte idag, idag har vi haft fullt upp. 

Hur har eran dag varit? Har ni haft sol och om ni har, tog du vara på den? 

///Becca

Mera snö

Kategori: Iphone

Och ingen är lyckligare än Akhela och Atos, men han är ute hos svärmor med David idag. Så inga bilder på honom. 













///Becca 

Veckan som gått

Kategori: Allmänt

Helgen som var spenderades precis som vanligt. David jobbade både lördag och söndag. Atos var med honom, men han var ganska så sur på David för att han inte varit hemma på hela veckan. På söndags eftermiddagen började Atos tina upp och känna glädje. 

På söndagen spenderade Akhela ocj jag några timmar på klubben med några medlemmar, där vi dela tog en promenad och även tränade koppelgång och följsamhet. Sedan var det bara lugn och ro resten av dagen. Promenader, handlande och sånt där. 

Måndagen kördes David till tåget, Alexandra till jobbet och en tidig morgon promenad med hundarna(ingen av dom var nöjda). 
Sedan var de full rulle här hemma, pluggande och grejandes. Hade tänkt kika på Nyhetsmorgon, men herregud vad allt ska handla om de där skit OS i ett skit land! Nej tack! Stöttar inte alls det denna gång, höll på att skicka ett svars ska till Tele2 när de skrev att jag fick mer datautrymme för OS. Tycker de kan sponsra något viktigare, som typ barncancer fonder eller något sådant! 
Men eftersom nyhets morgon suger just nu, så blev det träning med hundarna istället. Jag lägger mycket vikt i följsamhet hos Akhela. Atos fick söka, vilket han tycker är skit kul! :-) 
Måndagen gick och sedan var det tisdag. 

Tisdagen pluggades det, lång promenad, tränat ligg-kommande to h äntligen då förstod hon vad jag ville. Jag använder mig mest av shaping, och denna gång med just ligg gav det utdelning, innan har Akhela haft väldigt svårt för just ligg-delen. 
Kvällen spenderades på klubbens tisdagsträning. Denna gången var vi på Ikea parkeringen. Super kul! Och fick många bra tips och idéer. Akhela tränades på kontakt och följsamhet med störning. Men även på hantering, första steget av "okänd". 

Onsdagen så åkte vi till klubben på förmiddagen och tränade följsamhet där hon ska gå in på vänster sida. Lite svårtatt  se när hon hår perfekt själv, så Ulrika fick klicka varje gång hon var i rätt läge. 
Även då tränad vad hantering och Akhela visste precis vad det handlade om och att man får ju MÄNGDER med godis :-) Hon sökte även kontakt och blev hanterad av en helt okänd(medlem på klubben). 
Jag agerade även figurant åt denna medlem vid deras träning, Fap(fordons avlämningsplats). 
Efter träningen på onsdagen så åkte jag hem, gick över till grannen och hjälpte henne träna Fotgående, var ute ett bra tag. Sedan tog vi en kaffe innan det var dags för mig att byta om och åka och hämta Alexandra för en fika på bergvik :-) var hemma strax innan åtta och då blev det en varm dusch och sedan mer eller mindre sängen. Hade en sådan hemsk huvudvärk :-/ 

Torsdagen började redan 06.30, sedan var det full rulle. Morgon promenad, frukost, plugg, mail-kontakt med lärare, lek i rastgården vid 11.30 - 14.00. Pratade i telefon från 14.30 -16.00, jag vet att det är länge, men jag pratade med tre olika :-P 
Vid 15.00 fick jag veta att David var på väg hem, sjuk. Så när jag la på sista samtalet så stor städade jag, bäddade om och tvättade. Samtidigt som jah lagade mat och drack kaffe med Alexandra. Ibland är jag effektiv! :-P 


Idag är det alla hjärtans dag och alla gör denna dag till så stor. Jag förstår inte, gör ni inget för de ni älskar resten av året? Menar David och jag uppskattar och visar uppskattning många dagar om året, så behovet av en specifik förutom våran årsdag och halvårsdag behövs inte(känner vi). 
Men mysigt har vi, ger presenter och äter alltid smörgåstårta! <3 

Till veckan fyller jag och mamma först år på onsdag och då kommer även hon och Carro hit! :-) 
På torsdagen har David och jag 3,5år och detta firar jag med att lämna över mina hundar till mamma medan jag går på en Clinic i Fotgående för Eva Brofäldt med Isabella ;-) 
På lördagen är det 25års kalas och där emellan allt detta ska träning, plugg och livet hinnas med ;-) 


Längtar så tills nästa vecka! Men först ska jag njuta av en underbar helg med mina finaste och håller tummarna för att Alexandra vill titta på melodifestivalen med oss på lördag igen, vi har ju faktiskt tittar på alla tillsammans hittills :-) 

///Becca


Hemmet återställt

Kategori: Iphone

Hann inte skriva idag igen, för när jag skulle det fick jag veta att David satt på tåget hem. Så det var bara att börja städa, tvätta och bädda om. Jag har ju hundarna i sängen på veckorna när han ligger borta på jobb och det är så mysigt! :-) så när han kommer hem så måste jag bädda om så han inte får världens allergichock. 

Denna gång var Atos super glad att se David och har verkligen passat upp på honom. Kan även vara så för att David är sjuk och Atos är en otrolig människokännare.
När vi kom hem så åt vi och halv nio somnade alla fyra. David gick och la sig eftersom han inte mår bra och frös, jag själv var så fruktansvärt trött och frös(varit vaken sedan halv sju) så jag la mig också, tänkte en halv timme blir bra sömn. Ptf, vaknade 23. Blev en sista promenad och nu är det dags för sängen igen. 

Imorgon är det hundpromenad åt jobbet och sedan bara vara hemma :-) ska göra mig ett försök imorgon med att skriva. En del av inlägget är klart, så det borde hinnas ;-) 
///Becca

Imorgon

Kategori: Iphone

Okej jag får vara ärlig, jag orkar inte skriva idag heller. Fick en ovälkommen huvudvärk och har enbart varit inne i 30min på hela dagen idag. Så jag orkar verkligen inte skriva idag. 
Imorgon! Lovar, inget planerat då ;-) 
///Becca

Uppdatering kommer!

Kategori: Iphone

Jag har inte glömt bort er, har bara inte hunnit skriva än. Men håll i hatten imorgon(onsdag) kommer en uppdatering om de senaste dagarna ;-) 
Nu är det natten som gäller här, kommer en uppdatering under dagen imorgon ;-) 


///Becca 

5. Viktiga egenskaper när du väljer hund

Kategori: Hundar

Oj, här skiljer det sig markant mellan valen av både Atos och Akhela. 

När jag köpte Atos, så var jag ju egentligen första köparen på en kull huskys. Men ett möte med Atos och jag var såld. Visst jag ställde den första frågan: någon av valparna som visat vaktegenskaper? 
Den enda som hade gjort det var den jag verkligen inte tyckte om. Men när jag satte mig på huk, kom den lilla bumlingen uppkrypandes i mitt knä och jag var såld. 
Atos har alla egenskaper jag sökte hos den valpen. Han var vakt, han är självständig, lugn, tillgiven, motiverade när det gäller och en utom ordentlig spårhund! Underbar att ha med på springturer och finner sig i allt. 
Just vid köpet av Atos hade jag egentligen bara två egenskap jag sökte efter och det var vakt och aktiv hund. 



När jag köpte Akhela har så hade jag egenskaper jag sökte:
Aktiv 
Allround(vill som sagt hålla på med många olika grenar)
Lojal
Krävande 
Lugn
Eftersom Akhela köptes för att användas i tävling, så var dessa väldigt viktiga för mig. Speciellt aktiv och lojal. Allt jag ville ha, fick jag. Plus vakt! Inget jag vill ha, men skönt att veta att det finns krut i henne. 
Hon är en framåt och glad hund, med på allt(utom hantering av okända). 

När jag letade efter en valp(innan Akhela), så var det just dessa egenskaper jag gick på och fann tre raser som stämde bra med det jag ville ha och fann Akhelas kull som mest intressanta kombinationen under 2013. 

Skulle jag köpa en nu, så har jag samma kriterier, skulle även köpa en till weimis. Hade jag chansen skulle jag gärna köpa en till från samma kombination, för jag är grymt nöjd med Akhela. Även om det inte låter så stundvis. 
Sedan för mig är ju inte bara själva egenskaperna hos hunden som är viktig, utan jag analyserar uppfödaren när jag både skriver och pratar med den och mitt val med Akhelas uppfödare var så lätt, för hon gav mig de bästa svaren, hon ställde även frågor och hon är hur lätt som helat att kommunicera med och finna där dygnet runt. Hundarna växer upp på landet och har det hur skönt som helst. Så jag trivdes verkligen med valet av uppfödare. Kommer bli svårt för nästa att mäta sig med henne ;-) 
Hon gav Akhelas kull rätta verktygen för de egenskaper jag sökte efter och sånt är ytterst viktigt! 
Akhela första veckan hos oss

Akhela sista veckan hos uppfödaren 
///Becca


Torsdag

Kategori: Allmänt

I tisdags var jag till klubben med Akhela och där tränade vi med två medlemmar till, som även dom har valpar/unghundar(6 och 9 månader). 
Jag och en av medlemmarna fick lära oss av den andra uppletande rutan och snacka om att Akhela gillade att leta upp saker. MEN, hon glömde visst bort att komma med dom. Det var mer roligt att leta än att komma till mig med sakerna. Det var så fruktansvärt kul att titta på henne i rutan och hur hon arbetade. 
Så detta ska vi göra igen. Tänkte jag skulle försöka imorgon, om det hinns med. 
 
Annars har dessa dagar gått åt till att:
Städa
Tvätta
Laga mat
Plugga
Krossa två glas i en stor tavelram
Akhela pajade en kruka
Min telefon dummar sig
Dricka kaffe och fika
Prata i telefon
Besök av pappa
 
Ja ungefär så ser mina dagar ut, insprängt med promenader, långa och korta. Små träningspass med hundarna. 
Avslutar alltid dagen med att lägga mig i sängen och kolla på antingen en serie eller en film. I förr gårkollade jag på Expecting, dagen innan kollade jag på de tre näst senaste avsnitten av Pretty Little Liars och igår kollade jag på det senaste av den. 
 
Idag ska jag försöka hinna med en uppletande ruta med Akhela, sedan till rastgården och träffa Joz och Wilex, sedan plugga, sedan till klubben(om jag får veta tiden) så ska en medlem som inte känner Akhela hantera henne. Kolla munnen och känna på svansen och tillsist ska jag nog faktiskt bara ta det lugnt. Känns som alla dagar bara rusar iväg och man knappt hinner med. 
 
Vad ska ni göra idag?
///Becca

4. Hundsport/er du tränar?

Kategori: Hundar

Atos tränas i spår, vilt spår, personspår, drag, specialsök och ska börja rallylydnad. 
För honom är allt annat tråkigt. Atos är en väldigt svår motiverad hund och väldigt självständig. Därav passar spår honom. Han får göra sitt jobb, utan att jag kräver en massa av honom. Jag måste lita på honom och det trivs han bäst med. Sedan får han lära sig lite trix också, men det är bara lite sånt där kul saker. 
Han älskar just spårningen och speciellt viltspår. Men som det är just nu står allt still utan specialsöket. Där vi håller på att mata in liggmarkeringen på älg. Ja, ni läste rätt. Älg. Just för att han används i jakt på eftersök och även i drivning. Då vill jag när han är nära att han ska lägga sig ned, så jag lätt greppa honom i selen, medan skytten gör sitt jobb. I framtiden är det väl jag som ska göra det jobbet med. Men just nu vill jag hade det så här. Vi är minst i vägen då! Kanske också ska lägga till att Atos är bandhund och inte lös under jakt. Jag vill ha kontroll på honom även om det är han som gör allt jobb. 
 
Akhela där emot, hon tränas i tävligslydnad, i personspår, ska även hålla på med viltspår(testad en gång), sök, specialsök och framtiden ska hon testa på agillity och även rallylydnad. Jag vill kunna varva olika sporter så man inte bara matat på med en och sedan visar det sig att hon hade passat bättre till något annat. Hon tränas ju även i utställning, men det är väl ingen sport?! 
Men just nu är det mest lydnad, vardagslydnad(något hon verkligen inte riktigt förstått ibland) och utställning. Men om jag ska var helst ärlig, så står det rätt mycket still på träningsfronten med henne. Eller ja, vissa saker går skit bra, medan andra inte. Hon är inne i den där perioden som innehåller så många perioder. Ni vet, "va? nej jag förstår inte". Även om hon kunnat det sedan 10veckors ålder.. Eller så börjar hon med dumheter som att skicka ut rumpan och gå för långt fram i fotgående..
Men jag tänker inte ge mig, hon ska gå bra och fint igen! 
Akhela är ju köpt som tävlingshund och framtida avleshund(OM hon är frisk) och jag är helt ny inom tävlingslydnads delen, men jag har en skit bra bok, massor med info och en klubb med underbara medlemmar som hjälper till och jag har som sagt anmält akhela till en lydnadsdag med en super bra tränare. Såå kul :) Min tanke är: Alla måste vi börja någonstans. 

 
Något jag verkligen måste skirva med här är ju ändå det bästa träningsredskapet någonsin, KLICKERN! Jag tränar bara personspår, drag och viltspår utan klicker typ. Det är de enda jag tränar utan klicker. Annars är allt klickern med i ett hörn eller hela tiden. Jag har den även med mig ute på promenader, dels för att klicka bort beteenden, men även för att jag får infall att nu ska vi göra något kul. 
 
Vad tränar du för något med din hund? 
Vad har du för planer med din?
///Becca

Möte med andra hundar

Kategori: Hundar

Något jag verkligen inte förstår är detta med hundmöten. Där personen med två eller fler hundar ska flytta på sig för den med en hund. 
Innan Ollie eller Akhela kom in i vårt hem, flyttade alltid jag mig för dom med fler hundar än mig. Då jag har lättare att be min hund följa med mig, än personen med fler. Varför skulle jag vilja kanske skapa en konflikt med andra ägare ocj hundar? 
Ne, jag tror att jag aldrig kommer förstå det. 

Nu på våran promenad mötte jag just precis en sådan människa. Kvinnan hade en(!) rottis på sin vänstra sida och gick på högra sidan av gångvägen. Jag hade två hundar, en på var sin sida om mig och fickor högra sidan just för att jag hade gått hela gångvägen från början till slutet. 
Visst man ska enligt lydnads regler ha hund på vänster sida, även i trafiken. Men man ska absolut inte skrika till andra hundägare att de gör rätt, för de har sin hund på vänstra sidan, så du går flytta dig. 
Personen som skriker har ju ingen som helst aning om varför den andra ägaren har sina hundar på detta sätt, om det finns en anledning... 

Men jag flyttade på mig, trots att jag hade två hundar och det var glashalt! Så jag är helt enkelt bättre än henne. Svårare än så kan det inte vara, hon kan uppenbarligen inte kontrollera en hund. 

Hoppas jag inte möter henne igen. För nästa gång kommer jag explodera på henne. 
Jag lata kärring när jag gick förbi. Just för att hon fattade nog inte att hon faktiskt utsatte oss alla fem för något som kunde lika gärna ha gått käpprätt åt skogen. Tänk om jag hade halkat och tappat båda hundarna. Vad hade hon gjort då?! 
Och det jag störde mig mest på var hennes attityd! Man kan var trevlig, fråga om det år okej om andra ägaren flyttar på sig. 
 
Var bara tvungen att skriva av mig. Kände mig fruktansvärt irriterad, men jag hade i alla fall två snälla hundar som fint bara gick förbi. 

Nu ska vi packa oss in i bilen och åka till klubben och träna :-)
///Becca 

Gräsänka sedan en timme

Kategori: Allmänt

Så är man gräsänka sedan en timme tillbaka. Hittills har vi hunnit:
- Träna 
- Dansa runt i hela lägenheten i bara underkläderna 
- kört av vägen 

Eller ne, faktiskt inte. Hundarna och jag har varit på morgon promenaden, kört världens bästa Alexandra till jobbet och hunnit prata. Hundarna har ätit frukost, röjt här hemma och nu sover dom. 
Så vi har ändå inte hunnit mycket. 
Däremot så hade vi en hare framför oss precis när vi svängde upp till oss. Så vi hade ju lika gärna kunnat köra av vägen. 
Denna gången när haren var framme så var Atos tysta. Vet inte vad som hände, han har hittills blivit helt koko när han sett en hare de senaste gångerna. Så han måste ha varit väldigt trött idag! 😂 

Idag ska vi städa här hemma. Sedan träna, ta en lagom långis. Akhela har fått två i helgen och växer ju så man får passa sig. En bra balans är viktigt! 
Åka och handla mer glukosamin, deras tar slut ikväll. Vi ska även påbörja planeringen av hundarnas schema, ska göra om nu när jag är själv på veckorna. Då har jag liksom ingen mer att anpassa mig till och ta hänsyn till här hemma. 

Hoppas även på att bli klar med en till kurs idag. Blev ju klar med en samma vecka den startade 😁

Hur blir eran vecka? 
Om någon av mina läsare har en sambo som jobbar borta på veckorna, kan ni inte kommentera hur eran träning ser ut. Lägger ni ner mest tid på veckorna, för att kunna umgås under helgerna? Eller har eran sambo eget intresse? 

///Becca 

Planer, omställning och tack :-)

Kategori: Iphone

Denna våren så ska Akhela på mentaltest i april(5) med uppfödaren. Hon var så snäll och lät oss komma månaden innan vi egentligen skulle varit, då det riktiga mentaltestet vi skulle varit på krockade med Davids kusins bröllop. 
Men de gör inget, för dagen efter bröllopet (4maj) så ska Akhela och jag på en heldag för Pia Albinsson med lydnad/brukslydnad. 

Jag försöker över övertala husse att låta oss åka på utställning i Strängnäs den 8 mars, men han är inte helt övertygad på detta. 
Men jag hoppas vi får, kanske går att muta honom på något sätt. Typ mer garagetimmar 😂 

Atos funderar på att gå rallylydnada kurs nybörjare på klubben. Kan ju vara lite kul att träna något mer med den där Herren än enbart spår och drag(trots att han är nöjd med det). 
Märks på honom att han vill lite mer just nu än innan. Speciellt innan Akhela kom in i bilden. Men även efter medicineringen så verkar han gladare igen. 
Speciellt glad blev båda hundarna i fredags när David kom hem med deras nya bädd till hallen/vardagsrummet, som visade sig vara skit stor! 98x78cm. 
Båda hundarna får plats i den. Till och med jag får plats i den och den är skön 😊 

Denna kommande veckan är en omställningsvecka. David börjar jobba i Göteborg från och med måndag och kommer enbart hem på helgerna. 
Så hundarna och jag är själva fem dagar i veckan, vilket ger mig en fördel. Men även en nackdel. Men hur som helat så är det ändå plugg hela veckan, städa, planera, träna, lägga schema, träna på klubben och fika som är bestämt denna vecka :-) det som är skönt är att jag har bil hela dagarna långa och kan åka iväg och gå någon annanstans eller träna på dagarna eller ja vad som helst. 
Jag har även fördelen att jag studerar distans, vilket gör att när David får lägenhet i Göteborg, så kan jag och vovvarna åka ner en vecka. Om nu hundarna är välkomna, men Davids chef ville att de skulle vara det. Så jag antar att de försöker hitta något sådant ställe. 

Måste även tacka för era gulliga kommentarer. 
Det blir ingen släde nu, utan jag väntar med just släde delen tills nästa vinter och kör på kickbike i år :-) 

///Becca