justbeccca

Dag 3 - Presentation om hundar jag/vi haft

Kategori: Hundar

Charlie
Han var en renrasig Bearded Collie som vi hade när jag var jätte liten. Han var en utställningshund, dock en åksjuk sådan. Så de var lite arbete före bilturen till utställningen samt när man väl var framme. Men han var en väldigt fin hund. Kommer inte ihåg hur gammal han blev, då vi fick sälja honom när vi skaffade våran rottis valp som blev hanilsk.
-
Nelson
Våran Rottweiler som blev sju år. Vi köpte honom när jag var två år och han och jag växte upp ihop och kom att bli min skyddsvakt. Ingen fick lyfta mig utan att han stog under beredd på att fånga mig om någon skulle tappa mig. Han var renrasig utan stamtavla. Lev påhoppad av en hund när han var liten så han blev hanilsken. Vi fick avliva honom då hans korsband hade gått av och börjat läka ihop fel och en operation kunde ta livet av honom. Så vi valde att att tabort honom istället för att låta honom lida.
-
Assar
Detta var en hund pappa tog hand om en sväng, då hans förra ägare misshandlade honom. Dock var han för skadad i psyket för att få ett bra liv. Så vi fick avliva honom. De är synd att folk inte förstår vad de gör varje gång de ger sin hund en smäll eller ordentlig med stryck. Han hade varit en jätte fin hund annars, säkert blivit lika bra som sin syster inom gån gren. Men för hans skulle och de runt om honom så va avlidning de enad som var bra för honom.
-
I några år hade vi uppehåll på hund. Men vi passade andras hundar mycket. Tog hand om en hund hos mina tremänningar, en cocker spaniel tik vid namnet Smilla. Sedan våran ena grannes två schäfer hanar, Limbo och Abrham. De levde inte samtidigt. En hund kom in i våra liv 6månader innan Baily kom in, vid namnet sigge.
-
Smilla
Hon var en Cocker Spaniel tik, som mina tremänningar ägde. Dock hade de henne hela tiden ute i en hundgård tillsammans med hennes mor. Så jag tog med mig Smilla in till stan, tog med henne hem. Tränade henne mer eller mindre jämt. Hon och jag fick en speciell kontakt.
-
Limbo
Var en äldre Schäfer hane som våran granne hade. Honom passade vi ofta och de var mycket trevligt. Även fast han var hanilsk så var han ordentligt uppfostrad och kunde uppföra sig bra, oavsett vart han var. När han gick bort så skaffade sig ägaren en ny schäfer.
-
Abrham
Var en ur gullig liten Schäfer valp som växte upp och blev en grann hund. Men fina muskler och fina rörelser. Dock går de ju inte att jämföra Limbo med Abrham. Men kan säga att ägaren var en duktig ägare och tog sitt ansvar.
-
Sigge
Våran dåvarande hyresvärds Yorkshireterrier. Denna träffade vi första dagen han kom hem, lika stor som en hand och jätte söt. Honom hade vi väldigt mycket, då de va i samma veva som mitt hundintresse blommade upp igen ordentligt. Honom tränade jag i allt möjligt, samt lärde mig klippa päls och pälsvård.
-
Baily
Kom in i våra liv för 5årsen. Han är en import från Portugal och kom till sverige när han var cirka 3månader. Vi hade aldrig träffat Baily innan dagen han kom till oss för att stanna. Men den söta lilla grabben fastande dirket i allas hjärtan. Han är en blandras, Cao de castro de laborero och vallhundsmix. En hund med ett hjärta av guld, mycket energi när de behövs med en tjuren ferdinen när han vill ta de lugnt. En liten filosof är vad han var och är än idag. Baily är tränad i valp och grund lydnad, samt rallylydnad och agillity. Nu på senare år han har hunnit kärleken till blodsspår, men rådjursklöver.
När jag flyttade hemifrån följde han med mig till att börja med. var hos mig några veckor och sedan hos mamma. Men de blev för jobbigt för mig att inte ha hund, så då köpte jag mig en till. Baily var med mycket i början och uppfostrade. Han var hos mig precis som innan och om inte mer. När jag var i skolan, var mamma och Baily där och passade den lille knäppe valpen.
-
Atos
Atos är en blandras med fyra raser i sig. Labrador, Jämthund, Rottweiler och Border Collie. Köptes av mig på impuls, då min ena syster och hennes sambo skulle kolla valpar. Den lilla svarta valpen med de vita tecknena fastade i mitt hjärta och fick följa med hem. Efter två år med honom ångrar jag inte en enda sekund att jag köpte honom. Han ger mig så mycket och de visade sig att han är en otroligt fin hund. Både fysiskt och psykiskt. Atos är tränad i valp och vardags lydnad. Lite agillity men de är inte super kul. så vi testade på blodsspår och de älskar han. Så nu ska vi utöka längden och sikta på eftersöks hund. Samt lite annat runt om.
-
Detta är hundarna vi har haft och har. Flera kommer det att bli, de kan jag lova!
///Becca


Kommentarer


Kommentera inlägget här: