justbeccca

Kursstart med Akhela på dressyrkurs för stående fågelhundar.

Kategori: Hundar

Kursstart idag för dressyrkursen för fågelhundar. Alla hade kontinentala fågelhundar och tre av oss hade hundar som var över året och de sista var 4 månader(ge mig)! Denna grupp är för valp/unghundar. 

Efter oss startade den för vuxna hundar. 


Akhela var väldigt duktig trots upplägget på denna kurs är att alla tränar samtidigt. Vilket vi inte är vana vid. Så Akhela visade att man inte alls behöver träna, utan man kan äta hästbajs, gräva i sandpaddoken, leta efter gräs, störa andra deltagare osv.. När det kom till momenten så var hon ändå duktig. Förutom när hon skulle plocka upp apporten från marken.. Så tyckte hon att den kan man knuffa runt på och härja hej vilt med. 

Tror ni kan tänka er att hennes matte var väldigt frustrerad.. Men det tog hon igen med att hålla apporten bra, utan tuggande! :-) hihi 


Nu ska vi träna på apporten liggandes framför henne. Sedan ska vi även träna mer på sittande under gång! Jävlar vad vi ska träna på den delen! 

Nästa träning är vi i mer kända trakter. I grusgropen vid min första hundklubb, Sörmons hundklubb. Så då kanske Akhela inte alls är lika som idag. Tänkte även jag ska träna och promenera innan för ute på söndag. 



///Becca 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: