justbeccca

Vårkänslor delux!

Kategori: Hundar

Idag har det verkligen varit fint väder ute. Helt underbart och när klockan blev 11.30 så var bilen påväg till klubben för träning med andra medlemmar. 
Kom hem halv fyra efter en dag ute i underbara solen :-) Man blir så lycklig, av sol och värme. Jag tycker verkligen om våren. Då solen skiner och värmen kommer smygandes. Det är alldeles lagomt för mig och vovvarna. 
Teäning, fika, prat och mera träning. Precis så dagar som dessa ska vara. 
Jag var sist i från klubben, utom en annan som åkte högre upp i skogen och la spår. Så jag passade på att träna stadga med Akhela. Håller på att plocka bort godiset i den och kör enbart med leksaken som belöning. Otroligt fint utveckling.
Innan de andra åkte så körde vi: 
Utställningsträning; både springa och stå.
Fotgående; Akhela skickar ju ut rumpan nu förtiden, så vi har liksom gått ned ett steg och mer eller mindre börjar om, men nu börjar hon även förstå att stannar vi så ska man sitta fot. 
Hantering; en av medlemmarna hjälpte mig med hanteringen av Akhela och hon har gjort sådana framsteg på mindre än en vecka! Stenen släpper mer och mer från axlarna. Underbart! 

Atos fick komma ut och träna lydnad när de andra hade åkt. Dela var ser löptik med. Men jag var inte säker på om han ens ville träna idag och om jag hade med hans godis. 
Självklart så ville ha det, efter att ha sett alla andra träna och matte hade med godiset! 
Så Atos fick Fotgående träning, just för att han inte riktigt kan lydnadsfotgående. Sedan lekte!!! Vi ute! Atos lekte med en leksak, ute!! 
När det har klart fick en sitt korta personspår, då det är barmark i nästen hela skogen. Han var super duktig och tyckte att spåret var för kort. Så tänkte jag ska lägga ett längre imorgon eller på onsdag. 

Nu är vi alla väldigt trötta här hemma. Vi har varit igång sedan 05:30 och vi brukar annars somna om i någon timme efter att ha kört David till tåget och tagit morgon promenaden. Men inte idag, idag har vi haft fullt upp. 

Hur har eran dag varit? Har ni haft sol och om ni har, tog du vara på den? 

///Becca

Kommentarer


Kommentera inlägget här: