justbeccca

Att finna balansen

Kategori: Allmänt

När man försöker balansera upp ett hundliv med en hund som är dålig och den andra kräver mycket träning. 
Det är ett knepigt sätt att leva på. Lätt när man är två, men fyra dagar i veckan är jag ensam och att då finna balansen är väldigt svår. 

Atos ska imorgon in för 4:de gången detta år till veterinären och varför det sker imorgon redan igen är för att jag ringde och krävde ett borrelia test. Då Atos fortfande inte är sig själv. 
Och imorgon är det april, vilket betyder att vi är inne på fjärde månaden detta år och är uppe i ett besök varje månad. 
Om nu borrelia teater visar negativt, så är det bara depression Atos har. Men fram tills vi har alla svar, så utgår vi inte från något.
Atos får göra det han orkar och vill. Just nu verkar han trivas bäst i soffan eller i sin säng. Promenader, åka bilen, leka med vänner, träna osv är inte sett dugg intressant. 

Akhela hon kräver mer och mer av sin förare. 
Helgen har gått åt till att träna att vara lugn hemma hos Josse, Håkan och Alexandra. Vilket har gett otroliga resultat! 
Lydnad och lek har vi även hunnit med. 
Idag körde vi uppletande rutan, men minskad och med en leksak. Bara för att lägga fokus på två saker: leta och apportera leksaken. 
Denna gången använde jag mig även av en tyngre dummy. Just av den enkla anledningen, det ska vara kul ocj roligt. Men att springa runt och härja med leksaken själv är mer självbelönande. Så det ska vara ännu roligare att komma med leksaken/dummyn till matte och där blir se fest istället. Så där var det enkelt, tyngre leksak/dummy gör det roligt men samtliga roligare att springa till matte med leksaken och få kampa med godistrasan och samtidigt få godisfest ☺️
Så hon gjorde riktiga framsteg igen! 😁 

Så nu kanske ni förstår kontrasten här hemma. En super motiverad hund och en omotiverad hund. Inte ens promenaden är kul.. 


I helgen köpte vi även äntligen ny bil och super nöjda blev vi. Nu ska den vara Akhela säkras innan hon får sitta i den. Vilket ska ske till helgen, när David kommer hem igen. 
Såå skönt att äntligen köpt ny bil, en super bra hundbil med stort bagageutrymme! 😁 Men bilen får stå gömd i garaget här hemma tills David kommer. Kan ju köra om jag vill. Men jag känner inte för att krångla och jag åker nästan aldrig någonstans utan hundarna. 

///Becca 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: