justbeccca

Att avvakta är det värsta som finns

Kategori:

Igår morse väckte Atos mig i panik och behövde ut, då hans mage rasat under natten och var super dålig i magen hela dagen igår. 
På eftermiddagen på promenaden mellan tre och fyra så börjar han bajsa blod. Helvete tänkte jag och i panik ringde David och pratade. Vi pratade om vad hundarna fått de senaste dagarna och kom fram till att han inte fått något ovanligt alls. 
Men vi skulle avvakta till idag och se hur han såg ut, då Atos inte alls var sämre i skick, alltså han var pigg och glad. Sprang runt i skogen och lekte med Akhela. Han fick kokt torskfilé och ris till mat igår och idag. 
Idag är magen normal igen(ialla fall hittils). Antagligen har han reagerat på något han fått och som vanligt fått en allergiskreaktion. Vi tror att det är bacon som han reagerat på, vilket är mycket underligt då han ätit det tidigare och aldrig reagerat. 
Tempade honom flera gånger igår för att hålla koll på tempen, sist han bajsade blod så hade han en temp på 39,4 och hans normal temp är 38,2. Igår var den på 38,4. Så han hade inte någon feber i alla fall. 
 
Men just detta ordet som nästan alltid sägs från veterinärer är: Avvakta och jag hatar det ordet! Det finns inget värre än just de ordet. Varför ska jag avvkta när jag ser att min hund inte mår bra, varför ska jag lyssna på dig som egentligen bara vill tjäna en hög med pengar?! 
Hade jag fått bestämt igår så hade vi åkt in till veterinären och kollat honom noggrant. Bara för att vara säkra. Sist visste vi ju vad felet var. Men jag bestämde inte igår och tur var väl det. Annars hade det kostat 2000kr igen. 
Men nu är det bra igen, så nu slipper vi besöka veterinären vad det verkar som i alla fall :) 
 
Annars idag har gått åt till ensamhetsträning för Akhela och Atos. Medan jag satt utanför och pluggade. Idag gick det lite sämre, efter 40 min började hon låta och det var inte lite. Sedan gick de i intervaller. När hon hade varit tyst i 10min så gick jag in. Då var båda två helt överlyckliga, de låg dessutom och sov i soffan. hehe 
Igår gick ensamhetsträningen super bra med Akhela och idag var det ett steg bakåt. Men det är smällar man får ta. Jag är ännu mer envis än vad hon är. Så vi får väl se vem som vinner. Berättade i alla fall för grannarna att hon kommer vara själv fredag morgon i ungefär 2timmar och de förstod helt och hållet och är nu berädda på att det kan komma att låta. Ska nog faktiskt köpa en till aktiveringsboll tills dess. Då har hon dubbelt upp att greja med under tiden jag jobbar. Kanske kan hon vara tystare då. 
 
Nu sitter jag och väntar på att skypa med Carro, tror hon vill se min nya frisyr bättre än på kort :P hehe Blir inte så långt samtal idag, om en timme är det dags att åka till Atos klickerkurs :) hehe 
 
///Becca

Kommentarer


Kommentera inlägget här: