justbeccca

Energin tar aldrig slut

Kategori: Allmänt

Idag har jag verkligen undersökt hur långt Akhelas energi räcker. Ja, den är inte slut än! 
Eller, hon är trött men vägrar sova om inte jag sitter i soffan. Vilket jag knappt gjort idag. Tänkte någonstans att hon borde tröttna på mig och gå och lägga sig. Men icke! 
Nu sitter vi i soffan och Akhela har slumrat till. Men min plan är inte att sitta här länge till. 


Förut med att konstant vara i rörelse, så har vi tränat, både med att dra pulka(utan vikt), tränat höger, vänster, framåt, stanna, bromsa osv. Alltså grunderna i drag. Så har vi tränat fot och stadga. Japp, idag var en sån där underbar Akhela dag på förmiddagen. 
Vid lunch åkte vi till rastgården så hon fick träffa sina vänner och springa av sig ordentligt. Två timmar där, sedan hämta Atos hemma. Hämta David och tillsist hem för en promenad. 
Hemma i lite mer än en timme, sedan till svärmor och äta mat tillsammans med svägerskan. Hem, ut på sista promenaden och nu, nu sover hon. Vilket hon som sagt inte gjort under dagen idag. 
Men lika envis hon är, är jag. Om inte mer! 
Imorgon ska vi köpa ytterligare en bädd, funderar även på fler kompostgaller. 
Har lite planer på hur saker ska tränas här hemma. Fick underbara tips från er där ute, tack super mycket :-) 


Mitt största problem är inte att Akhela egentligen låter så, just nu. Utan att oh kanske anser sig själv tjäna på detta beteende och fortsätter sedan med det. 

Sedan har jag fått erbjudande om en begagnad släde, knappt någon mil från mig. Det svåra är att övertala Davidom  detta. Jag vill ju ha den, men han var inte alla så säker på "kvalitén". Får väl se imorgon vad han säger :-) 

Dags för natten, imorgon är en ny dag son kräver mängder med energi! :-P 
///Becca

Kommentarer

  • lisa säger:

    Åh tycker Weimaraner är sååå fina hundar!! Hur gammal e Akhela? :) Åh vad fick dig att skaffa just den rasen? (inget illa menat utan bara nyfiken!!)

    Svar: Akhela är den 9 feb 9 månader :-)
    Det stod mellan tre raser, och Akhelas ras är den ras min sambo verkligen tål(han är allergisk) och när jag satt och kikade runt på olika kombinationer så fann jag Akhelas och fick super bra svar av uppfödare på alla mina 1000 frågor och kände att allt kändes rätt.
    Jag sökte inte efter en jaktavlad weim, utan en mer allround weim och det fick jag. Jag ville även ha en krävande ras, då Atos(blandisen) inte alls är den krävande hunden. Utan det är mer jag som har ett större träningsbehov än honom ;-)
    Becca

    2014-02-01 | 16:31:14
    Bloggadress: http://www.redcanine.weebly.com/blogg.html

Kommentera inlägget här: