justbeccca

God Jul!!

Kategori: Allmänt

Börjar med att önska alla en god jul.
-
Har inte hunnit uppdatera på två dagar, då jag varit upptagen med annat. Tex i onsdag var jag inte hemma så mycket. Var ute och körde bil med Håkan och Josse.
-
Igår var jag först nere på stan, sedan hem ut med Atos och lämnade av lite julklappar, sedan ut till wåxnäs och köpte mer julklappar, sedan bergvik och handlade ännu mer julklappar. Men nu är ju alla klara och snart färdig inslagna.
Köpte också med tass salva till Atos också igår. Som innehåller tjära, som skyddar mot kylan, snön och salt mm. Den heter: Fyra Ess hund salva. Kostar 89kr för 100g salva på Katt och hund specialisten. Har köpt mer julklappar till Atos, men de får de komma upp bilder på senare eller imorgon. Jag har nämligen hittat/fått laddnings sladden till kameran. Så nu kommer det komma upp bilder, det från under hösten.
Josse hittade en rosa julkula som passar mig enligt henne. På den står det: Jag spricker av förväntan!!  Kanske kan förstå henne lite. Men jag har varit duktig den senaste tiden, det är nämligen så att älskling har slagit in mitt packet jätte fint(stort) och ställt de på barbordet,brevid datorn... Men jag har inte rört det, inte ens petat på de. Så de kallar jag duktigt. Men jag spricker av förväntan :P haha
-
Vid sex ska vi hem till Faster och familj och fira jul. Hela familjen, eller ja David kommer dit senare. För vi har två familjer som tänker likadant. Kvällen passar jätte bra för mat och sånt. Men det ordnar sig. Hade gärna följt med hem till hans mor också, men jag vill ju gärna vara med när Arwid är vaken och när han öppnar sina julklappar.
-
Nej nu ska jag återgå till julklappsinslagningen. Ta kort på alla klappar och granen och lägga ut här sen kanske :P Sen får det bli en promenad med Atosen och sedan börja göra sig klar för ikväll.
-
God jul nu på er alla och en en bra fortsatt dag/kväll.

Fryser din hund i kylan?

Kategori: Allmänt

Efter några promenader idag i kylan med Atos så kom jag på att jag kan ju faktiskt söka på nätet lite om hundar och kyla. Hur jag ska hålla koll efter förfrysningstecken på min hund, om jag behöver klä den, mm. Så nu när jag kollat runt lite så kommer det upp lite tester/fakta som jag tycker är bra.
-
Måste hunden ha täcke och skor för att inte frysa?
-
senare år har det blivit allt vanligare att vi klär på våra hundar i samband med promenad. Utbudet på täcke, västar och olika typer av tassbeklädnader har fullkomligt exploderat.
-
Men hur stor är risken för förfrysningsskador?
-
Det viktigaste är att hålla hunden i rörelser när den är ute. Generellt är små hundar, valpar och hundar med låg fettansättning och lite päls mera frusna än övriga. Hunden signalerar att den fryser genom att växelvis lyfta benen (allmänt beskrivet som köldkramp), blir alltmera långsam i sina rörelser och genom att - förstås - huttra.
-
En hund som gärna rullar i snön, är vanligt livlig och aktiv på promenaden fryser knappast. Då behöver du som ägare inte bekymra dig om att sätta på den ett täcke.
-
Bästa är att gå många korta promenader när det är riktigt kallt, både för din och hundens skull. Lämna inte hunden i bilen ens med täcke på sig, eftersom bilen snabbt kyls ner. Bind inte heller upp en hund utomhus oavsett vilka kläder du satt på den. Man kan kanske välja vägar som är välplogade när det är riktigt kallt, så att hunden inte kyls ner av snö på buken.
-
Känn på tassar och öronlappar när du kommer in. på tikar är spenarna känsliga, så den bör du också hålla ett öga på. Om de är kalla, frostiga och efter ett tag blir rodnade har hunden sannolikt förfrusit sig. Ring då en veterinär och rådfråga om vad du bör göra.
-
Se till att täcket är torrt innan det sätts på igen, Ett blött täcke har motsatt effekt då det snabbt blir ett ispansar närmast kroppen.
Generellt är det ovanligt med förfrysningsskador på våra hundar.
-
Källa: Djursjukhuset Gammelstad


Värm upp hunden ordentligt
Visst vet alla att vi ska värma upp våra hundar innan ett fysiskt arbete, men när det är kallt ute så måste du värma upp hunden mer än på sommaren. Speciellt om hunden kanske har legat still i en kall bilen under en tid. Att få ut värmen till musklerna tar då längre tid vid kyla samt att skaderisken ökar. En kall hund ökar alltid risken för sträckningar!
-
Halt = halka
Vid kyla så kommer även den förädiska isen fram, den är inte bara jobbig när den är på bilen och vägarna utan risken för halkskador ökar. Speciellt på de ställen där det under större delen är bra underlag och delvis halkigt. Hundarna upplever då att underlaget är bra och springer på som vanligt tills de kommer till isen och halkar. Många gånger går det bra men i vissa fall så blir det skador som sträckningar, bristningar, sprickor eller ligamentsskador. De hundarna som inte har blivit ordentligt uppvärmda eller sen tidigare är spända (hög muskeltonus) har betydligt högre risk att skada sig.
-
Pulsa i snön är jobbigt
De flesta personer har rutiner och går samma runda varje dag, eller i alla fall lika långt varje dag med våra hundar. Beroende på vad det är för underlag du går din dagliga promenad i så är det helt ok att även göra det under vintern. Däremot de hundarna som får pulsa runt i snön större delen av promenaden ökar risken för överansträngning, speciellt om det är en mindre eller otränad hund. Att pulsa i snön är jobbigt och under den tiden då det är mycket snö ser vi att skadorna ökar på speciellt ländryggen. Som sagt tänk på att det bara är du som hundägare som kan begränsa din hund när det är mycket snö.
Citerat från Hans Rosenberg, pressansvarig för Svenska Kennelklubben

"Särskilt korthåriga hundar måste skyddas mot kylan. Börja helst klä på din hund redan när det är runt noll. Fuktig kyla kan vara lika jobbig för hunden som torr kyla." - Citerat från Hans Rosenberg, pressansvarig för Svenska Kennelklubben.

"Viktigast av allt är att se till att ens hund rör på sig, absolut inte lämna den i en kall bil eller utanför en affär, betonar han." - Citerat från Hans Rosenberg, pressansvarig för Svenska Kennelklubben.

Detta är det sin jag tyckte var bra och viktigt att tänka på. Hittar jag mer så kommer det också upp.

Helt borta

Kategori: Allmänt

Igår gav jag åter igen till att leta efter den där jävla laddaren till kameran. Men utan några resultat.... Tänker inte leta något mer, nu får alla andra leta åt mig. Jag blir ju bara arg för att jag inte kan hitta den och då ska jag slänga kameran och allt möjligt..
Idag har jag varit på möte med mina nya handläggare på FK och AF. Dom var trevliga och bra, dock så kommer jag att efter Januari få en ny handläggare på AF igen för att min nuvarande ska få andra arbetsuppgifter och de tycker jag inte om. Tycker inte om att bli runt skickad, men man får väl ta det som de är.
Innan bussen gick hem förut så gick jag runt och kollade i lite affärer och kom på att jag inte riktigt vet vad alla ska få. Förutom en :P hehe Men de kommer nog när jag ska köpa på torsdag. Hade inte heller speciellt mycket lust att kolla ordentligt nu.
Dagen kommer gå åt till att plocka och städa lite här hemma. Mamma och Baily kommer om ett tag på fika och ikväll så ska vi ut till Mia och fika och låta Ozzy och Atos leka lite :D Sen kanske Mattias kommer vid fyra, men det är ju inget att hoppas på. För han har sagt i 4veckor att han ska komma, men dyker aldrig upp.
Nu ska jag göra te och spela lite tv-spel innan jag sätter igång :D
Tack Håkan för skjusen förut till AF, de var verkligen behövligt och du hade rätt att de var där :D
Här får ni en bild på Atos och Ozzy(bilen är några månader gammal, har nya men inget batteri eller sladd till kameran)

Extremt trött

Kategori: Allmänt

Då var det måndag och jag är faktiskt ovanligt sliten. När man går i skolan eller jobbar brukar man inte gilla måndagar, för det betyder att det är jobb igen. Men nu när jag är hemma och sjukskriven gillar jag inte heller måndagar. För av någon konstig anledning är jag helt slut på måndagar. Det är ungefär som min måndag är egentligen min söndag. Fast alla dagar för mig är lördag/söndag. Men jag ska lägga mig och vila strax och efter det blir jag nog piggare :D

Morgonen har varit lugn och skön. Baby och jag var iväg till bergvik så han handlade inför annandag jul och jag var ute och gick med Atos. När vi kom hem så var mamma och Arwid här hemma och väntade på att bli bjudna på fika. Så vi har fikat med dom, busat och dansat. Sen kom Carro en stund senare också.
Nu är jag och Atos själva hemma. David åkt till jobbet och de andra har åkt hem till faster för att mata Arwid.
Tänkte kolla igenom kartongerna igen här uppe efter laddaren till kameran och sedan duscha och till sist vila en stund.

Söndag :D

Kategori: Allmänt

Då var det söndag igen, denna vecka har gått fort och jag hade tänkt uppdatera tidigare.
Största delen av veckan har jag bara tagit de lugnt, inte funnits så mycket att göra egentligen.
Men i Onsdags var Mia och jag ute i skogen brevid gamla E18 mellan Skattkärr och Väse och gick med Atos och fotade honom lite och sedan åkte vi hem till dom i Väse och lät Ozzy och Atos leka och som vi hade förvänta oss så rök de ihop.
Innan vi parkerade bilen för att gå ut i skogen, så träffade vi på två älgar, Mor och barn älg eller egentligen Ko och kalv. Fick några bilder på dom med min kamera, men de bilderna kommer inte upp än då min förbannade jävla kamera laddare är borta... Men ska köpa ny om det finns någon som passar så jag kan använda kameran igen, med tanke på att jag inte använt den nästan något sen hundarna var valpar och de bet i sönder den i sommras och sedan var den in på lagning nu under hösten..
I torsdags var vi på kvällen uppe hos Josse och Håkan och planerade jul lite smått, kommer dock inte ihåg så mycket av det. Jag var rätt trött och när vi var där så kom huvudvärken smygandes. När vi kom hem så kunde jag inte resa mig utan att känna hur det dunka och snurrade och jag bara ville börja gråta och spy. Tog mig mot all förmodan ut på en sista promenad med Atos, men mer än så blev de typ inte. Kunde inte resa mig ur sängen, så när jag kom på att jag frös om mina fotleder kröp jag ur sängen och ut i vardagsrummet för att hämta dom och sedan tillbaka.
Med den huvudvärken var jag däckad tills runt lunch på fredagen, men hela dagen hade jag den smygande huvudvärken, var hemma hos Carro och ficka med henne och mamma. Sen klippte mamma henne, jag var och köpte hundmat och sedan färgade jag håret på Carro och till sist åkte David, mamma och jag till Jysk och sedan bergvik. Senare på kvällen åkte vi ut till Davids garage och lämnade saker och lät Atos och Texas springa runt och leka av sig på en åker brevid.
Lördagen var lugn hela dagen, David och jag åkte ut till Grava-rud och gick med Atos på rid och körvägarna i någon timme. Sedan hem och slappa ett tag för att sedan göra sig klar för att gå bort till Pille som fyllde 48år igår :D Fick nog efter närmare två timmar, kände att fulla människor, för mycket ljud och allmänt stimmigt inte är något för mig än. Vilket många får respektera!!!
Idag har det bara varit slappar dag, håller på att tvätta och ska strax ta en promenad med Atosen och sedan ut och köra bil med Håkan :D

Den ansvarsfulla

Kategori: Allmänt

Dina svar i hundägar testet visar på att du är: Den ansvarsfulla hundägaren

Du är en person som går mycket upp i din hund. När du skaffade hund var du fullt medveten om att det var ett åtagande för åtminstone 10 år framöver och hunden ingår i alla dina planer och aktiviteter.

Du tycker att det är viktigt att veta så mycket som möjligt om din hund och du läser gärna facklitteratur om hundar och hundens psykologi. Därför förstår du också din hund väl och kan tillgodose alla dess behov.

Din hund förtjänar bara det allra bästa och du ser till att hunden mår bra genom att ge den sund och näringsrik hundmat och kompleterande vitaminer och mineraler. Att göra olika saker tillsammans med din hund är en stor del av din vardag och du lägger ner mycket tid och energi på att dressera den.

Det är tydligt att du och din hund är riktigt bra kompisar och din hund kan vara glad att ha dig till sin Husse eller Matte!

Sjukvården och allt sånt

Kategori: Allmänt

var det söndag och det har gått 6dagar sen jag uppdaterade sist.
Mötet i måndags gick jätte bra, jag är sjukskriven tills slutet på Januari. Sen har jag fått en ny smärtstillande tablett jag ska testa.
I onsdags var jag in till stan och hämtade ut mina journaler och jag och Josse som läste alla dess sidor fick oss några roliga skratt. De har ju skriv så sjuka saker. En läkare hade skrivit upp alla olyckor de senaste åren och sista han skrev var: Men den senaste tiden har det varit lugnt.
En annan konstaterade att jag var orienterad, i alla hans närmare 8rader med många ord och punkter så var orienterad de ordet som skrevs mest.
Men upptäckte att det saknas rätt mycket delar i journalen. Närmare ett år som de flesta undersökningarna skedde och sedan papper i från Uppsala. Så detta ska jag prata med min läkare om.
I torsdags var jag hos min sjukgymnast och fick med mig Tens behandlingen hem som också är en typ av smärtstillande. Den ger en surrande känsla in i huden där man sätter plattorna som då ska störa smärt signalerna som går till hjärnan så hjärnan inte uppfattar dom och det ger då kroppen en chans att läka sig själv. Den har ju hjälpt lite, men efter två dagars användning upptäckte vi igår att mina muskler som sitter under och brevid vänstra skulder bladet var uppsvullet. De gick/går inte ens att dra ett finger över muskeln utan att jag fick så fruktansvärt ont. Har fortfarande lite ont idag.
Annars har största delen av veckan gått åt till att ta de lugnt och ha tråkigt. Josse och Texas har varit här väldigt mycket. Mia, Marre och Carro har varit här en sväng också. Sen var mamma här en sväng i torsdags med Baily(som fyllde 4år då).
Restarande del av dagen vet jag inte alls var jag ska göra. Städa gjorde jag i fredags, bäddat sängen är redan gjort, Atos var ute för en timme sen. Så jag får väl klä om granen så den får ljus i sig;)

Jag vill också!!!

Möte

Kategori: Allmänt

Nu blir det strax iväg på möte på VC.
Har sovit på soffan i natt, förstår inte riktigt hur jag lyckades. Men det var skönt ändå. Saknade min älskling som var ut och hämtade mig halv nio i morse. Så jag fick sova en liten stund brevid honom :D
Nej en promenad och sedan möte.
Ha en bra eftermiddag.

Färdig flyttade :D

Kategori: Allmänt

Nu är vi äntligen färdig flyttade. Hämtade det soffan i lördags. Nu återstår det bara köpa nytt soffbord, tapeter, hyllor, byråer, ett till vitrinskåp, två fåtöljer till våran "relax" avdelning.  Jo göra en i läggs platta till köksbordet och måla om de svart.  Sen är allt klart här hemma.
Hur som helst trivs jag i alla fall hur bra som helst. De är ett rätt lugnt hus, tycker inte att det är värst störande grannar. Det enda som är störande är Atos som boffar varje gång någon går i trapphuset. Annars har vi fått i ordning väldigt bra, har några enstaka kartonger kvar uppe. Men i dom är det en del julpynt och resten är det prydnads saker som ska upp när all förvaring är på plats.
I sovrummet har vi köpt en eldstad som ska upp på väggen, som är super mysig att ha där. Den nya soffan gör sig jätte bra här hemma, den är stor och skön.
Har dessutom börjar lite smått med julklappsköpen. Men vet inte vad man ska ge alla och ingen säger ju något om vad de vill ha. Eller vart vi ska vara, eller hur mycket vi ska lägga. För att vissa tycker det blir för dyrt i slutändan. För endel tror att bara för att man har ett förhållande så betyder det att den ena personen ska betala allt. Men så är det inte, livet blir inte ekonomiskt lättare för att man har någon. Speciellt inte om man är som mig och ska till varje pris stå på sina egna ben. Så till dig som känner dig träffad: Sluta dra alla över en kam, det betyder bara att du är absolut inte nöjd med ditt egna liv och är avundsjuk på alla andras. Så länge du går runt och säger såna saker.
Varför denna uppdatering kommer så långt efter flytten är för att jag inte har funnit varken tid, lust eller ro till att skriva. Men förhoppningsvis blir det bättre :D
Imorgon är det möte med FK, Min läkare och AF på VC. Får se hur detta går och vad de säger. Förra veckan hade jag möte med min handläggare på FK och jag kommer inte ihåg så mycket av vad vi sa. Så jag ska kolla om min kära far eller någon annan kan följa med mig imorgon.
Nej nu ska jag krypa ner i sängen och sova, börjar bli trött :D
Nattinatti