justbeccca

Operationstid

Kategori: Allmänt

Dagen började med morgon mys i soffan med min lilla sötnos och en kissrunda. Sen blev de iväg och hämta Texas, Alexandra och David för en promenad med Emil och Texas.
Sen en sväng förbi biblioteket på universitetet. Efter se blev en en promenad med Casper.

Efter caper rundan åkte vi hem till mig och min David för kaffe med honom och samtidigt då ringde Atos veterinär och berättade att blodproven va bra och att hans operationstid är på måndag den 6feb. Då ska han lämnas in 8:00 hos veterinären. Får hämta honom vid fyra-fem någon gång. Då operationen är på förmiddagen, vill de ha några timmar på sig att se att de inte blöder i halsen och sånt. Så nu hoppas vi de kommer gå bra. Jag vet ju att jag kommer va nervös i alla fall hela dagen.
Men från och med söndag kl 18.00 får han inte äta och vid 21:00 ska vattnet tas bort från honom.

En kaffe hos oss och en massa prat åkte vi upp till Alexandra och David för mer prat, lite mat och dricka;-)
Vid tio i åtta kom Mia och Daniel dit. Då de hade fått igång Mias bil igen och passade på att ta en kaffe med oss och mera prat. Väldigt trevligt måste jag säga:-)

Nu är magen mätt och kroppen duschad. Ögonen går i kors och jag längtar efter sängen som står på andra sidan väggen. Men först måste tänderna få sig en omgång. Det är ju en ny dag imorgon med. Då blir de morgon mys igen(men inte somna). Sedan en promenad med Alexandra och David.
Ska även köra David till skoghall, funderar på om man skulle visa Alexandra rastgården då också;-)
Ska även va alert på om pappa ringer efter mig och voffarna. Då ska vi ut i skogen och gå eftersök.

Jag är för tlött för att göra klar mitt andra inlägg och har inte suttit vid datorn på hela dagen. Så ni får de när de kommer. Natti!
Kastar med en bild på hunden Ingo som Alex och David passar, sjuktsöt!
///Becca

Äntligen sova!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag äntligen få krypa ner i sängen, efter en mysig dag och kväll. Dagen spenderades med mamma, Josse och Carro. Kvällen blev hemma hos Alexandra och David för en massa prat.
Skulle åka hem vid ett och då kom Mia för en cigg och lite prat utanför Alexandra. Ironiskt nog sa Mia: Jag måste tanka innan jag kommer. När de är halvtank i bilen finns risken att den inte vill starta( bilen från förra veckan).
Men den ville ändå inte starta, så vi knuffade på den och sedan åkte vi och hämtade hennes gubbes bil som stog hemma. Då hon jobbar natt.
Väl hemma insåg jag att jag hade tvätt att hänga. Så nu är den färdig hängd och jag passade på att räkna mina strumpor som jag tvättat, 27st på 14dagar. Cirka 2par om dagen använder jag. Jag ÄLSKAR nya strumpor, den är så skön känsla när man tar på sig dem. Visserligen är några av dem använda för att mina skor läckte in vatten i några dagar, innan jag hade fått tummen ur och köpt ny impregneringspray. Så jag blev blöt om fötterna och sånt tål jag inte.

Mitt inlägg jag lovade idag skulle komma upp. Sitter jag och skriver på fortfarande. Måste få till de rätt bara. Så ha tålamod, de kommer.
Natti på er, nu ska jag sova någon timme innan de är dags för alla måsten igen:-P
///Becca

Dag 9 - Förebilder inom hund

Kategori: Hundar

Jag har nog inte riktigt några förebilder på samma sätt många andra har.
Mina förebilder när nog hundarna i sig.
Men annars är nog Cesar Millan en av mina förebilder när de gäller uppfostran av hundar. Älskar hans tv-serie och hans böcker.
Sen har jag nog inte några speciellt, man jag har respekt till alla hundförare inom militären, polisen och tullen. Visserligen finns de de förarena inom de områdena som inte borde vara förare. Men de förarna har inte min respekt.
-
Eftersom jag själv inte utför någon ordentlig tävlingssport är jag då inte så insatt i dem och har då inte några speciella. Visserligen är han jag följde La Grande Odysséen en förebild, men de är bara en sport inom hund som jag faktiskt hittat en förebild.
Men jag kommer hitta fler mer årens gång. Jag analyserar mycket och blir då inte riktigt nöjd med de jag först trott varit mina förebilder.
///Becca

Saknar

Kategori: Allmänt

Just nu saknar jag de dagliga lång promenaderna, de lagoma rundorna och våran dagliga träning.
Känner en stor del av rastlöshet i kroppen och en del av hopplöshet. Helgerna spenderas mesta dels åt träning och ute största delen av dagarna. Mer än veckodagarna, men icke denna helg. De är fyra dagar kvar på penicillinkuren och sedan hoppas jag på att promenaderna får börja igen ordentligt. Måndag skulle ju samtalet om svaren på blodproven och operationen komma. Men de känns som en evighet tills dess:-/

Men vi får försöka göra de bästa av detta. Även om rutinerna rubbas, så går de ändå.
Mitt inlägg om ämnet som jag grubblat på länge kommer nog imorgon.
///Becca

Snön

Kategori: Allmänt

Har som jag skrev i ett tidigare inlägg spenderat några timmar ute i skogen och snön, plus på de så snöade det då. Hur mysigt som helst. Men kunde inte va ute lika länge som de andra, eftersom Atos inte får va ute så mycket och länge. De är ju korta kissrundor och ofta. Som tur är Atos inte på topp, så han har inte så mycket energi. Annars hade jag inte klarat att hålla honom inne så mycket som han är.
-
Har nu nästan precis kommit hem från en tur på Ikea med mamma, Josse och Håkan. Blev lite fika och mamma shoppade till sitt nya hem. Hon flytter ju i veckan från en lägenhet i Falkenberg till ett litet gulligt hus i Falkenberg.
Ska åka upp till Josse och Håkan på middag om ett tag och sedan ha en myskväll med familjen. Kanske ett glas vin och massa prat. Ser i alla fram emot de. Självklart så kommer alla voffarna ha de mysigt också, de har dem alltid när de umgås. Oftast så att Baily och Texas leker och Atos är för sig själv, Atos är ju lilgammal :P hehe
-
Ska skriva ett inlägg antingen senare eller imorgon om ett ämne som jag haft på hjärnan i några veckor. Gått runt och stört mig som fan på de dessutom. De handlar självklart hon hundar.
-
Kan också berätt att jag igår läste om en brittisk bombhund som dog av brustet hjärta. Sorgen över att hans förare blivit ihjäl skjuten tog så hårt på hunden så han avled. Detta är den sjätte brittiska militär hunden som går bort. Skänker många tankar till alla militärer som är hundförare och alla hundar som tjänstgör. Ni gör de säkert för alla de andra!
Här får ni länken till tidningen de stog i.
Med detta avslutar jag detta inlägg.
///Becca

Kilenegården

Kategori: Allmänt

Har varit och grillat i några timmar med familjen, hur mysigt som helst.
Nu får de bli en dusch för att få upp värmen i kroppen och sedan vidare till bergvik med mamma, Josse och Håkan:-)
///Becca

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762496/images/2012/pic_186594425.jpg" class="image">

Baily!

Kategori: Allmänt

Då har denna dagen gått och jag har haft en lugn dag. Inte den bästa kanske, men en bra ändå.
Kissrundor med Atos, eftersom han inte får gå på promenader. Utan enbart ut och kissa och bajsa.
Sen biltema, och till Emil för en skön promenad. Man uppskattar verkligen promenaderna när man inte får några nu med sin egna.
Efter Emil tog jag och lämna Atos hemma och ringde ett viktigt samtal och åkte till Alexandra och David för kaffe. Plus på de så fyller Alexandras David år, grattis till en underbar vän:-D
Vid sex va jag hemma och tog en kissrunda och sedan ringde ett till viktigt samtal och tog en varm och skön dusch. Under den tiden kom David hem från garaget. De blev mat och jag hann somna en sväng.

Vid nio åkte vi ill Josse och Håkan för att dricka kaffe och träffa Mamma, Carro och Baily:-) så mysig, Baily gick ur mammas bil och direkt gick atos in i mammas bil. Hehe så söt:-)
Nu ska jag fortsätta va social och sedan hem och sova. Imorgon är en ny dag igen med nya äventyr och den ska innehålla bara positiva saker:-)
////Becca

Bilmeckar dag

Kategori: Allmänt

Då va de torsdag och jag och Atos fick morgonbesök igen av Mia. Ja de blir nog så ända tills de har blivit fart på bilen. Nu har saker bytta mer på den och mer bensin i den, men den vill inte starta ändå. Ja vi har starthjälp till batteriet och de är inte urladdat.
Men ni har vi David hemma som ska hjälpa oss och se om de går att hitta felet. Så nu håller vi tummarna för de.

Kan också berätta att Atos har blivit kär, i våran granne Tobias flickväns hund. En söt liten golden tik. Måste va något syndrom för att för våra hanhundar. Våran gamla rottis: Nelson va också kär i tre golden tikar som bodde i samma hem. Hans uppgift på promenaderna va att gå dit och kolla läget.
Exakt så hör Atos nu, där Dina varit. Dit måste han. Så söt!

Nu ska jag återgå till att va social mot Mia, David och Josse.
///Beca

Natten

Kategori: Allmänt

Det har varit en alldeles för lång dag idag, med mycket innehåll. På detta har jag haft lite feber, men inget som en panodil inte kunde lösa för stunderna. Så vi är för tillfället två sjuklingar i detta hem. Atos börjar sin penicillinkur i morgon och de ska va två tabletter om dagen i sju dagar. De ska förhoppningsvis ta ner svullnaden så de går att operera. På måndag får vi som sagt provsvaren och då skulle det bokas tid för operation också. Så nu hoppas vi på att blodvärdena tillåter en operation, då en återkommande sjukdom som denna kan ge alla möjliga organsvikt och sånt längre fram om det inte tas bort i tid. Så de pengarna man lägger, de investerar man i framtiden. Atos får kosta hur mycket han vill. Han är värd varenda krona! Så länge han inte lider vill säga. Hans bästa går före mitt, skulle aldrig utsätta honom för lidande för att jag själv skulle vinna på det. Förstår inte riktigt människor som faktiskt gör så mot sina djur. Den de finns såna inom alla djursinriktningar.
-
Men nu ger faktiskt hela kroppen upp. Men har inte varit hemma på hela dagen, förutom en timme mellan fyra och fem. Sedan borta igen fram till halv tolv, inkluserat Atos promenader. Han har varit med mig hela dagen, då vi varit ute med Emil, varit hos vet:en mm. Från fem till 23 va han hemma, men då umgicks Atos med David här hemma, mina två mys pojkar.
-
Nu tänker jag ta med mig min sjukling och ta och krypa ner i våra sängar och sova natten. Imorgon tänker vi sova en timme längre. Behöver vila bort denna dumma febern och förskylningen(början på förskylningen). Kanske är så att Mia kommer förbi en sväng på förmiddagen, hon ska nog kanske försöka få fart på bilen imorgon. Då de vi va och köpte på Helmia inte funkade, så va vi till biltema och köpte en annan sak. Men de blev lite för sent för henne när vi va klara hos vet:en och hämtat ut medicinen samt ätit på bergvik. Då hon inte hade sovit något efter jobbet(hon jobbar natt, börjarn 01.00 till 08.45 cirka). Så vart hon ordentligt trött vid tre. Så då blev de inget mer bilmeckande.
Jag vilade mellan fyra och fem och ringde ett samtal, sen åkte jag till Alexandra och drack kaffe med henne, hennes david och hans bror. Efter de blev de hämta Becca och Casper på hennes jobb och vidare mot Pets för hundmats handling och tillsist Willys för lite små handling. När jag kom hem så sålde jag två tröjor till en tjej och sedan åkte jag med Josse och Håkan till Coop för att gå runt och bara va. Köpte en film jag kollat på länge, men vetat att de kommer att sänka priset snart till 59kr och nu hade de gjort de, så den fick följa med hem. Vill ha den i min samling. Ni vet att vissa filmer måste man ha hemma, finns något mysigt över att ha DVD-filmer hemma. Finns vissa filmer(filmserier, ni vet filmer som släpps som fortsättning på första) av dem samlar jag på. Men bara barnfilmer, älskar att låta fantasin dra iväg. Då kopplar jag av på riktigt!
-
Nej nu drog de iväg igen. Nu blir de natten, har ju fått den infon jag va ute efter när jag startade dator. hehe Natti!
///Becca

Plåster

Kategori: Allmänt

Nu har Atos varit hos veterinären. Kan säga att de inte är många hundar som kvittrar när de kommer dit, men sörrni de gör Atos. Han kan hela vägen dit och vem tror ni börjar kvittra när man närmar sig gatan solstaden ligger på?!
Hur som helst så undersökte veterinären halsen och tänderna, sen hämtade hon en till tjej för att kunna ta odlingsprov. Då va de någon som inte tyckte de va så roligt längre. Men de släppte han snabbt.
Tillsist kom en sköterska in och tog blodprov för första gången någonsin och Atos sitter där helt stilla och snällt och bara är. Rycker inte ens till, tror ni jag blev stolt, nästan så stolt så jag va påväg att börja gråta:-)
För ett och ett halvt årsen kunde atos inte slappna av där, allt va så himla kul.
Nu är han cool lugn och bara lycklig över att få träffa alla nya människor:-)

Hur som helst så väntar vi nu på blodprovssvaren som vi skulle få reda på om på måndag, då skulle det också bokas operationstid för tonsillerna. Då det nu är konstaterat att de är återkommande.
Han har svullna halsmandlar och ska bu äta en penicillinkur i 7dagar för att se om de ger med sig då. Men en operation blir de, om blodproven tillåter det vill säga.

Nu har jag en trött herre här hemma som slappar järnet på soffan. Ni får en bild på Herren med sitt plåster som han stolt visar upp för alla.

Sovit

Kategori: Allmänt

Har legat och halv sovit i soffan sen halv elva. Tänkte att de är dags att röra sig vidare in mot sovrummet. Men va bara tvungen att kolla på lite saker nu när jag har sovit. hehe
Ska faktiskt läsa lite också innan jag återvänder till den mysiga sängen. Älskar boken jag läser, har hittat en massa bra som jag faktiskt ska skriva här. Jag vet ju att en av läsarna, behöver mycket information om hunduppfostran. Detta är då ingen av er som jag träffar eller pratar med under veckorna. Så nu behöver inte känna er träffna av detta.
-
Har spenderat kvällen hemma i lugnetsvrå med min lilla sötnos Atos och vid sju kom min andra sötnos hem. Men då skulle jag bada och bara mysa. Sen blev de mera tv tills de va dags för sista rundan med Atosen. Strax innan sista rundan gick David och la sig och vad de verkade som så ville egentligen Atos de också. Men jag hade andra planer, så han fick följa med ut i vardagsrummet och några minuter senare åkte täcket på och vi gick ut på promenaden. Men måste säga att de va riktigt skönt ute nu på kvällen. De va inte för kallt och inte för varmt.
-
Men nu har det tagit cirka 30min att skriva detta korta inlägg för att jag har kollat på tv samtidigt och tappat bort mig. Och jag måste sova, för imorgonbitti kommer Mia på frukostmys, sen ska saker göras och hundar rastas innan de blir veterinären kl: 13.40 med Atosen.
Så nu tar jag och Atos natten, ska krypa ner i våra sängar och jag ska läsa en sekund eller två. Natti!
image description
///Becca

Telefonkö!

Kategori: Allmänt

Visst älskar man att sitta i telefonkö, speciellt när man får sitta i 28minuter för att prata i cirka 3min...
Hur som helst så ska Atos till veterinären i morgon kl: 13.40 för en koll av halsen(mandlar) och är de inte dem de är fel på så blir de en koll av tänderna. Hoppas få reda på vad de är, så Atos börjar äta normalt igen snabbt.

Nu ska jag strax ta med min gullegris på en promenad.
////Becca

Lugn dag

Kategori: Allmänt

Gårdagen va varken min eller Mias bil dag. Jag fick audin skrapad och Mias volvo bestämde sig för att inte funka längre på våran parkering.
Dagen har varit bättre, hämtade Mia på jobbet och åt mysfrukost. Sedan däckade vi båda till här hemma, lite för länge dock. Men vi hann rasta Emil och greja lite och sedan körde jag hem henne. Då som sagt bilen fortfarande inte vill funka. Men David ska kolla på den sen för att se om han kan hitta felet. Så de hoppas vi på :)
Ute hos henne blev de en kaffe och låta hundarna springa av sig. De skötte sig super bra idag, inga sura miner alls idag. Antar att båda va på bra humör idag. Dock va atos lite slitnare idag. Han är ju lite hängig för att han är förskyld. Ska kolla halsmandlarna så de inte har svullnat upp igen. Han äter inte som han ska, så jag hoppas på att de är någon matvägran period igen. 
-
När jag kom hem fikade jag med sin söta sambo, som hade köpt med semla hem. Så vi hade mys stund och gick igenom ett kontrakt, hoppas de går att lösa sig för den personen. Tycker att folk är hemska nu förtiden som ska hålla på och utnyttja människor. Förstår inte varför, speciellt inte människor som man inte känner.
Nu har jag ätit lite, och ska sätta mig och fortsätta läsa i mina studieböcker. Så man kommer någonstans.
///Becca

Dag 8 - Viktiga egenskaper när du/ni väljer hund?

Kategori: Hundar

Jag väljer en hund som har lika mycket energi som mig. Jag vet hur detta låter, men de är faktiskt så.
Jag egenskaperna varierar, jag är anpassningsbar. Men de viktigaste egenskaperna jag vill ha är oftast vakt, sedan att den har arbetsviljan som enligt mig den viktigaste.
Sen beror det helt och hållet på vilket syfte hunden ska ha. Vill jag hålla på med jakt, spår och sök då väljer jag hund med dem egenskaperna. Precis som jag skulle vilja hålla på med IPO, då väljer jag en hund med dem egenskaperna. Precis som att jag skulle välja en draghund för att kunna hålla på med drag i högre klasser.
Men mesta dels är jag ute efter en hund med många egenskaper, så man inte blir fast i just en sport. Utan man kan utöva flera. Men det tycker jag handlar om arbetsviljan.
-
Ur en valpkull väljer jag oftast hunden som kommer fram och stannar hos mig. Då den läser av mig och sedan väljer mig. Då vet jag att vi hamnar på samma nivå. Därav får jag den hunden jag vill ha. 
Jag säger nu inte att min metod är bäst, men den funkar för mig.
-
Atos när han är valp
///Becca

Shopping dag

Kategori: Allmänt

Har spenderat några timmar av dagen med Josse och våra voffar, först en tur på I2 med grabbarna. Där tränade jag Josse och Texas. Så de va riktigt roligt, dem kan bara de vill. Sedan ville ju självklart Atos och ha godis så de blev lite träning där också.
-
Sen drog jag med Josse till biltema för att köpa cykelpump, blev två en man kan ha på cyklen och den andra är en som du använder hemma. Så de tyckte jag var en bra investering.
Sedan drog jag med henne till bergvik för köp av de mest ovanligaste som finns i mitt liv: Strumpor. Samt ett par nya jeans.
-
Efter bergvik blev de en tur på Pekså på Rud med Josse, hon skulle handla och jag passade också på att små handla. Blev två olika soppor, äpplen, apelsiner, yoghurt, ben till Atos och chokladpudding. Så nu har en en mysig stund hemma med kaffe och chokladpudding.
-
När jag kom in på våran gata, så skulle jag köra upp på upphöjningen så jag fick närmre in med alla kassar. Dock så han jag inte ens halvvägs innan en tjej kör ut sin bil framför min, så jag fick stanna till. Hon kör ut och tar sig nästan förbi, dock så ser ju jag att detta inte riktigt går så jag stannar helt. Har enbart hunnit fått in nosen på bilen, så bakänden sticker ut mer. Men tjejen som kör andra bilen fortsätter och då kommer ljuden från att hennes bil skrapar mot audins bakände. Jag skriker rakt ut av ilska och fort av med bältet och ut ur bilen för att kolla hur audin ser ut. Som tur är så blev de inte för mycket märken, men de syns och de är fult. Så jag ringde dit David som kunde kolla ordentligt(eftersom han vet märkena sen innan skrapningen). Men nu har vi skadeanmält, så nu är de bara vänta och se. Englit dem på skadeavdelingen så ska vi inte betala något, då jag inte gjort något fel.. Men vi får väl se, de sa att om hennes historia inte stämmer överrens med min så skulle de bli skriftlig anmälan som vi får beskriva allt  i minsta detalj..
Det som faktiskt suger mest är att de har suttit en skylt på den in/utfarten att det är infart och enkelriktat. Men den skylten är bortplockad.. Hade inte hänt om den hade suttit där. Riktigt frustrerande.
-
Nu ska jag fortsätta med mitt mys här hemma, ska fortsätta knappa vidare på mina uppgifter också och lyssna vidare på den goa musiken :D
///Becca

Dag 7 - Hundsport

Kategori: Hundar

Har inte tävlat i någon hundsport.
Men tränat olika har vi gjort. Rallylydnad, Agillity, lydnad, spår, mm.
Nu är det en ny sport vi börjat med, men mer om de kommer det under året. Vi håller först och främst på en konditionen nu. Sedan fortsätter vi med allt annat. På onsdag ska Atos och jag till kristinehamn för att fortsätta utbilda oss inom denna sport. Ska bli roligt och intressant, de ser jag verkligen fram emot.
-
Vi ska även fortsätta med vårat spårläggande och vi siktar på att bli eftersökshund till älg jakt och olyckor. Han ska bli specialiserad på just älg. Men vi kanske tar rådjur också. De får vi se med tiden.
///Becca

Myskväll

Kategori: Allmänt

Haft en mysig dag ute hos Mia med hundlek för alla tre hundarna: Atos, Casper och Ozzy. Samt träning för alla tre, riktigt roligt. Sen blev de kaffe och prat med Mia, Rebecca, Alexandra och lite Stefan.
Va där ute i cirka fyra timmar. Så vi fick dagen att gå igen :D
-
Kom hem och gick in på ICA och handlade lite, dels fiskbullar och potatis plus en massa godsaker till myset.
Så David och jag myste ner i oss i soffan och hade myskväll nu innan de är dags för sängen. Hade ingen film hemma, så vi kollade på Bones, vilket inte är ovanligt att vi gör varje söndag.
-
Imorgon blir de en pluggdag hemma i lugnets vrå. Ska bli väldigt skönt, funderar på att ta en I2 runda med Atos annars gå vi nog bort och klättrar i skogen här. Men de får vi se imorgon.
Ska ladda upp bilderna på alla dessa hunddagar som kameran och mobilen varit med på, så ni får lite bilder att kolla på också.
-
Tänkte också säga att när de inte går kommentera inläggen så är det för att de är bloggat på bloggappen och det är den som själv stänger av kommentarstråden. När jag trycker på ladda upp, så måste den ändra själv. För på min tele visar den att de är godkännt att kommentera. Men vill ni kommentera så skriv på något tidigare inlägg och skriv att de inte gick och vilket inlägg kommentaren är menat till egentligen.
-
Nu ska jag strax krypa ner i sängen. Natti!
///Becca

Hundlek

Kategori: Allmänt

Ska strax köra David till garaget och efter de så åker Atos och jag och hämtar upp Alexandra, Rebecca och Casper. När alla landat i bilen åker vi till Mia, Stefan och Ozzy för hunden och träning. Ska bli riktigt trevligt:-)

Vaknade upp idag och va mer snuvig än jag varit, så fruktansvärt irriterande. Nu blir de kurera sig med apelsiner igen, så kanske de vänder;-)

Tänkte säga att om de inte går att kommentera är det för att inlägget är gjort på telen och den ändrar kommentar inställningen själv när se laddar upp..
///Becca

Njuter av livet

Kategori: Allmänt

Det finns inget bättre än att börja dagen med ljus tända och nys framför tv med Atos(David va på skutberget och gick med en kompis).
Men att sedan avnjuta fler timmar under dagen hemma med mysbesök, hundprat och valpkollande, plus en massa värmeljus tända och eldstaden.
Sedan går man ut i kylan några timmar igen för att sedan återvända hem, till lugnets vrå och mysa ner sig i soffan med datorn, tv, värmeljus och eldstaden tända, plus en trött och mysig Atos(David va och lekte i bryngfjorden med grannen och några vänner till dem). Så Atos och jag har haft en dag i lugnets tecken och vi njuter av varje liten sekund.

Nu har både Atos och jag krupit ner i våra sängar och ögonen kämpar för att hålla sig öppna. David ligger på soffan och halv sover. Så vi är en trött liten familj idag, alla tre och underbart är de:-) natti säger vi.
Tlött människa + Tlött hund = sova natten
///Becca

Bästa rasbeskrivningen

Kategori: Hundar

Ovcharka valpar säljes. 3 månader gamla.
-
Vi har nu 3 stycken ovtjarka valpar som önskar nya hem på landet. De bor gärna ute på gården men även ihop med boskap.
-
Ras beskrivning:
Att hundarna trivs bäst ute och att de är duktiga vakthundar råder det ingen tvekan om, och med rätt handlag blir de sociala och trevliga hundar. Veterinärbesök, utflykter på stan, utställningar mm är vanligtvis inga problem men man får vara beredd på att de skäller ut postbilen, sotaren och allehanda besökare. Vid ett första möte med en besökare på gården är det viktigt att hundarna får hälsa och undersöka vederbörande i sin egen takt, i mitt sällskap. När de märker att det inte existerar något omedelbart hot blir de lugna och närmast likgiltiga, men vaksamheten minskar inte, vilket också visar sig på promenaderna. Hundarna är för det mesta lugna i koppel och går mest och nosar i dikena, de gillar att gräva och bita och min tik tycker även om att gå omkring och bära saker i munnen. Men kommer det en bil som låter konstigt eller som kör för sakta förbi, känner de lukten av en räv eller skymtar de människor längre fram så blir de omedelbart på sin vakt. Detta resulterar oftast i att de sätter sig ner för att försöka komma underfund med om en fara hotar och att flytta dem innan de funderat klart är nästan omöjligt. Att fatta egna beslut, envishet och en otrolig förmåga att hålla koll på omgivningen är utmärkande för den här rasen.
-
Enligt mig har denna rasen samma goda vakt egenskper som en schäfer eller rottweiler men de är inte lika tidskrävande. En underbar gårdshund.
-
Hittad på blocket!
///Becca

Valpar

Kategori: Hundar

Dagen har gått i hundens tecken igen, inget ovanligt. Suttit i några timmar runt lunch och kollat på valpar, sedan blev de en pause och åkte ut med David till garaget och lät Atos röjja loss där ute i snön. Vilken lycklig hund när snön kommer. Jag blir ju likadan så de är ju inte så konstigt.
-
Åkte och hämtade Mia och tog en sväng till Bergbik för att hitta ett par till vinterskor och tänka sig de gjorde jag plus på de så var dem nedsatta till 99kr. Så de fick följa med hem, men hade köpt just dem oavsett priset för de är ett par riktigt bra vinterskor. Så nu står dem vid balkongen i väntan på att impregneringen ska torka. Visserligen behövs dem inte impregneras, men jag tycker om att sköta mina skor oavsett om de behövs eller inte.
Va in på Pets när jag hade släppt av David i garaget också, kollade efter en Springer original. Men de hade inte just den inne. Så jag skulle fundera ett stund på den andra de hade inne. Den rekommenderade hon i butiken, då hon själv använder den. Men vi får se vad de blir för något.
-
Nu sitter Mia och jag vid en varsin dator och en varsin kopp kaffe och kollar på valpisar igen. De finns så jäkla många söta, de är ju så man bara vill ta med alla hem. Vi läser också de andra annonserna på vuxna hundar. Måste säga att de en del borde inte ens ha skaffat hund. De kringgår problemen, skriver kanske lite för mycket i annonserna. Bättre att visa hunden och berätta då, än att ge ut allt på en annanons. Men ja, så tycker jag. Men jag är ju den att jag vill skaffa mig en egen uppfattning och träffa hunden då. Inte läsa mig till det.
-
Tänkte också säga till er som försökt kommentera på vissa inlägg och det inte funkat, nu går det. Jag har råkat stängt av kommentarerna när jag bloggat från telen. Så nu när jag loggade in på datorn så såg jag vad jag hade råkat göra. Så jag säger förlåt till er!
-
Nu ska jag återgå till valptittandet igen. Ha en toppen lördag alla!
///Becca

Lördag

Kategori: Allmänt

Undra vad denna dag har att erbjuda.
Har inte lika ont i knät idag i alla fall, som tur är. Så de kanske blir en tur i skogen ändå.

Just nu är se mys i soffan med Atos och kolla tv. Ska läsa lite tänkte jag också. Nu när se bara är Atosen och jag hemma så får man passa på att mysa i lugnets vrå. Dock så kommer vi va själv hela dagen, då David ska till garaget efter han varit på promenad med sin killkompis.

"Gräv ner dig i lögner och falskhet, den enda som lider av det är du själv när sanningen kommer fram och ingen vill ha dig i närheten."
///Becca

Självklart!

Kategori: Allmänt

Avslutar en super mysig hund dag med att slå i de onda knät(som är på hos väg att bli bra) när jag är på väg ur bilen.
Så nu är vi på ruta ett igen, men hoppas att de bara är så över natten. Hade ju planer på att gå iväg imorgon och klättra i skogen med Atos och kanske kunna börja cykla på måndag. Så håll era tummar och tår för att de inte blir värre nu då. Har ju inte riktigt tiden till att ha ont, de är ju bara i vägen för en.

Haft en super mysig kväll ute hos Mia och Stefan med dem, Alexandra, Rebecca och våra tre goa hundar. Ska bli kul på söndag igen:-)

Nu tänker jag ta med min lilla söta underbart goa familj in i sovrummet och sova. De tycker jag att vi förtjänat nu;-)
Natti!
///Becca

Utedag

Kategori: Allmänt

Dagen har varit super bra. Spenderats från nio i morse tills halv sex med Mia. Under tiden har vi hunnit med promenad med Atos och Emil samt David va med.
Sen va vi inne i stan och grejade och letade efter något att kunna skicka A3papper i som inte får vikas eller skadas. Tillslut hittade vi en kartong.
Sedan blev de en hamburgare och åkte vidare till Alexandra.
Där följde vi mes på promenad med hundarna, den ena hunden Queen och den andra hunden Casper som hon rastar åt en tjejkompis.
Så Mia fick träffa honom innan söndag, slutade ned att hon började träna honom med att inte dra. Tog visserligen 1 och en halv timme att gå en runda som vi uppskattade skulle ta 20min när allt flyter på. Vilken lätt lärd hund och vilken uppmärksamhet han ger.
Ska bli roligt att se på söndag hur de går. Men som vi sa så kommer detta gå hur fint som helst:-)

Nu är jag med David hos Josse och Håkan. Atos är och hälsar på Texas mer tror jag när vi är här. Hehe
Mia åkte för en halv timme sen och skulle hem och sova en stund. Får se om de kanske blir en tur ut dit senare.
///Becca

Mums!

Kategori: Allmänt

Här får ni en bild på den nya trogna springaren:-)

Cykel

Kategori: Allmänt

Dagen har spenderats med Mia mesta dels hemma hos henne. Med kaffe och prat och självklart hundträning och idag kasta pinnen leken.
Atos börjar mer och mer slappna av igen därute och blir mer busig. Vilket är väldigt skönt att de, vi la godis spår med voffarna på en varsin åker idag och de båda var super duktig. Ska lägga upp en film när jag laddat ur kameran.
-
När jag kom hem åkte David och jag mer eller mindre direkt till ÖoB så jag kunde köpa en cykel. Nu har vi tillbringat några timmar med att montera den. Nu är de bara luften som ska fyllas i däckena, så är de bara ut och cykla. Ska bli riktigt roligt, ser fram emot de. Speciellt nu när jag vet att Atos kan springa fint bredvid.
Ja vi får ju itne glömma att de onda i knät ska släppa så man kan cykla och gå igen ordentligt. De verkar som de går framåt, så kanske innan veckans slut är de borta.
-
Imorgon ska David med ut med Emil och Atos och sedan ska han till garaget och jag till stan för att fika med Mattias. Ska bli riktigt trevligt och mysigt att få umgås lite med honom. Sen blir de nog hem och städa lite, känner faktiskt. Kartongerna med julsakerna står fortfarande innanför dörren och är enligt mig bara ivägen och förbannt frustrerande att se dem, speciellt just nu. När jag verkligen inte vill gå i trappor mer än jag behöver.
-
Kan också berätta att jag köpte nya skor igår och upptäckte idag efter en promenad att de är en storlek förstora. Så jag tog fel par i hyllan. De är riktigt tröttsamt de, men eftersom de är mer vandrings skor och mer för dåligt väder. Så kan man ha tjocka eller ett extra par strumpor i så blir de nog bra. hihi
///Becca

Mail

Kategori: Allmänt

Så då va de natten igen och självklart sover inte jag riktigt än. Har halv sovit i någon timme, men inget som gjort mig piggare. Ska strax krypa ner hos en av mina älsklingar.

Har i alla fall skickat lite mail om skolböcker samt om att träffa en person. Som man förhoppningsvis kommer träffa ofta detta år. Ser väldigt mycket fram emot de.
Har även mailat på en tvättmaskin, vill ju ha en i lägenheten och den va inte så dyr. Så då blev de att ett mail smet iväg dit. Hehe
Har idag köpt svenska B boken av Josse, ska köpa engelska B av henne när hon är färdig med kursen. Som är vilken dag som helst. Sedan har vi tre böcker till att köpa, till religionen behöver man ingen bok. Så de är skönt:-) men har tidigare i pr haft kontakt med några som har dessa böcker, så vi hoppas på att de finns kvar. Det tråkiga är att alla vill man ska sätta in pengarna för böckerna innan de skickar och jag vill att de ska skicka med postförskott, så man betalar när man hämtar ut. Men de är för att jag inte har någon som helst lust med att bli blåst på pengar och inte få någon bok.

Dagen idag har spenderats med Mia på en promenad och lite prat. Sedan promenad med Alexandra och båda hundarna Emil och Atos. Idag va de sura miner igen, men de är tack vare att de går en löptik där vi går.
Sedan blev de köra lite bil, över allt.
Har köpt lite olika saker. Fått mig nya skor som är till för mer vandring, då jag kan tänka mig att se jag går i när jag går på promenader är anledningen till att mitt knä gör ont och krånglar. Så jag är nöjd över dessa skor. Sedan har jag även köpt en självklarhet när de gäller mig: strumpor! Underbart, älskar dem. De finns inget bättre än nya strumpor. Alla andra tjejer älskar skor och väljer skor med omsorg. Varför enbart nöja sig med de när man är ute? Jag älskar att mina fötter mår bra av nya strumpor. Både i skor och utan skor. Därav mitt lilla beroende av nya strumpor.
Sedan några t-shirtar samt en nya mössa.
Sen blev de myskväll med mina två favoriter.

Imorgon blir de Mysmorgon i lungets tecken samt promenad med min så otroligt Goa Alexandra och hundarna. Uppskattar sjukt mycket att hon har tiden att följa med på dessa promenader. Speciellt nu när knäet krånglar. De går inte sätta ord på hur mycket de betyder!
På em funderar jag på att plugga hos Josse, men får se vad kroppen säger om att inte va hemma. Kan ju faktiskt va skönt nu när knäet krånglar. Men jag hoppas på att se är borta imorgon. Tigerbalsam is the shit! De är riktig bra grejer. Annars får jag ta värme dynan imorgon också och se om den kan hjälpa till lite.
Tänkte att jag också ska smita iväg till bergvik innan David ska ha bilen. Har en grej jag måste köpa där, glömde bort den idag när vi va där.

Ska uppdatera er imorgon om hur la Grande odysséen igen också. Den avslutades idag och jag vet hur de gick. Men ni får en bättre presentation imorgon av mig:-)
///Becca

Lycklig!

Kategori: Allmänt

Har världens bästa pojkvän, världens bästa vänner och världens bästa familj och världens bästaste bästa hund!
Kan livet bli bättre?! Öhm, ne de tror jag inte;-)

Tillbringat dagen med Alexandra och Atosen.
///Becca

Morgon

Kategori: Allmänt

Tillbringat morgonen med morgon mys med min älskade Atos i soffan. Helt underbart!!
///Becca

Livet

Kategori: Allmänt

Haft en toppen dag med Alexandra och Atos. Först tillbringade vi dagen med promenad med Emil och Atos. Sedan lite kaffe hemma hos henne och David, så då va hennes David med. Alltid lika roligt :D
Sedan blev de kaffe hemma hos mig och min David och väntan på att Mia skulle vakna till. Så vi satt och pratade endel och jag passade på att diska också, inget ovanligt för mig.
-
Vi åkte ut till Mia strax efter sex och blev där till halv elva ungefär. Kaffe, prat om allt mellan himel och jord, lite hundträning och mera prat. En toppen kväll alltså.
Nu ska jag strax sova, ögonen går i kors och huvudvärken ger sig inte. De onda i knät vill inte riktigt ge upp verkar de som. Så lite mer tigerbalsam och sömn borde hjälpa. En kudde under knäet kan va en bra idé.
-
Imorgon får jag och hundarna sällskap igen av Alexandra och de är helt underbart. De börjar slappna av mer och mer nu. Idag var de inte ens hälften av så många sura miner det vart de andra dagarna. Så framåt går de!
///Becca

Dag 6 - Renras eller blandras?

Kategori: Hundar

Detta är alltid svårt att svara på, då min egna åsikt är blandad.
En del av mig säger renrasig då du kan kolla upp generationer av hundar bakåt. De finns på skk alla då. Men då har vi nackdelen med alla kända problem som finns hos alla raser. De flesta renrasiga är så otroligt sönderavlade och aveln enligt mig går inte rätt till. Den är inte sund längre som den var.
-
En annan del av mig säger att blandras är bättre då du kan få mindre fel på dem, då ena rasen kan stödja upp den andra. Men nackdelen då är ju att du inte kan kolla upp generationer på samma sätt, oftast är parningen inte planerad och någon av föräldern finns inte i hemmet och de kan inte ens visa en bild på den.
-
Har haft både bland och renrasig. Ingen av dem är bättre än den andra.
Jag själv är ute efter en arbetsvillig hund, då kvittar det om den är renrasig eller inte.
///Becca

Promenad

Kategori: Allmänt

Ska strax åka för att hämta upp Alexandra för att ta en promenad med Emil och Atos. Men innan den vill jag säga att de finns. Några bloggar jag har tycker är värda att läsa.
1.Dog-News
2. Pshundar
3. Henrikolsson
4. Lillaliam
Dessa är de jag tycker bäst om att läsa. Dela för det handlar om hundar men också för att de skriver inget provocerande. De är inte ute efter mest uppmärksamhet. De skriver för de tycker det är roligt och de är då de blir ärligt.

Nu ska jag packa in Atos i bilen och åka iväg:-) sen får de bli kaffe de är ett som
är säkert.
///Becca

Dag 5 - Andra husdjur i vårat liv

Kategori: Hundar

Idags läget har vi inte mer än hund i våra liv. Har funderat många gånger på att skaffa katt, men har aldrig tycket om dem på samma sätt. De är okej, men bäst är att hälsa på dem hos andra. Då de inte är mina möbler de förstör, utan deras.
-
Har haft katter tiden emellan hundarna. Men de två vi hade då var speciella. Dem var uppfostrade precis som en hund. Så de var ju inte vilka bonnkatter som helst.
Sedan hade vi hamstrar en sväng, eller ja vi hade hamster uppfödning en sväng. Snacka om de där små djuren kan föröka sig snabbt och mycket.
Sen hade vi en kanin, som levde tills han va 9år. Men han bodde inte inne, utan ute i gamla stallet och på sommaren i sin ute bur. Så man kan säga att han levde gott.
-
Sedan hade jag häst, men de anser jag inte som husdjur. Men de är ett djur jag haft, en gammal travare. Riktigt fin och go va han. De som säger att travare är sönderstressade har väldigt fel, de har ju uppenbarligen aldrig träffat en.
-
Nu vet ni vad jag har haft för djur. Kanske inte den roligaste frågan att svara på denna listan. Men något är de i alla fall.
Här får ni en liten bild på Atos från helgen, han gör "handsup".
///Becca

Underbart

Kategori: Allmänt

Då har denna dagen också gått och har haft en super trevlig dag med vänner och familj. Hunnit träna Atos också en del, så då har denna dagen varit givande. Sedan har jag fått reda på några som följer min blogg att de är dem som borde söka hjälp, då det är uteslutningsmetoden och hjälp av en som umgås med dem som pekat åt ett håll.
Så då säger jag detta: Står du inte ut med att de som står på denna blogg ibland är väldigt träffade och du inte tycker om vad de står. Sluta läsa den då, du försöker vara otoligt mogen. Men uppenbarligen är du inte de. Det är MIN blogg med MINA ord och tycker du inte om det, så läs de inte.. Kan inte va så svårt?!
-
Återgår till dagen igen.
Provade på att ta Emil och Atos själv på promenad och de funkade. Men de behöver mer promenader med en varsin förare en stund till, så imorgon får vi med oss Alexandra. Vilket jag är tacksam över och dessutom är de trevligt med sällskap.
Efter promenaden åkte Atos och jag till Josse för lite kaffe mys och hundarna fick leka lite med varandra. Så nu har de massakerat en Ikea råtta och är väldigt nöjda med sig själva.
På sen eftermiddag åkte jag till Alexandra för mera kaffe mys och Atos var hos Josse så länge. Då de inte bor så långt ifrån varandra. Alexandra och jag träffade Rebecca och tog oss en promenad till Pekså och sedan en med deras vovvar. Sedan återgick vi till kaffe myset. Tycker det är väldigt roligt att ha vänner från barndomen som är lika underbara att umgås med nu som då.
Efter att va varit hos Alexandra i fem timmar så gick jag ner till Josse och där möttes jag av två super glada hundar. Så underbart att mötas av två hundar som ler av lycka och glädje :D
-
Nu ska jag sätta mig och ladda in lite bilder från kameran och sedan kolla igenom lite arbeten som jag ska börja med imorgon. Tycker om detta med distans studier, man lägger upp allt själv och kan göra sig själv mer motiverad med att ta pauser med roliga saker. Du är inte tvingad till att sitta i en äcklig byggnad i 8timmar som man är i en skola. Så tummen upp för distans studier! Rekomenderar detta.
Sedan ska jag sova, eller ska gotta mig i soffan i någon minut med tv, boken och dricka. hihi
///Becca

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Då var de måndag och idag är det den 16/1. Detta betyder att skolan börjar igen. Så ska sätta mig och kolla vilken av alla kurser jag ska börja med.

Så ska Emil promeneras från måndag till onsdag denna veckan. Får se om de blir fler dagar.
Vad denna dag mer har att erbjuda vet jag inte. Det lär märkas.

Nu blir se att packa sig in i bilen med atos för att åka och gå ut med Emil.
///Becca

Steg 7

Kategori: Hundar

Då har de kommit in i mål. Jimmy kom in på 5:e plats. Han lämnade starten igår 17.08 och om i mål idag vid 18. 
När de ligger ute och de är många minusgrader som igår till idag 20minus så får de tält att sova i och hundarna får halm.
///Becca

118800

Kategori: Allmänt

Beskrivning på Atos enligt 118800.

Gårdagen och idag

Kategori: Hundar

Igår åkte jag och Atos ut till Mia som bor ute på landet. Där blev de hundlek och kaffe. Samt ungefär två rimmars träning med våra underbara grabbar. 
De är så roligt att se framsteg så snabbt med dem. Så nu har Atos och jag lite nytt att träna på och Mia och Ozzy fick lite nytt att träna på själva. 
Tycker det är så roligt att man kan ge och ta av sina vänner. Då menar jag de riktiga, som inte blir sura när man kommer med tips och råd. Utan de blir glada och testar på de men gett dem. Så ska de va, speiellt när man har samma intresse: Hundar.
-
Idag har Atos och jag haft en slappar dag till att börja med. Vi har legat i soffan och kollat på en film/dokumentär som heter Best in show. De handlar självklart om hundar, som ni kanske hör på namnet är de utställnings hundar. Säger bara oh herregud vad de finns för människor. Fick sig några skratt i alla fall.
Nu ska Atos och jag ta oss en tur igen ut till Mia för lite kaffe och hundträning. Kanske en runda i skogen, man vet aldrig med oss. Kul är de i alla fall där ute! 
-
Ni kommer frå bilder från gårdagen, när Mia har lagt in dem på datorn. Glömde min kamera hemma igår, men idag ska den med.
///Becca

Dag 4 - Berätta om våra hundraser som vi har nu och haft

Kategori: Hundar

Hundar vi haft.
-
Charlie

Historik

Bearded collie är förmodligen en av Storbritanniens äldsta vallhundsraser. På 1700-talet användes de till att driva boskap från skotska höglandet ner till södra Skottland och England där boskapen såldes på marknader. Det fanns från början två typer, en gråvit som kom från de södra gränstrakterna, samt en brunvit som kom från höglandet. Senare blandades de två typerna. En rasklubb bildades redan 1912. Rasklubben erkändes 1955 av engelska kennelklubben. Den första hunden av rasen kom till Sverige 1960 och rasen har i dag ett etablerat fäste i vårt land.
-
Användningsområde
Rasen är med sin bakgrund som vallhund en trevlig sällskapshund med fina allroundegenskaper. Dess vallhundsegenskaper yttrar sig genom bland annat följsamhet och lyhördhet vilket gör den mycket givande att arbeta med. Många framgångsrika hundar i hundsporterna lydnad och agility vittnar om detta. Den lämpar sig också väl till bland annat vallning, bruks, viltspår och freestyle.
-
Hälsa
Bearded collie är generellt en frisk ras men är predisponerad för två hälsoproblem; klokapsel/ kloproblem och Addison’s sjukdom (njursjukdom). Problemen är ovanliga, även inom rasen, men rasklubben arbetar ändå aktivt tillsammans med forskare för att få ökad kunskap om orsak och ärftlighet hos dessa sjukdomar. Höftledsdysplasi (HD) förekommer.

Egenskaper / Mentalitet

Rasen är vänlig, livlig, aktiv, glad och positiv och fungerar oftast utmärkt med människor, artfränder och andra djur. Den är mycket intelligent och behöver aktiveras för att komma till sin rätt. Ljudkänslighet och skotträdsla förekommer tyvärr. Rasen är lätt att ha lös på promenader då den oftast har en väldigt begränsad jaktinstinkt.
-
Storlek och utseende
Bearded collie är en medelstor, lurvig vallhund som finns i olika färger – svart, grått, fawn, blått, brunt och sandfärgat med vita tecken. Uttrycket är lugnt och intelligent, ögonfärg och pigment följer pälsfärgen. Mankhöjd för hanar är 53–56 cm och för tikar 51–53 cm. En bearded collie är lång och smidig. Hundens ursprung, utseende och funktion går hand i hand. Pälsen ska bestå av underull och strävt täckhår. Den ska inte vara så riklig att den döljer hundens linjer.
-
Pälsvård
Rasen har en riklig päls som måste skötas för att hållas fri från tovor. Det är viktigt att vänja sin hund vid detta redan från början. En gång i veckan bör man borsta igenom hunden ordentligt. Det tar ungefär 1 timme. En igentovad hund kan däremot ta hur många timmar som helst att reda ut. En vanskött päls medför också lidande för hunden.
-
-
Nelson
Historik
Rottweiler, vars hemland är Tyskland, räknas till en av de äldsta hundraserna. Ursprunget går tillbaka till romartiden. Rasen fick sitt namn Rottweiler Metzgerhund efter staden Rottweil och Metzger (= slaktare). Slaktarna födde upp rasen enbart utifrån dess bruksegenskaper och ändamålsenlighet. Med tiden utvecklades den till en utmärkt vakt- och boskapshund som också kunde användas som draghund. När man i början av 1900-talet sökte lämpliga polishundar prövades också rottweilern och rasen blev snabbt godkänd officiellt.
-
Användningsområde
Rottweiler är en utpräglad brukshund med framgångar inom flera bruksgrenar. Rasen passar till samtliga bruksgrenar även om den är bättre i vissa. Många rottweiler har under åren blivit försvarsmaktshundar. Den fungerar även väl som aktiv familjehund.
-
Hälsa
Höftledsdysplasi (HD) och armbågsledsdysplasi (ED) förekommer. Ögonsjukdomar förekommer och många uppfödare väljer därför att ögonlysa sina hundar. Det förekommer även andra sjukdomar på rasen.
-
Egenskaper / Mentalitet
Rottweilern är till sin grundläggande natur vänlig och godmodig. Den ska vara barnvänlig, mycket tillgiven, följsam, lydig och arbetsvillig. Rasen ger ett rustikt intryck och dess uppträdande är självsäkert, nervfast och oförskräckt. Den reagerar med stor uppmärksamhet på omgivningen och har en hel del vaktinstinkt.
-
Storlek och utseende
Rottweilern är medelstor till stor. En kraftig hund som varken ska vara klumpig eller lätt. Mankhöjd för hanar är 61–68 cm och för tikar 56–63 cm. Vikt är för hanar ca 50 kg och för tikar ca 42 kg. Den välproportionerliga, kompakta och kraftiga kroppen ska ge intryck av stor styrka, rörlighet och uthållighet. Pälsen består av täckhår och underull. Täckhåret skall vara medellångt, grovt, tätt och stramt åtliggande. Färgen är svart med rödbruna, klart avgränsade tecken.
-
Pälsvård
Pälsen är lättskött och badas vid behov.
-
Övrigt
Väljer man att skaffa sig en rottweiler bör man först sätta sig in i rasens egenskaper. Man ska också vara beredd på att dagligen ge hunden flera timmar av motion och den mentala stimulans en brukshund kräver för att bli en bra familjemedlem. Alla i familjen ska vara överens om att skaffa hund.
-
Hundar vi har.
-
Baily
Hans rasbeskrining finns bara på spanska och engelska och är inte den lättaste att hitta. Så den får ni nog få senare. Kan ju alltid vara lite roligt med att få nya raser att läsa om. 
-
-
Atos
Atos är en bland ras, med fyra raser i så hans raser från ni faktiskt själa gå in på skk´s hemsida och läsa om själva. 
De är Jämthund, Border Collie, Labrador och Rottweiler.
///Becca

Dag 3 - Presentation om hundar jag/vi haft

Kategori: Hundar

Charlie
Han var en renrasig Bearded Collie som vi hade när jag var jätte liten. Han var en utställningshund, dock en åksjuk sådan. Så de var lite arbete före bilturen till utställningen samt när man väl var framme. Men han var en väldigt fin hund. Kommer inte ihåg hur gammal han blev, då vi fick sälja honom när vi skaffade våran rottis valp som blev hanilsk.
-
Nelson
Våran Rottweiler som blev sju år. Vi köpte honom när jag var två år och han och jag växte upp ihop och kom att bli min skyddsvakt. Ingen fick lyfta mig utan att han stog under beredd på att fånga mig om någon skulle tappa mig. Han var renrasig utan stamtavla. Lev påhoppad av en hund när han var liten så han blev hanilsken. Vi fick avliva honom då hans korsband hade gått av och börjat läka ihop fel och en operation kunde ta livet av honom. Så vi valde att att tabort honom istället för att låta honom lida.
-
Assar
Detta var en hund pappa tog hand om en sväng, då hans förra ägare misshandlade honom. Dock var han för skadad i psyket för att få ett bra liv. Så vi fick avliva honom. De är synd att folk inte förstår vad de gör varje gång de ger sin hund en smäll eller ordentlig med stryck. Han hade varit en jätte fin hund annars, säkert blivit lika bra som sin syster inom gån gren. Men för hans skulle och de runt om honom så va avlidning de enad som var bra för honom.
-
I några år hade vi uppehåll på hund. Men vi passade andras hundar mycket. Tog hand om en hund hos mina tremänningar, en cocker spaniel tik vid namnet Smilla. Sedan våran ena grannes två schäfer hanar, Limbo och Abrham. De levde inte samtidigt. En hund kom in i våra liv 6månader innan Baily kom in, vid namnet sigge.
-
Smilla
Hon var en Cocker Spaniel tik, som mina tremänningar ägde. Dock hade de henne hela tiden ute i en hundgård tillsammans med hennes mor. Så jag tog med mig Smilla in till stan, tog med henne hem. Tränade henne mer eller mindre jämt. Hon och jag fick en speciell kontakt.
-
Limbo
Var en äldre Schäfer hane som våran granne hade. Honom passade vi ofta och de var mycket trevligt. Även fast han var hanilsk så var han ordentligt uppfostrad och kunde uppföra sig bra, oavsett vart han var. När han gick bort så skaffade sig ägaren en ny schäfer.
-
Abrham
Var en ur gullig liten Schäfer valp som växte upp och blev en grann hund. Men fina muskler och fina rörelser. Dock går de ju inte att jämföra Limbo med Abrham. Men kan säga att ägaren var en duktig ägare och tog sitt ansvar.
-
Sigge
Våran dåvarande hyresvärds Yorkshireterrier. Denna träffade vi första dagen han kom hem, lika stor som en hand och jätte söt. Honom hade vi väldigt mycket, då de va i samma veva som mitt hundintresse blommade upp igen ordentligt. Honom tränade jag i allt möjligt, samt lärde mig klippa päls och pälsvård.
-
Baily
Kom in i våra liv för 5årsen. Han är en import från Portugal och kom till sverige när han var cirka 3månader. Vi hade aldrig träffat Baily innan dagen han kom till oss för att stanna. Men den söta lilla grabben fastande dirket i allas hjärtan. Han är en blandras, Cao de castro de laborero och vallhundsmix. En hund med ett hjärta av guld, mycket energi när de behövs med en tjuren ferdinen när han vill ta de lugnt. En liten filosof är vad han var och är än idag. Baily är tränad i valp och grund lydnad, samt rallylydnad och agillity. Nu på senare år han har hunnit kärleken till blodsspår, men rådjursklöver.
När jag flyttade hemifrån följde han med mig till att börja med. var hos mig några veckor och sedan hos mamma. Men de blev för jobbigt för mig att inte ha hund, så då köpte jag mig en till. Baily var med mycket i början och uppfostrade. Han var hos mig precis som innan och om inte mer. När jag var i skolan, var mamma och Baily där och passade den lille knäppe valpen.
-
Atos
Atos är en blandras med fyra raser i sig. Labrador, Jämthund, Rottweiler och Border Collie. Köptes av mig på impuls, då min ena syster och hennes sambo skulle kolla valpar. Den lilla svarta valpen med de vita tecknena fastade i mitt hjärta och fick följa med hem. Efter två år med honom ångrar jag inte en enda sekund att jag köpte honom. Han ger mig så mycket och de visade sig att han är en otroligt fin hund. Både fysiskt och psykiskt. Atos är tränad i valp och vardags lydnad. Lite agillity men de är inte super kul. så vi testade på blodsspår och de älskar han. Så nu ska vi utöka längden och sikta på eftersöks hund. Samt lite annat runt om.
-
Detta är hundarna vi har haft och har. Flera kommer det att bli, de kan jag lova!
///Becca


Fint väder

Kategori: Allmänt

Då va de lördag och fint väder.
Har varit på stan och Bergvik samt Jula och Mega store med Carro.
Morgonen va de mys morgon i sängen. Helt underbart, speciellt nu när jag håller på att bli sjuk. Eftersom jag inte vill att de ska bryta ut så vilar jag varje chans jag får. Dock känns de i kroppen nu i två dagar att förskylningen lyckas komma fram. Men vi kan ju hoppas att de bara stannar vid stel kropp och lite snuvig.

Nu har man fått i sig lite mat och ska strax ta en promenad.

Tänkte också berätta att idag börjar La Grande Odysséens svåra del. Dagens lopp börjar 17.00 och avslutas 18.00 imorgon. De är första natten deltagarna ska sova ute. Så nu hoppas vi ordentligt att de går bra för Jimmy och hundarna!
///Becca

Steg 4 till 6

Kategori: Hundar

Har varit lite dryg med uppdateringen av La Grande Odysséen tävlingen. Dock har jag följt den de senaste dagarna. Men totalt glömt bort att uppdatera er om hur de går. Så nu får ni alla tre listor som jag missat.
-
Steg 4
-
Steg 5
-
Steg 6
-
Totala rankningen
I steg 6 kom Jimmy in först av alla. Så måste säga grattis igen! Ni gör ett bra jobb!
///Becca

Abs!

Kategori: Allmänt

Planerna idag blev inte av alls för min del. Davids sköts bara i någon timme.
Skulle egentligen kört Josse till optikern och sedan träffat Carro och pappa inne i stan. Men nej så blev de absolut inte.
Åkte ut till garaget för att lämna David, samt låta Atos springa runt lite.
När jag skulle åka hann jag gatan bort så började bilen låta väldigt mycket och konstigt. Så jag fick vända tillbaka till garaget och David började kolla runt. Han bestämde sig för att lossa vänstra däcket fram och kolla mer ordentligt.
De visade sig tillslut att de va ett litet gruskorn som gjorde de konstiga ljuden, vi tänkte mer att de lät som någon plåtbit va lös inne bakom däcket. Men så va de ju inte.
Men vi fick något positivt ut av de ändå. Abs sladden hade gått av, så den fixade David. Så nu ni, nu funkar absen igen:-)

Nu har atos och jag landat hemma hos Josse och Håkan så jag får lite kaffe i mig, samt värme och atos får leka lite och njuta. Inte för att han inte lekt något idag, för de har han verkligen. Innan vi åkte från garaget lekte både Tobbe och David med honom och vem tror ni njöt som bara den?!
///Becca

Dag 2 - Presentation om våra hundar

Kategori: Hundar

Baily
Baily är "familjehunden". Han köptes av mamma för 5årsen. När två av oss barn fortfarande bodde hemma. Baily är en blandras mellan cao de castor de laborero och vallhundsmix. Han är import från portugal. han kom till sverige när han va tre månader och bodde då hos kvinnan som tog in honom och hans syskon i cirka tre veckor, innan vi köpte honom.
Han är en lugn och snäll hund som inte gör en fluga förnära någon. Men han tycker inte om småhundar och vissa hanhundar som är yngre än honom som inte lägger sig tycker han inte om.
Baily är tränad i valp och grundlydnad, samt rallylydnad. Sedan är han tränad inom blodsspår och Agillity. Han var med och uppfostrade Atos väldigt mycket när Atos kom hem. Baily bodde mesta dels hos mig när jag flyttade från mamma, men ibland var han hos henne. Nu mera är han hos mamma på heltid, dels för att jag har Atos men också för att dem nu mera bor i Falkenberg.
baily var väldigt busig när han var liten. Hittade gärna på hyss för sig själv och tog gärna några varv själv runt kanalen där vi bodde. Men Baily har lugnat ner sig nu och varje sekund med Baily har gett mig mycket lärdom samt mycket kärlek och tillit. Har sett Baily utvecklas från den otroligt söta tjuren ferdinan till den mycket arbetsvillig hund. Mycket mycket stolt över honom.
-
Atos
Atos är född den 28 oktober 2009. Han köptes och hämtades av mig den 7feb 2010 tillsammans med Josse och Håkan som köpte hans kullbror Texas samt mamma va med och kollade på valparna.
Atos är ett impulsköp, så jag hade inget hemma åt honom mer än allt som va Bailys. Men påvägen hem stannade vi på Coop så jag kunde köpa valphalsband(ett tillfälligt) och koppel. Flitar, bädd och matskålar fanns redan hemma.
Atos hade Baily sitt första halvår mycket hos sig, samt Texas. Så han hade en äldre hund som lärde han hur han skulle bete sig samt en yngre att leka med. Han blev också rättvist uppfostrad av Ozzy, en ett år äldre schäfer som ägs av Mia(en av mina bästa vänner).
Atos har aldrig gått en kurs, han är tränad av mig. Samt socialiserts med många andra hundar. Han tränas i blodsspår då det är de enda Atos verkar tycka är roligt. Agillity är okej, så längre tunneln inte är med och han springer banan max fyra gånger. Två av gångerna är felfria, de andra två försöker han smita undan. Sedan tränas han i trick, så kan har allt lärt sig rätt många olika.
Atos har inte alltid varit en lätt hund att ha att göra med. Han har sina speciella sidor, väldigt oberoende av människor. Men varenda sekund med Atos har gett mig så mycket och jag ångrar inte en gång att jag köpte honom.
Jag är mycket mycket stolt över honom, han utvecklas mer och mer för varje dag och jag älskar att se Atos växa både med mig ovh med David.
-
Nu har ni fått lära känna de två underbaraste hundarna som finns.
Här får ni bilder från när Atos va liten valp och Baily var unghund. Har de andra bilderna på den bärbara datorn.
///Becca

Mys kväll

Kategori: Allmänt

Insåg för någon timme sen att jag gått runt och trott de varit onsdag idag. Insåg samtidigt att David är ledig imorgon, helt plötsligt blev dagen väldigt bra;-)

Har gjort hemma gjorda hamburgare med David och kollat på film.
Mästerkatten i stövlar kollade vi på. Gud vilken bra film. Jag gillar den, den är rolig och söt. Passar mig perfekt! Davud berättade också att en film till har släppts av dem filmerna jag samlar på. Så de får de bli att köpa ;-)

Innan vi gjorde mat och kollade film, va Atos och jag hemma hos pappa en sväng och hälsade på. Självklart älskar atos att va där. Han smyger runt i 3min ungefär och sedan lägger han sig och sover. Har en hund med bra mentalitet i alla fall. Väldigt nöjd över de!
///Becca

Promenad

Kategori: Hundar

Efter att ha varit och kollat på lägenheten, som i sig hade bra planlösning. Men dock ett litet kök, förstår inte varför en 3:a har ett litet kök. Ska dit vid tre igen med David, så han också får se lägenheten.

Efter visningen åkte Josse och jag och gick på promenad med Emil och Atos. Deras första ordentliga promenad tillsammans och de gick jätte bra. De va lite små spänning mellan dem, mest från Emils sida. Men påväg tillbaka mot huset så började de lägre väldigt mycket.
Så imorgon när David är ledig så ska jag ta med honom ut på promenad med voffarna så de får lära känna varandra mer och komma varandra närmre. Målet är att kunna rasta dem själv. Men änså länge är de för spänt. De måste gå en stund innan de går att ett person går med båda kopplen.
Ni får en liten suddig bild på båda.
///Becca

 

Frukost mys

Kategori: Allmänt

Då va de onsdag och vi började dagen med att ha frukost mys med Mia. Atos hel nöjd med morgonbesök, ett pling på dörren och Atos kvittrar som bara den här hemma.

Ska ut på en promenad nu och sedan gör mig klar för att åka och kolla på en lägenheten, vi fick första tjing om vi kollade vid elva. Så då fick jag åka utan David till att börja med. I eftermiddag ska vi både kolla på den.
///Becca

Huvudvärk

Kategori: Allmänt

Tog en lång promenad med Josse och hundarna förut när jag va där. Riktigt mysigt och trevligt. Vi gick förbi Alexandra och fick med henne och Queen en liten bit. Så nu har både Texas och Atos små lekt lite.

När jag kom hem så ställde jag mig och diskade, men jag hade en sån jävla huvudvärk. Antagligen för att jag inte ätit så super mycket idag, så då gjorde älskling mat till mig. Och så jäkla gott de va. Entrecote och pommes, säger bara mmmm!
Nu ska jag försöka vila bort huvudvärken och sedan kanske man kan läsa lite i mim underbara bok. Måste ju läsa klart den någon gång så jag kan börja med nästa. Är så förväntansfull så jag nästan spricker!
Sen att man ska på Cesar Millan i år igen, fast denna gången i Göteborg gör ju så jag nästan spricker ännu mera. Min sambo är de bästa, som vet vad jag vill ha och som gör mig extra glad.
///Becca

Syskonkärlek

Kategori: Hundar

Syskonkärleken spirar när Atos och Texas umgås! Så otroligt söta är de.
Liggstilen är lite knäpp, men lika söta ändå<3

 

Kaffe

Kategori: Allmänt

Efter att ha promenerat Atos och Emil så har jag och Atos nu landat hos Josse för kaffe och sedan en lång promenad i de fina vädret med Josse och Texas. De enda tråkiga är att snön försvinner:-/ Men sol är inte dåligt heller.

Vad mer dagen har att erbjuda vet jag inte än, eller jag har inte bestämt mig än rättare sagt.
///Becca

Myskväll

Kategori: Allmänt

Hemma från en kväll hos Alexandra och David, plus så va Rebecca med.
Riktigt trevligt och de bor i en mysig och fin lägenhet med bra planlösning.
Vi hade intressanta samtalsämnen samt så läste Alexandra och jag igenom papprens från bussolyckan. Väldigt intressant och lite små roligt:-P hehe

Nu är i alla fall Atos nöjd över att hans mamma är hemma igen, plus på detta luktar hon ju två hundar. Så de blev ju extra intressant.
Men nu tar vi strax natten.
///Becca

Konsekvensanalys

Kategori: Allmänt

Måste säga att de är underbart att vila på efter middagen. Efter att ha varit igång sen åtta imorse, så är de skönta att lägga sig en sväng på soffan och läsa lite och sedan somna till en stund. 
Atos och jag tog oss våran lång promenad samma tid idag som igår, men denna gången bestämde vi oss för att gå runt hela statsdelen vi bor på och avslutade med att gå upp i skogen och vi är ju inte lika som alla andra som väljer stigar och slät mark, utan vi bestämde oss för att klättra i bergen. Passade även på att ta bilder, men har inte lagt över dom på datorn än. Ska göra de, när batteriet i kameran är laddat. 
Kom även fram till idag att jag måste ha en ny kamera. Är inte nöjd med bilderna som blir med min. Även om min är bra, så är de inte tillräckligt bra för mig.
-
Måste även passa på att skriva ett ord som uppenbarligen många inte kan och många inte vet ens existerar. Det finns många där ute som behöver lära sig innebörden med detta ordet och sedan använda de. Ni förlåter allt för lätt för saker man inte ens ska förlåta för.
Jag förlåter inte vem som helst för saker. t.ex så skulle jag inte ta tillbaka en vän som har gjort ett väldigt dumt val. Har inte tagit detta med personen än, för att jag är fortfarande för arg över personen agerande och personen verkar tro att den är någon slags gud och de är okej att leka med folk på de sättet. Men en dag kommer jag ta de. Jag valde hur som helst bort personen ur mitt liv. Visst vi träffas någon gång, men inte planerat. Hälsar mer eller mindre bara. Har inget att säga en sådan person.
Sedan har vi den klassen som kallas falska. Oftast umgås med med andra falska människor. Så då är de rätt lätt att de hur de är, speciellt mot varandra. Visst blir valet av vänner inte så svårt då?
Hur som helst, ordet är: KONSEKVENSANALYS! Lär er innebörden med detta så kommer ni längre, jag kan de och jag har bara vänner som är ärliga nu förtiden och vänner som betyder något. Jag har hellre färre ärliga och bra vänner, än många och dåliga.
///Becca

Steg 3

Kategori: Hundar

Då har de gått i mål för dagen och en av de tävlade har brutit, Jiri Vondrak. 
Idag kom Jimmy och hundarna på 2 plats och han är jätte nöjd med körningen. Hundarna gick fint och va pigga. Han startade 11.16 och kom i mål 13.38. Jimmys spann kom in några minuter efter första spannet som kom in 13.33.
Bra jobbat och grattis!!
Lite interjuver blev de efter målgången.
Här får ni den totala rakningen hitils:
///Becca

Steg 2

Kategori: Hundar

Gårdagens resultat från La Grande Odysséen.
Jimmy startade 09.44 och kom i mål 15.12 och han var mycket nöjd med loppet. Loppet var 7.8 mil och de skulle va mera stopp än första etappen. 
Hans största problem är ledarhundarna, de är inte vana att klättra i sådana här branta backar. 
Iver, den största hunden fick ligga i släden i cirka 1.5 mil mer eller mindre, uppförsbackar hela tiden.
///Becca

Värme

Kategori: Allmänt

Som jag skrev förut så skulle jag iväg och rasta Emil(Davids arbetskollegas hund). Så innan jag åkte tog atos och jag oss en promenad på cirka 30min. Men atos fick ytterligare 20min att springa runt ute. Då bilens dörrar hade frusit fast och jag är inte den starkaste och inte så dum så jag sliter i dörrhandtagen. Så lite knuffande och försök till öppna en dörr, så gick de tillslut att komma in. Resterande dörrarna öppnades inifrån.
Väl framme hos Emil så blev de en promenad med honom i 30min och måste säga att han är riktigt söt och lätt. Lyssnar bra, men de lite testande från hans sida. Men de tycker jag är normalt från en hund som man inte känner. Han är duktig tycker jag.

Efter promenaden åkte jag och atos och hämtade upp Carro och sedan till Josse och Texas för kaffe mys inne i värmen.
Jag säger nu inte att jag klagar på kylan, jag älskar som sagt vintern. Men de är riktigt skönt att komma in i värmen efter att ha varit ute och gått vid vattnet och de är gott att få i sig något varmt. Plus på detta får bröderna bus leka lite och mysa.

Blir att åka hem om Max en timme och ta en lång promenad och sedan läsa lite. Finns inget mysigare än att va ute mycket en dag och komma hem, byta om till mjukisar och mys ner sig i soffan(nu när eldstaden finns bredvid tv, dock börjar Flame vätskan ta slut ocj jag hittar de ingenstans). Annars blir se musa mer sig i sängen framför brasan där inne. En kopp varm choklad är gott också att ha bredvid sig när man läser;-)
///Becca

Underbara dag

Kategori: Allmänt

Så va de en ny dag:-)
Orkade inte uppdatera igår om La Grande Odysséen tävlingen. Men tänkte jag skulle göra de sen. Vet att de gick bra för Jimmy;-)

Idag ska jag ut med Emil första gången. Ska strax åka dit, ska först ta en promenad med Atos så han får njuta lite mer av snön:-) hihi sedan tänkte jag åka upp till Josse och bli bjuden på kaffe;-) hihi
///Becca

Blir så lycklig!

Kategori: Allmänt

Atos och jag har spenderat halva dagen ute i de otroligt underbara vinter värdet. De bara snöar och snöar ute. Vilka tror ni är så lyckliga så de nästan spricker?!?

Vi har även varit och träffat hunden Atos och jag ska ta promenader med vissa dagar i veckan. Så imorgon ska vi börja, fast då får atos vara hemma. Så jag får en chans att lära känna Emil själv. Men Gud så söt han är, väldigt speciell som Atos. Så man kan säga en hund i min smak;-) irländsk setter.

Har även varit och handlat för denna veckan med David. Innan de så har jag varit i stan, haft morgon mys med Mia,
Varit upp till Josse och kollat på hennes bil som brann en stund innan:-P sedan tagit en kaffe hos Carro. Plus köpt läslampa på Jula till mina böcker. Kändes smidigare att ha en sån, eller två rättare sagt. Då jag inte visste vilken jag ville ha av led eller vanlig. Så köpte jag båda. Plus så kostade 38kr tillsammans. Så de va ju inget dyrt, men de borde kosta mer än 19kr, för jävlar vad bra de båda är. Lätt värt varenda krona!

Nu ska jag ta med mig atos ut i snön igen och leka en sista gång innan natten. Vi är ju två som älskar snö!
///Becca

Bra början

Kategori: Allmänt

Morgon mys med Mia här hemma. Kaffe och frukost först. Skönt att någon mer är vaken vid denna tidpunkt och inte bara jag när man är ledig.

Vad dagen har att erbjuda vet jag inte, ska i alla fall med Mia till stan och sedan till Jula och köpa en boklampa.
///Becca

Steg 1

Kategori: Hundar

Då har rakningen på första etappen på La Grande odysséen. 
Jimmy hade start nr 8 och kom in på 7 plats. De tycker jag är bra jobbat. Haft ett bra tempo ändå.
Jimmy själv är nöjd med sin körning och kom i mål vid 14.48. Han hade dock lite problem med andningen på höjderna och fick kramp i benen. Men Som sagt han är nöjd och enligt mig borde han vara de!
-
Jag tycker han gör ett bra jobb för Sverige!
Här får ni listan från hemsidan.
Samt en till bild
///Becca

Dag 1 - Presentation om mig/oss

Kategori: Hundar

Då börjar vi med listan.
-
Jag heter Rebecca, men kallas oftast för Becca. Är 20 år och bor med min pojkvän David som är 27år i våran mysiga två i ett bra område i Karlstad. Tillsammans med oss bor min hund Atos, som numera är bådas hund. Men han är i grunden min. David kom in i hans liv när Atos var 9månader.
Jag har varit sjukskriven i 1år och 3månader. Sista halvåret bestämde jag mig för att börja plugga. Började med hästkunskapsutbildningen på Strömsholm på halvtid, men bestämde mig för att fortsätta med flera samtdigt, så jag valde in på Komvux fyra kurser till. Insåg efter halva terminen att det inte funkade med att plugga 150% samt hinna med vardagen. Så som promenader, träning med Atos, på gymmet, umgås med familj och vänner och ta hand om hemmet. Så jag fick välja bort något av dem och då valde jag bort Strömsholm. Då man inte får något betyg hos dem. Så nu har jag pluggat en termin på Komvux på distans och klarat alla dem kurserna. Så nu till våran har jag fem nya kurser och bita i. Ska bli roligt och intressant. Varför jag valt distans är för att jag vill ha chansen att kunna börja jobba i små steg. Eftersom jag har varit sjukskriven av den anledningen att en gammal ridolycka har tagit sig in i livet igen och gjort sig påmind ordentligt. Så jag har haft en massa olika läkemedel och varit på massa olika undersökningar. Men nu har jag fått ett suddigt svar på vad de kan vara igen, precis som alltid.
-
Jag tillbringar mina vakna timmar med min hund, Atos. Mina vänner med hundar samt familjen som också har hundar. Min ena syster Josse som är 22år har Atos kullbror Texas. Så dessa träffas mycket. Sedan träffar Atos sin favorit kompis Ozzy en schäfer hane på 3år. De har kännt varandra sen Atos var valp. Sedan träffar vi andra hundar som man stöter på i t.ex. hundrastgården eller ute på gräsplättar. I skogen eller helt enkelt på gatan utanför. 
Sedan pluggar jag, sköter hemmet, träffas vänner och familj. Lite blandat, kvällarna spenderas med en av mina böcker som jag bara älskar. Självklart handlar de om hundar. 
-
Jag har jobbat som personlig assistent ett tag. Trivdes med det, men inte där jag var. Då det inte funkade med min skada efter ridolyckan. 
Jag har inte gått klart gymnasiet, då tack vare ridolyckan. Så de är därför jag pluggar nu. Känner att en utbildning behöver man om man vill komma någonstans i världen. Sedan tror jag, jag vet vad jag ska söka in till senare när jag är klar med Komvux.
-
Tror detta får räcka nu om mig/oss. Ni har ju fått reda på endel ändå.
///Becca

Söndag

Kategori: Allmänt

De är underbart att vakna på morgonen och titta ut och se att snön faktiskt ligger kvar. Dock fick David och Atos ta första promenaden ihop. Atos super stolt över att de var såpass kallt ute så han fick ha på sig sitt röda Hurtta täcke och går stolt runt och visar upp de för allt och alla. 
Nu ligger han utslagen i soffan och sover så sött. Finns nog ingen hund som kan mysa så otroligt mycket som han kan.
-
David och jag ska strax åka till killen som ägde Audin innan David för att låna något så de går att kolla varför ABSlampan och bromslampan lyser. Så hoppas på att få redan på vad de är för fel. Tråkigt när de hela tiden ska dyka upp nya problem med bilen. Men de är sånt man får räkna med. Hoppas på att de är ett inte allt för dyrt och svårt fel, så de går att få ordning på den så snabbt som möjligt.
-
Sitter för det mesta spänt och väntar på att listorna för tävlingen La Grande Odysséen ska komma upp på deras hemsida. Så man får se hur de går för Jimmy. Va in och läste på deras blogg om att han låg på 8plats vid 12.45. Men de hade några timmar på sig att köra ikapp. 
Han startade på plats 8, så de har nog hållt en bra och jämt tempo. Hoppas på dett han kommer ikapp nu bara och kanske till och med tar hem detta. De går i mål vid första viloplatsen från och med 15.30. Och ikväll kommer listorna upp från dagen, hur det gått.
///Becca

Mer till oss!

Kategori: Allmänt

Varit en underbar dag. Har faktiskt spenderat hela dagen, inte en sekund utan Atos. Förutom när vi va in på Ikea och sedan på kvällen hos Anna och Stefan för att äta våfflor, som vi gör till minne av farfar. Han skulle fyllt 90år imorgon och vi åt alltid våfflor på hans födelsedag.
-
Men annars så har jag varit med Atos hela dagen. Varit ute i Davids garage och lekt, varit i skogen med Atos, Ozzy och Mia. Varit hemma hos Mia och låtit hundarna sprungit runt. Varit och umgåtts med Alexandra och han har fått sprungit runt lös och grejat. Så de har helt enkelt varit en heldag med min favorit!
Dock är de en nackdel, Atos är inne en en slyngel(trots)period. Han testar på nya saker, t.ex. som att morra pt hundar som går förbi bilen när han är i. Gör han fel och man säger till honom, då käftar han emot. Fast bara i en form av morrningar och han vågar inte ens titta på mig när man gör de. Kan hoppas på att de är 3års trotsen som kommer redan nu. Atos har ju ändå alltid varit tidig med utvecklingen. Annars kan jag bara vara berädd på att 3års trotsen blir ännu värre. Men jag möter den gladeligen, med armarna öppna.
Det har också varit en perfekt dag för mig och Atos att göra en massa roligheter på då de har snöat hela dagen och vi älskar snö. Man kan inget annat än att göra de! 
Jag uppskattar allla årstider, tråkigt att hösten och våren är blöta årstider. Sommaren är för varm för att träna mer fysiskt med hunden under dagtid. Kan inte cykla, åka inlines eller något roligt under sommaren. Dessutom är de för mycket äckliga mygg och knott. De är både min och Atos åsikt. Vintern är perfekt, man går ut och leker i snön. Man tar mysa vinter promenader i snön. Sedan kommer man in och myser ner sig i soffan och njuter. Man kan dra pulka och träna mer fysiskt. Jag är ett stort fan av vintern och snön och de står jag för! Till och med Atos är de, har nog aldrig sett en sån lycklig hund som när han ser snö. Bästa som finns! Så mer snö till mig och Atos, så är vi nöjda!
-
Nu ska jag strax mysa ner mig bredvid Atos i soffan, ska fixa in nya koden till de trådlösa nätet på min laptop. Då David fixade de i morse. Så nu kommer de komma nya bilder lite oftare. Samt kanske bilder från skogen idag. Om de blev några bra. Har inte kollat kameran än. Var inte bästa ljuset för bilder heller. Vi va i skogen i skymmning och vi alla fyra hade reflexer på oss. Så jag tror de flesta reflekterar blixten. Men de är värt ett försök.
-
Tänkte också lägga upp en lista, med frågor som jag ska svara på.
Dag 1 - Presentation om mig/oss
Dag 2 - Presentation om våra hundar
Dag 3 - Presentation om hundar jag/vi haft
Dag 4 - Berätta om våra hundraser som vi har nu och haft
Dag 5 - Andra husdjur i vårat liv
Dag 6 - Renras eller blandras?
Dag 7 - Hundsport
Dag 8 - Viktiga egenskaper när du/ni väljer hund?
Dag 9 - Förebilder inom hund
Dag 10 - Hur valde du/ni kennel?
Dag 11 - En ras du/ni skulle vilja ha
Dag 12 - En ras du/ni inte vill ha
Dag 13 - Det här älskar våra hundar
Dag 14 - Det här tycker inte våra hundar om
Dag 15 - Visa en rolig bild på våra hundar
Dag 16 - Ditt favoritminne med våra hundar?
Dag 17 - Tik eller hane?
Dag 18 - Varför har du/ni hund?
Dag 19 - Våra mål för 2012
-
Där har ni listan som ska gås igenom nu de närmsta månaderna. Ska bli roligt att svara på dessa och komma ihåg allt man gjort.
///Becca

Som ett barn

Kategori: Hundar

Imorgon går starten av de längst och tyngsta draghundsloppet.
Vem tror ni är som ett litet barn som väntar ivrigt på julafton?! Jo för de är jag. Jag kan till och med känna lite nervositet över den enda svensken som ska starta. Han har ju rätt mycket att representera. Men han följt hans resa till Frankrike och de se stannat i olika städer och vilat samt tränat hundarna. Så jag tror att han och hans hundar kommer få ett bra lopp. Håller i alla fall tummarna:-)

Nu ska jag strax ta med mig atos till Carro för en prov tur på cykeln samt hjälpa henne med att vika lite lakan. Sedan hem och hänga tvätten och tillsist väntar vi på att Mia ska vakna. Så vi kan ta en tur dit.
Ha en underbar dag!
///Becca

Underbart väder

Kategori: Allmänt

Då är de fredag igen. Tycker att denna veckan gått fort, kanske lite för fort. Jag tycker att man inte hunnit med allt som man skulle. Men sedan är de ju jag som tycker att de ska finnas 48timmar på ett dygn, så man hinner med allt. Jag blir ju bara stressad och sur av at få stå och vänta på folk. De är inte min grej!
-
Oavsett så hade jag en mys idag igår med Pappa och Josse först på IKEA, sedan Bergvik och tillsist Jysk. Efter dessa hur underbart trevliga och mysiga timmarna så stannade Atos och jag på I2 för lite spring och bus för oss själva.
Sedan va jag och lämnade Atos och hämtade min Matte A kurs bok, då jag skulle sälja den någon timme senare. Sedan åkte jag över gatan och hämtade upp Carro och en massa skräp som skulle till tippen, så dit åkte vi sedan och tillsist in i stan för att sälja boken.
När vi hade gjort de åkte vi till Jula och mötte upp pappa och gick runt och kollade. Fick pappa att köpa mer en ligt honom "onödiga saker" och enligt mig, välbehövliga. Vet att han inte kommer ångra sig :D Jag tror nog pappa är glad över att han fick fyra tjejor, då de alla vet vad som krävs inredningsmässigt och klädmässigt, hehe.
-
Kvällen spenderades inte med att städa ut julen, som jag sagt i flera flera dagar, utan jag somnade.. Sedan vid nio åkte vi och köpte mat och tillsists kollade jag på film och David som brevdvid mig. Blackthorn hette filmen, kan säga att de krävs lite mer för att förstå och tycka om filmen. Jag gillade den starkt, David som såg början och slutet tyckte inte om den.
-
Idag ska jag ta med mig min älskade hund först till Josse och Håkan för att lämna pengar som mamma skickat över till dom på mitt konto(för att hon och jag har samma bank). Sedan ska dessa två åka till Örebro och hämta en soffa åt mamma, som hon ska ha i sitt nya hem. Det vill säga de lilla söta huset. Som jag är fruktansvärt avis på!
Efter det tänkte jag att Mia skulle va vaken så jag kan ta den gula fina audin och min otroligt söta hund ut till henne och dra med henne ut i skogen och gå, samt bli bjuden på kaffe och ha lite Mia mys tid. De känns som de behövs, har inte träffat henne sen i söndags kväll.
-
Nu ska jag blåsa mitt hår, dricka upp mitt kaffe och sedan gå och ta ut pengarna. Så jag kommer iväg någon gång. Kan säga att jag har kommit såpass långt i städa ut julen att alla julsaker står på barbordet, nu vill de bara ner i kartongerna. Men alla dukar ska tvättas innan.
///Becca

Bilder

Kategori: Allmänt

Här från ni lite bilder på hur vi bodde över nyår.
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Fler bilder på våran omgivning kommer. Men de va inte med nu på denna datorn.
///Becca

Strax natten

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma igen från en mysig middag hos Davids farmor, tillsammans med henne, hans pappa och styvmamma. vi avslutade middagen med att kolla på den nya svenska underhållnings serien från 2012. Då ska Magnus Uggla, Carola Häggkvist, Petter Askergren och Ola Salo samla ihop ett varsitt stall av blivande stjärnor och coacha. De sitter med ryggen mot sångarna tills de fått tycke för deras röst och när de trycker på knappen "I want you" vänds deras stolar mot sångaren och de får se hur personen ser ut. Plus på detta är de sångaren som väljer själv av de som tryckt på knappen som de vill ha som coach. Så jag har fått tycke för denna serien. Tycker inte Idol är något att hänga i granen och de har jag aldrig tyckt. Men denna är faktiskt roligare och bättre att kolla på. Helt klart värd varenda minut av sändningstiden.
-
Väl hemma så gick Atos och David på sista rundan, medans jag slappade lite. Sedan visade jag David mitt och Atos mål. Så vi har letat lite grejer, har inte bestämt än vilken som är värd att köpa.. De kommer ta någon/några månader innan jag bestämt mig för vilken. Imorgon ska Atos och jag testa på en cykel tur, blir premiären för honom. Så vi hoppas på de bästa. Han gillar ju inlines i alla fall, men de är något jag inte riktigt tycker är super kul med hund som vill dra. Då jag själv inte kan åka så bra, eller jo framåt går de skit bra. MEN jag har aldrig kommit underfund med att bromsa dom.. De är inte riktigt min grej :P
-
Sedan blir de imorgon att städa ut julen, ska ha gjort de i två dagar nu. Men inte kommit så långt, eller jo David tog bort den lilla söta advetsljusstaken som står på köksbänken, hehe. Så de går sakta men säkert framåt.
-
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med min bok, tror jag. Annars blir de nog sängen direkt.
Fick veta att de kommer ta lite längre tid igen tills den bärbara är igång med internetet. Då David har raderat lösenordet till de från den stationära och måste installera om allt, så vi får lösenordet igen.
///Becca

Onsdag

Kategori: Allmänt

Haft en super mysig dag. Började som vanligt att ligga och lyssna på Atos som drömde, sedan morgon promenaden. När vi kom tillbaka från den va Josse och Texas här för lite kaffe och bröderna bus lekte lite.
Sedan blev de en tur på stan med Alexandra. Vårt mål va att fika och de gjorde vi tillslut. Hehe

Väl hemma blev de mysa ytterligare i soffan och nu har vi alla tre varit på en lite längre promenad och jag smet iväg och hämtade min laptop från Carro. Så nu är den äntligen hemma. De ska bara in nya koden till de trådlösa nätet, så går de att använda den :-)

Om en timme ska vi till Davids farmor för lite mat med henne, hans pappa och styvmamma. Ska bli trevligt och mysigt.
///Becca

Mål 2012

Kategori: Hundar

Tror jag hittat mitt och atos mål för 2012.
Det första som ska göras är att bygga konditionen. Sedan köps grejorna. Mer får ni veta längre fram under året.
Hoppas nu bara att både jag och atos tycker detta är roligt:-) hihi
///Becca

Mysigt

Kategori: Allmänt

Spenderade dagen i lungnets tecken. Myste runt här hemma, små plockade, dammsugade, tog sköna promenader och läste lite innan älskling slutade jobbet. När han kom hem så sten dog jag i sängen en stund. Sedan bestämde jag mig för att dra in Mattias och Pinar till stan för fika med mina godingar:-) så strax efter fem va vi alla inne i stan, va snabbt in på Gina och köpte en cardigan samt ett linne. Sedan spenderade vi några timmar på vårat favorit ställe: Waynes. Pratade gamla minnen, hösten, Mattias resa till Spanien, skola och nyår. Sedan pratade vi om våran återförening som vi ska ha i slutet på Januari. Hehe men vi planerar på att komma ut på krogen denna gången. Fast de gjorde vi sist också:-P haha
Har i alla fall haft de mysigt idag. Stundvis var jag riktigt uttråkad. Men jag försökte hålla mig sysselsatt.

Atos åkte med David till hans mamma och fick springa runt lös där och leka och må gott. Han älskar att vara där.

Nu på kvällen har vi ätit kvällsmat, jag tog ett varmt skumbad och Atos gick och la sig strax efter nio. Men eftersom David skulle sova, så fick jag väcka Atos för att han ska ut på en sista runda innan de blir natten för oss. Även fast han vill sova redan för två timmar sen. Men han ligger och sover nu i sin del av soffan, tills vi strax ska ut för sista rundan.
///Becca

Fyra dagar kvar!!

Kategori: Hundar

Idag är de fyra dagar kvar tills starten av Grandeodyssen går av stapeln. Självklart så ska jag följa den enda svensken som startar: Jimmy Pettersson och hans hundar. Det är de längsta och svåraste loppet inom draghundstävlingarna.
Kommer att följa honom den den 7januari till den 18 januari när de går i mål. Ska bli riktigt intressant!!
///Becca

Tisdag

Kategori: Allmänt

Vaknade för två timmar sen, men har legat och halv sovit i sängen under mina två älskade täcken.
Vad denna dag har att erbjuda vet jag inre än, ska nig dammsuga och stöda ut julen kanske. Sedan tänkte jag ta en sväng på staden och se om de finns något:-)
///Becca

Trötta ben

Kategori: Allmänt

Nu är de natten säger min kropp efter en dag i enbart fart. Suttit ner sammanlagt två timmar på hela dagen. Så mina ben är rätt trötta. Men än är inte dagen slut, först en dusch och sedan krypa ner i soffan och njuta av min nya favorit inredning:eldstaden som jag fick av mamma i julklapp:-) jag bara älskar den!!! Samt min otroligt braiga bok.
David och atos va ute på sista rundan medans jag prompt gick ner till ICA Wallinders och köpte pressad citron som jag till varje pris skulle ha i mitt vatten:-P men oj så gott och värt de! Är så otroligt sugen på smaksatt vatten. Varit de hela dagen. Tror jag ska bojkotta dricka nu ett tag. I alla fall fram tills fredags myset. Hehe
Ska också ta mig till gymmet denna veckan, eller i alla fall börja gå och basta, för de är något jag känner för.

Nu på kvällen va jag, David och Carro till Ikea, så vi fick lite nya lakan och sånt till sängen samt en till badrums matta. Sedan HM på bergvik så jag fick köpa kavajen, samt två tröjor till. Tillsist va vi på ICA Maxi och handlade lite mat.
Nu lägger jag ner bloggandet för idag. Tänkte hämta hem min laptop imorgon som är hos Carro. Hon har ju faktiskt en egen nu. När min är hemma så kommer bilder från nyår samt en summering av året 2011:-) natti på er!!
///Becca

Välkommen 2012

Kategori: Allmänt

Då va 2011 över och vi välkomnar 2012 med ett leende och armarna öppna. I alla fall jag. Hihi
Detta året började med att sitta mer eller mindre i en bil från tolv till fem igår. Ju längre vi närmade oss hem, så kom de mer snö efter vägen. I stan var de mest( under våran resväg). Så vi lämnade av Carro och sedan hem och lämnade av våra grejer. Sedan åkte David, jag och Atos ut till Örsholmen, längst ut och tog en mysig snö promenad längst vattnet. Atos var helt nöjd över att se va mer snö än de va innan jul och nyår. Sedan att då springa lös och njuta va ju inte dåligt heller.
Efter de mötte vi upp Mia och åkte och lämna David på jobbet, vi sladdade oss därifrån. Hihi roligt va de kan man säga, atos älskar att sladda måste jag tillägga.
Kvällen spenderades halv döda i soffan och strax efter tio gick vi och la oss. Alla tre här hemma va helt slut.

Vi hade under vårat nyårs firande en liten mini jul med mamma. Vi alla fick jätte fina och bra julklappar av henne. Den jag nog älskar mest är faktiskt inne brasan. Den står bredvid tv, den gör de mysigare här hemma och man ser den hela tiden. Plus på detta så är de en sån jag velat ha hur länge som helst. Mamma måste va en tankeläsare:-) hihi kan lägga upp en bild på den så ni ser vad de är jag pratar om. Hehe

Själva nyårs firandet för atos del blev mycket musik. Som tur var befann vi oss i Falkenberg och där smällde dom i 20min och huset vi va i hade surround system i hela huset. Vi drog ner alla rullgardiner och höjde volymen på bandit rock. Sedan hade han Texas och Baily i samma rum, som ingen av dom är rädda för fyveririer. Så när vi kom in igen efter att ha fått i väg två av fem rislyktor, var Atos och de andra två grabbarna lika glada och lyckliga som om inget hade hänt. Så ett tips till er alla där ute med skotträdd hund. Musik, nerdragna persienner och D.A.P i eluttaget funkade super bra;-)

Kan skriva under vecka. Hur året varit, både bra och dåligt. Men nu ska jag ta något och sedan se om David vill till Ikea. Kanske stanna till på Bergvik en sväng och köpa kavajen som jag la undan:-)
///Becca