justbeccca

Dag 2 - Presentation om våra hundar

Kategori: Hundar

Baily
Baily är "familjehunden". Han köptes av mamma för 5årsen. När två av oss barn fortfarande bodde hemma. Baily är en blandras mellan cao de castor de laborero och vallhundsmix. Han är import från portugal. han kom till sverige när han va tre månader och bodde då hos kvinnan som tog in honom och hans syskon i cirka tre veckor, innan vi köpte honom.
Han är en lugn och snäll hund som inte gör en fluga förnära någon. Men han tycker inte om småhundar och vissa hanhundar som är yngre än honom som inte lägger sig tycker han inte om.
Baily är tränad i valp och grundlydnad, samt rallylydnad. Sedan är han tränad inom blodsspår och Agillity. Han var med och uppfostrade Atos väldigt mycket när Atos kom hem. Baily bodde mesta dels hos mig när jag flyttade från mamma, men ibland var han hos henne. Nu mera är han hos mamma på heltid, dels för att jag har Atos men också för att dem nu mera bor i Falkenberg.
baily var väldigt busig när han var liten. Hittade gärna på hyss för sig själv och tog gärna några varv själv runt kanalen där vi bodde. Men Baily har lugnat ner sig nu och varje sekund med Baily har gett mig mycket lärdom samt mycket kärlek och tillit. Har sett Baily utvecklas från den otroligt söta tjuren ferdinan till den mycket arbetsvillig hund. Mycket mycket stolt över honom.
-
Atos
Atos är född den 28 oktober 2009. Han köptes och hämtades av mig den 7feb 2010 tillsammans med Josse och Håkan som köpte hans kullbror Texas samt mamma va med och kollade på valparna.
Atos är ett impulsköp, så jag hade inget hemma åt honom mer än allt som va Bailys. Men påvägen hem stannade vi på Coop så jag kunde köpa valphalsband(ett tillfälligt) och koppel. Flitar, bädd och matskålar fanns redan hemma.
Atos hade Baily sitt första halvår mycket hos sig, samt Texas. Så han hade en äldre hund som lärde han hur han skulle bete sig samt en yngre att leka med. Han blev också rättvist uppfostrad av Ozzy, en ett år äldre schäfer som ägs av Mia(en av mina bästa vänner).
Atos har aldrig gått en kurs, han är tränad av mig. Samt socialiserts med många andra hundar. Han tränas i blodsspår då det är de enda Atos verkar tycka är roligt. Agillity är okej, så längre tunneln inte är med och han springer banan max fyra gånger. Två av gångerna är felfria, de andra två försöker han smita undan. Sedan tränas han i trick, så kan har allt lärt sig rätt många olika.
Atos har inte alltid varit en lätt hund att ha att göra med. Han har sina speciella sidor, väldigt oberoende av människor. Men varenda sekund med Atos har gett mig så mycket och jag ångrar inte en gång att jag köpte honom.
Jag är mycket mycket stolt över honom, han utvecklas mer och mer för varje dag och jag älskar att se Atos växa både med mig ovh med David.
-
Nu har ni fått lära känna de två underbaraste hundarna som finns.
Här får ni bilder från när Atos va liten valp och Baily var unghund. Har de andra bilderna på den bärbara datorn.
///Becca

Kommentarer


Kommentera inlägget här: