justbeccca

Burar

Kategori: Hundar

De änmnet jag tänkt på väldigt länge är burar, mesta dels bilburar och hur de används.
I sverige är det olagligt att stänga in sin hund i en bilbur i hemmet, men i andra länder är det inte det.
Jag tycker att buren kan användas till så mycket mer än i bara bilen, men då har vi de hundägare som inte kan hantera buren och använder den vid fel tillfälle eller som straff.
-
Om en ordentlig uppfödare burtränar sina valpar innan de ska till de nya hemmet, kan övergången bli så mycket lättare. Det vill säga att de nya ägarna sätter en bur i sin bil när de ska hämta valpen, lägger in filten från mamman och en filt eller tröja med doft från de nya ägarna. Så den har chansen att bekanta sig i ett tryggt utrymme.
När de sedan kommer hem kan de ta med buren in hemma och låta valpen sova i den på nätterna, vill säga max 7timmar.
Detta skulle då kunna hjälpa valpen under uppväxten att anpassa sig och slappna av i nya miljöer. Då buren kan följa med och användas som hunden "egna lya".
-
Men problmenet är att vi här i sverige är emot bur på nattetid och det finns allt för många människor här som skulle använda den helt fel. t.ex. som ett straff, eller om hunden skulle gnälla när den är i buren så går de fram och sparkar på den. Därför skulle buren aldrig funka i sverige.
Om vi införskaffar licens på hundar så skulle de nog funka, då de krväs så mycket mer att få hem en hund än som nu. Då skulle nog också mycket av blocket annonseringen av hundar försvinna. Kanske kan blandraser få en egen sida som typ skk, för blandras hundar är inte dåliga hundar. Många använder hellre blandras inom olika områden är renrasiga.
-
Ja nu har ni gått mitt tänk om burar, själva skrivandet blev inte som jag riktigt ville. Men ni får den ändå.
///Becca

Kommentarer


Kommentera inlägget här: