justbeccca

Hundhoroskop

Kategori: Iphone

Här får ni Atos hundhoroskop. Visserligen är det bara ett litet omgjort människorhoroskop, men ganska kul att de stämmer in på Atos fruktansvärt bra :-D

Skorpionen: 23 oktober - 21 november
"Jag förvaltar", säger denna passionerade, kraftfulla och intensiva hund. En detektiv som vill gå till botten med allt, som avslöjar dina hemligheter och ser rakt igenom dig. Dock mycket sårbar under ytan.

Det ni kanske skulle fått veta igår blev inte av, då vi antagligen får mer info imorgon. Direkt jag vet, så skriver jag vad vi ska göra på fredag! Så det är inte bort glömt. Ska även skriva varför det blev uppskjutet också. Det finns en enkel anledning ;-)

Hoppas ni alla får en mysig lördag som vi har, här regnar det och blir nog inte så mycket mer idag. Inte för mig och Atos i alla fall. Imorgon har vi nämligen anlagsprovet! :-D

///Becca

Inte än, men så länge

Kategori: Allmänt

Får ni en bild på nya bilen.
Nissan 350Z(blablablabla, det finns förr bokstäver i de namnet).

Sista bilen är ett klisyermärke som sitter innan i bilen, vid bagaget. Bilen är super skön att åka i och är en 04. Men som vanligt med dessa så ska de ju vara fränt, så den låter som fan!
Den är 2-sitsig och har inget baksäte. Den har bra ljud original från Bose.
Trevlig att köra, förutom kopplingen på 1:ans växel. Slutade igår med att jag stod och burna med bilen vid rödljusen och det var inte meningen!! Hahaha

Nu promenad! Sedan åka till stan och fika med Alexandra <3
///Becca

Midsommar helgen

Kategori: Allmänt

Alla har uppdaterat och skrivit om sin super braiga midsommar, med massor av fest och alkohol. Men så var icke min helg. 
Midsommarafton spenderades i bilen för att köra fram och tillbaka till Arlanda. David stack iväg över helgen till England för att köpa ny bil. Så jag tog med mig Carro(som kom i onsdags) som sällskap. Hatar att åka långt själv. 
Hemma från Arlanda blev de hämta hundarna som var med Håkan och sedan hem och duscha för att sedan åka iväg till Tyrstugan och grilla emd goa vänner. Inget större blev de, utan grillade krov och marshmellows och eldade som fan :P haha Kul var det och trevligt. 
Kastade in handduken vid ett och åkte hem och sov. Trötta och slutkörda ögon, orkade verkligen inte mer då. 
Lördagen blev de fika, sen midsommarmiddag med familjen(Alexandra var med och hon räknas som familj) och sedan massa kaffe mys och sånt. 
Lördagen var det även dags för David att åka med båten till danmark och komma hem på natten, inte allt för sent. Men vad händer då? Jo båten får så stark vind när den ska lägga till i England så självklart åker den i in piren och går sönder... Det var några timmar där, som var extra jobbiga. Visste inte ens vart han var, då man inte får röra telefonen när man kör bil i england. Han ringde mig när han var framme vid båten och fått lite information och sedan några timmar senare ringde han och berättade att han funnit en annan svensk som hade varit över och köpt bil och de bestämde sig för att köra hem och ta följe med varandra. De alla fick tillbaka pengarna, betalt hotell och även gratis färja mellan england och frankrike. 
David var hemma halv tre på söndagsnatten, väldigt skönt att vakna bredvid honom på måndagen och se hela honom oskadd. Dock trött, men han vägrade sova eller vila. Jag försökte med att vägra köra honom till nya bilen eller jobbet förens tidigast tolv. Men icke, tjugo över tio var han på väg till jobbet... 
 
 
Jag spenderade några timmar på söndagen hos några kompisar jag lärt känna i rastgården. Då de hade gjort intresseanmälan på Ollie. Men de hade katter(4st) och Ollie har aldrig träffat katter innan på de sättet. Han blev satt på plats på en gång. Ledar katten morrade, ja ni läste rätt, den katten morrar. Fräser gör den absolut inte! Så Ollie fick respekt för katterna direkt. Söndagens möte gick bra, var där på måndagen igen och även de gick bra. Så när jag kom hem på måndagen mailade jag Ollies kontaktperson och skrev att jag ser ingen anledning att åka fram och tillbaka mer med honom. Han har 100% respekt för katterna. 
Så då var allt pappersarbete igång för Hundar utan hem, hembesök fick de på tisdagen och allt gick super bra.
Igår kväll klockan 19.00 flyttade Ollie till sitt nya och för alltid hem! <3 Jag är så glad för hans skull och den nya familjen, men jag är även ledsen och saknar honom. Det är så många känslor på en och samma gång. Det är tomt här hemma utan den galna knäppisen. Atos letar varje gång vi kommer hem efter Ollie. 
Det var nog mest jobbigast igår, när vi kom hem efter att ha lämnat över Ollie till nya familjen. Direkt Atos satte tassen innanför dörren så letade han som bara den efter Ollie. Det är liksom inte helt rätt här hemma. Men Atos har Tia och Texas här idag, så det är inte helt lugnt och han kan träffa Ollie när han vill. Så jag är inte allt för ledsen. 
 
 
Om en vecka så händer det mer spännande saker i vårat liv. Då sker en ny omställning, så veckan tills fredag blir att ta vara på. Mysa med Atos och David och bara ta det lugnt och njuta av livet. Dock börjar den fredagen med att jobba två timmar. Som jag gjorde idag, fast på samma ställe som förra torsdagen :P haha invecklat men ja, roligt är det :D 
Kanske skriver imorgon när jag vet mer om nästa fredag, så får ni reda på vad det är vi ska göra. Veckan efter är även de fullspäckad, men inte här hemma. Utan i Falkenberg. Ja för det är bröllopsveckan till Johanna och Nilles bröllop :D 
 
 
///Becca
 

Häcken full!

Kategori: Allmänt

Varenda dag, trots att jag lovade en uppdatering härom dagen. Men ni får fint vänta lite till. Nu har de hänt ännu mer med blandade känslor!

Skriver imorgon när jag är hemma från jobbet, då mitt andra "jobb" börjar ;-) haha
///Becca

Händer grejer hela tiden

Kategori: Allmänt

I våran familj i alla fall.
Ska berätta om helgens roligheter imorgon hade jag tänkt. För nu är klockan för mycket och tiden för blogga inte finns. Hjärnan har även gått och lagt sig.
Så kika in och läs under dagen, vad vi pysslat med i helgen.

Vi lever! :-)

Kategori: Allmänt

Här har det varit ett lite uppehåll, då tiden inte funnits. Allt går i 190 :-P

I torsdags var jag och Alexandra iväg till klubben och hade skotträning med Atos. Den gick, men han är inte helt skottfast. Han är flyktbenägen men flyr inte längre. Så träningen går framåt :-) vet vad jag ska göra nästa gång.
Över helgen har vi haft en paus i spårandet, av den enkla anledningen att tiden inte funnits. Lördagen gick åt till att sälja Davids Mazda och sedan lite annat, som lek i rastgården för Ollie med vännerna :-)
På söndagen var det lugnt. Jag tappade balanssinnet i några timmar. Antagligen något litet virus i kroppen, så jag vilade största delen av dagen.
Hundarna fick en verkligen planerad vilodag. Men sedan fick de röja av sig hos svärmor :-)

Nu är det inte många dagar kvar och jag är så lycklig och det är så spännande :-)
///Becca

Ordning och reda

Kategori: Allmänt

Igår var pappa, jag och David iväg och hämtade extra frysen som ska stå i förrådet precis utanför dörren. Fick den av Davids kompis Coffe och hans fru.
Idag hamnade det på plats i förrådet och efter det har jag grejat med att flytta saker till båtar andra förråd i källaren i ett annat hus.
Så skönt att allt är på plats och nu ska bara frysen komma igång, så ska klövar flyttas över och Atos nya hundmat köpas in. Så nöjd!! :-D en hundfrys och ingen är nöjdare än jag.

I tisdags la David ut annons på Mazdan och nästa lördag kommer en kille och kikar på den, vad han skrev på sms i onsdags. Så vi hoppas han verkligen kommer och köper den också ;-)
Vad nästa projekt blir, har varken David eller jag någon aning om. Haha

Mer idag har Tia och Felix varit här, vi har även promenerat Texas. Så det har varit full rulle på hundfronten. Men har även hunnit sola och även tvättat. Ikväll känner jag för att kika på film och moffla i mig massa onyttigt. Får väl se vad det blir med det, David ska iväg och besöka några vänner som ska ha fest. Han själv ska inte dricka, men han ska i alla fall hälsa på.

Hoppas ni alla kommer få en underbar helg och att veckan varit bra :-)
///Becca

Undra vad grannarna tror?!

Kategori:

Tia har anlänt idag igen och det är fullt ös här hemma. Grannarna lär nog fundera på vad det är som sker här hemma när Tia kommer. Hon är verkligen överallt och igång konstant. Hon bjuder på många skratt och mycket kärlek samtidgt :) En mycket rolig hund, det är vad hon är. hihi 
 
Mer idag blir det plugg och sedan är det som sagt avslutningsdagen på viltspårskursen för Atos. Annars blir det bara att ha hundarna och som sagt plugga och ta det lugnt. Inte super väder ute, men de regnar heller inte. Så man blir inte heller så sugen på att vara ute. 
Hoppas att det kanske kommer en liten regnskur och sedan blir de fint väder. Endast för att de är bra för spårningen :P haha Nu vet jag varför jag älskar regn så mycket på sommaren. Inte enbart för mysigthetsfaktorn, utan också för att det bästa vädret att spåra i med hundar. 
Man får ju vattna och fukta nosen på hunden om det är varmt ute, men många hundar är som Atos och vill inte bli störda när de arbetar. Ollie är likadan och när han vill inte dricka direkt efter han gått ett spår, utan vill vila en liten stund innan. 
 
Jag skrev igår att jag hoppas Ollie får ett hem denna sommar, dels för att jag tycker han är värd det. Men även vill jag det för att han är fortfarande ung och han är en underbar hund som är så formbar. Jag hoppas någon som får tillbaka på skatten nu vill investera i en bästa vän för livet och går under namnet Ollie. 
Är du intresserad av Ollie? Klicka här för att komma till hans sida. 
 
Dags för en kaffe och sedan fortsätta med den super tråkiga kursen, Administration... 
///Becca

Dagarna bara springer iväg

Kategori: Allmänt

Det är mesta dels fina och soliga dagar här på min gata och detta gör att man inte är inne så mycket, eller jo jag är det för att jag inte är klar med alla mina kurser, trots att alla andra är det. Men så är det när man börjar lite senare än de andra.

Jag kommer absolut inte alls ihåg vad jag skrev sist. Men tänkte berätta att Atos i lördags gick ett 200m långt klövspår som låg i över 2timmar och han tog det klockrent! Stolt matte :-D
Ollie fick ett spår på 150m som låg i 3timmar och jan tog det klockrent han med, så noggran i sitt nosarbete och ringar super fint när han tappar. Inte många gånger han tappar och frustrerad blev han 1 gång.
Lördagens spår dag innehöll allt möjligt väder. Vi valde att åka och bada hundarna när spåren låg till sig, då det var varmt. Men väl vid vattnet så började det åska och regna. Precis innan himlen öppna sig var vi alla inpackade i bilarna och på väg mot skogen igen. Men självklart så öppnar sig himlen ännu mer och de börjar hagla :-P hahaha typiskt oss, Josse fick lite problem med bilen. Men fyllde på olja och sedan for vi ner till skogen.
Kommer in på vägen som leder oss till skogen och där var det som en vägg, inget regn alls och solen sken.
Vi hade fint väder resterade del av dagen i skogen och även kvällen.


Denna sommar innehåller som sagt mycket, men det jag mest av allt hoppas på är att Ollie ska få ett eget hem. Han är en hund som förtjänar att vara i centrum hos en familj. Han är en helt underbar hund och varje gång jag tänker att han kommer göra någon annan lycklig så trillar en tår nedför kinden.
Jag hoppas av hela min kropp att någon vill älska honom lika mycket han kommer älska dem!

Imorgon är det dags för sista viltspårskursen och dags för ett prov spår till anlagsprovet. Jag hoppas Atos tar det utan problem. Annars vet jag inte vad jag ska göra. Men jag litar på Atos och han kan! :-)
Imorgon kommer även Tia igen och är här i 4timmar drygt. Hon och Felix var här idag. Så mysigt är det, trots att det är fullrulle :-)

Nu ska jag försöka mig på sömn igen, måste ringa läkaren igen. Men orkar inte sätta igång allt igen. Det är så mycket tid och energi som går åt då..
Med dessa ord avslutar jag detta inlägg.
///Becca

Idéer som kanske blir verklighet

Kategori: Allmänt

Vet att jag lovade ett inlägg om dagen. Men mja, de gick ju bra.. Haha
Denna vecka var det näst sista och sista dagarna på allmänlydnaden kursen. Atos gick toppbetyg! :-) stolt matte!!! :-)
Han visade även i onsdags på sista tillfället att han kan personspår, som han aldrig annars varit intresserad av. Så nu kan vi träna även det :-)
Igår åkte David och jag ut till I2 och la ett till Atos och ett till Ollie.
Båda var super duktiga och jag är så stolt över att få vara deras matte.

Annars har vi under veckan tränat pallen, personspår, inkallning och de vanliga.
Idag ska vi ut i skogen och spåra. Så de ska bli kul! Blir inte lika många som förra helgen, men vi blir en del :-) Lika trevligt och roligt som alltid kommer vi ha.

David ska besikta Mazdan idag, så nu håller vi tummar och tår att den går igenom. Så slipper han krångla med den.

Ut och njut i det underbara vädret, om ni har lika bra som vi har :-)
///Becca