justbeccca

Början på en förkylning

Kategori: Iphone

Jag är precis i början av att bli förkyld. Hade inte gjort något att bara vakna upp och vara förkyld, än att känna för varje dag att det eskalerar..

Igår hade Akhela krånglen med ögonen. Har aldrig varit med om något liknande. Men hon gick in från våran uteplats 10min före mig och Alexandra, för att lägga sig och sova.
När vi kommer in och går ib i köket kommer den mattokiga valpen efter. Alex ser att någon inte stämd och sa: vilka konstiga ögon hon har.
Mitt svar som inte hade sett ännu var: ja hon har alltid konstiga ögon.
Någon minut senare såg jag vad Alex menade och paniken steg fort inom mig.
Pratade med David för att se vad vi skulle göra. Han ville avvakta och se om de fick ned om någon timme. Så jag gav det två timmar.
Drygt efter en timme började det gå ner igen till normal storlek och reaktion. Det enda som märktes under hela dagen/kvällen igår var att ena ögat, vänster hade en lite segare reaktions förmåga.
Vi ska göra en ögonlysning på henne för att vara på den säkra sidan.
Men vi kollade även upp vad som kanske kan vars en orsak.
Det fanns några olika, men en som verkliges stämde in var: Inte ovanligt att valpar som går från ljust utifrån till mörkt inne får "låsta" pupiller. Ett stort och ett litet.
Detta är det som stämmer in mest på Akhela. För hon röjde inte runt inne innan hon la sig och sov. Utan hon gick raka vägen in till soffan och somnade.

Kvällen spenderade vi med att grilla korv i tyrstugan, jag, Alexandra, Håkan, David och Svärdan. Riktigt mysigt var det, trots det gråa ock sedan regniga vädret.

Idag blir det en lugn dag. Jag har som sagt lite smått ont i halsen, nyser och känner mig allmänt seg i kroppen. Så en lugn film dag passar mig perfekt.
Ska fortsätta titta på alla de senaste Wallanderfilmerna. Kollade på en av dom igår med Alexandra. Fast ja, hon somnade :-P haha

Ha en mysig lördag alla nu. Det kommer jag ha. Så ska jag skriva lite senare eller imorgon om Akhels utveckling i träningen.

Åh tror ni jag var nöjd igår när jag kollade posten och såg att mitt armband jag beställde hade kommit. Plus på det så var det inte bara ett extra armband, utan två!! :-D såååå nöjd och storleken passade perfekt på både mig och David.

///Becca

Kommentarer


Kommentera inlägget här: