justbeccca

2013

Kategori:

Detta året som gått har varit det första året David och jag inte hade några planer alls. INGET var inbokat, som vi annars alltid haft. Förutom ett bröllop, min näst äldsta systers bröllop. 
 
Hade aldrig kunnat föreställa mig då att jag idag skulle sitta med Akhela här i soffan, BMW på parkeringen, David ha en Nissan 350Z och bo där vi gör. 
Nej, jag hade panik på nyårsafton över att vi inte hade några planer, så pass mycket panik att jag tyckte att vi kunde bestämma att vi skulle köpa en ny tv. Måste jag tillägga att vi inte behöver en ny tv eller en till?
Men det gick ju inte David med på, han kunde inte riktigt förstå min panik jag hade då. Men den försvann ganska fort i Januari. För det var då vi fick erbjudandet om lägenheten och vi även fick den. 
Behöver jag tillägga att jag redan började packa första veckan i feb?
Strax efter det hämtade jag hem Ollie, för att jag var såå valpsjuk och jag ville göra något bra för någon annan. Så lilla Ollie på 6månader kom från Irland till oss den 7feb. 
Den 17feb kom söta Agnes hem till oss för att spendera lite tid med Atos, som visade sig 8veckor senare inte tagit sig. Riktigt tråkigt och jobbigt. Det kändes som en förlust över något man aldrig ens hade. Men En vecka senare fann jag Akhelas uppfödare och en annan uppfödare. Mailade dom och ställde massor med frågor, fick svar från Akhelas uppfödare och ringde upp henne för att kunna prata mer. Jag fick svar på alla mina frågor och det fick hon med. Jag pratade med henne när klockan var 14.00, hade precis tvättat bilen på nolgård och skulle åka till rastgården med Ollie en sväng. Var i rastgården i några timmar och när klockan var 17.30 kom första smset om att två tikar hade fötts, en till henne och en till mig. YES! jag gick först i kön, nu var det ju bara att övertala David. 
Kommer hem, säger till David om denna kull och sedan säger jag: 
"Får inte jag en valp från denna kull, så får du inte byta bil något mer".
Kan säga att han bestämde sig fort att det blev en valp från den kullen. Vi följde Akhelas utvecklig på sms, telefon och fb. 
Fredagen den 5Juli hämtade vi det lilla spöket, underbart go var både uppfödaren, hennes man och havet av valpar(7st). Plus på det så lyckades vi snosa 3veckors valpar av en annan jaktras.
 
Innan vi hämtade Akhela. Så gick Atos ett godkäntanlagsprov i viltspår! Jag är mycket nöjd med honom och han gjorde ett super bra arbete. 
Sommaren spenderades med att bara mysa och umgås med varandra, två veckor nere i falkenberg, med blandad pott. Möhippa, skön möhippa. Shopping, grillning, spelning av kubb, promenader, bad och massa mys!
 
 
Hemma var det fortsättning på det där och bara ta det lugnt. 
Hösten kom, där vi spenderade mycket tid på hundklubben med olika kurser(vi gjorde samma sak på våren, kurser på klubben). 
Jag hamnade i festkommitén på hundklubben, ordnade julfest med två andra goa klubbkamrater. 
Akhela fick käken bruten som 4.5månaders valp. En månads läketid och inget att kunna göra så var hon läkt. Måste tillägga att en månad en lååååång tid! Samma dag som Akhela var på återbesöket fick hon utslag över hela kroppen. Efter tre veckors upp och ned gång med mängden utslag så ringde vi till Vet, fick tid dagen efter och var in med henne. Då börjades en utslagsutredning. Eventuellt var det en allergi, vilket är mycket ovanligt i rasen. 
Vi började med parasiter och bakterier behandling för att kunna utesluta de lätta sakerna. 6veckors behandling och Akhela är fri från utslag sedan en månad tillbaka. 
Mitt uppe i allt detta så var det dags för min och Akhelas första utställning någonsin. 
Vad händer då da? 
Jo vi går och vinner allt i valpklassen! :P Bästa starten någonsin! :) Även bästa avslutet på året 2013, med Akhela. För hon behövde lite positivt innan jul. 
De närmsta dagarna innan 2014 kommer, så ska vi bara njuta och ta det lugnt. Kanske vem vet, så kommer det en plan inför 2014. Jag vet redan två saker som sak göras under våran 2014. Hundrelaterat självklart! :P 
 
Har ni några planer inför 2014?
 
///Becca

Kommentarer


Kommentera inlägget här: